|
|
#2341 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
![]() Kurczę fajna sprawa z tymi wielopieluchami, przemawia do mnie argument eko i w ogóle się to zdrowsze wydaje - ale nie wiem czy będę miała w sobie tyle samozaparcia, żeby nie pójść na łatwiznę ![]() Dziewczyny, które używały - w ile takich pieluch waarto się zaopatrzyć? Domyślam się, że pralka chodzi non stop, ale to przy małym dziecku chyba i tak nie uniknione. Zresztą u nas już chodzi non stop ze względu na zwierzaki.. |
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Oj na na wielopielo jestem zdecydowanie zbyt leniwa
Ale podziwiam każdego kto się decyduje Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2343 | ||||
|
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Ja przed wizyta u dentysty poszłam do primarka kupić większy rozmiar pizam, kilka tshirtow (wszystkie za krótkie z mojego normalnego rozmiaru) i trochę większego rozmiaru majtek bo mnie wszystko ciśnie
![]() Dobrze ze poszłam wcześniej bo takie tłumy były później w kolejce ![]() Takie cudne ciuszki na maluszki widziałam ale opanowalam się żeby już nie kupować na razie póki nie będę znała płci. Cytat:
W UK jest tez teraz tydzień wielopielo i dużo promocji ale ja już mam dość dużo chyba wiec poczekam do soboty i wtedy zamówię jak będzie może już wiadomo w jakie wzory uderzać ![]() Takie słodkie są te wzory Na noworodka mam tootsbots peenut i teenyfits i Close pop ins i pojedyncze innych firm. Jeszcze dokupie jakieś prefolds i kilka wrapow. Na później mam mix różnych i dość dużo bambino mio Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u mnie jestem zielona i to temat nowość bo dzieci nie mamy ale wiedziałam od razu ze będę próbować wielo zanim dzieci miałam w ogóle ![]() Jak pomyśle ze jednorazowe leżą na wysypisku 500lat to ten mi się ciśnienie podnosi ![]() ![]() Cytat:
Ja mam suszarke ale tez nie wszystkie pieluszki do niej można. Nawet jeśli miałoby być kilka na dzień to już dużo na plus ![]() Ale super zazdro! Ja czasami myśle ze to ro kozę takie bąbelki pękające czuje ale później myśle ze na bank nie to bo za wcześnie ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Ja nie widzę problemu wrzucić do pralki co 2 dni. To nie jest jak kiedyś ze tetra zwykła była. Moja mama strasznie mi próbowała to wyperswadować ale pokazałam jej kilka co kupiłam i chyba miała wyobrażenie tak jak kiedyś o wielo. Teraz są takie nawet all in one ze nic nie trzeba robić tylko wrzucić do pralki założyć później zdjąć i wrzucić do pralki i wysuszyć normalne pranie trzeba tez robić wiec poza innym programem prania dłuższym nie widzę roznicy i gdzie jest ta robota jakoś.Życie mnie zweryfikuje oczywiście bo to pierwsze dziecko ale nie ma co porównywać gdzie moja mama miała tetry i franie ![]()
Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2021-04-20 o 12:51 |
||||
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88655203]Ja przed wizyta u dentysty poszłam do primarka kupić większy rozmiar pizam, kilka tshirtow (wszystkie za krótkie z mojego normalnego rozmiaru) i trochę większego rozmiaru majtek bo mnie wszystko ciśnie
![]() Dobrze ze poszłam wcześniej bo takie tłumy były później w kolejce ![]() Takie cudne ciuszki na maluszki widziałam ale opanowalam się żeby już nie kupować na razie póki nie będę znała płci. O super jakie kupiłaś? W UK jest tez teraz tydzień wielopielo i dużo promocji ale ja już mam dość dużo chyba wiec poczekam do soboty i wtedy zamówię jak będzie może już wiadomo w jakie wzory uderzać ![]() Takie słodkie są te wzory Na noworodka mam tootsbots peenut i teenyfits i Close pop ins i pojedyncze innych firm. Jeszcze dokupie jakieś prefolds i kilka wrapow. Na później mam mix różnych i dość dużo bambino mio Super ![]() ![]() Super to czytać u mnie jestem zielona i to temat nowość bo dzieci nie mamy ale wiedziałam od razu ze będę próbować wielo zanim dzieci miałam w ogóle ![]() Jak pomyśle ze jednorazowe leżą na wysypisku 500lat to ten mi się ciśnienie podnosi ![]() ![]() Ja mam suszarke ale tez nie wszystkie pieluszki do niej można. Nawet jeśli miałoby być kilka na dzień to już dużo na plus ![]() Ale super zazdro! Ja czasami myśle ze to ro kozę takie bąbelki pękające czuje ale później myśle ze na bank nie to bo za wcześnie ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Ja nie widzę problemu wrzucić do pralki co 2 dni. To nie jest jak kiedyś ze tetra zwykła była. Moja mama strasznie mi próbowała to wyperswadować ale pokazałam jej kilka co kupiłam i chyba miała wyobrażenie tak jak kiedyś o wielo. Teraz są takie nawet all in one ze nic nie trzeba robić tylko wrzucić do pralki założyć później zdjąć i wrzucić do pralki i wysuszyć normalne pranie trzeba tez robić wiec poza innym programem prania dłuższym nie widzę roznicy i gdzie jest ta robota jakoś.Życie mnie zweryfikuje oczywiście bo to pierwsze dziecko ale nie ma co porównywać gdzie moja mama miała tetry i franie ![]() [/QUOTE]Ja mam taki problem, że w zimie nie mam za bardzo gdzie suszyć i wszystko schnie dłużej. Na suszarkę elektroniczną też nie mam miejsca. Czekamy aż koło nas powstanie nowy budynek mieszkalny to może kupimy większe mieszkanie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2345 |
|
Konto usunięte
|
No tak zima trochę gorzej, latem się wywali na dwor i jest z głowy. Ja suszarke mam ale z tego co wiem tez nie każde można suszyć bo inaczej się psują.
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88655240]No tak zima trochę gorzej, latem się wywali na dwor i jest z głowy. Ja suszarke mam ale z tego co wiem tez nie każde można suszyć bo inaczej się psują.[/QUOTE]Aha ale to przynajmniej inne rzeczy szybko wysuszysz a reszta ci wisi i schnie. Dla mnie najgorszy dramat to pranie naszej pościeli 200x220 schnie 3 dni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No racja, pościele koce ręczniki to zbawienie z suszarka. U nas klimat wilgotny jest i zanim ja kupiliśmy była masakra z suszeniem zima. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kiedys pisałam - mój młody akceptował tylko Dady, nawet wielo go odparzaly. Wywaliłam kupę hajsu a tu odparzenia przy wielo takie że
![]() ![]() nam się nie sprawdziło niestety. Jestem po wizycie. Wszystko ok, maluszek się ruszał serduszko bije płyn owodniowy w normie łożysko ok maluch rośnie w terminie. Mały krwiak się zrobił w miejscu wkłucia ale do przeżycia i nie powinno być problemów z nim. Ja mam teraz tak gęsto z wizytami od momentu otrzymania tych nieszczęsnych wyników mam usg co tydzień!!! To było piąte usg z kolei tydzień po tyg. Za tydzień kolejna kontrola "po amnio". Potem za 2 tyg kolejna i następne pewnie już będą polowkowe. Nawet z mega zagrożona pierwsza ciaza ze starszakiem tak nie miałam. Leżeć plackiem już nie muszę, ale nadal się muszę oszczędzać. W głowie nadal meksyk, wykończona jestem tym wszystkim, łeb mi pęka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2021-04-20 o 13:30 |
|
|
|
#2349 | |
|
Rozeznanie
|
Cuddly, kupiłam na razie otulacze wełniane Puppi bo one strasznie podrożały przez te 5 lat mojej przerwy, a lubiłam je. Do tego trochę tetry, zawsze się przyda. Jak poznam płeć to planuje jeszcze dokupić AIO lub kieszonki, muszę zobaczyć co tam teraz fajnego jest na rynku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Jak ktoś chce zobaczyć od czego zacząć to polecam https://www.jestemwielo.pl/tydzien-p...rmonogram-tpw/. Myślę że to dobre podsumowanie na początek, bo od artykułów w necie to można oszaleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Warto dodać ze można dorwać używane taniej no i z tego co widzę zawsze je tez łatwo sprzedać pozniej
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
Tak, to było dla mnie ogromne zaskoczenie: rynek używanych wielo to coś niesamowitego. Całą wyprawkę po starszaku sprzedałam w 2 godziny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2353 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wlasnie tez kupilam troche używanych by sprawdzić co się sprawdzi zanim kupię więcej
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja czekam na wizytę w sobotę... Ostatni raz widziałam dzieciaka na prenetalnych to było w połowie marca. No zwariować można ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Piona, tez ostatnio widziałam na prenatalnych 23.03 wiec miesiąc temu prawie. Już nie moje się doczekać. O której masz wizytę w sobotę? Ja mam USG o 15.45 dopiero. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88655841]Piona, tez ostatnio widziałam na prenatalnych 23.03 wiec miesiąc temu prawie. Już nie moje się doczekać.
O której masz wizytę w sobotę? Ja mam USG o 15.45 dopiero.[/QUOTE]11.15 o ile mnie wypuszcza z izolacji 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2357 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
Ja już pod gabinetem
za kilka minut moja kolej![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak jeszcze apropo ciążowych ubrań to mam polecajke, co prawda nie stricte ciążowa ale się nadaje idealnie - leginsy od mamyginekolog (one mają wysoki stan i bardzo elastyczna szersza gumkę więc nie cisną), nie prześwitują, długie, no naprawdę najlepsze legi jakie miałam
I wzięłam też ostatnio taka bluzę czarna Martyna - dłuższa, oversize, lekka i ma takie rozcięcia na bokach więc jak brzuch będzie rósł to idealnie się pomieści. Tak mi się w tym ostatnio świetnie śmiga, że dzisiaj domówiłam drugie leginsy żeby mieć na zmianę i taka sama bluzę tylko różowa Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
Iii to mi jeszcze teraz kurier przyniósł i jest taki sztosik, że chyba zaraz biała jeszcze domówię
Na lato będzie super Screenshot_2021-04-20-17-04-56-407_com.hm.goe.jpgWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie. Niestety dzieciątko usiadlo dupką na stópkach i nie było widać płci. Ale doktor był tak miły, ze mam podejść za tydzień na USG, sprawdzimy jeszcze raz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Johasia ja mam od MG zestaw ninja dekolt i też się super sprawdza, mega materiał. Za sama babeczka nie przepadam ale no jakościowo produkty na plus. I cenowo też ok, przyzwyczaiłam się że za dresy daje 300+zł a tu rozsądnie
![]() Ja nie wiem czy zamawiać jakieś ciazowe ciuchy w ogóle, póki co mieszczę się dalej w legginsy swoje zwykle i swoje dresy, zaraz i tak będzie lato więc same kiecki, a po czasach 70+ zostało mi sporo oversizow bo nie wszystko poszło na vinted więc chyba nie ma sensu. Sylvvcia ale fajnie, super ginekolog ![]() Mój mi dzisiaj nie potwierdzil że cora, ale po dwóch usg na kosmicznym sprzęcie do amnio to na tym miałam problem z rozpoznaniem główki więc chyba rozpoznanie płci zależy też od jakości sprzętu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2021-04-20 o 19:11 |
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też mega podobaja ciuchy od Mg co prawda nie mam jeszcze nic ale planuje jedna sukienkę na lato oraz czekam na dres ninja na lato.
Gratuluję udanych wizyt. U mnie dzisiaj ciężki dzień. Syn odstawił rano taki cyrk, że nie chce iść do przedszkola, że szok. Dobrze, że był mąż bo bym go zostawiła w domu...oby jutro było lepiej...mówi, że chce iść ale rano pewnego znowu będzie płacz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kciuki za kolejne wizyty!
Sylvcia - super lekarz oby za tydzień dzidzia się już ujawniła 😅Cd ciuchów ja planuję w ten weekend zrobić przegląd szafy, bo mam sporo sukienek i bluzek, które powinny mniejszy brzuch pomieścić. Nie chciałabym za dużo kupować, bo ja jestem leń jednak i nie umiem się bawić w odsprzedawane, a w szafie miejsca coraz mniej 😩 Tymczasem na wadze już plus 5.. martwi mnie to trochę. |
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś się ważyłam u gina i mało z wagi nie spadłam jak zobaczylam +3 kg w ciągu miesiąca
no szok. Nie wiem jak do tego doszło ![]() ![]() razem to już będzie +4 kg. Ale pocieszam się, że z córką na tym etapie ważyłam minimum 10 kg więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz się czaje na te muślinowe co ostatnio pokazywali, ale ciekawa jestem jak wymiarowo wypadną i czy się brzuszek zmieści. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Ja od mamygonekolog mam tylko koszule poporodowa
i nie zawaham się jej ponownie użyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Johasia ja (poza pracą gdzie króluje ołówkowa mini szpilki i garsonka
) jestem totalna dresiara więc ninja mi pasuje ale na legginsy się chyba skusze, w końcu i po ciąży będzie można w nich śmigać Dzisiaj pierwszy raz od amnio wylazłam z pidżamy i wskoczyłam w dres po powrocie od lekarza, jest postęp ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

Ale podziwiam każdego kto się decyduje 

wiec poczekam do soboty i wtedy zamówię jak będzie może już wiadomo w jakie wzory uderzać 

u mnie jestem zielona i to temat nowość bo dzieci nie mamy ale wiedziałam od razu ze będę próbować wielo zanim dzieci miałam w ogóle 

normalne pranie trzeba tez robić wiec poza innym programem prania dłuższym nie widzę roznicy i gdzie jest ta robota jakoś.

no szok. Nie wiem jak do tego doszło