Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-07, 16:06   #2341
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Dzięki dziewczyny za pamięć wiecie że ja sama zapomniałam? Ostatnie dwa dni praktycznie nie było mnie w domu.
Kostko Natalka trochę przypomina mi Julke!!!! Oczywiście tylko fizycznie bo do natalkowej grzeczności to mojej diablicy duzo brakuje.
Meme skad ty bierzesz siły jeszcze ci się przemeblowania zachciało!
Asja zaglądaj do nas częściej!!!
Julka wczoraj była super-grzeczna a dzisiaj dała ojcu popalić. Jak za punkt honoru mój chłop stawiał sobie nie proszenie o pomoc mojej mamy to dzisiaj pobiegł jak na skrzydłach Julka od rana nie zmrużyła oka, dopiero jak wróciłam po 15 to zasnęła. Kupiłam jej słynne piankowe puzzle. Wiecie co robi mała spryciula? Wyciąga z nich elementy. Wydłubuje zwierzątką oczy i mówicie mi że Julka to aniołek. Nawet puzzlą nie daruje.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 16:43   #2342
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Kupiłam jej słynne piankowe puzzle. Wiecie co robi mała spryciula? Wyciąga z nich elementy. Wydłubuje zwierzątką oczy i mówicie mi że Julka to aniołek. Nawet puzzlą nie daruje.

Julka jest swietna, super babka z niej

Oliwka dzis przechodzi sabą siebie, chyba doszła do wniosku za dobrze mamy i postanowiła dac nam do wiwatu. Zawsze jak ja pochwale to potem mam za swoje . Dzis Oliwka nie chce spac, tylko żąda pionizacji , połozenie do łóżeczka skutkuje atakami skrajnej histerii. Mam podejrzenia ze dziadkowie ją jednak noszą jak jestesmy w pracy, chociaz sie zarzekają ze nie. Akurat - to czemu tak histeryzuje przy każdej próbie położenia . Musze chyba odbyc poważna rozmowe...

Po za szalenstwami Oliwki dzis miałam calkiem przyjemny dzien, pojechałam sadzic kwiaty w moim nowym ogródku - uwielbiam grzebac sie w ziemi . Miałam tez upiec ciasto - kore orzechową, bo za mną chodzi od tygodnia, ale stwierdziłam ze mi sie nie chce. Zreszta okres mam wiec i tak by mi pewnie nie wyszło

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 17:11   #2343
Alien
Wtajemniczenie

Buziaczki dla Julci z okazji małej rocznicy

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 19:42   #2344
agika11
Zadomowienie

Witam z powrotem.
Ależ miałam lekturę - już chyba ponad godzinę czytam
Składamy z KAmilciem najlepsze życzonka dla Julci i jej mamusi. JAk przeczytałam, że kończy 8 miesięcy to nie mogłam uwierzyć. JAk ten czas leci.
Oczywiście strasznie tęskniłam za MIlkiem, ale jak mmnie dziś powitał uśmiechem to byłam cała szczęśliwa . Ale niezbyt mieliśmy dobry dzień. Nie wiem co się stało, al eokoło 14-15 KAmil dostał wysokiej temperatury. ZMierzyłam mu i miał 39.6 stpnia. Normalnie szok. Od razu mu podałam Nurofen, lżej ubrałam, napoiłam. Ale, poza wysoką temperaturą żadnych innych objawów - no tylko więcej spał. Ale jadł z apetytem, śmiał się. Teraz jak go położyłam miał już38,6. WIęc spada. JAk jutro się utrzyma to jedziemy do lekarza.
Kostko - jeszcze ja ci pogrtuluję zimnej krwii w tak drastycznej sytuacji . Jesteś naprawdę dzielna
A tak wracając do poruszanych tematów to u nas we Wrocławiu mieszkanie ciężko jest kupić nawet za 4500 zł/m2. Ceny są okropne.
I jeszcze przed wyjazdem pisałyście o bucikach dla dzieciaczków. Ja już wam kiedyś pisałam, że jestem maniaczką (i nie chodzi tylko o buty dla Kamilka- ja też mam naście par ). NA zdjęciu aktualny stan jego obuwia. Za małe zostały już wyniesione na strych.

Qurde młody się obudził właśnie, dałam mu herbatkę ale dalej mruczy
Zdjęcie butów potem wkleję - musze isć
Stary 2006-10-07, 19:43   #2345
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Buziaczki dla Julki
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 20:07   #2346
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Dziękuje za kolejną porcję życzeń.
Solenizantka opluła matkę i poszła spać jutro znowu bedzie od rana molestować ojca nie żebym była złośliwa ale przynajmniej może chłopina zrozumie dlaczego wieczorami nie tryskam energią.
Agika dobrze że już jesteś z nami. Biedny Kamilek. A może to trzydniówka??? Ona własnie tak się objawia - wysoko gorączka, zero innych objawów a potem wysypka. A jak udał się wyjazd? Co prawda służbowy ale zawsze.
Kasiulka nie chcę nic sugerować ale chyba noszą Oliwke. Jak ograniczam drastycznie noszenie Julki to też dłużej potrafi posiedzieć sama. Niestety TŻ stęskniony za córką nosi ja teraz non-stop jak taki mądry to później zawioze mu ja do roboty.
Podziwiam Cię z tym zamiłowaniem ogrodniczym. Ja akurat tego niecierpie. Na naszej działce posadziłam kiedyś w przypływie ogromnego zapału raptem rzodkiewke. O efekty lepiej się nie pytaj. Nie pomyślałam ze z jednego nasiona wyrasta taka duża roslina i miała gąszcz zielska i zero warzywa. Po tym optymistycznym zdarzeniu postanowiłam sprzedać działke i kupic mieszkanie

Stary 2006-10-07, 20:08   #2347
agika11
Zadomowienie

nie wiem co się dzieje, nie chciał zasnąć - wygląda na to, że męczy go brzuszek teraz, bo bardzo się napinał i jakby mu się odbijało. Temperatura spadła. MAsowałam mu brzusio i zasnął, ale śpi bardzo niespokojnie > martwię się co mu jest i czy nie wzywać lekarza. Ale jeszcze poczekam. CO będę wzywać jak śpi. Co im powiem.
SMutno mi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-07, 20:14   #2348
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tysiąc buziaczków dla Julci i wszystkiego najlepszego.

Kostko Natalka jest śliczna . Troche się zrelaksowałam wczoraj jak moje chłopy spały tyle, że co mi z tego jak po nieprzespanych nocach mam strasze worki pod oczami chyba przyszedł czas zakupić jakiś porządny krem .

Kasiulko kupiłam dzisiaj tą kaszkę do picia, ale ryżowo-kukurydzianą bo owocowych nie było. Jest naprawdę dobra w smaku Mati nie chciał zabardzo jej wypić, ale w końcu wypił 120ml tylko ta cana .

My dzisiaj cały dzień gdzieś jeździmy zrobiliśmy zakupy dla Mateuszka i mam spokój na tydzień muszę chyba zacząć robić sama zupki i obiadki bo strasznie drogo to wychodzi. Mati dzisiaj spokojniejszy, ale chyba przez to że większość dnia spędził na świerzym powietrzu .

Meme pokaż Filipka .

Joasiu i co tż teraz zobaczył, że nie jest lekko samemu z Julką . Mojemu tez przydałby sę taki dzień może zacząłby mnie doceniać.

Agiko miło Cię znowu widzieć na wizażu, fajnie że już wróciłaś . A temperaturka u Kamilka to może przez ząbki, chyba że jeszcze nic i się nie zapowiada, napewno wszystko będzie ok..
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 20:21   #2349
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko dopiero teraz zobaczyłam Twój post a masz plantex w domu? Skoro myślisz, że to brzuszek to daj mu się napić może mu się polepszy a jak nie to może lepiej wezwać lekarza ojej biedny Kamilek .
Stary 2006-10-07, 20:28   #2350
kasiulka
Zakorzenienie

No własnie Joasiu, pewnie ją noszą - dzis była tak zmierzła i upierdliwa ze odszczekuje wszystkie wczorajsze pochwały . Wyszła z niej mała złosnica. Co do ogródka to szkoda ze nie masz bo bym Ci przyjechala skopać - oczywiscie pod warunkiem ze bys sie w tym czasie Oliwką zajęła

Płatku no wlasnie - cena tych kaszek mnie dobija , ale co zrobic, Oliwka innych nie lubi, francuski piesek jeden. Na szcescie ostatnio zaczęła jesc moje obiadki wiec moze zaoszczędze na słoiczkach. Tylko jej ociupinke dosalam (nie krzyczcie) - takich mdłych i bez smaku nie chciala a odrobinka soli jednak mocno zmienia smak i Oliwce smakuje

Agiko ja tez pomyslałam o 3-dniówce. Bo jak na zęby to chyba za wysoka ta temperatura.

Oliwka
Stary 2006-10-07, 20:46   #2351
ch_aga
Zadomowienie

Buźka dla Julki
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-07, 20:59   #2352
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kurcze ja to bym chciała żeby Julka zaczeła jeść to co my oczywiście nie wszystko i inaczej doprawione ale na bazie naszych dań obiadowych. Nawet dla nas nie mam czasu ostatnio gotować, robię to wieczorami a co dopiero dla Julki. Słoiczki zaczęła jeść.
Alien a jak ty przestawiałaś Wikę na normalne jedzenie? Julka nie miała nigdy rekacji uczuleniowych, nie jest taka mała więc może jak jej dam np. pulpeta z gotowanego mięsa indyka to nic jej nie będzie? Te dania słoiczkowe, które je teraz też w sumie przypominają "normalne" jedzenie.

Biedny Kamilcio

Stary 2006-10-07, 21:15   #2353
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Myśle, że odrobina soli nie zaszkodzi przecież już niedługo będą pomału próbować to co my jemy. Chociaż mojej koleżanki syn tak się przyzwyczaił do dań ze słoiczka, że długo po ukończeniu roczku jeszcze mu je kupowała.
Stary 2006-10-07, 21:21   #2354
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Myśle, że odrobina soli nie zaszkodzi przecież już niedługo będą pomału próbować to co my jemy. Chociaż mojej koleżanki syn tak się przyzwyczaił do dań ze słoiczka, że długo po ukończeniu roczku jeszcze mu je kupowała.
Właśnie tego się boje, że Julka przyzwyczai się do słoiczków i nie bedzie nic innego chciała

Stary 2006-10-08, 08:16   #2355
kasiulka
Zakorzenienie

Joasiu a Julka ma juz na tyle zęby ze pogryzłaby takiego pulpeta? Ja Oliwke próbuje przyzwyczajac do takich troszke mniej rozdrobnionych pokarmów (tzn. nie na taką zupelnie gladką papkę) i ta konsystencja wyraznie jej nie odpowiada - strasznie pluje i nie chce jesc tych ociupinke wiekszych kawałeczków. Nie lubi tez gęstych kosnystencji - woli takie półpłynne zupo-obiadki.

Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-08, 08:49   #2356
kasiulka
Zakorzenienie

a jeszcze pytanko do matek karmiacych - dziewczyny czy zmniejszają Wam sie juz moze cycki ? No bo w sumie karmien mniej, powinny sie zmniejszac a ja dalej mam takie balony , boje sie ze mi tak juz zostanie

Oliwka
Stary 2006-10-08, 10:04   #2357
ch_aga
Zadomowienie

Ja mam nadal duże cycki, ale ja dopiero zaczęłam słoiczki, dalej podstawą jest pierś.
Pozdrawiam
Stary 2006-10-08, 10:10   #2358
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Kasiulka nie martw się ja też karmie mniej a cycki takie same duże. Ale jak skończysz karmic całkiem to napewno się zmniejszą
Stary 2006-10-08, 10:24   #2359
Alien
Wtajemniczenie

Joasiu a więc moja Wika to zjada teraz wszystko co jej dam z tym nie mamy najmniejszych problemów (odpukać) i mam nadzieje, ze apetey odziedziczy po rodzicach . Jedynie za soczkami i herbatkami ie przepada i wypija dziennie tylko 60-80 ml ale czasami 30 ml albo wcale nie chce. Ale to itak lepiej bo przedtem nie mozna było jej przekonać do wypicia chocby 10 ml.

Sloczkowe dania uwielbiła od początku ,teraz jak je jeden sloiczkowy obiadek to jej to zupełnie nie wystarcza i za chwile jest płacz, ze za mało, wiec podaje jej póltora słoiczka albo robie swój obiadek.
Po pierwsze zaczełam lekko przyprawiac, po drugie na poczatek dawalam jej kilka łyzeczek, zeby sie przyzwyczaiła, a potem zaczełam mieszać np. ziemniaczki z koperkiem ze słoiczka tak mniejsze pół i moja zupka np. pomidorowa albo rosołek albo jakaś inna jeszcze. I Wice to posmakowalo.
Teraz juz jest wieksza to je prawie wszystko i nie robie dla niej juz specjalnych zupek z braku czasu poprostu, tylko je to co my bez przypraw jedynie.

Sadzam ją do kszesełka mowie am, am a Wika otwiera ładnie buzie i je do dna nie ma w tym czasie zadnych rozmów czy zabawiania. Poprostu jest jedzenie.
Oj zeby ona tak ładnie spala jak jeść potrafi

Co do cycek to mi za bardzo nie urosly po porodzie, zrobily się tylko troszke pełniejsze i takie są do teraz. I oby tylko takie mi pozostały, mam nadzieje, ze sie nie zmniejsza.

Stary 2006-10-08, 11:58   #2360
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Jak przestałam karmić to mi cycki zmalały i zrobiły się flakowate a miałam niezłe bufony . No ale to nie do mnie te pytanie .

Mati znowu zaczął nam kszleć ja się wykończe przez tę jego chorobę. Poszliśmy do kościoła, zrobiliśmy małe zakupki i zdążyliśmy wrócić do domu i zrobić sobie kawe, a moja maruda jeszcze śpi już ponad dwie godziny fajnie jakby było tak zawsze marzenie ściętej głowy .
No właśnie co mogą jeść już nasze dzieciaczki? Joasiu co wprowadziłas nowgo jak Julka skończyła siedem miesięcy?
Stary 2006-10-08, 14:12   #2361
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Sadzam ją do kszesełka mowie am, am a Wika otwiera ładnie buzie i je do dna nie ma w tym czasie zadnych rozmów czy zabawiania. Poprostu jest jedzenie.
Alienku, zgadzam sie z Tobą w 100% . Też tak robię, żadnych zabawek, gadania, zabawiania, pokazywania czegokolwiek, w tym czasie po prostu jest jedzenie i koniec. Też postanowiłam od początku tak postępować, żeby potem nie było problemu z jej jedzeniem...a tu ptaszek leci, a to za mamusie, za tatusia itd . Niech sie nauczy, że przy jedzeniu nie ma zabawy, ani rozmawiania. Mam tylko nadzieję, że to przyniesie pozytywny skutek na przyszłość .

A ja mam cały czas takie same cycki (B), jedynie trochę pełniejsze.
Hmmm....mogłyby juz takie zostać , nie narzekałabym.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 15:20   #2362
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Witam!
Płatku ja w 7 miesiącu wprowadziłam jogurt, biszkopty bezglutenowe i żółtko. Daje też Julce twarożek niby jest od 9 miesiąca ale ja dałam wczesniej.
Kasiulka Julka ma 6 zębów wię napewno pogryzie.

Stary 2006-10-08, 19:07   #2363
kasiulka
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie sie podziało moje grzeczne dziecko? ... ktos mi Oliwke podmienił, zabrał aniołka i zostawił marudę .... cały weekend przebeczany i przemarudzony, juz zdążyłam zapomniec jak to jest, nie wiem co sie jej stało. Zębów ani widu ani słychu, chora tez nie jest a taka wscieklizna mała ze mam dosc . Boze jak Wy tak macie codziennie to czapki z głów, normalnie dzielne z Was kobitki. Ja wymiękam.

Moje cycki mają rozmiar D (przed ciążą B) - az sie boje jak bedą wyglądały jak skoncze karmic, chciałabym zeby zmalały, ale pewnie sie zrobią 2 smętne flaki do kolan, jak u starej murzynki. Juz są pierwsze tego symptomy . Jednak ciaza, poród i karmienie robią z człowieka dziada normalnie.

U nas tez jak jemy to wszyscy muszą wyjsc z pokoju zeby sie Oliwka nie rozpraszała,zero gadania i zabawiania, a wystarczy jak ktos wejdzie i koniec jedzenia

eee, ide se, nie ma nikogo, pewnie ogladacie taniec z gwiazami - ja tez ide oglądac

Oliwka
Stary 2006-10-08, 19:36   #2364
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

U nas weekend spokojny wczoraj imieninki teściowej mała imprezka , a dziś pojechaliśmy pograć w siatke a Pati z babcią została bo troche wiało.Nocki też spokojne Pati zaczyna budzić sie tylko raz w nocy i pózniej o 6 dopiero je,ale super wkoncu sie wysypiam

Kasiulka oj to ja mam jeszcze wieksze bo E ale przed ciążą miałam D a przy jedzeniu też zero rozmów cisza obowiązkowa
Stary 2006-10-08, 19:42   #2365
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

A i zapomniałam jutro ide już na chippendelsów ale teraz mam problem jak się ubrać już sama nie wiem a Tz nie chce mi pomóc powiedział że go to nie interesuje, tylko boi się o swój aparat który bardzo niechętnie mi daje zabrać ciekawe dlaczego
Stary 2006-10-08, 20:03   #2366
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie sie podziało moje grzeczne dziecko? ... ktos mi Oliwke podmienił, zabrał aniołka i zostawił marudę .... cały weekend przebeczany i przemarudzony, juz zdążyłam zapomniec jak to jest, nie wiem co sie jej stało. Zębów ani widu ani słychu, chora tez nie jest a taka wscieklizna mała ze mam dosc . Boze jak Wy tak macie codziennie to czapki z głów, normalnie dzielne z Was kobitki. Ja wymiękam.
Kasiulka była niedawno mowa, ze jak jeszcze raz zaczniesz narzekać na swoje dziecko to mamy cię
wiec ja to robie jako pierwsza

Pewno Oliwka ma zły weekend, zobaczysz jutro jej przejdzie

Stary 2006-10-08, 20:05   #2367
ch_aga
Zadomowienie

Hania -- aparat zabierz koniecznie i pokaż nam tu conieco z tych chłopaczaków

Muszek w dzień grzeczny, wczoraj i dziś na dworze spał 3 godziny W nocy pobudki dalej co dwie godziny

Mój ślubny poszedł na piwo więc ja idę spać
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-08, 20:19   #2368
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Haniu zdjęcia koniecznie porób chłopcom, musimy wiedzieć co się nosi tego sezonu . Oczywiście dobrze się baw .

Kasiulko żeby to było przejściowe u Oliwki, nie życze Ci tego co mamy z Alien i Joasią . My już chyba się o tego przyzwycziłyśmy, ale licze że kiedyś będzie lepiej . Joasia ma rację noszą ją dziadkowie lepiej z nimi pogdaj.

My mamy gości we wtorek przyjeżdża teściowa i siostra tż, która siedzi w Niemczech i nie widziała małego od chrzcin i wiem, że Mati będzie przez wtorek i środę non-stop noszony mam nadzieje, że nie wybuchnę .

Agika się nie odzywa ciekawe co z Kamilkiem .

Dziewczyny puzzle zakupione? U nas się sprawdzają muszę jeszcze dokupić jedne bo mam bardzo małe. Mati szleje na podłodze śmiga gdzie się da nawet do kabli i kontaktów go ciągnie oj co to będzie jak zacznie juz porządnie raczkować .

Joasiu jakie jogurty kupujesz Julce? Ale jestem upierdliwa .
Stary 2006-10-08, 21:02   #2369
kasiulka
Zakorzenienie

Alien no ładnie, ładnie nie dosc ze od Oliwki w dupę dostałam to teraz jeszcze od Ciebie . Mam nadzieje ze to przejsciowe bo niegrzeczna Oliwka jest wyjątkowo trudna do zniesienia

Hania, aparat koniecznie, czekamy na relacje zdjeciową, bo wiecie trzeba byc na bieżąco w trendach mody, w koncu Mikołaj idzie

Płatku ja daje Oliwce musy z jogurtem - najbardziej Oliwce smakuje dr Witt jogurt z jabłkiem i brzoskwinią, bo jest taki kwaskowy a dzieci chyba lubią kwaśne. Z Hippa tez są ale Oliwce srednio podeszły, choc na razie tylko jeden wypróbowałysmy - jogurt z jagodami - taki jakis mdły był.

Dziewczyny jakie Wasze dzieci mają oczka? Tzn wiem ze śliczne tylko jaki kolor i czy sie zmienia? Oliwka na początku miała szare, potem jej zzieleniały troche a teraz widze ze koło zrenicy pojawiają sie coraz bardziej intensywne brązowe pigmenty - wiec moze bedzie miała po mnie oczka brązowe - no mam nadzieje troche, przynajmniej w tym bedzie do mnie podobna bo tak to cały tata

Oliwka
Stary 2006-10-08, 21:26   #2370
ch_aga
Zadomowienie

Mój blądasek ma niebieskie oczka i chyba takie mu juz zostana w tatusia
A kwaśnych Muszek nie lubi - na jabłuszko to tak się śmiesznie krzywi i wzdryga ale wcina
Pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości