|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2021
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dornitka
![]() Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam sie do życzeń Dornitka
![]() Jak wy to robicie ze leżycie przy Waszych 2-3 latkach w ciagu dnia u nas nie ma opcji. Chyba ze przy czytaniu książek ale sie układa na mnie obok mnie, wtula sie, a ja musze chronić brzuch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-12-09 o 19:47 |
|
|
|
|
#2346 |
|
Przyczajenie
|
Witam się w 5 miesiącu 🥰
Aż ciężko uwierzyć, że czas tak szybko leci. Jak Wasze ogólne przygotowania? Kupujecie już ubranka, akcesoria? Może macie już wybrane imię? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2347 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego! Cytat:
dopiero 15 tydzień. Nam się podoba imię Tymon, ale jeszcze coś się może zmienić na razie kupiłam 2 pajace, resztę planuję kupować po 20 tygodniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
większość rzeczy typu wózek, łóżeczko mam wybrane. Muszę się jeszcze pochylić nad fotelikiem, żeby później tylko jechać i kupić. A co do imienia to dla dziewczynki mam (Róża, Gaja albo Melania) a dla chłopca to ciężej jakoś- nie mogę się na nic zdecydować! Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ck dor zeczy to nic a nic bo ja mam większość po córce jeżeli chodzi o ubranka a wyprawkę apteczna będę robić dopiero na jesień wózek to zapewne po nowym roku 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
imię wybrane bo akurat z żeńskim byliśmy jednomyslniWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Póki na sto pro się płeć nie potwierdzi to ja nic nie kupuję. Zdążę jeszcze kołyskę, fotelik, rożki i takie tam na start mam. Ubranek trochę też. Nienawidzę gromadzić rzeczy na tzw zaś, więc pewnie będę w razie konieczności zamawiac/chodzić do sklepów. Mam pod nosem i pepco, smyka,h&m, wiec jakos to będzie.Z imieniem też mam problem. Dla dziewczynki mam typy, ale dla chłopca to zero pomysłu. Modne teraz Stanisławy i Tadeusze kojarza mi sie jedynie ze zmarlymi dziadkami i wujkami i jakoś źle bym się z tym czuła. Co do leżenia w dzień przy dziecku to u mnie mąż pracuje w domu od początku zarazy i ma niewiele pracy i może ją wykonać kiedy mu pasuje właściwie, więc jak ja zaniemoge to zawsze może małą przejąć. Tak poza tym to jedyne co jest ja w stanie na dłużej zająć to gapienie się przez balkon na psy, ewentualnie wywalanie ubrań albo książek ![]() Straszny burdel mają w policji z kwarantannami. Mamy decyzję z sanepidu, że jesteśmy wolni, a wczoraj wpadli do domu, dziś znowu dzwonią i za każdym razem chcą rozmawiać z panią Natalia. Nie wiem czy oni w papierach nie mieli wpisane, że pani Natalia urodzona w 2019 i jedyne co może przez telefon powiedzieć to mama, tata i hau hau? ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy styczniowe 2021
My dla dziewczynki mieliśmy wybrane już w pierwszej ciąży a tu chłopak.. trochę się zastanawialiśmy i mówiłam ze jak będzie drugi chłopak to nic nie wybiorę
na razie mamy typy Tymon i Filip, wiec pewnie stanie na którymś z tych ![]() Nie kupuje nic bo większość mam po starszaku, upolowałam tylko kombinezon w smyku za 40zl bo nie mam takiego małego rozmiaru ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
Tymon i Filip też mi się podobają, ale mężowi mniej. On za to ma jedno podstawowe wymaganie co do imienia- bez litery "r"
![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-12-09 o 19:48 |
|
|
|
|
#2356 |
|
Rozeznanie
|
Ja na razie nie kupuje, czekam na potwierdzenie płci. I w sumie nawet mnie nie ciągnie do takich zakupów.. Po dzieciach prawie nic mi nie zostało bo wszystkiego się pozbyłam, nie myślałam że się jeszcze o przydadzą
Co do imienia zero pomysłów ![]() No ale trzeba będzie coś myśleć jak poznamy płeć ![]() Jakos ta ciąża tak szybko leci.. Moja prawie 2,5 latka potrafi się sama bawić. Ona w sumie cały czas lata z lalkami albo coś by rysowała albo ciastoline by lepiła. Tylko ja mam wyrzuty sumienia bo nie mam każdego dnia siły zabrać ją na spacer.. Najczęściej idziemy na nasze podwórko ![]() dornitka o matko, nieźle z tą policja. Mogła córeczka powiedzieć im do telefonu hau hau to może więcej by nie pytali o Panią Natalię |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
Mąż jako dziecko miał problemy z wymową i te problematyczną literę miał w środku swojego imienia i panicznie boi się, że dziecko może to po nim odziedziczyć i chce oszczędzić ewentualnych kłopotów. Takie trochę martwienie się na zapas
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2359 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy styczniowe 2021
Jestem po wizycie. Wszystko Ok, dziecko ma 12cm, serduszko biło ale...... zniknęły jajka
![]() ![]() ![]() dziewczyny, wyszłam w takim szoku ze teraz jak na szpilkach będę siedzieć do połówkowych żeby zobaczyć znowu co to będzie..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam wizytę jutro, ciekawe czy wstydniś się ujawni w końcu Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2361 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się, dawno nie pisała, podczytuję, ale nie odzywałam się, bo ciągle fatalnie się czuję. Jakoś nie chciałam marudzić :-(
U nas 15+3 Wczoraj miałam wizytę. No i tak, dziewczynka z prenatalnych poddana została wątpliwości, bo mój doktorek potwierdzić nie mógł. Dziecię obróciło się dupką, a w między czasie coś majtnęło i doktor nie wie czy siusiak czy pępowina.... Także ten... te różowe zakupione rampersy i skarpetki to mogą się nie przydać. Okazało się też, że jem zdecydowanie za dużo warzyw, i dużo za mało mięsa... I muszę to zmienić. Wyniki mam niezbyt dobre. No i glukoza na czczo wyszła 94, a więc czeka mnie krzywa. Mam z nią niestety złe wspomnienia, bo i wymiotowałam i mdlałam, także na samą myśl mi słabo.... Zapisana też jestem na połówkowe na 4 września, oczywiście 100 km od domku |
|
|
|
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-12-09 o 19:48 |
|
|
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
Mervie, to trzymam kciuki żeby się jednak ujawnił
w sposób niebudzący wątpliwości ![]() Kasia, współczuje samopoczucia u mnie tydzień temu tez jeszcze było kiepsko ale z dnia na dzień jest coraz lepiej i męczą mnie już tylko nudności rano jak za szybko zajrzę do lodówki powodzenia z krzywa ![]() Truru, teraz tez tak mi się wydaje ze to mogła być pępowina. Mąż mi przypomina ze doktorka nie dawała 100% na chłopaka, tylko zasugerowała wstępnie niepewnie i mówiła ze jej córka tez na początku była chłopakiem :P połówkowe mam 25.08 wiec jeszcze trochę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy juz imiona wybrane, teraz tylko jaka plec ubranek troche kupilam uniwersalnych. No i teraz czekam az sie okaze kto tam siedzi i powoli bedziemy realizowac wyprawke dalej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Chcialabym w listopadzie juz miec wszystko kupione i tylko pranie i prasowanie do zrobienia i meble do zlozenia. Zeby ominac grudniowy szal zakupow swiatecznych i te tlumy ludzi. Zwlaszcza ze nie wiadomo co bedzie z tym zasranym wirusem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Mówcie, jakie imiona bierzecie pod uwage. U nas bedzie Wojtek na 90%. W domu Ninka. A jak zmieni sie w dziewczynke to Alicja lub Lilka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
U nas albo Maciej albo Malwinka. Się okaże 12.08
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
u nas będzie Aleksander lub Arkadiusz, a jeśli dziewczynka to Alicja lub Anastazja. Drużyna "A". ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczucie humoru ma ![]() ![]() Ja tak jak pisałam : Tymon albo Filip a dziewczynka Aleksandra ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas druzyna M. Ja Martyna, maz Mateusz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

ludzi pełno, gorąco, myślałam że zejdę przez maseczkę na gębie. Wychodziłam szybciej niż weszłam. Pojadę w poniedziałek przed południem i powinno być już luźniej. 

u nas nie ma opcji. Chyba ze przy czytaniu książek ale sie układa na mnie obok mnie, wtula sie, a ja musze chronić brzuch 
Chyba tylko kawę i ciastko, tak w ramach powiększania bebzona
dopiero 15 tydzień. Nam się podoba imię Tymon, ale jeszcze coś się może zmienić 

większość rzeczy typu wózek, łóżeczko mam wybrane. Muszę się jeszcze pochylić nad fotelikiem, żeby później tylko jechać i kupić. A co do imienia to dla dziewczynki mam (Róża, Gaja albo Melania) a dla chłopca to ciężej jakoś- nie mogę się na nic zdecydować! 

na razie mamy typy Tymon i Filip, wiec pewnie stanie na którymś z tych

w sposób niebudzący wątpliwości