Mamusie sierpień 2014 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 16:14   #2311
M_aria
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość

mmm ale musiała być pyszna zupka !! uwielbiam sery i por, możesz podać przepis
Jest super!

pół kg mięsa mielonego, ok 2l rosołu normalnego lub z kostki, 3 pory, 2 cebule,pęczek koperku i pietruszki, serki (ja zużywam trzy duże kostki serka hochland emmemtaler ) dwie łyżki masła, sól, pieprz i 5-6 kulek ziela angielskiego

mięso doprawiam i wyrabiam z niego małe kuleczki które wrzucam do gotującego się rosołu. Po 10 min wyjmuję.
Cebule i pory kroję ,podsmażam na maśle do miękkości po czym dodaję do rosołu. Chwilę gotuję, dodaję serki ( proponuję odlać trochę rosołu i rozpuścić w mniejszym naczyniu po czym dodać do gara) Dodaję koperek, pietruszkę, ziele, gotuję, dodaję pulpety i ewentualnie doprawiam... Kalorii nie liczę

smacznego!
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 16:23   #2312
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w kinie i przy okazji na zakupach (uwielbiam centra handlowe w których jest kino bo to jedyna okazja na zakupy, bo nigdy specjalnie mi się nie chce jechać) i w H&M są świetne bluzy (jeśli ktoś lubi) na normalnym dziale. Długie, ciepłe, w sam raz na tą pogodę, ze ściągaczem za pupą i sporą ilością miejsca na brzuch.
W wielu sklepach widziałam ładne tuniki na lato i sporo jest spodni na gumce. Bardzo cieszy mnie też to że np w Bershka widziałam długie spódnice na lato na gumce!
Super że będzie sporo ciuchów które będziemy mogły kupić na zwykłych działach bo te z ciążowych są często jak dla starych bab

Może narobię też któreś apetytu... zrobiłam pyszną zupę serową z porą i mięsnymi pulpecikami. Bardzo prosta i niesamowicie pyszna.. i zapewne kaloryczna
Właśnie mam zamiar chodzić w ubraniach "nie ciążowych". Tunik mam trochę w szafie ale dłuższa spódnica na gumce przydałaby mi się

Zupa mogła być pyszna

[QUOTE=izka-1987;44957943]fajnie masz z małym kucharzem jest nadzieja dla mojej córci.
Ja rodziłam we wrześniu i też nie było tak źle ze spacerami, najfajniejsze są chyba jednak tak jak pisały dziewczyny kwiecień/maj jednak można sobie do tego listopada trochę pospacerować i tych paskudnych choróbsk też mniej/QUOTE]

To fakt. Jesienią zarazki fruwają w powietrzu.

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
aa to przepraszam za pomyłkę..
jednak bez nerwów , bedzie dobrze
Nie ma za co

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki żeby było ok
Dzięki.

Cytat:
Napisane przez eetnaa Pokaż wiadomość
Powiedzcie proszę, czy miałyście badania na cytomegalowirusa (CMV)? Mi wyszedł wysoki wynik dodatni (przeciwciała w kl. IgG) i muszę zrobić jeszcze badania na przeciwciała w kl. IgM. Trochę się denerwuję.
Ja nie miałam. Podobno cytomegalii nie leczy się w ciąży i wielu lekarzy nie zleca tego badania.

Cytat:
Co do spodni - ja zamierzam na dniach kupić bo w żadne się nie mieszczę już A możesz powiedzieć czy te spodnie są ciągliwe chodzi mi o biodra ?
Ja mam ciążowe jeansy z H&M. W biodrach nie są rozciągliwe
Stary 2014-02-03, 16:24   #2313
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Pytanie do kobiet które mają zdjęcia usg z nfz .. Płaci się za to? bo zauważyłam że większość sobie telefonem robią ale to nie jest już to samo więc zastanawiam się czy taki wydruk będzie kosztować. Będę wdzięczna za odpowiedź
Ja chodzę do lekarza na NFZ. Mój lekarz jak drukuje zdjęcie do kartoteki, to drukuje od razu 1 kopie dla mnie i mi po prostu daje. Nie musiałam pytać, czy mogę dostać zdjęcie.
Stary 2014-02-03, 16:29   #2314
anafora12345
Rozeznanie

[QUOTE=twin--maid;44958531]Właśnie mam zamiar chodzić w ubraniach "nie ciążowych". Tunik mam trochę w szafie ale dłuższa spódnica na gumce przydałaby mi się

Zupa mogła być pyszna

Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość

Ja mam ciążowe jeansy z H&M. W biodrach nie są rozciągliwe
No właśnie nie wiem czy teraz kupic czy sie troszkę wstrzymać i na wiosnę kupić bo co jak po miesiącu w nie nie wejdę
Stary 2014-02-03, 16:34   #2315
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczynki Też mam problem z tymi bakteriami. Lekarz zalecił mi zrobić ponownie badania i pić duuuże ilości wody. Powiedział, że do toalety na siku powinnam biegać z osiem razy dziennie.
Ostatnio rzeczywiście bardzo mało piłam, więc podejrzewam, że to rzeczywiście może być powód tej dużej ilości bakterii.

Powiedzcie proszę, czy miałyście badania na cytomegalowirusa (CMV)? Mi wyszedł wysoki wynik dodatni (przeciwciała w kl. IgG) i muszę zrobić jeszcze badania na przeciwciała w kl. IgM. Trochę się denerwuję.
Hej. Ja mialam ale jutro bede znala wyniki, igG + swiadczy o przebytej cytomegalii, a kiedy to bylo musisz zrobi ig m , nie martw sie na zapas.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 16:56   #2316
mamuska11
Rozeznanie

Ja mam spodnie jeansy ciążowe z gumka tylko z przodu na brzuchu- są ok napewno wygodne ale i tak wole leginsy jakoś lepiej lżej sie w nich czuje i uwielbiam tuniki W poprzedniej ciazy miałam taka fajna długa obcisła bluzkę czarna ze specjalnym miejscem na brzuch i na brzuchu takie duże różowe stopki i podpis nie pamietam juz jaki napewno śmieszny uwielbiałam ta bluzkę wyglądałam w niej super zgrabnie i postaram sie poszukać takiej samej teraz (tamta wyrzuciłam bo nosilam ja cała ciaze non stop i juz te stopki sie zdzieraly na koniec od prania :p )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Na zaparcie najlepsze czopki glicerynowe lub laktuloza a co do kawy to ja nigdy nie piłam kawy a teraz nagle w ciazy mam ochotę na kawę

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-02-03 o 16:55
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 17:39   #2317
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Ja chodzę do lekarza na NFZ. Mój lekarz jak drukuje zdjęcie do kartoteki, to drukuje od razu 1 kopie dla mnie i mi po prostu daje. Nie musiałam pytać, czy mogę dostać zdjęcie.
No wiec mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie, ale ciagle sie obawiam ze nie bedzie chcial TZ zaprosic na usg a on tak bardzo sie cieszy ze zobaczy dzidzie.

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 17:39   #2318
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej witam poniedziałkowo

Mąż odbiera mi dzisiaj wyniki badań a jutro mam wizytę u gina na która czekam z niecierpliwością

Ja też mam taki plan tylko czekam ,żeby się jeszcze trochę ociepliło

HIV 200 zł ? ja teraz miałam do zrobienia dużo badań w tym właśnie HIV i za wszystko zapłaciłam 230 o ile się nie mylę to za hiv w moim laboratorium coś ok 40 zł
[/COLOR]
[/COLOR]

O to może ta moja koleżanka jakieś drogie badania robiła ? Mówiła że tyle ja wyniosło....To na tańsze laboratorium trafiłaś....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 17:47   #2319
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
tak jak pisałam kupuję pierogi gotowe, nie potrafię zrobić sama.
obiad był pyszny
nie doczytałam ja lubię robić pierogi, ale tylko ruskie, bo te z mięsem nigdy nie wiem jak zrobić. Muszę poczytać jakie mięsko do farszu wrzucić

A ja też troszkę zmartwiona. Wyniki mam kiepskie. Mam anemię, jeszcze inne składniki krwi odbiegają od normy i tsh mam bardzo niskie. Na wynikach mi dopisali wielkimi literami przy tsh: zalecana pilna kontrola. Chcę już czwartek, chcę wizytę i chcę się dowiedzieć co mam robić, żeby wszystko było dobrze!

