Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-03, 14:34   #2311
szczur17
Przyczajenie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Witam po przeczytaniu tego watku postanowiłam zawalczyc znowu z tradzikiem mam 17 lat i juz strasznie długo mam tradzi..chciałbym sie poradzic czy mój plan działania jest dobry czy tylko mi sie tak wydaje i czy nie zniszcze sobie bardziej twarzy a wiec :
1. picie trzy razy dziennie cherbatki z bratka
2. trzy łuzki aloesu dziennie do picia
3 .trzy razy dziennie myc twarz mydłem siarkowym
4 . codziennie rano smarowac twarz aloesem wycisnietym z gałązki\
5. na noc smarowac raz cebula raz cynamonem
6, dwa razy dziennie przemywac twarz woda i cytryna
To chyba tyle dodam ze mam tłusta cere ,a moze dodac jakis krem nawilzajacy czy cos ..... bardzo prosze o rady pozdrawiam
szczur17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 14:36   #2312
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

Cytat:
Napisane przez szczur17 Pokaż wiadomość
gwarantuję Ci, że nie wytrzymasz całej nocy z cynamonem na twarzy .
Stary 2009-07-03, 14:40   #2313
szczur17
Przyczajenie

Juz wytrzymałem piecze mnie tylko jakies 5 min a puzniej usycha i nic nie czuje ..
Stary 2009-07-03, 16:57   #2314
kowalczyk23
Raczkowanie

GG do kowalczyk23

Niezły plan na zniszczenie sobie twarzy.
kowalczyk23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 18:06   #2315
minus
Wtajemniczenie

GG do minus

Dziewczyny może poradzicie coś na błyszczącą buźkę ?
minus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 18:36   #2316
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez szczur17 Pokaż wiadomość
Witam po przeczytaniu tego watku postanowiłam zawalczyc znowu z tradzikiem mam 17 lat i juz strasznie długo mam tradzi..chciałbym sie poradzic czy mój plan działania jest dobry czy tylko mi sie tak wydaje i czy nie zniszcze sobie bardziej twarzy a wiec :
1. picie trzy razy dziennie cherbatki z bratka
2. trzy łuzki aloesu dziennie do picia
3 .trzy razy dziennie myc twarz mydłem siarkowym
4 . codziennie rano smarowac twarz aloesem wycisnietym z gałązki\
6, dwa razy dziennie przemywac twarz woda i cytryna
To chyba tyle dodam ze mam tłusta cere ,a moze dodac jakis krem nawilzajacy czy cos ..... bardzo prosze o rady pozdrawiam
Ad. 1. bratek jest ok. Możesz pić, chociaż nie wiem czy zmusiłabym się 3 razy dziennie.
Ad. 2. aloes prawdopodobnie też ok. Napewno nie zaszkodzi.
Ad. 3. Absolutnie nie stosuj mydła siarkowego na tłustą cerę! Wyszuszysz ją bardzo, przez co będzie się jeszcze bardziej przetłuszczała. Kup łagodny żel myjący do cery wrazliwej.
Ad. 4. Aloes - jak w punkcie 2, podobno działa łagodząco i przyspiesza gojenie
Ad. 5. O cebuli słyszałam pozytywne recenzje. Niestety cynamon ma działanie rozgrzewające i bardzo źle działa na naczynka. Ryzykujesz cerą naczynkową i rumieniem po wyleczeniu trądziku.
Ad. 5. Cytryna... czasem można jej użyć, ale lepszy byłby tonik z kwasem BHA lub PHA.
Pozatym nie należy przesadzać z wysuszaniem i zakwaszaniem cery. Powinnaś dążyć do usokojenia cery, a nie nadmiernie ją podrażniać. Mydło siarkowe i cynamon wykreśliłabym z tej listy natychmiast.
Brakuje też nawilżania.

Minus na błyszczącą buźkę najlepsza jest wyszukiwarka a dopiero potem zadawanie setny raz tego samego pytania. Rozumiem, że buzia błyszczy, bo jest tłusta? Wpisz w wyszukiwarkę hasło tłusta cera i może wystarczy ci wakacji na lekturę
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 18:44   #2317
minus
Wtajemniczenie

GG do minus

Więc od jakiegoś czasu czytam na forum wątki o tłustej cerze. Niestety, wszędzie są tylko zadawane pytania na które nie ma odpowiedzi i rady typu: użyj kremu kryjącego, pudru, podkładu... Nie chce psuć cery podkładami ;/ Więc jeśli byłabyś tak miła i mi coś poradziła ;**
minus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 19:15   #2318
cuks
Przyczajenie

Widze że szukacie spocobu na tłustą cerę ...
Domowego sposobu nie znam.
Ja jako tako nie mam z nią problemów, ale już pare razy słyszałam jak ktoś na tłustą cerę radzi oliwkę do ciała HiPP...
...że nie tylko pomaga na tłustą cerę ale i pryszcze powoli znikają
Nie stosowałam... ale polecam ;]
cuks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 19:54   #2319
szczur17
Przyczajenie

czyli wode z cytryna zamieniam na tonik z kwasem BHA
a mydło siarkowe na Apotheker Scheller oczyszczający żel myjący do cery wrażliwej i wszystko jes ok dzienki
Stary 2009-07-03, 20:20   #2320
marta3785
Przyczajenie

A ja słyszałam, że maseczka z cynamonu jest dobra po poprawia koloryt skóry i krążenie krwi...ale je jeszcze nie próbowałam...nie wiem czy ryzykować...
marta3785 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 20:56   #2321
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez minus Pokaż wiadomość
Więc od jakiegoś czasu czytam na forum wątki o tłustej cerze. Niestety, wszędzie są tylko zadawane pytania na które nie ma odpowiedzi i rady typu: użyj kremu kryjącego, pudru, podkładu... Nie chce psuć cery podkładami ;/ Więc jeśli byłabyś tak miła i mi coś poradziła ;**
https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=17438497
To są wyniki wyszukiwania. 500 postów
Nie sądzę, żeby nie było odpowiedzi, bo sama setki razy pisałam o tym. Na biochemii o cerze tłustej jest cały długaśny wątek z poradami.
Na dermatologii panuje jakaś mania zakładania swoich wątków o cerze tłustej/trądzikowej nawet jeśli na pierwszej stronie jest ich już 5, więc nie dziw się, że wielu osobom nie chce się już odpowiadać. Pozatym piszesz, że masz świecącą skórę i tylko tyle. Nie wiemy nic o twojej pielęgnacji. Może trzeba ją skorygować, spróbować czegoś innego?
Podkład kryjący to nie rozwiąznie i raczej nie jest polecany jako antidotum na tłustą cerę. Watro postawić na pielęgnację łagodny żel typu physiogel, cleanance, effaclar i lekkie kwasy (effaclar k, cleanace k, acne-derm, tonik aspirynowy itp.).
Przy kwasach pamiętaj o filtrach na dzień, zastąpią ci krem nawilżający.
Używaj toniku bez alkoholu, żeby nie podrażniać niepotrzebnie cery.
To takie rady na szybko (w końcu piątek wieczór, więc szkoda czasu na siedzenie w domu)
Stary 2009-07-03, 21:20   #2322
losek78
Zakorzenienie

a ja jestem zawiedziona caŁą serią siarkową barwy, używam jeszcze kremu matującego , Ładnie matuje skóre na 3 godziny ale zapycha i robia mi sie po nim grudki na twarzy
Stary 2009-07-03, 22:33   #2323
cuks
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marta3785 Pokaż wiadomość
A ja słyszałam, że maseczka z cynamonu jest dobra po poprawia koloryt skóry i krążenie krwi...ale je jeszcze nie próbowałam...nie wiem czy ryzykować...
Po cynamonie skóra na twarzy strasznie piecze, i staje się czerwoniutka...
Niektórzy twierdzą że to pieczenie jest czymś oczywistym, a czerwony kolor po godzince schodzi.
cuks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 05:14   #2324
kowalczyk23
Raczkowanie

GG do kowalczyk23

Nawet przez cynamon kolega poparzył sobie twarz.
kowalczyk23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 08:20   #2325
RedApple
Zakorzenienie

Na pojedyńcze wypryski, albo takie ze stanem zapalnym daję troszkę panthenolu na oparzenia słoneczne, pomaga i szybciej się goi.
RedApple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-04, 11:22   #2326
losek78
Zakorzenienie

z cynamonem trzeba uważać ponieważ dużo osób ma po nim uczulenie
Stary 2009-07-04, 19:08   #2327
marta3785
Przyczajenie

Aha, to ja wole jednak nie używać tego cynamonu tym bardziej, że nie chce jeszcze bardziej sobie popsuć cerę i tak mam całą w krostach, wągrach, małych ropniakach a na policzkach czerwone dziury po trądziku chodzę do dermatologa biorę cały czas antybiotyki ale to niewiele pomaga. Chciałabym spróbować domowych sposobów... co powiecie o tym toniku z cytryny czy maseczki z cebuli... czy naprawdę pomaga? a może macie jakieś inne jeszcze sposoby by pozbyć się tego cholerstwa?
Stary 2009-07-04, 19:51   #2328
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez marta3785 Pokaż wiadomość
Aha, to ja wole jednak nie używać tego cynamonu tym bardziej, że nie chce jeszcze bardziej sobie popsuć cerę i tak mam całą w krostach, wągrach, małych ropniakach a na policzkach czerwone dziury po trądziku chodzę do dermatologa biorę cały czas antybiotyki ale to niewiele pomaga. Chciałabym spróbować domowych sposobów... co powiecie o tym toniku z cytryny czy maseczki z cebuli... czy naprawdę pomaga? a może macie jakieś inne jeszcze sposoby by pozbyć się tego cholerstwa?
Ile lat leczysz trądzik? Jeśli od wielu lat nie ma poprawy to poszukaj dermatologa, który przerpowadzi kuracje doustnymi retinoidami. Na taki trądzik domowe sposoby nie pomogą. Nadmiar antybiotyków zabija i te złe i dobre bakterie, uodparnia organizm. Nie jestem zwolenniczką doustnych antybiotyków branych zbyt długo i nie zgodziłabym się na długotrwałą antybiotykoterapię. Zresztą wiem z doświadczenia, że trądzik i tak po takim leczeniu wróci.
Stary 2009-07-05, 13:29   #2329
losek78
Zakorzenienie

retinoidy są bardzo dobre , ja jednak sie nie zdecydowaŁam choć pani dermatolog mi proponowaŁa ponieważ przy nich nie wolno zajść w ciąże i najlepiej przyjmować jednocześnie tabletki antykoncepcyjne, jak dla mnie za duzo chemii jak na mój organizm
Stary 2009-07-05, 15:30   #2330
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
retinoidy są bardzo dobre , ja jednak sie nie zdecydowaŁam choć pani dermatolog mi proponowaŁa ponieważ przy nich nie wolno zajść w ciąże i najlepiej przyjmować jednocześnie tabletki antykoncepcyjne, jak dla mnie za duzo chemii jak na mój organizm
Czasem warto przez rok pofaszerować się tą chemią, żeby później mieć spokój i żyć w miarę normalnie, a nie przez cały czas myśleć o tym jak jeszcze można pozbyc się trądziku.
Stary 2009-07-05, 19:20   #2331
losek78
Zakorzenienie

każdy dokonuje wyboru sam ,
ja obecnie piję herbatkę z pokrzywy i próbuje ograniczyć sŁodycze,
a niewiadomo czy za 10 lat nieokaże sie że retinoidy powoduja raka ,
bo wady pŁodu powodują na pewno, chyba że ktos nie mysli o dzieciach a w przyszŁości nie wiadomo czy to nie zostaje w organizmie na dŁużej ,
jestem przeciwniczką chemii ponieważ uważam że firmy farmaceutyczne robią kasę na tym ,

co do sprawdzonych metod naturalnych na pozbycie sie trądziku to jakis czas temu stosowaŁam kąpiele zioŁowe i bardzo mi pomogŁy na trądzik (antybiotyk niestety marnie dziaŁaŁ i w dodatku powodowaŁ dolegliwości żoŁądkowe) nie pamiętam już wszystkich zióŁ ale na pewno są to m.in. rumianek, szaŁwia, skrzyp, bratek, oraz olejek z drzewa herbacianego ,
wŁaściwie wszystkie leki farmacutyczne mozna zastąpić zioŁowymi tylko maŁo kto o tym wie i sie na tym zna , mozna poszukać takiej osoby która leczy zioŁami (tylko trzeba uważać na oszustów leczących cudownie lub jakiejś medycyny chińskiej itp )
Stary 2009-07-06, 11:09   #2332
marta3785
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Ile lat leczysz trądzik? Jeśli od wielu lat nie ma poprawy to poszukaj dermatologa, który przerpowadzi kuracje doustnymi retinoidami. Na taki trądzik domowe sposoby nie pomogą. Nadmiar antybiotyków zabija i te złe i dobre bakterie, uodparnia organizm. Nie jestem zwolenniczką doustnych antybiotyków branych zbyt długo i nie zgodziłabym się na długotrwałą antybiotykoterapię. Zresztą wiem z doświadczenia, że trądzik i tak po takim leczeniu wróci.
Ja od ok 4 lat chodzę do dermatologa ale on mi przepisuje tylko antybiotyki do smarowania buzi. Doustnych nie brałam jeszcze nigdy.
Stary 2009-07-06, 13:39   #2333
KantDupy
Przyczajenie

A o maseczce z swieżej cebuli nikt nie słyszał ?
O papce z ząbka czosnku ? , zostawiasz pod gazą na noc lub na parę godz. i masz po pryszczu
Zamiast tabsów anty. i przeciw trądzikowi o podłożu androgenowym ziółka ?: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/acne_fito.html
Te zioła grosze kosztują podobno pomagają
KantDupy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 21:12   #2334
niuholka
Przyczajenie

Witam! Mam na imię Agata Bardzo zaciekawił mnie ten temat ponieważ przez dwa lata próbowałam walczyć z trądzikiem i udało się Otóż według mnie żadne maseczki z cynamonu,ziemniakow, cebuli nie przynoszą efektów ale powodują skutki uboczne... przekonałam sie o tym na własnej skórze ..a jeśli już dają efekt to kilkugodzinny lub kilkuminutowy:/ Według mnie nie warto niszczyć sobie tak własnej twarzy,tylko po to "bo może akurat zaskutkuje"! Nieprawda! Ja nie miałam trądziku ropnego i bardzo intensywnego ale miałam krosty które baardzo ,ale to bardzo mnie bolały..pojawiały się one szczególnie na skroniach i na nosie..czasami tylko na policzkach;p Jak każda dziewczyna zaczełam je wygniatać ale to rózwniez dawało tylko skutki uboczne ponieważ powstawały blizny a krosta się odnawiała! Więc pod zadnym pozorem nie wyciskać! Aż pewnego dnia udałam sie do apteki i co mi polecono MYDŁO!! Ale to było mydło antyalergiczne które zawierało nanosrebro które zwalcza wszelkie zarazki dzięki którym powstaje trądzik..Używałam go przez ok tydzień...myłam twarz jak normalnym mydłem tylko trzymałam go na twarzy ok.5min(czułam na twarzy lekkie pieczenie i ściaganie skóry) po czym spłukiwałam Aaa i jeszcze baardzo ważna rzecz po umyciu twarzy brałam patyczek do uszu i na miejsca krost nakładałam olejek z drzewa herbacianego ...naprawde pomaga tylko troche śmierdzi;/ I oczywiście nie uzywajcie niewiadomo jakich kremow do twarzy tylko krem nivea lub bambino(dla dzieci) i przede wszystkim odstawcie kremy z oliwkami ponieważ powodują łojenie się skóry co pogarsza sytuacje..Mam nadzieje ze mogłam Państwu pomóc...POZDAWIAM

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Aaaa i jeśli sie Państwu gdzieś spieszyy (np.na jakieś przyjęcie) a tu nagle pojawiła sie krosta polecam (jesli ktoś ma) krople do oczu (najlepiej antybiotykowe) nie zaszkodzą ale pomogą...pozostawić pod wacikiem kosmetycznym ok.10 min... nie krócej krosta napewno zniknie...polecam..
Stosowałam również masć BENZACNE... rowniez skuteczna lecz najbardziej polecam MYDEŁKO NATURALNE I OLEJEK Z DRZEWA HERBACIANEGO
niuholka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 22:42   #2335
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez KantDupy Pokaż wiadomość
A o maseczce z swieżej cebuli nikt nie słyszał ?
O papce z ząbka czosnku ? , zostawiasz pod gazą na noc lub na parę godz. i masz po pryszczu
Zamiast tabsów anty. i przeciw trądzikowi o podłożu androgenowym ziółka ?: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/acne_fito.html
Te zioła grosze kosztują podobno pomagają
Drogi KancieDupy tak się składa, że słyszeliśmy, nawet są na ten temat odrębne wątki, więc twoje "nowatorskie" pomysły można rozbić o twój nick.
Pozatym my tu najpierw korzystamy z wyszukiwarki, a dopiero potem piszemy "odkrywcze" posty. Wyniki dla maseczki z cebuli to 116 postów: http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=17484559
Po drugie ziółka, które jak napisałeś/aś podobno pomagają zamiast leków przeciwtrądzikowych? Skomentuję krótko - dobry żart
Wyobraź sobie, ze tutaj setki ludzi przerabiały temat ziółek. I niektórzy nawet zauważali poprawę, ale nikt się nie wyleczył, chyba, ze jednorazowe nicki, które pojawiały się, pisały odkrywcze posty o cudownym wyleczeniu trądziku ziołami i znikały

Gdyby leczenie trądziku było takie łatwe jak się niektórym wydaje... życie byłoby prostsze
Stary 2009-07-07, 10:35   #2336
agaabb
Przyczajenie

Smile Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Moim zdaniem trzeba po prostu czekać, przejdzie z wiekiem. Próbowałam juz kilka kosmetyków. Zaczynając od kremu Bambino, poprzez maseczki z drożdży i cebuli, Under Twenty, Perfecta, zestawy Garniera, skończywszy na Clean&Clear i sudocremie. Ostatnie 2 używam do dziś i pomagają. U mnie to jest tak, że trądzić powodują słodycze. Gdy przestałam jeść czekolady, cukierki i przestałam słodzic herbatę... - cera staje się ładniejsza.
agaabb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 14:09   #2337
olusia00094
Przyczajenie

Witam (; No jak wielu z was tutaj mam problem z pryszczami. Mam je gdzieś od 12 roku życia. No przez pierwsze 2 lata to były pojedyncze wypryski lecz z wiekiem stawały się gorsze. Teraz mam 15 lat. Mój stan cery o wiele bardziej się pogorszył [a kiedy mam okres to juz w ogóle] Moja kuzynka jest o rok starsza odemnie[ dokładnie 9 miesięcy] kiedy była w tym wieku co jestem teraz ja miała ten sam problem jej cera o wiele bardziej sie pogorszyła. Ale ona nie zamierzała iść do dermatologa. Ja byłam ale nic nie pomógł. Ale gdy jest coraz bliżej 16 jej cera jest cudowna. Dla mnie wymarzona. Naprawde , z wiekiem [przynajmniej trądzik pospolity] znika. A czytałam że u dziewcząt ten problem znika w wieku 16 lat. U chłopców trochę później. Stosowałam pełno tych "cudownych" środków. Oczywiście nie było takich super efektów. Nie mówię że wcale ich nie było. (; Coś tam pomagała. zmniejszyć ich wielkość itp. Ale zaczerwieniania były zawsze i są. Stosuję żel Clean&Clear, tonik garniera i krem punktowy Mary Kay. Ale macie może jakieś sprawdzone produkty i z drogerii i samorobne. SPRAWDZONE !

ps. Jestem dobrej myśli że z wiekiem zniknie (;
olusia00094 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 14:13   #2338
czarownica iga
Raczkowanie

Cool Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez olusia00094 Pokaż wiadomość
Witam (; No jak wielu z was tutaj mam problem z pryszczami. Mam je gdzieś od 12 roku życia. No przez pierwsze 2 lata to były pojedyncze wypryski lecz z wiekiem stawały się gorsze. Teraz mam 15 lat. Mój stan cery o wiele bardziej się pogorszył [a kiedy mam okres to juz w ogóle] Moja kuzynka jest o rok starsza odemnie[ dokładnie 9 miesięcy] kiedy była w tym wieku co jestem teraz ja miała ten sam problem jej cera o wiele bardziej sie pogorszyła. Ale ona nie zamierzała iść do dermatologa. Ja byłam ale nic nie pomógł. Ale gdy jest coraz bliżej 16 jej cera jest cudowna. Dla mnie wymarzona. Naprawde , z wiekiem [przynajmniej trądzik pospolity] znika. A czytałam że u dziewcząt ten problem znika w wieku 16 lat. U chłopców trochę później. Stosowałam pełno tych "cudownych" środków. Oczywiście nie było takich super efektów. Nie mówię że wcale ich nie było. (; Coś tam pomagała. zmniejszyć ich wielkość itp. Ale zaczerwieniania były zawsze i są. Stosuję żel Clean&Clear, tonik garniera i krem punktowy Mary Kay. Ale macie może jakieś sprawdzone produkty i z drogerii i samorobne. SPRAWDZONE !

jeśli chodzi o mnie, to ja kupilam w aptece sobie BRATEK. Piłam i myłam nim buzie i były efekty. pryszcze się szybciej wysuszały i mniej ich wychodziło. spróbuj może Tobie tez pomoże
Stary 2009-07-07, 14:14   #2339
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

Cytat:
Napisane przez olusia00094 Pokaż wiadomość

no to muszę Cię zasmucić. ja mam 17 lat i jeszcze mam trądzik.
znajoma mojej cioci ma 24 lata i zmaga się z tym samym problemem.
dziewczynom trądzik na bank magicznie nie znika w dniu 16. urodzin .

Edytowane przez Miss Dramatique
Czas edycji: 2009-07-07 o 14:16
Miss Dramatique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 20:55   #2340
olusia00094
Przyczajenie

czarownica iga: dzięki napewno spróbuje (;
Miss Dramatique: wiesz ja o tym wiem ;d tylko, że jej teraz polepszyło sie. ja tam w cuda nie wierzę, no ale cóż trzeba wierzyć że z czesme zejdzie i oby jak najszybciej ;d

_____
muszę jednak znowu isć do dermatologa, ale prywatnie. może coś poradzi jakiś antybiotyk czy cóś ;d

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Dramatique Pokaż wiadomość
no to muszę Cię zasmucić. ja mam 17 lat i jeszcze mam trądzik.
znajoma mojej cioci ma 24 lata i zmaga się z tym samym problemem.
dziewczynom trądzik na bank magicznie nie znika w dniu 16. urodzin .
a tak do twojej cioci to chyba to juz nie jest trądzik pospolity jeżeli ma go jeszcze. ;>

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

i jeszcze jedno !!

Pomocy !
Mam na policzku bolącego pryszcza. ;( Jak się nie zadba o stan skóry moze wyjść na wierzch cała jego zawartość. To białe świństwo. Teraz ogólnie dbam jak nigdy o cere, ponieważ za 4 dni idę na ślub i chce wyglądac ładnie. Oczywiści nałoże na siebie podklad i puder zeby ladnie wszystko zakryc i zamatować. No ale jak wiadomo podkład nie trzyma sie dlugo i tworzy tylko potem 'brud' na tawrzy co spowoduje zaniedbanie tego bolącego pryszcza no i już pisałam co się z tym stanie. A nie chce o 9 wieczorem mieć białą, wielką diodę na policzku. ;/ Od razu piszę: NIE WYCISNĘ GO, ponieważ może mi nie wyjść to całe wyciskanie i zrobię jeszcze większe gó*no z tego. ;/;/ Może coś nasmarować na niego żeby go mocno ssuszyć. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję (;
olusia00094 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości