|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
![]() kama, zdrówka dla Zuzi bidulki! rusałko, super, że wieczór się udał - zazdroszcze mega Też coś muszę zaplanować w najbliższym czasie i się trochę rozerwać z kumpelami
|
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Tak byc musi :P nie no serio on je beznadziejnie i nieregularnie przez prace wiec duuuuzo wiecej czasu mu to zajmie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
A Kornel to fakt - nieźle wygimnastykowany chłopak z niego
|
|
|
|
#2314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
id użo takich sytuacji to takie słodkie
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z pracy
![]() Moje dziecko skopało mnie w nocy (spała z nami u mojej mamy, bo T. dziś na pogrzebie). Od 2h ogarniam inwentaryzację
|
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
Wpadlam na chwilke, żeby się pochwalić, ze Jakubowi wyszla dziś w końcu jedynka na gorze
zatem mamy juz 4 zebole ![]() Kubuś wkasnie opedzlowal pol jagodzianki. Jadl sam, dostal do lapki cala bule ale tak mocno ja ściskal (chyba, zeby,ma nie zabrala) ze przebil się do jagodek i cala lapka fioletowa ale smakowalo ![]() Jade teraz z mama zmienić opatrunek babci, bo sobie przebila nogę widlami
|
|
#2317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio placek robiłam i kręciłam mikserem i jej to nie przeszkadzało :P i uwielbia kominek i patrzeć się jak się w nim pali ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uwaga będzie długo! rehabilitantka, mimo ze prywatna zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, jakoś tak od razu zdobyła moje zaufanie. może dlatego że jako jedyna posłuchała wszystkiego co mówiłam o Jaśku (również o problemach z jedzeniem i spaniem) i postarała sie coś doradzić. Tzn. potwierdzała diagnozę neurologa o wzmożonym napięciu nóżek i bardzo słabym napięciu centralnym. Jaśko nie tylko nie potrafi utrzymać pionu posadzony, on w ogóle protestuje przed posadzeniem. Ponadto zauważyła (tego neurolog już nie widział), że ma również problem z wyprostem rąk i podparciem. Ogólnie dużo pracy przed nim i rehabilitacja jest pilna. zasugerowała nawet pobyt na turnusie rehabilitacyjnym – 3 tyg w szpitalu (na nfz!) .niestety jest już duży więc ma silnie zakorzenione złe wzorce zachowań i bardzo buntuje się podczas ćwiczeń, które zresztą powodują u niego duży dyskomfort ze względu na przykurczone mięśnie.co do zaburzeń ze snem pyt. czy mieliśmy eeg (nie mieliśmy) i zasugerowała problemy sensoryczne. tzn do niczego nie namawiała i polecała miejsca na nfz. (niestety już podzwoniłam i terminy jak zawsze kosmiczne ok. 6 m). poczytałam o tych zaburzeniach sensorycznych i część pasuje mi do mojego Jasia umówiłam go na konsultacje do terapeuty. Wolę to sprawdzić i wiedzieć czy tu nie lezy problem. co do eeg skonsultuje to jeszcze z neurologiem. mam zamiar do niej chodzić na reh. póki nie dostaniemy się na państwową. a później zobaczę czy będziemy zadowoleni z tej na nfz. ogólnie potwierdzała moje obawy i jakoś taki niepokój zasiała… mam nadzieję ze nie mamy głębszego problemu, ale chce to sprawdzić i nie męczyć siebie głupimi domysłami..przepraszam za tak długi wywód, kto dotrwał do końca – podziwiam!
|
|
#2319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja wczoraj też coś latałam i nie wiem od czego to było...
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia!
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
a ten turnus rehabilitacyjny bierzesz pod uwage? ciekawa jestem tego terapeuty co on powie o tym zasypianiu wiem ze jest wam ciezko ale dacie rade sa
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chwila relaksu, Amelka wali druga drzemke, jedna miala w tuli jak odprowadzalam Blanke do przedszkola, jeszcze po domu z nia chodzila bo nie chcialam jej budzic, ale oczywiscie jak postanowilam ja odlozyc to sie obudzila. teraz zjadla i juz spi, mam nadzieje ze z dwie godzinki jej to zajmie to moze uda mi sie mieszkanie ogarnac ![]() w ogole te spodnie capri z lidla i biustonosze sa bardzo fajne
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zamiast mu dopingować to tylko się wkurzam, że nie ma czasu wieczorem na dzieciaki. ja sama to jestem leń patentowanyrusałka no niestety terapeuci SI na nfz są baardzo trudno dostępni. Diagnoza prywatna 250zł :/ w necie jest mnóstwo ćwiczeń które możesz sama wcielić w życie, fajnie można dostymulować maluszka. A jak u was ze szczepieniami? nie myślałas zeby się wstrzymać na razie zupełnie? trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok ![]() ok uciekam odkurzyć, obiad się robi, a później kucia |
|
|
|
|
#2325 |
|
Raczkowanie
|
hej!
jestem niestety kompletnie do tylu, ale duzo spraw na glowie: formalnosci przed slubem, zakupy, troche pracy na razie nadrobilam 3 str wstecz i odniose sie jeszcze do kilku staroci jak bede luzniejsza to Was poczytamtassiu mam nadzieje ze dzisiaj noc spokojniejsza ![]() logoasiu zeby ospa Was nie dopadlajak bylam w ciazy w osrodku zdrowia czekalam dlugo dlugo na wizyte u lekarki ogolnej i pozniej okazalo sie ze w poczekalni siedziala dziewczyna wlasnie z ospa, tez mialam stracha ale nic mi nie bylo, mam nadzieje ze u Was bedzie podobnie kama Biedna Zuzia, oby szybko jej przeszlo bajka, monia, anutka za zebolerusalkooby nowa rehabilitantka pomogla Jaskowi, fajnie ze cos Wam podsunela nowego, jak sprawdzisz bedziesz spokojniejsza gorgulku zdradzisz jakis patent na wlosy jakos codzienne prostowanie nie idzie mi w parze ze zdrowymi wlosami, a dziewczyny tak chwalily Twoje ze ciekawa jestem czy czegos specjalnego uzywasz?tassia, kropla, rollercoaster dzieki za pochwale sukni Lolaaarozumiem Was, faktycznie takie standardowe wesele to ogromny koszt, nam na szczescie sporo rodzice funduja a tak, jestem drobnej budowy, a czemu pytalas? jeszcze mialabym pytanie-prosbe do mam starszych dziewczynek (bajka, gorgulek, natala, monia, logoasia, czarna- mam nadzieje, ze ktorejs nie pominelam, lub dziewczyn obeznanych w temacie) jestescie zorientowane jakie hity zabawkowe lub ksiazeczkowe moze miec dwulatka?wiem ze doradzalyscie kiedys odkrywczy domek, hulajnoge lub rowerek biegowy- ja musze kupic prezent chrzesnicy a wszystkie te rzeczy nie wchodza w gre, moze cos jeszcze przyjdzie wam do glowy?
Maksyś Edytowane przez Little_Spark Czas edycji: 2014-07-03 o 10:39 |
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
zdrowka dla Was i dzieciaczkow
Rusałko fajnie ze wczorajszy dzien sie udal i sie wyluzowalas a co do tych rehabilitacji to na pewno wszystko bedzie ok, wazne ze w porę sie ktos tym zajmie ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- na 13 ide do pracy pogadac z szefem o powrocie i jakos się lękam
|
#2327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam buty skarpetki i koszulkę ![]() Cytat:
dobrze że się wyrwałaś na chwilę Cytat:
u nas też chyba dzisiaj się przebiła bo widać białe a wczoraj nie było ale nie da popatrzeć czy dotknąc ![]() Cytat:
i dobrze też wszystko sprawdzić już
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby poszło wszystko ok!![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- co myślicie o tym rowerku: http://allegro.pl/rowerek-trzykolowy...306920940.html moja sis chce kupić Lenie na roczek (jest jej chrzestną) i najprawdopodobniej z moją mam się złoży i kupią
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby dziecko wozic to spoko, ale nic wiecej trzykolowe rowerki nie sa dobre dla stawow kolanowych, lepiej poczekac i za rok kupic biegowy.tak jak pisalam wyzej, my Blanke tylko w nim wozilismy i jakas tam frajde z tego miala, ale tak na dobra sprawe chyba zbedny gadzet
|
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) rehabilitantka Wam się trafiła, na rehabilitacji napewno wszystko szybciutko nadrobiCytat:
i o ile teraz w nim siedziała i było ok, to gdyby miała kiedyś w nim jeździć to byłby problem bo pedały są tak durnie umiejscowione, że jak dziecko jest dobre do rowerka to nie dosięga, a jak dosięga to się nie mieści już do tego.Synek znajomych jeździł w nim krótko i mi powiedzieli, że dobrze że dostali bo tak to by tego nie kupili nigdy. Inni znajomi mają takie samo zdanie. rowerek podobny do tego:http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy...348643478.html I zgadzam się z Bajką, lepiej poczekać i kupić biegowy
|
|
#2332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ostatnio byli na turnusie w jednym ośrodku i tam naprawdę dobrze Stasikiem sie zajęli. jeśli chcesz to wyślę Ci priva z jej blogiem i sobie przeczytasz i tym turnusie.
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny plis- odpowiednik maclarena xt z mamas&papas to który? Bajka ten co Ty masz?
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wozek chyba kupie bo lale bobasa dostanie, myslisz ze taki sie nada? http://allegro.pl/fisher-price-wozek...341054044.html a kucyk little pony to masz na mysli cos takiego http://allegro.pl/my-little-pony-pin...327154150.html czy takiego http://allegro.pl/my-little-pony-duz...377406372.html
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy u nas w hurtowni dziecięcej i mają tego xt taniej o stówę niż na necie
i on męczy bułę, a mi szkoda dlatego pytam czy jest jakiś "odpowiednik" m&p z tego tańszy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-07-03 o 13:23 |
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
tak, cruise jest odpowiednikiem xt.
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

kochana głowa do góry! moja nie pełza nie raczkuje chociaż widać że już coraz bardziej chce na kolanki i dupkę podnieść ale jej jeszcze daleko do tego, sama nie usiądzie i głównie się tylko przekrręca i tak się przemieszcza
a powinnam też się mega zamartwiać bo np. Kornelek ładnie siedzi nawet Misia mówiła że staje przy czymś itd. itd. także luz ja nie schizuje bo każdy ma swój czas i się rozwija w swoim tempie 
haha

dopiero jak porządnie zgłodnieje (wczoraj dopiero o 12:30) to zje porządny posiłek, bo tak to tylko dziubie i "leci" dalej
i Alicja wtrąbiła chyba z 20
dzioba otwierała, że jeszcze chce
ale z drugiej strony, skoro tak jak piszesz nie umiesz ich za bardzo uczesać, to i rozpuszczone mogą się człowiekowi znudzić 
za mama

.niestety jest już duży więc ma silnie zakorzenione złe wzorce zachowań i bardzo buntuje się podczas ćwiczeń, które zresztą powodują u niego duży dyskomfort ze względu na przykurczone mięśnie.
ale ja wczoraj też coś latałam
i nie wiem od czego to było...
a ja zamiast mu dopingować to tylko się wkurzam, że nie ma czasu wieczorem na dzieciaki. ja sama to jestem leń patentowany
jakos codzienne prostowanie nie idzie mi w parze ze zdrowymi wlosami, a dziewczyny tak chwalily Twoje ze ciekawa jestem czy czegos specjalnego uzywasz?

Ania nie chorowała, bedziemy czekac na inwazję 
dlatego pytam czy jest jakiś "odpowiednik" m&p z tego tańszy