Panny Młode 2015 część 28 <3 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 09:26   #2311
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 część 28 <3

Dziewczyny któraś pytała o skarpetki zluszczające z biedronki. W sobotę minął tydzień jak użyłam. Przez tydzień nie dzialo się nic. Wczoraj na kawalku zaczęła mi schodzić skora na cięcie. Teraz swędzi. Szału nie ma.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 09:26   #2312
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Wrześniowy melanż mnie wykończy.... Dwa wesela, w ten weekend panieński, tydzień później impreza imieninowa.... Jaaaaa....
Ktoś kiedyś wrzucał pomysł na tort na panieński, taki z suknią ślubną... Kto to był??
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 09:27   #2313
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj ciężki dzień. Byle do 16stej..
Sejm hir. Byle do 15.30...

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 09:30   #2314
Majelka
Wtajemniczenie

hejka

wpadam niestety bez nadrabiania i niestety od razu z problemem

moja sala jest z przewagą drewna i cegły taki stray browar w kolonialnym stylu (w załączniku znalazłam zdjęcie z neta z poustawianymi podłużnie stołami bo prawdopodobnie takie będą musiały być u nas)

i teraz pytanie o kolorystykę bo mamy możliwość wykonania teraz próbnych zaproszeń i do tej pory myślałam, że:

1. zaproszenia i cała papeteria będą w kolorze niebieskim i chcieliśmy coś w tym stylu KLIK + niebieska wstążka i mapka na lewej stronie
kwiaty na stołach wtedy biało zielone bo bardzo nie lubię niebieskich

2. ale urzekły nas chyba bardziej zaproszenia w tym stylu KLIK
no i teraz problem z kwiatami co myślicie o tym żeby wtedy kwiaty na sali i mój bukiet wyglądały tak jak w załączniku (w wysokich wazonach) ewentualnie te goździki bardziej fuksjowe, a cała papeteria w klimacie zaproszeń

3. jest jeszcze opcja z modyfikowania tej nr 2 żeby w tych zaproszeniach zmienić wstążkę i ramkę z przodu na niebieskie i wtedy menu i winietki na sali też mogłyby po prostu być z niebieskimi ramkami a kwiaty jak w załączniku

bardzo bardzo bardzo proszę o pomoc bo chciałąbym zacząć ogarniać już zaproszenia żeby mieć na spokojnie czas na próbne itp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sala.jpg (108,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0002_FotoGolik_różowy_bukiet_ślubny.jpg (117,7 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Majelka
Czas edycji: 2014-09-15 o 09:32
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 09:31   #2315
dotuniek
Zakorzenienie

a ja mam dzisiaj wolne za to jutro będę płakała, bo 12h dyżur mnie czeka i wcale łatwo nie będzie

kurcze poszłabym na jakiś koncert, a tu się zanosi na chroniczny brak czasu na cokolwiek
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 09:33   #2316
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
jeszcze tylko 5,5 godziny
Nawet mi nie przypominaj, że aż tyle

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 09:38   #2317
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
hejka

moja sala jest z przewagą drewna i cegły taki stray browar w kolonialnym stylu (w załączniku znalazłam zdjęcie z neta z poustawianymi podłużnie stołami bo prawdopodobnie takie będą musiały być u nas)

i teraz pytanie o kolorystykę bo mamy możliwość wykonania teraz próbnych zaproszeń i do tej pory myślałam, że:

1. zaproszenia i cała papeteria będą w kolorze niebieskim i chcieliśmy coś w tym stylu KLIK + niebieska wstążka i mapka na lewej stronie

no i teraz problem z kwiatami co myślicie o tym żeby wtedy kwiaty na sali i mój bukiet wyglądały tak jak w załączniku (w wysokich wazonach) ewentualnie te goździki bardziej fuksjowe, a cała papeteria w klimacie zaproszeń

3. jest jeszcze opcja z modyfikowania tej nr 2 żeby w tych zaproszeniach zmienić wstążkę i ramkę z przodu na niebieskie i wtedy menu i winietki na sali też mogłyby po prostu być z niebieskimi ramkami a kwiaty jak w załączniku

bardzo bardzo bardzo proszę o pomoc bo chciałąbym zacząć ogarniać już zaproszenia żeby mieć na spokojnie czas na próbne itp.

Opcja 2 bez modyfikacji, niebieski jak dla mnie strasznie zimny jest
Stary 2014-09-15, 09:39   #2318
Kiciakowa
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;48142844]Wrześniowy melanż mnie wykończy.... Dwa wesela, w ten weekend panieński, tydzień później impreza imieninowa.... Jaaaaa....
Ktoś kiedyś wrzucał pomysł na tort na panieński, taki z suknią ślubną... Kto to był?? [/QUOTE]
jaa poszukam ich jak chcesz
Stary 2014-09-15, 09:48   #2319
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
hejka

a chodzi o to żeby wybrać kolor/kolory przewodnie?
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 10:00   #2320
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Opcja 2 bez modyfikacji, niebieski jak dla mnie strasznie zimny jest
to prawda że zimny ale myślałam, że trochę mógłby przełamać chociaż pozostałe kolory w opcji 2 np. jako wstążka w bukiecie ślubnym + wstążka na wysokich wazonach na sali i wtedy ewentualnie winietki i menu z niebieskim akcentem

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;48143136]a chodzi o to żeby wybrać kolor/kolory przewodnie? [/QUOTE]

można tak powiedzieć chodzi mi ogólnie o całą dekorację i kolorystykę a w tym momencie głównie o zaproszenia bo chcemy już mieć projekt i próbne
Stary 2014-09-15, 10:14   #2321
gr8ania
Moderator

Cytat:
to prawda że zimny ale myślałam, że trochę mógłby przełamać chociaż pozostałe kolory w opcji 2 np. jako wstążka w bukiecie ślubnym + wstążka na wysokich wazonach na sali i wtedy ewentualnie winietki i menu z niebieskim akcentem
aaaa takie buty myślałam, że całą kolorystykę w niebieskim chcesz zrobić. jako przełamanie super pomysł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 10:15   #2322
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
o rany ale po co? chyba tylko, żeby nabić rachunki
No ja też nie wiem. Płacę za ogrzewanie w okresie od października do maja włącznie. W zeszłym roku dużo później włączyli ogrzewanie, jakoś pod koniec września albo nawet któregoś października. Jak jest zimny wrzesień to włączają wcześniej, ale teraz kurcze 20-pare stopni na dworze więc
A grzać mogli już wcześniej tylko ja wczoraj wpadłam na odkręcenie grzejników. Dobrze, że się nie zapowietrzyły.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nasze dzieło. Wersji kolorystycznych i tekstowych jest dużo więcej.
Super!

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;48142272]Dziękuje kochane też myślę że to dobra decyzja.[/QUOTE]

No to wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
A TŻ daleko mieszka od Ciebie?

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;48142251]Jestem i ja z relacją!

Ślub
Przed kościołem młodzi czekali z rodziną, witali nas. Delikatnie mżyło, ale był rozstawiony namiot. Śluby były hurtowo, poprzedni się przedłużył, więc trochę czekaliśmy nadprogramowo. Ślub bardzo ładny, sporo ludzi na mszy. Jednak obok kościoła na rynku grała muzyka - jakieś dni miasta czy coś i cały czas słyszeliśmy to w ostatnich ławkach, a dopiero na koniec ktoś wpadł na to, żeby zamknąć te drzwi od kościoła.
Po ślubie życzenia pod kościołem, a potem wsiedliśmy do autobusu i mieliśmy przewóz na wesele - kilkanaście kilometrów.

Wygląd Pary Młodej

Pani Młoda- suknia biała w literę A, a kole, dopasowana. Na wierzchu koronkowe bolerko, prosta, ale ładna fryzurka i welon wpięty we włosy.
Pan Młody - granatowy garnitur, mucha.

Przyjęcie Weselne
Gości około 80, podłużne stoły. Mały parkiet, ale do zabawy wystarczał. Bardzo fajny zespół. Stoły były podzielone na sekcje "rodzina Pani Młodej", "znajomi Pana Młodego" itd.
Jedzenie bardzo smaczne, na stołach ramowy plan menu.
Tort był przed północą i w sumie słabo wchodził. Wódka wyborowa, w końcu ktoś dobrze schłodził wódkę Ale mimo wszystko TŻ stwierdził, że to już nie ten smak co kiedyś. Oprócz wódki wino.
Zabawa trwała do 5 rano - zespół pożegnał się z gośćmi i wtedy impreza się rozeszła

Jeden mankament - część nocowała na miejscu, część pare miejscowości dalej. Dostaliśmy info, że będzie busik. Niestety byliśmy zależni od innych ludzi i nie mogliśmy skończyć zabawy ok.3-4 tylko cały czas godzina odjazdu się przekładała i przekładała... Więc pewnie jakbyśmy tylko o tym wcześniej wiedzieli to byśmy pojechali 1 samochodem w 4 osoby.
Finalnie w hotelu byliśmy o 6 rano, a do 11 doba hotelowa. My pół biedy bo podjechaliśmy do domu rodziców, tam się umyliśmy, zjedliśmy śniadanie i poszliśmy spać. Ale niektórzy goście przez całą polskę jechali

Natomiast najpiękniejsze było to, że Para Młoda była cały czas uśmiechnięta, zadowolona, naprawdę cieszyli się tym dniem. Było bardzo miło na nich popatrzeć i uwierzcie mi - taki uśmiech potrafi wiele zamaskować - coś nie wyjdzie, jest uśmiech i nikt tym się nie przejmuje
Równie pięknie podziękowali rodzicom - powiedzieli pare słów od serca, wręczyli kosze - było to bardzo miłe.

Oprócz oczepin (rzucanie welonem i muchą) były 3 zabawy - taniec z gwiazdami - facet z facetem, test zgodności oraz kareta, wszystko z klasą smakiem, super!

Naprawdę nie trzeba nie wiadomo jakich atrakcji, żeby wesele było piękne - najfajniejsze było, że wszyscy cieszyli się ich szczęściem, oni byli uśmiechnięci - naprawdę super![/QUOTE]

No jak byłam ostatnio na weselu to młoda uśmiechała się ciągle i tak szczerze, zresztą miała ładny uśmiech i to naprawdę jakoś tak dobrze działa

A ja tak nie lubię swojego uśmiechu Znaczy nie lubię pokazywać zębów jak się uśmiecham

Zamówiłam na urodziny tort TŻ. Prezent w sumie sobie sam wybrał i składamy się na niego z rodzicami, to będzie miał chociaż jakąś niespodziankę. Wybrałam opcje bez napisu, ale teraz myślę, że mogłam wziąć Real Madryt.

W ogóle porozmawiałam z TŻ o mojej pracy mgr. Wsparł mnie, pomógł ustalić plan działania i powiedział, że dam radę. Ja się oczywiście poryczałam jak to ja. Ale zawsze podchodził do tego tematu inaczej, hmm tak ojcowsko, a tu proszę.
Tylko, że ja nie wierzę chyba że dam radę to napisać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-09-17-34-48.jpg (18,9 KB, 4 załadowań)
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 10:26   #2323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
hehe dzięki

Nie, mieszkamy od siebie jakieś 5 km. I tak będę codziennie musiała przyjeżdżać do siebie bo konie... ale po ślubie i tak bym musiała
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 10:34   #2324
magda_mjt
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;48142844]Wrześniowy melanż mnie wykończy.... Dwa wesela, w ten weekend panieński, tydzień później impreza imieninowa.... Jaaaaa....

Ktoś kiedyś wrzucał pomysł na tort na panieński, taki z suknią ślubną... Kto to był?? [/QUOTE]

Ja wrzucalam z sukniami biała na środku, dookoła suknie niby druhen .
Istapp swoja droga super relacja . Tez na uśmiech mocno zwracalam uwage i faktycznie to widac! Sama pracuje teraz nad moim uśmiechem, bo tez nie bardzo lubie zeby pokazywać- raz, ze mam przez wadę zgryzu stepiona jedna jedynkę (nadbuduje przed weselem), dwa mam wrazenie, ze jak tak sie usmiecham to robi mi sie na twarzy głupi, sztuczny grymas :P...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-15, 10:36   #2325
itstoolatex3
Zakorzenienie

To i ja napiszę Wam relację ze ślubu siostry mojego TŻ.

Ślub był w kwietniu.
W piątek oczywiście zapinanie wszystkiego na ostatni guziki sprzątanie, sprzątanie, sprzątanie. Siostra TŻ już miała zrobione paznokcie, więc coś tam się krzątała, ale nie wiele potrafiła zrobić, więc właściwie wysprzątałam sama cały dom.
Sobota: PMka przybiegła do Nas i zbudziła nas o 7 rano. Zebraliśmy i gdy już zeszliśmy na dół ona wyjeżdżała do fryzjera. Zaczęliśmy pompowanie balonów, dekorowanie domu itd. PMka wróciła od fryzjera około 10, pojechała jeszcze po kwiaty i potem obie do makijażystki. Makijaż miała bardzo delikatny, wyglądała świeżo i ładnie ( tyle, że na zdjęciach go nie było wgl widać ). Wróciliśmy do domu, a tam już kamerzysta i fotograf czekają. Ja szybko poszłam się przebrać w sukienkę, i zaczęło się ubieranie Młodej. Boże ile ja musiałam guzików w tej sukience pozapinać to tragedia Kilka fotem i pojechałam po Pana Młodego. Pięknie mieli dom udekorowany. Tam też ubieranie, parę fotek i wracam. Po drodze zaczęło padać, Pan M panikował, że jak on wyjdzie z auta jak tak leje Na szczęście jak dojechaliśmy zaczęło się rozpogadzać. Potem błogosławieństwo, znów kilka zdjęć i do kościoła. Wchodzili przy muzyce (kurde już nie pamiętam tytułu ), ale było to piękne. Na kazaniu obie matki płakały Przy przysiędze bezbłędnie, nie wahali się, mówili głośno, wyraźnie i stanowczo. Reszta mszy zleciała szybko. Kiedy wychodzili z kościoła poszły tuby z płatkami róż - białe i fiolet, ładne. Pojechaliśmy na salę, życzenia itp. Potem chwile pogadałam z PM - mówiła, że słabo jej było w kościele, pończocha jest spadła, potknęła się raz i całą mszą drżała - gdyby mi nie powiedziała nie wiedziałabym, NIC nie było widać
Goście tańczyli, świetnie się bawiliśmy. Stoliki okrągłe, wesele na 140 osób, ale było naprawdę świetnie. Kilka zabaw, potem tort, świniak i znów tańce. Pmka nie zjadła nic poza tortem. Pierwszy taniec też wyszedł im fajnie, nie uczyli się układu, to miał być spontan, ale powiem szczerze wyszło rewelacyjnie. Przy podziękowaniach dla rodziców to już wszyscy ryczeli jak bobry. Piękne kwiaty i prezenty dla rodziców, taniec i jeszcze dedykacja dla rodziców Młodej bo obchodzili 25 rocznice małżeństwa. Wyszło to wszystko przepięknie. Powiem szczerze, że myślałam, że to tańczenie w kółeczku to będzie kicz i wiocha, ale sama się poryczałam bo było to cudowne. Później oczepiny, co tu dużo mówić, koleżanka PM złapała welon, a jej kuzyn krawat, odtańczyli to co mieli i tyle. Zespół był fantastyczny, więc i my zdecydowaliśmy się na ten sam w przyszłym roku. Ostatni goście wyszli około 6 rano. Młodzi podczas wesela wyszli tylko raz na godzinę na zdjęcia, ale powiem szczerze, że ja nawet nie zauważyłam ich nieobecności Wesele było udane, większość gości była zadowolona.

Nie obeszło się oczywiście bez jakichś małych wpadek, czy niedogadań
1. Ślub był o 15, wszyscy goście na sali już o 16, zjedliśmy obiad to była jakoś 16.45 i aż do 18.20 czekaliśmy na pierwszy taniec, to już zaczynało się ludziom nudzić, no bo zjedli i chcieli by się bawić, a tu jeszcze pierwszego tańca nie było.
2. Kamerzysta nie nakręcił w kościele sceny podczas nakładania obrączek i Młodzi musieli to powtarzać na sali, na szczęście ma filmie nie widać, że nie jest to robione w kościele.
3. Matka Młodego była wściekła, bo kamerzysta nakręcił garnki w kuchni, ale zabroniła mu tego wkładać do filmu no i nie było

Co mi się bardzo podobało:

1. Wstawka w filmie pt: " co to jest ślub " według dzieci, a do tego genialnie dobrane sceny z wesela - mistrzostwo świata !!
2. Piosenka na pierwszy taniec - nie za wolna, nie za szybka. wyszło super
3. Młodzi byli ciągle na sali, starali się pogadać z każdym, przyjść do każdego stolika i mieć zdjęcie z każdym stolikiem, chyba nikt nie czuł się przez nich zaniedbany
4. Ciągle się uśmiechali, biła od nich radość i zarażali tym wszystkich wokół
5. Obtańczyli chyba wszystkich wujków, ciotki, babcie czy koleżanki.

