Książki podobne do 50 Twarzy Greya - znacie jakieś? - część VIII (REMI) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-14, 11:43   #2311
Esia_90
Wtajemniczenie

Dot.: Książki podobne do 50 Twarzy Greya - znacie jakieś? - część VIII (REMI)

Cytat:
Napisane przez Britta2 Pokaż wiadomość
Esia przepraszam, że jeszcze tym wspominam i się dopytuję. Moze wcześniej nie doczytałam a ty już o tym wspomniałaś. Ale czy podczas waszego ostatniego spotkania/rozmowy nie było jakiejś takiej sugestii z jego strony lub twojej że to już koniec. Czy kiedykolwiek padło stwierdzenie, że może dacie sobie sobie na wstrzymanie?
Bo tak się zastanawiam, bo jeśli była taka rozmowa lub sugestia to może Facet zrozumiał, że to już koniec. Ale z drugiej strony jeśli by tego nie chciał to odezwałby się do Ciebie przecież, po tylu dniach.
Nie powiedziałam dosłownie, że koniec. Powiedziałam, że jestem mi źle i muszę to wszystko przemyśleć. Dziwne jak na niego, że się nie odzywa. Nie to nie. Ja nie mam i tak ochoty z nim gadać. Bo niby co miała bym mu powiedzieć? Wszystko już powiedziałam.

Edytowane przez Esia_90
Czas edycji: 2014-10-14 o 11:45
Esia_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 11:51   #2312
mauskacom
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Esia_90 Pokaż wiadomość
Nie powiedziałam dosłownie, że koniec. Powiedziałam, że jestem mi źle i muszę to wszystko przemyśleć. Dziwne jak na niego, że się nie odzywa. Nie to nie. Ja nie mam i tak ochoty z nim gadać. Bo niby co miała bym mu powiedzieć? Wszystko już powiedziałam.

mowilas ,ze on ma przyjaciolke. moze ona mu tak doradza,aby sie do Ciebie nie odzywal.. albo po prostu odpuscil
mauskacom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 11:52   #2313
Britta2
Zadomowienie

Cytat:
Okej teraz rozumiem i wydaje mi się, że on chyba czeka na Ciebie i Twój pierwszy ruch.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mauskacom Pokaż wiadomość
mowilas ,ze on ma przyjaciolke. moze ona mu tak doradza,aby sie do Ciebie nie odzywal.. albo po prostu odpuscil
Tak tez moze być.
Britta2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 12:01   #2314
aguha89
Rozeznanie

Najwazniejsze pytanie Esia, to czy Ty wogole chcesz, zebyscie do siebie wrocili? Zadnych perspektyw na to zeby zmienil zdanie co do Waszej przyslosci. Do tego skrzywdzil Cie naumyslnie. Ja na Twoim miejscu bym sie bardzo nad tym zastanowila czy chce jeszcze byc z tym czlowiekiem. Jasne, ze to bedzie bolalo i na pewno bedzie Ci przykro, ale zaslugujesz na wiecej niz takiego rozkapryszonego dzieciaka i "gwiazde".
aguha89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 12:08   #2315
dalinijka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aguha89 Pokaż wiadomość
Dalinijka ile te wampirki maja czesci? Bo ja zaczelam kiedys i po dwoch przestalam. Jakos mi nie przypadlo do gustu. Wlasciwie to zadne wampirki od czasu jak przeczytalam Bractwo mi nie podeszly.
Seria składa się z 16 części głównych (na tę ostatnią musimy poczekać - grudzień 2014 oficjalna premiera, w PL jeszcze nic nie wiem) + 2 części poboczne/dodatkowe 2.5 i 13.5, które uzupełniają cała serię. To tyle

Ja od tych wampirów zaczęłam przygodę ze zmiennokształtnymi (ok pierwszy był wampirek z Deal with the Devil ) dlatego ich uwielbiam i nie oceniam. Podobnie jak Sinnersów - kocham ich i tyle Z pozostałych serii wampirków to jak dla mnie numer 1 - Bractwo i numer 2 - Wampiry z Ameryki.
Stary 2014-10-14, 12:47   #2316
joanna12afi
Zadomowienie

Dzień dobry
Zdjęcia suuuuper

Edytowane przez joanna12afi
Czas edycji: 2014-10-15 o 07:00
joanna12afi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 13:35   #2317
karoolin123
Zadomowienie

5 km spacer zaliczony

Ja nadal czytam Holding you - zostalo mi 15% a potem zabieram sie za druga6 część

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Rinos ostatnio polecałaś książkę Sparksa. Jaki był jej tytuł?
karoolin123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-14, 14:00   #2318
Esia_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Britta2 Pokaż wiadomość
Okej teraz rozumiem i wydaje mi się, że on chyba czeka na Ciebie i Twój pierwszy ruch.
Tak tez moze być.
To sobie poczeka.

Kurde, ale afera. Zmieniłam pokój na taki co siedziałam w nim na stażu i siedzę z szefową. W sensie z mojego pokoju jest wejście do jej gabinetu
Stary 2014-10-14, 14:08   #2319
rinos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolin123 Pokaż wiadomość
5 km spacer zaliczony

Ja nadal czytam Holding you - zostalo mi 15% a potem zabieram sie za druga6 część

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Rinos ostatnio polecałaś książkę Sparksa. Jaki był jej tytuł?
ja przez kręgosłup na razie mam przerwę.
Książa to ta:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/193962/najdluzsza-podroz
rinos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 14:37   #2320
jola2243
Zakorzenienie

Jeszcze 25 min i do domu
czytam Twist me i chyba odłożę po 15 %, masakra

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 14:46   #2321
magpie101
Rozeznanie

W koncu u nas przestalo padac (od rana padalo) i wyszlo sloneczko. Ja zasypialam przy ksiazce przed kompem przy tej pogodzie. Jeszcze 1,5 h i do domku
magpie101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-14, 15:03   #2322
karoolin123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinos Pokaż wiadomość
ja przez kręgosłup na razie mam przerwę.
Książa to ta:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/193962/najdluzsza-podroz
Mi też kurcze coś kręgosłup siada. Boli mnie od jakiegoś czasu prawy bok po srodku

dzięki za tytuł

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez magpie101 Pokaż wiadomość
W koncu u nas przestalo padac (od rana padalo) i wyszlo sloneczko. Ja zasypialam przy ksiazce przed kompem przy tej pogodzie. Jeszcze 1,5 h i do domku
To moze idzie do mnie bo u mnie zrobilo sie pochmurno i zimno
Dobrze że dzieviakom dałam na wszelki wypadek bezrekawniki do przedszkola. Bo jak ich zaprowadzalam o 12.30 to bylo cieplutko i słonko.
karoolin123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 15:20   #2323
asia20100
Wtajemniczenie

Nie dość ze jest szaro ponuro i pada to jeszcze stoję w mega korku chce być juz domu zawinac się w kocyk i czytać!
asia20100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 16:26   #2324
rinos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolin123 Pokaż wiadomość
Mi też kurcze coś kręgosłup siada. Boli mnie od jakiegoś czasu prawy bok po srodku

dzięki za tytuł

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

To moze idzie do mnie bo u mnie zrobilo sie pochmurno i zimno
Dobrze że dzieviakom dałam na wszelki wypadek bezrekawniki do przedszkola. Bo jak ich zaprowadzalam o 12.30 to bylo cieplutko i słonko.
Tylko miej świadomość, że to nie erotyk. Bardziej romans jak np. Pamiętnik.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
rinos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 17:24   #2325
Esia_90
Wtajemniczenie

Strasznie mi popsuli humor na koniec dnia w pracy Jestem załamana. Teraz tym bardziej nie będę miała ochoty tam chodzić.
Stary 2014-10-14, 17:34   #2326
jola2243
Zakorzenienie

Esia coś z szefową?

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 17:40   #2327
aguha89
Rozeznanie

Esia chodzi o Twoj nowy pokoj? Nie zalamuj sie.
Stary 2014-10-14, 17:44   #2328
Esia_90
Wtajemniczenie

Już nie chodzi nawet o nią bo siedziałam z nią rok i ją obsługiwałam. Było znośnie. Chodzi o fakt, że przenieśli mnie do pokoju w którym byłam do dziś w celu poduczenia się płac. Ja specjalnie po rozmowie z kierowniczką poszłam na kurs z płac, żeby mieć jakieś pojęcie. Po czym dzisiaj mnie przesadzili bo kierowniczka za 2 tygodnie rodzi i rok będzie nieobecna. Dziewczyna która siedzi również z naszą szefową ciągle gdzieś biega i nigdy nikogo nie ma, a do nas się urywają telefony. Więc sobie dzisiaj wymyśliła, że póki kierownik na macierzyńskim to ja się tam przesiąde i będę pomagać. To po co ja marnowałam 2400 zł na kurs !!!! No wytrącili mnie tak z równowagi. Na szczęście umowę mam do końca stycznia. Nie po to kończyłam studia i się dokształcam, żeby roznosić dokumenty i przyjmować pocztę. Robiłam to cały rok na stażu. Naobiecują ci nie wiadomo co, a potem mają cię w dupie.

Edytowane przez Esia_90
Czas edycji: 2014-10-14 o 17:46
Stary 2014-10-14, 17:46   #2329
aguha89
Rozeznanie

Cytat:
Już nie chodzi nawet o nią bo siedziałam z nią rok i ją obsługiwałam. Było znośnie. Chodzi o fakt, że przenieśli mnie do pokoju w którym byłam do dziś w celu poduczenia się płac. Ja specjalnie po rozmowie z kierowniczką poszłam na kurs z płac, żeby mieć jakieś pojęcie. Po czym dzisiaj mnie przesadzili bo kierowniczka za 2 tygodnie rodzi i rok będzie nie obecna. Dziewczyna która siedzi również z naszą szefową ciągle gdzieś biega i nigdy nikogo nie ma, a do nas się urywają telefony. Więc sobie dzisiaj wymyśliła, że póki kierownik na macierzyńskim to ja się tam przesiąde i będę pomagać. To po co ja marnowałam 2400 zł na kurs !!!! No wytrącili mnie tak z równowagi. Na szczęście umowę mam do końca stycznia. Nie po to kończyłam studia i się dokształcam, żeby roznosić dokumenty i przyjmować pocztę. Robiłam to cały rok na stażu.
No to nieciekawie Cie zalatwili tym bardziej, ze z tego co pamietam, to kurs Ci sie podobal i chcialas to robic a teraz Cie zdegradowali.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-14, 17:48   #2330
Esia_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguha89 Pokaż wiadomość
No to nieciekawie Cie zalatwili tym bardziej, ze z tego co pamietam, to kurs Ci sie podobal i chcialas to robic a teraz Cie zdegradowali.
Kurs mi się bardzo podoba. Trwa do grudnia.
Kurde tak mnie wkurza ta budżetówka Wszystko mi się wali. Nienawidzę windykacji którą zajmuję się od roku. Chciałam bardzo pomagać w płacach.

Edytowane przez Esia_90
Czas edycji: 2014-10-14 o 17:53
Stary 2014-10-14, 17:49   #2331
elatygrys
Zadomowienie

Dobry wieczór

Esia nie wiem dokładnie co tam i jak tam się podziału u Ciebie ale z doświadczenia wiem że jeśli po kilku latach bycia z kimś masz obawy to to prawdopodobnie już tylko przyzwyczajenie a nie miłość - tkwiłam w takim związku ponad 5 lat Ja chciałam iść do przodu a On nie - rzuciłam go i po 3 tygodniach poznałam męża mego

Zrobiliśmy dziś małe przemeblowanie w pokoju, wyrzuciliśmy stolik, jutro mąż jedzie po większe akwarium później musimy poszukać nowej kanapy a na koniec zmienić stół
elatygrys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 17:58   #2332
Esia_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elatygrys Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Esia nie wiem dokładnie co tam i jak tam się podziału u Ciebie ale z doświadczenia wiem że jeśli po kilku latach bycia z kimś masz obawy to to prawdopodobnie już tylko przyzwyczajenie a nie miłość - tkwiłam w takim związku ponad 5 lat Ja chciałam iść do przodu a On nie - rzuciłam go i po 3 tygodniach poznałam męża mego
pocieszająca historia

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Ja się wypalam w tej pracy. Robię coś czego nie lubię i co mnie kompletnie nie interesuje. Na stażu księgowałam dochody i to bardzo przyjemnie mi sie robiło. Czas szybko mi leciał. Windykacji nienawidzę Ale ktoś robić musi i padło na mnie. Teraz kiedy polubiłam płace to mi to również zabrali Z każdym dniem mam większy problem żeby wstać rano i iść do pracy. Uwielbiam zastępstwa w kasie, które trafiają mi się często. Mam iść na większość grudnia właśnie na kasę bo koleżanka idzie na operację. Nie mogę się doczekać. Atmosfera inna i ludzie inni. Windykacja to chyba najgorsza możliwa działka. Ludzie dzwonią i wrzeszczą na ciebie z pretensjami itp. Naprawdę nie jest to przyjemne. W ogóle mi się to nie podoba.

Ale ja wam narzekam ostatnio nie mam już siły do niczego. Idę lepiej coś poczytam. Miłego wieczoru.

Edytowane przez Esia_90
Czas edycji: 2014-10-14 o 18:03
Stary 2014-10-14, 18:38   #2333
AgaDomi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elatygrys Pokaż wiadomość
I u mnie było tak samo

Chciałabym zacząć czytać jakąś książkę ale nie mogę się zdecydować jaką. Ktoś poleci jakiś dobry romans?
AgaDomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 18:41   #2334
elatygrys
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaDomi Pokaż wiadomość
I u mnie było tak samo

Chciałabym zacząć czytać jakąś książkę ale nie mogę się zdecydować jaką. Ktoś poleci jakiś dobry romans?
Tu w sumie same romansy na tapecie

Ja skończę co obecnie czytam i zabieram się za Mojego Taza kochanego
elatygrys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 18:58   #2335
AgaDomi
Przyczajenie

Przymierzam się do "Morze spokoju". Mam też w domu "Sztuka uwodzenia". I nie wiem od której zacząć.
AgaDomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 19:11   #2336
asia20100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaDomi Pokaż wiadomość
Przymierzam się do "Morze spokoju". Mam też w domu "Sztuka uwodzenia". I nie wiem od której zacząć.
morze spokoju jest młodzieżówką, ale mi bardzo przypadła do gustu. Ale jeżeli masz ochotę na fajny romans to weź się za sztukę uwodzenia- uwielbiam autorkę tej książki, jeszcze nigdy mnie nie zawiodła.A czytałas wczesniejsze częsci tej serii?

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

ja dzisiaj zaczęłam czytać książkę z serii Nocna łowczyni- potrzebowałam jakiejś zmiany od ckliwych romansów

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Esia kochanie Ty przecież wiesz, że my Cię zawsze chętnie wysłuchamy każda z nas miewa gorsze okresy w życiu...
Co do pracy- jeśli nie daje Ci satysfakcji zacznij szukać czegoś nowego, jestem pewna że z tym kursem będziesz miała wielkie szanse na znalezienie czegos innego
asia20100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 19:31   #2337
magdziara1
Wtajemniczenie

Cześć kochane.Ja po pracy podałam Państwu obiad i położyłam się z Panem Danielem i tak mi się dobrze spało że dopiero wstałam.Zrobię dzieciom kolację i będę wypoczęta czytać czytać i czytać.Aż zdziwiona jestem, że usnęłam bo póki co książka super.

Asia-przypomniałaś sobie...?Bo ja za cholerę nie mogę,chyba za dużo wypiłam
magdziara1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 19:39   #2338
emi_g
Zakorzenienie

Magdziara ja też czytam pana Danielsa i pierwsza połowa dobra...ale druga która zaczęłam juz mniej mi się zaczyna podobać...
A czas na czytanie to ja mam ostatnio tylko podczas jazdy komunikacja...poza tym totalnie jestem zarobiona:-(
emi_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 19:46   #2339
magdziara1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emi_g Pokaż wiadomość
Magdziara ja też czytam pana Danielsa i pierwsza połowa dobra...ale druga która zaczęłam juz mniej mi się zaczyna podobać...
A czas na czytanie to ja mam ostatnio tylko podczas jazdy komunikacja...poza tym totalnie jestem zarobiona:-(
Myślę,że jutro wystawię całkowitą opinię.Po takiej mega drzemce mam szansę skończyć dzisiaj
magdziara1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 19:53   #2340
maggnolia
Zakorzenienie

Dziewczynki oglądacie PL-SCOTLAND?

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości