![]() |
#2311 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cześć
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
Nawet u mnie w nocy strasznie wiało...
W niedzielę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
u nas tez podobno wiało, są jakieś zdjecia że gdzieś zerwało dach...a ja przespalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My dzisiaj pospaliśmy dłużej, wczoraj byliśmy w kinie i ciężko było mi wysiedzieć, nogi mnie kręcą strasznie i marzyłam żeby zdjąć buty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zrobiłam zakupy, kupiłam dwa staniki, jeden HM, drugi Naturana. Kupiłam dwie tuniki i legginsy ciążowe w HM.
Byliśmy też w Świat Dziecka (dziewczyny z Wawy - w Targówku) oglądać wózki i oprócz Baby Design podoba nam sę też Jedo Fyn ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Mam problem z miejscem dla drugiego dziecka :/ mamy 2 pokoje, w mniejszym sypialnie: nasze lozko, lozeczko syna i szafa przesuwna, drugi to "salon" z kacikiem syna. Nie mam pomyslu jak to ogarnac. Pokoj dzieciecy poki co nie wchodzi w gre bo szkoda wyrzucac naszego lozka i przenosic sie na niewygodna wersalke, "dorosle" lozko dla syna za nic nie zmiesci sie do sypialni .zostaja 2 lozeczka albo lozeczko i moze takie srednie lozko tylko jak dlugo mozemy spac we 4 w jednym pokoju?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | ||
Zakorzenienie
|
no żałowałam potem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
Mam podobny problem, więc chętnie posłucham tyle, że to nasze pierwsze dziecię ale też żal rezygnować z sypialni
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem ci ze czasami "cos mnie puknie" ale czy to to niewiem :P gin mowil ze u jednego babelka mam lozysko z przodu a u drugiego z tylu,wiec zobaczymy kto pierwszy zacznie sie wiercic tak na powaznie ![]() Cytat:
To kolezanka znosi lepiej ode mnie,bo mnie juz zaczyna sie nawet zle siedziec chociaz podejrzewam ze przez to jak sa teraz ulozone. Cytat:
![]() ![]() Mycha u nas tez tak strasznie wialo i padalo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-01-11 o 11:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Konto usunięte
|
Hej witam sie na chwilkę, wiatr narobił nam szkód, wywalone płoty, brak zasięgu i co chwile brak prądu
![]() My wyprowadziliśmy sie z sypialni, zrezygnowaliśmy z tego i juz zdążyliśmy sie zadomowić w salonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też wiało i lało okropnie. Teraz też wieje. Wróciłam ze sklepu-nakupiłam maaasę owoców. W końcu znowu mam ochotę na ich jedzenie ![]() Wczoraj mama przywiozła mi jakąś torbę ubrań ciążowych od mojej dalekiej kuzynki. Głupio mi to mówić ale myślałam, że padnę jak je zobaczyłam.. Tak brzydkich ubrań nie widziałam chyba w życiu ![]() Głupio powiedzieć, że nie, dzięki, nie podobają mi się. Jeszcze moja mama najeżdża na mnie, że zobaczę, jak będę miała większy brzuch to podziękuję jeszcze bo w nic się nie zmieszczę, itp. itp ![]() No ale bez jaj-nie będę chodziła w ciuchach które wręcz mnie odrzucają ![]() Nie jestem jakąś srańcią pańcią ale lubię ładnie wyglądać a to nie mój styl. Kurde no-przesadzam? ![]() Tż jak wieczorem zobaczył te ubrania to powiedział, że mogę je ubierać w dni, w które nie mam ochoty na seks ![]()
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
masija komentarz Twojego tż mnie rozwalił
![]() ![]() ![]() Moja teściowa jak chce mi dosr.ać zawsze powtarza, że w ciąży przejdzie mi to strojenie się, malowanie itp. ![]() ![]() ![]() ![]()
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-01-11 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A chciałam tylko napisać, że nie przesadzasz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
Monika, u nas bylo podobnie. Kacik syna ktory byl w salonie przenieslismy do sypialni i to teraz tylko jego pokoj. A w miejscu gdzie byly jego zabawki postawilismy sobie rozkladana wersalke i na niej spimy. Mlodszy pierwsze miesiace bedzie spal w kolysce ktora noca bedzie stala w salonie a w ciagu dnia bede ja przenosic do pokoju starszego.
Masija ja tez zostalam uszczesliwiona takimi ciuchami po siostrze TZ ktora w ciazy przytyla 48 kg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Z pierwszym zadnego problemu, lozeczko do sypialni, wszystkim wygodnie a jak rodzice chca byc sami to drugi pokoj zostaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam z zakupów w biedronce i tak mnie wygwizdało, że nie wiem czy znowu chora nie będę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja obecnie nie pracuje i nie prowadze bogatego życia towarzystkiego, mało wychodze, ale i tak lubie mieć pomalowane paznokcie i minimum makijażu. regularnie farbuje włosy i lubie ładnie wyglądać chociażby w leginsach i dłuższym t-shircie. lubie dbać o siebie- dla siebie ![]() to że siedze w dom nie znaczy że mam być opuchnięta i zaniedbana, a niestety taki stereotyp jeszcze w polsce obowiązuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Wytlumaczcie mi, na czym polega fenomen toreb do wozka ze skip hopa? Wczoraj bylam w tkmaxx i przypadkiem natknelam sie na noe, 2 rodzaje, jedne 200zl, drugie chyba ponad 300. Ok, rozumiem sens gadzetow, o gustach nie dyskutujemy (zupelnie nie moja kolorystyka byla). Maja przewijak w zestawie, jak kazda torba do wozka, ale ogromny minus i jak dla mnie totalna dyskwalifikacja - najwieksza kieszen zamyka sie wylacznie na pyk, nie ma zamka. Z plusow to maja kieszenie czego nie ma moja wozkowa torba. Ta drozsza strasznie ciezka byla. Chyba ze o jeszcze innych pisalyscie? Rzuccie linkiem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Też farbuję włosy. Troszkę rzadziej niż normalnie, ale nadal, farbą bez amoniaku. Maluję się, nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez delikatnego makijażu. Jedyne z czego zrezygnowałam to ćwiczenia i lakier do paznokci, bo miałam mdłości od zmywaczy.
Aaa i z części pielęgnacji ciała /twarzy musiałam zrezygnować, żeby nie szkodzić malenstwu. Niezadbane kobiety to leniwe kobiety, widocznie ciąża jest tylko wymówką. I nie chodzi o kobiety, które się nie malują i nie farbują włosów, bo to co innego. Mój dobry kolega ma teraz dziewczynę, która jest naturalna, ale niesamowicie zadbana. |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
A ja napisze ze... fajnie zadbac o siebie ale.. siedzialam teraz troche w domu w okolicy swiat i jakos dbanie o siebie bylo ostatnia rzecza o ktorej myslalam. Mi sie nie chce malowac paznokci do siedzenia w domu czy zabaw z dzieckiem. Owszem, jak wychodze robie jakis makijaz ale bez przesady. Moze za jakis czas jak wizyta u gina bedzie jedyna "atrakcja" bede sie stroic i malowac z tej okazji, poki co nie czuje potrzeby. W sumie nawet nie bardzo mam czas na stanie przed lustrem, wole sie zdrzemnac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach, cud miód nie teściowa ![]() Zaniosłabym ale obawiam się, że będzie chciała je ponownie i może być mały kłopot wtedy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trochę myślałam o sobie, że jestem niewdzięczna no bo za darmo paka ciuchów. Ale po cholerę mam nosić coś, co mnie dobija i robi ze mnie ostatnią fleję ![]() Racja-to, że siedzę też w domu, nie oznacza, że nie będę dbała o siebie. Makijaż mam codziennie. Zwykły ale jest. Ubieram ciuchy po domu ale też muszą być ładne. Nic wyciągniętego, spranego czy ubrudzonego. Dla samej siebie ale i dla męża. A to, że jestem w ciąży nie zmienia niczego. Tj. napisała Marei-jedynie z czego też musiałam zrezygnować to niektóre zabiegi na twarz i ciało ale na szczęście nie odczuwam ich większego braku. Nie wiem czy ludzie mają takie oczekiwania wobec kobiet w ciąży, że nagle staną się zlęknionymi, wymęczonymi, zahukanymi babami które nie mają prawa cieszyć się i ładnie wyglądać(?) Ja wiem, że ciężko jest dobrać ubrania na taki wielki brzuch, szkoda kasy na eleganckie ciuszki w niebotycznych cenach które ubierze się może 2-3 x. Ale naprawdę czasami wystarczy trochę pokombinować i można ubrać się ładnie za małe pieniądze.
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Masija, w poprzedniej ciazy mialam tylko 3 pary spodni ciazowych. Do tego kupilam kilka tunik dluzszych, jakies sukienki z rozciagliwych materialow i tak chodzilam. Oprocz spodni nie mialam nic typowo ciazowego. Ale tez nie mialam az tak ogromnego brzucha. Jednak nie przesadzajmy, teraz nie jest ciezko ubrac sie ladnie w ciazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam mega napalona. A jak zobaczyła na żywo to dokładnie na to samo zwróciła uwagę. Klipsy i waga z kosmosu!!!! ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Monia mam to samo z pokojami. Mamy dwa pokoje. W dużym jest salon, stół jadalny, biurko z kompem i kącik zabaw. A w małym nasze łóżka i lozeczko syna. Nie ma gdzie stopy postawić. Szukamy mieszkania bo nie widzę rozwiązania a ja do salonu nie pójdę ;!!
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie teraz nie wyobrazam zmiany mieszkania, kredytu itp. Bedziemy musieli dac rade w 2 pokojach. Podziwiam wszystkich budujacych sie, mnie to przerasta finansowo, mimo ze oboje pracujemy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.