Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-30, 10:23   #2311
arisah
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

kiedyś jeszcze zanim się pobraliśmy w wakacje szamponetką sobie zrobiłam ( bez konsultacji z nim) no i ja to byłam w nich zakochana, a on patrzeć nie mógł i "przestrzegł" żebym przypadkiem jeszcze raz takiego numeru nie odwaliła
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 10:24   #2312
ogolnie
Zakorzenienie

dodałam fotki do klubu.

Karmazynowa fajna ta sukienka, do takiej moze jakis fajny jesienny kubraczek i wydaje mi sie ze do cywilnego jak najbardziej

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

mam ochote na placek z budyniem, chyba zrobię
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 10:25   #2313
arisah
Raczkowanie

a tak w innym temacie przed chwilą się popłakałam...przeglądałam wątek z tekstami facetów i tak się śmiałam że łzy zaczęły lecieć, no i zaraz zamiast śmiać się to płakałam... masakra
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 10:36   #2314
zaneta_b
Rozeznanie

U mnie tak jak u niej, jeden dzień lepiej, drugi gorzej...

Co do wagi to na razie nie najlepiej. Tzn ma już odłączona kroplowke to pewnie dlatego. Urodziła się 1100gr, teraz ma tak między 1120-1160, zależy od dnia. Nie rośnie na razie niestety, cały czas 38 cm. No i wczoraj się trochę wystraszyłam, prawdopodobnie ma anemie, będzie wymagała przetoczenia krwi... Niby prawie wszystkie wczesniaki tak mają. Ale muszę jeszcze poczytać.

Aha. Co do szczepień. Miło mnie zaskoczyła lekarka małej, jak zapytałam to wszystko powiedziała. Jakie szczepienia, kiedy. W sumie u wcześniaków w terminie dają tylko wzw typu B ze względu na częste operacje. A reszta jest opóźniona. Nie proponowała mi żadnych skojarzonych, może dlatego że jeszcze daleko do szczepień w sumie. Ale za to położne mnie zdenerwowały przy porodzie bo przy ogromnych bólach przed samym przejściem na fotel porodowy dały mi do podpisania zgodę na szczepienia i inne zabiegi, gdzie ja byłam taka nieprzytomna z bólu że nawet nie wiem co podpisałam. A męża jeszcze wtedy nie było, przyjechał chwilę później...
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 10:37   #2315
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
E tam ubolewa, a ożenił się z Tobą a nie z rudą
No bo włosy to najmniejszy problem w tym wszyskim tak naprawdę

Karmazynova myślę, że bez paska ona będzie bezkształtna. Jednak przy brzuszku lepiej jest, jak jest zwężenie pod biustem

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 10:39   #2316
rudaska
Zakorzenienie

Żaneta dobrze czytać że u ciebie już lepiej, czekam na zdjęcie. Mój mały chłopak tak w nocy szalał że zasnęłam o 2 a duży chłopak zrobil mi mega niespodziankę. O 6 rano zadzwonił czy zjem z nim śniadanie bo jeśli tak to mam otworzyć drzwi. Nie powiedział mi bo nie chciał żebym się trasą martwiła. Kochany... Ginę na 1,5 tygodnia
Stary 2015-09-30, 10:43   #2317
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Rudaska jak fajnie

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 10:46   #2318
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
U mnie tak jak u niej, jeden dzień lepiej, drugi gorzej...

Co do wagi to na razie nie najlepiej. Tzn ma już odłączona kroplowke to pewnie dlatego. Urodziła się 1100gr, teraz ma tak między 1120-1160, zależy od dnia. Nie rośnie na razie niestety, cały czas 38 cm. No i wczoraj się trochę wystraszyłam, prawdopodobnie ma anemie, będzie wymagała przetoczenia krwi... Niby prawie wszystkie wczesniaki tak mają. Ale muszę jeszcze poczytać.

Aha. Co do szczepień. Miło mnie zaskoczyła lekarka małej, jak zapytałam to wszystko powiedziała. Jakie szczepienia, kiedy. W sumie u wcześniaków w terminie dają tylko wzw typu B ze względu na częste operacje. A reszta jest opóźniona. Nie proponowała mi żadnych skojarzonych, może dlatego że jeszcze daleko do szczepień w sumie. Ale za to położne mnie zdenerwowały przy porodzie bo przy ogromnych bólach przed samym przejściem na fotel porodowy dały mi do podpisania zgodę na szczepienia i inne zabiegi, gdzie ja byłam taka nieprzytomna z bólu że nawet nie wiem co podpisałam. A męża jeszcze wtedy nie było, przyjechał chwilę później...
Julka na pewno niedługo zacznie rosnąć, może potrzebuje czasu... w końcu to takie maleństwo.

Fajnie, że pani doktor wszystko Ci wyjaśniła i do niczego nie zmusza... a położne... chyba w każdym szpitalu zdarzają się takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Żaneta dobrze czytać że u ciebie już lepiej, czekam na zdjęcie. Mój mały chłopak tak w nocy szalał że zasnęłam o 2 a duży chłopak zrobil mi mega niespodziankę. O 6 rano zadzwonił czy zjem z nim śniadanie bo jeśli tak to mam otworzyć drzwi. Nie powiedział mi bo nie chciał żebym się trasą martwiła. Kochany... Ginę na 1,5 tygodnia
Jak miło Nacieszcie się sobą
Stary 2015-09-30, 11:09   #2319
kalusia87
Zakorzenienie

Był kiedyś na tapecie temat usypiania dziecka szumem suszarki itp. Znalazłam aplikację "Nie płacz moje dziecko" z takimi usypiającymi dźwiękami. Pewnie jest więcej takich apek
Stary 2015-09-30, 11:11   #2320
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Był kiedyś na tapecie temat usypiania dziecka szumem suszarki itp. Znalazłam aplikację "Nie płacz moje dziecko" z takimi usypiającymi dźwiękami. Pewnie jest więcej takich apek
Moja znajoma z takiej aplikacji korzystała, ale nie wiem jak się ona nazywała
Stary 2015-09-30, 11:17   #2321
ogolnie
Zakorzenienie

Rudaska o jak słodko

Ja czekam w labo na kierowniczke bo dzwonili ze jest a przyjechałam to jej nie ma i muszę czekać niby.
Stary 2015-09-30, 11:19   #2322
ogolnie
Zakorzenienie

Macie ciastko na dzień chłopca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1443604752696.jpg (29,9 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-09-30, 11:20   #2323
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska o jak słodko

Ja czekam w labo na kierowniczke bo dzwonili ze jest a przyjechałam to jej nie ma i muszę czekać niby.
Wg mnie to jakaś ściema. U nas klienci w takich sytuacjach mówili: proszę mi podać godziny, w jakich będzie kierowniczka a jeśli jej nie będzie to napiszę skargę.
No bo to jakieś jaja są że jej nigdy nie ma w pracy
Stary 2015-09-30, 11:23   #2324
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska o jak słodko

Kręcą tam strasznie chyba zdają sobie sprawę, że jesteś w ciąży i nie będziesz jeździć non stop na darmo...

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
macie ciastko na dzień chłopca :d
:d
Stary 2015-09-30, 11:29   #2325
czubasek20
Zakorzenienie

ogolnie a ja bym juz dzialala juz gdzies wyzej jesli chodzi i to labo bo to jakies jaja sa.

Pytanie z innej beczki. Ogladacie telenowele ?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 11:32   #2326
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
tylko seriale
Stary 2015-09-30, 11:42   #2327
mervie
Rozeznanie

Fionka gratuluję wizyty udanej

Żaneta fajnie, że się odzywasz! faktycznie da się wyczuć lepszy humor oby tak dalej, i dawaj dawaj zdjęcie do klubu- na bank się popłaczę
ale to z radości

i witam nową mamę

spadam się pakować, byliśmy wczoraj oglądać podłogi i tak jakoś wyszło, że kupiliśmy a w piątek już montaż... szaleństwo
Stary 2015-09-30, 11:45   #2328
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
ogolnie a ja bym juz dzialala juz gdzies wyzej jesli chodzi i to labo bo to jakies jaja sa.

Też tak uważam

Ja kiedyś oglądałam namiętnie ale wg mnie kiedyś też były dużo lepsze. No i jak już oglądałam to nie mogłam przegapić żadnego odcinka
Stary 2015-09-30, 11:46   #2329
ijaa
Zakorzenienie

Fionka, gratuluję wizyty. - nie zacytowało mi Twoje posta.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
A ja mam tak chuyowy dzien ze ide zaraz spac. amm dosc tej roboty...
jeszcze 60 dni do macierzynskiego...
jestem tak uryczana tak przegieli pale dzis ze mam naprawde dosc.
Biedna.

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
Witam
tak sobie podczytuję wątek od rana i postanowiłam się przywitać
w drodze jest dziewczynka z terminem na Boże Narodzenie i w domu mi hula już jedna 3,5 latka. generalnie na forach jestem niezbyt aktywna, wolę korzystać, ale myślę że trochę się poudzielam
Witaj.

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Witaj nowa mamo

Boze czy te noce beda tak wygladac juz zawsze? :p
W dzien jak sie schodze to nie ma bata padam o 16 na godzine spania. Wieczorem kolo 21 przysypiam. Po czy sie przebudzam ale noe zebym spala.
I kierwa spac nie moge do 3!! Po czym tylko cos huknie nie spie
A koedys to mogly czolgi pod oknem jezdzic i spalam
Matuly jestem nieprzytomna
Oooo matko, faktycznie kiepsko.

Ja poza kilkoma epizodami bezsenności - chyba po prosu za dużo snu miałam i dlatego, śpie nadal jak zabita. To znaczy budzę się w nocy, jak się kręcę albo na siku.
Nawet zaczyna mnie to delikatnie wkurzać, bo juz pomijam, że w dzień potrzebuję drzemkę, bo inaczej mam zjazd, to rano nie mogę wstać i zbieram się z łóżka przed 10. Później dzień tak szybko ucieka, bo nim sie obejrzę to TŻ z pracy jest, a później to już z górki.

Zawsze byłam śpiochem, ale myślałam, że jak mi teraz snu nie brakuje, lepiej sie wysypiam niż jak do pracy trzeba wstać o świcie to będzie inaczej. A tu dupa!

Cytat:
I w ogóle to mogę wam już coś napisać o laktatorach. Na początku w szpitalu miałam wypożyczony elektryczny Medela Symphony. Rewelacja dla rozbujania laktacji. Ale jak chciałam kupić... Cena powala. Prawie 600zł... Poza tym u mnie trochę inna sytuacja. Odciągam pokarm co 3 godz, w szpitalu też a nie mam tam nawet gdzie umyć laktatora czy końcówek do niego. Stanęło więc na ręcznym. Mąż mi kupił Aventa, i nie powiem, fajnie pracuje. O dziwo ręcznym odciągam więcej niż elektrycznym :-D (na oddziale jest ta sama medela, a że mam końcówki to jeden raz mogę tam odciągnąć). Położne się ze mnie śmieją że zawsze jest odwrotnie.
Nie powiem, na pewno elektryczny wygodniejszy bo działa sobie sam. Można w tym czasie coś innego robić równolegle. A przy ręcznym trzeba się jednak namachać. Ale według mnie też spokojnie da radę. Tym bardziej że wy będziecie odciągać przecież mniej niż ja ;-)
Oooo fajnie, że o tym piszesz. Też mam z Avene i się zastanawiałam czy zadziała to w ogóle jak będzie trzeba.

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Nad ranem moja koleżanka pojechała do szpitala - chyba się zaczeło (termin miała na 18)
Oooo to trzymamy kciuki.

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o tej sukience na cywilny dla panny młodej?
http://allegro.pl/asos-ciazowa-sukie...681075874.html
Ładna, tylko bałabym się o jakośc chyba. Wygląda na mega delikatną i trochę taką 'powyciąganą' na tym zdjęciu. Bałabym się, że nie będę zadowolona z tego co przyjdzie.

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Co do rudego to zawsze taki kolor mi się podobał Może po porodzie zrobię się ruda TŻ zawsze twierdzi, że to moje włosy, więc mam robić co chcę, byle było ładnie jak do tej pory i zawsze powtarza, że to tylko włosy, które można przefarbować
Mój też nie miałby nic przeciwko. Ba! Podobają mu się ciemne włosy (ja jestem blondynką) i nie raz dawał mi do zrozumienia, że mogłabym sobie przyciemnić.

Ja już miałam na głowie chyba wszystkie kolory: rudy, kasztanowy, brąz, czerń (od farbowania na brąz). W ciemnych podobno bardzooooo dobrze wyglądam, tak wyraźniej, ale jednak najlepiej czuję się w swoich jasnych. Od jakiegos czasu mam naturalne.

Cytat:
Oooo jak super.

Wczoraj byliśmy u jednodniowej siostrzenicy TŻa - matko, jaka ona cudna. Co prawda przespała całą naszą wizytę, ale.. no napatrzeć się nie mogłam. Szwagierka dochodzi do siebie, chociaż.. trauma chyba pozostanie. Pierwsze jej słowa jak weszliśmy na oddział to były - Maja nie będzie miała rodzeństwa!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-09-30 o 11:48
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 11:47   #2330
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
byliśmy wczoraj oglądać podłogi i tak jakoś wyszło, że kupiliśmy a w piątek już montaż... szaleństwo
No i super pierwsza decyzja najlepsza
Stary 2015-09-30, 11:50   #2331
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
spadam się pakować, byliśmy wczoraj oglądać podłogi i tak jakoś wyszło, że kupiliśmy a w piątek już montaż... szaleństwo
Takie zakupy chyba są najlepsze
Stary 2015-09-30, 11:57   #2332
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za dobre słowo z tym gotowaniem to trochę mama pomaga, jakaś zupę warzywna zrobi np. Muszę sobie chyba kupić coś do gotowania na parze to byłoby łatwiej. Bardziej chodzi o to, że ja się boję cokolwiek zjeść... Niby każą tak jak normalnie przy donoszonym noworodku ale ja się po prostu boję. W końcu to skrajny wcześniak...

Dziewczyny, a co u Lobo, bo od kilku dni nie widziałam żeby coś pisala???

I w ogóle to mogę wam już coś napisać o laktatorach. Na początku w szpitalu miałam wypożyczony elektryczny Medela Symphony. Rewelacja dla rozbujania laktacji. Ale jak chciałam kupić... Cena powala. Prawie 600zł... Poza tym u mnie trochę inna sytuacja. Odciągam pokarm co 3 godz, w szpitalu też a nie mam tam nawet gdzie umyć laktatora czy końcówek do niego. Stanęło więc na ręcznym. Mąż mi kupił Aventa, i nie powiem, fajnie pracuje. O dziwo ręcznym odciągam więcej niż elektrycznym :-D (na oddziale jest ta sama medela, a że mam końcówki to jeden raz mogę tam odciągnąć). Położne się ze mnie śmieją że zawsze jest odwrotnie.
Nie powiem, na pewno elektryczny wygodniejszy bo działa sobie sam. Można w tym czasie coś innego robić równolegle. A przy ręcznym trzeba się jednak namachać. Ale według mnie też spokojnie da radę. Tym bardziej że wy będziecie odciągać przecież mniej niż ja ;-)

Cytat:
Aha, miałam jeszcze o tym kangurowaniu napisać. Rzeczywiście, cudowna sprawa przytulić swoje dziecko pierwszy raz. Ale byłam taka przerażona!!! Tym bardziej że pierwszy dzień była odłączona od CPAPu (urządzenie wspomagające oddychanie), tylko na swoim odechu więc tym bardziej. Strach cały czas że zapomni oddychać... Teraz już wiem co robić gdyby coś się działo, ale ten pierwszy raz to była masakra. Ona jest taka malutka, że jedną ręką ją całą zakryłam. Jak będę miała chwilę to wrzucę wam w klubie wieczorem zdjęcie małej, a co, niech się ciotki pozachwycają jaka śliczna :-D
Nie możemy doczekać się już zdjęć, koniecznie pokazuj tą swoją Ksiezniczke. ;*;*
Miło czytać, ze u Was sytuacja się normalizuje i dzięki za opinie o laktatorach

Możliwość przytulania swojej córeczki musiała być dla Ciebie ogromnym przeżyciem!
Cytat:
oooo ja chciałabym być ruda ale Tż nie pozwala... ale kiedyś w końcu go urobię

a wgl wczoraj w kauflandzie rozkładali już mikołaje czekoladowe...
Mikolaje??? Ale superrr!! Juz niedługo nasze Elfiki będą z nami na świecie :Love:

Co do włosów ja mam blond, wcześniej pasemka i jestem strasznym tchórzem jeśli chodzi o kolory, bardzo ale to bardzo chciałabym pomalować sobie na brązowo, przyciemnic je, od kilku lat o tym mówię, ale nie mam odwagi zmienić, bo boję się, ze będę dużo gorZej wyglądała, a do bilonu ciezko potem wrócić ;/ no i nie chciałabym malować za każdym razem u fryzjera bo to kupa kasy idzie ;/

Cytat:
Kalusia jak trafisz idealnie w kolor, to nie musisz się obawiać wracania do swojego koloru itp. Ja sobie już nie wyobrażam, że mogłabym mieć inny kolor niż rudy. A przerobiłam różne. Czarne, czarne z czerwonymi refleksami, jasne brązowe, czekoladowy brąz, burgund, wiśnia, ciemny blond...Po latach eksperymentów trafiłam w dziesiątkę z tym rudym, chociaż nie ukrywam, że strach był przeogromny. Po dekoloryzacji miałam żółte włosy przez jakiś miesiąc, a potem stopniowo częstym farbowaniem (2x msc) jednym kolorem doszłam do tego co mam teraz. I nie chwaląc się, kobiety na ulicy mnie zaczepiają jak uzyskałam taki kolor, że to pewnie fryzjera robota etc Nawet nad morzem na wakacjach mnie zaczepiały laski na plaży. TŻ pękał z dumy widząc ich uwielbienie (i nie ukrywam, ja też, bo nad włosami pracuję ciągle i chcę, by je podziwiano )

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

karmazynowa ja nie widze zdjęcia sukienki

to wstawie do klubu zdjęcie fryzury za chwilke.
Ale emailujesz drogeryjnymi farbami czy u fryzjera?

To faktycznie kolor musisz mieć boski

Skoro lubisz o nie dbać, może polecić jakąś dobrą odzywke/maske?
Cytat:
O jak super, znikaj, znikaj, nacieszcie się soba ;*
Cytat:
Ja ostatnio przez swoje bezcenne noce pomyślałam, że sobie to zainstaluje, włożenie słuchawki w uszy i może mi co pomoże ten szum

I ja się dzisiaj nie najlepiej czuje, wróciłam z zakupów i jakąś taką zmęczona jestem i głową boli, pije proszka i kawę, może postawi mnie na nogi

Dziewczyny które kupowały torby do szpitala jak duża kupilyscie? 40 l wystarcZy czy lepiej wziąć 50 l?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:01   #2333
andriuszka77
Zadomowienie

cześć Wam

DZIŚ DZIEŃ CHŁOPAKA przypominam, złóżcie życzenia swoim chłopakom w domu i w brzuchu

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A to ja też z chomika ściągam

Ogólnie uwielbiam czytać książki, jak jest ciekawa to w jeden dwa dni mogę przeczytać, tylko teraz jakoś weny nie mam, bo albo zajmuje się domem, wyprawka, albo wizaż, albo wzięłam się za serial Chirurgów i też mnie strasznie ciekawi i dziś Tz na noc w pracy a ja noc z Greysami spedze

Ale dzięki, bede pamietala o Tobie z tymi ebookami, ja chyba podczas robienia czegoś nie mogłabym się skupi na audiobookach ;/
Bo na książki trzeba mieć wenę trzeba przeplatać okresy czytania z oglądaniem filmów też

Chirurdzy uzależniają, wiem coś o tym hehe dobry serial

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
wszystko zależy jaka zima się w tym roku trafi, bo ostatnio coś ta pogoda szaleje więc kto wie może już w grudniu/styczniu będziemy spacerować
Dokładnie, jak dla mnie może być delikatna zima. Choć troche boję się że w grudniu pozawiewa, a tam gdzie moi rodzice mieszkają to przy takich śnieżycach odcina dojazd ;/ więc lipa na maksa.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
My juz w domku. Właśnie wcinam arbuza

Będzie dziewczynka na 100% na dowód mamy uwiecznione wargi sromowe haha

Wszystkie przepływy prawidłowe. Narządy również. Ułożona główkowo. Gin mi pokazała raczki i stópki, nawet palce mi przemknęły wiec jestem spokojniejsza

Mala waży ponad 1500g zgodnie ze swoim tygodniem, pozostale parametry tez prawidłowe ale generalnie zrobiła sie starsza o tydzień i tym samym tp mi sie przesunął na 30listopada.

Niestety sonda 3d nie działała wiec nie popatrzylismy, malo tego mala tak się wiercila ze nie mamy nawet fajnego zdjęcia buzi w 2d. Gin tylko zdążyła zobaczyć ze ma piękne usta i zadarty nosek

A najlepsze jest to ze ponad polowy ruchów nie czułam

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Ogolnie koniecznie wyrzuć śmieci z domu. To mogą być larwy moli spożywczych

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

A i szyjkę mi zmierzyła. 3 cm wiec nic się nie skróciła

Powiedziała ze mala dosyć nisko położona jest ale nie naciska wiec spoko
Gratuluję udanej wizyty i zdrowej dziewczynki
Fionka na 30 listopada? Oooo będziecie już po wszystkim zanim ja urodzę

Cytat:
Witam
tak sobie podczytuję wątek od rana i postanowiłam się przywitać
w drodze jest dziewczynka z terminem na Boże Narodzenie i w domu mi hula już jedna 3,5 latka. generalnie na forach jestem niezbyt aktywna, wolę korzystać, ale myślę że trochę się poudzielam
Witaj

Cytat:
najprawdopodobniej imię zostanie Klara, coś tam czasem jeszcze przeglądam analizuję, Oliwia nam się też podoba... czuję się całkiem nieźle, ale już mam trochę dosyć ciąży i nie mogę się doczekać końca... mała jest ułożona pośladkowo i okrutnie kopie w pęcherz. tydzień temu ważyła 1kg
OO kolejna dziewczynka i kolejna który lubi molestować pęcherz, jak moja Witaj w klubie, też już jestem zmęczona ciążą, zwłaszcza jak kręgosłup boli.

FIONKA
- lampy do sypialni polecam poszukać na targach staroci i w sklepach z antykami, można dopaść takie cudne egzemplarze że mmmr
Namiętnie kolekcjonuję takie oryginalne lampki secesyjne wzory - moja miłość

SweetViolet , sylwoha- współczuję bezsennej nocy, też mam problemy ze snem, poza tym dręczy mnie bol kręgosłupa jak leżę ;/

Cytat:
Aha, miałam jeszcze o tym kangurowaniu napisać. Rzeczywiście, cudowna sprawa przytulić swoje dziecko pierwszy raz. Ale byłam taka przerażona!!! Tym bardziej że pierwszy dzień była odłączona od CPAPu (urządzenie wspomagające oddychanie), tylko na swoim odechu więc tym bardziej. Strach cały czas że zapomni oddychać... Teraz już wiem co robić gdyby coś się działo, ale ten pierwszy raz to była masakra. Ona jest taka malutka, że jedną ręką ją całą zakryłam. Jak będę miała chwilę to wrzucę wam w klubie wieczorem zdjęcie małej, a co, niech się ciotki pozachwycają jaka śliczna :-D
Cieszę się że już ją możesz przytulić Musi być niesamowite uczucie niedługo i my poznamy naszych lokatorów

Dzielna jesteś!

Cytat:

Mikołaje???? we wrześniu??? ożesz mają tempo. Nie lubię jak 2 msce przed świętami już cała machina reklam i towarów się uruchamia;/ za wcześnie!!!

Cytat:
Chyba Andriuszka chciała
Tak, ja. Mam wesele w sobotę i szukałam jakiejś inspiracji na fryzurę. Ale Adka mi podrzuciła extra stronkę, więc już mam swój typ teraz tylko kwestia czy fryzjerka będzie potrafiła w ogóle to zrobić.

Piszecie że Wasi tż lubią długie włosy, mój też A jak raz daaawno temu obciełam na bardzo krótko i zafarbowałam na taki ciemniejszy kolor, to powiedział że ,,nie znam PANI, proszę mi oddać moją narzeczoną hehehehe" Cóż, jednak ja się lepiej czuję w jasnych włosach.

Cytat:
miło

Cytat:
ogolnie
Wciągnęłam się we Wspaniałe stulecie i Tysiąc i jedna noc. Oglądam czasami.

Ale wcześnie jak pracowałam to nie miałam czasu na oglądanie tv. Nawet tv dłuuuugo nie mieliśmy wogóle hehe
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-30, 12:06   #2334
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny które kupowały torby do szpitala jak duża kupilyscie? 40 l wystarcZy czy lepiej wziąć 50 l?
Ja mam 40l. Dla mnie wystarczy. Dla Małej pożyczę od mamy torbę i będzie leżała spakowana, żeby mi ją Tż tylko przywiózł
Stary 2015-09-30, 12:12   #2335
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Mikołaje???? we wrześniu??? ożesz mają tempo. Nie lubię jak 2 msce przed świętami już cała machina reklam i towarów się uruchamia;/ za wcześnie!!!
Też nie lubię jeszcze niedawno mnie raziły dekoracje świąteczne w listopadzie, teraz listopad akceptuję ale wcześniej - nie
Stary 2015-09-30, 12:14   #2336
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:

A ja wczoraj widziałam jak kobieta kupowała w lidlu pomalowane jajka na wielkanoc, ale nie wiem czy to już są w sklepach czy jeszcze:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:14   #2337
agrita8
Raczkowanie

Mervie jestem zdania ze takie spontaniczne dacyzje czesto sa bardziej trafne niz te mega przemyślane, wiec na pewno będzie dobrze
Żaneta ciesze sie, ze juz lepiej z Julka a co do położnych szkoda gadać właśnie takiego podejscia sie boje.
Andriuszka uwielbiam tagi staroci zawsze coś ciekawego wyszperam, i to za grosze
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-30, 12:17   #2338
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja mam 40l. Dla mnie wystarczy. Dla Małej pożyczę od mamy torbę i będzie leżała spakowana, żeby mi ją Tż tylko przywiózł
Ok a jak oceniasz jej wielkosc? Tzn na jakiś weekendowy wyjazd też się przyda, czy będzie za mala?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:19   #2339
agrita8
Raczkowanie

A wlasnie! Dzieki za opinie odnośnie leżaczka, postanowilam go kupić, tym bardziej ze za taka kase Mąż ma dzisiaj jechac po niego mam nadzieje ze z jakością bedzie wszystko ok, na zdjeciach ladnie wyglada...
Aniqa moze i racja z tymi przeplywowymi badaniami, chyba zrobię bez pytania gina o zdanie
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:20   #2340
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ok a jak oceniasz jej wielkosc? Tzn na jakiś weekendowy wyjazd też się przyda, czy będzie za mala?

Miałam ją ze sobą w Zakopanem i spokojnie się do niej zmieściłam A byliśmy wtedy właśnie w weekend

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości