![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
A teraz trochę moich fantazji i próba uchwycenia w kadr (czasem bardzo gwałtownej
![]() Edytowane przez elsi Czas edycji: 2009-03-17 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
o kurka ale słodki
![]() to spojżenie z ostatniego zdjęcia mnie rozwala: co by tu zbroic? i czy ktoś patrzy? ![]()
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
A na koniec trochę kocich łapek
![]() Edytowane przez elsi Czas edycji: 2009-03-17 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
łapeczki, łapeczki, uwielbiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Wtajemniczenie
|
elsi ------ RESPECT
![]() ![]() ![]() ![]()
#2316 |
Rozeznanie
|
A ja od dzis tez jestem posiadaczka kotka a dokladnie kociczki. Jest jeszcze bardzo mala ma dopiero 5 tygodni. Poki co oswaja sie z otoczeniem, chodzi po calym mieszkaniu i miauczy i nie wiem czy sie martwic tym miauczeniem, moze jej cos jest. O kotkach dopiero zbieram informacje bo wczesniej przez 15 lat mialam psa niestety miesiac temu odszedl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdjęcia wyszły cudowne, a Wedelek jest baaaardzo fotogeniczny ![]() ![]() ![]() Esfira, śliczny ten Twój solenizant. Widać, że to już nie kociak, ale roczny kocurek ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
5 tygodni, ona miauczy za matką, powinna byc z nią conajmniej drugie tyle- do 10 tygodni!
wiem, że nie zawsze jest taka mozliwosc, ale czy nie mozesz jej zwrócic do matki i odebrac za 5 tygodni? 5 tygodni to jeszcze niemowlaczek. szkoda, że nie zaczęłaś od zbierania informacji, wtedy bys wiedziała, ż ekotki nadają sie do adopcji około 10-12 tygodnia. Bez matki kotka przeżyje, nie martw się, ale dla jej dobra powinna z nią jeszcze pobyć tyle, ile mówiłam. http://www.fundacjakot.pl/content/view/48/46/ tu znajdziesz porady jak opiekowac się takim szkrabem. podstawowe wyposażenie sucha karma dla kociąt, np. royal canin babycat, purina pro plan kitten... karma w puszkach- np. animonda carny kitten o whiskasach i kitekatach zapominamy- kotek to teraz twoje dziecko ![]() może się przydac mleko dla kociąt Mixol, żeby maluszka jeszcze trochę tym odkarmić kuweta, żwirek- lepiej niezbrylajacy, bo jak głuptaskowi strzeli do głowy go spróbowac zjeść? http://abckota.pl/iok.html - instrukcja obsługi kota- przeczytaj, tam znajdziesz odpowiedzi na wiele swoich pytań. maxi82, oby nie, ja kocham te jego wygłupy. Co prawda jak miał 4 mies. to było nie do wytrzymania, ale ja nie chcę kota kanapowca, poważnego jak sama smierć, tylko mojego skoczka głupolka, o takieeego |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() i......jednoczesnie gratuluje nowego czlonka (czlonkini) rodziny ![]() Esfira ma racje - i dala duzo cennych rad/linkow. Kotek sie boi i teskni za mama - poswiecaj jej jak najwiecej czasu i czesto przytulaj. Takie maluszki lubia spac z/na czyms pluszowym, moze daj jej jakas milutka,miekka maskotke -zeby moga na niej spac podczas Twojej nieobecnosci. Daj znac co u kici i koniecznie wrzuc fotki maluszka. Aha i jak najczesciej odwiedzaj to forum -a dowiesz sie wszystkiego. Niektore dziewczyny to prawdzie ekspertki ! ![]() Propo's ekspertow... Lauro dziekuje ![]() Zycie toczy sie dalej... ![]() OT : Powiedz lepiej jak idzie gra na perkusji ![]() ![]() ![]() ![]() p.s Dziewczyny ...jak zwykle piekne fotki-kotki ![]() Elsi -naprawde fajne fotki - moze zrobisz wystawe ? ![]() pozdrawiam
![]() |
#2320 | ||
Raróg
|
Cytat:
Wiesz, z tego co czytam, coraz więcej ludzi słysząc, że powinni pozbyć się kota, zmienia po prostu lekarza ![]() ![]() ![]() Leo$ ![]() OT: Przyznaję bez bicia, że się ostatnio rozleniwiłam, ale jakoś idzie, TŻ mnie zagania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maxi82 Czas edycji: 2006-09-09 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za porady napewno skorzystam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
Lustereczko, czy Twój kotek ma jeszcze niebieskie oczka? Moja kicia jak ją znalezliśmy, miała niebieskie oczka i wet ocenił ją na jakiś miesiąc. Podobno kotki mają niebieskie, niedługo po otwarciu oczek. Była naprawdę maleńka i kręciła się przez kilka dni wokół bloku sama, matki nigdzie nie było widać, no i w końcu my ją wzieliśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Rozeznanie
|
Nie ma juz niebieskich oczek ma takie szare w ogole caly jest szary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Raczkowanie
|
Ja też uwielbiam kotki....... To są najcudoniejsze zwierzaki na świecie, nigdy nie przejdę obojętnie obok kociaka...... Koty mają charakter, wewnętrzyny magnetyzm i aurę tajemniczości...... Są kochane... Jak idziemy z TŻ i ja powiem "Ojeeeejj..", to on od razu pyta : "Gdzie widzisz mruczka?", bo wie, że zawsze tak na nie reaguje. Sama miałam kiedyś kociaka przez 8 lat, ale zachorowała ciężko i niestety trzeba było ją uśpić. To bylo 8 lat temu, a mi nadal jej żal. Wiem, ze w przyszłości będziemy mieli kotka, najchętniej Main Coona, chociaż zwykłe dachowce są chyba najkochańsze. Kocham kociaki
![]()
![]() |
#2326 |
Raczkowanie
|
Jak patrzę na zdjęcia Waszych kociaków, to mi żal, że sama nie ma mam aktualnie takiego futrzaka. Ale zdecydowałam, że najlepiej będzie, jak "zaadoptuje" jakiegoś kotka, jak już będę na swoim, tzn, kiedy wyprowadzę się z domu... Jeśli to będzie kocurek, to chcemy go nazwać Winston.
![]()
#2327 | |
Raróg
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny mam kilka pytan.
Jak czesto kotek powinien pic wode? Bo moj odkad go przynioslam do domu czyli od wczoraj w poludnie jeszcze ani razu nic sie nie napil. Podstawialismy mu mleko i wode ale on nie chce. Ale siusia normalnie dosc czesto nawet i dwa razy zrobil kupke wiec mam nadzieje ze jest wszystko OK. I powiedzcie mi jeszcze taka rzecz, wyczytalam ze mam mu dawac jesc jakies 5 do 7 razy na dobe ale jak mu daje jesc to czekac az on skonczy i sam odejdzie od jedzenia czy zabierac gdy wydaje mi sie ze juz za duzo zjadla. Nie wiem czy takie male kotki juz umieja sie kontrolowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam na targach Zoomarket i była tam wystawa kotów....zwariowałam ![]() ![]() Laura przekonałam się dlaczego MCO... dopiero jak je zobaczyłam na własne oczy...są niesamowite Lustereczko kaciątko wodę powinno mieć zawsze świeżą...nawet jak nie wypije to zmieniaj ją co kilka godzin, mleczko dobrze, żeby było specjalne dla kotów np. Klara, suchą karmę (w tym wieku zdecydowanie RC Babycat) może mieć zawsze dostępną, a mokre...podawaj niewielkie ilości ale nie sprzątaj od razu jak kotek odejdzie od miseczki...takie maluchy często jedzą na raty, więc posiłek może trwać ok godziny z przerwami. Jeśli je mokrą karmę, wtedy zdecydowanie mniej pije... powodzenia
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie Edytowane przez makadamia Czas edycji: 2006-09-10 o 10:17 Powód: coby nie było post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Dziękuję za ciepłe słowa na temat zdjęć ![]() Wróciłam z urlopu od TŻ-a. Kociek został u Niego. Nie wyobrażacie sobie jak puste jest mieszkanie bez kota. Właśnie - "mieszkanie", nie "dom". ![]() Maxi82, gdy wyjeżdżałam kociek miał się coraz lepiej. Mam nadzieję, że juz tak zostanie i uda się go zaszczepić po zakończeniu kuracji Scanomune. Na razie rezygnujemy z transortowania Wedelka. Żeby nie ryzykować ponownego nawrotu choroby. Muszę przyznać, że kociek rośnie jak na drożdżach. Nie przekarmiamy go, ale zdarzyło mu się przybrać 100 g w ciągu 4 dni (może pusty brzuszek podczas pierwszego ważenia?). Oczka po odstawieniu maści są już praktycznie zdrowe ![]() Głaski dla Kirki i pozdrowienia dla Opiekunki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Raczkowanie
|
Skarby moje, ja znowu z pytaniem o mojego juz 4 miesiecznego kotka... On non stop mnie gryzie i drapie po rękach, nie pozwalam mu, myślałam ze to dlatego ze ma jeszcze mleczaki lub chce sie bawić.... Ale ostatnio zaczął tez skakać na twarz np. jak sobie leże i nim nie zajmuje a to juz nie fajnie bo nie chce mieć podrapanej twarzy i boje sio oczy
![]() Powiedzcie mi czy to normalne? Tak zazwyczaj jest miluślim kociakiem, i tylko na ręce i na ręce ![]() ![]()
#2332 |
Zakorzenienie
|
moj tez mi skakal i lapal mnie za szyje,albo za policzki ale bez pazurow na szczescie,robi to do dzis jak np scielam lozko i schylam sie skacze mi na glowe
moze po prostu obcinaj swojemu czesto pazury to nie bedzie cie drapal |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Raczkowanie
|
Dzieki, czekam na inne opinie
![]() Pazurki u weterynarza obcinać? Boję się ze jak sama zrobię to moze go boleć...
#2334 |
Zakorzenienie
|
Sara17, kociak tak zwraca na siebie twoją uwagę. U mnie apogeum to było ugryzienie w oko- ranka ok. 1cm. pod rzęsami
![]() jak oduczyć? ja na mojego prychałam, miuczałam jak Bardzo Zły Kot- natychmiastowa długa^^. Można też wybawić kociaka- bawic się z nim az będzie miał jęzor na brodzie i klepnie spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Raróg
|
Ja mojej od początku zabraniałam mocnego gryzienia czy drapania. Od razu była delikatnie zbesztana lub zabawa się kończyła i nauczyła się szybko, że za mocno nie wolno. Pewnie, że to normalne, ale lepiej nauczyć kotka, na ile może sobie pozwolić. Pazurki możesz sama obcinać, wystarczy uciąć tylko sam ostry czubek. U młodego kota zazwyczaj wyraźnie widać, gdzie zaczyna się unerwienie, w tym miejscu pod żadnym pozorem ciąć nie wolno. Jeśli się boisz, że jednak zrobisz mu niechcący krzywdę, lepiej pójść na lekcję do weta
![]() Pzdr! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Wtajemniczenie
|
Laura, powiem szczerze że jak kiedys niewierzyłam w twoje "słowne karcenie" kociego towarzysza tak od niedawna jestem ci wina ukłony
![]() zazwyczj kota przeganiałam jak zrobl coś złego, albo używałam fizycznego karcenia... ale zaczeam wdrażać twoje metdy - i odziwo - ku memu zaskoczeniu ![]() Klakier usuchał... patrzał błalnie, wiec ja mówiłam głośniej, ale nie ponosiłam ręki, na zaczepki nie reagowałam... i nawet reaguje na takie -łagodne - karcenie. To dobrze ![]() Pozdrawiam cie Laura ![]()
#2337 |
Zakorzenienie
|
Sara17, potwierdzam sposób dziewczyn. Przycinanie pazurków to podstawa - zapobiegnie nie tylko podrapaniom Ciebie ale też mebli oraz dywanów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zadomowienie
|
Elsi bardzo się cieszę, że Wedelek ma się coraz lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o pazurki to polecam drapaczkę , bardzo przydatne, szczególnie gdy kiciuś nie wychodzi z domu. Moja Kircia tak ładnie tępi na niej pazurki, że wogóle nie trzeba obcinać. Tylko od czasu do czasu znajdujemy na dywanie "stare" pazurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam takie czerwone i spuchnięte oczy, że ledwo widzę i prawie się dusiłam w jego towarzystwie jaki pustu jest dom bez Urwiska, chce mi się ryczeć ![]() ![]() ![]()
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
A mogłabyś cyknąć zdjęcie kirkowej drapaczki? Nie bardzo możemy się zdecydować na jakis model (a kota nie ma jak zapytać;
![]() ![]() Myziaki za uszami dla mruczkowej ![]() Kimi, biedactwo, jakie smutne wieści ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.