|
|
#2341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamy 2zabka!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nocka przespana albo poranbe leniuchowanie Cytat:
Dodalam do zupy trochę szpinaku i M wcinala ze smakiem wygląda na to, ze bardziej podchodzi jej smak gorzki niż słodki bo zupa z dynią nie wchodzi w ogóle
|
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Australia argument ze "moje dziecko nie chce/ nie lubi jeździć tyłem" jest beznadziejny bo po prostu dziecko nie wie że można inaczej. Oglądałam jakiś instruktaż fotelików rwf i Pan mówił że argument "bo nic nie widxi" też jest do bani bo te następne foteliki rwf są wysokie i spokojnie widać szybę.
Elaine gratulacje za zabka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2344 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, będę odpisywać na raty, bo boję się, że mi cytowanie ucieknie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za kciuki, okazało się, że trzydniówka najprawdopodobniej i dzisiaj rzeczywiście drobna wysypka przy pasie z tyłu tułowia. Odwołałam męża, który miał przyjechać mi pomóc, bo okazało się, że były w miarę spokojne, a ludzi chorych za dużo nie było (chodziło o to, żeby Dorcia się czymś nie zaraziła). Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Cytat:
O co chodzi z tym 8 gwiazdek, to jakiś wrocławski sklep z fotelikami? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, wiele z nas ma mnóstwo pobudek a i tak noc się kończy max 7.10 jak u mnie niestety i to z reguły dwoma kupami do przebrania po których jest się na maksa obudzonym. Gratki Po tych ząbkach widać dużą różnicę w rozwoju dzieci, Twoja ma drugiego ząbka, moje już już prawie osiem, ale za to ani nie siedzą ani nie raczkują, a wydaje mi się, że sporo dzieci już to robi. Chodzi mi o to, że chyba nie ma się za bardzo co przejmować kiedy co robią inne dzieci, bo każde to robi w swoim tempie. Nie piję oczywiście do Ciebie, bardziej myślę o mojej teściowej, która wcześniej przeżywała. że jeszcze nie robią przewrotu na brzuch, teraz ciągle dopytuje czy już siedzą. Przypomniało mi się jeszcze parę tematów: A propos chorujących facetów. Kiedy mieszkaliśmy jeszcze w akademiku dopadła nas jakaś grypa czy coś w tym stylu. Mieliśmy gorączkę, później mąż jakieś 2 czy 3 dni stan podgorączkowy. Wchodzę do pokoju a on załamany przed kompem, pytam się co się stało, a on mówi, że właśnie wyczytał, że przedłużający się stan podgorączkowy może oznaczać raka, myślałam, że padnę. ![]() Byliśmy na chrzcinach kuzynki. Byłam już po studiach, kuzynka miała pół roczku, ubrana i na nóżkach buciki. Mówię do cioci: "O, już chodzi". Ciocia: " jak Ewa chodzi, takie dzieci jeszcze nie chodzą". Ja: "To po co ma buciki?". Także tak wyglądała moja wiedza o dzieciach przed moimi dziećmi.
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Takie tam, wydało mi się znajome.
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może wzmożone napięcie mięśni przykręgosłupowych, ja bym coś w tym stylu obstawiała ![]() 8 gwiazdek to jest też blog o fotelikach i bezpiecznym wożeniu dzieci. A poza tym mają kilka sklepów w całej Polsce - w Warszawie, Łodzi na pewno chyba w Poznaniu tez, ale nie wiem ![]() Honcia - też kiedyś robiłam maseczkę z kurkumy, z twarzy mi ładnie żółte schodziło, ale skórki przy paznokciach miałam potem kilka dni żółte... no fatalnie to wyglądało no i wanna do mycia też była po takim "spa" ![]() Ja noszę Krzysia w Tuli tylko z przodu, jeszcze na plecach nie próbowałam, anwet nie wiem jak to zrobić dla mnie juz samo to jak jest z przodu jest dużym ułatwieniem, bo własnie tak jak australia pisze - nie jęczy no i ręce wolne dziecko jest że tak powiem "związane" więc nie wyczynia akrobacji przy kaloryferze więc też + ![]() Kolejny + do CH jeździmy bez wózka, załadowanie się do samochodu zajmuje chwilkę same zalety
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a maseczkę nakładałam w rękawiczce zeby właśnie skórek nie zalatwić generalnie maseczka jakiś tam efekt daje, pewnie po kilku razach będzie lepszy Ha ha
|
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
MARIA olej teściową, po 3miesiacu kazdy maluch idzie swoim.tempem. Gabi zaczęła dzisiaj pelzac do przodu i robic papa (wszystkim!:p). Być może ma to związek z zębami, że już siedzi itd. Przez kilka ostatnich dni, nawet dwa tygodnie to nic nowego nie było, a zeby za to szły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2350 |
|
Konto usunięte
|
No to ja też się pochwalę. Ignaś od dzisiaj umie usiąść też normalnie na podłodze, nie tylko przy schodku. Wykonał dzisiaj taki siad chyba ze sto razy I za każdym razem jak usiadł to patrzył na wszystkich i czekał na brawa ![]() Tak Lena są foteliki rwf za 700 zł (Joie Stages) i całkiem dobrze wypadają w testach. Poddupniki nie do końca nic nie dają. Moje starszaki na nich jeżdżą po to, żeby pas mieć w odpowiednim miejscu, nie na szyi. australia nie narzekaj! Jedna pobudka to dla mnie marzenie. Ignaś śpi dopiero 1,5 godziny, a już były dwie ![]() Dziewczyny cieszcie się, że nasze dzieci jeszcze takie małe, bo jak mówi powiedzenie "małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot". Ja pójdę na pierwszy ogień z buntem nastolatków no i jeszcze PikPik. Mamy w rodzinie zbuntowanego 15latka i jak się dowiaduję o kolejnych jego wyczynach to mi włosy dęba stają. Pyskuje nauczycielom, wagaruje, nie słucha, potrafi do matki powiedzieć "zamknij mordę!" i najnowsze info- ćpa gałkę muszkatołową (wiedziałyście, że w dużych ilościach ma silne działanie psychoaktywne?!). Mam nadzieję, że moje latorośle mnie oszczędzą
|
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
Sliweczko no okej, poddupki dają to że pas jest w dobrym miejscu ale nie dają ochrony głowy czy kręgosłupa.
Oooo myślałam że jak wiem o syropie na kaszel który działa psychoaktywnie to wiem wszystko a tu proszę. Gałka muszkatołowa! Kto by pomyślał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór
czy to u mnie coś się zepsuło czy nikt dziś nie pisał?
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zadam więc trochę prowokacyjne pytanie, to po co dzieci skoro to ciągle kłopot? I odpowiedzi ze szklanką wody na starość nie przyjmuję, bo może akurat nie będzie mi się chciało pić? ![]() Zrobiłam ten Twój koktajl, dodałam gruszkę, bo te jabłka bio były trochę kwaskawe. Zrobiłam, tak jak chyba Honcia pisała, wszystko w blenderze, wyszło gęste, ale dobrze, dałam w Doidy Cup.Dorci bardzo smakowała, Kinia chyba ząbkuje, więc kategorycznie nie miała ochoty.
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też myślałam, ze m mi się popsuło, ale to jednak głucha cisza.Wracamy właśnie z wyjazdowego weekendu. Wczoraj urodziny mojego chrześniaka (10 już! Muszę chyba zacząć zbierać na wesele),spaliśmy u siostry i dziś jeszcze znajomych odwiedziliśmy, którzy mają prawie roczną córkę. Więc weekend zaliczm do bardzo udanych ![]() A moje dziecko szaleje. Od kiedy w środę usiadła, tak dziś już podnosi się na kolankach np przy schodach i stawia pierwsze raczkujące kroki (gdy potrzebuje przedostać się gdzieś szybko wraca do pełzania/czołgania). Przestaje za nią nadążać, a trzecie oko z tylu głowy wciąż mi nie wyrosło.
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
No straszna tu cisza, a pewnie na fejsie wrze.
My wczoraj bylismy sami,a jak pisałam, Kinia straszne krzy!i urządza , więc dzień był ciężki. Dzisiaj na szczęście przyjechał teść w odwiedziny (teściowa się rozchorowała), później był szwagier, szwagierka, teraz moja mama, więc się działo i nie miałam kiedy pisać.
|
|
#2358 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ciasta popieczone, mieszkanie wysprzatane tylko czekać na przyjazd mamy. Szkoda bo będzie dopiero około pierwszej w nocy. Ale nie mogę się doczekać )Gabi zrobił się straszny krzykacz. Nie jęczy nie płacze tylko krzyczy, i to tylko na mnie :/ bo jak jest z kimś innym to się ładnie bawi, a tylko mnie zauważy to krzyczy, chce do mnie i wygląda jakby coś ode mnie chciał. Też tak Wasze dzieci robią. Mam nadzieję że szybko przejdzie, bo po dzisiejszym dniu głową od tego mi pęka. I jeszcze zrobił sobie dziś tylko jedna drzemkę. Co prawda spał 2,5 h i nawet bardzo się nie obudził jak przeniosłam go z wózka do łóżeczka. O 20 nastała cisza w domu bo Gabi już śpi. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Witam Ciasta popieczone, mieszkanie wysprzatane tylko czekać na przyjazd mamy. Szkoda bo będzie dopiero około pierwszej w nocy. Ale nie mogę się doczekać )Gabi zrobił się straszny krzykacz. Nie jęczy nie płacze tylko krzyczy, i to tylko na mnie :/ bo jak jest z kimś innym to się ładnie bawi, a tylko mnie zauważy to krzyczy, chce do mnie i wygląda jakby coś ode mnie chciał. Też tak Wasze dzieci robią. Mam nadzieję że szybko przejdzie, bo po dzisiejszym dniu głową od tego mi pęka. I jeszcze zrobił sobie dziś tylko jedna drzemkę. Co prawda spał 2,5 h i nawet bardzo się nie obudził jak przeniosłam go z wózka do łóżeczka. O 20 nastała cisza w domu bo Gabi już śpi.
|
#2359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie miałam już "odchowane", w dużej mierze samodzielne dzieci, które od dawna przesypiały noce i nie wiem dlaczego zechciałam mieć znowu maluszka. Może to był taki moment, w którym wystarczyłoby mi zatrudnić się u kogoś jako niania i by mi przeszło To chyba jakiś instynkt macierzyński się nazywa ![]() Żeby nie było, kocham moje dzieci miłością totalną ale przyznaję, że bez nich życie byłoby o wiele prostsze i pewnie nie miałabym tylu siwych włosów Ale czy byłabym szczęśliwa i spełniona? Nie wiadomo. Raczej nie, bo ja już w liceum marzyłam o bobasku ![]() W każdym razie więcej dzieci nie planuję. namawiam męża na wazektomię. I czekam na czterdziestkę kiedy to będę już w miarę wolna ![]() Fajnie, że koktajl smakował, też muszę zrobić, bo w formie wytrawnej Ignasiowi szpinak nie pasuje. Makaron z sosem z alaantkowego przepisu zjadły kury. Strasznie tu dzisiaj cicho. Trzeba lecieć sprawdzić co tam na fb się dzieje. Piję właśnie piwo. Normalne z alkoholem! Mąż mi odlał całe pół szklanki. Nie powiem, całkiem mi smakuje
|
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj M stanela przy łóżku pierwszy raz a dziś powtarzała stawanie milion pięćset razy Oczywiście jak to przy niedzieli i wolnym męża zalatwialiśmy zaległe zakupy, odwiedziny u teściów i rodzinny spacer MariaF ja dzieci zawsze chcialam mieć więc nie odpowiem "po co" chociaż jak już kiedyś pisalam gdyby nie mój wiek to jeszcze bym się nie zdecydowała
|
|
#2361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U nas też cieżkie dni i nocki. Mieliśmy stan podgorączkowy i noszenie na raczkach z powodu wychodzącego ząbka (tak sądzę, bo jeszcze go nie widać) oprócz tego okropny lęk separacyjne zwłaszcza popołudniami i nocami. Kuba, który od miesięcy zasypiał sam, w łóżeczku od kilku wieczorów woła mnie i muszę tulić na rączkach aż zaśnie. W nocy milion pobudek, najczęściej przytulenie pomaga ELAINE Maks od urodzenia był większy od innych dzieci. No samo to, że urodził się z wiadomą wagą. Ok, nie miał/ma nadwagi ale nawet teraz waży przecież więcej od rówieśników ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- [/COLOR] Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chyba żadna nie woziła noworodka przodem do kierunku jazdy, nawet ja I nikogo przecież nie namawiam. To po prostu moja opinia Cytat:
...bo to trzeba tak jak wszyscy, takie odniosłam wrażenie ![]() Jeszcze raz podkreślę- ja nikogo nie namawiam na kupno fotelika przodem do kierunku!! Wyrażam swoją opinię jak każda z nas. Myślałam, że po to jest forum. LENA wielkie kciuki!! Myślę podobnie jak dziewczyny, ta wyprowadzka wyjdzie Wam na dobre. Powodzenia !!! ![]() PIKPIK trzymam kciuki za trafną decyzję!!!
Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2017-02-20 o 00:08 |
||||
|
|
|
#2362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
3.a potem wpada moj starszak, biegnie do mnie dac ogromnego przytulada i mowi, ze przez noc się stesknil, a Gabi zaciesza na mój widok i wali z radości mnie rączka... i w tym momencie już wiem, że nie wyobrażam sobie zycia bez nich, chociaż ostatnio jestem k.u.r wsko niewyspana. Cytat:
teraz to już expres będzie. Cytat:
Wyglada na to, ze dzisiaj dotrzemy na basen z Gabi. Wiesz MARIA odkad nam.wyszedl drugi ząbek to z czworakow Gabi siada, robi teraz nam wszystkiego papa i kilka kroczkow w raczkowaniu zrobiła (ale do samego raczkowabia jeszcze chwila, bou nas slisko trochę się boi). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mieliśmy w weekend moich rodziców i wczoraj jeszcze teścia, także działo się ![]() Zrobiłam alaantkowe paprykowe klopsiki i nikomu nie smakowały
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas znów piękne słońce szkoda tylko, ze śnieg stopniał i zrobiło się mega bajorko
|
#2365 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widzisz jak się przez Ciebie dziewczyny się muszą denerwowaćć? No skorpionica jak się patrzy Wiem, że są lepsze foteliki i gorsze, tak samo jak samochody i wszystko inne. Idąc tym tropem musiałabym w ogóle najpierw zmienić samochód i zrezygnować z jazdy pociągiem, z latania samolotem i moje dzieci nie mogłyby jeździć autobusem z klasą na wycieczki i wyjazdy. Trzeba mieć świadomość, że zawsze wsiadając do samochodu istnieje ryzyko, że już z niego nie wysiądziemy, a naszemu dziecku nie pomoże nawet najbardziej wypaśny fotelik świata. Każdy wypadek jest inny i opinie na podstawie crash testów (przy prędkości ok. 60km/h) są średnio wiarygodne. Na przykład mój mąż jako nastolatek miał taki wypadek: zatrzymali się na światłach i z impetem wjechało w nich z tyłu inne auto. Mój tz miał wtedy złamany kręgosłup, gdyby siedział tyłem na pewno byłoby z nim gorzej. Fotelik tyłem też jest lepszy pod warunkiem, że zderzymy się z czymś przodem i jeżeli się go wybiera bierze się pod uwagę statystyki, że jednak zderzeń przodem jest więcej. Ja tak samo biorę pod uwagę statystyki, że jeżdżąc rzadziej na krótkich dystansach, z niską prędkością mam mniejsze prawdopodobieństwo groźnego wypadku niż osoby przemierzające z dzieckiem setki kilometrów miesięcznie. Ja przeczesałam rynek fotelików, znalazłam akurat tyłem w odpowiedniej dla mnie cenie i raczej go kupię. Jak ktoś poczuje się lepiej wożąc dziecko w fotelu za 5 tys. zł. to niech sobie go kupi. Ja nie zamierzam To wszystko z mojej strony, wygadałam się, nikt nie musi się do tego co napisałam odnosić ____ Odkąd Ignaś umie usiąść tak ładnie się sam bawi! Zabawa nabrała innego wymiaru i nawet stare zabawki wydają się ciekawsze. Chwilo trwaj! |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na fb jest taka grupa "zapytaj osiem gwiazdek" i tam koleś opowiadał swoja historię - jego dzieci przeżyły mega wypadek w rwf (axkid minikid). Więc fotelik dużo może pomóc na warsztatach bezpieczny maluch też koleś (ratownik medyczny) opowiadał, że widział wypadek w którym rodzice zginęli a malutkie dziecko w maxi Cosi przeżyło, więc to nie tak, że nie pomoże.Akurat axkid kosztuje 1500, nie 5 tys, więc to nie o kwotach pięciotysięcznych rozmawiamy ![]() Maria Francesca - mam tak samo jak elaine. Marudzenie zajmuje mi około 10-20 % czasu dziennie, a cała reszta to zachwyt nad cudownością nowego życia, dawania życia, Krzysiuniową buzią, policzusiami, oczkami które tak ślicznie na mnie patrzą ![]() w dodatku moja dziecko ostatnio nas zaczepia i ucieka, bawi sie z nami w berka i SAM to wymyślił, jakoś wczesniej nie wpadliśmy na to, żeby go tak uczyć więc bawimy sie ostatnio na całego
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I tak, zgadzam się że fotelik może dużo pomóc, nie pisałam przecież nigdzie, że jestem zwolenniczką wożenia dzieci bez fotelika ![]() Jeszcze mi się przypomniało (tylko bez żadnych wniosków na wyrost proszę ): kiedyś słyszałam w tv o przypadku gdzie dziecko jechało na tylnej kanapie nie zapięte i był wypadek.Uderzyli w coś i to dziecko wypadło przez przednią szybę na pobocze. Miało dosyć poważne obrażenia ale przeżyło. Do reszty pasażerów wjechał tir i nic z nich nie zostało. Także różnie bywa, różne są przypadki, a temu dziecku nawet axkid by nie pomógł, gdyby w nim siedziało... ____ Miał Ignaś iść spać ale właśnie był kurier z paczką z zabawkami i jest szał! Wszystkie stare mu się znudziły, więc poszukałam na allegro jakiegoś zestawu zabawek dla niemowląt i kupiłam. Umyliśmy je, wyparzyłam i dziecko zapomniało o spaniu. Oczywiście najbardziej upodobał sobie grającą gitarkę ![]() Za taki zestaw zapłaciłam 30 zł.
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka myślisz, że takie marudzenie wieczorem i w nocy to lęk separacyjny? Bo tak się zastanawiam co do moich, ale to wtedy tylko jedna by miała a druga nie, sama nie wiem.
Noc znowu koszmarna, 2 godziny prawie nieprzerwanych wrzasków ze strony Kingi, od 1:00 do 3:00, później 5:30 znowu. W końcu jakoś się dała ukoić. Sama już nie mam pojęcia czy to zęby czy to brzuszek, mam nadzieję tylko, że to nic poważnego. Wróciłyśmy z mamą z zabiegu, mąż na spacerze z dzieciakami (wziął urlop, żebym mogła pojechać z mamą), ja korzystam z ciszy i spokoju.
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja tak na szybko. australia87 ![]() U nas c.d szpitala domowego. W środę byliśmy u lekarza, starszak skończył antybiotyk, za to maluchy złapały zapalenie oskrzeli, a ja zapalenie gardła i pęcherza już się nie mogę doczekać powrotu do pracy, chyba wrócę do niej w podskokach![]() CarycaKatharina w końcu w domu super ![]() elaine-blath gratulacje za ząbala i co byliście na basenie? Jak wrażenia?PikPik09 kciuki trzymamy za tajemnicze plany ![]() fiazo zdrówka i obyś szybko mogła wrócić do pracy ![]() justynan01 zdrówka i życzę miłych chwil spędzonych w towarzystwie mamusiek może z tż skorzystajcie i wyskoczcie sobie w miasto na jakąś randkę![]() Lena_Marlena mocne kciuki, to kiedy przeprowadzka? sliweczka85 i Honcia dla Ignasia i Marcelinki za samodzielne wstawanie.Basen-niestety nie mamy takiego wypasionego, a najbliższe termy 120km od nas. U nas chlor i jeszcze drogo. Chciałam zapisać starszaka na zajęcia ale u nas 80zł+wejście na basen. Planowaliśmy wyjść na basen tak po prostu się pochlapać, ale ze względu na choróbska możemy sobie tylko pomarzyć ![]() Tula - mam po córci, ale Franio nie bardzo chce w niej siedzieć, ostatnio wzięłam go nawet na spacer w kurtce tż-ta ale szybko się książę znudził. Może w lato lepszy szał zrobi. Zęby- mamy dwie jedynki na dole i na górze przebiła się chyba dwójka. U starszaków nie wiedziałam co to kolki i bolesne ząbkowanie, za to biedaczek Franio nadrabia z nawiązką za rodzeństwo ![]() Fotelik- nie wozimy się w najtańszych, ale i nie najdroższych. Zainwestowaliśmy w markę maxi cosi. Tak ok roku gdy dzieciaki nie mieściły się w nosidło to przenieśliśmy w fotelik maxi cosi priori i w takim też będzie jeździł najmłodszy. Rozkładany do spania i jeździmy przodem. Starszy na razie jeździ w maxi cosi rodi. Zgadzam się z miszką i sliweczka85 ![]() Wydaje mi się, że foteliki do jazdy tyłem to trochę naciąganie rodziców. Bezpieczeństwo bezpieczeństwem, ale ..... nie do końca w to wierzę, idąc tym tropem to musiałabym chyba najpierw wymienić auto, no bo przecież co chwila produkują bezpieczniejsze... itp. Oczywiście jeżeli wejdzie taki wymóg, że dzieci należy wozić tylko tyłem do kierunku jazdy to oczywiście pobiegnę do sklepu i taki zakupię, a tak jeździmy zgodnie z przepisami ![]() Łączę się w bólu z mamusiami jęczybuł MariaFrancesca, Fiazo, kto jeszcze???. Ja nie wiem czy to zęby czy choróbsko, lęk . Praktycznie od 4 dni na noc obowiązkowo paracetamol, bo tylko tak jest w stanie przespać ciurkiem chociaż 2h, apetyt do d....cyc i ewentualnie rosół, reszta bleee, nawet dzioba nie otworzy. Dzisiejsza noc to już był hardcore, od 1 do 6 bujanie, głaskanie, noszenie, dobrze, że tż jeszcze dzisiaj w domu to pomagał w nocy, bo bym chyba wyszła z siebie. W dzień nie jest lepiej, jak się uda to drzemka 30min i koniec Ehhhhh No i kaszel i kaszel i kaszel.... wszyscy kaszlą, normalnie jak w poczeklani u lekarza![]() Wasze dzieci wstają, a my chadzamy sobie za rączki po domu. Przy meblach już sam dawno śmiga, a teraz książę każe się prowadzić. Czasami się zapomni i za jedną rączkę kawałek pójdzie ![]() Trzymajcie się cieplutko papapa
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my od czerwca bedziemy miec tylko tż wypłate a za mieszkanie płacimy 2300, tż wiecej niz 4500 do domu nie przyniesie i wiem, ze sobie poradzimy- jak tzreba to sie zepnie dupsko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Wczoraj jej pokazałam, że z kolan można wstać i podłapała, coraz lepiej jej to idzie 
Wydaje mi się, że moja siostrzenica 10 lat temu jeździła przodem, ale może mi się pokićkało, a może kiedyś było inaczej
Pewnie odetchniesz jak wrócisz do pracy
No dajcie spokój! Dlaczego nie można mieć i spokojnej nocy, i snu do 7.30 chociaż? 

albo nocka przespana albo poranbe leniuchowanie

, wiele z nas ma mnóstwo pobudek a i tak noc się kończy max 7.10 jak u mnie niestety i to z reguły dwoma kupami do przebrania po których jest się na maksa obudzonym.

szkoda tylko, ze śnieg stopniał i zrobiło się mega bajorko
. Praktycznie od 4 dni na noc obowiązkowo paracetamol, bo tylko tak jest w stanie przespać ciurkiem chociaż 2h, apetyt do d....cyc i ewentualnie rosół, reszta bleee, nawet dzioba nie otworzy. Dzisiejsza noc to już był hardcore, od 1 do 6 bujanie, głaskanie, noszenie, dobrze, że tż jeszcze dzisiaj w domu to pomagał w nocy, bo bym chyba wyszła z siebie. W dzień nie jest lepiej, jak się uda to drzemka 30min i koniec