|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Witam sie ze szpitalnego lozka
![]() Na wstepie gratuluje Dotce, ze jednak razem wyjdziecie i to juz w piatek silny chlopak ![]() Gratuluje nowych tygodni I za wizyty ![]() U mnie wszystko jest ok, zrobili przeplywy, ktg, podwozie zbadali i nie ma do czego sie przyczepic. Lekarz powiedzial, ze wstepnie bedziemy monitorowac przez 5-6dni i jesli nic sie nie bedzie dzialo to wyjde, natomiast jesli dojdzie do czynnosci skurczowej mam pojawic sie natychmiast w szpitalu bo wtedy moze zrobic sie groznie. Rozmawialam z przesympatyczna lekarka, ktora robila mi usg i powiedziala, ze jest bardzo niewielki odsetek przypadkow, ze pepowina na szyjce stwarza w czasie ciazy zagrozenie (co innego w czasie porodu), gorzej gdyby pepowina owinieta byla wokol reki lub nogi bo wtedy latwiej o zrobienie supla no i wiadomo.... Zdaje sobie sprawe, ze przez 24h nikt nie jest w stanie monitorowac dziecka. Mam nadzieje, ze jeszcze te 2tyg (do36tc) dotrwam i wtedy pogadam z lekarzem co robic, czy nie rozwiazywac wczesniej a teraz hit dla cukrzykow na obiad zupa buraczkowa z rozgotowanym bialym makaronem ziemniaki, surowka z marchewki, jablka, kiszonego i cos co chyba bylo kurczakiem ale tego noe tknelam, dodatkowo jablko na podwieczorek ![]() ![]() bez komentarza....Kamilka cos sie nie odzywa.... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie że zostajecie razem Cytat:
położna może być skąd chcesz,np. ja mam prowadzącą z mojej SR więc ani z przychodni ani ze szpitala
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupa mnie rozwaliła |
|
|
|
|
#2314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle mam położną, pielęgniarkę i chyba przychodnię wszystkie 3 rzeczy z różnych miejsc ale ponoć tak można. Położna juz wybrana, a pielegniarke i przychodnie to juz po porodzie mogę załatwić prawda?Wybieram jednak przychodnię, do której mam 2 km jest tu pediatra, przychodnia jest mała, nie będzie tłumów i z małym dojadę do niej w 4 minuty. W ogóle muszę ogarnąc z mężem jakie formalności po porodzie trzeba załatwić, zeby potem się nie martwić. Do ubezpieczenia dziecko zgłaszam pisemnie i tym się pracodawca zajmuje czy sama muszę wypełnić ten druczek ZUS?
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było dobrze.No i powiem Ci, że poszli po całości z tymi posiłkami
|
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dieta genialna
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Ha ha Dotka nam to mówiła położna - ponoć jak rodzice majądywanik przy przewijaku to hm... Szybko z niego rezygnują
![]() Pietrusiowata my chcieliśmy iść do cinema city i tam też nie było, ale ostatecznie idziemy ze znajomymi tż do Heliosa i tam się da zarezerwować zależało nam na możliwości zrezygnowania, bo ze mną to teraz nie wiadomo ![]() Casaa dieta perfekcyjna
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I możesz zaznaczyć że chodzi o lekarza rodzinnego i pielegniarkę, a położna nie - bo jeśli masz już wybraną, to jak tego nie powiesz przy zmianie to pójdzie zmiana na nową placówkę też odnośnie położnej.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-16 o 14:52 |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuję się tak bardzo nikim, że nawet sobie nie wyobrażacie nie chcę wywlekać starych spraw,, bo lepiej skupiać się na teraźniejszości, ale to dziecko pojawia się w kiepskim dla mnie momencie. w momencie, gdy moje życie nie jest ukształtowane, moja osobowość rozchwiana, a ja sama nie czuję się gotowa na macierzyństwo. ze względu na dziecko musiałam przerwać leczenie psychiatryczne, które rozpoczęłam w październiku zeszłego roku i które dopiero w kwietniu/maju zaczęło przynosić efekty. niby jest ok, niby jest stabilnie, ale czuję, że po porodzie będzie zjazd do rowu mariańskiego i że sobie nie poradzę. i z moimi demonami i ambicjami, a przede wszystkim z dalszym, samotnym siedzeniem w domu (fakt, z dzieckiem, ale dziecko to nie zabawka, to obowiązek, któemu nie wiem czy podołam). jestem złą osobą do bycia matką. po prostu złą. |
|
|
|
|
#2321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pyszniutki rozgotowany makaronik....oni na głowę upadli? Ziemniaki? Mierzylaś po tym cukier?
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Casa dieta czad, moze nie umrzesz z glodu!
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Kolega nam ostatnio opowiadał, że przebierał córke (teraz ma 2 miesiące) w nocy i 3 razy ją przebierał, bo co przebrał i wziął nowego pampka to niespodzianka
![]() Casa dieta super
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
112 ![]() Nie umre z glodu ja generalnie lubie szpitalne jedzenie ale przeraza mnie dieta bo to nie ma z tym nic wspolnego.... Sasiadke mam spoko bo laska w 40tc i lezy z przeterminowaniem a co najwazniejsze jest zimnolubna wiec okno mamy caly czas otwarte
|
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
casa, dobrze, że ludzie życzliwi i że wszystko dobrze. a co do 'diety' to no comment
ale może zmienią, gdyby zaczął cukier skakać. chociaż z tego co wiem, to najlepiej dowozić sobie przez kogoś :/ bo szpitale często mają w nosie wszelkie obostrzenia...
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa super ze wszystko ok!
Nebula strasznie smutny ten Twoj post nie jsstes zla osoba do bycia matka, po prostu problemy robia swoje a jestes teraz pod opieka psychologa?Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
Jezyczka u mnie tez kapustka kiszona
![]() Włśnie jem obiad i nie wiem czy cokolwiek męzulkowi zostawie bo taka łapczliwa jestem Też ma mi po pączka skoczyc po drodze
|
|
|
|
#2328 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Moi rodzice to chyba pierwszy raz w życiu w ogóle kino zobaczą Cytat:
Super, że w piątek do domu Cytat:
Cytat:
Nikt nie jest gotowy na macierzyństwo i nikt nigdy nie będzie, bo nie wiadomo jakie będzie dziecko, jaka będzie sytuacja materialna itd. Nigdy też nie ma idealnego momentu na dziecko. Ja też sobie na początku wyrzucałam, że przez brak stabilności finansowej nie jesteśmy w stanie zagwarantować dziecku dobrej przyszłości. Jednak wiem, że jestem w stanie dać mu coś od siebie - swoją uwagę, troskę, miłość. Nie tylko ty jedna jesteś słaba psychicznie, ale teraz jesteś już odpowiedzialna za drugie życie więc musisz wziąć się w garść, bo dasz radę. Będą upadki, wpadki i złośliwe komenatrze innych osób. Będziesz chciała wyskoczyć z okna jak dzieciak będzie ryczał ileś tam godzin. Będziesz chciała czasem razem z nim zacząć krzyczeć. Ale na następny dzień będziesz śmiać się z jego min i cieszyć na każdy uśmiech. To jest macierzyństwo - są wzloty i upadki i tego trzeba być świadomym. Twojej kariery i przyszłości nie zaprzepaściłaś. Po prostu odłożyłaś na czas ciąży i pierwszych miesięcy życia dziecka. Później rób co chcesz - pakuj dzieciaka i fru do kaliforni czy gdzieś indziej na drugi koniec świata. Dziecko to nie łańcuch i nie jesteś przywiązana do tego konkretnego miejsca na ziemi. Możesz wszystko osiągnąć, zdobyć tylko powoli. Dzieciak na pewno na tym skorzysta - kontakty z innymi ludźmi, inny język, inna kultura itd. Także nie mów, że już nic Cię nie czeka, że już wszystko za tobą. Dopiero teraz zobaczysz ile masz możliwości! Ile siły daje Ci ten mały bobas! Jak nigdy dotąd będziesz w stanie funkcjonować tylko 2h snu. Macierzyństwo to wyzwanie i tak to potraktuj. I wszystkiemu podołasz tylko jeszcze o tym nie wiesz. |
||||
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Casaa takie dobre cukry masz po tym jedzeniu. Ale czytałam właśnie, że diety to tam żadnej nie trzymają. Nebula wszystko jeszcze przed Tobą, młoda jesteś, jeszcze zdążysz zrealizować swoje plany co do doktoratu i pracy na pewno. Jeżeli masz obawy do samopoczucia po porodzie to zapisz się na wizytę od razu po porodzie i kontynuuj spotkania, na pewno to nie zaszkodzi. I nawet tak nie myśl, że jesteś złą osoba do bycia matką. Wiadomo to nowa sytuacja, ale na pewno sobie świetnie z nią poradzisz, jesteś silną kobietą. Dziecko to też nie uwięzienie, jeżeli tylko będziesz chciała dasz rade pogodzić wszystko, może nie od razu perfekcyjnie ale z czasem każda z nas dojdzie do wprawy, a później się przyzwyczaisz, że nie będziesz sobie wyobrażała innego życia. |
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wizycie. Zdziwił się, że brzuch tak strasznie wysoko i aż dziwnie na mnie popatrzył z pytaniem kiedy poród. Ale wziął wymaz i przy okazji zbadał szyjkę i mówi "ja mam patyka na 22mm, a ty szyjkę masz jeszcze dłuższą to spokojnie!"
Wizyty już będę miała co 2 tyg 30 grudnia mam przyjść po wyniki gbs, które dostanę do ręki i mam nosić z kartą. Jego wtedy nie ma, ale wcisną mnie do drugiej lekarki, żeby zbadała serducho itd. Wyjątkowo jak nigdy wyczekałam się dziś pod gabinetem półtorej godziny zawsze 20 min i było po, a dziś miał jakieś opóźnienia, ciągle ktoś do niego dzwonił i w ogóle No ale przynajmniej mam skierowanie na usg Przytyłam ok 0,5kg w ciągu 2 tygodni Co się jeszcze dowiedziałam apropo małego? Że jeśli nie będzie główką w dół to tydzień przed tp będzie cc. A jeśli będzie główką w dół to do 5 dni po tp będzie wywoływał. Czyli do 30 stycznia małego na bank będę mieć już po drugiej stronie brzucha. Eh. Nie wiem czy wyrobię się przez to z egzaminami choc podobno ma być tylko jeden na uczelni No i praktyki Kasiulenkowo - pytałaś o to l4 dla Tż. Powiedział mi doktor, że chętnie by mi dał (powiedziałam, że przydałby się w domu chociaż okna by umył No i nie dostałam.
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, zobacze co po sniadaniu bedzie bo z tym mam najwieksze jazdy
teraz mam znowu ktg bo poprzednie nie podobalo sie lekarzowi ale co sie nie podobalo to nie wiem.... Moze to, ze mlody wiekszosc przespal i dopiero na koncowce byl ruch....Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Magda czyli wizyta pozytywna i bardzo dobrze, szyjka dłuższa od patyczka
![]() Cytat:
Jak mały spał to pewnie dlatego, mojemu to przyłoży to urządzenie a ten już się tłucze całe 20 min. A teraz śpi czy wstał? Jak śpi to może po naciskaj troszkę żeby śpioszek wstał i wyniki dobre wyszły. |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Magda super ze wszystko okej na wizycie
![]() U nas tz bierze opieke jak wyjdziemy ze szpitala Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że może wziąłby to l4 po naszym wyjściu ze szpitala na 2 tygodnie, a później ojcowski wykorzystał przy okazji ślubu - przynajmniej nie musiałby się zasłaniać chorobowym czy coś
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka miałam pytać, jak wyjdziecie do domu to nadal na butelce, są jakieś szanse na przystawienie do piersi i dlaczego je z butelki, nie da sobie rady z piersią czy jak to jest?
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle mam problem... poszły mi uda
wstydzę się pokazać Tż.. nawet dziś się ogoliłam sama z lusterkiem. Podczas kąpieli robią się strasznie czerwone, później bledną troszkę, ale dalej jest to czerwony i widać strasznie.. jakby tylko brzuch to idzie jakoś zasłonić w lato i w ogóle.. ale nogi.. czemu ja? Nie żrę przecież, nie przytyłam niewiadomo ile, nie mam też bardzo dużego tego brzucha.. Boję się pokazać Tż i myślę co robić, żeby podczas porodu nie widział tego.. najchętniej bym rodziła po ciemku albo sama |
|
|
|
#2339 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję i zazdroszczęchoć my może w weekend przeprowadzimy się na górę a mężulek zacznie robić kuchnię ![]() Cytat:
Nebula ja też na początku tak myślałam że może złą decyzję podjęliśmy, po trzech latach pracy miałam w końcu "awansować" z oddziału przedszkolnego do edukacji wczesnoszkolnej ale kto mógł przewidzieć że nie dam rady w czasie ciąży pracować i wszystko przepadło......ktoś inny wziął moją klasę a ja trafiłam na świetlicę (chyba najgorsze zło w szkole) ale nie wolno się poddawać. zawalczymy jeszcze raz i będzie dobrze a z założeniem rodziny nie ma co czekać no bo na co? kariera zawodowa nie ucieknie a z wiekiem o ciążę coraz trudniej |
|||
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magda super, że wizyta udana ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Magda smaruj, smaruj i jeszcze raz smaruj! Teraz dopóki są takie na świeżo jest duża szansa, żeby jeszcze coś z tym zrobić. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

za wizyty
na obiad zupa buraczkowa z rozgotowanym bialym makaronem 

21.06.2014r.

nie chcę wywlekać starych spraw,, bo lepiej skupiać się na teraźniejszości, ale to dziecko pojawia się w kiepskim dla mnie momencie. w momencie, gdy moje życie nie jest ukształtowane, moja osobowość rozchwiana, a ja sama nie czuję się gotowa na macierzyństwo. 

nie jsstes zla osoba do bycia matka, po prostu problemy robia swoje
a jestes teraz pod opieka psychologa?
zawsze 20 min i było po, a dziś miał jakieś opóźnienia, ciągle ktoś do niego dzwonił i w ogóle
No ale przynajmniej mam skierowanie na usg