![]() |
#2311 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Melduje sie po ktg. Wczoraj bylam i tetno ok. Sukrczy nie ma, max 30 chyba miala. Gbs za to mi dodatni wyszedl kurde...
A tak to wsio ok. Ominal mnie trmat o szczepionce. Prosze, powiedzcie jak to jest, czy juz teraz moge zdobyc recepte czy musze najpierw urodzic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
proszę tu ten link http://allegro.pl/show_item.php?item=5016940721 ja zamówiłam kremowe i pomarańczowe i to pomarańczowe trochę oczo☠☠☠ne jest ale jakość fajna także polecam. Zmierz sobie materacyk bo wiem że np te kosze z Mamas&Papas mają jakieś inne wymiary,
![]() |
#2313 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Ja też w dwupaku
![]() Logoasia, ![]() ![]() ![]() Duszona Ty to masz jakieś kosmiczne dolegliwości ![]() Oczywiście nie pamiętam już co komu miałam pisać. U mnie noc średnia. O3 mąż mnie obudził kaszląc i wyklinając na kolegę z pokoju w pracy, że przylazł, ciągle kichał i już go zaraził ![]() Aga czytając Cię wczoraj myślałam,że już rodzić zaczynasz. Nicki,łączę się z Tobą w bólu. Dużo zdrówka! Ja mam jutro zwiedzanie porodówki jednej a w sobotę drugiej, nie mogę się rozłożyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
Kolejna noc nie przespana. Nic sie nie rozkrecilo. Masakra jakas. Ja chce rodzic.
![]() |
#2315 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Nie rodzę, cisza ![]() Za to jestem nawet wyspana ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez Asia1105 Czas edycji: 2015-02-04 o 07:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
Ł ee a ja się nie wyspalam, niby zasnęła jeszcze ale tera się czuje jak by mnieccoś przejechało. Wszystko boli. Chodzę jak kaczka bo tak mnie napierd. ..a krocze. Jeszcze dziś na pogrzeb idę. Chyba tam padne.
Ponarzekałam sobie. ![]() przepraszam za błędy. Edytowane przez Tutti1234 Czas edycji: 2015-02-04 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
No i jestem z powrotem. Dacie wiarę, że nie dojechałam do tego lekarza?
![]() ![]() ![]() Na dziś miejsc do internisty już nie ma, ale jutro idę na KTG to jakiegoś wyhaczę... Masakra!
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Hej,
A ja sie cos nie wyspalam ![]() Wczoraj mialam kilka skurczy ale dziwne to bylo ![]() Tutii ![]() Hope dobrze ze u was wszystko gra Kurcze a ja nie wiem co z ta szczepionka,bo moj maz mowi ze wymyslam Edytowane przez buu007 Czas edycji: 2015-02-04 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zadomowienie
|
Gosiak sypie mówisz
![]() u nas póki co słoneczko ![]() ja też nie rodze, chociaż wczoraj wieczorem miała to co Ewcik jakieś dreszcze, biegunke... w nocy mi gorąco było i katar jeszcze do tego. Takżezzjadłam jajecznice teraz i idę spać dalej. Tz w pracy całe łóżko moje ![]() Logoasia super opis, wzruszyłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Wtajemniczenie
|
Hope
![]() Gosia, to niedobrze ![]() Tutti,kciuki za wizytę. Olcia, za Twoją też. |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie też Tż w pracy, ale i tak pół łóżka jest moje bo na drugiej połowie uwaliły się koty i ani myślą się przesunąć ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ma taki kosz mojżesza chyba z toyrus- kupowałam używany ![]() Zaraz zobaczę link. Z tymi kolorami to zamawiałam/kupowałam różne (na all, w ikei, w biedronce) i chyba najbardziej mi się podobają białe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Raczkowanie
|
Hej!
Ja się super wyspałam, ale wczorajszy dzionek z Klaudią dał mi w kość. Dlatego zaprowadziłam Ją dzisiaj do przedszkola, bo mnie wykończy ![]() Co do piersi latem, to jakaś dewotka osiedlowa też mi coś tam kiedyś mówiła, a że ja nie lubię jak mnie zaczepiają i walą głupie komentarze, to jej zapytałam, ile już głowę na słońcu dziś trzyma, bo efekty słychać.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |||||
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze to zapowiedz akcji na dniach ,bo inaczej nie wiem co to za ksiazkowe przypadlosci...:/
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
prawidlowo ![]() ja chyba spac nie moge isc :/ bo ma kurier byc ale nie wiem o ktorej :/ a polozylabym sie lulu, bo mnie podbrzusze tak boli, ze ałaaaaaaaaaaaaaaaa jeszcze mlody sie wygina, jelita skrecaja aaaaaaaaaa chyba ze oleje kuriera, jak uslysze to uslysze, ale sen jest wazniejszy przeciez to moja godzina nie ? ![]() Dzis jak M wychodzil do pracy to spytalam go, czy ma naladwany telefon i czy na pewno go zabral, i biedak z takim przerazeniem w oczach wychodzil z domu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
A ja weszlam tu i po wczorajszych opisach agi myslalam ze Tymianka zobacze
![]() Jestem po śniadaniu i smierdze jak plantacja czosnku... Ale w takim stanie to ja do szpitala nie chce... |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Wczoraj na ktg nie dowiedziałam się nic - lekarz tylko zerknął na wykres, powiedział, że ładny i przybił pieczątkę. Przyjmował akurat parę na poród, a w poczekalni czekały jeszcze ze 3 ciężarne. Powiem Wam, że czułam się tam jak jakiś kosmita - te laseczki jakieś takie zmaltretowane, ociężałe, a mi się na windę nie chciało czekać, a że to tylko trzecie piętro, więc i na górę i na dół po schodach... to jest niepojęte, jak różnie można ciążę znosić. Ale sam zapis ktg, to był dla mnie koszmar. W momencie jak się położyłam dostałam takiej zgagi, że myślałam, że mnie przepali od środka. W domu, to bym po prostu usiadła, napiła się wody czy kefiru i byłoby git, a tak? Pół godziny leżenia z tym płomieniem, gapienia się na ścianę i modlenia, żebym tylko nie zwymiotowała. Dobrze, że choć słyszałam, że Ziemko ma ładne tętno, bo chyba bym zwariowała. Mlebidakin odnośnie problemów Twojego synka ze ssaniem. Wiem, że nie masz parcia na karmienie piersią, ale gdybyś jednak chciała popróbować, to możesz spróbować karmić go pokarmem podawanym przez palec i strzykawkę ze specjalną końcówką do karmienia lub strzykawkę z drenem do karmienia noworodków. Jest to trochę pracochłonna metoda, ale daje duże szanse na pobudzenie prawidłowego ssania. Wiem o tej metodzie oczywiście z książki, ale może jak zapytałabyś doradczyni laktacyjnej w szpitalu, to by Ci doradziła bardziej praktycznie. Ew. mogę przepisać dla Ciebie fragment o tej metodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-02-04 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Konto usunięte
|
Była u mnie pani od laktacji. Mam przestawiać jak jest głodny a potem dawać butelkę bo nic nie mam w piersiach. Ćwicze też laktatorem. Może coś się pojawi. Teraz to nawet dobrze że nie mam mleka bo silne leki dostawałam min morfine
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zadomowienie
|
A to może i lepiej się ułożyło z tym karmieniem faktycznie - teraz jak się pozbyłaś leków z sytemu, to do synka nic nie dojdzie. Trzymam kciuki!
A i jeszcze miałam Wam dopisać - sprawdzałam, jak mi internet w komórce działa na oddziale i to jakaś kpina była. Nie wiem czy akurat tak trafiłam czy to wina mojego telefonu czy ten szpital jest zbudowany jak bunkier. W każdym razie chyba nie będę miała cierpliwości logować się na wizaż po porodzie, więc o tym czy się Ziemko urodził, to się dowiecie chyba jak wrócimy do domu, bo jakoś się nie załapałam na wymiany nr telefonów. Edytowane przez odowska Czas edycji: 2015-02-04 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Wtajemniczenie
|
Aga idz spac
![]() nigdy nicnie wiadomo, trzeba zbierać siły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Ja jem delikatnie, zupki mało przyprawione, że słodyczy tylko biszkopty i herbatniki (raz na lyzeczke ciasto wzięłam) wedlinka na kanapkę, cieniutko ogórek, płatki kukurydziane na mleku i mamy kryzys ![]() Staram się jak mogę a i tak szkodze swojej kruszynce: ( Odstawiam mleko może to po nim.
#2334 |
Raczkowanie
|
Witam się po powrocie z labu
![]() Badanka porobione, teraz czekać na piątkową wizytę i decyzję ![]() Jakoś ta pełnia nie działa, nikt nie rodzi ![]()
#2335 |
Wtajemniczenie
|
Mlebi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do tego karmienia przez dren itp. to medela na pewno ma taki system ![]()
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Paulina a na pewno nie zjadlas nic nowego po czym by to moglo byc?
nie martw sie kochana,przeciez to nie jest tak ze Ty szkodzisz,to jedzenie przy karmieniu to taka loteria,jednemu dziecku nie podpasuje jak mama je to a innemu jak je cos innego duzo sily,wytrwalosci Ci zycze konsultowalas te kupki z krwia u pediatry? cos mialam pisac,nie lubie z tel czytac,nie pozaznaczam i potem nie wiem co chcialam poodpisywac ![]() gosia mowisz ze slisko?ja widze przez okno ze sypie,mala zachwycona,juz chce isc na spacer,bede musiala z nia isc niech sie tym sniegiem pocieszy,moze wezmiemy sanki ale sie boje ze wywine gdzies orla kurcze a no i potem na ktg jade ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- ale cisza ![]() cisza przed burza hehe wlasnie jak patrze ze juz prawie polowa z nas rozpakowana,to jak sie wszystkie rozpakujemy dopiero tu beda pustki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A teraz melduję się,że jestem wyspana, ale mega głodna. Naśmiałam sie z Waszych tekstów o cyckach i mleku ![]() Ewccik, i u Ciebie niedługo coś się zacznie ![]() Melbi, kciuki za Małego! dobrze, że przebadaja go od stóp do głów i dla Ciebie dużo zdrowia ![]() Alunia, oby Ciebie mąż nie zaraził, trzymaj sie ![]() Gosiak, u nas też jest potwornie ślisko :/. Aga, tulę z bólami :/. Nie strasz biedaka ![]() Paulina, kurcze ![]() Hope, Odowska, czyli nic nie dzieje się na ktg. Super, ze tętno jest w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zadomowienie
|
już pospałam bo kurier przyjechał z przewijakiem, jakie oni mają wyczucie czasu
![]() ale gdybyście jeszcze chciały coś dokupić dla dzieciaków to robiłam teraz zamówienie z allegro z boboworld http://allegro.pl/usztywniony-przewi...011115746.html i przelew wysłałam wczoraj po 15.00 a już mam towar w domu, także super sprzedawca. U mnie cisza, zresztą dziecko podobno przed porodem zbiera siły na wyjście i jest spokojne a Ewka tak szaleje, że masakra. Wczoraj nawet TZ się przestraszył bo mi brzuch dosłownie stanął po prawej stronie więc ja nie wiem czy on aby na pewno główką do dołu jeszcze leży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
Lui, mój też tak szaleje...raz mam z brzucha stożek, a drugi raz inne kształty i wydaje mi się, że on tak pupą się wypina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.