|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
O_o
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
monikask ma racje.
zastanawialiscie sie kiedys ile kosztuje tak naprawde wybielanie nakladkowe? uwierzcie, to maly procent tego co sie placi
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chodzilo tylko o taka lekka agresje w poscie
![]() Wiecie nie kazdemu sie chce babrac w domu z perla, czasami woli cos szybszego;] |
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, kiedys 100 lat temu mialam przerwe miedzy gornykmi jedynkami ktora zostala uzupelniona kompozytem
czy teraz jesli zastosuje preparaty wybielajace to bedzie widac ze mam kompozyt?
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli bym wybielała zeby(a na pewno tego nigdy nie zrobię, nie chcę mieć później protezy, jak mi się zaczną kruszyć i łamać) to wolałabym pójść do profesjonalisty. Uważajcie, żeby Wam wasze żele nie popaliły dziąseł
|
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
tak
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
po pierwsze w moim poście nie było nawet kszty agresji,a przynajmniej takie miałam założenie.
po drugie jesli nie macie pojęcia o związkach chemicznych i składzie pasków wybielających a żelach które wykorzystuja dentyści do wybielania to prosze nie zabierajcie głosu ,bo nie macie pojęcia o oczym piszecie.Jesli uwazacie ze po wybielaniu u profesjonalisty-dentysty wasze zęby nie będą sie łamać i kruszyć ,ze wybielanie u dentysty jest 100 % zdrowe a paski niesamowicie niszczą zęby to Wam współczuje niewiedzy i naiwności.Ale cóż właśnie na takich osobach dentyści zbijają fortunę![]() Cytat:
Pozdrawiam serdecznie![]() ps.w tym poście z założenia,mojego nie ma agresji |
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam 18 lat, zastanawiam się nad wybieleniem ząbków - jak byłam mała zaniedbałam je, dodatkowo często byłam chora, a doktor faszerował mnie antybiotykami. Prawdopodobnie dlatego mam teraz żółte zęby i chciałabym to zmienić. Zastanawiam się nad żelem Biała Perła - dołączam kombinację zdjęć, u góry to mój normalny kolor (u góry mam nadkruszoną jedynkę, w podstawówce 'kolega' kopnął mnie kolanem...), na dole przerobiony w photoshopie (i jak zobaczyłam ten efekt, to się zastanawiam, czy wszystkie wrzucone fotki do tego wątku są wiarygodne ). Myślicie, że są jakieś szanse, aby uzyskać 'domowo' efekt zbliżony do tego z przeróbek?
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
na Twoim miejscu bym uwazala, poniewaz widac, ze koncowki zebow masz przezroczyste, a z biala perla jest tak ze moze powiekszyc obszar przezroczystosci zebow, i wtedy wydaja sie ciemniejsze
![]() podobnie jest z wybielaniem nakladkowym <jest tam podobny skladnik> po wybielaniu zauwazylam ze koncowki staly sie przezroczyste i zaprzestalam stosowania :/
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Diamond Email jest do dupy
efekt na chwiele pasta jest czerwona wiec barwi dziasla wiec zeby wydaja sie bardziej biale i tu ci chyc
|
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie siedze z białą perłą na zębach po raz pierwszy
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() MonikaSK, widzę, że znasz sie na rzeczy ichciałabym Cię prosić żebyś mi odpowiedziała na parę pytań . Będę bardzo wdzięczna Kupiłam na allegro 28 pasków crest supreme. Jak lepiej je stosowac,2 dziennie przez 7 dni, czy 1 raz dziennie przez 14 dni?Czy będzie miało znaczenie w sensie bieli? Napisz proszę jak Ty to robiłaś, jaką pastą myłaś zęby podczas wybielania. Czytałam w tym watku,że zielony elmex bardzo zażółca zeby,sama już niewiem. Ile odczekać po umyciu zębów (np rano po śniadaniu myję zęby, czy 15-20 min.będzie ok?)Ponoć po zdjęciu pasków nie można myć bezpośrednio zebów,ile poczekać? Czy stosowałaśw tym samym czasie pasek na górne i dolne zęby,czy najpierw np. góra a później dół? W czasie wybielania nie będępić kawy, herbaty coli i innych barwiących rzeczy oraz przez około 2 tygodnie po. Czy jest sens robić piaskowanie (koszt ok.150 zł) przed paskami?Palę kilkanaście lat, teraz jestem na tabexie i od jutra nie będę palić, bo by to było bez sensu. Przepraszam, że tak duzo pytań i Ci zawracam gitarę , ale chciałabym to dobrze zrobić. Mam osłoniętą szyjkę w jednym zębie i trochę się obawiam bóu, kiedyś wybielałam paskami blend-a-med,tchwilami tylko czułam nadwrazliwośc,ale tamte paski były słabsze. A jak mnie złapie duża nadwrażliwość, to może wiesz jaki żel zastosować?Będę bardzo wdzięczna jak mi pomożesz. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
witam was,
właśnie jestem po 12 dniach stosowania Białej Perły i stwierdzam, że to ściema, codziennie stosowałam ponad 30min a wczoraj to prawie całą noc miałam to na zębach, jeżeli chodzi o nadwrażliwość to nic takiego u mnie nie wystąpiło, stosowałam białą dietę a przynajmniej starałam się jeść takie produkty, które nie farbują, nie wiem jaki mogłam błąd popełnić.
|
|
#2355 |
|
Rozeznanie
|
monaliza666 , nie ma jedynej i skutecznej techniki wybielania. Np. na mnie w ogóle nie podziałało wybielanie białym światłem :/, straciłam na to ponad 1000 zł, a wszyscy mnie zapewniali, że 100% zadziała. Może Biała Perla nie zadziała na Twoje zęby. Może jest na nich warstewka osadu albo kamień, która nie pozwala BP działać? Albo przebarwienia są takiej natury, że BP nie poskutkuje.
Zresztą na opakowaniu zalecają stosować BP dwa razy dziennie po 30 minut. Z doświadczenia wydaje mi się, ze nie tyle chodzi o długość trzymania na zębach, tylko żeby często nakładać. nie poddawaj się, gdzieś czytałam historię dziewczyny, która dopiero po 3 tygodniach rygorystycznego zakładania żelu na noc zobaczyła efekty, ale za to od razu bardzo dobre. |
|
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
chyba zaczne stosowac do 2 - 3 razy dziennie moze cos mi pomoże tylko ciekawe przez ile dni można go stosowac, bo czytałam ze od 10-14 dni sie go stosuje, ale nigdzie nie wyczytalam o ilosci dni których nie powinno się przekroczyć
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We wrzesniu bylam w klinice dentystycznej i przy okazji spytalam czy cos by sie dalo zrobic z kolorem. I to co uslyszalam potwierdzilo moje obawy. Dobry dentysta od razu zauwazy, ze zmiany w kolorze sa wynikiem antybioykowej kuracji w dziecinstwie. I powiedzal mi, ze jak normalnie wystarcza jeden zabieg, taki profesionalny tak u mnie trzeba by zrobic tak ze trzy i nie da mi gwarancji, ze to cos da... a juz na pewno nie taka roznice jak bym chciala Decyzje nalezy do pacjenta ale on mi tego nie poleca bo potem moge byc tylko zawedziona.Wiec skoro w gabinecie nie daja gwarancji na wybielenie to na ile pomoga domowe sposoby. Na pewno usuna osad, ktory jest na zebach... moga wygladac troche lepiej (bo takim zelem kiedys tez sobie probilam z tym, ze tez u dentysty) ale wychodzi na to, ze na naprawde biale nie mam szansy. ps. chociaz patrzac na zdjecia to i tak nie masz mocno przebarwionych a sprobowac nie zaszkodzi
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Mam podobny problem żółtą kość zęba jak mawia moja dentystka
spróbuję jednak białej perły bo mam wrażenie że jednak za dużo herbatki robi swoje ...i teraz pyt macie sprawdzonego sprzedawce (+ rozsądna cena) na all lub aptece on-line pytałam u nas w aptekach ale tego specyfiku nie mają
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item453742033_...ze_taniej.html
ja u tego allegrowicza zakupiłam i doszło szybko
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
witam! ja jutro odbieram zamówione w aptece paski wybielające Blend-a-med Whitestrips (cena 67zł) i zaczynam wybielanie zębów
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
A ja używam białej perły. POMAGA! Jestem zadowolona z efektow. ale nie używam jej zbyt często bo niestety zęby bolą...
Ale trudno. Czego sie nie zrobi żeby być piękną
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
czy bardziej przebarwia zęby herbata zwykła czy może o kolorze czerwonym czyli np. owocowa, malinowa?
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobny kolor zębów jak Limonene i w dzieciństwie przyjmowałam dużo antybiotyków. Załamka, to znaczy, że będę mieć takie zęby do końca życia? Litości
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... tylko trzeba trafic na takiego co prawde powie a nie bedzie liczyl na to, ze zarobi. Ja wiele lat temu mialam (ale to tez bylo zakupione u dentysty i szyny byly zrobione z odcisku moich zebow) wybielane jakims tam zelem. Spac w tym musialam, jak mnie to denerwowalo ale jakis tam efekt byl. Na pewno likwiduja te zele osad jaki zbiera sie na zebach ale na cud nie liczylam... i na takie zeby jak na obrazku.I malo kto pamieta, ze wiele tych preparatow wcale nie jest nieszkodliwe, wiec ja jestem ostrozna bo nasze zabki poantybiotykowe i tak sa nie za mocne.
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
Czy korzystał ktoś może z kredki do wybielania zębów BlanX MED?
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie kupiłam pastę Lacalut White, zobaczymy czy usunie chociaż trochę osad (kocham herbatę i kiedyś mocno przeginałam z jej piciem)
|
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
i jakie wrażenia ?? pomogly ?? i wystarczy stsowac tylko tydzien ?? czy trzeba ten zabieg powtarzac?pozdrawiam
|
|
#2368 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
![]() Ja wczoraj dostałam kupione na Allegro paski wybielające Whitestrips Crest Supreme 14%. Są chyba najmocniejsze. Miałam dość żółtych zębów. Nawet się przez nie nie uśmiechałam... Nie mogłam pomalować ust na wyraźniejszy kolor, nie mogłam nosić białych bluzek (brzmi absurdalnie, ale było widąc bardzo, ze mam żółte zęby!). No i... użyłam ich wczoraj wieczorem i dziś rano. Bolało mnie trochę, ale wiedziałam o tym i byłam przygotowana. Widzę małą różnicę. Mam 28 sztuk - 14 na dół i 14 na górę (btw. zapłaciłam 61 zł, ale teraz już są tańsze). Zobaczę jaki będzie efekt po całej kuracji. Polecił mi je przyjaciółka, u której efekt był piorunujący!! Liczę na taki sam .Pozdrawiam wszystkich wybielających i trzymam kciuki
Edytowane przez LiquidWhisper Czas edycji: 2008-10-23 o 17:08 |
|
|
|
|
#2369 |
|
Przyczajenie
|
A, zapomniałam dodać, że PearlDrops Hollywood Smile nie jest skuteczna
. Wybaczcie, ale używałam przez trzy tygodnie i nic. A no opakowaniu pisze, ze wystarczy 2 tygodnie dwa razy dziennie. Podaję przykładowy link do pasków na allegro.pl http://www.allegro.pl/item460178267_...28_gratis.html |
|
|
|
|
#2370 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanie, czy sa jakies przeciwwskazania uzywania Bialej Perly?
wszystkie zabki mam wyleczone, ale zauwazylam, ze mam na jednym mala prochnice [musialo wyjsc to niedawno], czy taki zabieg jest w tym momencie wykluczony? i w dolnej siodemce nie mam z jednej strony szkliwa, peklo i odpadlo, kiedy w pospiechu chcialam odkrecic lakiero do paznokci... dentysta jedynie wyszlifowal mi powloke zeba. wiec jak? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

Zapraszam 

Jeśli bym wybielała zeby(a na pewno tego nigdy nie zrobię, nie chcę mieć później protezy, jak mi się zaczną kruszyć i łamać) to wolałabym pójść do profesjonalisty. Uważajcie, żeby Wam wasze żele nie popaliły dziąseł
). Myślicie, że są jakieś szanse, aby uzyskać 'domowo' efekt zbliżony do tego z przeróbek?

Decyzje nalezy do pacjenta ale on mi tego nie poleca bo potem moge byc tylko zawedziona.
-> co sroce w oko wpadnie
spróbuję jednak białej perły bo mam wrażenie że jednak za dużo herbatki robi swoje ...