Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-11, 09:54   #2311
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cześć

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

nie chciał? mojego nachodziło na coś pod głową, pokładał się na naszych poduszkach, naszych kołdrach, swoich maskotkach. na czas zasypiania, potem zjeżdżał z tego i spał normalnie na płasko, w trakcie snu już nie szukał. nadal lubi wdrapać się na moją poduszkę, o każdej porze nocy musi mieć swoją podusię, żeby się przytulić, mieć pod ręką. a nie był uczony tego, nikt mu nie wciskał poduszki pod głowę "żeby lepiej się spało".
.
Nie chciał Tzn nigdy nie wtyka sobie nic specjalnie pod głowę. Nawet jak wsadzi róg kocyka, to to przecież bez porównania do poduszki. I tak rzadko to robi. Na wiosnę kupimy mu łóżko dla przedszkolaka i wtedy się zobaczy. Jak będzie chciał, dostanie płaską poduszkę.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Jak tam u Was po tych wichurach? U nas strasznie lało i wiało, nie mieliśmy też prądu przez 3 godziny. Polamało drzewa, powywracało kosze itd. Ale jak włączyłam dziś telewizor, to zobaczyłam że u innych jest dużo gorzej...
no wiało, wiało... I ciągle wyłączali i włączali prąd.. Mam w piekarniku zegar, który piszczy przy włączaniu i wyłączaniu i non stop pikał w nocy Strat żadnych jeszcze nie widziałam, bo jeszcze nie wychodziłam dziś.

Cytat:
U nas strasznie walilo deszczem w okna sypialni, syn obudzil sie zdezorientowany i... spalismy razem.
Konczymy sniadanie, czeka nas jakies sprzatanie, maz teraz w pracy a po poludniu zamiana. Strasznie mi sie nie chce... zaczynam zazdroscic tym co na zwolnieniu juz.
to zmykaj na l4
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 10:15   #2312
Marei
Zakorzenienie

Nawet u mnie w nocy strasznie wiało...
W niedzielę
Stary 2015-01-11, 10:17   #2313
myboyismine
Zakorzenienie

u nas tez podobno wiało, są jakieś zdjecia że gdzieś zerwało dach...a ja przespalam
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 10:26   #2314
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Juz się boję co to będzie, gdy przeprowadzimy się i sypialnia będzie na poddaszu. Okna dachowe i taka ulewa? To nie nastraja optymistycznie :-P

Współczuję dnia pracującego. Ja chociaż wiem, że tydzień ciężki ale weekend zawsze wolny.
My mamy w sypialni 4 okna dachowe i żadnej ulewy nie słyszę śpię jak zabita, a ogólnie to sen mam lekki także nie martw się na zapas a jak tak lekko deszczyk pada to fajnie się zasypia, lubię to

My dzisiaj pospaliśmy dłużej, wczoraj byliśmy w kinie i ciężko było mi wysiedzieć, nogi mnie kręcą strasznie i marzyłam żeby zdjąć buty

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 10:30   #2315
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
My mamy w sypialni 4 okna dachowe i żadnej ulewy nie słyszę śpię jak zabita, a ogólnie to sen mam lekki także nie martw się na zapas a jak tak lekko deszczyk pada to fajnie się zasypia, lubię to

My dzisiaj pospaliśmy dłużej, wczoraj byliśmy w kinie i ciężko było mi wysiedzieć, nogi mnie kręcą strasznie i marzyłam żeby zdjąć buty
tzreba było ściągnąć, a co
Stary 2015-01-11, 10:45   #2316
Princesika
Zakorzenienie

Ja wczoraj zrobiłam zakupy, kupiłam dwa staniki, jeden HM, drugi Naturana. Kupiłam dwie tuniki i legginsy ciążowe w HM.
Byliśmy też w Świat Dziecka (dziewczyny z Wawy - w Targówku) oglądać wózki i oprócz Baby Design podoba nam sę też Jedo Fyn

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:

