|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak zmienic moj pokoj na........
Hej, jeżeli mogę coś powiedzieć jeszcze. Przede wszystkim te fotele i wersalka ..... chyba wiesz co mam na myśli. Poza tym fajnie pomalowane ściany to już duży sukces. Mi osobiście podobają się "paskowane" ściany
Oczywiście skorzystaj z proponowanych pomysłów na oświetlenie. Pocztówki, zdjęcia itp bardzo ładnie wyglądają w antyramie ( fajniejszy efekt można osiągnąć gdy ozdobi się antyramę np układając zdjęcia pobawić się w scrapbooking ). Myślę, że kolorowe kwiatki także dodadzą uroku pokojowi. I ważne jest też po czym chodzisz Jeżeli masz nowe podłogi to z dywanu można zrezygnować, ewentualnie mały chodniczek koło łóżka, w innym wypadku miękki dywanik to jest to
Jeśli tańczyłem to aż do zatracenia. Dałeś mi wino, wypiłem je do dna, a butelkę rzuciłem w twarz światu.....Na główce od szpilki tańczą dla mnie anioły. Jakże więc, spodobałem się Wam? Do gustu przypadłem ?
|
|
|
|
#2342 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co sądzicie o moim pokoju?
Rzeczywiście koło siebie fotel ze stoliczkiem ładnie wyglądają. Szkoda że trochę niewyraźne zdjęcia :/ Jednak próbuję sobie wyobrazić jak to ładnie wygląda w rzeczywistości
Jeśli tańczyłem to aż do zatracenia. Dałeś mi wino, wypiłem je do dna, a butelkę rzuciłem w twarz światu.....Na główce od szpilki tańczą dla mnie anioły. Jakże więc, spodobałem się Wam? Do gustu przypadłem ?
|
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po remoncie pokoju-wejdzcie i ocencie!:)
jaki piękny pokój ja też bym taki chciała mieć!!!
|
#2344 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
super pokój. ja nie będę krytykować bo mi się wszystko bardzo podoba.jest oryginalny, ma coś w sobie taki klimat że na pewno się w nim dobrze czujesz
|
|
|
|
#2346 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuje.
A tak to mniej-więcej wygląda po zmianie ustawienia. O klimacik dbam paląc zapachowe świece np. pomarańczowe, cynamonowe, waniliowe (obecnie o zapachu skórki pomarańczy), a najbardziej lubie połączenie tych trzech zapachów naraz. Taki fajny cierpko-słodki zapach. Polecam. I używam potpurri... Oprócz tego leci u mnie nastrojowa muzyczka, np. Norah Jones, Anna Maria Jopek czy Michael Buble lub Grzegorz Turnau. Do tego filiżanka dobrej, ciepłej zielonej herbatki. Takie drobne "dodatki" tworzą fajną atmosterkę. Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2008-02-24 o 16:27 |
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pokój.. Pomóżcie mu nadać własny styl!
Cytat:
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Ściany pomalowałabym na zielono, żółto lub nasyconą brzoskwinkę - będzie "weselszy" nastrój
Dywan - za ciemny, za szary, za smutny ... Trzeba go zmienić na coś jaśniejszego zdecydowanie! Plakaty i maskotki - out. Zamiast plakatów możesz powybierać smieszne zdjęcia ze znajomymi i włożyć w duą antyramę. Obklejone naklejkami biurko - nie podoba mi się ![]() Zwykłe "powazne" ramki na zdjęcia możesz zamienić na takie spinacze (w załączniku) - nie sa drogie, mozna je kupić w kwaiaciarniach za ok 5-6 zł Zrób uzytek z tego, że masz duzy pokój EDYCJA: ups... własnie doczytaąłm ze już zrobiłas zmiany w pkoju spoźniłam się ![]() EDYCJA2: Oglądnęłam fotki ... Pokój prawie nie do poznania
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Hej!Bardzo proszę was drogie wizażanki o pomoc w przemeblowaniu mojego pokoju.Uważam, że mój pokój jest brzydki i dlatego chce coś w nim zmienić.Dawajcie jakieś pomysły jak przemienić mój pokój...z góry dziękuję
Mój pokój: PICT0167x.JPG PICT0169x.JPG PICT0166x.JPG PICT0165x.JPG PICT0164x.JPG
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
Dla mnie jest ok, w zielonym pokoju można raczej odpocząć i naładować się pozytywną energią
ja miałam wcześniej pokój w niebieskim kolorze i działał na mnie jakoś usypiająco, miałam też pomarańczowy ale chyba w koularach przeciw słonecznych musiałabym tam siedzieć więc był na scianie tylko przez dobę. ZIELONY OK
|
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: POMOCY!!!Mój pokój jest okropny!!!
Twój pokój wcale nie jest okropny
Jest śliczny tylko troszke wg mnie zagracony. Maskotki, bibeloty i inne pierdólki Pozbądź się tego, pochowaj i będzie innaczej Kolorystyka w brązie, skosy, dużo drzewa. Postaw na naturalność. I na kontrast. Ja bym dodała trochę życia- zieleni. Łóżko w tym kolorze już ten kontrast wprowadza, może pare żywych kwiatów, obrazki na ścianę. Nie wiem dokładnie jakie zmiany chcesz wprowadzić, czy drastyczna metamorfoza czy tylko taka z leksza ?
|
|
|
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładny pokój. Szczególnie podoba mi się ściana za łóżkiem i meble. Widać, że włożyłaś sporo serca i pracy
Gratuluję efektu
|
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo fajny i oryginalny jest ten szablon na ścianie
|
|
|
|
#2354 |
|
Konto usunięte
|
A to jest właśnie ta uszyta przeze mnie kosmetyczka...
Jest ze złotej satyny i sztucznych perełek... Kokardka narazie przypięta agrafką ponieważ niezdecydowałam się jeszcze na stałe miejsce dla niej. Dziękuje za miłe slowa.... Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2008-02-24 o 16:27 |
|
|
|
#2355 |
|
Rozeznanie
|
Nom ja powiem tak, nie mój styl bo chyba bym się źle czuła w takim pokoju (ogólnie nie lubie antyków) ale jesli ktoś lubi to pokój jest super, widać że wszytko jest przemyślane i nie ma tam przypadkoych nie potrzebnych rzeczy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 |
|
Konto usunięte
|
A to są notesiki.
Zrobiłam je na szydełku bardzo praco-i-czaso-chłonna metodą... Niestety zdięcia nieoddają całego ich uroku.... Takich notesów mam 7, każdy w innym kolorze ![]() Pewnie dziwicie się dlaczego wymieniam poszczególne przedmioty... Otóż dlatego, iż uważam, że klimat i niepowtarzalną atmoswerę w pomieszczeniach tworzą takie właśnie różne małe dodatki. Kolorowe świeczniki, okładki dla książek, poduszki, kapy i narzuty, puzderka, ramki, obrazy, lampki oraz milion innych przedmiowów jest niezwykle ważna dla charakteru pokoju... Zgadzacie się ze mną??? PS: Przepraszam za jakość zdięć, ale zostały zrobione telefonikiem (niestety nie mam aparatu cyfrowego) Czekam na dalsze opinie Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2008-02-24 o 16:27 |
|
|
|
#2357 |
|
Konto usunięte
|
A to są moje orientalne dodatki:
1.Narzuta z orginalnego indyjskiego batiku 2.Poduszka również indyjska i również ze słoniem 3.Dodatki z Indonezji: stojak na kadzidełka, piórnik i puzderko. Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2008-02-24 o 16:27 |
|
|
|
#2358 |
|
Konto usunięte
|
I poduszki:
1.Ręcznie uszyte przeze mnie, dwie ze złotej satyny (tej samej co kosmetyczka) i jedna srebno-złota (ten materiał był u nas 20 lat 2."Kupne" dwie różowe i dwie brązowe (nie wiem czy dobrze widać u Was kolorki Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2008-02-24 o 16:27 |
|
|
|
#2359 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pokój Elfir. Dla odmiany pomoc dla mnie :D
Elfir że tak zapytam, urzadzasz ogrody zawodowo? jesteś po jakiejś szkole czy tylko z przyjemności??
|
|
|
|
#2360 |
|
Konto usunięte
|
Jak widać mój pokój jest bardzo eklektyczny, tzn. antyki, dodatki zarówno orientalne jak i wspólczesne, nowoczesne motywy na ścianach.... Hmmm.... ale najwidoczniej taka jestem. Chciałam aby mój pokój odzwierciedlał "mnie" i mój złożony charakter....
Wydaje mi się, że przedmioty nie "gryzą się" a współgrają ze sobą... Też tak uważacie??? Mam zamiar dodać więcej motywów indyjskich (kocham ten styl). Napewno dołożę więcej poduszek Czekam na opinie..... |
|
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
Masz bardzo ładny sekretarzyk ...
![]() Ile za niego dałaś?
|
|
#2362 |
|
Konto usunięte
|
Och dziękuję..... ja poprostu kocham mój sekretarzyk. Dałam za niego 500 ileś złotych, ale to było trzy lata temu. Jak ostatnio chodziłam po sklepach ze starzyzną to były drosze (i niestety brzydsze).....
|
|
|
|
#2363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
śliczny pokój!!!
bardzo podoba mi się ściana nad Twoim łożkiem, bardzo ładnie pomalowana ogólnie super urządziłaś pokój, połączenie antyków i oriantalnych dodatków ładnie się prezentuje, a te kwiatki obok sekretarzyka są cudowne! sam sekretarzyk też świetnie się prezentuje![]() naprawde efekt Twojej pracy jest powalający
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście że się nie gniewam
![]() Ja na kamieniach malowałam markerem, nie ważne czym, ważny jest efekt końcowy
|
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
Pokoik bardzo fajny. Super zestawinie kolorów zółty brąz. Tylko chyba sufit jest biały. Nie jestem zwolenniczką białych sufitów przy ścianach w kolorze. No ale, że motyw na ściane też jest biały to Cię ratuje
![]() Bardzo fajne dodatki i piękne zdjęcia. |
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: POMOCY!!!Mój pokój jest okropny!!!
Zgadzam się z Jannet że za dużo masz na wierzchu pierdółek. Zapewne nie korzystasz z tego wszystkie, więc spakuj to w jakieś pudła, możesz je sama ozdobić lub kupić gotowe. Łóżko do spania postawiłabym w drugą stronę, tzn nogi w stronę grzejnika, lub zamieniła z sofą, wtedy nogi pod oknem.
Masz śliczny pokój bo jest w nim dużo drewna, powinnaś to pokazać-nie zaklejać drewna, kartkami pocztówkami, ewentualnie jakiś fajny suszony kwiat, czy "trawy", ale takie farbowane, bo te wyblakłe suszone różne są "smutne". |
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pora i na mój pokój..
Zdjęcia po malowaniu pokoju. Tylko 4, bo reszta wyszła tak tragicznej jakości (dawno nie miałam aparatu w rękach). Łóżko tutaj nie pasuje kompletnie, myślę intensywnie nad jego wymianą (obicie, albo nowe) ale to za kilka miesięcy. To co stoi na biurku i półkach to prowizoryczne dodatki. Poustawiałam tak byle jak, żeby nie stały puste.
![]() Do zrobienia mam jeszcze.. odmalować drzwi na biało (nie pomyślałam o tym przy malowaniu ścian )odlakierować podłogę (to już nie moja działka) na stałe przymocować wstążeczkami zasłony (bo z żabek ciągle się odczepiają )w bliżej nieznanej przyszłości łóżko, dywan, wymarzona toaletka ![]() no i dodatki Malowałam farbami Dekoral. Ta czerwień w rzeczywistości nie jest taka strażacka... ![]() Macie jakieś pomysły?
|
#2369 |
|
Przyczajenie
|
ALE JAJA....marzę o takim pokoju już kilka lat! Niezła jesteś! To się nazywa odziedziczony po mamusi talent :P Artystyczna rodzinka
) Jeziu, ten pokoik jest siuper !!!!!!! Chyba se ciebie wynajmę, jak będę malować pokój Piękny jest ten twój. Hmmm inwencja twórcza nad wyraz rozwinięta ;p Nie myślałaś o karierze projektanta wnętrz? Ale wiesz, taki naprawdę ekskluzywny projektant, zostanę twoim menadżerem i będziemy cudnie bogate... Zamieszkamy sobie w Bollywood ) Naprawdę strrasznie mi się podoba, pzdr!
|
#2370 |
|
Konto usunięte
|
nymphadora_tonks Bardzo mnie cieszą Twoje słowa!
Z moją karierą to jest tak: NIE POTRAFIĘ SIĘ ZDECYDOWAĆ!!! Interesuje się projektowaniem wnętrz, biżuterii i złotnictwem (już nawet robię biżu Jak będziesz malowć to jak chcesz mogę Ci doradzić (przynajmniej się postaram Wklejam zdiątka kolczyków (dla rozeznania). Wiem, że to trochę nie na temat, ale w sumie to "walają" się zawsze po pokoju jakieś kolczyki lub inna biżu mojego projektu, więc są jakby częścią wystroju... PS/ Komentujcie, komentujcie.... Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2008-02-24 o 16:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

Oczywiście skorzystaj z proponowanych pomysłów na oświetlenie. Pocztówki, zdjęcia itp bardzo ładnie wyglądają w antyramie ( fajniejszy efekt można osiągnąć gdy ozdobi się antyramę
np układając zdjęcia pobawić się w scrapbooking ). Myślę, że kolorowe kwiatki także dodadzą uroku pokojowi. I ważne jest też po czym chodzisz 

) przyozdobione fajnymi motywami. Mi podobają się takie wzory jak tatuaże się robi 

)