|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych - grupa wsparcia, część XIII
U mnie już chyba nic nie wyjdzie, ale jeszcze mogę dostać paczkę z avonu, no chyba, że nie załapie się do tego miesiąca.
|
|
#2312 | |
|
only smart shopping
|
To mógł być ponowny zakup.
Cytat:
Mieszkasz za granicą ( a propos kuponów)?
|
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Tak, mieszkam w Belgii. Nie ma tu stacjonarnie Sephory i Douglasa, ale jest ICI Paris i Planet Parfume. Miałam jakieś kupony za punkty na karcie lojalnościowej, jakąś żniżkę, którą dostałam przy innych zakupach. Łącznie około 20€. Co tu dużo mówić, wpadł flakon Coco Mademoiselle.
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, w końcu otworzą u mnie Kauflanda
Czy sa tam jakieś godne polecenia kosmetyki?czy np. jest tak jak w B. czy L. ,że znana firma robi kosmetyki pod innym szyldem? czy są jakieś przeceny? albo czy markowe kosmetyki są tam w dobrych cenach? |
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to najkorzystniejszy cenowo market. Mają stand Catrice. Jest bardzo dużo promocji. Marki własne to bardziej mają na żywność, ale ze swoich mają jako hit np. bardzo tani krem pod oczy. A większość kosmetyków popularnych marek po prostu i co rusz są promocje. Bieliznę i odzież z bawełny też mają fajną. A z marek własnych słodycze, czekolady są dość dobre.
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Miss- dzięki za opinię.Człowiek jak nie był w K. to jak dziki
![]() swoją drogą, to dziwne,że dopiero teraz się zdecydowała firma u nas otworzyć -w promieniu 100km sa chyba ze 3 sklepy i to w małych miasteczkach
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło zamówienie z perfumesco z Blach Friday...
Bielenda Professional koncentrat antycellulitowy 450 ml 41,99 zł Dove invisible Dry dezodorant 150 ml 8,38 zł Make Up Revolution paleta cienie Fortune Favours 34,49 zł Batiste Cherry suchy szampon 11,20 zł |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Ceny jak na moje oko mało promocyjne.
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Suchy szmapon tanśzy niż w rossmannie, dezodorant również. Paletę można dostać za ponad 50 zł w necie. A ponad 40 zł za prawie pół litra koncentratu na cellulit z kosmetyków profesjonalnych to chyba nie jest dużo
![]() Poza tym i tak musiałabym pójść i kupić te produkty, bo zużyłam roll on, kończy się suchy szampon i balsam na cellulit. |
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
w Hebe Dove antyperspiranty były po 4,99zł.Ja kupiłam tylko 3 sztuki. w tym 2 dla mamy oddałam
w ramach prezentu
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile by nie kosztowała to dla mnie jedna z gorszych palet MUR
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czasami chcę zostać minimalistką, a czasami myślę- a co tam raz się żyje i kupuje jak szalona, chociaż odkąd odkryłam ten wątek...hamuję się, mówię"prrr...szalona"
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A inna sprawa, że my kobiety raczej żyjemy dłużej i chyba coś na starość w formie oszczędności warto mieć. Ja będę robić niedługo podsumowanie tego roku i coś mi się wydaje, że jednak koniec końców, bez wielkiego postu i poświęceń wyjdzie ono lepiej niż ubiegłoroczne. Co do Twojego spostrzeżenia Hosenka- tak, też widzę nową cenę. Bo to już po BF, wcześniej była ta niższa, potem wyczerpały się zapasy, teraz jeśli już jest z dostawy to z nową ceną. Ale to był tylko przykład. Były na te palety promocje, m.in. w Hebe widziałam, więc jak ktoś którąś z nich chciał to było 4-5 okazji by kupić je taniej. Na suche szampony też promocji były wcześniej kilka, na pewno i rossmann i drogerienatura je miały. No nie oszukujmy się - przed Świętami Bożego Narodzenia i Mikołajkami są złote żniwa handlu, więc nawet promocje są obliczone na jak najwyższy zysk, więc jak ktoś chce kupić na promocji korzystnej dla niego to albo przed tym okresem albo po nim. W trakcie hasło "promocja" ma być korzystne dla sprzedającego, nie dla kupującego. Bo sprzedający w tym okresie i tam ma pewność, że wszystko zejdzie na pniu i nie ma żadnego powodu by konkurować ceną. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- A co do "tańszy niż w rossmann". Obecnie taniej jest w wielu innych drogeriach. Rossmann wywindował marże bo zapewnił sobie solidny monopol na naszym rynku i to są tego skutki. Więc jak chcemy lepszych cen to trzeba od czasu do czasu pójść do konkurencji. Drogerie Hebe jeszcze na siebie nie zarabiają, więc warto je wspierać. Superpharm ma często lepsze cenowo oferty, nawet bez promocji. A w ostateczności są drogerie internetowe. Czasem nawet z kosztami dostawy wyjdzie taniej niż rossmann.
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się, rossmann płaci dla aktorek,reklamujących ich sklep duże gaże, więc towary zamiast tanieć-drożeją. Konkurencja nie ma reklam z aktorkami, więc może obniżyć ceny.
Ja rossmana ceny sprawdzam w necie i nie kupuję stamtąd ...nic.Hebe moją metą ![]()
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam takiego szału kupowania jak większość w tym wątku, więc od czasu do czasu mogę sobie pozwolić na zakupy. Czasem wolę wydać więcej i wiedzieć, że to zaraz zużyję, a nie chomikować po kilka miesięcy po kilka produktów, bo kupione na zapas. Jak widzę, że coś się kończy to się rozglądam za czymś kolejnym, niekoniecznie w promocji, a nie kupuję, bo tanie. Ostatnio byłam porównać ceny w jednej z galerii handlowych w Rosmannie i w super-pharmie i niestety ale SP znowu mocno wywindowała ceny. Fakt, Rossmann też miał czas, że przeginał z cenami, ale zawsze porównuję i mają produkty, które są tansze albo z taką samą ceną jak w SP. Hosenko nawet mnie nie załamuj.... Taka słaba pigemnatcja? |
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie o moc chodzi, tylko na powiece większość kolorów była mniej fajna niż w paletce, takie jakieś ... bure i smutne. Szybko się jej pozbyłam
Za to zakochana jestem w tych nowych dużych Amplified. Kupowałam je po 40 zł. Co do promocji, to kupiłam w niedzielę kilka zestawów w Rossmannie, z myślą o zakupach świątecznych. Wyszła mi średnia cena 22 zł/zestaw przy czym najdroższy jaki kupiłam był po 70 zł,a następny po 68 zł (i to były ceny promocyjne)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2017-11-29 o 18:44 |
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. wszędzie pełno takich kolorów cieni.
|
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Ale których dokładnie? Z serii Amplified jest 5 czy 6 palet
|
|
#2330 |
|
Gang Iren
|
Mój bilans.
Nie jest najgorzej, bo avonu jeszcze nie dostałam, więc przejdzie to na kolejny miesiąc ![]() Zużycia: 1. Dalan Olive Oil intensive cream hand&body 2. Radox feel relaxed with lavender & watetlilly bath soak 3. Garnier Intensive 7 days softening nourishing lotion 4. Barwa Siarkowa serum siarkowe antytrądzikowe 5. 7th Heaven black seaweed peel-off mask 6. Right Guard shower + vitamin c pink grapefruit shower gel 7. Mixa Hyalurogel krem intensywnie nawilżający 8. Tresemme Keratin Smooth shampoo with marula oil. Przyszło: 1. e.l.f Volumising & Defining mascara jet black 2. e.l.f. Acne fighting spot gel with aloe 3. MUA shimmer highlight powder 4. Superdrug soothes & nourishes hands Hand rescue balm 5. Superdrug moisturises & procets hands anti-ageing hand cream 6. Aussie winter miracle shampoo 7. Palmolive so tempting shower gel with poppy 8. Tresemme salon finish extra control mousse 9. Colgate max white toothpaste 10. Head & shoulders ithy skalp shampoo 11. Head & shoulders smooth & silky shampoo 12. Batiste fruity & cheeky cherry dry shampoo 13. E45 repair & protect overnight hand cream 14. Sanex dermi invisible anti white marks anti-perspirant 15. Sanex advanced sensitive and reactive skin anti-perspirant.
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam i swój bilans. Z moich notatek wynika, że przez pierwsze pół roku trzymałam się wzoro, a teraz zaczynam szaleć. Ale nadal wydaję mi się, że mam mniej kosmetyków niż np. rok temu. Aż muszę orientacyjnie policzyć.
Listopad Wyszło: 12 1. White Flowers żel pod prysznic z minerałami z morza martwego 2. Dermofuture Precision, Hialuronowy wypełniacz ust 3. Rival de Loop Hydro Booster, Maseczka nawilżająca i przeciwzmarszczkowa 2x8 ml 4. Nivea mleczna odżywka do włosów grubych 5. Nacomi peeling do ciała 6. Hipp oliwka do ciała 7. Loreal maseczka z glinką 8. Oriflame krem na pękające pięty 9. Bielenda masełko do ust - wymiana 10. Dove Roll on 11. Kneipp olejek do ciała - wymiana 12. Oriflame połyskujący balsam do ciała - wymiana Przyszło: 9 1. Nacomi olej kokosowy nierafinowany 12,99 zł 2. Nacomi olejek do demakijażu 23,99 3. Nacomi olejek do demakijażu 23,99 4. Nacomi olej jojoba 30 ml 15,89 zł 5. Wierzbicki & Schmidt - szampon do włosów 12 ziół 6. Bielenda Professional koncentrat antycellulitowy 450 ml 41,99 zł 7. Dove invisible Dry dezodorant 150 ml 8,38 zł 8. Make Up Revolution paleta cienie Fortune Favours 34,49 zł 9. Batiste Cherry suchy szampon 11,20 zł Próbki: 3 1. Fitomed krem nr 5 Arganowy 2. Oillan ujędrniający balsam do ciała 5 ml 3. Mixa, krem intensywnie nawilżający 1 ml EDIT: plus lista ilościowa kosmetyków do pięlegnacji. Razem 35 sztuk. Do ascezy jeszcze trochę brakuje ![]() Ilość kosmetyków do pielęgnacji: żele do mycia twarzy: 2 peelingi do twarzy: 2 peelingi do ciała: 0 kremy do twarzy: 6 żele pod prysznic: 2 balsamy do ciała: 1 perfumowane: 4 antycellulit: 2 brązujące: 1 biust: 0 pod oczy: 1 punktowe: 0 maseczki: 1 demakijaż:2 toniki: 0 szampony: 2 odżywki: 3 maski do włosów: 0 kremy do rąk: 1 do stylizacji włosów, jedwabie, mgiełki: 0 kremy do stóp: 3 hig. intymna: 1 usta: 1 biochemia: 0 mydła:0 --------- 35 Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2017-11-30 o 21:38 |
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
żywieczdroj-od dziś mówię do Ciebie- "Mistrzu"
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
3 denka przechodzą mi rzutem na taśmę na grudzień - nie wyrobiłam się z nimi w listopadzie. Bilans wrzucę w weekend, muszę przesiąść i spisać zakupy, bo nie robiłam tego na bieżąco.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
A to na google wyskoczyły mi tylko beże i brązy.
Wczoraj na ręce odcienie błyszczące z MUR prezentowały się bardzo ładnie. Dzisiaj będę miała kolację przetestować je na oku ![]() Haha dziękuję |
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2336 |
|
Konto usunięte
|
Bilans listopada.
Przyszło: 1. Avon naturals żel pod prysznic 2. Avon naturals, szampon 250 ml 3. Fa antyperspirant Wyszło: 1. Batiste suchy szampon 2. Avon naturals szampon, 250 ml 3. Le Petit Marsillaise, żel pod prysznic 4. Isana, antyperspirant 5. Avon senses, żel pod prysznic 6. Eveline 8w1, odzywka do paznokci 7. Bourjois volume 1 second, tusz do rzęs Jestem bardzo zadowolona, kupiłam tylko to co już zaczęłam używać, więc nic nie poszło w zapas, prócz żelu, ale to mój jedyny żel w zapasie. Nie odczuwam niepokoju ze względu na brak większości kosmetyków w zapasach.
|
|
|
|
|
#2337 |
|
only smart shopping
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;79342681]Bilans listopada.
Jestem bardzo zadowolona, kupiłam tylko to co już zaczęłam używać, więc nic nie poszło w zapas, prócz żelu, ale to mój jedyny żel w zapasie. Nie odczuwam niepokoju ze względu na brak większości kosmetyków w zapasach. [/QUOTE]Super .I moje zeznania: na fotce to, co wyszło + 4 szt. oddane/sprzedane, a przyszło: 1. Wella - lakier, 2. Douglas - pianka pod prysznic, 3. Phenome - mini peeling, 4. Clinique - mini balsam do demakijażu, 5-7. Chapstick Medicated - balsam do ust, 8. L'Oreal - mleczko do demakijażu, 9. Eris - mini krem na dzień, 10. Tołpa Estetic - zabiegi odmładzające, 11-12. Tołpa - HI, 13. Organic Shop - płyn do kąpieli, 14. Nabla Sandy - cień do powiek.
|
|
#2338 |
|
Gang Iren
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;79342681]Bilans listopada.
Przyszło: 1. Avon naturals żel pod prysznic 2. Avon naturals, szampon 250 ml 3. Fa antyperspirant Wyszło: 1. Batiste suchy szampon 2. Avon naturals szampon, 250 ml 3. Le Petit Marsillaise, żel pod prysznic 4. Isana, antyperspirant 5. Avon senses, żel pod prysznic 6. Eveline 8w1, odzywka do paznokci 7. Bourjois volume 1 second, tusz do rzęs Jestem bardzo zadowolona, kupiłam tylko to co już zaczęłam używać, więc nic nie poszło w zapas, prócz żelu, ale to mój jedyny żel w zapasie. Nie odczuwam niepokoju ze względu na brak większości kosmetyków w zapasach. [/QUOTE]
|
|
#2339 |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
U mnie kaplica.
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
|
|
|
|
|
#2340 |
|
only smart shopping
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Ja dołączyłam w połowie miesiąca, więc wyspowiadam się pod koniec grudnia. Dobra wiadomość to taka, że w tym miesiącu wpadły tylko perfumy (+jakieś próbki), ale miałam tyle kuponów zniżkowych, że żal było nie wykorzystać.
Mieszkasz za granicą ( a propos kuponów)?

w ramach prezentu