Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-16, 14:37   #2311
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Witam sie ze szpitalnego lozka

Na wstepie gratuluje Dotce, ze jednak razem wyjdziecie i to juz w piatek silny chlopak

Gratuluje nowych tygodni I za wizyty

U mnie wszystko jest ok, zrobili przeplywy, ktg, podwozie zbadali i nie ma do czego sie przyczepic. Lekarz powiedzial, ze wstepnie bedziemy monitorowac przez 5-6dni i jesli nic sie nie bedzie dzialo to wyjde, natomiast jesli dojdzie do czynnosci skurczowej mam pojawic sie natychmiast w szpitalu bo wtedy moze zrobic sie groznie. Rozmawialam z przesympatyczna lekarka, ktora robila mi usg i powiedziala, ze jest bardzo niewielki odsetek przypadkow, ze pepowina na szyjce stwarza w czasie ciazy zagrozenie (co innego w czasie porodu), gorzej gdyby pepowina owinieta byla wokol reki lub nogi bo wtedy latwiej o zrobienie supla no i wiadomo.... Zdaje sobie sprawe, ze przez 24h nikt nie jest w stanie monitorowac dziecka. Mam nadzieje, ze jeszcze te 2tyg (do36tc) dotrwam i wtedy pogadam z lekarzem co robic, czy nie rozwiazywac wczesniej a teraz hit dla cukrzykow na obiad zupa buraczkowa z rozgotowanym bialym makaronem ziemniaki, surowka z marchewki, jablka, kiszonego i cos co chyba bylo kurczakiem ale tego noe tknelam, dodatkowo jablko na podwieczorek bez komentarza....

Kamilka cos sie nie odzywa....

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 14:37   #2312
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Super ze wizyta udana
O tych wodach nie slyszalam,ciekawe.

Uwaga RADA - jak przewijasz dziecko i jest kupa to nie znaczy ze podczas przewijania nie moze strzelic kolejnej prosto na Ciebie i caly przewijak.

Nie pytajcie skad to wiem

My juz zostajemy caly czas ze soba, na noc tez. Nie mamy jezdzic na noworodki tylko tu podgrzac butle i sie karmic, kangurowac sie zeby sie grzal i w nocy spac razem zeby nie zmarzl
Dobra nie pytam skąd wiesz
Świetnie że zostajecie razem teraz już ostatnia prosta przed powrotem do domu
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
nie wiem czy iść do starej przychodni wypisać się i iść do nowej CZY od razu iść do nowej wypełnić co trzeba i oni już to sami w starej odwołają?

chce zmienić bo te dziecięce lekarki są już stare i będę mieć bliżej

w ogóle można mieć położną środowiskową ze szpitala a nie ze swojej przychodni? mi połóżna mówiła ze niby tak a znów słyszałąm że musi byc z przychodni
Nie musisz iść do starej - tylko wypełniasz taka kartę wyboru lekarza w nowej no chyba ze byś chciała np. kartę wyciągnąć ze starej to musisz tam pójść położna może być skąd chcesz,np. ja mam prowadzącą z mojej SR więc ani z przychodni ani ze szpitala
Stary 2015-12-16, 14:38   #2313
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga RADA - jak przewijasz dziecko i jest kupa to nie znaczy ze podczas przewijania nie moze strzelic kolejnej prosto na Ciebie i caly przewijak.

My juz zostajemy caly czas ze soba, na noc tez. Nie mamy jezdzic na noworodki tylko tu podgrzac butle i sie karmic, kangurowac sie zeby sie grzal i w nocy spac razem zeby nie zmarzl
Super wieści

Kupa mnie rozwaliła

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 14:38   #2314
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem czy iść do starej przychodni wypisać się i iść do nowej CZY od razu iść do nowej wypełnić co trzeba i oni już to sami w starej odwołają?

w ogóle można mieć położną środowiskową ze szpitala a nie ze swojej przychodni? mi połóżna mówiła ze niby tak a znów słyszałąm że musi byc z przychodni
idziesz prosto do nowej przychodni

Ja w ogóle mam położną, pielęgniarkę i chyba przychodnię wszystkie 3 rzeczy z różnych miejsc ale ponoć tak można. Położna juz wybrana, a pielegniarke i przychodnie to juz po porodzie mogę załatwić prawda?
Wybieram jednak przychodnię, do której mam 2 km jest tu pediatra, przychodnia jest mała, nie będzie tłumów i z małym dojadę do niej w 4 minuty. W ogóle muszę ogarnąc z mężem jakie formalności po porodzie trzeba załatwić, zeby potem się nie martwić. Do ubezpieczenia dziecko zgłaszam pisemnie i tym się pracodawca zajmuje czy sama muszę wypełnić ten druczek ZUS?
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 14:41   #2315
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
U mnie wszystko jest ok, zrobili przeplywy, ktg, podwozie zbadali i nie ma do czego sie przyczepic. Lekarz powiedzial, ze wstepnie bedziemy monitorowac przez 5-6dni i jesli nic sie nie bedzie dzialo to wyjde, natomiast jesli dojdzie do czynnosci skurczowej mam pojawic sie natychmiast w szpitalu bo wtedy moze zrobic sie groznie. Rozmawialam z przesympatyczna lekarka, ktora robila mi usg i powiedziala, ze jest bardzo niewielki odsetek przypadkow, ze pepowina na szyjce stwarza w czasie ciazy zagrozenie (co innego w czasie porodu), gorzej gdyby pepowina owinieta byla wokol reki lub nogi bo wtedy latwiej o zrobienie supla no i wiadomo.... Zdaje sobie sprawe, ze przez 24h nikt nie jest w stanie monitorowac dziecka. Mam nadzieje, ze jeszcze te 2tyg (do36tc) dotrwam i wtedy pogadam z lekarzem co robic, czy nie rozwiazywac wczesniej a teraz hit dla cukrzykow na obiad zupa buraczkowa z rozgotowanym bialym makaronem ziemniaki, surowka z marchewki, jablka, kiszonego i cos co chyba bylo kurczakiem ale tego noe tknelam, dodatkowo jablko na podwieczorek bez komentarza....
żeby wszystko było dobrze.
No i powiem Ci, że poszli po całości z tymi posiłkami

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-16, 14:42   #2316
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

Na wstepie gratuluje Dotce, ze jednak razem wyjdziecie i to juz w piatek silny chlopak

Wyslane z Lumia920.
To super ze w sumie nic złego się nie dzieje dieta genialna
Stary 2015-12-16, 14:44   #2317
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
super, że wszystko ok
Stary 2015-12-16, 14:48   #2318
hariett
Zadomowienie

Ha ha Dotka nam to mówiła położna - ponoć jak rodzice majądywanik przy przewijaku to hm... Szybko z niego rezygnują

Pietrusiowata my chcieliśmy iść do cinema city i tam też nie było, ale ostatecznie idziemy ze znajomymi tż do Heliosa i tam się da zarezerwować zależało nam na możliwości zrezygnowania, bo ze mną to teraz nie wiadomo

Casaa dieta perfekcyjna

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 14:50   #2319
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:

Zgłaszasz w nowej i oni już wszystko robią, do starej nie musisz iść.

I możesz zaznaczyć że chodzi o lekarza rodzinnego i pielegniarkę, a położna nie - bo jeśli masz już wybraną, to jak tego nie powiesz przy zmianie to pójdzie zmiana na nową placówkę też odnośnie położnej.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-12-16 o 14:52
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 14:51   #2320
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Nebula co się dzieje, jakiś konkretny powód czy po prostu gorszy dzień ?
mam ogromne poczucie straty tego roku. ciężko mi przełknąć fakt, że zamiast dokończyć doktorat i pracować w kalifornii, gdzie miałam świetną opcję pracy, leżę w łóżku, w kraju, który tonie, gryząc pigułkę własnej porażki. Porażki, która wynikła ze słabości, pójściu do byle jakiej pracy, by mieć pieniądze na życie, z opadu sił i motywacji, z poddania się złym nastrojom, a potem w wyniku ciąży.
czuję się tak bardzo nikim, że nawet sobie nie wyobrażacie nie chcę wywlekać starych spraw,, bo lepiej skupiać się na teraźniejszości, ale to dziecko pojawia się w kiepskim dla mnie momencie. w momencie, gdy moje życie nie jest ukształtowane, moja osobowość rozchwiana, a ja sama nie czuję się gotowa na macierzyństwo.
ze względu na dziecko musiałam przerwać leczenie psychiatryczne, które rozpoczęłam w październiku zeszłego roku i które dopiero w kwietniu/maju zaczęło przynosić efekty. niby jest ok, niby jest stabilnie, ale czuję, że po porodzie będzie zjazd do rowu mariańskiego i że sobie nie poradzę. i z moimi demonami i ambicjami, a przede wszystkim z dalszym, samotnym siedzeniem w domu (fakt, z dzieckiem, ale dziecko to nie zabawka, to obowiązek, któemu nie wiem czy podołam).

jestem złą osobą do bycia matką. po prostu złą.
Stary 2015-12-16, 14:53   #2321
niezdara
Rozeznanie

Cytat:

Wyslane z Lumia920.

Pyszniutki rozgotowany makaronik....oni na głowę upadli? Ziemniaki? Mierzylaś po tym cukier?

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 14:54   #2322
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Casa dieta czad, moze nie umrzesz z glodu!

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 14:59   #2323
czarnulax
Zakorzenienie

Kolega nam ostatnio opowiadał, że przebierał córke (teraz ma 2 miesiące) w nocy i 3 razy ją przebierał, bo co przebrał i wziął nowego pampka to niespodzianka

Casa dieta super
Stary 2015-12-16, 14:59   #2324
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Pyszniutki rozgotowany makaronik....oni na głowę upadli? Ziemniaki? Mierzylaś po tym cukier?

112

Nie umre z glodu ja generalnie lubie szpitalne jedzenie ale przeraza mnie dieta bo to nie ma z tym nic wspolnego....

Sasiadke mam spoko bo laska w 40tc i lezy z przeterminowaniem a co najwazniejsze jest zimnolubna wiec okno mamy caly czas otwarte
Stary 2015-12-16, 15:03   #2325
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

casa, dobrze, że ludzie życzliwi i że wszystko dobrze. a co do 'diety' to no comment ale może zmienią, gdyby zaczął cukier skakać. chociaż z tego co wiem, to najlepiej dowozić sobie przez kogoś :/ bo szpitale często mają w nosie wszelkie obostrzenia...
Stary 2015-12-16, 15:05   #2326
Dotka90
Zakorzenienie

Casaa super ze wszystko ok!

Nebula strasznie smutny ten Twoj post nie jsstes zla osoba do bycia matka, po prostu problemy robia swoje a jestes teraz pod opieka psychologa?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 15:07   #2327
lune1992
Zadomowienie

Jezyczka u mnie tez kapustka kiszona

Włśnie jem obiad i nie wiem czy cokolwiek męzulkowi zostawie bo taka łapczliwa jestem

Też ma mi po pączka skoczyc po drodze
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 15:08   #2328
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
mam ogromne poczucie straty tego roku. ciężko mi przełknąć fakt, że zamiast dokończyć doktorat i pracować w kalifornii, gdzie miałam świetną opcję pracy, leżę w łóżku, w kraju, który tonie, gryząc pigułkę własnej porażki. Porażki, która wynikła ze słabości, pójściu do byle jakiej pracy, by mieć pieniądze na życie, z opadu sił i motywacji, z poddania się złym nastrojom, a potem w wyniku ciąży.
czuję się tak bardzo nikim, że nawet sobie nie wyobrażacie nie chcę wywlekać starych spraw,, bo lepiej skupiać się na teraźniejszości, ale to dziecko pojawia się w kiepskim dla mnie momencie. w momencie, gdy moje życie nie jest ukształtowane, moja osobowość rozchwiana, a ja sama nie czuję się gotowa na macierzyństwo.
ze względu na dziecko musiałam przerwać leczenie psychiatryczne, które rozpoczęłam w październiku zeszłego roku i które dopiero w kwietniu/maju zaczęło przynosić efekty. niby jest ok, niby jest stabilnie, ale czuję, że po porodzie będzie zjazd do rowu mariańskiego i że sobie nie poradzę. i z moimi demonami i ambicjami, a przede wszystkim z dalszym, samotnym siedzeniem w domu (fakt, z dzieckiem, ale dziecko to nie zabawka, to obowiązek, któemu nie wiem czy podołam).

Bardzo Ci współczuję tych emocji. Rzeczywiście masz kumulację, ale może warto spojrzeć na wszystko w tych lepszych barwach? Ja miałam zmienić pracę w czerwcu, ale jak się okazało, że jestem w ciązy to w niej zostałam. Nie napisałam magisterki i wzięłam urlop dziekański, mimo że w tej chwili już bym finiszowała studia w końcu. Też czuję, że ciąża mi plany pokrzyżowala, ale ja się z tego cieszę, widocznie tak miało być i teraz nie wyobrażam sobie w ciązy nie być. Czy podołasz z dzieckiem? Samo to, że zadajesz sobie to pytanie świadczy, że podołasz i że będziesz dobrą matką, bo jeszcze maluszka na świecie nie ma, a Ty się już o niego troszczysz.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Jezyczka u mnie tez kapustka kiszona

Włśnie jem obiad i nie wiem czy cokolwiek męzulkowi zostawie bo taka łapczliwa jestem

Też ma mi po pączka skoczyc po drodze
ja to dziś jem typowo z nudów, nie z głodu
Stary 2015-12-16, 15:10   #2329
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hej

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
No ale kupiliśmy bilety na Star Wars w piątek żebym tylko w kinie nie urodziła
Ja idę w niedziele z rodzicami Moi rodzice to chyba pierwszy raz w życiu w ogóle kino zobaczą Ja byłam wychowana na Gwiezdnych wojnach więc jak tata usłyszał, że ceny biletów nie są takie straszne to mówił, że mam zamawiać od razu W ogóle to będzie pierwszy taki rodzinny nasz wypad do kina. Po 21 latach zabiorą mnie do kina!

Cytat:

Hah.. kupa - temat rzeka Moja koleżanka mi opowiadała ostatnio, że jak karmiła młodego, to jednocześnie on zawsze robił swoje.. Raz tak nawalił, że pampers nie wytrzymał i kupa poszła na jej kolana, podłogę i w ogóle A mały niewzruszony dalej ciągnął cycka twardo i weź tu ssaka odłącz

Super, że w piątek do domu

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ha ha Dotka nam to mówiła położna - ponoć jak rodzice majądywanik przy przewijaku to hm... Szybko z niego rezygnują
Czyli odsuwam łóżko możliwie jak najdalej

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
ale to dziecko pojawia się w kiepskim dla mnie momencie. w momencie, gdy moje życie nie jest ukształtowane, moja osobowość rozchwiana, a ja sama nie czuję się gotowa na macierzyństwo.

A może popatrz na to w drugi sposób. To jest właśnie ten idealny moment na bycie matką, na pojawienie się małego. Może to on zbuduje świat pełen wartości i da Ci sens życia po prostu. Nadzieje dla której warto walczyć każdego dnia.
Nikt nie jest gotowy na macierzyństwo i nikt nigdy nie będzie, bo nie wiadomo jakie będzie dziecko, jaka będzie sytuacja materialna itd. Nigdy też nie ma idealnego momentu na dziecko. Ja też sobie na początku wyrzucałam, że przez brak stabilności finansowej nie jesteśmy w stanie zagwarantować dziecku dobrej przyszłości. Jednak wiem, że jestem w stanie dać mu coś od siebie - swoją uwagę, troskę, miłość. Nie tylko ty jedna jesteś słaba psychicznie, ale teraz jesteś już odpowiedzialna za drugie życie więc musisz wziąć się w garść, bo dasz radę. Będą upadki, wpadki i złośliwe komenatrze innych osób. Będziesz chciała wyskoczyć z okna jak dzieciak będzie ryczał ileś tam godzin. Będziesz chciała czasem razem z nim zacząć krzyczeć. Ale na następny dzień będziesz śmiać się z jego min i cieszyć na każdy uśmiech. To jest macierzyństwo - są wzloty i upadki i tego trzeba być świadomym.
Twojej kariery i przyszłości nie zaprzepaściłaś. Po prostu odłożyłaś na czas ciąży i pierwszych miesięcy życia dziecka. Później rób co chcesz - pakuj dzieciaka i fru do kaliforni czy gdzieś indziej na drugi koniec świata. Dziecko to nie łańcuch i nie jesteś przywiązana do tego konkretnego miejsca na ziemi. Możesz wszystko osiągnąć, zdobyć tylko powoli. Dzieciak na pewno na tym skorzysta - kontakty z innymi ludźmi, inny język, inna kultura itd. Także nie mów, że już nic Cię nie czeka, że już wszystko za tobą. Dopiero teraz zobaczysz ile masz możliwości! Ile siły daje Ci ten mały bobas! Jak nigdy dotąd będziesz w stanie funkcjonować tylko 2h snu. Macierzyństwo to wyzwanie i tak to potraktuj. I wszystkiemu podołasz tylko jeszcze o tym nie wiesz.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 15:16   #2330
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Dziewczyny z cukrzycą, położne mi mówiły że słodkie mamy są kładzione wcześniej na oddział w celu sprawdzania cukrów i poród często wywoływany w 38,39tc. Znacie taką wersję skądś?
Mi gin mówił, że na pewno nie przenoszę. I jeżeli nie urodzę to w dzień porodu mam się zgłosić do szpitala i tak samo mi powiedziała diabetolog gdy zapisywałam się w szpitalu. Ale nie ma potrzeby wcześniej no chyba, że łożysko się starzeje bo to jest główny problem przy cukrzycy.

Casaa takie dobre cukry masz po tym jedzeniu. Ale czytałam właśnie, że diety to tam żadnej nie trzymają.

Nebula wszystko jeszcze przed Tobą, młoda jesteś, jeszcze zdążysz zrealizować swoje plany co do doktoratu i pracy na pewno. Jeżeli masz obawy do samopoczucia po porodzie to zapisz się na wizytę od razu po porodzie i kontynuuj spotkania, na pewno to nie zaszkodzi.
I nawet tak nie myśl, że jesteś złą osoba do bycia matką. Wiadomo to nowa sytuacja, ale na pewno sobie świetnie z nią poradzisz, jesteś silną kobietą. Dziecko to też nie uwięzienie, jeżeli tylko będziesz chciała dasz rade pogodzić wszystko, może nie od razu perfekcyjnie ale z czasem każda z nas dojdzie do wprawy, a później się przyzwyczaisz, że nie będziesz sobie wyobrażała innego życia.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 15:19   #2331
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A ja po wizycie. Zdziwił się, że brzuch tak strasznie wysoko i aż dziwnie na mnie popatrzył z pytaniem kiedy poród. Ale wziął wymaz i przy okazji zbadał szyjkę i mówi "ja mam patyka na 22mm, a ty szyjkę masz jeszcze dłuższą to spokojnie!" Wizyty już będę miała co 2 tyg Dostałam skierowanie na ostatnie usg - 29 grudnia zobaczymy malucha co tam zmajstrował 30 grudnia mam przyjść po wyniki gbs, które dostanę do ręki i mam nosić z kartą. Jego wtedy nie ma, ale wcisną mnie do drugiej lekarki, żeby zbadała serducho itd.
Wyjątkowo jak nigdy wyczekałam się dziś pod gabinetem półtorej godziny zawsze 20 min i było po, a dziś miał jakieś opóźnienia, ciągle ktoś do niego dzwonił i w ogóle No ale przynajmniej mam skierowanie na usg Przytyłam ok 0,5kg w ciągu 2 tygodni

Co się jeszcze dowiedziałam apropo małego? Że jeśli nie będzie główką w dół to tydzień przed tp będzie cc. A jeśli będzie główką w dół to do 5 dni po tp będzie wywoływał. Czyli do 30 stycznia małego na bank będę mieć już po drugiej stronie brzucha. Eh. Nie wiem czy wyrobię się przez to z egzaminami choc podobno ma być tylko jeden na uczelni No i praktyki

Kasiulenkowo - pytałaś o to l4 dla Tż. Powiedział mi doktor, że chętnie by mi dał (powiedziałam, że przydałby się w domu chociaż okna by umył ), ale musi mieć powód czyli ciąża zagrożona albo pobyt w szpitalu No i nie dostałam.
Stary 2015-12-16, 15:19   #2332
Casaa
Zakorzenienie

Kinga, zobacze co po sniadaniu bedzie bo z tym mam najwieksze jazdy teraz mam znowu ktg bo poprzednie nie podobalo sie lekarzowi ale co sie nie podobalo to nie wiem.... Moze to, ze mlody wiekszosc przespal i dopiero na koncowce byl ruch....

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-16, 15:21   #2333
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

I Jerzyczka wstawiała cuda dla małego pod choinkę? Jeśli tak to cuda
Stary 2015-12-16, 15:24   #2334
kinga1701
Zakorzenienie

Magda czyli wizyta pozytywna i bardzo dobrze, szyjka dłuższa od patyczka

Cytat:
Kinga, zobacze co po sniadaniu bedzie bo z tym mam najwieksze jazdy teraz mam znowu ktg bo poprzednie nie podobalo sie lekarzowi ale co sie nie podobalo to nie wiem.... Moze to, ze mlody wiekszosc przespal i dopiero na koncowce byl ruch....

Wyslane z Lumia920.
Masz coś na nocny posiłek, o przecież w szpitalach kolacja ok 18-19 jest.
Jak mały spał to pewnie dlatego, mojemu to przyłoży to urządzenie a ten już się tłucze całe 20 min. A teraz śpi czy wstał? Jak śpi to może po naciskaj troszkę żeby śpioszek wstał i wyniki dobre wyszły.
Stary 2015-12-16, 15:26   #2335
Dotka90
Zakorzenienie

Magda super ze wszystko okej na wizycie

U nas tz bierze opieke jak wyjdziemy ze szpitala

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 15:29   #2336
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja myślę, że może wziąłby to l4 po naszym wyjściu ze szpitala na 2 tygodnie, a później ojcowski wykorzystał przy okazji ślubu - przynajmniej nie musiałby się zasłaniać chorobowym czy coś
Stary 2015-12-16, 15:30   #2337
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka miałam pytać, jak wyjdziecie do domu to nadal na butelce, są jakieś szanse na przystawienie do piersi i dlaczego je z butelki, nie da sobie rady z piersią czy jak to jest?
Stary 2015-12-16, 15:33   #2338
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

W ogóle mam problem... poszły mi uda wstydzę się pokazać Tż.. nawet dziś się ogoliłam sama z lusterkiem. Podczas kąpieli robią się strasznie czerwone, później bledną troszkę, ale dalej jest to czerwony i widać strasznie.. jakby tylko brzuch to idzie jakoś zasłonić w lato i w ogóle.. ale nogi.. czemu ja? Nie żrę przecież, nie przytyłam niewiadomo ile, nie mam też bardzo dużego tego brzucha.. Boję się pokazać Tż i myślę co robić, żeby podczas porodu nie widział tego.. najchętniej bym rodziła po ciemku albo sama
Stary 2015-12-16, 15:34   #2339
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ahnessy co za idiotym zrobić jedną poczekalnię dla chorych i zdrowych
no właśnie można było chociażby tak ustalić godziny lekarzy żeby Ci co idą do endokrynologa czyli zdrowi nie musieli spotykać się z chorymi ale cóż....za dużo wymagam
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Pan robotnik mówił że w poniedziałek już najprawdopodobniej będzie już kłaść panele w tych dwóch pokojach, bo najbardziej zależy mu żeby tego syfu się pozbyć
super gratuluję i zazdroszczę
choć my może w weekend przeprowadzimy się na górę a mężulek zacznie robić kuchnię
Cytat:

mamusie chłopców to niech uważają nie tylko na kuoę bo ponoć chłopcy lubią robić "fontannę" przy przewijaniu

Nebula ja też na początku tak myślałam że może złą decyzję podjęliśmy, po trzech latach pracy miałam w końcu "awansować" z oddziału przedszkolnego do edukacji wczesnoszkolnej
ale kto mógł przewidzieć że nie dam rady w czasie ciąży pracować i wszystko przepadło......ktoś inny wziął moją klasę a ja trafiłam na świetlicę (chyba najgorsze zło w szkole) ale nie wolno się poddawać. zawalczymy jeszcze raz i będzie dobrze a z założeniem rodziny nie ma co czekać no bo na co? kariera zawodowa nie ucieknie a z wiekiem o ciążę coraz trudniej
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 15:39   #2340
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Sasiadke mam spoko bo laska w 40tc i lezy z przeterminowaniem a co najwazniejsze jest zimnolubna wiec okno mamy caly czas otwarte
No i super

Magda super, że wizyta udana

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------
Magda smaruj, smaruj i jeszcze raz smaruj! Teraz dopóki są takie na świeżo jest duża szansa, żeby jeszcze coś z tym zrobić.

Prostujemy zą
bki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości