Mamy styczniowe 2017 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-05, 12:41   #2311
Lidka99
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez NataliaMB Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem już po wizycie.Kamien spadł mi z serca bo dziecko bardzo nadrobilo swoje zaległości.2 tyg temu mialo 1,15cm a dzis juz 3,36cm. Do tego serce ładnie bije.Widziałam nawet jak sie poruszylo a lekarz mi pokazywal na monitorze jak sobie wsadza rączkę do buzi.

skoro serduszko ok,wymiary też to ja juz sie nie bede stresować. Jeszcze mam za 2tyg usg genetyczne wiec pewnie wtedy dopiero bedzie myslenie czy wszystko ok.
Super wiadomości widzisz nie było potrzeby zamartwiania się
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 12:43   #2312
agatka_360
Raczkowanie

xxx

Edytowane przez agatka_360
Czas edycji: 2016-07-05 o 13:06
agatka_360 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 13:01   #2313
hope2016
Raczkowanie

Hej dziewczyny ! Brawa za odbyte wizyty i kciuki za nadchodzące u mnie mdłości są ale nie najgorsze, nie wymiotuje, ale ciągle brak mi energii :/ powiedzcie mi bierzecie kwas foliowy czy witaminy ? Jeśli witaminy to jakie ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 13:08   #2314
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ! Brawa za odbyte wizyty i kciuki za nadchodzące u mnie mdłości są ale nie najgorsze, nie wymiotuje, ale ciągle brak mi energii :/ powiedzcie mi bierzecie kwas foliowy czy witaminy ? Jeśli witaminy to jakie ?

Ja biorę i kwas foliowy i witaminy: Mama DHA Premium. Tak mi kazał gin chociaż pani w aptece trochę się zdziwiła , że mam brać i to, i to.

Stary 2016-07-05, 13:08   #2315
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:

Ja troche tego biore ... Actifolin 2mg, Omegamed +DHA , witaminy z grupy B, no i duphaston( który niebawem pewnie będe odstawiać powoli )

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 13:09   #2316
furjatka
Zadomowienie

Poprzedni post przypadkowo napisany ze starego konta, moderator może usunąć.

Cytat:
Dziewczyny jestem już po wizycie.Kamien spadł mi z serca bo dziecko bardzo nadrobilo swoje zaległości.2 tyg temu mialo 1,15cm a dzis juz 3,36cm. Do tego serce ładnie bije.Widziałam nawet jak sie poruszylo a lekarz mi pokazywal na monitorze jak sobie wsadza rączkę do buzi.

skoro serduszko ok,wymiary też to ja juz sie nie bede stresować. Jeszcze mam za 2tyg usg genetyczne wiec pewnie wtedy dopiero bedzie myslenie czy wszystko ok.
Super! mój Maluszek też musi nadrobić, prenatalne też mam za 2 tygodnie.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą byłam baardzo aktywna fizycznie, codziennie coś robiłam. Basen, wspinaczka, treningi.
A teraz nic ! nie mam po prostu siły.
Na rowerze czasem się przejadę ale p doktor powiedziała żeby lepiej jeździć tylko do 16 tc później juz odstawić.
Basen wskazany, wiadomo. Wspinaczka też juz powoli w odstawkę bo to jednak dźwiganie tych 50 kg do góry.
Dziś lecimy do parku wieczorem na odstresowanie w czasie remontu na slacka i rolki
no co Ty nie strasz że tylko do 16 basen ok ale nie cierpię suszenia włosów itp... chciałabym mieć swój basen heheh Rolek zazdroszczę, mam ale bardzo kiepsko jeżdżę i wywrotki są na porządku dziennym więc bym się bała.

Cytat:

Mnie kwas foliowy kazał przestać brać, bo już od stycznia brałam, a kazał brać Pregna plus. I żadnych innych . Te mają w sobie żelazo, kwasu foliowego trochę też i te wszystkie kwasy które mają w sobie ryby, a których niestety nie jem.
Stary 2016-07-05, 13:14   #2317
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alica84 Pokaż wiadomość
Ja biorę i kwas foliowy i witaminy: Mama DHA Premium. Tak mi kazał gin chociaż pani w aptece trochę się zdziwiła , że mam brać i to, i to.

Dziwne bo kwas foliowy jest tez w witaminach i troche duza dawke przyjmujesz..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 13:32   #2318
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Ja też biorę kwas foliowy w foliku 0,4 i do tego elevit pronatal (tam kwas foliowy 0,8) i jodid 200. Czasami lekarze zalecają zwiększony kwas foliowy, zwłaszcza w pierwszym trymestrze

Na uporczywe mdłości można kupić kropelki imbifem i brać 3x 10 lekarz mi polecił ale nie kupowałam bo jakoś uporałam się z mdłościami bez tego

Właśnie zapukał do mnie kurier i przywiózł poduche wreszcie się wygodnie wyśpię
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 13:52   #2319
KPZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Poprzedni post przypadkowo napisany ze starego konta, moderator może usunąć.

Super! mój Maluszek też musi nadrobić, prenatalne też mam za 2 tygodnie.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

no co Ty nie strasz że tylko do 16 basen ok ale nie cierpię suszenia włosów itp... chciałabym mieć swój basen heheh Rolek zazdroszczę, mam ale bardzo kiepsko jeżdżę i wywrotki są na porządku dziennym więc bym się bała.

Mnie kwas foliowy kazał przestać brać, bo już od stycznia brałam, a kazał brać Pregna plus. I żadnych innych . Te mają w sobie żelazo, kwasu foliowego trochę też i te wszystkie kwasy które mają w sobie ryby, a których niestety nie jem.

No właśnie zdziwiłam się bo nie mam ciąży zagrożonej, jestem młoda, zdrowa ale mówila ze nie zaleca jazdy na rowerze później.
Przytulanek w pierwszym trymestrze też, chociaż i nie zabrania. Babeczka nie wygląda na jakąś przewrażliwioną.
Jak będę się dobrze czuć to będę na tym rowerze jeździć od czasu do czasu. Przecież nie robię maratonów ani nie uprawiam jakieś wyczynowej jazdy.

Jak napisałaś o rolkach to sobie uświadomiłam co mi Tz powiedział ostatnio kiedy zaliczyłam pierwszą glebę od dwóch lat
"Koniec z rolkami bez ochraniaczy !Albo sobie kupisz albo nie jeździsz "

Jezuu jeszcze dwie godzinki w pracy i jadę zobaczyć postępy w kuchni. Podobno meble skończone
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 14:00   #2320
NiEBiE
Zakorzenienie

Ja od września przyjmuje kwas foliowy i od kwietnia jodid 200.

Bardzo lubię pływać, ale mam straszny wstręt do basenu. Słyszałam nie raz od koleżanek, że się nabawiły infekcji intymnych lub pęcherza, jedna koleżanka niestety prze to straciła ciążę. Wolę dmuchać na zimne i do żadnego basenu się nie zbliżać.

Zjadłam właśnie pierwsze w tym roku maliny - ale pyszne!

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 14:14   #2321
NataliaMB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość

zazdroszczę poduszki na razie mamy finansową lipę,ale może w sierpniu już sie poprawi i sobie sprawię prezent urodzinowo-rocznicowy
NataliaMB jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 14:47   #2322
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Ja też biorę kwas foliowy w foliku 0,4 i do tego elevit pronatal (tam kwas foliowy 0,8) i jodid 200. Czasami lekarze zalecają zwiększony kwas foliowy, zwłaszcza w pierwszym trymestrze

Na uporczywe mdłości można kupić kropelki imbifem i brać 3x 10 lekarz mi polecił ale nie kupowałam bo jakoś uporałam się z mdłościami bez tego

u mnie też już poducha jest , właśnie na niej/ w niej leże i jest mega dostałam w gratisie malutką pieluszkę bambusową chyba i różowe rękawiczki niedrapki teraz to już musi być dziewczynka:P

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 17:53   #2323
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość

Bardzo lubię pływać, ale mam straszny wstręt do basenu. Słyszałam nie raz od koleżanek, że się nabawiły infekcji intymnych lub pęcherza, jedna koleżanka niestety prze to straciła ciążę. Wolę dmuchać na zimne i do żadnego basenu się nie zbliżać.

Mi lekarz zabronił wchodzić do jakichkolwiek zbiorników wodnych właśnie ze względu na infekcje, które w ciąży ciężko leczyć.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 17:55   #2324
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Mi lekarz zabronił wchodzić do jakichkolwiek zbiorników wodnych właśnie ze względu na infekcje, które w ciąży ciężko leczyć.
Ja bez tego nabawilam się infekcji. I tak mnie męczy od ponad miesiąca :banghead: Na wcześniejszej wizycie dostałam globulki i maść, a teraz same globulki. Już mam serdecznie dość!!!
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 18:09   #2325
NiEBiE
Zakorzenienie

O, widzicie, czyli to nie jakieś moje zboczenie, tylko realne zagrożenie.
Jestem zdania, że teraz musimy unikać wszelkich potencjalnych zagrożeń.

Dorota, widzę, że nieźle Cię zaatakowało. Może teraz nowe globulki pomogą.
Rozumiem, że masz dość, bo to jednak nic przyjemnego. Trzymam kciuki za poprawę.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 18:36   #2326
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja liczę, że minimalizowanie ryzyka i dobry płyn do higieny intymnej dadzą rade i mnie może ominie
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 18:55   #2327
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
u mnie też już poducha jest , właśnie na niej/ w niej leże i jest mega dostałam w gratisie malutką pieluszkę bambusową chyba i różowe rękawiczki niedrapki teraz to już musi być dziewczynka:P
Mi dali białe łapki i różową pieluszkę

Cytat:
Mój dr pozwolił do woli kąpać się w przydomowym chlorowanym basenie ciekawe czy w morzu pozwoli
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 19:39   #2328
cicha1990
Rozeznanie

Wiecie ze najbardziej niedobrze robi mi sie na wieczor?:/ przychodzi usypianie mlodego a on zasypia tylko jak skacze z nim na pilce to poprostu pozniej juz wogole masakra jest i w nocy..mija dopiero nad ranem a pozniej w ciagu dnia znowu o tak w kolko..
Tak wogole moj dzidzius przestaje byc dzidziusiem dzis o 0.42.. cale 12miesiecy konczy! i dzis zrobil pare pierwszych kroczkow sam! Az mi sie lezka zakręcila w oku
Stary 2016-07-05, 20:13   #2329
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Wiecie ze najbardziej niedobrze robi mi sie na wieczor?:/ przychodzi usypianie mlodego a on zasypia tylko jak skacze z nim na pilce to poprostu pozniej juz wogole masakra jest i w nocy..mija dopiero nad ranem a pozniej w ciagu dnia znowu o tak w kolko..
Tak wogole moj dzidzius przestaje byc dzidziusiem dzis o 0.42.. cale 12miesiecy konczy! i dzis zrobil pare pierwszych kroczkow sam! Az mi sie lezka zakręcila w oku
To wszystkiego najlepszego dla roczniaka Niedługo będziesz musiała się za nim nabiegac Nasz za miesiąc będzie miał 2 lata u nas też piłka do uspiania działa, ale tylko na drzemkę. na noc zasypia dam w łóżku. prawie sam, bo od kiedy nie ma smoczka to traktuje mnie jak swojego misia. Ale za to jak słodko mnie tuli i glaszcze po włosach! Chyba jeden z najpiękniejszych momentów od początku mojego macierzynstwa
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 20:36   #2330
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Orlica, i jak się czujesz? Już wszystko w porządku?
Cytat:
Jaktam mdłości? Lepiej już?
Cytat:
Orlica mam nadzieje że Ci przeszło ...
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Współczuję Wiem, co czujesz. Nie znalazłam na to sposobu - oprócz leżenia plackiem.
Dziękuję bardzo za miłe słowa i wsparcie, już lepiej, wczoraj mąż chyba dał mi miętę z melisą, pomęczyłam się jeszcze kilkadziesiąt minut i zasnęłam, a dziś już czułam się na tyle dobrze, że bez większego problemu wytrzymałam 12h w pracy

Cytat:
Kurde, ja mam usg w czwartek ale też już się zaczynam stresować :/ Powtarzam sobie, że będzie ok, że nie ma się co denerwować ale jakoś nic to nie daje.
Też mam w czwartek, trzymam kciuki za Twoje, wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
No właśnie co do mdłości, ja wczoraj pochwaliłam się że mi przechodzi i czuję się coraz lepiej i co? Wieczorem zaczęłam wymiotować, w nocy 4 razy, całą noc nie spałam, mój tż biedny też bo czuwał nade mną. Pierwszy raz miałam taką kumulację i mam nadzieję że ostatni, później zaczęłam się denerwować bo mnie brzuch zaczął boleć ale na szczęście przeszło..
Oj masakra... Dziś już dobrze?

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
w ogóle macie już zaokrąglone brzuszki? U mnie niestety nic nie widać
Ja jestem z tych XXL i wszyscy mi mówią już, że widać. Brzucho zmienił mocno kształt, zresztą widać, że schudłam te 5 kg, uciekły trochę boczki, a wybiło mnie do przodu. Koleżanka z pracy ma termin na dzień po mnie, 14.01 i ma piękny okrągły brzuszek już, ale ona to chudzinka i od razu widać

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Idę dziś do salonu gdzie kupiłam sukienkę. Ostatnio byłam na początku maja, jak tylko się dowiedziałam o ciąży - 64 cm w talii, a teraz.... 70! mój rekord rekordów. Naprawdę zaczynam się stresować, że ja się w nią nie zmieszczę, a jeszcze 2 msc! U mnie brzuszek zaczyna być widoczny już nawet rano. Pobolewa mnie brzuch, mam jakieś skręty kiszek nagle. I wiecie co, moje wnętrzności chyba do góry się podnoszą. Czy to jest normalne?
Też mam takie uczucie, chyba to normalne, skoro macica rośnie "od dołu" Nie martw się, sukienkę zawsze można poszerzyć Jaki masz krój?

Cytat:

Gratuluję!

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Ja biorę Vita-miner Prenatal, to tabletki z witaminami + kapsułki z DHA.

Cytat:
Moja znajoma, która zawsze bardzo dużo jeździła na rowerze, wręcz odnosiła duże sukcesy w tej dziedzinie, przez jazdę na rowerze urodziła wcześniaka w 7msc...

Cytat:
zazdroszczę poduszki na razie mamy finansową lipę,ale może w sierpniu już sie poprawi i sobie sprawię prezent urodzinowo-rocznicowy
Też mam taki plan, ale raczej na wrzesień, już mam upatrzoną poduchę i chustę u jednego sprzedawcy

Cytat:
Mi też gorzej na wieczór właśnie!
I STO LAT dla Maluszka! Będzie starszym bratem, to zobowiązuje!
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 20:48   #2331
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Super cieszę sie ze wszystko z maluszkiem jest ok

Cytat:

Biore kwas foliowy, jodid 200, wit D3 i euthyrox

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla roczniaka

Orlica jaka chustę masz na oku

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 20:50   #2332
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Super cieszę sie ze wszystko z maluszkiem jest ok

Biore kwas foliowy, jodid 200, wit D3 i euthyrox

Wszystkiego najlepszego dla roczniaka

Orlica jaka chustę masz na oku
Najtańszą na początek Taką -> http://allegro.pl/chusta-do-noszenia...093710562.html
Te łowickie wzory
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 20:58   #2333
Konto usunięte

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62650331]Najtańszą na początek Taką -> http://allegro.pl/chusta-do-noszenia...093710562.html
Te łowickie wzory [/QUOTE]

Właśnie, dziewczyny, które już chustowały może podrzucicie linki do jakiegoś poradnika jak wybrać i kupić pierwszą chustę. Albo polecicie jakieś konkretne typy? Nie wiem kompletnie na co zwrócić uwagę, więc kilka konkretnych uwag by się przydało
Stary 2016-07-05, 21:18   #2334
Karoloo
<3 <3 <3

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62650331]Najtańszą na początek Taką -> http://allegro.pl/chusta-do-noszenia...093710562.html

Jak moge doradzić to lepiej dołożyć 100 zł i kupić pasiaka ze splotem skośno- krzyżowym bo o wiele wiele lepiej sie mota. Wiem co pisze bo swoja pierwsza chustę wlasnie kupiłam na Allegro i to była tzw. Poscielowka- oczywiście w opisie "oryginalna chusta do noszenia dzieci" i cena spoko 79zl.

Teraz nie pamietam czy w pierwszy czy ostatni weekend miesiaca w Little Frog jest wyprzedaż 2 gatunku chust (-20%)

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62650776]Właśnie, dziewczyny, które już chustowały może podrzucicie linki do jakiegoś poradnika jak wybrać i kupić pierwszą chustę. Albo polecicie jakieś konkretne typy? Nie wiem kompletnie na co zwrócić uwagę, więc kilka konkretnych uwag by się przydało [/QUOTE]

Na początek zaleca sie chustę w paski zeby ogarnąć dociąganiem górnej o dolnej krawędzi splot Skośno- krzyżowy a wymiary chust to zależy ja jestem drobna wiec 3,6 lub 4,2m sa idealne. http://littlefrog.pl/pol_m_Warto-zob...husty-334.html

I szczerze polecam kontakt z doradca

Polskie chusty Little Frog, Lenny Lamb

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2016-07-05, 21:25   #2335
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Jak moge doradzić to lepiej dołożyć 100 zł i kupić pasiaka ze splotem skośno- krzyżowym bo o wiele wiele lepiej sie mota. Wiem co pisze bo swoja pierwsza chustę wlasnie kupiłam na Allegro i to była tzw. Poscielowka- oczywiście w opisie "oryginalna chusta do noszenia dzieci" i cena spoko 79zl.

Teraz nie pamietam czy w pierwszy czy ostatni weekend miesiaca w Little Frog jest wyprzedaż 2 gatunku chust (-20%)

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Na początek zaleca sie chustę w paski zeby ogarnąć dociąganiem górnej o dolnej krawędzi splot Skośno- krzyżowy a wymiary chust to zależy ja jestem drobna wiec 3,6 lub 4,2m sa idealne. http://littlefrog.pl/pol_m_Warto-zob...husty-334.html

I szczerze polecam kontakt z doradca

Polskie chusty Little Frog, Lenny Lamb
Ale jakie? Bawełniane, z lnem? Tkane czy kolkowe? Gubię się w tym a też bym chciała ogarnąć

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Gratulacje i wszystkiego najlepszego

Stary 2016-07-05, 21:42   #2336
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę witaminy - Prenatal (do wykończenia), potem Mama Dha. Mają kwas foliowy, jod i zelazo w dobrych dawkach. Warto też brać kwasy dha.
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Zrób sobie morfologię, mi lekarz każe powtarzać co 3 tyg ze względu na wymioty. Kurde ale Ty to w ogóle ciężko przechodzisz biedna bo ja na szczęście codziennie już nie wymiotuję i mam nadzieję że sytuacja z dzisiejszej nocy się nie powtórzy.
Morfologia co 4 tygodnie jest chyba standardem?
Cytat:
Uh na mdłości chyba niestety nie ma żadnego lekarstwa, mi odrobinę pomaga jak piję duuużo wody szczególnie jak jak zaczyna mi sie robić niedobrze.

Dzięki wielkie, na pewno się przydadzą

Też mam w czwartek usg i już jak na szpilkach chodzę. Mąż akurat wyjechał wczoraj na delegacje a córka nie daje mi dużowolnego czasu więc może jakoś szybciej mi to zleci

Nie martw się o dziecko, jak mam wolne chwile to ciągle tylko czytam o ciązy i wszędzie lekarze mówią, że wymioty czy brak apetytu nie zaszkodzą dziecku bo każda z nas ma odpowiednie zapasy kalorii i witamin w ciele i starcza to średnio na kilka do kilkunastu tygodni. Więc nie martw się, że dziecku zaszkodzi,"na szczęście" to męczy tylko nas

Teściowa dzisiaj ma wziąć moją Ale do siebie na kilka godzin i planowałam wybrać się z siostrą na małe zakupy ale rano takmnie okropnie brzuch rozbolal, że dosłownie zwaliło mnie z nóg. Już drugi raz tak mi się zrobiło. Taki orkopny ból jakby jajnika, promieniuje aż na plecy. Taki skurczowy. W momencie mnie pot oblewa, całe ciało się spina i nawet głeboko oddychać nie mogę. Poprzednio lekarz podejrzewał zapalenie pęcherza ale badania wykluczyły. Dostałam tabletki rozkurczowe bezpieczne w ciąży "scopolan" i one pomagają. Dzisiaj to chyba z nerwów mnie dopadło. Już nie boli ale jakieś większe aktywności to sobie dziś odpuszcze.
Będzie dobrze Przy skurczach polecam też brać magnez.

Cytat:
Hej

Współczuje Wam dziewczyny tych mdłości mnie na szczęście mdliło tylko kilka razy do tej pory i nie wymiotowałam ani razu.

Wczoraj byłam na wizycie u nowej Pani ginekolog. Świetna babeczka, młoda, konkretna i bardzo miła. Gratulowała kilka razy, właściwie nie miałam jak jej nawet zadać pytania bo wszystko mi sama powiedziała

Widziałam młodego lub młodą ale dzieciaczek urósł !! Widać było wszystko nawet półkule mózgowe noo chyba spało bo mało się ruszało.
Wzruszyłam się, łezka poleciała a potem przy oglądaniu zdjęć z Tż aż się popłakałam z tych wszystkich emocji

Jeszcze nie dawno była taka mała kropeczka a teraz ma juz 5 cm i rośnie jak na drożdzach.
Wszystko jest ok, moje wyniki też książkowe

Pani nastrzelała foteczek dla tatusia bo siedział biedak i szpachlował kuchnię.

Za dwa tygodnie mam już kolejną wizytę bo potem są ŚDM i wszystko w okolicy gdzie mieszkam i mam centrum medyczne będzie pozamykane.

Coraz bardziej odechciewa mi się pracy ale na L4 nie mogę pojsc ;/

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Oby szybko Ci przeszło !

Ja już mam brzuszek. Jestem drobna więc może dlatego juz widać trochę. Moje ulubione spodnie poszły juz w odstawkę bo cisną w brzuchu.
Zostajesz u nowej pani gin?
Fajnie, że z malcem wszystko ok
Cytat:

Świetne wieści
Cytat:

W pierwszej ciąży miałam ogromny problem, żeby w ogóle dostać te krople. Jakaś zmowa farmaceutów - jak mówiłam, że ciąża, to w większości "może zaszkodzić dziecku".
Cytat:
No właśnie zdziwiłam się bo nie mam ciąży zagrożonej, jestem młoda, zdrowa ale mówila ze nie zaleca jazdy na rowerze później.
Przytulanek w pierwszym trymestrze też, chociaż i nie zabrania. Babeczka nie wygląda na jakąś przewrażliwioną.
Jak będę się dobrze czuć to będę na tym rowerze jeździć od czasu do czasu. Przecież nie robię maratonów ani nie uprawiam jakieś wyczynowej jazdy.

Jak napisałaś o rolkach to sobie uświadomiłam co mi Tz powiedział ostatnio kiedy zaliczyłam pierwszą glebę od dwóch lat
"Koniec z rolkami bez ochraniaczy !Albo sobie kupisz albo nie jeździsz "

Jezuu jeszcze dwie godzinki w pracy i jadę zobaczyć postępy w kuchni. Podobno meble skończone
Im większy brzuszek, tym bardziej przesuwa się ośrodek ciężkości - łatwo o utratę równowagi. Stacjonarny rower nie jest zabroniony. Z przytulankami każdy lekarz ma swoje zdanie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość

Ja miałam kilka bezobjawowych infekcji pęcherza (nie od basenu) - możliwe, że przez to mój maluch ma problemy z układem moczowym i skłonności do zakażeń Z powodu infekcji miałam szlaban na basen.

Cytat:
Gratulacje Mam nadzieję, że będzie łatwiej z usypianiem.

Jest piękna, ale raz - bardzo długa. Wydaje mi się, że starczy 4,2. Druga - splot prosty, on nie pracuje za dobrze i może być problem z dociąganiem, a noszenie cięższego dziecka nie da rady. Trzy - zmarnowane pieniądze - nie odzyskasz ich.
Z wyższej półki masz Kurpie Natibaby z wzorem ludowym.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62650776]Właśnie, dziewczyny, które już chustowały może podrzucicie linki do jakiegoś poradnika jak wybrać i kupić pierwszą chustę. Albo polecicie jakieś konkretne typy? Nie wiem kompletnie na co zwrócić uwagę, więc kilka konkretnych uwag by się przydało [/QUOTE]
1. Jaki masz rozmiar? Czy zechcesz nosić sama, czy ma nosić mąż?
2.Jaki masz budżet?
3.Preferencje kolorystyczne.

Polecam na początek chusty z różnymi krawędziami (najpopularniejsze na początek są pasiaki, ale niekoniecznie). Najlepiej używane - są złamane i mięciutkie. Mogę polecić grupy sprzedazowe na fb.
Koniecznie splot skośno-krzyżowy lub inny (jodełka, żakard, serduszkowy). Splot prosty odpada.
Dobra chusta to inwestycja - nie przerażajcie się cenami - ja miałam okazję kupić kupić i sprzedać kilka i nic nie straciłam.

Cytat:

Teraz nie pamietam czy w pierwszy czy ostatni weekend miesiaca w Little Frog jest wyprzedaż 2 gatunku chust (-20%) [COLOR="Silver"]

Moja koleżanka urodziła w maju córkę. Pożyczyłam jej pasiaka, teraz dostała na przechowanie Indio - dopiero przy tej drugiej było jej tak latwo wiazac, malej było miękko...

W Little Frog jest teraz wyprzedaz w pierwszy weekend.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 21:44   #2337
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Ale jakie? Bawełniane, z lnem? Tkane czy kolkowe? Gubię się w tym a też bym chciała ogarnąć

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Gratulacje i wszystkiego najlepszego

Ja mam wszystkie 100% bawełny, kółkowej nie mam żadnej ale na początek dla noworodka nie jest zalecana ze względu na asymetryczne ułożenie. Wszystkie chusty sa tkane

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2016-07-05, 21:46   #2338
furjatka
Zadomowienie

Oo o od razu trochę jaśniej ja bym bardzo poprosiła o linka do grupy sprzedażowej na fb.

Stary 2016-07-05, 21:47   #2339
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Na początek może być bawełna, ważna jest gramatura - ale skoro chcesz nosić od urodzenia to nawet najcieńsza bawełna w chustach da radę do 7-8kg. Przy cięższym dziecku lub upałach można się bawić w domieszki - na to przyjdzie czas.
Kółkową polecam na szybkie akcje, to zazwyczaj chusta kupowana jako druga.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 21:49   #2340
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Biorę witaminy - Prenatal (do wykończenia), potem Mama Dha. Mają kwas foliowy, jod i zelazo w dobrych dawkach. Warto też brać kwasy dha.

Morfologia co 4 tygodnie jest chyba standardem?

Będzie dobrze Przy skurczach polecam też brać magnez.

Zostajesz u nowej pani gin?
Fajnie, że z malcem wszystko ok

Świetne wieści

W pierwszej ciąży miałam ogromny problem, żeby w ogóle dostać te krople. Jakaś zmowa farmaceutów - jak mówiłam, że ciąża, to w większości "może zaszkodzić dziecku".

Im większy brzuszek, tym bardziej przesuwa się ośrodek ciężkości - łatwo o utratę równowagi. Stacjonarny rower nie jest zabroniony. Z przytulankami każdy lekarz ma swoje zdanie

Ja miałam kilka bezobjawowych infekcji pęcherza (nie od basenu) - możliwe, że przez to mój maluch ma problemy z układem moczowym i skłonności do zakażeń Z powodu infekcji miałam szlaban na basen.

Gratulacje Mam nadzieję, że będzie łatwiej z usypianiem.

Jest piękna, ale raz - bardzo długa. Wydaje mi się, że starczy 4,2. Druga - splot prosty, on nie pracuje za dobrze i może być problem z dociąganiem, a noszenie cięższego dziecka nie da rady. Trzy - zmarnowane pieniądze - nie odzyskasz ich.
Z wyższej półki masz Kurpie Natibaby z wzorem ludowym.

1. Jaki masz rozmiar? Czy zechcesz nosić sama, czy ma nosić mąż?
2.Jaki masz budżet?
3.Preferencje kolorystyczne.

Polecam na początek chusty z różnymi krawędziami (najpopularniejsze na początek są pasiaki, ale niekoniecznie). Najlepiej używane - są złamane i mięciutkie. Mogę polecić grupy sprzedazowe na fb.
Koniecznie splot skośno-krzyżowy lub inny (jodełka, żakard, serduszkowy). Splot prosty odpada.
Dobra chusta to inwestycja - nie przerażajcie się cenami - ja miałam okazję kupić kupić i sprzedać kilka i nic nie straciłam.

Moja koleżanka urodziła w maju córkę. Pożyczyłam jej pasiaka, teraz dostała na przechowanie Indio - dopiero przy tej drugiej było jej tak latwo wiazac, malej było miękko...

W Little Frog jest teraz wyprzedaz w pierwszy weekend.

Ja miałam Argusa na macankach i kurcze jestem zakochana miłością niestety platoniczna kupienie tej chusty grozi natychmiastowym rozwodem ale już urabiam TŻ na inne chusty- powiedziałam mu ze dziewczynki bedą miały porządne chusty każda max 1tys a wie ze jak sie na coś napale to nie ma zmiłuj

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Oo o od razu trochę jaśniej ja bym bardzo poprosiła o linka do grupy sprzedażowej na fb.

https://www.facebook.com/groups/chusty/
https://www.facebook.com/groups/chustynakazdakieszen/

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości