|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
pół kg mięsa mielonego, ok 2l rosołu normalnego lub z kostki, 3 pory, 2 cebule,pęczek koperku i pietruszki, serki (ja zużywam trzy duże kostki serka hochland emmemtaler ) dwie łyżki masła, sól, pieprz i 5-6 kulek ziela angielskiego mięso doprawiam i wyrabiam z niego małe kuleczki które wrzucam do gotującego się rosołu. Po 10 min wyjmuję. Cebule i pory kroję ,podsmażam na maśle do miękkości po czym dodaję do rosołu. Chwilę gotuję, dodaję serki ( proponuję odlać trochę rosołu i rozpuścić w mniejszym naczyniu po czym dodać do gara) Dodaję koperek, pietruszkę, ziele, gotuję, dodaję pulpety i ewentualnie doprawiam... Kalorii nie liczę ![]() smacznego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zupa mogła być pyszna ![]() [QUOTE=izka-1987;44957943]fajnie masz z małym kucharzem ![]() Ja rodziłam we wrześniu i też nie było tak źle ze spacerami, najfajniejsze są chyba jednak tak jak pisały dziewczyny kwiecień/maj jednak można sobie do tego listopada trochę pospacerować i tych paskudnych choróbsk też mniej/QUOTE] To fakt. Jesienią zarazki fruwają w powietrzu. Nie ma za co ![]() Dzięki. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2313 |
Rozeznanie
|
Ja chodzę do lekarza na NFZ. Mój lekarz jak drukuje zdjęcie do kartoteki, to drukuje od razu 1 kopie dla mnie i mi po prostu daje. Nie musiałam pytać, czy mogę dostać zdjęcie.
#2314 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=twin--maid;44958531]Właśnie mam zamiar chodzić w ubraniach "nie ciążowych". Tunik mam trochę w szafie ale dłuższa spódnica na gumce przydałaby mi się
![]() Zupa mogła być pyszna ![]() No właśnie nie wiem czy teraz kupic czy sie troszkę wstrzymać i na wiosnę kupić bo co jak po miesiącu w nie nie wejdę ![]()
#2315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Rozeznanie
|
Ja mam spodnie jeansy ciążowe z gumka tylko z przodu na brzuchu- są ok napewno wygodne ale i tak wole leginsy jakoś lepiej lżej sie w nich czuje i uwielbiam tuniki W poprzedniej ciazy miałam taka fajna długa obcisła bluzkę czarna ze specjalnym miejscem na brzuch i na brzuchu takie duże różowe stopki i podpis nie pamietam juz jaki napewno śmieszny uwielbiałam ta bluzkę wyglądałam w niej super zgrabnie i postaram sie poszukać takiej samej teraz (tamta wyrzuciłam bo nosilam ja cała ciaze non stop i juz te stopki sie zdzieraly na koniec od prania :p )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Na zaparcie najlepsze czopki glicerynowe lub laktuloza a co do kawy to ja nigdy nie piłam kawy a teraz nagle w ciazy mam ochotę na kawę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-03 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zadomowienie
|
No wiec mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie, ale ciagle sie obawiam ze nie bedzie chcial TZ zaprosic na usg a on tak bardzo sie cieszy ze zobaczy dzidzie.
![]() |
#2318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O to może ta moja koleżanka jakieś drogie badania robiła ? Mówiła że tyle ja wyniosło....To na tańsze laboratorium trafiłaś.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja też troszkę zmartwiona. Wyniki mam kiepskie. Mam anemię, jeszcze inne składniki krwi odbiegają od normy i tsh mam bardzo niskie. Na wynikach mi dopisali wielkimi literami przy tsh: zalecana pilna kontrola. Chcę już czwartek, chcę wizytę i chcę się dowiedzieć co mam robić, żeby wszystko było dobrze!
![]() |
#2320 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-03 o 18:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne czego sie boje to tego ze cos z malenstwem jest nie tak bo ostatnio pobolewa mnie brzuch, a wizyta dopiero 17.02 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Wtajemniczenie
|
Booli mnie miednica
![]() ![]() Wczoraj mierzyłam ciuchy i się okazało, że w wiele letnich ciuszków zmieści mi się brzuszek - testowałam z małą piłką ![]() Polecam kopiowanie co jakiś czas do notatnika ![]()
#2323 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też już oficjalnie witam się w II trymestrze ![]() ![]() ![]() Z bobo wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Następna wizyta 24 lutego ![]() ![]() Jeszcze nie wiadomo co tam siedzi, ginka się śmiała że za wcześnie i tak to zabrzmiało jakby jeszcze długo nie miało być wiadomo także nie wiem czy ma jakiś słaby sprzęt czy co ![]() I usg miałam dowcipnie cały czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mialam Usg 3d juz robione tzn podczas badania genetycznego przelaczal ze zwykłego na 3D ![]() Ale wole zwykle bo dzidzius wygląda dokładnie jak ufoludek malutki ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Alez wy pyszności gotujecie A mnie dzisiaj wzięło na nalesniki z twarożkiem i malinami:thumbup: Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do usg to najlepiej miedzy 20 a 28 tygodniem bo dzidzia juz jest na tyle duża ze ładnie widać twarz itp (wcześniej to właśnie takiego małego ufoludka jeszcze widać :p ) a jest tez na tyle mała ze mozesz ja w całości podziwiać bo po 28 tygodniu bedzie widać tylko poszczególne części ciała i jak bedzie odwrócona to mozesz twarzy nie zobaczyć Oczywiscie ja nie jestem znawca tylko tak gdzieś wyczytałam w poprzedniej ciazy Ja miałam w 22 tygodniu i wcale mi sie nie podobało dziwne takie rozmazane mała wygladała jak z plasteliny hehe ale są dziewczyny co naprawdę fajne zdjęcia z tego maja i dzidzia pózniej rzeczywiście podobna jak sie urodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zależy jakie, te moje trochę się rozciągały, ale nie za bardzo, tak, jak dżinsy ![]()
![]() |
#2327 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zadomowienie
|
Zuken gratulacje 2 trymestru
![]()
![]() |
#2329 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie usłyszałam serduszko swojego maleństwa pierwszy raz na domowym doppler
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to tak jak ja, od początku samego. Jak się martwisz zapisz się wczesniej, ja mimo, że lekarz karze mi przychodzić co miesiąc ja jak coś mnie niepokoi idę wcześniej(zresztą sam mi powiedział że jak coś będzie się działo to wcześniej) Mi bóle brzucha już trochę ustąpiły, ale miałam potworne skurcze. Lepiej się upewnić niż się martwić. Będzie dobrze, ogólnie mi się wydaje, że rozciąga ci się macica dlatego cię boli, ale lekarzem nie jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć?
![]() ![]() ale Tż nie wchodził, bo mu lekarz nie pozwolił? Mój był przy każdym, pierwszym razem strasznie się zdziwił, że to nie przez brzuch się robi i co ona ci tam będzie wkładać ![]() ![]()
#2332 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2333 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane w ten piekny sloneczny dzien.
Dzis tak szybko mega wstalam z lozka bo ktos dobijal sie do mojego mieszkania , ale dochodze juz do siebie i mam nadzieje ze takie gwaltowne wstawanie nie szkodzi maluchom. Wczoraj wreszcie zakonczylam sweterek dla Tz i moge sobie smialo zrobic cos dla siebie.bo dla malenstwa zaczne robic jak bede juz w 2 trymestrze. A dzis dokladnie wybija mi 11 tydzien, wiec jeszcze 2 tygodnie .. to dla mnie wiecznosc.
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mąż odebrał mi wczoraj wyniki i dziś sprawdzam dokładnie a tam nie ma jednego badania HBsAg ![]() ![]() No a po południu wizyta ,a potem kawka u znajomych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patrzyłaś na normy dla ciężarnych? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe, że miałaś jeszcze usg dopochwowe. Może ginka ma słabszy sprzęt i dlatego nie mogła zdradzić płci. Ja miałam na moment przełączone usg na 3d podczas genetycznego. Fajne zdjęcia wychodzą z usg 3d już na połówkowym, czyli między 20 a 24tc. Ja mam z tego okresu śliczne zdjęcia synka. Potem miałam mieć jeszcze koło 30tc ale leżałam wtedy w szpitalu. Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj tez miałam naleśniki tyle, że najpierw ze śmietaną a potem z dżemem ![]() Dzięki za kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień ![]() Zaczynamy dziś z maluszkiem 15tc ![]() Wczoraj wieczorem byłam u fryzjera. Odświeżyłam swoją fryzurę i do razu poczułam się lepiej ![]() Zmykam zaraz do laboratorium oddać mocz do ponownego badania.
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
moja ginekolog jest na urlopie, a trudno znalezc ginekologa ktory mowi po polsku.
mam troche na glowie moze to tez stres na mnie wplywa |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
miałam od razu na wynikach wypisane normy dla ciężarnych i sporo brakowało do minimum normy. Ale już nie pamiętam tych wartości. Czekam na to co lekarz powie.
#2338 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak ja tey slubowam w pazdzierniku 10.10 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Rozeznanie
|
Nadrobiłam wszystko, co napisałyście w weekend
![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-04 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.