![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Jyz jestem w domciu, spokojna i w wyśmienitym humorze. Mój mąż dzisiaj rozwalił system. Taki był przejęty, że wracam do domu, że aż zapomniał mi kurtkę przywieść😂😂😂 -11st a on w bluzie do samochodu, bo kurtke ja mu zabrałam. Jak wychodziliśmy to słychac było rechot pielęgniarek 😂😂😂
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hah dobry mąż ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
tak, nie ma jak w domu
![]() - jestem jutro w 13 tygodniu, a dziś PAW.Dziecko pyta-czemu na fioletowo zygam. Jadłam pół naleśnika z 1-2 łyżeczkami dzemu z jagód ![]() a już miałam "tylko" mdłości od soboty! jednak nic się nie zmienia, oprócz tego podłego odruchu...nadzieja porzucona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Iwona - wklejam przepis specjalnie dla Ciebie w pelnej wersji
![]() W skroconej to poszatkowac, posolic i odstawic. Oczywiscie, jezeli masz jakies pewne zrodlo gdzie wiesz ze mozesz bezpiecznie kupic dobrze zrobiona to pewnie nawet wygodniej, ale sporo czytalam wlasnie, ze czesto ta sprzedawana w sklepach jest raz z konserwantami a dwa zakwaszana octem dla przyspieszenia procesu i stad pozbawiona wszystkiego co cenne. Przepis na ogory gratis ![]() IMG_1519754085.113493.jpg IMG_1519754105.824110.jpg PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
Ps: ja robilam z jednej glowki w takim plastikowym wiaderku, wiec nie wystrasz sie ta iloscia
![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Drocia super ten przepis !!! Dużo roboty ;P ale No mega super
![]() U mnie niby lepiej z Mdłościami jak i z zatokami :O ten nasvin to jakoś tak pomógł ! Ale mdlosci dziś od południa wróciły :/ już od połowy dnia to tylko bajki i czekanie aż mąż wróci ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A balkon? Tesciowie tak trzymaja. No chyba ze mroz taki jak teraz, to wiadomo, niekoniecznie. Ale tak to wykorzystuja jako dodatkowa lodowke PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- A wlasnie - jakbyscie chcialy jakis przepis na cos, to dawajcie znac. Ta ksiazka go taka skarbnica klasycznych i tradycyjnych dan, wiec jest z czego wybierac ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Drocia a co to za książka? Lubię czasem takie tradycyjne rzeczy zwłaszcza w celach leczniczych
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Bosz, zaczyna sie
![]() ![]() ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
To Kuchnia polska wydawnictwa PWE - kolejne nowsze wydanie chyba najpopularniejszej ksiazki kucharskiej PRLu, ale mi bardzo pasuje bo jest tam wszystko poczawszy od gotowania ziemniakow a na dziczyznie konczac ![]() No dobra - nie ma tam takich szarych klusek ziemniaczanych, ale to chyba wypadek przy pracy ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do mdlosci - ale sie wczoraj pochwalilam, ze przechodza :/ popoludniu tak mnie scielo ze juz nic nie bylam w stanie zjesc tylko lezalam i sie nie ruszalam i pilam wode... zastanawiam sie, czy to nie od tabletek tez... rano biore magnez i duphaston (od tygodnia 1 x dziennie na te niewiadome bole brzucha) a popoludniu magnez i prenatal uno... a i na czczo letrox jeszcze... no zobaczymy. Kciuki za wszystkie wizytujace dzis! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2018-02-28 o 06:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
Czy któraś z dziewczyn poznała już płeć na prenatalnych, prócz Gilmoregirl ? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2018-02-28 o 06:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Przyczajenie
|
Moja pani doktor w pierwszej ciąży powiedziała mi bardzo późno jakoś w 25 tc i myślę, że teraz też się nie będzie spieszyć ona musi być pewna. Chociaż znam przypadki, że koleżanka poznała płeć dopiero w 37 tc a i tak przy porodzie się zdziwiła bo jednak co innego ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Współczuję wam tych mdłości.. mnie to (odpukac) omija.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj po ten oranzadzie po pomidorze o malo nie zaliczylam pierwszego ciazowego pawia... Udało się na szcEsvie bez
![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Termin porodu mam wyznaczony na 20 września ![]() 21 lutego byłam u gina miałam usg i dzidzia miała 2,7 cm ![]() w sobotę zaczęło mnie coś brać ![]() ![]() miałam gorączke 38,6 i wziełam apap bo lekarka powiedziala ze mozna tylko w małych ilościach ![]() mam też straszny kaszel straszne się martwię ![]() następna wizyte u gina mam 14 marca mam mieć usg takie dokładne ![]()
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Agentka ja też brałam dokładnie ten antybiotyk i to w 6tc. Jak narazie odpukac wszystko jest ok. Lekarka mi tłumaczyła że to jest antybiotyk z grupy ciążowych oznaczony jako względnie bezpieczny. Masz wysoka gorączkę i ona w tej chwili może być bardziej niebezpieczna niż leki.
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do gina w poniedziałek i mówił że można go brać ale i tak się boje bardzo
![]() zawsze jak chorowałam to bez gorączki a teraz jak dzidzia to z gorączką u mnie 10 tydzień teraz 11 się będzie zaczynał ![]() jeszcze w piątek robiłam badanie krwi w poniedziałek odebrałam leukocyty mam podwyższone, neutrofile też ![]() ph moczu 8,0 ![]() ![]()
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
No to ci w krwi wyszło przeziębienie. Jeśli chodzi o pH to pij więcej. Wszystko jest ok.
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
pewnie tak bo w piątek byłam na pobraniu a w sobote obudziłam się juz z bólem gardła
![]() cały czas pije teraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Heledore a antybiotyk brałaś do końca czy wcześniej przestałaś brać ?
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Brałam 6 dni. Więc kilka tabletek jeszcze zostało.
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2364 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Tata- moja mama kupuje wysokiej jakości produkty, urozmaica dietę,dużo warzyw, jeśli kurczak to zagrodowy,jaja i ziemniaki- stałe dostawy od rolnika, latem-szklarnia nasza-niepryskane...lepiej nie można.Tata pracuje fizycznie jest bardzo chudy i wysoki-187cm...je wszystko w normalnych ilościach.Prawdopodobnie te serce uszkodziło się w 2 miesiące-bo ciągle kaszlał, miał płytki oddech,pogrypowe to chyba. Nie je boczków, golonek itp. Mama dużo piecze sama mięs na kanapki...dla nas to szok wczoraj też pochwaliłam się, że już wymioty przestały mnie męczyć....5 razy zaliczyłam wieczorem kibelek, a dziś 13 tydzień kobiety przeziębione/chore- lekarze wiedzą co podać ciężarnym, nie martwcie się na zapas, oczywiście zdrówka dziecko- w końcu mój mały nie kaszlał non stop w nocy, później w dzień odsypiał aż 3 razy! ma 3lata 8 miesięcy Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2018-02-28 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od czego zacząć , może od tego ze antybiotyk trzeba brać do KOŃCA! Po drugie - antybiotyki nie szkodzą dziecku, zaś infekcja nie przeleczona tak! Bez antybiotyku taka infekcja mogłaby przedostać się do maluszka i maluch by się nie rozwijał dobrze . Dlatego antybiotyk jest bardzo a to bardzo pożądany jak masz gorączkę kaszel i nie pomogły naturalne sposoby. W 1 ciąży brałam antybiotyk i w tej tez już brałam - antybiotyk bardziej „zaszkodzi” Tobie rozwalając Twoja florę jelitowa dlatego probiotyk dopochwowy i do jelitowy to priorytet Do tego dieta - zero cukru , dużo warzyw kasz i kefiry kiszonki . Kolejna rzecz - co było przed ciąża to było przed ciąża , w ciąży inaczej chorujemy inaczej zdrowiejemy , szczególnie w 1 trymestrze. Organizm w całości skupia się na rozwoju dziecka - dlatego tak ciężko się nam wyleczyć. Do tego krew szybciej krąży , naczynia krwionośne są bardziej rozpulchnione jesli się nie mylę co np powoduje krew z nosa czy ciagle zatkany nos. I jeszcze do gorączki - gorączka w ciąży jest niebezpieczna ! Jak jest 38 to już trzeba zbijać paracetamolem czy apapem(oba bezpieczne w ciąży) I najważniejsze - słuchaj lekarza ![]() No to chyba tyle :P Cytat:
Cytat:
Korzystamy z balkonu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Tak tak antybiotyk trzeba do końca. Ja miałam zalecony na tydzień. Wzięłam 6 dni bo zwyczajnie.... Pomyliłam się w liczeniu dni.
Mnie coś teściowa mówiła że czasem na wczesnym etapie oceniają płeć po długości kości udowej... i jak tak googlam to faktycznie coś na ten temat znalazłam w necie. Choć ta metoda wydaje się być trochę dziwna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Raczkowanie
|
ja na 1 wrzesień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.