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:20   #2320
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
strasznie sie czuje..
mdlosci brak apetytu czy to sie kiedys skonczy ?
Witaj w klubie...Doskonale Cię rozumiem Mam to samo od 6 tyg do 14 obecnie i nie ustępuje jak to jakieś pocieszenie Dzień w dzień wymiotuje, mam mdłości i potworną zgagę. Obyś lepiej się poczuła, bo wiem co czujesz biedulko pozdrawiam 3rzymaj się cieplutko

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Witam się z rana Jaka ja wczoraj miałam zgagę masakra pierwszy raz w życiu ja miałam i więcej nie chce . Dowiedziałam sie ze moja kuzynka jest w ciąży ma na października ale nie uwierzycie jak się dowiedziałam Ogłosiła to na Facebooku nawet nie będąc jeszcze u lekarza

Gratuluję chłopca A co do wagi to ja już niecałe 4 kg przytyłam wiec wole już się hamować

Ja tez bym zmieniała ja przeważnie siedzę 30-40 min teraz powiedział ze na genetycznym to dłużej . To może sama go zacznij pytać to udzieli ci odpowiedzi co

Uważaj na siebie i nie dźwigaj więcej

No to masz fajnie bo często widzisz dzidzie co ? Ja tez chodzę prywatnie i zastanawiałam się czy nie isć na NFZ po skierowanie tylko na badania ale u mnie ten gin taki przyjmuje ze zrezygnowałam

Mohito kocham ten sklep

Ja się szczerze przyznam ze nigdy nie byłam w lumpeksie a właśnie dużo moich znajomych pokupowało tam pierwsze ciuszki . Ja uważam że kiewcień i maj są lepsze na urodzenie dzidziusia bo zaraz lato Moja siostra rodziła w kwietniu i w maju i pamiętam praktycznie cały czas już było ciepło A sierpień czasami potrafi być paskudny Ja nie wybierałam miesiąca w którym lepiej rodzić ja nam było wszystko jedno byle mieć dzidzie

Kochana musisz to przetrzymać wiem łatwo mówić .
King size dobre . To do czarownicy jeszcze trochę pracy cię czeka

Potwierdzam

Spokojnie nie jesteś sama to też moja pierwsza ciąża staraliśmy się prawie 6 lat dopiero jak schudłam to coś zaskoczyło bez leków bez liczenia mierzenia .

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^
Przepis na ciastka owsiane
Składniki:
30 dkg. płatków owsianych
1 jajko
250 ml. kefiru lub jogurtu naturalnego
0,5 szkl. cukru (można zamienić miodem)
2 duże garście żurawiny

Płatki mieszamy z kefirem i cukrem i zostawiamy na pół godziny. Następnie dodajemy żurawinę , mieszamy. Mokrymi rękami formujemy ciasteczka i układamy na posmarowanym papierze do pieczenia. Wstawiamy na 25-30 min. do rozgrzanego do 200 C piekarnika.
To fajnie że jest nas więcej Ale wiadomo że koleżanki bardziej doświadczone może troszkę nas naprowadzą w razie jakiś małych watpliwości Serdeczne gratuleję że się udało i trzymam za ciebie kciuki A ja myślałam , że długo się starałam, bo ponad rok...i jak sobie odpuściłam udało się już bardzo chciałam bo długo odkładałam tą decyzję, akurat maleństwo jak wszystko pójdzie po myśli urodzi się 2 miesiace przed nasza 5 rocznicą ślubu , więc radość podwójna

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
O! Brzmi ciekawie, nie znam czegoś takiego... A jak przyprawić? Na słodko, ostro..?

Pierogi z owocami...

Ja też bardzo sobie chwalę te z materiałem na brzuchu, są mega wygodne

A co napisali Ci o moczu?
Pewnie masz bakterie w moczu i śluz ? Jak tak to się nie martw ja też miałam urinal dostałam i tabletki dopochwe

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-02-03 o 18:00
Stary 2014-02-03, 18:37   #2321
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie...Doskonale Cię rozumiem Mam to samo od 6 tyg do 14 obecnie i nie ustępuje jak to jakieś pocieszenie Dzień w dzień wymiotuje, mam mdłości i potworną zgagę. Obyś lepiej się poczuła, bo wiem co czujesz biedulko pozdrawiam 3rzymaj się cieplutko
ja juz w listopadzie wymiotowalam wiec od poczatku ciazy jest ciezko, na prawde ani nic zjesc caly czas zle sie czuje, mam wzdety brzuch bo przez to ze biore czopki na wymioty nie moge sie zalatwic, myslalam ze cos sie poprawi ale nie widze tego.

jedyne czego sie boje to tego ze cos z malenstwem jest nie tak bo ostatnio pobolewa mnie brzuch, a wizyta dopiero 17.02

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:07   #2322
asix86
Wtajemniczenie

Booli mnie miednica , już przed ciążą czasem bolało mnie biodro, ale teraz boli po spacerze, po spaniu, .. . Mam wziąć paracetamol jak będzie bardzo boleć. Ale póki co mam zamiar zaciskać zęby.

Wczoraj mierzyłam ciuchy i się okazało, że w wiele letnich ciuszków zmieści mi się brzuszek - testowałam z małą piłką . Chciałabym kupować takie ciuchy, które po ciąży też będę mogła (i chciała) nosić.

Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam i pocytowałam, ale mi się jakoś skasowało
Polecam kopiowanie co jakiś czas do notatnika
Stary 2014-02-03, 20:07   #2323
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dzień dobry

Ja też już oficjalnie witam się w II trymestrze Myślałam, że ciąża jest dużo młodsza ale w sumie jest tylko tydzień między usg a OM Ginka mówiła, że mam się tym nie sugerować bo pewnie i tak nie urodzę w terminie

Z bobo wszystko dobrze Jest już duże - 63 mm I ma wszystko na swoim miejscu Serduszko bije jak dzwon i ogólnie dzidzia jest piękna taki mały ufoludek

Następna wizyta 24 lutego Muszę zrobić badanie na tarczycę i posiew moczu bo cały czas mam jakieś bakterie

Jeszcze nie wiadomo co tam siedzi, ginka się śmiała że za wcześnie i tak to zabrzmiało jakby jeszcze długo nie miało być wiadomo także nie wiem czy ma jakiś słaby sprzęt czy co

I usg miałam dowcipnie cały czas Tż nie wchodził ze mną, pewnie pójdziemy razem na usg 3d(pytałam się kiedy najlepiej robić to mówiła, że od 20 tygodnia a z tego co widziałam to niektóre z Was już miały nie?? Od czego to zależy??)
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:17   #2324
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
nie doczytałam ja lubię robić pierogi, ale tylko ruskie, bo te z mięsem nigdy nie wiem jak zrobić. Muszę poczytać jakie mięsko do farszu wrzucić

A ja też troszkę zmartwiona. Wyniki mam kiepskie. Mam anemię, jeszcze inne składniki krwi odbiegają od normy i tsh mam bardzo niskie. Na wynikach mi dopisali wielkimi literami przy tsh: zalecana pilna kontrola. Chcę już czwartek, chcę wizytę i chcę się dowiedzieć co mam robić, żeby wszystko było dobrze!
Trzymam mocno kciuki będzie wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja też już oficjalnie witam się w II trymestrze Myślałam, że ciąża jest dużo młodsza ale w sumie jest tylko tydzień między usg a OM Ginka mówiła, że mam się tym nie sugerować bo pewnie i tak nie urodzę w terminie

Z bobo wszystko dobrze Jest już duże - 63 mm I ma wszystko na swoim miejscu Serduszko bije jak dzwon i ogólnie dzidzia jest piękna taki mały ufoludek

Następna wizyta 24 lutego Muszę zrobić badanie na tarczycę i posiew moczu bo cały czas mam jakieś bakterie

Jeszcze nie wiadomo co tam siedzi, ginka się śmiała że za wcześnie i tak to zabrzmiało jakby jeszcze długo nie miało być wiadomo także nie wiem czy ma jakiś słaby sprzęt czy co

I usg miałam dowcipnie całych czas Tż nie wchodził ze mną, pewnie pójdziemy razem na usg 3d(pytałam się kiedy najlepiej robić to mówiła, że od 20 tygodnia a z tego co widziałam to niektóre z Was już miały nie?? Od czego to zależy??)
Gratuluję 2 trym
Ja mialam Usg 3d juz robione tzn podczas badania genetycznego przelaczal ze zwykłego na 3D
Ale wole zwykle bo dzidzius wygląda dokładnie jak ufoludek malutki

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Alez wy pyszności gotujecie
A mnie dzisiaj wzięło na nalesniki z twarożkiem i malinami:thumbup:

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:36   #2325
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

I usg miałam dowcipnie cały czas Tż nie wchodził ze mną, pewnie pójdziemy razem na usg 3d(pytałam się kiedy najlepiej robić to mówiła, że od 20 tygodnia a z tego co widziałam to niektóre z Was już miały nie?? Od czego to zależy??)
Gratuluje 2 trymestru
A co do usg to najlepiej miedzy 20 a 28 tygodniem bo dzidzia juz jest na tyle duża ze ładnie widać twarz itp (wcześniej to właśnie takiego małego ufoludka jeszcze widać :p ) a jest tez na tyle mała ze mozesz ja w całości podziwiać bo po 28 tygodniu bedzie widać tylko poszczególne części ciała i jak bedzie odwrócona to mozesz twarzy nie zobaczyć Oczywiscie ja nie jestem znawca tylko tak gdzieś wyczytałam w poprzedniej ciazy Ja miałam w 22 tygodniu i wcale mi sie nie podobało dziwne takie rozmazane mała wygladała jak z plasteliny hehe ale są dziewczyny co naprawdę fajne zdjęcia z tego maja i dzidzia pózniej rzeczywiście podobna jak sie urodzi

Stary 2014-02-03, 21:01   #2326
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Miałam za ciemną barwę, ślad białka, ślad krwi i dość liczne kryształki szczawianów wapnia.

Martwi mnie białko i krew. Fakt, że u mnie tylko ślad ale jednak. Na szczęście ciśnienie jest ok.
No tak... na pewno to nic takiego!

Cytat:
Jak masz wysoki wynik IgG to bardzo dobrze, bo to oznacza dużą odporność na tę chorobę (ilość przeciwciał)

Cytat:
Ja lubię na słodko dodaje cukier a tż soli więc zależy jak Tobie podpasuje
Co do spodni - ja zamierzam na dniach kupić bo w żadne się nie mieszczę już A możesz powiedzieć czy te spodnie są ciągliwe chodzi mi o biodra ?

Zależy jakie, te moje trochę się rozciągały, ale nie za bardzo, tak, jak dżinsy
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:09   #2327
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam o pomoc, już czwarty dzień nie mogę się załatwić. :/
Potrzebuję albo jakąś sprawdzoną naturalną metodę (oprócz śliwek, nie przejdą mi przez gardło) albo jakiś lek, który można brać w ciąży. Czuję się strasznie.
Moja mama mówi, że dobrze jest wypić rano na czczo szklankę przegotowanej dość ciepłej wody. Ja nie testowałam, bo na razie nie musiałam.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Alez wy pyszności gotujecie
A mnie dzisiaj wzięło na nalesniki z twarożkiem i malinami:thumbup:
U mnie też dziś naleśniki z twarożkiem
Stary 2014-02-03, 22:01   #2328
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Zuken gratulacje 2 trymestru

Stary 2014-02-03, 22:27   #2329
mamuska11
Rozeznanie

A ja właśnie usłyszałam serduszko swojego maleństwa pierwszy raz na domowym doppler jestem w 13t4d i to napewno dzidzia bo serduszko bije szybciutko 154 uderzenia na minutę ale dzidzia wiercipieta bo słychać przez może 20 sekund i szum i zaraz kawałek dalej dzidzius jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 06:07   #2330
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
ja juz w listopadzie wymiotowalam wiec od poczatku ciazy jest ciezko, na prawde ani nic zjesc caly czas zle sie czuje, mam wzdety brzuch bo przez to ze biore czopki na wymioty nie moge sie zalatwic, myslalam ze cos sie poprawi ale nie widze tego.

jedyne czego sie boje to tego ze cos z malenstwem jest nie tak bo ostatnio pobolewa mnie brzuch, a wizyta dopiero 17.02

No to tak jak ja, od początku samego. Jak się martwisz zapisz się wczesniej, ja mimo, że lekarz karze mi przychodzić co miesiąc ja jak coś mnie niepokoi idę wcześniej(zresztą sam mi powiedział że jak coś będzie się działo to wcześniej) Mi bóle brzucha już trochę ustąpiły, ale miałam potworne skurcze. Lepiej się upewnić niż się martwić. Będzie dobrze, ogólnie mi się wydaje, że rozciąga ci się macica dlatego cię boli, ale lekarzem nie jestem
Stary 2014-02-04, 06:34   #2331
gosia3103
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? mam termin na 5 sierpnia, jestem w wątku staraczkowym ale tam większość dziewczyn cały czas się stara, a czasem lepiej powymieniać doświadczenia z kimś kto przeżywa to samo

Cytat:
I usg miałam dowcipnie cały czas Tż nie wchodził ze mną

ale Tż nie wchodził, bo mu lekarz nie pozwolił? Mój był przy każdym, pierwszym razem strasznie się zdziwił, że to nie przez brzuch się robi i co ona ci tam będzie wkładać ale od początku oglądał dzidzię, lekarz nie miał nic przeciwko
Stary 2014-02-04, 06:58   #2332
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Cytat:

To fajnie że jest nas więcej Ale wiadomo że koleżanki bardziej doświadczone może troszkę nas naprowadzą w razie jakiś małych watpliwości Serdeczne gratuleję że się udało i trzymam za ciebie kciuki A ja myślałam , że długo się starałam, bo ponad rok...i jak sobie odpuściłam udało się już bardzo chciałam bo długo odkładałam tą decyzję, akurat maleństwo jak wszystko pójdzie po myśli urodzi się 2 miesiace przed nasza 5 rocznicą ślubu , więc radość podwójna
ślubowałaś w październiku ? bo ja tak i to nasza 7 rocznica będzie
Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Booli mnie miednica , już przed ciążą czasem bolało mnie biodro, ale teraz boli po spacerze, po spaniu, .. . Mam wziąć paracetamol jak będzie bardzo boleć. Ale póki co mam zamiar zaciskać zęby.
Wczoraj mierzyłam ciuchy i się okazało, że w wiele letnich ciuszków zmieści mi się brzuszek - testowałam z małą piłką . Chciałabym kupować takie ciuchy, które po ciąży też będę mogła (i chciała) nosić.
Oby ból odpuścił Co do ciuchów to jest teraz dużo takich fasonów luźniejszych więc na pewno się wynosi .
Cytat:
Dzień dobry

Gratuluję II trymestru i udanej i wizyty. Z tego co ja wiem to mi gin powiedział ze teraz będę miała przez powłoki brzuszne usg . Co do płci to moja znajoma chodzi do tego gina co ja i płeć poznała na genetycznym więc jak po cichu liczę ze też podejrzymy .
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? mam termin na 5 sierpnia, jestem w wątku staraczkowym ale tam większość dziewczyn cały czas się stara, a czasem lepiej powymieniać doświadczenia z kimś kto przeżywa to samo

ale Tż nie wchodził, bo mu lekarz nie pozwolił? Mój był przy każdym, pierwszym razem strasznie się zdziwił, że to nie przez brzuch się robi i co ona ci tam będzie wkładać ale od początku oglądał dzidzię, lekarz nie miał nic przeciwko
Witaj pewnie ze można
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Gratuluje 2 trymestru
A co do usg to najlepiej miedzy 20 a 28 tygodniem bo dzidzia juz jest na tyle duża ze ładnie widać twarz itp (wcześniej to właśnie takiego małego ufoludka jeszcze widać :p ) a jest tez na tyle mała ze mozesz ja w całości podziwiać bo po 28 tygodniu bedzie widać tylko poszczególne części ciała i jak bedzie odwrócona to mozesz twarzy nie zobaczyć Oczywiscie ja nie jestem znawca tylko tak gdzieś wyczytałam w poprzedniej ciazy Ja miałam w 22 tygodniu i wcale mi sie nie podobało dziwne takie rozmazane mała wygladała jak z plasteliny hehe ale są dziewczyny co naprawdę fajne zdjęcia z tego maja i dzidzia pózniej rzeczywiście podobna jak sie urodzi
Właśnie maiłam pytać dziewczyn kiedy robiły usg3d z tego co wiem mój gin je ma więc tylko musze terminy dopasować
Stary 2014-02-04, 07:59   #2333
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Witajcie kochane w ten piekny sloneczny dzien.
Dzis tak szybko mega wstalam z lozka bo ktos dobijal sie do mojego mieszkania , ale dochodze juz do siebie i mam nadzieje ze takie gwaltowne wstawanie nie szkodzi maluchom.
Wczoraj wreszcie zakonczylam sweterek dla Tz i moge sobie smialo zrobic cos dla siebie.bo dla malenstwa zaczne robic jak bede juz w 2 trymestrze.
A dzis dokladnie wybija mi 11 tydzien, wiec jeszcze 2 tygodnie .. to dla mnie wiecznosc.

Stary 2014-02-04, 08:15   #2334
niki19
Zadomowienie

Hej

Mąż odebrał mi wczoraj wyniki i dziś sprawdzam dokładnie a tam nie ma jednego badania HBsAg muszę go po pracy wysłać do laboratorium ,żeby sprawdzili czy się gdzieś zawieruszyło czy po prostu go nie zrobili

No a po południu wizyta ,a potem kawka u znajomych

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 08:23   #2335
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki aby lekarz szybko zaradził coś na kiepskie wyniki
patrzyłaś na normy dla ciężarnych?

Cytat:
Pewnie masz bakterie w moczu i śluz ? Jak tak to się nie martw ja też miałam urinal dostałam i tabletki dopochwe
To chyba było do mnie, nie do Tasi. Nie, nie mam bakterii w moczu.

Cytat:

Zaczarowana, a nie możesz umówić się wcześniej na wizytę. Ja bym poszła wcześniej jeśli by mnie coś niepokoiło.

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Wczoraj mierzyłam ciuchy i się okazało, że w wiele letnich ciuszków zmieści mi się brzuszek - testowałam z małą piłką. Chciałabym kupować takie ciuchy, które po ciąży też będę mogła (i chciała) nosić.
Niezły patent

Cytat:

Z bobo wszystko dobrze. Jest już duże - 63 mm I ma wszystko na swoim miejscu Serduszko bije jak dzwon i ogólnie dzidzia jest piękna taki mały ufoludek

Następna wizyta 24 lutego.Muszę zrobić badanie na tarczycę i posiew moczu bo cały czas mam jakieś bakterie.

I usg miałam dowcipnie cały czas. Tż nie wchodził ze mną, pewnie pójdziemy razem na usg 3d(pytałam się kiedy najlepiej robić to mówiła, że od 20 tygodnia a z tego co widziałam to niektóre z Was już miały nie?? Od czego to zależy??)
za II trymestr
Ciekawe, że miałaś jeszcze usg dopochwowe. Może ginka ma słabszy sprzęt i dlatego nie mogła zdradzić płci.

Ja miałam na moment przełączone usg na 3d podczas genetycznego. Fajne zdjęcia wychodzą z usg 3d już na połówkowym, czyli między 20 a 24tc. Ja mam z tego okresu śliczne zdjęcia synka. Potem miałam mieć jeszcze koło 30tc ale leżałam wtedy w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Ja mialam Usg 3d juz robione tzn podczas badania genetycznego przelaczal ze zwykłego na 3D.
Ale wole zwykle bo dzidzius wygląda dokładnie jak ufoludek malutki

A mnie dzisiaj wzięło na nalesniki z twarożkiem i malinami
Miałam tak samo z usg 3d i to prawda, że dziecko to mały kosmita

Ja wczoraj tez miałam naleśniki tyle, że najpierw ze śmietaną a potem z dżemem

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
No tak... na pewno to nic takiego!
Dzięki za kciuki

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
A ja właśnie usłyszałam serduszko swojego maleństwa pierwszy raz na domowym doppler jestem w 13t4d i to napewno dzidzia bo serduszko bije szybciutko 154 uderzenia na minutę ale dzidzia wiercipieta bo słychać przez może 20 sekund i szum i zaraz kawałek dalej dzidzius jest
fajnie, że udało Ci się "złapać" małego wiercipiętę

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Witaj! Zapraszamy mamy ten sam termin porodu i jak widzę pod avatarem mieszkamy w tym samym mieście

Cytat:
Właśnie maiłam pytać dziewczyn kiedy robiły usg3d z tego co wiem mój gin je ma więc tylko musze terminy dopasować
Najlepiej po 20tc.

Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
Zaczynamy dziś z maluszkiem 15tc
Wczoraj wieczorem byłam u fryzjera. Odświeżyłam swoją fryzurę i do razu poczułam się lepiej

Zmykam zaraz do laboratorium oddać mocz do ponownego badania.
Stary 2014-02-04, 09:22   #2336
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

moja ginekolog jest na urlopie, a trudno znalezc ginekologa ktory mowi po polsku.

mam troche na glowie moze to tez stres na mnie wplywa

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:45   #2337
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
miałam od razu na wynikach wypisane normy dla ciężarnych i sporo brakowało do minimum normy. Ale już nie pamiętam tych wartości. Czekam na to co lekarz powie.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:25   #2338
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

ślubowałaś w październiku ? bo ja tak i to nasza 7 rocznica będzie

Oby ból odpuścił Co do ciuchów to jest teraz dużo takich fasonów luźniejszych więc na pewno się wynosi .

Gratuluję II trymestru i udanej i wizyty. Z tego co ja wiem to mi gin powiedział ze teraz będę miała przez powłoki brzuszne usg . Co do płci to moja znajoma chodzi do tego gina co ja i płeć poznała na genetycznym więc jak po cichu liczę ze też podejrzymy .

Witaj pewnie ze można

Tak ja tey slubowam w pazdzierniku 10.10 To fajnie obie bedziemy mialy podwojny powod do swietowania

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

To chyba było do mnie, nie do Tasi. Nie, nie mam bakterii w moczu.

Zaczarowana, a nie możesz umówić się wcześniej na wizytę. Ja bym poszła wcześniej jeśli by mnie coś niepokoiło.

Niezły patent

za II trymestr
Ciekawe, że miałaś jeszcze usg dopochwowe. Może ginka ma słabszy sprzęt i dlatego nie mogła zdradzić płci.

Ja miałam na moment przełączone usg na 3d podczas genetycznego. Fajne zdjęcia wychodzą z usg 3d już na połówkowym, czyli między 20 a 24tc. Ja mam z tego okresu śliczne zdjęcia synka. Potem miałam mieć jeszcze koło 30tc ale leżałam wtedy w szpitalu.

Miałam tak samo z usg 3d i to prawda, że dziecko to mały kosmita

Ja wczoraj tez miałam naleśniki tyle, że najpierw ze śmietaną a potem z dżemem

Dzięki za kciuki

fajnie, że udało Ci się "złapać" małego wiercipiętę

Witaj! Zapraszamy mamy ten sam termin porodu i jak widzę pod avatarem mieszkamy w tym samym mieście

Najlepiej po 20tc.

Wczoraj wieczorem byłam u fryzjera. Odświeżyłam swoją fryzurę i do razu poczułam się lepiej

Chyba tak, a co w takim razie niepokoi cie w badaniach moczu
Stary 2014-02-04, 10:25   #2339
UmiZumi
Rozeznanie

Nadrobiłam wszystko, co napisałyście w weekend

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-02-04 o 10:55
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:37   #2340
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane w ten piekny sloneczny dzien.
Dzis tak szybko mega wstalam z lozka bo ktos dobijal sie do mojego mieszkania , ale dochodze juz do siebie i mam nadzieje ze takie gwaltowne wstawanie nie szkodzi maluchom.
Wczoraj wreszcie zakonczylam sweterek dla Tz i moge sobie smialo zrobic cos dla siebie.bo dla malenstwa zaczne robic jak bede juz w 2 trymestrze.
A dzis dokladnie wybija mi 11 tydzien, wiec jeszcze 2 tygodnie .. to dla mnie wiecznosc.
Mnie też dni się ciągną choć ja dziś mam 12+3 więc do II trymestru nie dużo zostało a i tak się będzie ciągało
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Mąż odebrał mi wczoraj wyniki i dziś sprawdzam dokładnie a tam nie ma jednego badania HBsAg muszę go po pracy wysłać do laboratorium ,żeby sprawdzili czy się gdzieś zawieruszyło czy po prostu go nie zrobili

No a po południu wizyta ,a potem kawka u znajomych
za wizytę
Cytat:

ja mam wizytę 15 lutego i już sie nie moge doczekać bo wyglądam ja upiór
Cytat:
miałam od razu na wynikach wypisane normy dla ciężarnych i sporo brakowało do minimum normy. Ale już nie pamiętam tych wartości. Czekam na to co lekarz powie.
żeby nie było anemii
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości