![]() |
#2341 |
Zadomowienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Dorota,zajrzyj do przeglądarki:
Kobietą Być - zdrowie i piękno kobiety Zawsze pod ręką powinien być sprzęt i środki czyszczące do wywabiania plam ... BURAKI Plamę wytrzyj natychmiast mokrą gąbką i namocz na noc w zimnej wodzie. ... www.kobieta.byc.pl/articles.php?did=5&id=76 - 97k - 23 Kwi 2007 - Kopia - Podobne strony BURAKI Plamę wytrzyj natychmiast mokrą gąbką i namocz na noc w zimnej wodzie. W plamę wetrzeć nie rozcieńczony detergent i wypłukać. Wilgotną jeszcze plamę posyp boraksem i polej gorącą wodą.
#2342 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry moje kochane
![]() starsza pani ja tez jestem z toba ![]() ![]() szpiegu przesliczna psina ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice wiadra maja pod ręką nawet szlauf... Byly juz u nas inne sunie, ale każda nie potrafila zaakceptowac Bountyego bo mialy dominujacy charakter, a on jest ofermą. Sunia jest do oddania za symboliczną złotówke, ponieważ ma krzywy zgryz, hodowczyni zalezy aby trafila do kogos kto na pewno ją wysterylizuje i nie bedzie rozmnazac (sunia ma rodowod), a ja w domu mam jedno nie-kastrata, bo na kastracje jeszcze za mlody.
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od razu spłukac zimna wodą, nawet nie spłukac a zaprac. Potem zastosowac Vanish i wyprać. U mnie schodzi ze wszystkiego w ten sposób. Starsza pani, pytałaś kiedyś o syna: wraca jutro ![]()
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
doczytałam o kłopotach z plamami- świetne są niemieckie odplamiacze- do dostania w rossmanach- w małych, seledynowych, zwężających sie do góry buteleczkach. Jest ich kilka rodzajów- w zależności od plam- wszystkie są świetne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
witam Was w piękny dzień
plamy z buraków zmywają się świetnie zwyczajnie w wodzie z proszkiem do prania, przynajmniej te moje ![]() ![]() Starsza Pani ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2007-04-25 o 16:18 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Zastosowalam. I nawet cytryna wedlug pomyslu Szpiega juz nie byla konieczna.
Zlazlo wszystko pieknie przy pomocy plukan bierzaca woda a potem sruu faniszem ![]() Luba , a wiesz Ty, ze w mojej rodzinie tez zdarzaja sie "plamy", najczesciej wlasnie z burakow ![]() Taki na ten przyklad wszechwiedzacy-pierdzacy wujek Wladyslaw, ktoremu wydawalo sie, ze pozjadal wszytkie rozumy i bedzie nas wiesniakow (bo moja rodzina w glownej mierze pochodzi ze wsi) uswiadamial i oswiecal pseudo-madrosciami pt "Jak Zyc" No. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Umarłam!
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na takie uporczywe plamy nie ma odplamiaczy. Można jedynie jako srodek zaradczy zastosować... obrzucenie pomidorami ![]() W imieniu redakcji Luba ![]()
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
Buraki pokonane widzę, plamy buraczane sa rzeczywiście nie tak straszne, inne gorsze. Co to za dziecko bunkrów- Szpiegu, to ty?- spadłaś?
![]() Idę sie uczyć- muszę. No i chcę- to poczucie, że sie jednak coś umie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karma przyjechala, wiec schodzilam po nia, tak mi sie spieszylo ze poslizgnelam sie we wlasnych japonkach i bum kilka schodkow. Paluch zakrwawiony (jakos pazurka se uszkodzilam), bolaca kostka i kosc ogonowa ![]() Dziecko Szczęscia Inaczej jak nic jest ze mnie. Mam nauczke aby nie biegac po schodach ![]()
![]() |
#2353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Wiedźma
|
Biegać można, ale na litość... Nie w japonkach!
Ja w czymś takim chodzić nie potrafię, a bieganie to już sport ekstremalny. Biedny Szpieg z potłuczoną pupą... ![]()
#2355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz sobie poszukam jakiegos masazysty na moja kosc ogonowa ![]() ![]()
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Też tak myślałam.
![]() ![]() To Wy nie wiecie, że.. są tylko dwie rzeczy, których nie da się wykonać: - założyć hełm na lewą stronę założyć, - wysikać palcem. ![]()
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się nauczyłam w tamtym roku, teraz nie mogę doczekać się wakacji i chodzenia w japonkach ![]() Szpiegu, jaka decyzja w sprawie nowego psiaka? wybijałam Ci pomysł ( na Twoje wasne życzenie) na jak schudnąć wybiłam? edit: wróciłam z biegania, nałykałam się much, chyba zacznę biegać w jakiejś maseczce ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2007-04-25 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Rozeznanie
|
bardzo lubię japonki, noszę je jako obuwie domowe , mam tez klapki drewniaczki - w nich musiałam przystosowac sie do chodzenia
![]()
#2361 |
Rozeznanie
|
Boże, Dziewczyny, wystarczy dzień z awarią prądu i "się dzieje"...
![]() A ja Wam dziś (a może jutro, bo grubo po północy) powiem tylko, że 1. Ptaszki śpiewają 2. Gwiazdy zaje,,,,e (taka grzeczna jestem ![]() 3. żaby to już chyba przesadziły z kumkaniem 4. Słowika za domem to... 5. a co dopiero z tymi co w sadzie ![]() 6. A tego drozda, co mnie jutro znowu obudzi, to zwyzywam z samego rana i powiem mu dosadnie, co myślę o nim i jego porannych kumplach. Znów muszę stwierdzić, że życie na wsi to nie sielanka ![]() ![]() ![]() A co dopiero z góralami na podwórku................. ......................... ......................... ............ ![]() I tak Was lubię wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Miłego dzionka. Ja wysłałam moje Sczczęście do szkoły i chyba kimnę się jeszcze na jakieś dwie godzinki. ![]()
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
Kontynuując kwestię japonek, kupiłam sobie zdrowotne japonki Scholla... nie radzę. Potrafią obetrzeć do krwi. Gdy sie już dostosują do stopy- - po dwóch dniach męki- wtedy da się już chodzić, mają bardzo dobrą, wygodną, profilowaną podeszwę, ale przedtem...
Z wiekszością butów mam bardzo duże kłopoty- teraz ograniczyłam sie do dwóch firm, które mnie nie ranią- Bata i Bronx. Z innymi dochodziło do tego, że bałam się spaceru dłuższego niż 20 minut... A chodzić muszę dużo. But- kwestia podstawowa dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
gwoli japonek-lubie.
Bardzo lubie odslaniete stopy. A jak dojrze jakie sliczne stopki babskie z pomalowanymi pazurkami w sandalkach na obcasie to pomimo zem heterka to patrze z takim namaszczeniem i uwielbieniem, ze daje glowe wszyscy inni mysla, ze ja homoseksualna jestem jak nic! i jaka fetyszystka stop babskich... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wracajac do japonek i mojego stwierdzenia,ze nie potrafie w nich chodzic i nigdy tez sie tego nie naucze....to prawda ![]() Probowalam juz kazdego lata,nie wychodzi mi to ![]() U mnie to tak wyglada,jakby te japonki byly 3 numery na mnie za duze...a to dlatego,ze palce wychodza mi przed japonki..a piety mam w srodku klapka ![]() Nie wyglada to za elegancko...wiec poprzestalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Rozeznanie
|
Pisałam obszerną wiadomosc -umknęła
![]() Sabbath - spanie w tak piekny, sloneczny dzień ![]() Co do obuwia -niestety kazda nowa pare , niezaleznie od firmy, producenta , skóry czy innego tworzywa -przepłacam otarciami do krwi . Nawet klapki z małymi paseczkami otarły mnie . Jeżeli chodzi o japonki , mam dwie pary -jedne do chodzenia w domu , drugie bardziej atrakcyjne -wyjsciowe latem . bardzo lubie ten rodzaj obuwia ,jest higieniczny ,wbrew pozorom łatwo i szybko mozna w nich chodzić -nalezy jedynie wybrac odpowiedni model tego buta . Uchwyt ![]() ![]() Duzo słonca i usmiechu na cały dzisiejszy dzień , szczególnie duzo -dla Starszej Pani .
#2367 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() A nawiązując do skarpet w zestawieniu z japonkami, to ja taką kompozycję widziałam nie raz. pół biedy, jeśli są to specjalne skarpetki do japonek, z oddzielonym dużym palcem. Gorzej, gdy ktoś prezentuje widzom taki zmarszczony kłąb bawełny wciśniety za ten pasek przytrzymujący palec. I jeszcze o klapkach z małymi paseczkami: nigdy, przenigdy nie będę chodzić w sandałach. Ich paski zawsze, zawsze bolą... Żadne oswajanie i "rozchodziewanie" butów nie pomaga. W upały chadzam w espadrylach. Z resztą ja w ogóle dziwna jestem, bo uważam, że palucghy wystające z butów wyglądają paskudnie. Szczególnie dotyczy to przypadku, kiedy w ładnych czółenkach ktoś wydziabie dziursko z przodu i przez to dziursko wystają pościskane paluchy (a całośc nazwie peep toe). Jak w tym chodzić?! Czółenka bez pończoch są dla mnie nie do przyjęcia, a pokazywać przez dziurę czubki pończoch?! Zaraz dostanę po uszach... ![]()
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie czolenka z dziurskiem nosi moja kolezanka i przyznam, ze wyglada to dosc zmyslowo...taki czerwony paznokiec wystajacy z buta-zadziorny taki ![]() ![]() Przyznac trza jednak, ze najpiekniej wyglada zestaw ponczochy i szpilki, no i chlopy zadowolone wowczas, a jakze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.