A na czym byliście?
Stary 2015-01-11, 10:59   #2317
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mam problem z miejscem dla drugiego dziecka :/ mamy 2 pokoje, w mniejszym sypialnie: nasze lozko, lozeczko syna i szafa przesuwna, drugi to "salon" z kacikiem syna. Nie mam pomyslu jak to ogarnac. Pokoj dzieciecy poki co nie wchodzi w gre bo szkoda wyrzucac naszego lozka i przenosic sie na niewygodna wersalke, "dorosle" lozko dla syna za nic nie zmiesci sie do sypialni .zostaja 2 lozeczka albo lozeczko i moze takie srednie lozko tylko jak dlugo mozemy spac we 4 w jednym pokoju?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 11:04   #2318
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Mam problem z miejscem dla drugiego dziecka :/ mamy 2 pokoje, w mniejszym sypialnie: nasze lozko, lozeczko syna i szafa przesuwna, drugi to "salon" z kacikiem syna. Nie mam pomyslu jak to ogarnac. Pokoj dzieciecy poki co nie wchodzi w gre bo szkoda wyrzucac naszego lozka i przenosic sie na niewygodna wersalke, "dorosle" lozko dla syna za nic nie zmiesci sie do sypialni .zostaja 2 lozeczka albo lozeczko i moze takie srednie lozko tylko jak dlugo mozemy spac we 4 w jednym pokoju?
ojj to faktycznie troszkę problem...
Stary 2015-01-11, 11:05   #2319
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
tzreba było ściągnąć, a co
no żałowałam potem

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zrobiłam zakupy, kupiłam dwa staniki, jeden HM, drugi Naturana. Kupiłam dwie tuniki i legginsy ciążowe w HM.
Byliśmy też w Świat Dziecka (dziewczyny z Wawy - w Targówku) oglądać wózki i oprócz Baby Design podoba nam sę też Jedo Fyn

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

A na czym byliście?
byliśmy na Uprowadzona 3

Cytat:
A ile ma wasz synek? bo może jemu postawić sofę, składaane jakieś łóżeczko do salonu, a w sypialni zostawić tylko łóżeczko? trochę ciężko może wam być na dłuższą metę w 4 w jednym pokoju. Lepiej na pewno w salonie jakbyście spali ,a sypialnia byłaby pokojem dzieci.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 11:23   #2320
country111
Zakorzenienie

Mam podobny problem, więc chętnie posłucham tyle, że to nasze pierwsze dziecię ale też żal rezygnować z sypialni
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 11:31   #2321
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Cos_ jestem w mega szoku Parka nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! Szczęściara z Ciebie!

Czujesz już ruchy? przy dwojce dzieci chyba szybciej się czuje?

Powiem ci ze czasami "cos mnie puknie" ale czy to to niewiem :P gin mowil ze u jednego babelka mam lozysko z przodu a u drugiego z tylu,wiec zobaczymy kto pierwszy zacznie sie wiercic tak na powaznie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Podpinam się

Dlaczego tylko leżeć? Może nie będzie źle. Moja koleżanka, starsza nieco.od nas, ma bliźniaki, jednojajowe, z terminem na kwiecień i póki co wygląda świetnie i czuje się też dobrze. Jak ktoś może, to tylko plus dla nas, bo oznacza że nie jest to niemożliwe. Więc głowa do góry i myśleć pozytywnie
Tylko ponoć rzadko udaje się donosić ciążę do 40tygodnia...

Edit: ktoś pytał o sklepy internetowe z ubraniami ciążowymi. Jest jeszcze asos i zalando.

To kolezanka znosi lepiej ode mnie,bo mnie juz zaczyna sie nawet zle siedziec chociaz podejrzewam ze przez to jak sa teraz ulozone.

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej, u mnie też wiało, najgorzej jak tak deszczem w szyby uderzało. Przez to i przez kłucie w lewym boku\pachwinie??? mało spałam

Mi zaczyna się już robić nie wygodnie podczas spania, musze mieć pod brzuchem jaśka i kołdre między nogami to jest lepiej

Coś, i ode mnie gratulacje

Mycha u nas tez tak strasznie wialo i padalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-01-11 o 11:32
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 11:34   #2322
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

Powiem ci ze czasami "cos mnie puknie" ale czy to to niewiem gin mowil ze u jednego babelka mam lozysko z przodu a u drugiego z tylu,wiec zobaczymy kto pierwszy zacznie sie wiercic tak na powaznie

To kolezanka znosi lepiej ode mnie,bo mnie juz zaczyna sie nawet zle siedziec chociaz podejrzewam ze przez to jak sa teraz ulozone.

Mycha u nas tez tak strasznie wialo i padalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hmmm szkoda to trzymam kciuki oby się nie pogarszało
Stary 2015-01-11, 11:39   #2323
201710041131
Konto usunięte

Hej witam sie na chwilkę, wiatr narobił nam szkód, wywalone płoty, brak zasięgu i co chwile brak prądu

My wyprowadziliśmy sie z sypialni, zrezygnowaliśmy z tego i juz zdążyliśmy sie zadomowić w salonie
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 11:45   #2324
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Mi zaczyna się już robić nie wygodnie podczas spania, musze mieć pod brzuchem jaśka i kołdre między nogami to jest lepiej

Coś, i ode mnie gratulacje
Mnie również. I siedzieć jest źle. A to dopiero 5 miesiąc
Cytat:
Ja zawsze w zimę w kinie rozsuwam zamek w kozakach i trzymam stopy delikatnie wysuniete

U nas też wiało i lało okropnie.
Teraz też wieje.

Wróciłam ze sklepu-nakupiłam maaasę owoców. W końcu znowu mam ochotę na ich jedzenie

Wczoraj mama przywiozła mi jakąś torbę ubrań ciążowych od mojej dalekiej kuzynki. Głupio mi to mówić ale myślałam, że padnę jak je zobaczyłam.. Tak brzydkich ubrań nie widziałam chyba w życiu
Głupio powiedzieć, że nie, dzięki, nie podobają mi się. Jeszcze moja mama najeżdża na mnie, że zobaczę, jak będę miała większy brzuch to podziękuję jeszcze bo w nic się nie zmieszczę, itp. itp
No ale bez jaj-nie będę chodziła w ciuchach które wręcz mnie odrzucają
Nie jestem jakąś srańcią pańcią ale lubię ładnie wyglądać a to nie mój styl.

Kurde no-przesadzam?

Tż jak wieczorem zobaczył te ubrania to powiedział, że mogę je ubierać w dni, w które nie mam ochoty na seks

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 12:08   #2325
rybkaa90
Zakorzenienie

masija komentarz Twojego tż mnie rozwalił Nie ma co sobie psuć samopoczucia złym wyglądem. Wcale nie trzeba zakładać pokutnych worów w ciąży. Podziękuj mamie i kuzynce, a sama zanieś ubrania do domu samotnej matki albo schroniska dla kobiet. Po kłopocie i jeszcze będziesz miała dobry uczynek na koncie.
Moja teściowa jak chce mi dosr.ać zawsze powtarza, że w ciąży przejdzie mi to strojenie się, malowanie itp. Ostatnio jak mnie zobaczyła z pomalowanymi paznokciami, myślałam że zawału dostanie. To kobieta z gatunku szare mydło i krem Nivea A do fryzjera chodzi męskiego, bo taniej.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-01-11 o 12:09
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 12:11   #2326
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Ja zawsze w zimę w kinie rozsuwam zamek w kozakach i trzymam stopy delikatnie wysuniete

Teraz też wieje.

Wróciłam ze sklepu-nakupiłam maaasę owoców. W końcu znowu mam ochotę na ich jedzenie

Wczoraj mama przywiozła mi jakąś torbę ubrań ciążowych od mojej dalekiej kuzynki. Głupio mi to mówić ale myślałam, że padnę jak je zobaczyłam.. Tak brzydkich ubrań nie widziałam chyba w życiu
Głupio powiedzieć, że nie, dzięki, nie podobają mi się. Jeszcze moja mama najeżdża na mnie, że zobaczę, jak będę miała większy brzuch to podziękuję jeszcze bo w nic się nie zmieszczę, itp. itp

Kurde no-przesadzam?

Tż jak wieczorem zobaczył te ubrania to powiedział, że mogę je ubierać w dni, w które nie mam ochoty na seks
Nie przesadzasz. Każda z nas ma prawo czuć się kobieco i seksownie nawet podczas ciąży. Co ja pierdzielę, zwłaszcza podczas ciąży. Nie jesteśmy inkubatorami. Nie jesteśmy też przede wszystkim przyszłymi mamami, tylko jesteśmy PRZEDE WSZYSTKIM KOBIETAMI i mamy prawo czuć się dobrze. I w☠☠☠☠ia mnie jak ludzie stroją miny, kiedy widzą, że od początku farbuję włosy, chodzę do kosmetyczki, zakładam obcasy, maluję paznokcie "bo to chyba teraz nie ejst najważniejsze". Dla mnie jest, jeśli nie chcę znienawidzić tej ciąży, tego czasu to muszę wyglądać i czuć się dobrze. No. To się rozwinęłam

A chciałam tylko napisać, że nie przesadzasz
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 12:21   #2327
pszczoua
Zakorzenienie

Monika, u nas bylo podobnie. Kacik syna ktory byl w salonie przenieslismy do sypialni i to teraz tylko jego pokoj. A w miejscu gdzie byly jego zabawki postawilismy sobie rozkladana wersalke i na niej spimy. Mlodszy pierwsze miesiace bedzie spal w kolysce ktora noca bedzie stala w salonie a w ciagu dnia bede ja przenosic do pokoju starszego.

Masija ja tez zostalam uszczesliwiona takimi ciuchami po siostrze TZ ktora w ciazy przytyla 48 kg Ja obecie waze 59 wiec wyobraz sobie jak by na mnie wygladaly Poza tym to totalnie nie moj styl wiec spakowalam w worki i wrzucilam do kontneru na ciuchy
Stary 2015-01-11, 12:24   #2328
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:

Ja zawsze wybieram w kinie podwójną kanapę i ściągam buty ;-)

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Teraz też wieje.

Kurde no-przesadzam?

Mi ciocia zaproponowała ubrania w dobrym stanie, ale sprzed 14 lat. Same ogrodniczki haha ;-) nawet po domu bym tego nie nosiła ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 12:27   #2329
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A ile ma wasz synek? bo może jemu postawić sofę, składaane jakieś łóżeczko do salonu, a w sypialni zostawić tylko łóżeczko? trochę ciężko może wam być na dłuższą metę w 4 w jednym pokoju. Lepiej na pewno w salonie jakbyście spali ,a sypialnia byłaby pokojem dzieci.
21 miesiecy. Za maly zeby spac na wersalce, zreszta ona nie jest zbyt wygodna do spania. Nie ma opcji ze jedno dziecko tu jedno tu bo co wieczorami? Dzieci spia a my nie nielibysmy nawet gdzie tv wlaczyc ani do komputera siasc, cokolwiek zrobic.. Przyszlosciowo pewnie bedziemy spac w salonie tylko poki co lozko mamy od 4 lat i szkoda wyrzucac bo to jednak spory koszt..

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Mam podobny problem, więc chętnie posłucham tyle, że to nasze pierwsze dziecię ale też żal rezygnować z sypialni
Z pierwszym zadnego problemu, lozeczko do sypialni, wszystkim wygodnie a jak rodzice chca byc sami to drugi pokoj zostaje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 12:29   #2330
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
21 miesiecy. Za maly zeby spac na wersalce, zreszta ona nie jest zbyt wygodna do spania. Nie ma opcji ze jedno dziecko tu jedno tu bo co wieczorami? Dzieci spia a my nie nielibysmy nawet gdzie tv wlaczyc ani do komputera siasc, cokolwiek zrobic.. Przyszlosciowo pewnie bedziemy spac w salonie tylko poki co lozko mamy od 4 lat i szkoda wyrzucac bo to jednak spory koszt..

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Z pierwszym zadnego problemu, lozeczko do sypialni, wszystkim wygodnie a jak rodzice chca byc sami to drugi pokoj zostaje.
A kolyska tak jak u nas nie wchodzi w gre? Wieczorem przenosisz mlodsze a na noc juz z wami do salonu Jak wyrosnie z kolyski to juz oboje moga miec wspolny pokoik bo i spanie nocne powinno sie w miare uregulowac
Stary 2015-01-11, 13:49   #2331
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Niby tak ale to za chwilę urośnie i jakieś większe łóżko i nasza sypialnia się skończy a mamy wielkiego komandora i jakoś tak żal będzie. Chyba szybciej zmienimy mieszkanie

Wróciłam z zakupów w biedronce i tak mnie wygwizdało, że nie wiem czy znowu chora nie będę. Tż chyba zaraził się ode mnie wiec musiałam iść osobiście. Teraz chociaz obiad zrobi
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:00   #2332
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie przesadzasz. Każda z nas ma prawo czuć się kobieco i seksownie nawet podczas ciąży. Co ja pierdzielę, zwłaszcza podczas ciąży. Nie jesteśmy inkubatorami. Nie jesteśmy też przede wszystkim przyszłymi mamami, tylko jesteśmy PRZEDE WSZYSTKIM KOBIETAMI i mamy prawo czuć się dobrze. I w☠☠☠☠ia mnie jak ludzie stroją miny, kiedy widzą, że od początku farbuję włosy, chodzę do kosmetyczki, zakładam obcasy, maluję paznokcie "bo to chyba teraz nie ejst najważniejsze". Dla mnie jest, jeśli nie chcę znienawidzić tej ciąży, tego czasu to muszę wyglądać i czuć się dobrze. No. To się rozwinęłam

świetnie to napisałaś, moge sie tylko pod tym podpisać . ciąża to wyjątkowy czas i każda kobieta ma prawo sie wtedy czuć wyjątkowo i dobrze ze sobą.

ja obecnie nie pracuje i nie prowadze bogatego życia towarzystkiego, mało wychodze, ale i tak lubie mieć pomalowane paznokcie i minimum makijażu. regularnie farbuje włosy i lubie ładnie wyglądać chociażby w leginsach i dłuższym t-shircie. lubie dbać o siebie- dla siebie
to że siedze w dom nie znaczy że mam być opuchnięta i zaniedbana, a niestety taki stereotyp jeszcze w polsce obowiązuje.
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:19   #2333
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
świetnie to napisałaś, moge sie tylko pod tym podpisać . ciąża to wyjątkowy czas i każda kobieta ma prawo sie wtedy czuć wyjątkowo i dobrze ze sobą.

ja obecnie nie pracuje i nie prowadze bogatego życia towarzystkiego, mało wychodze, ale i tak lubie mieć pomalowane paznokcie i minimum makijażu. regularnie farbuje włosy i lubie ładnie wyglądać chociażby w leginsach i dłuższym t-shircie. lubie dbać o siebie- dla siebie
to że siedze w dom nie znaczy że mam być opuchnięta i zaniedbana, a niestety taki stereotyp jeszcze w polsce obowiązuje.
też farbuję włosy, maluje się, maluję paznokcie lubię być zadbana i nie rzuce nagle wszystkiego bo jestem w ciąży. Tyle, że musialam zrezygnowac z ćwiczeń,ale po ciąży wróce do tego
Stary 2015-01-11, 14:58   #2334
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Wytlumaczcie mi, na czym polega fenomen toreb do wozka ze skip hopa? Wczoraj bylam w tkmaxx i przypadkiem natknelam sie na noe, 2 rodzaje, jedne 200zl, drugie chyba ponad 300. Ok, rozumiem sens gadzetow, o gustach nie dyskutujemy (zupelnie nie moja kolorystyka byla). Maja przewijak w zestawie, jak kazda torba do wozka, ale ogromny minus i jak dla mnie totalna dyskwalifikacja - najwieksza kieszen zamyka sie wylacznie na pyk, nie ma zamka. Z plusow to maja kieszenie czego nie ma moja wozkowa torba. Ta drozsza strasznie ciezka byla. Chyba ze o jeszcze innych pisalyscie? Rzuccie linkiem..
Stary 2015-01-11, 14:58   #2335
Marei
Zakorzenienie

Też farbuję włosy. Troszkę rzadziej niż normalnie, ale nadal, farbą bez amoniaku. Maluję się, nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez delikatnego makijażu. Jedyne z czego zrezygnowałam to ćwiczenia i lakier do paznokci, bo miałam mdłości od zmywaczy.
Aaa i z części pielęgnacji ciała /twarzy musiałam zrezygnować, żeby nie szkodzić malenstwu.

Niezadbane kobiety to leniwe kobiety, widocznie ciąża jest tylko wymówką. I nie chodzi o kobiety, które się nie malują i nie farbują włosów, bo to co innego. Mój dobry kolega ma teraz dziewczynę, która jest naturalna, ale niesamowicie zadbana.
Stary 2015-01-11, 15:05   #2336
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

A ja napisze ze... fajnie zadbac o siebie ale.. siedzialam teraz troche w domu w okolicy swiat i jakos dbanie o siebie bylo ostatnia rzecza o ktorej myslalam. Mi sie nie chce malowac paznokci do siedzenia w domu czy zabaw z dzieckiem. Owszem, jak wychodze robie jakis makijaz ale bez przesady. Moze za jakis czas jak wizyta u gina bedzie jedyna "atrakcja" bede sie stroic i malowac z tej okazji, poki co nie czuje potrzeby. W sumie nawet nie bardzo mam czas na stanie przed lustrem, wole sie zdrzemnac
Stary 2015-01-11, 16:16   #2337
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
masija komentarz Twojego tż mnie rozwalił Nie ma co sobie psuć samopoczucia złym wyglądem. Wcale nie trzeba zakładać pokutnych worów w ciąży. Podziękuj mamie i kuzynce, a sama zanieś ubrania do domu samotnej matki albo schroniska dla kobiet. Po kłopocie i jeszcze będziesz miała dobry uczynek na koncie.
Moja teściowa jak chce mi dosr.ać zawsze powtarza, że w ciąży przejdzie mi to strojenie się, malowanie itp. Ostatnio jak mnie zobaczyła z pomalowanymi paznokciami, myślałam że zawału dostanie. To kobieta z gatunku szare mydło i krem Nivea A do fryzjera chodzi męskiego, bo taniej.
Ale serio-to są takie antyseksy że miał rację
Ach, cud miód nie teściowa
Zaniosłabym ale obawiam się, że będzie chciała je ponownie i może być mały kłopot wtedy

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Dzięki. Fajnie to napisałaś. Aż mnie jakoś to dobrze nastawiło

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Masija ja tez zostalam uszczesliwiona takimi ciuchami po siostrze TZ ktora w ciazy przytyla 48 kg Ja obecie waze 59 wiec wyobraz sobie jak by na mnie wygladaly Poza tym to totalnie nie moj styl wiec spakowalam w worki i wrzucilam do kontneru na ciuchy
Cytat:
Mi ciocia zaproponowała ubrania w dobrym stanie, ale sprzed 14 lat. Same ogrodniczki haha ;-) nawet po domu bym tego nie nosiła ;-)
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Też farbuję włosy. Troszkę rzadziej niż normalnie, ale nadal, farbą bez amoniaku. Maluję się, nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez delikatnego makijażu. Jedyne z czego zrezygnowałam to ćwiczenia i lakier do paznokci, bo miałam mdłości od zmywaczy.
Aaa i z części pielęgnacji ciała /twarzy musiałam zrezygnować, żeby nie szkodzić malenstwu.

Niezadbane kobiety to leniwe kobiety, widocznie ciąża jest tylko wymówką. I nie chodzi o kobiety, które się nie malują i nie farbują włosów, bo to co innego. Mój dobry kolega ma teraz dziewczynę, która jest naturalna, ale niesamowicie zadbana.
Dzięki, naprawdę
Trochę myślałam o sobie, że jestem niewdzięczna no bo za darmo paka ciuchów. Ale po cholerę mam nosić coś, co mnie dobija i robi ze mnie ostatnią fleję
Racja-to, że siedzę też w domu, nie oznacza, że nie będę dbała o siebie. Makijaż mam codziennie. Zwykły ale jest. Ubieram ciuchy po domu ale też muszą być ładne. Nic wyciągniętego, spranego czy ubrudzonego.
Dla samej siebie ale i dla męża. A to, że jestem w ciąży nie zmienia niczego.
Tj. napisała Marei-jedynie z czego też musiałam zrezygnować to niektóre zabiegi na twarz i ciało ale na szczęście nie odczuwam ich większego braku.

Nie wiem czy ludzie mają takie oczekiwania wobec kobiet w ciąży, że nagle staną się zlęknionymi, wymęczonymi, zahukanymi babami które nie mają prawa cieszyć się i ładnie wyglądać(?)

Ja wiem, że ciężko jest dobrać ubrania na taki wielki brzuch, szkoda kasy na eleganckie ciuszki w niebotycznych cenach które ubierze się może 2-3 x. Ale naprawdę czasami wystarczy trochę pokombinować i można ubrać się ładnie za małe pieniądze.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:20   #2338
pszczoua
Zakorzenienie

Masija, w poprzedniej ciazy mialam tylko 3 pary spodni ciazowych. Do tego kupilam kilka tunik dluzszych, jakies sukienki z rozciagliwych materialow i tak chodzilam. Oprocz spodni nie mialam nic typowo ciazowego. Ale tez nie mialam az tak ogromnego brzucha. Jednak nie przesadzajmy, teraz nie jest ciezko ubrac sie ladnie w ciazy
Stary 2015-01-11, 16:27   #2339
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Wytlumaczcie mi, na czym polega fenomen toreb do wozka ze skip hopa? Wczoraj bylam w tkmaxx i przypadkiem natknelam sie na noe, 2 rodzaje, jedne 200zl, drugie chyba ponad 300. Ok, rozumiem sens gadzetow, o gustach nie dyskutujemy (zupelnie nie moja kolorystyka byla). Maja przewijak w zestawie, jak kazda torba do wozka, ale ogromny minus i jak dla mnie totalna dyskwalifikacja - najwieksza kieszen zamyka sie wylacznie na pyk, nie ma zamka. Z plusow to maja kieszenie czego nie ma moja wozkowa torba. Ta drozsza strasznie ciezka byla. Chyba ze o jeszcze innych pisalyscie? Rzuccie linkiem..
W mecie wyglądają slicznie. Pasują do płaszcza a nie są typowymi torbami dzieciiwymi.

Ja byłam mega napalona.
A jak zobaczyła na żywo to dokładnie na to samo zwróciła uwagę. Klipsy i waga z kosmosu!!!!

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Monia mam to samo z pokojami. Mamy dwa pokoje. W dużym jest salon, stół jadalny, biurko z kompem i kącik zabaw. A w małym nasze łóżka i lozeczko syna. Nie ma gdzie stopy postawić.
Szukamy mieszkania bo nie widzę rozwiązania a ja do salonu nie pójdę ;!!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:46   #2340
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
W mecie wyglądają slicznie. Pasują do płaszcza a nie są typowymi torbami dzieciiwymi.

Ja byłam mega napalona.
A jak zobaczyła na żywo to dokładnie na to samo zwróciła uwagę. Klipsy i waga z kosmosu!!!!

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Monia mam to samo z pokojami. Mamy dwa pokoje. W dużym jest salon, stół jadalny, biurko z kompem i kącik zabaw. A w małym nasze łóżka i lozeczko syna. Nie ma gdzie stopy postawić.
Szukamy mieszkania bo nie widzę rozwiązania a ja do salonu nie pójdę ;!!
Fakt, nie sa typowe ale brak zamka?? Przeciez to podstawa przy drobiazgach typu smoczki, grzechotki, kremy, chusteczki, picie, sloiczek itp. To juz wolalabym kupic po prostu duza torebke.. Moja torba jest typowo wozkowa, moze faktycznie czegos poszukam bo przy 2 dzieci raczej nie bede narzekac na brak niezbednych na spacerze rzeczy.

Ja sobie teraz nie wyobrazam zmiany mieszkania, kredytu itp. Bedziemy musieli dac rade w 2 pokojach. Podziwiam wszystkich budujacych sie, mnie to przerasta finansowo, mimo ze oboje pracujemy..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości