Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 09:32   #2311
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Starszemu jak mial 3 lata. Koperco chyba Ale tym leczyla. Gosiak chyba chłopcom
Co lekarz powiedziała?

Waży ładnie. Na bilansie zwazysz albo do mnie zapraszam

Ale jestem taka ciekawa!
Dobra to podlaskie spotkanie u Majki )
Stary 2016-03-03, 09:33   #2312
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dziewczyny tak poza tematem, do 8 marca trwa na wizażu głosowanie na kwc, do wygrania różne nagrody po oddaniu głosu, można jeden dziennie 😊 warto spróbować, ja dziś na kamuflaż z catrice głos oddałam 😊

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:33   #2313
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Cieszę się że zdrowieje!

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

U nas nocka z tylko jedną pobudka na cyce! Dawno takiej nie było A dzień zaczęliśmy o 7.

Coraz więcej myślę o roczku.impreza za 2.5 tygodnia! Szok! Równocześnie plakac mi się chce że moje dziecko tak szybko rośnie i rok już za nami. Równocześnie oznacza to nieuchronny powrót do pracy
Zaklepalam już tort, teraz myślę jaki smak i design Wiem że chce by był w masie czekoladowej na zewnątrz,a nie w tym słodkim ulepie, którego nikt nie je

Jeju jak to szybko minęło!
Aż dziwne że się wszystkie tyle czasu tu trzymamy i to rozmawiając po kilka razy dziennie
Stary 2016-03-03, 09:35   #2314
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Wracamy dopiero od lekarza, ale tak na szybko poczytalam w necie i chyba silny jest ten lek dość nie wiem co robić. Osluchowo czysto, uszko też, gardło lekko zaczerwienione ale jak ona tak krzyczy przy odciąganiu nie ma się co dziwić 😞
Od krzyku gardło się nie zrobi czerwone. Lek jest z tych silniejszych. Julo też nie lubi czyszczenia noska ale na mnie to już nie robi większego wrażenia

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ale jestem taka ciekawa!
Podlaskie? Ogolnowizazowe haha
Stary 2016-03-03, 09:36   #2315
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Wracamy dopiero od lekarza, ale tak na szybko poczytalam w necie i chyba silny jest ten lek dość nie wiem co robić. Osluchowo czysto, uszko też, gardło lekko zaczerwienione ale jak ona tak krzyczy przy odciąganiu nie ma się co dziwić 😞

Oj bidula no niestety ale tak jej ulży. A inhalacji Wam nie zaleciła ? Wtedy może samo by się to lało. Dobrze że osłuchowo czysta.
Stary 2016-03-03, 09:36   #2316
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
To dal taki silny lek jak czysto? Co lekarz powiedzial? To taki zaufany i dobry?
Nam tez w przychodni od razu chcial dac antybiotyk, a zaraz bylo wszystko dobrze bez.

Cytat:
Ale jestem taka ciekawa!
Hehe ciekawe co główna zainteresowana na to

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:37   #2317
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Od krzyku gardło się nie zrobi czerwone. Lek jest z tych silniejszych. Julo też nie lubi czyszczenia noska ale na mnie to już nie robi większego wrażenia
Podlaskie? Ogolnowizazowe haha

Wszystkie wizażowe mamy z 2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 09:38   #2318
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju jak to szybko minęło!
Aż dziwne że się wszystkie tyle czasu tu trzymamy i to rozmawiając po kilka razy dziennie
Dlatego trzeba w końcu na żywo się spotkać! Zobaczymy jakie my na żywo to może przestaniemy i będzie więcej czasu dla domu hehe :P

jestem mamą
Stary 2016-03-03, 09:40   #2319
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się że zdrowieje!

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

U nas nocka z tylko jedną pobudka na cyce! Dawno takiej nie było A dzień zaczęliśmy o 7.

Coraz więcej myślę o roczku.impreza za 2.5 tygodnia! Szok! Równocześnie plakac mi się chce że moje dziecko tak szybko rośnie i rok już za nami. Równocześnie oznacza to nieuchronny powrót do pracy
Zaklepalam już tort, teraz myślę jaki smak i design Wiem że chce by był w masie czekoladowej na zewnątrz,a nie w tym słodkim ulepie, którego nikt nie je
Hehehe ja też w Polsce chciałam tort zamówic, ale ze teściowa piecze zazwyczaj to nie będę miała wyjścia i już mi tz zapowiedział ze jego mama zrobi tort.... No cóż nie mam wyjscia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:42   #2320
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
To dal taki silny lek jak czysto? Co lekarz powiedzial? To taki zaufany i dobry?
Nam tez w przychodni od razu chcial dac antybiotyk, a zaraz bylo wszystko dobrze bez.

