|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
W pracy na szczęście mam dofinansowanie do urlopu trwającego co najmniej dwa tygodnie. Nie pamiętam tylko ile dokładnie, bo dopiero w tym roku będzie mi przysługiwać - kilkaset złotych. Gdyby było to 800 PLN, to prawdopodobnie wystarczyłoby mi na tygodniowe wakacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Wredny kotecek
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
My na wakacje jedziemy za 5złotówki :P Myślę, że do tego czasu nazbiera się około 2000-2200zł i nie mam pomysłu jak to wykorzystać... (na 2 osoby)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2314 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, wątek idealny dla mnie
![]() Ja zawsze byłam osobą dość oszczędną, a mój TŻ wręcz przeciwnie... ale 5 lat razem zrobiły swoje i teraz sam się śmieje, że jak się przeniesiemy na swoje, to on będzie mi oddawał swoją wypłatę, a ja mu będę wydzielać kieszonkowe ![]() Oszczędności mamy dość spore... jeszcze. Staramy się o kredyt na mieszkanie i prawie wszystko pójdzie na wkład własny i meble. Niedawno mojemu TŻtowi ujawniła się choroba, musi unikać pewnych produktów, między innymi te, na które nam szło sporo kasy, głównie soki w kartonie, cola. To mnie akurat cieszy bo potrafił dziennie 2l tego syfu wypijać. A teraz tylko woda. Piliśmy też sporo alkoholu. No i palimy oboje ![]() Na razie jeszcze mieszkamy z rodzicami, ale już powoli przymierzam się do pełnej samodzielności, na pewno wypróbuję budżet tygodniowy, jedne większe zakupy w tygodniu, skarbonkę na drobne, ale chyba ograniczę się do 2 i 5 zł ![]() No i planuję 70% oszczędności przeznaczać na szybszą spłatę kredytu, chciałabym się go pozbyć po 10 latach ![]() aaaa i podoba mi się pomysł Futbolowej na własny organizer, też przymierzam się do zrobienia swojego bo te sklepowe nie spełniają moich oczekiwań, a nie wpadłam na to, żeby wykorzystać 'studencki' zeszyt ![]()
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w kiosku po gazetę i przeraziło mnie to ile babka przede mną wydała na papierosy- 350zł!!!!!!!!!
![]() Jak dobrze, że my nie palimy. Jeden wydatek mniej. Co do wakacji, to wybieramy się na porodówkę! ![]() Chcemy wyskoczyć gdzieś blisko na majówkę, żeby odpocząć.
#2316 |
Zakorzenienie
|
scarlet ja właśnie szukam auta o długości Matiza, 5drzwiowego.
Rozważałam Suzuki Wagon R, hyundai i1o, fiat panda i opel agila. Po poczytaniu opinii w necie stanęło na oplu. Znalazłam idealny, prywatnie od właściciela. Niestety pan mijał się z prawdą przez telefon odnośnie stanu technicznego auta. Przejechaliśmy pół Polski żeby się o tym przekonać. ![]() Nie psuje Ci się ten Matiz? Mąż nie chce słyszeć o tym aucie, podobnie jak Pandzie. Straszy mnie ze więcej przestoi na warsztacie niż nim pojeżdżę. Papierosów nie palimy na szczęście, bo byśmy chyba co miesiąc mieli dziurę w budżecie domowym. Na urlopie byłam raz w życiu. Mam podliczony, musiałabym zeszyciku poszukać jeśli kogoś interesuje. Wyjazd 2osobowy z biura podróży do Egiptu. Pierwszy tydzień rejs po Nilu, drugi pobyt w hotelu. Ja nie oszczędzam jakoś specjalnie na wakacje, na samochód, na ogrodzenie domu. Bardzo racjonalnie robię cotygodniowe zakupy, nie wydaję pieniędzy na niepotrzebne bzdety i na koniec miesiąca odkładam to, co mi zostało. Jak się uzbiera konkretna sumka, to albo lokata albo właśnie taki większy zakup czy w przyszłości urlop. |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno co radzę Ci faktycznie obejrzeć dokładnie zwłaszcza pod katem hihi ładowności - ja szukałam wózka dla dziecka pod katem tego, czy złożone podwozie zmieści sie do bagażnika - ze wszystkich dostępnych do 3 tys w 2013 r mieściło sie tylko mutsy evo i to po wymontowaniu kołek. Do bagażnika mieszczą sie 2 zgrzewki wody i wielka rolka ręczników papierowych....
![]() |
#2318 |
Raczkowanie
|
U mnie z nowości w oszczędzaniu: dostałam nową pracę!
![]() Będę zarabiać tysiąc zł więcej niż teraz, więc na pewno przyczyni się to do oszczędności. Nie żeby w starej bylo mi jakoś okropnie, ale skoro są firmy, które płacą lepiej i chcą mnie zatrudnić, to czemu nie zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ewentualne zakupy mam to autko które mam teraz - wielkiego passata. Cytat:
I przyłączam się do głosów: "też tak chcę". |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj sobie plulam w brode przez swoje oszczedzanie . Wybralam pociag TLK zamiast ExIc ,bilet byl dwa razy tanszy ,ale jechal dluzej 3,5h zamiast 2,5. No i oczywiscie byl tabun ludzi,multum mlodziezy wracalo z jakiegos festiwalu . Na moja miejscowke byly sprzedane podwojne bilety i ktos juz tam siedzial z identycznym biletem jak moj. Skonczylo sie tak,ze stalam 3 h w przepelnionym pociagu razem z ludzmi,ktorzy miejscowke juz nie kupili,Bo ich zabraklo. Nie znosze TLK ,z tych tanszych pociagow juz wole IR . TLK nalezy do grupy Inter City i mnie krew zalewa jak widze ich reklamy na YT lub Vod w ktorych siebie chwala kiedy sprzedaja miejscowki podwojnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
now or never
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
Niestety nie mam konta na tych portalach,ale napisze jakies zazalenie, chociaz jak ja im teraz to udowodnie. Powinnam wziac bilet od pana ktory mial to samo miejsce lub jakies poswiadczenie od konduktora . Cala ta grupa intercity jest do chrzanu. Inter regio chociaz nie sciemnia ze jest inaczej plus jak juz kupuje super bilet za 9 zl moga nawet stac:P ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Mowie w kategoriach osoby ktora dosc czesto gdzies jezdzi,jeden raz w miesiacu przynajmniej ,poniewaz mam przyjaciol I rodzine rozrzucona ,wiadomo ze gdybym jechala gdzies raz czy dwa w roku ,wtedy pewnie bym nie bawila sie w promocje i tanie pociagi tylko skorzystala z auta czy samolotu . Ale teraz obcinam te podroze,jestem za stara na stanie tyle godzin ,musze juz miec troche wygodniej :p |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przemiły kierownik pociągu przeprosił, pomógł przenieść bagaże i dostałam miejsce w I klasie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pociągów - jechałam kiedyś do Kołobrzegu. Bite 11 godzin na podłodze korytarza - makabra. A 'najlepsze' jest to, że po godzinie jazdy znalazł się pan, który wysiadał i stwierdził, że swoje miejsce oddaje mnie, właśnie mnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2328 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Po ostatnim tygodniu zostało mi kilka zł w portfelu. Nie wiem jak to się stało, ale przez ostatni tydzień zjedliśmy mniej niż zazwyczaj.
Normalnie jeżdżę na zakupy raz na tydzień w sobotę lub niedzielę, czasem w piątek a dziś wtorek i gdyby nie to że jutro i w czwartek nie mam możliwości, jadę dziś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
now or never
|
ja robię raz w tygodniu bądź raz na dwa tygodnie większe zakupy w Tesco
pan przywozi, więc ja sie nie na noszę ![]() i chyba mniej rzeczywiście mniej wydaję. ![]()
#2331 |
Zakorzenienie
|
My też dawniej robiliśmy megazakupy raz na tydzień-dwa i o wiele lepiej dysponowaliśmy kasą. Ale że w listopadzie urodziłam, ciężko było razem po marketach łazić. Teraz będzie już łatwiej, bo nie muszę małej w wózku rozbierać, więc może spokojnie z nami bywać
![]() Czekam właśnie na kuriera. Zdecydowałam się na udział w promocjach BZWBK [270zł do zgarnięcia] i BPH [przez rok co miesiąc zwracają do 50zł z zakupów]. Swoje zwyczajowe konto całkiem przeniosę właśnie do BPH, bo w ING żadnych korzyści, zaś oszczędności przeniosę do Smart Banku, bo najlepsze oprocentowanie mają. Zaraz się zacznę gubić, bo jeszcze na potrzeby zakupów zagranicznych otworzyłam walutowe w Aliorze i na potrzeby promocji w Raiffeisenie, uff.
#2332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie słyszałam o BPH. Musze sprawdzić.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Wredny kotecek
|
Tż dzwonił, że przyszedł zwrot podoatku - 300zł ;P Niby nic ale lepsze tyle dostać niż dopłacać haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Mój tż ma 1 zł nieodpłaty
![]() ![]()
#2335 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
No :/ trochę się rozczarowałam, bo w zeszłym roku miał ponad 400 zł i liczyłam, że w tym roku nam w sumie 1000 kapnie
![]() ![]()
#2337 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam tydzień temu zwrot podatku 500 zł z hakiem i już nie mam
![]() ![]() Co do zakupów to ostatnio zastanawiam się czy nie skorzystać z zakupów przez internet tesco, myślę, że siedząc na tyłku w domu jestem w stanie bardziej przemysleć te zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...size=960%2C720 https://www.facebook.com/photo.php?f...77A&size=960%2 xD https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1536%2C2048 albo baba pisała, że zamówiła kurczaka i zaznaczyła żeby miał 1,5kg to przywieźli 1,5kg.... połówkę xD Czyli cała kura miała 3kilo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie lubię Tesco. Czasem idę z konieczności, bo kończę pracę o 21 a akurat pech chciał, że w centrum handlowym w którym pracuję jest tylko ten sklep. Ostatnio kupiłam tam mięso z pająkiem i się jeszcze bardziej zraziłam :/
#2340 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.