Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 12:32   #2311
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Marsi ! * U mnie już gęsi nie ma a te owoce morza w sosie to jak je przyrządzasz np.?
one są w takim sosie więc rozmrażam i tylko chwilkę podgrzewam żeby nie zrobiły się zbyt gumowe, sosem podlewam risotto, jest wtedy jeszcze mocniej aromatyczne
a dziś będę robić z makaronem czarnym ale jeszcze nie wiem jak

Onella- idziesz do lidla, kupujesz kilka butelek wina i za jednym zamachem masz książkę nie trzeba robić ogromnych siat zakupów
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:35   #2312
LadyWhisper
Zakorzenienie

ezzo, nie myslalam o tranie tzn teraz mi sie wydaje, ze moze od zabkow to?
a jak sie podaje taki tran? jak devikap?
w sumie on trzeci raz jest chory, to sporo?
raczej na pewno, wlasnie widze druga gorna jedynke

kurde to wchodzenie babla na kanape mnie wykonczy :P wchodzi na kanape, cisnie do kompa i "tata, tata, tatatatatata" :p

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:37   #2313
meneq
Zakorzenienie

karusia my tak jak onaella wplacilismy na osobne konto wszystkie pieniadze, ktore Yae dostala
ewik
szklanko bedziemy w tradycyjnych japonskich strojach - ja chce biale kimono
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:42   #2314
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Onella- idziesz do lidla, kupujesz kilka butelek wina i za jednym zamachem masz książkę nie trzeba robić ogromnych siat zakupów
Ha ha, to jest myśl

Szkoda że w UK nie zrobili takiej akcji.
Ostatnio w coś na kształt antykwariatu dorwałam kilka książek kucharskich sprzed paru lat. Dizajn typowy dla lat 90-tych ale fajne są przepisy. Desery szczególnie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:01   #2315
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Szaja bo nie pisalam, powodzenia na rehabilitacji

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
dzięki, pozostałym dziewczynom również mam tylko nadzieję, że jakoś w miarę szybko da się na nfz...
Bo patrzcie, za 2mce kontrola, a jak mi za 2mce dopiero reh. przyznają to co?

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiam czy na to furczenie nie ma wpływu sezon grzewczy. Bo teraz jest dość suche powietrze w domu i może to dlatego. Pamiętam że w poprzednim sezonie mieliśmy podobnie i lekarka kazała nam psikać do noska wodą morską albo czasami właśnie tym mukofluidem ale żeby nie wyciągać bo można śluzówkę podrażnić i od tego potem też będzie furczeć i to dość długo.

He he ale cudne body Kupiłabym ale moja t się w sumie nie wtrąca to jeszcze by focha strzeliła
mówisz? może i tak...

Body pikne

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Do jakiej minusowej temp. planujecie wychodzić na spacer ??
U mnie dziś -5 , ale muszę iść mleko kupić, słonko świeci więc pomimo zimna jakoś raźniej będzie.

Zuzka dalej śpi tylko że na mnie, więc i tak nic zrobić nie mogę mąż śpi, cisza jak makiem zasiał

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
-10
a prawda taka, że jak nie będę miała z kim młodej zostawić, a będę musiała po Agu iść, to w każdą pogodę muszę

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Czekam właśnie na Pana który ma nam w końcu podłączyć Internet.
Po ponad 1,5 miesiąca nareszcie skończy się czytanie na tel czy tablecie.

Nareszcie będę mogła zdjęcia dodać a mam tyle nowych super ekstra świetnych zabawek do pokazania
Szajka szykuj się
przebieram nogami

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Nie pisalam, bo mi wstyd...
Ale juz pisze skoro pytasz.

Jak pisalam wczoraj po spacerze bylismy w Biedrze. Jade wozkiem, wszystko gra, na prostej drodze chcialam zawrocic i nie wiem czy slisko bylo, czy cos rozlane, ale... przewrocilam sie
Zalosne!! Upadlam na kolana, oczywiscie trzymalam wozek, takze przednie kola sie podnosic do gory, Kuba lezal nieprzypiety w spiworku... Raczka od wozka dotknela ziemi, ja tylko zdolalam zobaczyc, ze Kuba juz z niego wylatuje (w powietrzu byl!). Wiec na kleczkach jedna reka wlasciwie zlapalam go za brzuszek i popchnelam w tyl, a druga prostowalam wozek. Nie wiem jak to nawet opisac, pewnie chaotycznie jest i niewiele mozna zrozumiec.
Sierota ze mnie Na szczescie nic mu sie nie stalo, nawet sie nie skrzywil, ale ja oczyma wyobrazni juz widzialam jak lezy na podlodze

Nawijko, jestem pewna, że poprawi ci humor to: przedwczoraj 18, wracam z Agatką (odbierałam od teściowej), biegnę kawałek w ramach zabawy i duuuuups - praktycznie prosto pod nogi 2 facetów pijących piwo pod sklepem wzdłuż chodnika jest kratka ściekowa, i jakiś pacan ukradł kawałek zabezpieczenia i jest dziura, noga mi tam wpadła, próbowałam się nie wywalić, nie chciałam odepchnąć A. żeby się nie wystraszyła, w efekcie rąbnęłam porządnie, faceci mnie zbierali A. cała, nie upadła, uff.
Zdarza się

Cytat:
Laski mam do Was pytanie.
Co myślicie o zakładaniu jakiś lokat, książeczek oszczędnościowych, kont dla dzieci? Warto czy nie?

Ja założyłam dzieciakom to konto junior i mam mi powiedziała, że chyba na głowę upadłam. A ja chce im co miesiąc wpłacac pare groszy żeby później miały np na wycieczkę szkolna, bo jak zaciągniemy kredyt to nie wiem czy nas będzie stać na takie rzeczy a chciałabym, żeby moje dzieci nie musiały z tego typu rzeczy rezygnować. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Ewik przykro mi z powodu sytuacji w jakiej sie znalazłaś Strasznie Ci współczuję.
fajna myśl

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

A w ogóle to nie wiem czy pisałam w końcu czy nie, że u nas już koniec rehabilitacji, pokończyły się kontrakty z NFZ.
bo wy na Ułanskiej, tak? masakra...

Cytat:
Kurcze laski, ale tak se mysle, jak facet zdradza i pisze jakies poj.ebane smsy to po cholere je trzyma na telefonie??? jak ja pisze cos, co nie chce, zeby malz przeczytal, to przeciez to od razu kasuje i nie usprawiedliwiam tutaj czy cos, ale tak logicznie myslac nie?

Odciagnelam bablowi spiki a dalej mu leca z noska :/

prawda?

ale, ale! co to za smsy chcesz ukryć?

Cytat:
Marsi do kiedy promocja na książkę w Lidlu?
Bo książki kucharskie kocham miłością absolutną i może by mi się udało uzbierać.
tak jak moja mama, setkę jak nie więcej ma
idę na zakupy tam dzisiaj, jeszcze 2 naklejki i mam prezent dla niej

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bede pamietac o zdjeciach, jesli nie zapomne ;-)
Ostatnio widzialam dwie ciekawe zabawki, ale dla starszych dzieci. Pierwsza to wigwam z kartonu; kilkuletnie dziecko spokojnie sie w nim miesci, ma drzwi i okienko i najcudowniejsze: mlzna caly porysowac. I druga to zestaw flamastrow do pisania po naczyniach, ktore nastepnie wypieka sie w piecu i maluch moze miec naczynia z dekoracja wlasnego autorstwa.
takie domki i u nas są ale pisaków nie widziałam, super!

http://dladzieciaczka.pl/product-pol...ania-7513.html

taniej spokojnie tez można, nie chce mi się szukać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:01   #2316
LadyWhisper
Zakorzenienie

treselle, pyatlas o ten siad plotkarski, moj tez tak siada, kiedys widzialam filmik zawitkowskiego zeby po prostu dziecko korygowac, nozke do przodu mu przekladac i powinno zalapac, moj siada normalnie, w siadzie plotkarskim i w W, koryguje, przekladam nozki, czasem wystarzcy ze tylko podejde do babla on juz wie i nozke sam do przodu daje

Stary 2013-12-03, 13:01   #2317
Konto usunięte

Meneq, a miałaś kimono na sobie kiedyś???
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:02   #2318
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

tak jak jedna smerfetka wśród tylu smerfów.

Zdróweńka!!!!
albo królewna śnieżka wśród 7 krasnoludków.... Do Kubusia Puchatka też się przyczepili....

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Super Zobaczysz, że z każdym dniem będzie coraz lepiej

wstyd się przyznać przyjechał wczoraj wieczorem, chciałam pogadać, a skończyło się kopaniem przez niego w drzwi od łazienki i szamotaniem się - tak bronił swojego telefonu, który mu zabrałam... masakra
Przykre to co piszesz.... Strasznie mi Ciebie szkoda. Takim zachowaniem udowadnia, że ma coś na ssumieniu... Ja bym chyba nie umiała żyć z kimś takim...

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

cóż ja jeszcze chciałam...
aaa Lady Pietraszko dość często łapie infekcje, nie myślałasz, żeby mu tran podawać?
Właśnie też ostatnio myślałam o tranie... Chyba kupię i zacznę małej dawać.... Tak strasznie boję się, że niebawem znowu trafimy do szpitala.... Początek miesiąca, więc coraz bardziej się boję....

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

U nas dokładnie to samo powiedziała radiolożka-połowa dzieci ma a mało które o tym wie, bo się USG nie robi. U nas mierzyć obwód główki i tyle.
OOO czyli to jednak prawda.... Paulina ma co miesiąc u neorologa mierzoną.... Jesteśmy pod stałą kontrolą neurologiczną, bo ona wcześniak....

Cytat:
On zawsze bronił swojego telefonu, ale ja to szanowałam. Nie przypuszczałam, że w niecałe dwa lata po ślubie on mnie zdradzi Kiedy pomyślę, że byłam z Domcią w domu, a on ją posuwał to rzygać mi się chce. A dwa tygodnie później pojechaliśmy nad morze. Czyżby wynagrodzić mi chciał swoją zdradę? Jestem totalnie załamana
Trzymaj się kochna cieplutko... Pamiętaj,że masz wspaniałą córeczkę... Masz dla kogo żyć i wogle.... Jesteśmy tu z Tobą....

Cytat:
Niee, pierwszy raz cos takiego widze.

Od babuszki Agafii: szampon na lopianowym propolisie, maskę drozdzowa, tonik do skory głowy.
A poza tym szampon oczyszczajacy Baikal Herbals, maske Bingo z zielona glinka, krem ze sluzem slimaka, 2 herbatki dla Kubusia.
Chyba wszystko
właśnie też pierwszy raz coś takiego zobaczyłam, mają jeszcze masła do ciała i coś tam jeszcze... Jeśli zdecyduję się na zakupy u nich to kupię do sprawdzenia co to za cudo...

Cytat:
Co myślicie o zakładaniu jakiś lokat, książeczek oszczędnościowych, kont dla dzieci? Warto czy nie?

Ja założyłam dzieciakom to konto junior i mam mi powiedziała, że chyba na głowę upadłam. A ja chce im co miesiąc wpłacac pare groszy żeby później miały np na wycieczkę szkolna, bo jak zaciągniemy kredyt to nie wiem czy nas będzie stać na takie rzeczy a chciałabym, żeby moje dzieci nie musiały z tego typu rzeczy rezygnować. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Ewik przykro mi z powodu sytuacji w jakiej sie znalazłaś Strasznie Ci współczuję.
Jak byłam w ciąży to właśnie chciałam coś takiego założyć małej, ale pani w banku powiedziała, że muszę zadeklarować o ile się nie mylę 100zł/mc... W tym momencie nie zawsze mogę sobie pozwolić na taką kwotę.... No i nie założyłam, a chciałam na przyszłość dla dziecka odkładać, np. ślub czy studia.... Albo dać w prezencie te pieniądze.... Któraś tu mi fajny pomysł z tymi 5 zł podsunęła...Też zacznę odkładać narazie jakąś małą kwotę, później jak będzie nam trochę lżej to większą...Narazie mam schowane 50zł od pradziadków, ale planowałam jej coś za to kupić....tylko, że nie wiem co...

A słyszałyście o jakimś dziwnym wirusie.... Dokładnie nie wiem o co z nim chodzi, ale nie ma ponoć na niego żadnych leków... Gorączka wysoka, łapie węzły chłonne, bolą mięśnie... Długo trzyma... Bratanek miał ost 40 stopni, ma 4 lata. Brat w niedziele też 40 a wczoraj 42.... szok, jak on to przetrwał.... Tak się boję, bo tam też mój chrześniak 5 mcy... No i w sobotę brat i mój tż byli u moich rodziców, malowali pokój i boję się że tż do domu to świństwo przyniósł... Do tego dziś odbiera samochód do odśnieżania, czyli już coraz bliżej do wyjazdu i kórde jak go taka gorączka złapie..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:07   #2319
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
\wstyd się przyznać przyjechał wczoraj wieczorem, chciałam pogadać, a skończyło się kopaniem przez niego w drzwi od łazienki i szamotaniem się - tak bronił swojego telefonu, który mu zabrałam... masakra
Kochana co za gnój!!! Ja nie wyobrażam sobie tego jak się czujesz??!! Ale ewidentnie facet ma coś na sumieniu... Przytulam Cie mocno!!!

Cytat:
Fewciu, dobrze, ze Blanusia lepiej dzisiaj zniosla zlobek a powiedz kochana, jak to jest z drzemkami? Wsadzaja dzieciaczki do lozeczek i spijcie? Czy usypiaja w jakis sposob? Bo babel sam nie zasnie, boje sie, ze jak poslemy do zlobka to panie moga byc zle na niego, ze histeryzuje przy zasypianiu
Jeśli chodzi o nasz żłobek, to "Ciocie" pytały mnie w jaki sposób Blanka zasypia. Nasza Mała sama, w łóżeczku, bawiąc się smoczkiem. Ale powiedziały że jak trzeba lulać, to będą lulać, bo chodzi o komfort maleństwa

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Fewciu, ja też miałam takie obawy w stosunku do niani, bo mały jak ją widzi jak przychodzi rano to aż piszczy z radości, ale jak my wracamy po południu z pracy jest podobnie- ALE bardziej intensywnie swoją droga uwielbiam ten moment jak wchodzimy po pracy do mieszkania, drzwi się otwierają, Tomasz zobaczy, że to my, najpierw pisk z radości a potem biegnie do nas na czworakach tak szybko i tak głośno, tak cudownie
Dziękuję! mam nadzieję, że tak będzie też u nas

Cytat:
.
My mamy lokatę dla Blanki od Jej urodzenia. Uważam że to bardzo rozsądny pomysł. Nigdy nie wiesz jakie i ile pieniędzy będą Ci potrzebne.

Cytat:
fewciu, super, ze dzis lepiej
I swietna okazje zlowilas!!

U nas od rana syrena wlaczona.
Chcialam podac ibum, ale sama nie weim, bo na rekach sie uspokaja... W ogole nie placze. Czyli co - nie boli??
TZ bawil sie z Kuba na podlodze - tez zle, placz pelna geba.
Wiecie co go uspokoilo?
TZ poszedl pod prysznic, wsadzil go w nosidelko i posadzil przed zamknieta kabina co jakis czas kąpiąc się kukał czy wszystko gra, a Kubus siedzial i ani drgnal
Ja w tym czasie moglam ugotowac mu obiadki i zjesc sniadanie.

TZ poszedl juz do pracy, Kuba odsypia noc, takze i ja sie ogarne.
Mam nadzieje, że Kuba da Ci troszkę wytchnienia

Cytat:
Kurcze laski, ale tak se mysle, jak facet zdradza i pisze jakies poj.ebane smsy to po cholere je trzyma na telefonie??? jak ja pisze cos, co nie chce, zeby malz przeczytal, to przeciez to od razu kasuje i nie usprawiedliwiam tutaj czy cos, ale tak logicznie myslac nie?

Odciagnelam bablowi spiki a dalej mu leca z noska :/

Dla mnie w ogóle jest niepojęte słowo "zdrada". Bo jeśli ja się nie podobam facetowi, nie spełniam Jego potrzeb itp., śpi z inna, to po kij jest ze mną??!! Niech odchodzi, a nie szuka wrażeń po świecie, a wraca do "ciepłego" domu.

Coś mi nie pocytowało
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:08   #2320
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ha ha, to jest myśl

Szkoda że w UK nie zrobili takiej akcji.
Ostatnio w coś na kształt antykwariatu dorwałam kilka książek kucharskich sprzed paru lat. Dizajn typowy dla lat 90-tych ale fajne są przepisy. Desery szczególnie

no właśnie miałam pytać jak to wygląda w innych krajach bo np w chorwacji, austrii nie widziałam podobnych akcji marketingowych

czytałam,że zatrudnienie Okrasy i Pascala było strzałem w 10, szybko zatrudnili cukiernika a następnie someliera a teraz mistrza barmanow
osobiście bardzo mi się podoba ta akcja i z tego też powodu uwielbiam lidla bo stał się bardzo delikatesowy
poza tym lidl zrobił mądry ruch bo wstrzelił się do klientów z zasobniejszym portfelem i troszkę odszedł od ideii dyskontu
ostatnio były torebki witchenna za 250 zł, moja koleżanka sobie kupiła, szczena mi opadła, fakt,że baby się biły o nie bo w sieci kupę $$ taka kosztuje ale okazuje się,że można kupić naprawdę fajne rzeczy nie wydając ogromnych sum

szkoda,że Biedra tak kuleje z marketingiem i że asortyment jest nudny do urzygania
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:10   #2321
misiaeel
Wtajemniczenie

mieliśmy wózek wystawić. przywieźliśmy pudło od gondoli od Rodzciów ze strychu z nadzieją, że tam ta gondola jest. i d.upa. są tam kołdry, które dostalismy na prezent ślubny i nie wiem czy się śmiać czy plakac i pytanie, gdzie jest gondola

Ewik ale skurczybyk z tego Twojego Tż

cała czołem

fewciu cieszę się, że dzisiaj już lepiej w żłobku

bokeh co ten tżbokeh ma z tym kurczakiem

nawijko dobrze, że Wam się nic nie stało poważnego

Ifwka wątek z Romanem jest żałosny

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 13:13   #2322
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie miałam pytać jak to wygląda w innych krajach bo np w chorwacji, austrii nie widziałam podobnych akcji marketingowych

czytałam,że zatrudnienie Okrasy i Pascala było strzałem w 10, szybko zatrudnili cukiernika a następnie someliera a teraz mistrza barmanow
osobiście bardzo mi się podoba ta akcja i z tego też powodu uwielbiam lidla bo stał się bardzo delikatesowy
poza tym lidl zrobił mądry ruch bo wstrzelił się do klientów z zasobniejszym portfelem i troszkę odszedł od ideii dyskontu
ostatnio były torebki witchenna za 250 zł, moja koleżanka sobie kupiła, szczena mi opadła, fakt,że baby się biły o nie bo w sieci kupę $$ taka kosztuje ale okazuje się,że można kupić naprawdę fajne rzeczy nie wydając ogromnych sum

szkoda,że Biedra tak kuleje z marketingiem i że asortyment jest nudny do urzygania
Nie spotkałam się z akcją na taką skalę jak lidlowska.
Za to uwielbiam zbierać gazetki z przepisami/inspiracjami kulinarnymi które są za free w większości supermarketów.
Piękne zdjęcia potraw naprawdę cieszą oko

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:15   #2323
gochaa_p
Zakorzenienie

EWIK aż mi brak słów na temat twojego tż
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:20   #2324
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43996946]Meneq, a miałaś kimono na sobie kiedyś???[/QUOTE]

Jeszcze nie i jestem bardzo ciekawa jak to bedzie, przy mojej figurze zwlaszcza. Kiedys zalozylam yukate, to jest tez tradycyjny stroj, lzejszy z przeznaczeniem na lato i nie zapomne 3 recznikow kapielowych, ktorymi ukrywano moje kraglosci...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:22   #2325
magnoliss
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
mam takie pytanie i może Wy coś mi doradzicie otóż od kilku dni mam problem z jednym synkiem, w środku nocy budzi się z ogromnym płaczem,biorę go na ręce i od razu się uspokaja, problem w tym że w momencie odłożenia do łóżeczka jest dalej to samo, śpi tylko na rękach albo obok mnie, czy to taka potrzeba bliskości?? (w ciągu dnia potrzebuje więcej przytulania od swojego brata) myślałam że może zęby, ale przecież jakby go bolało to by się chyba u mnie momentalnie nie uspokajał?
magnoliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:23   #2326
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Ifwka wątek z Romanem jest żałosny
Ale jestem ciekawa kiedy "wpadnie"
Cytat:
Nie spotkałam się z akcją na taką skalę jak lidlowska.
Za to uwielbiam zbierać gazetki z przepisami/inspiracjami kulinarnymi które są za free w większości supermarketów.
Piękne zdjęcia potraw naprawdę cieszą oko
Ja tam lubię lidla ale właśnie zaciuchowe rzeczy bo małą obkupiuję tam za każdym razem jak się coś pojawia, natomiast do spożywki nie mam przkonania, ale to chyba dlatego że nie po drodze tam mam.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:24   #2327
Konto usunięte

Ha! a ja miałam jak miałam 4 lata, byłam przebrana za Japonkę szyty strój specjalnie miałam. Zrobię fotkę i wrzucę.

Marsi, ja tam z biedry się cieszę, bo ja się cholernie przyzwyczajam do produktów

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Magnoliss, tak, potrzeba bliskości, uspokojenia się.
Stary 2013-12-03, 13:28   #2328
e_vel
Wtajemniczenie

HEj,
nie mam czasu niestety na nadrobienie. A od jutra tż idzie do niedzieli na urlop, więc mnie raczej nie będzie.

Przeleciałam Was szybko i dwie rzeczy mi się w oczy rzuciły:

Hope nie chciałyśmy, żebyś się czuła zapomniana. Nawet Marsi o Ciebie pytała, a ja jej odpowiedziałam, że się oddzywałaś, no bo Ty się czasem oddzywasz raz na kilka dni Nie smutkaj się

Ewik, kurcze, tak mi Cię żal, dla mnie to jest jasne, że on tego nie zakończył. Kutafon!!! Tulę mocno
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:31   #2329
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny mam pytanie: w jakim wieku dzieci powinny samodzielnie jeść? Tzn posługiwać się łyżeczką np. ?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 13:32   #2330
gojka24
Zakorzenienie

Znalazłam co to za wirus...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mononukleoza_zaka%C5%BAna

i tak sobie teraz myślę, bo tam napisali coś takiego " Czasami w przebiegu mononukleozy może dochodzić do zapalenia płuc"

"W przypadkach z nasiloną obturacją górnych dróg oddechowych, małopłytkowością, powikłaniami neurologicznymi stosuje się kortykosterydy."

No i było dwa razy zapalenie płuc połączone z obturacją... gorączka była tylko za pierwszym razem, ale nie trwała jakoś długo.. Kurdę nie pamiętam już nawet ile miała i ile trwała, ale chyba coś ok 38 z kawałkiem... Może powinnam skontaktować się z lekarzem...

No a ja już od dłuższgo czasu chodzę zmęczona, nic mi się nie chce, z łóżka bym nie wstawała tylko spała i spała... gorączki narazie niet....
Stary 2013-12-03, 13:36   #2331
e_vel
Wtajemniczenie

i strasznie mi szkoda, żw teraz tutaj tak mało Hje
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:39   #2332
Konto usunięte

Ano właśnie, Hje, pisz...

Gojka, mononukleoza nie jest nowym wirusem żadnym, tyle, że paskudnie się leczy.

Fewciu, a różnie, na widelec Agatka nabiła jak miała jakieś 13 mcy.
Stary 2013-12-03, 13:39   #2333
magnoliss
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43997279]Ha! a ja miałam jak miałam 4 lata, byłam przebrana za Japonkę szyty strój specjalnie miałam. Zrobię fotkę i wrzucę.

Marsi, ja tam z biedry się cieszę, bo ja się cholernie przyzwyczajam do produktów

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Magnoliss, tak, potrzeba bliskości, uspokojenia się.[/QUOTE]

Dziękuje za odpowiedź
magnoliss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 13:41   #2334
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie: w jakim wieku dzieci powinny samodzielnie jeść? Tzn posługiwać się łyżeczką np. ?
Moja to czasem próbuje zabrac mi łyżeczkę jak ją karmię i sobie do buzi włożyć
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:46   #2335
gojka24
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43997491]Ano właśnie, Hje, pisz...

Gojka, mononukleoza nie jest nowym wirusem żadnym, tyle, że paskudnie się leczy.

Fewciu, a różnie, na widelec Agatka nabiła jak miała jakieś 13 mcy.[/QUOTE]

Ja nie powiedziałam, że to nowy wirus, tylko, że dziwny.. Nigdy o nim nie słyszałam po prostu.... Mam nadzieję, że tego nie złapaliśmy...
Stary 2013-12-03, 14:02   #2336
LadyWhisper
Zakorzenienie

Fewciu, a to prywatny żłobek, czy państwowy???
U nas, zaraz obok, dosłownie na rogu, jest tęczowy domek, prywatny żłobek z językiem angielskim, ale od 8-13, a to średnio nam coś daje wysłaliśmy zgłoszenie do państwowego, też za winklem, ale cicho sza

Dzieć mi padł przy butli śpi w łóżeczku. Spłakał się okrutnie przy odciąganiu, ma taki wodny ten katarek że kosmos jakiś.
AAAAAAAAAAAAAAAA Dziecko moje je obiadki już 1-3lata (nie chce jeść kompletnie tego, co mu ugotuję, za to chętnie je od nas z talerza ) a te obiadki mają normalne kawałki, pożera aż mu się uszy trzęsą, dzisiaj zjadł 3/4 słoiczka tego największego (tam jest chyba 250ml) i dopił 150ml mleka

Stary 2013-12-03, 14:02   #2337
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Czołem wizażanki

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Silver bo chyba nie pisałaś jak po wizycie t.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Dziękuję że pytasz.
Nie pisałam. Wizyta była lepsza od poprzedniej. Ale i tak znów chciała od nas pożyczać kasę (wiadomo na co)..... :/

Cytat:
Hej! Chciałam tylko powiedzieć, że drugi dzień w żłobku był ciut lepszy. Jak przyszłam to Blanka się bawiła, nie płakała, zjadła nawet kaszkę, Panie mówiły że podrywa rocznego Kubę

i jeszcze chciałam się pochwalić, że byłam w ciuchu i kupiłam Blance siostrzyczkę uczniaczka (wersja angielska ofkors) za.... uwaga.... 12zł!
Super że dziś już było trochę lepiej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43993928]
Dziewczyny, to chyba nie tak, że nie zauważmy po prostu dziewczyny takie, które dużo piszą (Hope, Debrah przykładowo) to jak znikają - to widać, właśnie przez to, że przyzwyczajone jesteśmy że ich jest dużo. A jak są te, które piszą mniej (ale regularnie) np. właśnie Ewik - to zwyczajnie, nie rzuca się od razu w oczy że nie pisze. Bo mamy to na co dzień co wcale nie znaczy, że was nie widać jak was nie ma [/QUOTE]
Ooo! Święta racja.
Cytat:
Stoa lat dla TżSilver!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Najlepszego dla tż !

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mojemu raczej dokarmiać niedźwiedzia tylko kurczakiem

hah w ogóle apropo tej kaczki wczorajszej to oczywiście tż kręcił nosem że szkoda że nie kurczak

Cytat:
Tępa strzała ze mnie, dopiero przeczytałam co napisałam Myslałam o tym, że ma funkcje jak siostrzyczka i napisałam, że ona. A to Myszka Minnie
O taka http://allegro.pl/interaktywna-masko...732121559.html

Ale chyba i tak dobra cena co?
No super cena!
Stary 2013-12-03, 14:10   #2338
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
one są w takim sosie więc rozmrażam i tylko chwilkę podgrzewam żeby nie zrobiły się zbyt gumowe, sosem podlewam risotto, jest wtedy jeszcze mocniej aromatyczne
a dziś będę robić z makaronem czarnym ale jeszcze nie wiem jak

właśnie marsi, jakie wina polecasz z lidla?
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
i strasznie mi szkoda, żw teraz tutaj tak mało Hje
jakoś tak smutno bez niej
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:27   #2339
Lenova
Wtajemniczenie

Ewik- Tak bardzo mi przykro z powodu tego co teraz przeżywasz. Ale masz racje, ze nie będziesz siebie winić za to co zrobił twój tż-Brawo. Jesteś świadomą i pewną swoich wartości kobietą i życzę Ci aby się ułożyło bo zasługujesz na szczęście

Fewciu-też się własnie zastanawiałam kiedy dzieci powinny samodzielnie jeść. Moja mała to leń i pewnie później to osiagnie niż inne. bo np jeszcze kubeczka sama nie trzyma. tzn trzyma ale nie wie , że to trzeba przechylić do góry żeby leciało :/

Nawijko-dobrze, że nic się nie stało. Ale masz dziewczyno refleks. A to może się zdarzyć każdemu, nie przejmuj się

Blanka ma właśnie drugą drzemkę. Dziś trochę mniej jęczy ale i tak jęczy, oczywiście nie poszłyśmy na spacer bo znowu się stresuje.Wczoraj takiego wyjca zrobiła, że tż ją niósł bo ja nie daje rady jej tak długo nieść. Kurczę nie wiem jak to zmienić
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:30   #2340
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Myśmy byli do kontroli bo mi się Grześko nie podobał, pal sześć wysypka ale cały czas mu się utrzymują jakieś stany podgorączkowe i dziś mu się gardło zaczerwieniło.
jej, znow cos? zdrowka!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Moja Ola zaczęła w nd poczyniać kroczki Mykam spać

Cytat:
Kurcze dziewczyny Pietraszko nam sie rozlozyl chyba zwalalabym na zeby ale kaszel mi sie pieronsko nie podoba, budzi nam sie z kaszlem placze raz wpadl w taka serie ze oddechu nie mogl zlapalc
zdrowka!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Dziewczyny - rady jedzeniowej mi trza. Co byscie zrobily? moja ma problem z grudkami i teraz co? dawac uparcie sloiczki odpowiednie do wieku z ryzykiem, ze znowu nie bedzie jadla zupelnie nic poza uu, czy dawac rozne, takze te mlodsze, zeby jednak cos poza mlekiem jadla..nie wiem.;/
ja bym dawala raz takie ra takie... zobaczysz ze nadejdzie taki dzien ze mloda sie przekona do grudek

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości