|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zostało najwięcej dni do porodu 😉 ja sie w ogóle porodu nie boje...mam tylko stresa związanego z tym żeby zdarzyć urodzić miedzy 14 lutego a 1 marca bo wtedy M będzie w domu. Jakoś 5 wyjazd wychodzi
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to juz bardzo indywidulana kwestia iz alezy od dziecka |
|
|
|
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że już jesteście w domu! Cytat:
![]() Tak piszecie o tych szafkach / szufladach. A ja w szafach/szafkach/szufladach musze mieć non stop idealny porządek Moge miec na wierzchu syf, ale nie wrzucę nieposkładanych idealnie rzeczy do szafki czy pudełka z pomieszanymi przyprawami. Choćby mi to miało stać kilka dni na blacie, to nie włożę ale za to okupione sprzątaniem w szafkach na okrągło.A co do krwotoków, to ja od samego początku mam problem z dziąsłami. Myje już miękką szczoteczką ale i tak jest masakra |
||
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja dzis na sniadanie zjadlam pysznego omleta ze spzinakiem, pomidorami i zoltym serem, mniam! Pozniej 40 min na basenie, spacer prawie 3km i teraz siedze w domu bo pogoda jednak srednia. Jestem zakochana w moim barszczu ukrainskim i po basenie tez trzasnelam miche a co Na drugie nogi z kurczaka i ziemniory z kapustą kiszoną. Dzisiaj zwyczajnie, ale dalej zdrowo A wieczorem mamy randke z TZ i idziemy na igrzyska smierci do kina na 20:20 ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Ja tez musze miec poukladane wszystko, ale raz na czas wyjmuje wszystko, odkurzam, scieram etc. No i jak moj TZ sie wezmie za gotowanie to tez moj porzadek idealny znika ale ma dobre checi, wiec niech bedzie ![]() Z dzisłami tez mam problem, w poprzedniej ciazy tez mialam. Po zdjeciu kamienia jest znacznie lepiej ale i tak co chwila problem. Choc odkad stosuje soniczna szczoteczke to jest troche lepiej.. |
|
|
|
|
#2316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mało śpi- dlatego jak czytam Agę, że jej dzieci śpią już ok 18-19 przy popołudniowej drzemce to zazdroszczę bo ja mam imprezę jeszcze 5 godzin. Brat i bratowa różnie pracują i też mają 9 miesięcy młodszego szoguna więc nie przyjdą. Z resztą im druga mama pilnuje dziecka bo mają tak pokręcone zmiany. Moi rodzice nie bardzo z nią chcą wychodzić na spacer- no bo trzeba się nabiegać a poza tym pozwalają jej na długą drzemkę i co z tego jak ja ograniczam a oni dają jej do woli spać. Nie ma chętnego na spacer
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie mam tu nikogo i nie mam z kim chodzic na spacery
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moze jakas niania na godziny? Nie tak na stale tylko raz na czas? Moze akurat bedzie chciala sobie dorobic, wezmie Ci Gosie raz na czas na spacer a Ty byd oddech złapała.. Ja bym jej uciela te drzemki w dzien calkiem jesli takie chece odstawia, tak sie zyc nie da I rodzicow musisz przymusic zeby Cie sluchali bo tak to kwiatki wychodza
|
|
|
|
|
#2319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko tej mąki trochę za dużo- myślałam, że ma dłuższy termin ważności...przecież nie będę codziennie naleśników robić W każdym razie jesteśmy przygotowani na ewentualny koniec świata
|
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Ojej Marta biedactwo oby Ci pomogli masakra ze musisz się tak męczyć ...
|
#2322 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
. A nie moze np sie zamienić i teraz jakoś pociągnąć te 3 tygodnie w pracy a pózniej gwarancja ze bedzie ten czas z Tobą bo wczesniej odpracuje?
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2324 |
|
MamaKarolci28
|
[QUOTE=marciar7;53665168]Mialam isc dzis prywatnie. Ale ze nad ranem juz slablam i zaczelam ske przelewac przez rece.. Tz mnke ubral i dzida.. Masakra byla. Doraznie mi pomogl mam nadzkeje ze to pomoze.
Ojej moze zadzwoń po pogotowie, jeśli sytuacja sie powtórzy i Twoje samopoczucie sie nie poprawi , zawsze zrobią w szpitalu rutynowe badania
|
|
|
|
#2325 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
maz Ci tez zalazl za skore? wiesz jak ja Cie dobrze rozumiem i naprawde współczuje. Bo jak wspominałam Tobie wczesniej moja niedawno przeszła metamorfozę i ze spaniem i z zachowaniem i tez sama byłam z tym problemem. Moze i Twoja cos oświeci do zmiany tego Ci życzę
|
|
|
|
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz jestes w zaawansowanej ciazy, krew bardzo szybko krazy i jest bardziej rozwodniona dlatego łatwo o krwotoki... tylko takie mocne na pewno nie sa bezpieczne, jak sie tyle krwi traci ![]() :conf used:oby ktorys lekarz Ci pomogł Cytat:
|
|
#2327 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie by się to nie sprawdziło Ja mam kilka rodzajów oleji, mąki itd. itp. w szafce i dokupuje na bieżąco. Jakbym zawaliła jednym rodzajem to by mi reszta stała na blacie Tylko, że my z tż lubimy różne "dziwne" rzeczy jeść i troche przypraw itd itp się przez to zbiera.A właśnie mi tż dzwonił, że jak chce dziś robić rogale to muszę sobie kupić mąke, bo wyszła wczoraj
|
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MamaKarolci28;53665 309]
Cytat:
Cytat:
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marciar7;53665461]
Cytat:
mam nadzieje ide zrobić karpatke, bedzie niespodzianka dla tz jak wroci z pracy ;D A wczoraj zamówił mi 4 takie statywy z parasolkami i swiatlem w srodku, zebym miała lepsze swiatlo na zdjeciach jaki on kochany jest
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Czarnooka_Paula;536 65508]
Cytat:
|
|
#2332 |
|
MamaKarolci28
|
A ja właśnie zrobiłam zamowienie w Smyku : pampersy bo jakimś trafem akurat były u nich najtańsze 222szt wiec starcza na trochę no i wzięłam 2 kołderki niebieskie bo przecież jak dostałam od teściowej dla córeczki to wszystko było różowe
teraz ostatnio sie mnie pyta co jej kupic na gwiazdkę czy rower byłby dobrym pomysłem, na to jej odpowiedziałam ze teraz to i tak dopiero na wiosnę bedzie jeździć najwcześniej a nie mam gdzie tego wszystkiego składować w 70 m , wiec delikatnie wytłumaczyłam zeby rozejrzala sie za uniwersalnymi kolorami by jeszcze posłużył Wiktorkowi
|
|
|
|
#2333 |
|
MamaKarolci28
|
Minęły u nich sa drogie, wiec na alli sie rozejrze a narazie zamówiłam te
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 |
|
MamaKarolci28
|
Minky u nich sa drogie, wiec na alli sie rozejrze a narazie zamówiłam te
|
|
|
|
#2335 |
|
MamaKarolci28
|
Cos mi oddzielnie załadowalo
ale jest i drugi
|
|
|
|
#2336 | |
|
MamaKarolci28
|
[QUOTE=Czarnooka_Paula;536 65508]
Cytat:
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MamaKarolci28;53665 694]hehe
![]() Własnie odebrałam paczke dla sasiada z bon prixa
|
|
#2338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff...robię sobie chwilę przerwy w tym sprzątaniu
, została mi tylko szafka z garnkami, ale nie chcę się przemęczać ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i nie musisz mi dopłacać ja dziękuję za podpowiedź więc zrobię sama tylko chyba na all zamówię włóczki bo w sklepie tylko normalne były tych grubych brak póki co wczoraj na zwykłej poćwiczyłam
|
|
#2340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,nie, ja mam porządek cały czas, tylko, że ja jestem tak głupio skonstruowana, że NIE BĘDZIE DLA NIE ŚWIĄT, JEŚLI NIE POWYCIERAM W SZAFKACH, NIE POUKŁADAM ICH NA NOWO. Ot, takie zboczenie. Po prostu mimo, że mam w nich porządek( nie tylko w kuchni), to muszę , po prostu muszę, wszystko powyciągać, powycierać i jeszcze raz poukładać . W łazience np. co tydzień myję kafelki- całe!! nie ma prawa być nigdzie kropli z wody a każda najmniejsza rzecz, czy to buteleczka z lakierem do paznokci czy inna pierdółka musi być starannie wytarta. Ubrania mam posegregowane, poukładane tematycznie i kolorami ale co z tego, jak przed świętami i tak wszystko wyjmę i od nowa będę układać w świeżo wytartych szafkach .---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
.My robimy zakupy co tydzień ale takich ilości nie kupujemy . To, co się da, wynosimy do piwnicy na półki (mleko, soki, owoce, puszki), reszta w szafce( typu mąka, makaron, ryż itd) i w lodówce ( jogurty, ser, wędlina itp.) lub zamrażarce, zależy co kupujemy w dany tyg..Mój mąż zawsze rozpakowuje zakupy i układa po swojemu, na szczęście jest dokładny. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

więc zrobię sama