Hehe ciekawe co główna zainteresowana na to

Podoba jej się pomysł! 😁

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Dlatego trzeba w końcu na żywo się spotkać! Zobaczymy jakie my na żywo to może przestaniemy i będzie więcej czasu dla domu hehe :P

Haha możliwe i temu może się nie spotykamy hehe jednak powizażować dużo lżej niż sprzątać np hehe
Stary 2016-03-03, 09:51   #2321
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja tez mialam stracha o arytmie u pawla. Sama sie z niej dopiero uleczylam

A pytam pytam, czym podpadl?
30tka czy nie za tydzien mozna opic
a wnerwiony się na mnie wyzywa.
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
GH związany z urodzinami czy nie? Jej, ja w tym roku tez 30 Może mojej tez zejdzie?

A przepis wygląda tak:
Makaron chow mein ( mój brat twierdzi, że może być taki jajeczny do rosołu, ale nie wiem)
sos sojowy ciemny
sos ostrygowy
dobrze by było olej arachidowy lub sezamowy jak ktoś ma, jak nie obejdzie się
skrobia kukurydziana ( u mnie poszła kaszka Zuzki ;P i mąka ziemniaczana)
pierś z kury ( jak ktoś reflektuje na mięso, ale bez też jest pyszne)
cebulka dymka ze szczypiorem
czosnek 1 spory ząbek
kawałek imbiru około 1,5-2cm
1 marchew
około 5 pieczarek
pędy bambusa ( ale też niekoniecznie)

Zaczynamy od krojenia: marchewkę w cienkie długie paski, pieczarki w ćwiartki, cebulkę w piórka, szczypior na spore kawałki, długości około 4-5 cm ( jak marchewa), czosnek w drobniutką kosteczkę, kurę w cienkie paski, imbir zetrzeć.

Kurę przyprawić lekko solą i pieprzem, dodać sosu sojowego ( może być też tariyaki) i odstawić na jakieś 30 min.

Wlać 1/4 kubka wody, dodać sos sojowy ( sporą ilość) i sos ostrygowy, łyżeczkę kaszki dzecka :P ( skrobi kukurydzianej) i łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Jeśli dysponujemy olej sezamowy lub arachidowy, odstawic.

Makaron przygotować wg przepisu, chociaż lepiej, żeby był twardy niż zbyt miękki, zlać zimną wodą odstawić.

W dużej patelni ( najlepiej wok) rozgrzać mocno olej, dodać kurę, smażyć ciąglę mieszając, ciągle na dużym ogniu, następnie imbir, czosnek, zamieszać, marchewa, chwilę smażyć mieszając, będzie widać, jak mięknie, dać pieczarki, podobnie smażyć chwilę mieszając, następnie dymkę, ciągle mieszamy, i makaron. Po wymieszaniu makaronu dodać przygotowany w kubeczku sos, wymieszać, chwilkę podsmazyć, dodać szczypior, wymieszać, zdjąć z ognia i się delektować
Przepis zapisałam, bo brzmi super. Zrobie w obu wersjach, jak GH stanie się znów M
coś związanego z urodzinami ale nie wiem co. Wkurzył się jak mu powiedziałam ze Ala do babci może na noc jechać ale w łózeczku turystycznym(ktorego nie mamy, ale ja mam skąd załatwić, tylko GH chyba na to nie wpadł) i że ze zwykłego łóżka z babcia się zwinduje i chyba zgłupiał. I od tamtej pory jest obrażony i się nie odzywa, olewa dzieci bo ON JEST OBRAŻONY! jezu jaka panienka na wydaniu mi się trafiła, serio!!

Ala dziś co chwile się budziła w nocy. To nad ranem GH przewinął i zajął się dzieciakami żebym odespała. Teraz zaraz się obudzi z drzemki -budziła się z rykiem juz ze 2razy. Zaflegmiona strasznie. I nie wiem czy to ryczy przez to że zaflegmiona i boli czy że 4rki bo ida obie dolne:/
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 09:55   #2322
violka848
Zakorzenienie

To kurcze co na ten roczek Mysi kupić ? Już się pogubiłam- Taki rowerek/jeździk jak ma Kana nie ? To ten na krótko starcza ?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Koperco oj Ala też bidula straszny teraz czas. Szkoda ze to wszystko z urodzinami się zgrało i z pójściem do pracy. Zdrówka!
A co małż na niespodziankę - wózek ? 😁
Stary 2016-03-03, 09:58   #2323
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
To kurcze co na ten roczek Mysi kupić ? Już się pogubiłam- Taki rowerek/jeździk jak ma Kana nie ? To ten na krótko starcza ?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Koperco oj Ala też bidula straszny teraz czas. Szkoda ze to wszystko z urodzinami się zgrało i z pójściem do pracy. Zdrówka!
My mimo wszystko zasugerujemy dziadom rowerek. Szymek swój Jezdzik uwielbia, to rower tym bardziej a że nie będzie nim jeździł tyle co myslalam to trudno
A my kupimy namiot z tunelem + jakąś księgę z bajkami/basniami by miał kiedyś na pamiątkę po roczku od rodziców

jestem mamą
Stary 2016-03-03, 10:06   #2324
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, by jutro wszystko wróciło do normy!

5 chrupek to faktycznie nie dużo 😉
U nas między posiłkami idą chrupki, wafle ryżowe i owoce. Ale to głównie dlatego, że deser nam odpadł (bunt na sloiczki), więc staram się podawać banana, kiwi, kaki, jabłko jako przekąskę.

Pochwalę się Wam nową umiejętnością Zosi. Strasznie dumna jestem! Jakoś od poniedziałku zaczęła tak ładnie pokazywać paluszkiem obrazki w książce gdy pytam "gdzie jest kotek-miał miał, gdzie piesek-hau hau, pszczółka bzy bzy, itp." A dziś sama pokazuje na zwierzątka/rzeczy (bo głównie katujemy Pierwsze Słowa) i wydaje dźwięki (np."brum brum" i pokazuje na samochodzik)
brawo Zoś!! Moja zaczęła ubóstwiać sorter i wrzuca klocki - okrągłe, gwaizdki, kwadrat z tórjkątem ma problem
Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Nie liczę 😉 daję tyle na ile ma ochotę, a czasem jemy na spółę, bo moje dziecko ostatnio bardzo cieszy dokarmianie mamy.

U nas nos, ucho, oko tez pokazuje. Tylko z okiem trzeba uważać, bo mały paluszek prosto do celu leci. Jak nie zamknę oka na czas to kiszka 😜
hehe beka, ja mam oksy to miałabym ochronę

Alicja za to od wczoraj staje wszędzie i przy wszystkim-krzesło, odkurzacz,sorter, plastikowe krzesełko synka no normalnie komedia
Stary 2016-03-03, 10:06   #2325
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
My mimo wszystko zasugerujemy dziadom rowerek. Szymek swój Jezdzik uwielbia, to rower tym bardziej a że nie będzie nim jeździł tyle co myslalam to trudno
A my kupimy namiot z tunelem + jakąś księgę z bajkami/basniami by miał kiedyś na pamiątkę po roczku od rodziców

Dziadom hehe na spółkę kupią ? Czy od drugich dziadów niespodzianka ?
Ja chyba też ten rowerek sama zamówię albo podpowiem, jednak na trochę się przyda, a na siłę innej zabawki szukać to chyba bez sensu.
Namiocik też fajny pomysł, pokaz jak ciś fajnego znajdziesz Pamietam że kiedyś coś o krzesełku uczydelko była mowa, ale niewiem czy to na roczek.

Moja tesciowka jak przychodzi ze swoim Tż to mówią Dzień dobry dziadostwo przyszło hehe

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2016-03-03 o 10:10
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:07   #2326
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie wizażowe mamy z 2015
No nie szalej! :P

Cytat:

haha
Gdzie tort zamówiłas?

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
a wnerwiony się na mnie wyzywa.

Przepis zapisałam, bo brzmi super. Zrobie w obu wersjach, jak GH stanie się znów M
coś związanego z urodzinami ale nie wiem co. Wkurzył się jak mu powiedziałam ze Ala do babci może na noc jechać ale w łózeczku turystycznym(ktorego nie mamy, ale ja mam skąd załatwić, tylko GH chyba na to nie wpadł) i że ze zwykłego łóżka z babcia się zwinduje i chyba zgłupiał. I od tamtej pory jest obrażony i się nie odzywa, olewa dzieci bo ON JEST OBRAŻONY! jezu jaka panienka na wydaniu mi się trafiła, serio!!

Ala dziś co chwile się budziła w nocy. To nad ranem GH przewinął i zajął się dzieciakami żebym odespała. Teraz zaraz się obudzi z drzemki -budziła się z rykiem juz ze 2razy. Zaflegmiona strasznie. I nie wiem czy to ryczy przez to że zaflegmiona i boli czy że 4rki bo ida obie dolne:/

Biedusia Alusia.
Może obrażony bo wózek sama zamówiłas?

Cytat:

Ja bym kupiła zwykly maly jezdzik albo niskie coś do bujania (jak krówka Ali Madzixx)
Stary 2016-03-03, 10:09   #2327
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba też ten rowerek sama zamówię albo podpowiem, jednak na trochę się przyda, a na siłę innej zabawki szukać to chyba bez sensu. Pamietam że kiedyś coś o krzesełku uczydelko była mowa, ale niewiem czy to na roczek.
Moja tesciowka jak przychodzi ze swoim Tż to mówią Dzień dobry dziadostwo przyszło hehe
No drugiej babci może zjeżdżalnie zasugeruje
Też uważam że lepiej rower który nawet niech rok posłuży, niz kolejny plastik co będzie w koncie leżał.

jestem mamą
Stary 2016-03-03, 10:09   #2328
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
brawo Zoś!! Moja zaczęła ubóstwiać sorter i wrzuca klocki - okrągłe, gwaizdki, kwadrat z tórjkątem ma problem

hehe beka, ja mam oksy to miałabym ochronę

Alicja za to od wczoraj staje wszędzie i przy wszystkim-krzesło, odkurzacz,sorter, plastikowe krzesełko synka no normalnie komedia
Brawo za wstawanie

Cytat:
Ja chyba też ten rowerek sama zamówię albo podpowiem, jednak na trochę się przyda, a na siłę innej zabawki szukać to chyba bez sensu. Pamietam że kiedyś coś o krzesełku uczydelko była mowa, ale niewiem czy to na roczek.
ja mam krzeselko i Julo je lubi. Trzbw uważać żeby nie upadł bo się na nie wdrapuje
Stary 2016-03-03, 10:11   #2329
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

haha
Gdzie tort zamówiłas?

Biedusia Alusia.

Ja bym kupiła zwykly maly jezdzik albo niskie coś do bujania (jak krówka Ali Madzixx)
U takiej dziewczyny co piecze. Siostra coreczkom tam zamawia i zawsze było ładnie i smacznie, teraz bratowa synkowi to idę ich tropem
Jak chcesz napisze Ci na priv.

jestem mamą
Stary 2016-03-03, 10:18   #2330
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
U takiej dziewczyny co piecze. Siostra coreczkom tam zamawia i zawsze było ładnie i smacznie, teraz bratowa synkowi to idę ich tropem
Jak chcesz napisze Ci na priv.
Napisz i cenę

To jakie fajne http://allegro.pl/rowerek-czterokolo...996221649.html
Ale dla takiego dziecka min.1.5roczku wg mnie

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Zapiekanka na obiad się piecze. Łazienka się myje. Czad. Wszystko samo się robi
Stary 2016-03-03, 10:19   #2331
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

haha
Gdzie tort zamówiłas?

Biedusia Alusia.

To już wiem że nic niewiem

Cytat:
No drugiej babci może zjeżdżalnie zasugeruje
Też uważam że lepiej rower który nawet niech rok posłuży, niz kolejny plastik co będzie w koncie leżał.

Też super sprawa jak ma się własne podwórko.

Cytat:
Brawo za wstawanie

ja mam krzeselko i Julo je lubi. Trzbw uważać żeby nie upadł bo się na nie wdrapuje

Tak patrzę że ciężko je dostać hmm
Chrzestnej bym wolała coś tak do 100 zł zaproponować, bo pytała, a niechce ich zbytnio obciążać.
Stary 2016-03-03, 10:23   #2332
Koperco
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56710181]Umnie to watpliwe czy bedzie dobrze,bo hanka chora ani zabkujaca nie jest[/QUOTE]
ale ona może ząbkować. \zęby najbardziej bolą jak idą i jak ich nie widać! jak już są tuż tuż to jest lepiej.
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ala obudziła sie o 23 ale bez płaczu tylko sobie po prostu stała w lozeczku, mysle sobie, ze pewnie juz zgłodniała i poleciałam zrobic butle ale nie chciała, wyrywała sie potem z godzinę sie kotłowała ale zasnela. Rano obudziła sie o 5:30 i sobie 'am am am' mówiła w lozeczku, jak ja wstałam to od razu placz, zeby pokazać, ze chce jesc. Zrobiłam, to tak jakby dwa łyki brała i głowę odwracała z płaczem, w koncu załapała i zjadła 210+90 (musiałam dorobić) Nie wiem czy jej gardło nie boli, nigdy tak nie robiła. Juz nie mówiąc o wczorajszym dniu, wcale az tyle nie zjadła jak na nia, zeby bez kolacji pójść spac poza tym mleko zawsze uwielbiała i nigdy nie pogardziła
Zobaczymy czy kaszke zje na 2 sniadanie, jak znowu cos nie tak bedzie, chyba lekarz nas czeka
Teraz poszła sobie dospać a ja Was w koncu poczytam

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Słoik z rybka ale to rzadkie jest,Twoja zupka raczej gęsta to wiadomo, ze mniej sie zje Alicja juz dobijała do prawie 300 wczesniej

Trzeba trzeba ale właściwie to rzeźba głownie
Na pewno gdzieś pojedziemy, myśleliśmy o polskim morzu, zeby córę pojodowac Chorwacja kusi ale raczej bedziemy musieli zacisnąć pasa ze względu na dom

Ale na pewno gęstej zupki

Ojj lipa z autem :/

Zdrowka dla Ali

Masz okrągłe urodziny w tym roku?
Super, ze wózek sie spodobał

Tez sobie nie wyobrażam oddać Ali do żłobka
30
Cytat:
Te flipsy sa cienkie i małe. Mniejsze niz inne chrupki które mielismy.
Pisałaś że Ala innych rzeczy tez nie chciała więc raczej to nie mm.

Goczek - :-*

Hej
Noc do du..py. Idę po kawę
to piatka moja też słaba
Cytat:
tak, ale mleko rano było z poprzedniego pudełka, nie wiem może sobie wkręcam ale wydaje mi się, że ciut inne w smaku

kawałek bułki i chrupki jadła hmm

moja nigdy mlekiem nie pogardziła, zawsze chętna i nawet jak innych rzeczy nie chciała to butlę zawsze zjadła. Zobaczymy jak z kaszką na tym mm będzie
Oby dziś był lepszy dzień !

Alicja dospała 1,5h i teraz normalnie, szczęśliwa, zadowolona, wygląda na zupełnie zdrową. Zobaczymy jak będzie z jedzeniem dziś
doczytałam że zjadła. Ala na zagłodzoną nie wygląda więc jak nie chce to niech nie je, potem nadrobi. Może ją coś boli albo przeszkadza gdzieś ale nie na tyle żeby płakać. Dzieci wiedzą co dla nich dobre w takich wypadkach Zaufaj córci
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Oczywiście w nocy ten sam schemat - tylko wchodzę do pokoju- młody obudzony i zaraz marudzi. Wiec ja Mu butle i pyk do drugiego pokoju. Przespal do rana. Pierdziele - nie będę tam spać gdzie on. Dzisiaj robie próbę z zostaniem od razu w salonie. Trudno. Smutno mi trochę ale musze sprawdzić czy to to.
Miłego dnia.
Pavlinecka - :-*
Violka - :-*

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Ha ha masz porcelanę o pojemności 1 l ? Wow :-D
Jak się czujesz?
Domi! ja mam koleżankę kórej córka od urodzenia nie chciała się zbyt przytulać. Okazało się że ma coś z napięciem mięśniowym. I nic poważnego nie miała tylko po prostu nie lubi przytulania bo skóra ja swędzi/daje dyskomfort. Dziewczynka ma 7 lat i do tej pory nie przepada za tuleniem, ale oprócz tego wszystko z nią w porządku, ba nawet bym powiedziała że jest superinteligenta fajna dziewczynka. Więc nie stersuj może on taki egzemplarz? I to wacle nie znaczy że CIe mniej kocha z tego powodu.
Może to jest świetny moment żeby wynieść Olafa w swoje 4 kąty?
Cytat:
Viola-nie zadręczaj sie, wirusów nie unikniesz..ja wczoraj jak nie wiadomo było co z tym jedzeniem też już zaczełam myśleć czy Alunka nie chora, w sb byliśmy u szwagra i było dużo dzieci a ich córeczka z małym katarem.
idź dziś zważyć jak macie iść na kontrolę

Alicja na drzemce właśnie, jejku jak się ciesze,że normalnie zjadła tę kaszkę
no brawo
Cytat:
Dziewczyny szybkie pytanie lekarka przepisala nam mukofluid do noska używała któraś?
ja używałam dla Ali. Majka dobrze mówi. silny lek ale on działa tylko domiejscowo, rozrzedza wydzielinę więc po psiknięciu w nosek trzeba chwilkę odczekać i gile powinny zacząć lecieć. Nie psikaj po 17!!
Stary 2016-03-03, 10:24   #2333
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz i cenę

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Mi ta krowa cycata śmieszna tylko drogaśna!
http://m.ceneo.pl/35443897#mh=z7K94m...e3hk_PlmDwByo0
Haha i jeszcze dziecko samo śpi Ja mam do popracowania jedną koszulę męża i 2 dni już tak sobie czeka Dla meza pyzy na obiad na szczęście są, a ja rybkę sobie odmrażamz
Stary 2016-03-03, 10:30   #2334
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz on był juz na mnie zły więc jak zobaczył wózek to mu jeszcze ciśnienie podskoczyło, potem widziałam że patrzył na koncie ile kosztował i nie wiem czy skumał ze kase dostałam od mamy na niego. W każdym razie potem bardziej się nie usmiechał::P:P

violka a co do mucofluidu to zatkany nosek ma? czy spływa?
Cytat:

haha
Gdzie tort zamówiłas?

Biedusia Alusia.

na pewno ten wózek nie pomógł
ale on juz wcześniej wkurzony był bo się ostentacyjnie rozłączył jak rozmawialiśmy-komedie mam z tym GH
Cytat:
Brawo za wstawanie

a dziękujemy!

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisz i cenę

jaka zapiekanka? o 11.30 już na obiad? wow, to októrej Wy jecie?
Stary 2016-03-03, 10:31   #2335
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
wiesz on był juz na mnie zły więc jak zobaczył wózek to mu jeszcze ciśnienie podskoczyło, potem widziałam że patrzył na koncie ile kosztował i nie wiem czy skumał ze kase dostałam od mamy na niego. W każdym razie potem bardziej się nie usmiechał::P:P

ale on juz wcześniej wkurzony był bo się ostentacyjnie rozłączył jak rozmawialiśmy-komedie mam z tym GH

a dziękujemy!

To przynajmniej wszystko za jednym zamachem hehe
Chyba do Kamilove chciałaś napisać o tym Mucofluidzie? Bo my go nie mamy, u nas przezroczysty spływający katar.
Gratuluję Ali wstawania !
To teraz tylko ja z moją Adrianeczką zostałam do wyścigowania z Gosiakiem 😝😜😁

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2016-03-03 o 10:34
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:38   #2336
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Mam porcelanowe wiadra hehe
Gardlo trochę boli. Dziękuję że pytasz :-*
Powiem Ci że Julo też często się budzi jak wchodzę do pokoju. Nie smuc się. Tz też się przenosi do salonu? Czy on nie budzi Olafka?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Nie pierdziel farmazonow. Julo dziś płakał i żadne przytulanie nie pomagało

Kaszek nie je?
Jadla na noc a teraz max 3 lyzki i po jedzeniu :/

Cytat:
Amol hmm te olejki są ok dla takiego malucha? I ten alkohol ? Bo jak tak to mamy to!
Fajnie ze zaczyna ładnie spac.

Sprawdź sprawdź będziesz przynajmniej wyspana, rozpraszało go w nocy, a tak ma ciszę i spokoj Moja śpi w oddzielnym pokoju i się wysypiamy przynajmniej

Moja też niet normalnie Jedyny plus tej choroby teraz że się wtula czasem 😍 kocham to
W tamtą środę była u nas dwojka dzieci szkolnych od piątki oboje zawirusowani, wogole w szkole połowy dzieci niema po 2 tygodnie, ale chyba niemożliwe żeby u Ady dopiero po takim czasie ten wirus zaatakował ? Bo u takich dzieci to szybko się rozwija.

jak ktores ma katar to biore tetre, mocze w wodzie i wyciskam, skrapiam amolem i daje to na grzejnik. Chwila moment i mam w domu aromaterapie i odkorkowane nosy

Cytat:
ok, ale pamiętaj, że Ala w nocy nic nie je a Twoja tak, więc moja musi w dzień się najeść na zapas hehe
śmiałam się, że może po wczorajszym ważeniu się zestresowała ile na liczniku, choć wcale jakoś spektakularnie nie przybrała np jak Adka

może to jest rozwiązanie?
nie bierz tego do siebie na smutny sposób

konkrety chce, a nie sam serki, owocki
No ja bym 100ml mleka nie nazwala jedzeniem w nocy. A i chleb z maslem do konkretow raczej nie nalezy, warzywa owoce i nabial sa potrzebne w diecie.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Dziewczyny szybkie pytanie lekarka przepisala nam mukofluid do noska używała któraś?
To dobrze rozrzedza gestego gila i lepiej po tym schodzi z nosa.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:38   #2337
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
To już wiem że nic niewiem

Też super sprawa jak ma się własne podwórko.

Tak patrzę że ciężko je dostać hmm
Chrzestnej bym wolała coś tak do 100 zł zaproponować, bo pytała, a niechce ich zbytnio obciążać.
Chrzestna chciała Julowi kupic buty jakies firmowe adidasy i bez mierzenia (nie ma dzieci hehe). Będzie kasa na buty

Cytat:
Mi ta krowa cycata śmieszna tylko drogaśna!
http://m.ceneo.pl/35443897#mh=z7K94m...e3hk_PlmDwByo0
Haha i jeszcze dziecko samo śpi Ja mam do popracowania jedną koszulę męża i 2 dni już tak sobie czeka Dla meza pyzy na obiad na szczęście są, a ja rybkę sobie odmrażamz

Tego typu co rowerek. Teściowa nie pyta. Jak jakis wielki pojazd na akumulator kupi to *&#@!!!&$

Cytat:

a dziękujemy!

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

jaka zapiekanka? o 11.30 już na obiad? wow, to októrej Wy jecie?
Ja zjem jak będzie gotowa. Tz pewnie w międzyczasie wpadnie zjeść. Teraz robię obiady o tej porze bo pozniej spacer a starszy ok.15wraca i nie miałabym kiedy i jak zrobić

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2016-03-03 o 10:39
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:40   #2338
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Chrzestna chciała Julowi kupic buty jakies firmowe adidasy i bez mierzenia (nie ma dzieci hehe). Będzie kasa na buty

Tego typu co rowerek. Teściowa nie pyta. Jak jakis wielki pojazd na akumulator kupi to *&#@!!!&$

Ja zjem jak będziesz dzie gotowa. Tz pewnie w międzyczasie wpadnie zjeść. Teraz robię obiady o tej porze bo pozniej spacer a starszy ok.15wraca i nie miałabym kiedy i jak zrobić

Wy wszystko macie to tym bardziej, może jakąś lalkę poproś dla odmiany hehe
Stary 2016-03-03, 10:41   #2339
Majka232
Zakorzenienie

Zapiekanka z mięsem mielonym kalafiorem i sosem smietanowo-serowym. Dziś jeszcze makaron dorzuciłam
Stary 2016-03-03, 10:41   #2340
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
To przynajmniej wszystko za jednym zamachem hehe
Chyba do Kamilove chciałaś napisać o tym Mucofluidzie? Bo my go nie mamy, u nas przezroczysty spływający katar.
Gratuluję Ali wstawania !
To teraz tylko ja z moją Adrianeczką zostałam do wyścigowania z Gosiakiem 😝😜😁
Pewnie że do KAMILOVE, porąbało mi się:P

dzięki

Niuńka jednak dalej śpi. Kurde męczy ją to "przeziębienie"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości