|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Wtajemniczenie
|
Lotso jak piszesz o głaskaniu dziecka po głowie to robi mi się słabo... 😂 Ja bym na bank zemdlała jakbym poczuła 😂 Ale Ty jesteś...hm brak mi słowa - odważna chyba coś w tym stylu.
Mój mąż jakby chciał teraz seksu to bym go Pogoniła mopem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zadomowienie
|
Holly ja po 2 cieciach wstawalam po 12 godzinach
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Raczkowanie
|
Ja przeżyłam nieciekawy zestaw - wywoływany sn, zakończony cc. Najgorzej wspominam oksytocynę, drugi raz nie chciałabym tego przechodzić. Młody źle ustawiony głową, po 8 godzinach cc. Po 12h (o 5 rano) na trzęsących się nogach byłam pod prysznicem. Późniejszy ból nie był jakiś szczególny, jadłam kilka zwykłych paracetamoli przez parę dni.
Niestety nie pamiętam jak długo trzeba leżeć plackiem po samej operacji, ale kilka godzin na pewno, do zejścia znieczulenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 poród sn...bolalo ku.ewsko Ale później niesamowite jest to że sekundę jak ręką odjął 2 poród sn Ale zakończony cc....po cesarce czułam się fatalnie...bardzo źle czułam się po. To był płacz z niemocy i niesamowity niedoopisania ból. Dwa razy zemdlałam na korytarzu Zdecydowanie mam lepsze wspomnienia po sn Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Raczkowanie
|
Migi kciuki za wizytę. Przy okazji chciałam spytać: kupujesz tą poduszeczkę przeciw odkształcaniu główki?
Lynn oby Cię wypuścili, podziwiam Cię, że tyle tam wytrzymujesz! Co innego jak jest duże zagrożenie, ale jak jest spokojnie, tak jak piszesz, to nie rozumiem tego przetrzymywania. Chyba doskonale lekarze zdają sobie sprawę, jak to działa na kobiecą psychikę. Ja właśnie wczoraj miałam takiego małego doła przedporodowego, bo dla mnie i męża dzidziuś to też abstrakcja i zastanawiam się czasem, czy rzeczywiście byliśmy gotowi decydując się na niego. A już największe wyrzuty sumienia to mam z tego powodu, że niby przy pierwszym dziecku było mi obojętne jaka płeć, ale przez to, że u mnie w rodzinie pełno chłopaków, to w tyle głowy liczyłam na dziewczynkę i czasem to nadal mi po głowie chodzi... W ogóle to pewnie będę miała jak Ty Libra, że na początku jeszcze nie spłynie na mnie fala miłości, ale będę potrzebowała chwili na rozbudzenie uczuć... |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zadomowienie
|
Migi ja kiedys chcialam pracowac jako chirurg a nawet w prosektorium.to mnie takie rzeczy w ogole nie ruszaja😀😀za to tz jak poprosilam go zeby sprawdzil czy dobrze sie ogolilam to uciekl i nawet tam nie zajrzal.juz go widze przy porodzie😜na jego szczescie oszczedzilam mu tego. Ja tez tam wole taka fizjologie sama przezywac. Ale raz musial mi pomoc.jak wybilam sobie bark.bylismy w szpitalu czekalam na nastawienie i siku mi sie chcialo.a ze znieczulenie ogolne zebym sie nie posikala to musialam zrobic.a reka mi cala wisiala bol niesamowity.nie sciagnelabym jeansow sama i ja 2dzien okresu u mnie najbardziej obfity i tz musial sciagnac mi majtki no i pierwszy raz w zyciu mial takie widoki i przetrwal.czyli jak musi to sie zmusi😊😊😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Ja podobnie jak Migifigi zemdlalabym jakbym poczuła główkę palcem. Jesteś hardcorem, co udowadniasz na każdym kroku
![]() Migifigi jak tam Twój problem? Uspokoilo się z tą wydzielina? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2350 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby 4 lata temu zarodek zagnieździł się prawidłowo to też już bym była mamą. Beta wyszła pozytywnie, ale coś poszło nie tak. Tyle, że to było już z moim mężem, no wtedy jeszcze chłopakiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas jak nic do końca września się nie ruszy, to wywołujemy. Zresztą stęsknieni jesteśmy za sobą bardzo, więc nie mam nic przeciwko. Kasiastka nie rób sobie wyrzutów. My też chcieliśmy chłopca i wstyd się przyznać na początku nie byłam zadowolona, że będziemy mieli dziewczynkę. Czasem jeszcze myślę, że praktyczniej jest mieć chłopca, ale już przywykłam do myśli, że będzie maleńka i jakby mi przynieśli chłopaka, to bym się zaczęła poważnie zastanawiać, czy to moje dziecko.
14.06. 2010 ![]() 14.02.2015 ![]() 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2017-09-11 o 09:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Mi kiedyś gin powiedział na wizycie, że w ciąży jestem xD, miałam z 21 lat, poszłam bo okres mi sie spóźniał 2 tyodnie, a zawsze miałam regularnie jak w zegarku, pamiętam, że mówiłam lekarzowi, że niemożliwe, bo się zabezpieczam. Po wizycie pobiegłam na bete, a następnego dnia dostałam okresu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
Ja teraz będę mieć cc z samego rana i plan zakłada, że wieczorem jestem na nogach. Poprzednim razem dało radę i mam nadzieję, że tym razem również, bo chcę, żeby cały czas młody był ze mną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zadomowienie
|
Akinomo wszystkiego najlepszego i lekkiego porodu 🍹
Za dziewczyny dzis wizytujace trzymam kciuki i czekamy na relacje 😉 Przyłącze się do narzekajacych. Młoda odwróciła mi się wieczorem głową w dół, i tak mnie napier...la spojenie, że ledwo chodzę. Lynn ja na pierwsze dziecko zdecydowałam się mając 30, mimo, że byliśmy już 5 lat po ślubie. Kolejne podejscie robiliśmy ponad rok temu, nie wyszło. Za to na początku roku zaskoczyło 😉. A mój M za niedługo kończy 40, więc już z niego taki dojrzaly tatuś 😜 Co do bólu porodowego to chyba ile nas tu jest to każda będzie mieć inne odczucia. Nigdy nie przewidzimy jak to się potoczy. Ale nagroda, która czeka na końcu wynagradza wszystko 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Raczkowanie
|
Akinom0 wszystkiego najlepszego 🎉🌷😘 lekkiego, szczęśliwego rozwiązania.
Lynn trzymam kciuki za dzisiejszy wypis. Alla, nie wywołujecie z mężem młodego? Mój był w ten weekend w domu ale nie odważyliśmy się 😄 33 dni do tp. W czwartek wizytuję, ciekawa jestem jak tam sytuacja wygląda, czy moja stalowa szyjka coś ruszyła czy nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogole starsza córka postawiła sobie za cel że ich rodzice mają TEGO nie robić ![]() ![]() ![]() ![]() Nie powiedziała tego oficjalnie Ale wiem to i już. Jak tylko zobaczy że ja nie idę spać do normalnej porze tylko z tz sobie s8edzw na dole oglądamy film rozmawiamy to ona przez cały czas się pląta po domu. Byli już po północy jak poszliśmy razem na górę...po cichu... zaczęliśmy ten teges a trzaskanie drzwiami do ubikacji... chodzenie korytarzem....na dół po coś do kuchni i do góry i znowu korytarz i znowu trzasniecie A my jak młodociani normalnie w strachu 😁 że zaraz wejdzie nam do pokoju 🤣🤣🤣 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Alinom0 ode mnie również najlepsze życzenia
![]() ![]() ![]() Ja zrzuciłam kompletnie poduszkę do spania - o dziwo śpi mi się lepiej bez ostatnio. Zgaga już codziennie doskwiera ale najmniej ją odczuwam zasypiając na wprost. Jak się przekręcę na bok to jest masakra. Dziewczynom w szpitalu życzę powrotów do domu jeśli tylko nie ma przeciwwskazań. Dziś zaczynam szkołę rodzenia ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Dotychczas tylko Was podczytywałam ale postanowiłam się ujawnić ![]() Mam termin na 7 października więc już tuż tuż. Dziewczyny mam do Was pytanie, czy któraś z Was ma zamiar lub zaczęła już łykać olej z wiesiołka? Nie wiem czy już jest na to pora czy powinnam jeszcze się wstrzymać? Mam już skończony 36 tydzień i idzie już 37. To samo pytanie odnośnie herbaty z liści malin, od kiedy można ją pić? Wyczytałam, że już od 35tc ale czy to nie za szybko? Kolejne pytanie do dziewczyn, które pracują w szkole. Orientujecie się jak będzie wyglądała wypłata za październik? Czy będzie płacona jak zwykle z góry ? Jestem póki co na L4 ale z początkiem października rodzę i przechodzę na macierzyński jak to wygląda wówczas?
#2359 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Glaskanie po główce 😎 ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i witamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Wtajemniczenie
|
Najlepsze życzenia dla naszej solenizantki.
witamy nową mamusię, nie pomogę co kiedy można łykać bo mi sie szczerze mówiąc nie spieszy, nawet mam zamiar zwiększyć dawkę magnezu. ja po cesarkach wstawałam po ok 20 godzinach, pierwszą miałam o 8,45 to pionizowali mnie następnego dnia rano, druga o 13.15 i wtedy tez jakoś rano, ae to było 7 lat temu. Nie spieszcie się tak z tym wstawaniem, znajoma jakos szybko sie podniosła i do tej pory ma silne bóle głowy, na zmiae pogody itp. ja dzieci widziałam zaraz po zabiegu i potem przynosili mi na karmienie, po pionizacji juz sama się zajmowałam maluszkiem, jak chciałam to mogłam odwieźć na noc do pielegniarek ale nie chciałam, one dokarmiały mm ![]() u nas bedzie chyba Jagoda, ale to nadal nic pewnego ![]()
#2364 |
Wtajemniczenie
|
Znajoma ostatnio po 12 godzinach wstawała po cc. I od razu dziecko na sale dostała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zadomowienie
|
No właśnie tego się troche boję, bo moja znajoma rodziła sn przez kilkanaście godzin, później CC o 5 rano i od razu zostawili jej dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam te wałeczki do spania które też kupiła rzeczozn 😊 Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ze mnie dzisiaj rano wyleciało tyle śluzu że sama byłam zaskoczona, było tak mokro że myślałam że znowu jakaś woda niewiadomego pochodzenia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
A ja witam się ze szpitala
![]() Ostatnio sie nie odzywalam bo miałam trochę na głowie a i samopoczucie nie najlepsze. Mam nadzieję że u was samopoczucie lepsze ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Rozeznanie
|
Ja po cc wstałam po 24 h. Po 12 h usiadłam, ale to był dramat. Jeśli chodzi o poród to najlepszy szybki, bezproblemowy SN.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze ze juz Ci się uspokoilo. Cytat:
Wychodzę dzisiaj!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.