|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Pani - nie jem milky waya bo to czekolada, jeszcze chce oszczedic Wojtkowi a poza tym.jak bym zjadla kawalek to by mnie potem mocno ciagnelo tak mam okazje schudnac
![]() Despa - tak tez robie daje z miodem ale u Karola i tak nie przejdzie ![]() Sorce- dzieki z nazwe leku, mam nadzieje jednak ze nie bedziemy musieli za szybko z tego korzystać
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2015-11-04 o 09:22 |
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Sorce super, ze z malutką wszystko dobrze. Napewno łądnie przybierze do porodu.
Moderna jak pierwszy dzień w domu po powrocie? JolanT na pewno u rodziców odpoczniesz i troszkę odetchniesz bo na pewno pomagają Ci w opiece nad dziećmi ![]() U nas to samo Cytat:
Niestety nie regularnie, więc efektów jakiś super nie było. U nas noc ciężka F. zaczął kaszleć wczoraj rano tak szczekająco, w ciągu dnia zero objawów. W nocy przyszedł do nas do łóżka i spał z nami nagle o północy zaczął kaszleć dziwnie jak by się dusił. Tż krzyczy światło bo wymiotuję, nic nie było słychać. To wszystko było przez sen, obudził się dopiero jak go podnieśliśmy z łóżka. Nawet nie chcę myśleć, co by mogło się stać jak by spał sam w swoim pokoju. Pierwszy raz wymiotował. Biedny był tak przestraszony tym wszystkim, mówił potem: wypluwałem , tak nie trzeba. Wypił herbatę i spał z nami do rana. Teraz znów kaszle więc zarejestrowani jesteśmy do lekarza. |
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dojechalismy punktualnie i bezpiecznie
![]() Ciesze sie, ze jestem w domu, a Marcel jeszcze bardziej ![]() wyciagal po kolei wszystkie zabawki, jak zobaczyl swoj rowerek to jeszcze wieczorem musial pojezdzic - po domu, bo ja juz nie wyrabialam nogami ![]() Cieszy sie na wszystko co domowe ![]() Zgadnijcie co M. zazyczyl sobie jako pierwsze na kolacje, i na sniadanie? ![]() Ja juz stoje w kuchni i pichce - losos z jablkami, puree ziemniaczanym i salatka z roszponki na deser creme catalana ;D
|
|
|
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
ale miesiąc po cesarce to chyba za wcześnie na takie szaleństwo Jak narazie w jedne spodnie się zmieściłam, ale mam takie wielkie uda i brzuch ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a apropo jedzenia, może macie do polecenia jakąś sałatkę ? mają przyjść znajomi na weekend i coś bym zrobiła ale jakoś nie mam pomysłu
|
|
#2316 |
|
Zadomowienie
|
J kładę od praktycznie początku olej kokosowy na włosy i ma super (; w suri skąd mój chłop pochodzi oleju używają notorycznie do wszystkiego (;
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
Monicca, biedny Fi. Zdrowka.
Klementyna; jak tam u Was dziś? Sorce, pewnie się mu coś śniło. Kinga tez kiedyś w nocy mówiła 'Weź tatuś miske, weź ta miske." Mówimy, ze nie ma żadnej miski, ze się jej przysnilo a ta miska i miska. W końcu Tz mówi ' już biorę. Postawiłem na szafce" Na to Kinia, ze dobzie i zasnela hehe.Moderna, daj trochę tych pyszności. Malpko, u Was już lepiej? Kciuki za zrzucenie kg. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- A jeszcze o sałatce miałam pisać. Ja często robię taka: Sałata lodowa Oliwki Ser feta Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy (z tym mi najbardziej smakuje ale robiłam też z domowym vinegretem i jest ok) Prazony słonecznik Opcjonalnie dodaję kukurydzę i kurczaka. Bardzo lubię. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Wtajemniczenie
|
Monicca, oj biedny Fifi.
Moderna, to co Marcel sobie zażyczył? Ja przez Malpkę myślę ciągle o milky way ![]() Villga, do Twojej sałatki dodaję jeszcze pomidory i rukolę i też jemy ją namiętnie ![]() Tak chodzi za mną coś słodkiego, że postanowiłam skończyć już jabłka, które się plątają po domu i powoli zaczynają wkraczać w jesień swojego życia. Będzie szarlotka z kokosową kruszonką
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-04 o 13:16 |
|
|
|
#2319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie znam litości ![]() bidul mały...Cytat:
2 x seler ze słoika, kukurydza, ananas, jajka tarte, ser żółty, majonez. albo moja dzisiejsza: sałata lodowa, pieczone warzywa (cukinia, bakłażan, papryka, marchewka w dużej ilości tymianku), wędzona pierś z kuraka z Lidla + jogurt grecki z czosnkiem. Cytat:
|
|
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te wędzone piersi ze sklepów (gotowczaki) dobre? korciły mnie wiele razy, ale jakoś nie ulegałam
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie znam innych. te lidlowe sa, wg mnie, przepyszne. soczyste
|
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Ale smaka robicie!
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytałam teraz o tym 2 latku z Opola
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou, dostałam expresowo przesyłkę.
Jak Ty mnie dobrze znasz siostroooo!! Opaska w panterkę czad ![]() Spódnica tez piękna, cudnie się układa Jeszcze raz dziekuje za pożyczenie tych pięknych rzeczy |
|
|
|
#2327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jak po lekarzu? Cytat:
![]() ![]() ----- Jutro mamy kolejny wypad do Wrocławia z dzieciakami. Połazimy po rynku, ma być ładnie |
||
|
|
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My dzis po kontroli u lekARZA- K. zdrowy bez żadnych cech infekcji...kaszle ok 3 razy dziennie. Lekarka mówi, ze nie wie jak to możliwe, ze w nocy dreszcze, temperatura, szczekanie i duszności a rano już nic (nie dalismy mu leków wnocy bo zasnął w samochodzie dopiero na drugi dzień rano). Antybiotyk mamy brac jeszcze do piątku, a inhalacje tylko z jednego leku jeszcze dzis i tyle- bo nie ma wskazan....Całe szczęscie, ze lepiej sie miewa
|
||
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
raju a ja rzygam
i Julka tez mam tylko nadzieje ze mi sie Wojtus nie zarazi bo sie chua zaplacze:-(
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Krtań i tchawica. Osłuchowo czysto. Mamy syrop i w razie duszności encorton. Boje się nocy na razie śpi u siebie ale jak pojdziemy spać to Tż ma go przynieść do nas do łóżka.
Lekarz pytał czy mamy inhalator, już kolejny raz, więc chyba czas zakupić. Tylko nie mam pojęcia czy na coś szczególnie trzeba zwrócić uwagę przy wyborze? |
|
|
|
#2331 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
nawet nie masz jak go izolować :/ kciuki trzymam, by go nie dopadło! Cytat:
![]() kupiłam sobie w Rossie dwie szminki. raju, jak mi dobrze
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2333 |
|
MBZ♥
|
Małpko
trzymajcie się![]() Monicca, jechałam w nocy kupić inhalator, wzięłam pierwszy jaki był. Głośny ale to nic. Klementyna to Zosiek miała tylko te ataki z kaszlem, aż prawie do wymiotów innych objawów zero:/Ale inhalacje mieliśmy przez 10 dni. 4 ostatnie dni bez berodualu na noc. sam nebbud. Moderna i Inne mające pyszności dziś na obiad i piszące o sałatkach ![]() u nas dziś żurek i gołąbki z sosem pomidorowym ![]() Moderna co sobie zażyczył? Demeter, pozdrów Wroclove ode mnie i udanej wycieczki.
|
|
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Malpka trzymajcie się. My też mieliśmy niedawno jelitowke. Tylko Zuzi nie wzięło, reszta rzyganie+biegunka. Jak zaczęło się u Lolka to było tak, że na jednej ręce trzymalam małą i karmilam a Karol nagle zaczął wymiotowac to mu drugą ręką tetrowke trzymałam, w którą dawał bo nic innego pod ręką nie mialam, także Zuzia miała bardzo bliski kontakt a jednak jej nie wzięło. Głowa do góry. Zdrówka
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Malpka, zdrowka! Oby Wojtusia ominęło.
Klementyna, no super, że zdrów! Monicca, w inhalatorach ważna jest wielkość cząsteczek. Im mniejsze tym lepiej bo lek dociera dalej. Mój niby cichy, a wyje jak cholera.
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
Monicca zdrówka dla Filipa. Większość na forum ma Diagnostic econstelation czy jakos tak. Niby na pudełku chwalą się, że cichy a chodzi jak traktor. Myślałam najpierw, że zepsuty
![]() Byou zazdroszczę Roszpunce tych przeróżnych zup kiedyś będzie wracać ze studiów steskniona za mamusina zupkå co jutro? ![]() Dostałam od koleżanki dynię. Nie wiem jaka to odmiana ale trochę wygląda jak jak arbuz. Muszę w końcu zrobić tą zupę skoro Demeter tak zachwala. Na razie podchodzę do niej jak pies do jeża i myślę jak się do niej dobrać Małpka Wojtuś ma juz miesiąc? Szok szok.szok Klementyna dobrze, że już dobrze Idę spać. Wy też idźcie drogie dzieci. Gasze światło, będziecie siedźiec po ciemku
|
#2337 |
|
MBZ♥
|
Kwiatuszku zapalam świeczkę
![]() To chyba będziesz musiała ją-dynię-podpiec w piekarniku albo na żywca obrać ze skóry ![]() Jutro barszcz czerwony. Hehe ja tak wracałam na zupy babcine czasem woziłam w słoikach smaku tamtej pomidorowej i rosołu nigdy nie zapomnę. Dlatego z uporem maniaka robię swój przecier pomidorowy tzn podstawę do zupy czy sosu. Jeszcze nie trafiłam na kupny żeby mi podpasował.
|
|
|
|
#2338 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Testowała go Pani gadżet i wydawał mi się ok. http://allegro.pl/inhalator-dla-dzie...718530080.html tylko taniej, bo z promocji ![]() ![]() Dzieki! Cytat:
Jak jest duża to rzeczywiscie moze byc ciezko. Ja się umęczyłam z obieraniem, ale to pierwszy raz obierałam wtedy. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Wszedzie pisza o kolekcji Balmain dla H&M i jak się "VIP'y" rzuciły na ciuchy. Oglądałam filmik, ludzie wydają 8 czy 16 tysiecy na ciuchy Kolekcję wykupili w kilka minut! A jutro w sklepach wiec tez sie pewnie bedzie działo.
|
|||
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam na dziś prace i właśnie śmigam do domku spać
Chorowitkowm życzę zdrowia. Chciał młodego tez coś bierze bo znowu kaszle zaczyna dziś mama MÓWIŁA ze bardzo bardzo jak wróciło z przedszkola aż prawie nic nie chciał jesc :-( 😣 |
|
|
|
#2340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nigdy nie używałam szminek błyszczyk na okazje wyjątkowe...Ja bardzo praktyczna jestem(czytaj leniwa)- makijaz zrobiony rano ma byc do północy, a tak co godzina szminka siudać po ustach? nie opłaca się;p;p Zawsze dziwiły mnie dziewczyny chodzace z lusterkiem i przegladające, poprawiające się w autobusie, sklepie, itp.;p Przydałby mi się makijaz permanentny;p
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

05.07.2008 
za gubienie kilogramów.

Jak narazie w jedne spodnie się zmieściłam, ale mam takie wielkie uda i brzuch 

bidul mały...

trzymajcie się
co sobie zażyczył?
Kolekcję wykupili w kilka minut! A jutro w sklepach wiec tez sie pewnie bedzie działo.
błyszczyk na okazje wyjątkowe...Ja bardzo praktyczna jestem(czytaj leniwa)- makijaz zrobiony rano ma byc do północy, a tak co godzina szminka siudać po ustach? nie opłaca się;p;p Zawsze dziwiły mnie dziewczyny chodzace z lusterkiem i przegladające, poprawiające się w autobusie, sklepie, itp.;p Przydałby mi się makijaz permanentny;p