|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28
Ja od tygodnia używam szczotczki sonicznej, wczesniej używałam zwykłej, koszt niecałe 200 zł za jedną szczoteczkę (my z tż kupiliśmy zestaw 2 szczoteczek (i dwóch końcówek) z jedną ładowarką).
I mimo to, że jest to soniczna zdarzyło się, ze leciała mi krew, pomimo tego, że nie mam jakoś bardzo wrażliwych zębów. TŻ nie zauważył jakiejś większej różnicy pomiędzy elektryczną, a tą soniczną, chyba, że na razie za krótko używa.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czym uratować strasznie rozdwajające się paznokcie? Od kilku tygodni mam dramat na dłoniach. Tylko nie polecajcie mi Eveline, bo to zabojstwo dla mojej plytki.
![]() |
#2313 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje bardzo czesto bolą, kiedyś dzwoniłam do stomtologa, bo bolał mnie kilka dni. Dentysta powiedział, że jesli będzie bolał ponad tydzień, to wtedy jest powód do niepokoju. Krócej - ma prawo boleć ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
głupie pytanie, ale kiedyś miałam taką samą sytuację i znajoma poradziła mi przyciąć paznokcie - prawie na zero, i spiłować, ale odpowiednio - czyli w jedną stronę (nie, jak piłą do drewna prawo-lewo-prawo-lewo, ale prawo-prawo-prawo itd). Bardzo mi to pomogło ![]()
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
A próbowałaś olejków?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Tzn?
![]() Piłuję je dobrze, w jedną stronę, szklanym pilnikiem.
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2317 |
Konto usunięte
|
Szukam jakiegoś sprawdzonego miejsca, w którym będę mogła obejrzeć jutrzejsze skoki online. Zaczyna się z samego rana, więc pytam już...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, społeczeństwo jest ostatnio coraz słabsze czy coraz bardziej roszczeniowe?
Czytam wątek z OZM i oczom trochę nie wierzę. Każda mamuśka pisze jaka to ciąża straszna, stan chorobowy wręcz, biedne nie mogą w kolejce usiedzieć. A każdy kogo znam ze starszego pokolenia mówi, że może i źle się czuł, ale normalnie pracował, wszystko robił. I tak się zastanawiam. Ciąże teraz są jakieś inne? Jak stany chorobowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tabliczki o obsługiwaniu poza kolejnością min kobiet w ciąży wiszą w sklepach od dawna, nie jest to wymysł ostatnich lat. Jednak agresja wobec ciężarnych w stylu walnięcie łokciem w brzuch ( celowe) czy komentowanie ciąży w sposób wulgarny to raczej jest nowość. I tak ciąża jest stanem fizjologicznym, ale nie jest stanem normalnym i tak w ciąży można pracować, uprawiać sport czy chodzić ale przy długim staniu bardzo bolą nogi i robi się słabo, podobnie przy bardzo długim siedzeniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiele kobiet traktuje ciążę jako stan chorobowy i o to mi chodzi. Rozumiem przepuszczanie w kolejsce jak kobieta źle się czuję- ale serio? każda ciężarna źle się czuje? ![]() I właśnie stąd moje pytanie- społeczeństwo jest słabsze czy bardziej roszczeniowe? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Codziennie wsmarowywać w paznokcie olejki. Rucynowy, oliwa z oliwek itp. Gdzieś na wizażu był kiedyś o tym wątek
Cytat:
Ale moja ciocia, kobieta, która żyje by pracować, termin miała na drugą połowę czerwca i pracowała aż do końca maja. I tylko ostatnie 2-3 tygodnie była na zwolnieniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A obecne mamy są bardziej na bieżąco i mają świeże odczucia lub wspomnienia. Dla nich to temat bieżący. Po 20 latach zapewne też inaczej będą o tym okresie mówić. Ja tak widzę ten temat. Że to nie kwestia ani zdrowia ani roszczeń, tylko po prostu perspektywy i doświadczeń życiowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie, nie są to też mgliste wspomnienia, bo akurat mówią to kobiety, które na co dzień pracowały fizycznie, nawet w trakcie ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraź sobie, że mdli ciebie na zapach mięsa- no ale w kolejce musisz stać bo inaczej jedna z druga paniusią się oburzą że ciężarna "wymusza", wyobraź sobie stanie w kolejce 20 minut z opuchniętymi nogami tak, ze nie mieszczą się w buty ... przez 5 minut jest ok, po 10 zaczyna robić się słabo, po 15 masz ochotę usiaść na ziemi lub mdlejesz. Taaak świetny normalny stan ![]() ( DO dokształcenia się doczytaj o ciąży, o tym co znajduje się w ludzkim ciele i jak na fizjologię wpływa ciąża, bo na razie piszesz nieprawdę, mam nadzieję że z niewiedzy ...) I tak w społeczeństwu brak empatii i umiejętności myślenia. I społeczeństwo jest słabe, zwłaszcza nastolatki co dostają ataku szału że w kasie pierwszeństwa mają ustąpić kobiecie w ciąży. Cytat:
Dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
No to gratuluję radosnych ciąż. Ja mogłam pracować do dnia porodu, w tym fizycznie, jednak po staniu powyżej 10 minut mdlałam. Debilizmem byłoby w takiej sytuacji stanie w kolejce mimo tego, że miałam prawo być obsłużona jako pierwsza. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Wtajemniczenie
|
Też źle się czułam po długim staniu, nie mówię, że nie, zwłaszcza, że dużą część ciąży przechodziłam o kulach. Raz skorzystałam z pierwszeństwa, a nie zawsze i wszędzie, bo mam prawo. To mnie razi.
I właśnie zastanawia mnie czy społeczeństwo się zrobiło słabsze czy to kwestia narzekania mamusiek? (nie- słowo mamuśki nie jest nacechowane negatywnie ![]() I to jest zwykłe pytanie, jakich wiele na tym wątku. Nie traktuję jako chęć przeczytania o tym jak to niewiele wiem ![]() Edytowane przez Varga Czas edycji: 2015-01-23 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zadomowienie
|
Ja to w ogóle współczuję matkom. Ciąża taka upierdliwa, ludzie to chamy i prostaki a na koniec dostają do domu wrzeszczące dziecko i muszą z nim żyć.
Tak, społeczeństwo jest coraz bardziej roszczeniowe, każdy ciągnie w swoją stronę mając innych serdecznie gdzieś. Ale to się tyczy i ciężarnych i starszych babć i nastolatków i wielu innych.
#2329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2015-01-23 o 23:26 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chciałam też podziękować Wizażance, która poleciła mi kupienie pałeczek w Aldim - ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nie róbcie z tego kolejnego wątku o OZM. Jeden wystarczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
now or never
|
Cytat:
![]() jak masz tak bardzo wrażliwe dziąsła to może zapytaj stomatologa czy warto w elektryczną zainwestować. ja nie mam wrażliwych dziąseł, a zdarza się, że coś krwawi ja kupiłam swoją na przecenie za 140 zł, ale koleżanka zaraz po świętach patrzyła i nie całe 100 zł było.
![]() |
#2334 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Takze jesli sie zdecyduje to na najtansza. Pozniej moge pozwolic sobie na drozsze. Bezsensu kupic taka za 200zl lub wiecej tylko po to, by lezala w kacie. Niemniej jednak dzieki wszystkim za opinie!
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Właśnie sprawdziłam, że na początku grudnia skończyła mi się umowa z Orange. Nikt do mnie w tej sprawie nie dzwonił od nich. Jestem wieloletnim klientem u nich i zawsze z pół roku wcześniej już się do mnie dobijali, żeby ustalić nową ofertę. Co się wydarzyło?
![]()
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
społeczeństwo kombinowało, kombinuje i będzie kombinować, bo tacy jesteśmy. gdyby nie było możliwości uzyskania profitów z bycia w ciąży to mamuśki by z tego nie korzystały. no i tak samo, jedni czują obciach w nadużywaniu swoich przywilejów, a innym wsio ryba. poza tym ludzi bardziej roszczeniowych bardziej widać, a tych z normalnym podejściem do życia nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Dolce vita
|
kabarety
Czy któraś była może na kabaretonie Top Trendy albo w Mrągowie, a nawet Opolu? póki co nie ma sprzedaży biletów, ale może wiecie jak to wyglada, czy warto? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Możecie polecić mi jakies forum samochodowe gdzie doradza jakie auto kupić?
Albo moze ktoś się zna i doradzi co kupić tak do 10 tys? Chodzi o małe ładne auto o niskim spalaniu ![]() Edytowane przez bialaczekoladka Czas edycji: 2015-01-24 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Jak nazywa sie ten kosmetyk do brwi loreal bodajze? Za ok 25 zl i doradzalyscie mi tu uzywac go do brwi gdy pytalam o cos jak makijaz pernam
![]() I odcien brazu mi polecalyscie jakos tak specjalnie sie nazywal... Nie dziala mi wyszukiwarka nie moge znalezc
#2340 |
Zakorzenienie
|
Szukam bloga ze smacznymi i zdrowymi obiadami. Najlepiej cos na szybko.
Znam tylko skutecznie tv |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.