To chyba tyle

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 10:37   #2326
kruella_de_mon
Zakorzenienie

wracajac do tematu religijnego:P nie rozumiem, jak innowiercy ( nie podoba mi się nawet ta nazwa) moga trafic do piekła wg księdza, skoro też wierzą w Boga?(prawosławie, ewangelicy, protestanci i inni). W ogole mam wrażenie, ze niejedna z nas byłaby lepszym ksiedzem :-P.

Też znam małżenstwo mieszane, gdzie kobieta przeszła z kat. na ew. i wychowują dzieci w wierze ewang., ale świeta spędzaja raz u jednej rodziny-kat., a raz u drugiej -ew.

Znam tez parę prawosł. - kat., i uzgodnili, że święta będą obchodzic i kat. i praw., ale nie wiem jak rozwiazali kwestię z dziecmi.
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 10:39   #2327
Konto usunięte

fajniee, lubię czytać relacje

Siadłam przy drukarce, zmarnowałam trochę kartek ale już wiem jak obrócić kartkę żeby po złożeniu wyszło dobrze
Ale nie zrobię zdjęcia teraz bo bateria w aparacie mi się rozładowała a nie wiem gdzie ładowarka
Stary 2014-09-15, 10:41   #2328
magda_mjt
Zakorzenienie

dziewczyny, czy mi sie zdaje, czy któraś z Was mowila kiedys, ze w Krk jest jakis salon sukni, w którym maja do mierzenia wieksze rozmiary niz 36? Gdzie ten salon jest i jak sie nazywa?

Stary 2014-09-15, 11:00   #2329
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość

Też znam małżenstwo mieszane, gdzie kobieta przeszła z kat. na ew. i wychowują dzieci w wierze ewang., ale świeta spędzaja raz u jednej rodziny-kat., a raz u drugiej -ew.

Znam tez parę prawosł. - kat., i uzgodnili, że święta będą obchodzic i kat. i praw., ale nie wiem jak rozwiazali kwestię z dziecmi.
My jesteśmy taką parą mieszana. I jakoś wszystko dajemy radę pogodzić a nawet łatwiej bo święta są w różnych terminach i na spokojnie można obchodzić jedne i drugie bez jeżdżenia od rodziców do rodziców.
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 11:00   #2330
Majelka
Wtajemniczenie

ja to bym mogła całe dnie te relacje czytać
Stary 2014-09-15, 11:03   #2331
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
jaa poszukam ich jak chcesz

chcę, poproszę

Magda, wrzuć tez jak gdzieś to masz

Edytowane przez 45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Czas edycji: 2014-09-15 o 11:06
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 11:20   #2332
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też nie wiem. Płacę za ogrzewanie w okresie od października do maja włącznie. W zeszłym roku dużo później włączyli ogrzewanie, jakoś pod koniec września albo nawet któregoś października. Jak jest zimny wrzesień to włączają wcześniej, ale teraz kurcze 20-pare stopni na dworze więc
A grzać mogli już wcześniej tylko ja wczoraj wpadłam na odkręcenie grzejników. Dobrze, że się nie zapowietrzyły.

Super!

No jak byłam ostatnio na weselu to młoda uśmiechała się ciągle i tak szczerze, zresztą miała ładny uśmiech i to naprawdę jakoś tak dobrze działa

A ja tak nie lubię swojego uśmiechu Znaczy nie lubię pokazywać zębów jak się uśmiecham

Zamówiłam na urodziny tort TŻ. Prezent w sumie sobie sam wybrał i składamy się na niego z rodzicami, to będzie miał chociaż jakąś niespodziankę. Wybrałam opcje bez napisu, ale teraz myślę, że mogłam wziąć Real Madryt.

W ogóle porozmawiałam z TŻ o mojej pracy mgr. Wsparł mnie, pomógł ustalić plan działania i powiedział, że dam radę. Ja się oczywiście poryczałam jak to ja. Ale zawsze podchodził do tego tematu inaczej, hmm tak ojcowsko, a tu proszę.
Tylko, że ja nie wierzę chyba że dam radę to napisać.
Dasz radę!

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy mi sie zdaje, czy któraś z Was mowila kiedys, ze w Krk jest jakis salon sukni, w którym maja do mierzenia wieksze rozmiary niz 36? Gdzie ten salon jest i jak sie nazywa?

W Nabla na ul. Rzecznej mają tak zrobione modele, że ja rozmiar 44 zmierzałam wszystko co chciałam! Wprawdzie nie widziałam tułów, ale wszystko udało się na moje gigantyczne biodra i cycki założyć! Bardzo polecam ten salon na pierwszy ogień większym PMkom.

Magda kiedy krakowskie spotkanie w końcu jest? :-?
Stary 2014-09-15, 11:24   #2333
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
My jesteśmy taką parą mieszana. I jakoś wszystko dajemy radę pogodzić a nawet łatwiej bo święta są w różnych terminach i na spokojnie można obchodzić jedne i drugie bez jeżdżenia od rodziców do rodziców.
A jeśli można spytać, to ślub bierzecie w kościele katolickim czy prawosławnym? Ciekawa jestem jak to wygląda.

A jeśli chodzi o to co ten ksiądz wygadywał na tych naukach to bzdury totalne. W liceum miałam bardzo specyficznego księdza, żaden temat nie był mu obcy, o prostytutkach najbardziej lubił rozmawiać ale jak mieliśmy na religii o innych wyznaniach to wyraźnie powiedział, że nie ważne czy ktoś jest katolikiem, ewangelistą, prawosławny, muzłumaninem czy judaistą, bo wszyscy my wierzymy w jednego i tego samego Boga. Koniec kropka.
No tamten ksiądz mnie załamał... i jeszcze o tej antykoncepcji... Bez komentarza... A może mąż bije żonę (czy odwrotnie) bo stosują antykoncepcję? Czy któreś z małżonków jest alkoholikiem bo stosują antykoncepcje? Może choroby psychiczne które są przyczynami rozpadu małżeństwa też przez antykoncepcję? Takiego durnego księdza to tylko
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 11:29   #2334
dotuniek
Zakorzenienie

Wiecie ja znam księdza, który mówi że generalnie to wszyscy zostaną zbawieni, bo Bóg jest miłosierny i przy sądzie ostatecznym wszystkim wybaczy
Stary 2014-09-15, 11:29   #2335
magda_mjt
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;48144154]chcę, poproszę

Magda, wrzuć tez jak gdzieś to masz[/QUOTE]

ImageUploadedByWizaz Forum1410776841.449756.jpg

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
W Nabla na ul. Rzecznej mają tak zrobione modele, że ja rozmiar 44 zmierzałam wszystko co chciałam! Wprawdzie nie widziałam tułów, ale wszystko udało się na moje gigantyczne biodra i cycki założyć! Bardzo polecam ten salon na pierwszy ogień większym PMkom.

Magda kiedy krakowskie spotkanie w końcu jest? :-?
Dzieki, jak tylko dam rade wyskoczyć do Krk to podejde tam . Troche sie martwię czy u nas w miescie uda mi sie tak serio cos założyć. Niby kilka wlozylam, ale to tak mało co .

No mozna by było sie dogadac z tym Krk . Komu pasuje 12, a komu np. jakis wieczór w ciagu tygodnia?

Stary 2014-09-15, 11:31   #2336
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
A jeśli można spytać, to ślub bierzecie w kościele katolickim czy prawosławnym? Ciekawa jestem jak to wygląda.

A jeśli chodzi o to co ten ksiądz wygadywał na tych naukach to bzdury totalne. W liceum miałam bardzo specyficznego księdza, żaden temat nie był mu obcy, o prostytutkach najbardziej lubił rozmawiać ale jak mieliśmy na religii o innych wyznaniach to wyraźnie powiedział, że nie ważne czy ktoś jest katolikiem, ewangelistą, prawosławny, muzłumaninem czy judaistą, bo wszyscy my wierzymy w jednego i tego samego Boga. Koniec kropka.
No tamten ksiądz mnie załamał... i jeszcze o tej antykoncepcji... Bez komentarza... A może mąż bije żonę (czy odwrotnie) bo stosują antykoncepcję? Czy któreś z małżonków jest alkoholikiem bo stosują antykoncepcje? Może choroby psychiczne które są przyczynami rozpadu małżeństwa też przez antykoncepcję? Takiego durnego księdza to tylko
Bierzemy ślub w kościele prawosławnym. Na początku tż był trochę nie bardzo przekonany co do tego ale po tym jak ostatnio miał starcie z księdzem z jego rodzinnej parafii to rozważa czy nie zmienić wyznania na prawosławne.
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 11:35   #2337
dotuniek
Zakorzenienie

Ja weekend 11-12 odpadam bo jestem na zjeździe w Pińczowie, wolałabym coś w tygodniu bo nawet jak bym miała dyżur to mogę coś pokombinować

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Załącznik 5791403

Dzieki, jak tylko dam rade wyskoczyć do Krk to podejde tam . Troche sie martwię czy u nas w miescie uda mi sie tak serio cos założyć. Niby kilka wlozylam, ale to tak mało co .

No mozna by było sie dogadac z tym Krk . Komu pasuje 12, a komu np. jakis wieczór w ciagu tygodnia?

Szczerze polecam ten salon, choć ceny mają zabójcze momentami to dla mnie była to okazja żeby zobaczyć w czym dobrze wyglądam. Panie mają cudowne podejście, w każdej umieją znaleźć coś pięknego i to wydobyć. U mnie okazało się, że ja mimo dużego rozmiaru mam piękną talię ;-)
Stary 2014-09-15, 11:36   #2338
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
Ja weekend 11-12 odpadam bo jestem na zjeździe w Pińczowie, wolałabym coś w tygodniu bo nawet jak bym miała dyżur to mogę coś pokombinować

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Szczerze polecam ten salon, choć ceny mają zabójcze momentami to dla mnie była to okazja żeby zobaczyć w czym dobrze wyglądam. Panie mają cudowne podejście, w każdej umieją znaleźć coś pięknego i to wydobyć. U mnie okazało się, że ja mimo dużego rozmiaru mam piękną talię ;-)

Mi tez srodek tygodnia by najbardziej odpowiadał, ale nie wiem jak z reszta. Pewnie dziewczyny, ktore musiałyby dojechac najpierw powinny sie wypowiedzieć . Kreciorek jak cos to bym jechała autem :P.

Stary 2014-09-15, 11:58   #2339
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
super!
Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
o jej jakie to ładne też takie chcę
Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Super. Ależ nie mogę się jeszcze obudzić, a zaraz trzeba pracę zaczynać... :p
Cytat:
(...)
Super!
(...)
Dziękuję za miłe słowa
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 12:05   #2340
Kelpie
Zakorzenienie

22.08.2015

Ona: Rocznik 1988, zodiakalna ryba, trochę nerwowa i naiwna. Zakochana w TŻ, książkach i koniach. Lubiąca konwalie, tulipany, maliny, kokardki i wszystko co fioletowe.

On: Rocznik 1987, zodiakalna panna, spokojny, na wszystko ma czas, ale zawsze ze wszystkim zdąży. Kocha ją. Aktualnie fan peugeota 205. Czytelnik kryminałów.

Oni: Poznali się na studiach. On był sam, ona w związku. Po roku studiowania tworzyli już parę, a po kolejnym roku zamieszkali razem.
W związku od 17.07.2008
Zaręczeni od 17.07.2013

Kościół parafia rzymsko-katolicka p.w. Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny [zapisani w kalendarzu]
Godzina 17:00
Sala Cykada [umowa]
Fotograf/kamera brak
Zespół/DJ Forte Band [umowa]
Samochód Garbi [umowa]

Suknia Hmmm delikatna, z muślinowym dołem
Buty w kolorze przewodnim, niewysokie, obcas 5 cm, najlepiej z jakąś kokardką
Wygląd Pani Młodej włosy spięte, warkocze albo wysoki kok, wpięta kokardka, manicure w kolorze przewodnim
Bukiet w kolorze przewodnim
Wygląd Pana Młodego zdeklarował, że chcę muchę
Kolor przewodni koralowy lub fiolet, zależy czy uda się znaleźć buty
Motyw przewodni Na razie kilka pomysłów i brak zdecydowania: książka, piernik, kokardka.
Podziękowanie dla gości byłoby w formie pierników, motyw kokardki w dodatkach, a książek w sesji.
Tort babeczkowy
Sesja m.in. w bibliotece, ja dodatkowo chcę zorganizować sobie zdjęcia w sukni z końmi (bo TŻ na jeździecką sesję nie namówię)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sala.jpg (90,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg full,0,ffcc6b4eb5fd4637d785190841f761c6.jpg (62,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_106890981596285.jpg (42,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 73238649_3_644x461_suknia-slubna-nabla-florella-kolo-suknie-slubne.jpg (17,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg (13,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg warkocz_upiecia_wlosow_20130131_1508601965.jpg (27,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg warkocz-nad-grzywka-z-wiankiem.jpg (23,0 KB, 3 załadowań)
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości