![]() |
#2311 |
Konto usunięte
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
[1=7573f32a00df3aa23f07f56 dc385049758d6ab33_6578f43 26d8a4;28666087]tak?
![]() ![]() Poczytaj sobie tutaj http://www.antyforum.pl/zmiana-pigulek-vt639.htm ![]() ![]()
#2313 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=7573f32a00df3aa23f07f56 dc385049758d6ab33_6578f43 26d8a4;28666087]tak? ![]() ![]() Tak, bo to tak jakbyś brała w 1wszym dniu miesiączki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Byłam u nowej p. gin. Ogólnie miła kobieta. Powiedziałam, że chciałam zacząć brać tabletki. Zbadała mnie standardowo. Zbadała piersi. Zrobiła od razu usg. Przeprowadziła wywiad. Pytała czy miałam robioną cytologię. Odp. że tak, jakiś miesiąc temu (wyszło, że mam bodajże stan zapalny-dostałam provag, travocort, inne tabletki ). Poprosiła przy nast. wizycie o kartkę z wynikami.
Na koniec przepisała mi Midianę. Ogólnie w porządku wszystko. Pytałam ją, czy jeśli coś się (odpukać) zacznie dziać po 1 opakowaniu to czy mam przyjść na zmianę.. odp. mi, że naprawdę nic się nie będzie działo i że skutki uboczne rzadko występują. Po czym przepisała mi 1 opakowanie na teraz a drugą receptę na resztę opakowań (jeśli będę zadowolona to mam wykupić). No tutaj mnie tak trochę piknęło. Bo czytałam już tyle tutaj i na innych stronach, że przecież skutki uboczne nie są takie rzadkie i że występują. Jest to moja pierwsza wizyta u tej pani, nie mam o niej żadnych opinii i hm.. może nad wyrost, ale czy powinnam się czymś niepokoić. Czy takie podejście jest ok? Dziękuję z góry za uspokojenie ![]()
#2316 |
amor vincit omnia
|
masija ja bym się nie przejmowała, tym bardziej że celowo wypisała Ci 2 recepty- w razie gdyby jednak coś się działo,... to znaczy że przyjęła, ze możliwe sa skutki uboczne, ale nie bardzo uciążliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy tu moge o to spytac
![]() chciałabym sie dowiedzieć jak dokladnie dzialaja tabletki te dwuskładnikowe, bo to sa te ktore kompletnie zatrzymuja jajeczkowanie tak ? bo jeśli je zatrzymują to skąd pojawia sie krwawienie w trakcie przerwy ich brania ? a jakie tabletki sa lepsze te jedno- czy dwuskładnikowe ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
BAN stały
|
tabletki 2 skladnikowe sa powszechnie stosowane. polegaja na blokadzie owulacji i zageszczania sluzu. krwawienie wystepuje kilka dni, 2-3, po spadku hormonu
jednoskladnikowe sa dla palaczy i dla kobiet karmiacych |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
czyli stosowanie tabletek dwuskładnikowych powoduje całkowite zatrzymanie jajeczkowania na caly czas przyjmowania hormonow, a tym samym wydłuża płodność kobiety na późniejsze lata ?, gdy już przestanie się brać hormony
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Konto usunięte
|
Czy to jest normalne, ze jak sie polaczy opakowania i sie dostanie tego plamienia to tez boli brzuch? Przed chwila wpadlam na inny watek, napisaly tam dziewczyny, ze plamienie to normalna rzecz, ale ze bol przy tym juz nie? A mnie boli tak jak przy okresie, tylko mniej. Akurat tak wyszlo, ze pojawilo sie przy ostatniej tabletce drugiego opakowania wiec i tak robie teraz przerwe, ale juz sie zastanawiac zaczelam xD mam tylozgiecie macicy wiec to normalne ze mnie wszystko bardziej boli, ale niektorzy twierdza ze przy tabletkach w ogole nie powinno, to jest sprawa indywidualna czy jakas zasada?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
może się pojawić ból brzucha. ja przy połączeniu miałam ból normalnie jak przed krwawieniem. organizm nie wiedział, ze się połączy opakowania więc przygotowywał się do krwawienia i tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Raczkowanie
|
witam, czy dobrze zrobilam? po fakcie poszlam do lekarza i on twierdzi ze ok a wy jak myslicie
dzis rano przypomnialam sobie ze zapomnialam wziasc tabletki z dnia 6 i 7. i z samego rana po tym jak zauwazylam lekkie plamienie ( ktore trwa przy oddawaniu moczu jeszcze) od arzu wzielam dwie zalegle tabletki i niedlugi wezme planowo tabletke z dnia dzisiejszego. kurcze to pierwsze takie zapomnienie od pzreslzo 3 lat, wiem ze jestem gapą hehehehehhehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Raczkowanie
|
Rozpoczęłam tydzień temu szóste opakowanie tabletek anty i pojawiło się u mnie lekkie plamienie. Czy przy tym opakowaniu jest to jeszcze normalne, czy powinnam się jednak zgłosić z tym do gina? I przede wszystkim, czy to może oznaczać, że ochrona anty jest zaburzona?
Edytowane przez moonlight20 Czas edycji: 2011-08-28 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny !
Zastanawiam się tylko nad jedną rzeczą... wczoraj zapomniałam tabletki, to pierwszy tydzień niestety... Biorę o 18 , a zażyłam następnego dnia o 9 więc sporo ponad 12 godzin. W ostatnich dniach nie było stosunku więc o ciążę nie mam się co martwić, ale w ulotce piszę że mam się zabezpieczać dodatkowo przez 7 dni i tutaj moje pytanie... Czy trzeba to tak rygorystycznie traktować? ;P Skoro przyjęłam dzisiaj obydwie tabletki i dalej będę brać prawidłowo to rzeczywiście jest szansa na ciąże przy stosunkach bez dodatkowego zabezpieczenia? To nie problem oczywiście ... tylko zastanawia mnie to, bo skoro biore te tabletki nadal to skąd ma się wziąć ta ciąża? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam założyć spiralę nie hormonalną, a do tego przyjmować tabletki Yaz.
Po założeniu spirali wystąpiły u mnie krwawienia międzymiesiączkowe, (o czym zostałam poinformowana przez lekarza więc niespodzianki nie było) trudno mi było odróżnić czy to już okres czy nie, wszystko się zlało więc postanowiłam poczekać z zażyciem pierwszej tabletki aż krwawienia się unormują. Po miesiącu nie chciałam już czekać więc zażyłam tabletkę, jestem już przy 4 op.i dalej gryzie mnie czy po takim czasie tabletki działają prawidłowo mimo iż mogłam pomylić okres z plamieniem? Bardzo proszę o odpowiedz ![]() Czy przy 4 op. to już chyba wszystko działa jak powinno ? proszę odp.jak myślicie? bo nie daje mi to spokoju |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Szukam i szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Zastanawiam się, czy prezerwatywa+ globulki dopochwowe to dobry duet. Czy ta chemia zawarta w globulkach nie uszkodzi prezerwatywy? I co jest lepsze? Krem plemnikobójczy czy globulki? Ile mniej więcej kosztują? Myślicie, że to będzie dobre zabezpieczenie? Np. jeśli pękłaby prezerwatywa? Pozdrawiam ![]()
#2328 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiesz jak dzialaja tabletki, a wiesz jak dziala spirala? jak masz schizy to polecam zalozyc kondona na glowe i walic sie w sciane dotad az wybijesz pomysl laczenia 2 najskuteczniejszych metod, ktorych nie kazda moze stosowac. od czego masz lekarza? i co na to ulotka? (biedny ten twoj facet) jesli tabletki nie przyjmuje sie w 1 dc. to w kazdym innym przypadku pelne zabezpieczenie jest po 7 dniach Cytat:
![]() co do kosztow, to wiem ze globulki za 6 szt moga kosztowac cos kolo 15 zl? gdy uzywalam globulki i pekla prezerwatywa to substancja z globulek podraznila penisa na tyle ze z seksu z nici, partnera bardzo szczypal penis |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Przyczajenie
|
jeszcze nie jestem obcykana w tym forum wiec jak nie tu to sorry
![]() do tej pory uzywałam prezerwat, ale chce się przeżucić na inny środek antykoncepcyjny. myslałam o tabletkach, jednak przyjaciółka mi opowiadała, ze na poczatku wystepują straszne wahania nastroju, a ja zaczynam(kolejny raz) studia i dodatkowy stres nie jest mi potrzebny wiec zastanawiam sie czy nie zaczekać i może troche poźniej je brac? poza tym mam HPV i nie bardzo sie orientuje czy tak czy siak nie powinnam używać prezerwatyw. chce sie zorientowac by nie isc zielona do lekarza, dlatego licze na jakaś konkretna odpowiedz ![]() Edytowane przez erugamik Czas edycji: 2011-09-01 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież właśnie lekarz jest od tego, żeby wszystko od początku do końca Ci wytłumaczyć i na pewno zrobi to lepiej niż my. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
BAN stały
|
nie kazda ma wahania nastroju. skutki uboczne to indywidualna kwestia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Raczkowanie
|
Zaczynam stosować pigułki antykoncepcyjne - w związku z tym pytanie: kolejne opakowanie rozpoczyna się po 7 dniowej przerwie. Czyli dobrze rozumiem, że jak np. zaczęłam brać w czwartek to kończę też w czwartek i znowu zaczynam w czwartek? Czy kończę w środę a zaczynam w czwartek?? Zgłupiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
BAN stały
|
konczysz w srode a zaczynasz w czwartek
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
ja mam takie pytanie. od wielu miesiecy biore tabletki, aktualnie Lesine, ostatnio sie zagapilam i jak chcialam isc do gin po recepte na kolejne opak to sie okazalo ze poszla na urlop wiec recepty nie mam. dzis mam ostatni dzien 7-dniowej przerwy, jutro powinnam zaczac kolejne opakowanie, ale w tej sytuacji mam 2 wyjscia: zrobic miesiac przerwy lub wziac 1 opakowanie Syndi35 (zostaly mi z kiedys 2 opak.). co lepiej zrobic?
prosze bez zbednych komentarzy tylko o odpowiedz co lepiej zrobic ![]()
#2335 |
Przyczajenie
|
Witam,zostało mi jedno opakowanie tabletek Midiana (ten sam skład co Yasmin,Asubtela). Jeśli któraś z was chciałaby kupić piszcie na meila:betssi@o2.pl Odbiór w Warszawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
Biorę tabletki codziennie o 11:35. Dzisiaj idę do dentysty na 11 i znieczulenie będzie mnie pewnie trzymało do 14. Lepiej wziąć tabletkę o 10:55 czy o 14?
![]() |
#2338 |
Zadomowienie
|
Znieczulenia miejscowe nie mają wpływu na pigułki więc bez różnicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zadomowienie
|
No nie wiem bo po zabiegu nie można przez 2 godziny jeść i pić a w trakcie tymbardziej.
Tak czy siak wzięłam kilka godzin później.
#2340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jeżeli takie znieczulenie miałoby wpływ na pigułki to nie miałoby znaczenia kiedy weźmiesz pigułkę,bo i tak po wzięciu leku wpływającego na pigułki musisz się dodatkowo zabezpieczać w trakcie kuracji+7 dni po jej zakończeniu. Edytowane przez nicko Czas edycji: 2011-09-07 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.