|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
Wklejam pare zdjec bo ostatnio szaro na naszym watku
![]() Nowe maty i lozeczka ![]() Czytalam na jakiejs stronce, ze herbate mozna dawac ale nie za czesto. Wiec tak raz na tydzien-dwa ja dostaja, oczywiscie bez cukru, mam nadzieje, ze nic im nie bedzie Moze tak zostac czy zrezygnowac calkowicie ![]() Ulubione zajecia moich swinek to wygryzanie kolorowych nitek z recznika i sprawdzanie co ciekawego jest pod mata
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, to juz lepiej zamiast herbaty moze podaj od czasu do czasu rozcienczonego bobofruta marchwiowego czy jabłkowego, ale tez rzadko.
My tez wiele rzeczy lubimy, a nie pownnysmy wcinac, a swineczki czy inne stwory nam nie powiedza co im po tym sie dzieje czy tak w ogóle co im dolega, wiec trzeba byc ostroznym
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi sie wydaje a mam pytanie. czy mozna swinkom dawac mleko?
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to kupie 100, różnica tylko 20 zł a od razu z deseczką kosztuje 116 + koszty wysyłki:/ czy naprawde lepiej kupic mate od trocin? przeciez ona będzie smierdziec
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przy trocinach jest zawsze balagan. Ja trociny daje pod mate i bardzo latwo jest wyczyscic bo one tylko w jeden rozek robia to tam co chwila im wymieniam a reszta to jak piore mate i maja zawsze czysto i nigdy nie smierdza. Mialam kiedys ten piasek specjalny dla kota ale robila sie z niego papka i jak juz wiecej zrobily w jeden kat to byla masakra. Kupki zmiatam im codziennie rano i wieczorem. Kupilam specjalnie taka mala zmiotke i szufelke
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie kupiłas tą małą szufelke?
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka mata kosztuje u nas 20zl za metr, ja kupuje na dlugosc 35cm i jest ona juz odpowiednio szeroka, np wczoraj za nowe zaplacilam 13zl. Ale z wieksza klatka bedzie wiekszy problem bo bedziesz musiala kupic na metr dlugosci i obciac na szerokosc. Wiesz, jak moje mialy trociny to tez tak myslalam, ze robia gdzie popadnie. Z bobkami to prawda bo nawet na lozko robia (swoje oczywiscie). Ale teraz jak mam mate i np po kilku dniach ja podniose to widze, ze mokro jest tylko w jednym kacie, tzn po jednej stronie klatki. Czasami troszke i po drugiej. Na srodku klatki nie ma nigdy. Ta szyfelke kupilam w sklepie gdzie bylo wszystko za 2.50 zamiast za 5zl bo sklep przenosili. Teraz zaluje ze nie kupilam dwoch. |
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie kupuje sie takie maty? moze tez sobie taką sprawie
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
absoluitnie nie wolno, nigdy i pod żadnym pozorem, moze skonczyc sie to w najlepszym razie biegunką.
Kasia ja bym pozostala przy samej wodzie, ale zrob jak uwazasz....
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co myslisz motylku o tym bobofrucie? |
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2354 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
bobofrutem karmi się swinki kiedy nie moga jesc samodzielnie (przerost ząbkow) Na codzien woda i tylko woda. Gdziekolwiek się nie obrócę, na jakim forum, hodowcy i miłośnicy polecają tylko wodę
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
a dziś byłam w zoologicznym i pytam sie czy są świnki długowłose, a ona mi, że ta powinna być długowłosa, a ja ze to jest zwykła świnka, a ona, że jej włosny urosną, jak ona urośnie (żenada:/)
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazuje jak wygladal moj Czandor po urodzeniu http://images20.fotosik.pl/351/69c5b3d47df245b2med.jpg troche starszy,, http://images20.fotosik.pl/339/1ce075bf97fbe72cmed.jpg http://images21.fotosik.pl/284/85f4d862d21b2c27med.jpg a wyrósl na takie cos http://images33.fotosik.pl/77/d415e7058969687a.jpg wiec jak mowilam na poczatku zawsze swinka ma krótkie włosy
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Byłam dzis w 4 zoologach i wszedzie trzymali samice z samcami 2.moja kumpela niedawno kupiła siwnke i miały byc 2 dziewczynki, poszła sprawdzic do weta i powiedział ze na 99% dziewczynka, ale nie jest pewny bo jest za młoda, a potem się ... ale swinka jej umarła, więc małych nie było...
|
|
|
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalne w Polsce (niestety) ![]() Cytat:
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm no to jak ja mam kupic długowłosą jak oni mi sciem nawciskają:/ |
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz u hodowcy ale jak wiesz ceny sa duze (to 100zł to naparwde malo)
lub uwierzyc na słowo sprzedawczyni chociaz takiej prawdziwej peru to w zoologu nie dostaniesz, najczesciej to mieszance o włosach półdługich
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh ale ci sprzedawcy nawet nie wiedza która jest długowłosa bo nie umia stwierdzic... a zapomniałam powiedziec, zachodze do innego zoologa i pytam czy samce i samice sa trzymane razem, powiedzieli ze tak, a ja aha to nie, a baba sie pyta czy mam cos w domu, a ja ze tak, a ona to nie ma problemu najwyzej będą małe a ja tak patrze a pani nie umie stwierdzic co to jest, a ona mówi ze rozetka to chyba dziewczyna to to to... ble ble ble, ale nie jest pewna, nie mam pytan, przy tym była powazna... to gdzie ja mam kupic zwykłą swinke:/ byc moze to chłopak dopiero sprawdze, jak to on to nie bedzie problemu, ale cos mi mówi ze to dziewczynka...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje Ci jak mówilam isc ze swinka do weta, lub moze kupisz na allergo lub z jakies adpocji??? wiele osob chce oddac/sprzedac male swinki i zazwyczaj wiadomo czy to dzwiewczynka czy chłopiec
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta moze byc za stara do mojej półrocznej a nawet gdybym chciałam to na allgero głownie są świnki z warszawy i nie wiem co zrobic;(a mam jeszcze pytanie jak się rozpoznaje czy to chłopak czy dziewczyna? moze sama sie podszkole a potem pójde jeszcze sie upewnic do weta
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
tu masz obrazki, moze to pomoże
http://cavyspirit.com/sexing.htm
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia![]() ale stawiam nqa dziewczyne nom a jak to dziewczyna to ja juz nie wiem gdzie kupic swinke
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty tez kupowałas u chodowcy?![]() a własnie ile mam podawac tej witaminy C? |
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
mowilas ze masz swiniaka 4 miesiace to kolo 5 kropli codziennie
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
a oto moj prosiaczek
wasze też są takie duże?
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

Moze tak zostac czy zrezygnowac calkowicie

tak mi sie wydaje

eh ale ci sprzedawcy nawet nie wiedza która jest długowłosa bo nie umia stwierdzic... a zapomniałam powiedziec, zachodze do innego zoologa i pytam czy samce i samice sa trzymane razem, powiedzieli ze tak, a ja aha to nie, a baba sie pyta czy mam cos w domu, a ja ze tak, a ona to nie ma problemu najwyzej będą małe a ja tak patrze a pani nie umie stwierdzic co to jest, a ona mówi ze rozetka to chyba dziewczyna to to to... ble ble ble, ale nie jest pewna, nie mam pytan, przy tym była powazna... to gdzie ja mam kupic zwykłą swinke:/ byc moze to chłopak dopiero sprawdze, jak to on to nie bedzie problemu, ale cos mi mówi ze to dziewczynka...