![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Cytat:
Ale no CRL jeszcze się nie kwalifikuje do prenatalnych więc spokojnie kość nosowa się pewnie pojawi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byle do 14 wytrzymać. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Specjalnie sobie wolne wziął, więc muszą go wpuścić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2345 |
Konto usunięte
|
U mnie na prenatalnych uderzyło go to, w sensie męża, że w środku jest dziecko. I to takie duże. I że stała się realną ta ciąża dla niego.
A poza tym to była tam para która wchodziła chyba z trzy razy (jak my byliśmy) w gabinecie bo dziecko nie chciało współpracować ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
A mój mąz wyjeżdża w niedzielę, we wtorek prenatalne więc go nie będzie
![]() Muszę sie przyzwyczaić że teraz go nie będzie
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Moj M dzisiaj wyskoczyl do mnie z pytaniem, kto mloda odbierze ze szkoly jak pojedziemy na USG. Powiedzialam, ze moze mnie podrzucic do szpitala, wrocic do domu i ja odebrac a on ze nie bo musi na USG i koniec.
I wez tu sie dogadaj z facetem... Cytat:
Ja mam sluz od poczatku ciazy, raz jest rzadki a raz glutowaty. Zalezy od dnia.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2019-01-03 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo rozczarowana po wizycie
![]() Więc o ile szłam na wizytę zadowolona i bez stresu to teraz się stresuję, bo ostatni raz usg miałam w 12 tygodniu, a teraz dopiero 31 stycznia wizyta i nie będę wiedziała czy wszystko jest ok do tego czasu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Doskonale Cie rozumiem!! Na ostatniej wizycie tez byłam nastawiona na usg a nie zrobila mi. Dlatego tez poszłam dzisiaj prywatnie do kogo innego żeby mi znowu nie powiedziała na wizycie ze usg już było a nie widziałabym bobasa 5 tygodni... Co do pimafucinu nie bierz profilaktycznie tylko zrób czystość pochwy, na wynik czekasz 2 dni a będzie pewność czy jest sens brać czy lepiej pałeczki kwasu mlekowego zaaplikować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Chodzicie prywatnie czy na nfz? Bo prywatnie to chyba zawsze robią usg, a na nfz przysluguja 3. Wiadomo ze sa lekarze ktorzy na nfz robią co wizytę, no ale nie wszyscy.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
Na luxmed chodzę, ale chyba faktycznie w połowie miesiąca skoczę sobie gdzieś prywatnie na usg.
Do tej pory byłam zadowolona z wizyt na luxmed ale dzisiaj lekarz był jakiś rozkojarzony. Nawet zapomniał wypisać skierowania na krew. Miała któraś z was na wynikach prenatalnych podane ryzyko porodu przedwczesnego? Chciałabym porównać żeby zobaczyć czy faktyczne mam takie duże ryzyko czy u wszystkich jest podobna proporcja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie mial cięższy dzień . Niby dla mnie to nie jest usprawiedliwienie, ale ty znasz lekarza i wiesz czy możesz mu zaufać ![]() Swoją drogą mojego męża siostra chodzila do najgorszego ginekologa w miescie bo chciala państwowo, lekceważył wszystkie jej uwagi, boleści. Urodziła 1,5 miesiaca przed terminem, chwile wczesniej na wizycie opowiadala mu o skurczach a ten ze wszystko dobrze, to normalne, nawet oszczedzac sie nie musi. Wiem ze najlepszy ginekolog nie poradzi jak dziecko uprze się wyjść, no ale ten ewidentnie zaniedbał. Teraz wielce nim rozczarowana, a jak jej wszyscy na niego mowili to była zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Kevshaa nie dziwie Ci sie, ale tak jest, ze nie trzeba faktycznie usg robic zawsze. Ostatnio gdzies jakis instalekarz pisal, ze jest roznica miedzy usg pomocniczym/doraznym a referencyjnym. Te pierwsze nie sa podstawa, choc w dzisiejszych czasach - zwlaszcza w Polsce - stają sie standardem. Ale fakt jest faktem, że jak nie ma niepokojących objawow, to takie usg kazdorazowo raczej potrzebne nie jest. Ale rozumiem obydwie strony.
Wiem, że cięzko sie zyje od wizyty do wizyty. Ja sie posilkuje detektorem w domu chociaz. Wprawdzie to jedynie wskaznik tego, czy serce bije i nic poza tym, ale uspokaja.
![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
No dlatego mimo zawodu staram się nie gniewać mocno na lekarza...
Tym bardziej że miałam prenatalne 18 grudnia, więc wiedział że nie tak dawno miałam dokładne USG. No a z drugiej strony myślę sobie, że co mu szkodziło skoro to dodatkowych 5 minut tylko ![]() Powiedziałam mu że jak mi na wizycie 31 stycznia nie będzie chciał zrobić to nie wyjdę z gabinetu ![]() Dał mi skierowanie na USG ciąży żebym zrobiła w lepszej placówce luxmedu przed wizytą u niego, ale nie mają żadnych terminów ![]() Więc jak nie wytrzymam zrobię USG prywatnie, a jak wytrzymam to 31 nie będzie miał wyboru. I odliczam tylko czas do 31 żeby iść na zwolnienie. Przez święta wszyscy mi mówili że pięknie wyglądam, promienieje i ciąża mi służy i sama się tak też czułam. Odkąd wróciłam do pracy to słyszę, że słabo wyglądam, jestem blada, mam podkrążone oczy i ciąża mi nie służy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Jestem jeszcze przed wizytą u lekarza, ale dostałam już wyniki i widzę, że są ok
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2357 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sobie popracowałam ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
No widocznie nie służy, ale gdyby chociaż docenili moje poświęcenie... A i tak będzie pewnie szefowa gadać że tak szybko poszłam, a ona to do samego porodu tyrała :P
Ja waga też na minusie ok 3 kg, ale ostatnio troszkę się podniosła (tak mnie zmartwiło, że po świętach miałam mniej na wadze, że zaczęłam masowo zjadać słodycze ze świat ![]() Czekam aż pojawi się ten mityczny głód ciążowy, chociaż chyba nie powinnam wywoływać wilka z lasu ![]() Umówiłam się na 28 na USG z luxmedu, mam nadzieję że będzie dokładniejsze skoro jest ze skierowania, a nie przy okazji zwykłej wizyty ![]() Tylko potrzebuję wolne na ten dzień i zastanawiam się czy jak pójdę do rodzinnego od rana to wystawi mi l4 100% płatne... wolę sobie urlop zachomikować... Edytowane przez kevschaa Czas edycji: 2019-01-04 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny które już były w ciąży, kiedy poczułyście ruchy? Niby można od 16 tygodnia, ale ja jestem w 15 i jakoś mi się nie wydaję żebym była w stanie coś poczuć za tydzień... Albo czy ruchy mają jakiś związek z wielkością brzucha? W sensie jak mam jeszcze całkiem płaski to mogę poczuć, czy dopiero jak się zaokrągli ![]() Czy to że łożysko jest na przedniej ścianie coś zmienia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2361 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mowi sie, ze szczuplejsze kobiety czuja wczesniej, ale ja szczupla nie bylam ani wtedy, ani tym bardziej teraz :P Lozysko tez mialam poprzednim razem na przedniej scianie a pierwszego kopniaka poczulam w 18 tygodniu jakos juz. No i podobno w pierwszej ciazy pozniej mozna czuc, ale ja uwazam, ze to kwestia fizjologii. ![]() ![]() Mozesz czuc, jak jest plaski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
No to byłoby jakieś pocieszenie jakbym coś tam czuła w środku, bo bym wiedziała że skoro się rusza to żyje
![]() Chociaż pewnie wtedy będę miała pytania typu "nie rusza się od x minut czy to normalne" ![]() Właśnie była u mnie szefowa i pytała jak się czuję, a jak powiedziałam że tak sobie to powiedziała że widać bo mam sińce pod oczami i ogólnie źle wyglądam ![]() W każdym razie powiedziała że nie będzie miała do mnie żalu jak pójdę na zwolnienie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
Prenatalne miałyście już tylko przez brzuch?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
No ruchy regularne to dopiero od 28 tygodnia. Chociaz u mnie od 20 tygodnia nie bylo dnia zebym chociaz raz malego nie poczula :P Ale nie bylo w tym regularnosci, bo czasem rano i potem dopiero wieczorem. Natomiast potem to juz wiedzialam kiedy spi a kiedy nie. Na szczescie w nocy spal ze mna - czasem sie tylko budzila, jak sie odwracal na drugi bok
![]() Ja mam motywacje do malowania sie - nawet teraz, jak jestem rano sama z malym. On sie u siebie w pokoju bawi a ja mam szanse na makijaz. Wlasnie nie chce wygladac tak, jak sie czasem czuje, a makijaz duzo mi daje psychicznie od lat ![]() Dobrze, ze to powiedziala. Mam nadzieje, ze tez ta mysli ![]()
![]() |
![]() |
#2366 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie miałam ale w tamtej ciąży miałam przez pochwe i teraz też pewnie będę miała bo moja gin usg przez brzuch robi od 16 tyg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
Ja tak, ale troche tluszczyk przeszkadzal niestety. Udalo sie jednak dobry obraz i wyraznie nt zlapac.
![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam tylko przez brzuch i lekarz był zadowolony z tego co widzi, a mi się wydaję że przez pochwę był wyraźniejszy obraz USG.
W ciąży taka ładna cera mi się zrobiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
Ale przez pochwę jest mniejszy zakres widzenia. Stąd prenatalne raczej zaleca sie przez brzuch - co nie oznacza, że dopochwowo jest źle. Czasem przez brzuch może się po prostu nie dać albo tak, jak u himbree - taka wola lekarza.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.