![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Jesteśmy po spacerku i po obiadku.
Doridee takich tesciów to tylko ![]() ![]() ![]() Mi tez zawsze sie podobały imiona o takim wschodnim polocie jak Nadia,Igor,Borys,Tatiana. Córce jak dalismy tak jak ma to na nas jak na baranów popatrzyli,chcieli Elę,cokolwiek byle święte było ![]() Uparliśmy sie bo to ludzie którym ciężko dogodzić,moja tesciowa jest zmienna jak wiatr najpierw jak karmiłam piersią mwiła po co to a jak sie zaczęły problemy to dobrze abyś pokarmiła jeszcze.Echhhhh Przyjechała do mnie tydzień po porodzie z dobrymi radami z księżyca,nerwa mialam. kasiu dobrze ze nic powaznego ![]()
#2342 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zwalowy dzien i swieta tez beda w nocy mi kozynka napisal ze moj kuzyn umr chory byl mial padaczke ale z tym sie zyje i nic mu nie bylo i nic nie zapowiadalo ze umrze .Ta wiadomosc to jakby dostala w pysk patelnia .Nawet nie wiem czemu zmarl bo boje sie zadzwonic do kogo kolwiek bo rozpacz smutek i zal .
Duz zdrowka dla Igorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Rozeznanie
|
Sto lat, stolat... Niech żyje, żyje nam... A kto? IGOREK!
![]() Buziaki wielgachne od ciotki Wenezji i Emilki ![]() Ale się dzisiaj nałaziłam po mieście... Nogi mnie bolą... Doridee, raczej się niczym nie przejmuję, ale chyba Emka mnie rzadziej budzi w nocy, a ja z przyzwyczajenia się przebudzam. Tak mi sie wydaje ![]() Uuu... Dziewczyny, widzę, że baaardzo 'kochacie' swoje teściowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2344 |
Zakorzenienie
|
Raniu doceniam ich bardzo
![]() My też już po spacerku - zimno dziś, brrr ![]() Łipetek rano był na badaniach, jutro będą wyniki krwi. Na usg wyszły powiększone nadnercza i polip chyba w pęcherzu moczowym ![]() ![]() Zapomniałam napisać ze jesteśmy po wizycie u ortopedy i wszystko O.K, uffff ![]() ![]() ![]() ![]() WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW Magdulka - 37 dzień ćwiczeń (22 powtórzeń) 5 dni do końca ![]() Lucky - 34 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 8 dni do końca ![]() Wenezja, ja - 13 dzień ćwiczeń ![]()
#2345 |
Raczkowanie
|
monka przykre co piszesz,bardzo wspólczuję tobie i rodzinie
![]() miałam podobne swięta dwa lata temu na Boże Narodzenie,miesiąc przed zmarła ciocia a dzień przed wigilią jej mąż,nie było wesoło a ja ledwo w ciąży i na podtrzymaniu,tragedia ![]() Doridee twoja Alutka mała kobietka,wie gdzie grzebać,jeszce trochę i będzie w szafie siedziała i między butami ![]() Super zdjęcia,zając jak Ala taki duży,widac jak sie smieje do niego. Dobrze ze u ortopedy ok,biedny Łipetek. Moja tak mi daje w kosc ze sił juz mi brakuje,nawet spacery sa juz do kitu,posiedzi trochę i potem płacze .Niechce siedziec za długo. W domu tez wymusza wszystko płaczem.Jazda na całego.Narazie wszystko zwalam na poczet zebow,zobaczymy jak wyjdą ![]()
#2346 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Doridee pogratulować takich teściów, moi też są spoko, teść jest super a teściowa, jak to mówi moja przyszła szwagierka, ma ADHD ![]() ![]() ![]() Całuski dla Igorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Monka bardzo mi przykro z powodu kuzyna
![]() ![]() ![]() Raniu to mogą być zęby ![]() ![]() ![]() Na tym pierwszym zdjęciu to podobna jest do tego zająca ![]() Mamutko gratulacje dla Emilki ![]()
#2348 |
Raczkowanie
|
słuchajcie napisalam posta, nacisnelam jakis dziwny guzik i zniknelam
![]() ![]() helooooo babeczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka - przykro mi bardzo z powodu smierci Twojego kuzyna, ciężko zawsze coś takiego przezyc i zrozumiec, trzymaj się dzielnie ![]() ja właściwie zyje sobie od pół roku zupelnie beztrosko ( chwala Bogu ![]() ![]() no a Kartal - mega facet - wziął i stanął nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czakamy juz na jezdzik z allegro, mam nadzieje ze jutro przyjdzie ![]() ![]() ![]() jezeli chodzi o relacje z tesciami to ja nie moge narzekac w ogole ![]() ![]() ![]() ![]() całuski dla mamus i mauchow - gdzie jestescie jakos tak tu dzis pusto ![]()
#2349 |
Raczkowanie
|
Dziś obchodzi 8 miesiecy Kacperek martuniK
![]() co prawda nie widziałm ich tutaj długo,ale moze kiedyś przeczyta Moja mała mnie zadziwia spi juz jakies 40 min,u niej to długo jest ![]() za to nocka do bani,ostatnio mi sie budzi ok 4 godziny wyspana ,muszę ja brac do naszego łóka i jeszce jakos przysypia....do 5-6 ![]() a rano leca teletubisie,zawsze jej muszłę wączyć,wiem ze to głupie ze tak male dziecko ogląda tv ale choc zjem normalnie sniadanie,przed trudami dnia wtedy gada do nich,smieje sie,jak juz słyszy muzyczkę tej bajki to szczesliwa lucky blue rose tez czekamy na taki pchacz juz 2 tygodnie ,moze do swiąt bedzie ,z tymi rodzicami to tak jak z moja mama jak tam jade to nawet niepogadamy bo mama caly czas tylko z Nadusia siedzi bawi sie ale to normalne,trzeba ich zrozumiec jak dzieciaczka niewidza to chca sie nacieszyc mamuta gratulacje dla Emilki,dzielna dziewczyna teraz to ci juz nie posiedzi,odkryła cos nowego ![]()
#2350 |
Rozeznanie
|
witam, witam - miło poczytac jak wasze pociechy sie ślicznie rozwijają
![]() U nas pokrótce sporo nowości. Przede wszystkim od tygodnia Basia pełza na brzuszku. Z dnia na dzień coraz sprawniej jej to idzie. Odpycha się mocno obiema rączkami i ciągnie całe ciałko za sobą tak jakby pływała żabką,. Do tego celu najbardziej podobają jej się panele i terakota. To oczywiście nie podoba sie mi, bo sie martwię, żeby sie nie zaziębiła ale co zrobić. Jak sie uprze nie ma rady. Nie wyrabiam z pilnowaniem jej, no i ciągłym sprzątaniem i pozostałymui obowiązkami domowymi, a poza tym trochę pracuję. Zwłaszcza i przede wszystkim dlatego, a przecież (jakby ktos zapomniał) ja wciąż i cały czas mam psa pociągowego. Bagatelka 40 kilo żywej wagi a czasem mi się wydaje, że to samo futro... Aktualnie linieje. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Byc może dlatego już za specjalnie sie nie staram jeśli chodzi o moją wagę ale wierzcie mi że ruchu mi nie brakuje ![]() Duża BUŹKA !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Rozeznanie
|
udało mi sie zlapać aparatem pierwszego ząbka więc się chwalę w oczxekiwaniu na kolejne.
A poza tym na drugim zdjeciu piekny siniak ,ktorego Ninka dorobiła się wlasnie u teściów, nie wspomne ,ze teściowa wypuśiła ją na podwórko w samych cieniutlich spodenkach,w których Mała chozi w domu . no i mamy chore dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
Hej mamuśki!
Ale fajne zdjęcia wkleiłyście!!! dzieciaczki śliczne ![]() Doridee moja niunia jak zobaczyła zdjęcie Ali to uśmiech od ucha do ucha ![]() moja Emi nabawiła się zapalenia oskrzeli i ma 2 razy dziennie zastrzyki,tak mi jej żal bo dupke ma całą poklutą i kaszle ją ![]() Rania ja też puszczam Emi czasem bajki bo nic bym przy niej nie zrobiła! wpadne później bo mała nie daje mi spokoju |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Sto lat, sto lat dla Kacperka
![]() ![]() ![]() ![]() Ala daje mi dziś ostro w kość, płacze z byle powodu, chyba idą kolejne ząbki bo innego wytłumaczenia nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiula mojej Ali też wyszła jako pierwsza prawa dolna jedyneczka ![]() ![]() ![]() Madziu pewnie Emilce też zając sie spodobał ![]() ![]() ![]() ![]() Raniu a mojej Ali nie interesują Teletubisie ani inne bajki ![]() ![]() ![]() ![]()
#2354 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety też będę miła w tym roku bardzo smutne święta.....
![]() ![]() ![]() ![]() Łipetek ma raka.... Jutro zostanie uśpiona..... Nie wyobrażam sobie tego domu bez niej... Przepłakaliśmy z Andrzejem całe popołudnie ale nic nie możemy zrobić...
#2355 |
Raczkowanie
|
Hej, nie mam za wiele czasu niestety żeby cosik napisać, dużo przygotowań przed świętami i chrzcinami...wiecie pewnie jak to jest, mieszkanie zaniedbane przez to, że dzidziuś taki absorbujący więc muszę to jakoś nadrobić, wymiatam kurze z wszelkich kątów i piorę wsio
![]() Spóźnione buziole dla Igorka ![]() Monka przyjmij wyrazy współczucia kochana ![]() Doridee również bardzo mi przykro z powodu zwierzaczka ![]() Lumiaa fajnie że się odezwałaś, ucałuj Basieńkę ![]() Raniu u mnie tak samo się dzieje co rano ![]() ![]() Mamuto gratulacje dla córci ![]()
#2356 |
Raczkowanie
|
lumiaa witaj miło cie poczytac
![]() zazdroszczę wagi,marzy mi sie taka.Zajrzyj tu czasem jak mala spi ![]() gosiula piękny zabek,mala super,juz masz z czego zrobic kitke u nas niewykonalne,wloski to moja mala ma stanowczo po męzu ![]() madzia7 szkoda Emi no i tego ze zastrzyki musi miec robione,zyczymy zdrowka ![]() Doridee strasznie mi przykro z powodu Łipetka. ![]() Alabama wklej zdjecia z chrzcin koniecznie,ma byc ladna pogoda na swieta.Tez ogladamy czasami mini mini,szczegolnie listonosz pat i czerwony traktorek i tulinki okraglinki ![]()
#2357 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
Doridee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Raczkowanie
|
Doridee, tak mi przykro z powodu Łipetka! Trzymajcie się dzielnie...
![]() Monka, przyjmij wyrazy współczucia z powodu kuzyna ![]() Ściskam wszyskie Mamusie i ich cudowne Dzieciątka z okazji świąt. Niech okażą się spokojne... przede wszystkim. Składam też spóźnione życzenia dla Tymusia Alabamy i dla Igorka Kasi, a dziś wieeelki buziol dla Kacperka MartuniK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madzia, daj buziola od cioci Darii i Grzesia dla Emi, żeby szybko zapomniała o bolącej pupce ![]() U nas zębów nadal nie ma, pupa wciąż ciężka, ciągnie do ziemi i nie pozwala się podnieść, grube nóżki trudno zaś podciągnąć, żeby trochę poraczkować. Na wszystko przyjdzie czas. Grześ ostatnio kaszle, eurespal nie bardzo pomógł, zyrtec też. Zaropiały mu oczka i nie obyło się bez maści z antybiotykiem. Poza tym jest pogodny, cyca ciągnie, szczególnie w nocy (zwykle co dwie godziny), w dzień się leni i ciągnie póki łatwo leci. Najważniejsze, że ciągnie. Je też już mięsko. Póki co, nowe produkty jakoś przechodzą bez silnej reakcji, chociaż zawsze jakieś zmiany na skórze są. Rozgadał się, tylko ciągle słyszę nienienie i jejeje, bababa i papapa. No i starym zwyczajem udaje samochodzik, plując na wszystko dookoła. Zważyłam się... 164/66... Buuuu! Jestem w pracy i muszę kończyć. AAA! Obięłam włosy! Fotki wkrótce ![]() ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama Edytowane przez Daria&Grześ Czas edycji: 2007-04-06 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Raczkowanie
|
Daria i Grzes Witajcie,miło przeczytać ze Grzesiu ładnie pije mleczko z cycusia
![]() Dzielny chłopczyk,podoba mi się twoje nastawienie ze na wszystko przyjdzie czas,racja w 100%,do wszystkiego trzeba podejsc ze spokojem i bez paniki w oczach.Będą i zęby i raczkowanie i nawet chodzenie ![]() Kochane Mamusie nie wiem kiedy sie pojawie i czy jeszce przed Swiętami,mam duzo roboty a jutro jadę do mamy bede tam spala potem u tesciow dopiero zjawie sie w domku w poniedzialek.Dlatego pozwole sobie juz na zyczenia od całej mojej małej rodzinki Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" ![]() ![]()
#2360 |
Raczkowanie
|
Dodidee strasznie mi przykro z powodu łipetka
![]() dziękujemy za troskę dziewczyny ![]() ja dziś wolny dzień od pracy i muszę się zmobilizować do sprzątania ale tak mi się nie chce ![]() uciekam ,miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Dario masz bardzo mądre podejście do Grzesia - pewnie przychodzi to wraz z doświadczeniem ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam zaraz na spacerek, później też pewnie zmuszę sie do sprzątania ![]()
#2362 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2363 |
Raczkowanie
|
Nooo, widzę, że w domach trwają porządki, TŻ-ty myją okna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wrzucam się z nową fryzurką. Efekt stanowczo niezamierzony, ale mojemu Marcinowi i znajomym bardzo się spodobał. Ostatnio fryzjerka podcięła mi włosy chyba tylko o centymetr i zaraz znowu musiałam lecieć. No to teraz mówię "Proszę tak nie oszczędzać na długości" no i babka poleciała... ![]() P1010108-1.jpg P1010122-1.jpg Kochane! Dla Was i Waszych rodzin życzę jeszcze raz spokojnych, zdrowych świąt, dużo miłości i spełniania marzeń no i wciąż nowych pomysłów na kolejne marzenia do spełnienia... ![]() ![]() ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Wczotaj bylam z Mala u dermatologa 40e wtopione za potwierdzenie EGZEMY ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Raczkowanie
|
Daria sliczna mama z ciebie
![]() Fryzurka fajna,nie takie krótkie sa włoski i będą sie dobrze układać bo ładnie wycieniowane. milka szkoda twojej Niuni,mam nadzieje ze szybko zejdzie uczulenie,moze ogranicz jedzonko tzn dawaj obiadki o jak najmniejszej ilosci skladnikow tak jak to sie wprowadza ,moze cos zaobserwujesz.A moze proszek do prania,pierzesz jej w takich delikatnych? no i nie dawaj płynów do płukania.Sama nie wiem co poradzic. ![]() ja cały dzien na nogach,własnie sernik konczy sie piec mam nadzieje ze zjadliwy bedzie,do tesciow zabieram jakas czesc ![]() mała co stuknę to sie budzi,jeszce mam prasowanie i mogę odpoczywac. Przyszedł pchacz jedzik co malej zamowilam na allegro,guzik tam nie zainteresowala sie zbytnio,kolejny klamot w domu,woli blachę do ciasta i reklamowkę ![]() Buziaki
#2366 |
Zakorzenienie
|
Dario pięknie wyglądasz
![]() ![]() ![]() ![]() Milka egzema to paskudztwo które ciężko wyleczyć, podstawa to zdiagnozowanie przyczyny co nie jest niestety łatwe ![]() ![]() Raniu no brawo brawo - serniczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka jak sobie radzisz z tą cała smutną sytuacją? Brakuje mi tu Ciebie bardzo ![]() ![]() Ja mam przerwę w ćwiczeniach i nie zamierzam ćwiczyć od początku ![]() ![]()
#2367 |
Raczkowanie
|
Raniu, Dorideedzięki. To miłe
![]() Milka, może przypomnij sobie, kiedy wyszły małej te zmiany i co już wtedy jadła. Wycofaj z diety produkty, które wtedy wprowadziłaś i kolejne też. Zobacz, co się będzie działo. Jeśli zmiany zejdą, wprowadzaj z powrotem co ok. 3-4 dni nowy produkt i obserwuj. Trzeba się pozbyć przyczyny, bo maść tylko złagodzi skutki. No i to pewnie będą sterydy? Używaj proszku dla alergików i myj w balneum, albo oilatum. Natłuszczaj też po myciu preparatami z tych serii, bo skóra alergiczna zwykle jest sucha i swędzi. Na pewno uda Ci się ustalić, co zawiniło. Życzę powodzenia. A co do testów z krwi u dzieci: mojemu starszemu synowi wyszło kiedyś, że ma uczulenie na jajko, pokrzywę i sierść konia (jechał raz w życiu na kucyku, w pokrzywach raczej nie buszował, a jajka jadł dość często i nic się nie działo). Jako trochę podrósł okazało się, że jest zdrowy, nie ma alergii ![]() ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
Witajcie, wreszcie mam chwilkę odpoczynku, od siódmej na nogach i gotowanie, pieczenie....Dzisiaj idziemy po 14 na ślub teściowej, więc popołudnie odpada i muszę mieć zaraz wszystko do świąt i chrzcin gotowe. Jeju jak mi snu brak
![]() Dario nowa fryzura rzeczywiście odmłodziła Cię ![]() ![]() ![]() Kochane mamusie i małe skarbeczki, składamy serdeczne życzenia, świąt spokojnych i radosnych ![]()
#2370 |
Zadomowienie
|
Witam babeczki
Wesołego zająca, co śmieje się bez końca. Szczerbatego barana, co beczy od rana. Radości bez liku, pisanek w koszyku. I wielkiego lania w Dniu Mokrego Ubrania Zyczy wszystkim wizazowym ciociom i ich brzdacom Kasia z męzem i dziećmi ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.