|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zamówienia z zagranicznych stron :)
biżuteria fajna, ale co do jej jakości mam wątpliwości wiadomo tandetne azjatycje swiecidełko
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Raczkowanie
|
Dobrze tak więc od początku, nie chcialam tego pisać ale cóż:
1) pod koniec czerwca misqa na forum pisala ze robi zam z VS, ja chcialam koszulke wiec sie z nia skontaktowalam i ona sie zgodzila zebym sie przyłączyła do zamowienia. 2) podala swoj adres i ze koszt wysylki wypadajacy na mnie to 3.6$ i mam liczyc $ ok 2.50 3) 3 lipca napisala mi ze dostala rozliczenie zam ze za calosc zapl 847,89$, ze $ wyszedl ok 2.16, wiec moje 19$ + 3.48 przesylka wyszlo 22.48$ czyli ok 48.56 zł.ok luz, z kasy co jej wyslalam zostało 10,44 zł 4) 9 lipca napisala mi wiadomosc ze dostała paczke z cłem 535zł ale duzo ciuchow nie przyszło, clo obliczyla wg wartosci ktore przyszly i wyliczyla ze moje clo wyszlo 37.45 zł 5) napisalam do niej wiadomosc dlaczego tak duzo tego cla wyszlo, napisala mi ze dziewczyny ktore zam za 300 zł mialy 150 zł cła i ze nizej zejsc sie nie dalo, poniewaz nie jestem wtajemniczona w robienie zam, zapytalam sie czy moze mi wyjasnic na jakiej zasadzie oblicza cło, to co mi nap to to, ze rozlicza clo procentowo wg rzeczy ktore przyszly to 600$, jak ktos zamawial za 300 to placi 50 % cła i jak dowiedzialam sie pozniej to byl przyklad!i ze moje zam pokrylo 7 % cła, po kolejnej mojej wiadomosci wyslanej do niej zeby nie piasala na przykladach tylko tyle ile naprawde wyszlo, odp: ze nie wie co jeszcze chcialabym wiedziec napisala mi juz ze moje zam pokrylo 7 % cla i mam do zaplacenia 37.45zł 6)kiedy napisalam jej ze bede wdzieczna za konkrety nie przyklady odp, mi ze ok ale bede musiala poczekac tydzien lub 2 az wroci do domu(pomijam fakt ze w niedziele byla w domu i pisala na przykladach) 7)kiedy napisalam jej ze nie wierze ze nic nie pamieta , jak to liczyla , ile wyszlo za zam, odp mi ze wszystko ma w domu i ze chyba mam problemy z czytaniem 8)napisalam jej ze chcialabym znac schemat wg ktorego rozlicza clo i ze chetnie zaplace za jej rachunek tel zeby zadz do domu i nie musialabym czekac, to ona mi na to ze cala filozofia to to ze : "dzielilam wartosc zamowienia przez konkretne sumy zam, i myslalam ze mam doczynienia z osoba dorosła"ja jej odp ze jezeli nie chce mi tego wyjasnic , co mysle ze jest dosc zrozumiale podejme odpowiednie kroki prawne 9) napisalam jej zeby wyslala mi skan faktury, bo po tym wszystkim chce to zobaczyc dowiedzialm sie ze nie ma skanera, 10)napisalam jej wczoraj czy ma juz dostep do papierow, ona mi odp ze jest chora ze mam podac jej moj nr konta ze ona odesle mi pieniadze i nie bedzie sie ze mne uzerac o kawalek szmatki, napisalam jej ze czekalam za ta koszulka 3 tyg, przystosowalam sie do zasad robienia przez nia zam, ze ma mi nap co z tym clem i pokazac fakture , to to zaplace ale ja chce ta bluzke, ale ostatecznie odeslala ponoc pieniadze na konto mojego znajomego bo ma dosyc moich ptretensji Tak wiec nie zobaczylam ani koszulki ani faktury, ktorej skanowanie w dzisiejszych czsach nie powinoo byc problemem a jezeli nawet jesli mi przedstawi rachunek za skan to chetnie za niego zaplace. Fakt ze dziewczyna ktora z tego co widze duzo robi zam , nie miala ochoty, lub czasu na to zeby mi napisac wg jakiej reguly oblicza wszystko jest conajmniej dziwny, w trakcie kiedy czekalam az bedzie miec dostep do papierow wyslala moje pieniadze na konto niewiadomokogo , tylko po to zeby miec mnie z glowy i zebym dala jej spokoj.Mowcie co chcecie ale ja myslalm ze dziewczyny na wizazu sa uczciwe ja moze opryskliwa jestem ale po tylu trudnosciach ktore wyszly z inicjatywy misqi aby nie przedstawic zadnych konkretow, juz tego nie jestem pewna.mysle ze mialam prawo do wgladu faktury i ze jej zachowanie wzbudzilo wiele podejrzen |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie jak najbardziej , ze masz prawo do wgladu ale skoro napisalam, ze bede w domu za tydzien, moze dwa i zgodziłaś sie zaczekac a teraz takie teksty, jakie piszesz do mnie.....
no i szkoda, ze nie napisałaś tez swoich odpowiedzi na moje wiadomości do Ciebie.... pochwal sie jak mnie straszyłas , itd i powiedz wtedy czy miałabys ochote robic dalej z kims takim transakcje.... a pieniazki odeslalam na konto, z ktorego je dostalam i nie wiem jakim jeszcze prawem żadasz ode mnie w takim wypadku rzeczy za którą zapłaciłam ja, a nie Ty.... ![]()
#2344 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...83#post8278783 tworzymy zamówienie na butki z cutesów, ktoś miałby ochotę się dołączyć?
#2345 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tu nie chce nikogo oceniać. Ale skoro przedtawiłaś nam ta sytuację, to wg. tego opisu jasno jest napisane, jak organizatorka obliczała wartość cła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Raczkowanie
|
a co mialam napisac 25 raz : napisz mi konkrety droga kolezanko bo chyba sie od tego wymigujesz?! predzej nie docieroalo do ciebie, a nie chce tej bluzki ty zaplacilas za nia ale to ze wyslalas kase na konto nie moje to nie jest zbytnio odpowiedzialne! ty stworzylas ta sytuascje nie ja nadal twierdze ze jestes na wizazu po to zeby czerpac zyski z robienia zam, ale jak ktos cie poprosil o sumy to wymyslalas wszystko tylko zeby tego nie robic! juz nie rob z siebie takiem subtelnej, skoro masz czelnosc zatajac prawde . a ja ciebie nie straszylam , napisalam ze podejme kroki prawne majac siostre prawnika to nie trudno , uwierz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2349 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Konto usunięte
|
Najprawdopodomniej będę składała prywatne zamówienie z delia's, ale mam kilka pytań do dziewczyn które już zamawiały z tego sklepu
- co wpisać przy rejestracji w rubryce zip (czy to kod pocztowy)? -co wpisać w rubryce state, co oznaczają skróty APO(AA), APO(AE), APO(AP) -jak dokonywać płatności? tylko kartą?co zrobić jeżeli jej nie mam |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Wyobraźnią w schemat..
|
[1=54f49dc88be600827485837 35195e820da08094b;8282367]Najprawdopodomniej będę składała prywatne zamówienie z delia's, ale mam kilka pytań do dziewczyn które już zamawiały z tego sklepu
- co wpisać przy rejestracji w rubryce zip (czy to kod pocztowy)? -co wpisać w rubryce state, co oznaczają skróty APO(AA), APO(AE), APO(AP) -jak dokonywać płatności? tylko kartą?co zrobić jeżeli jej nie mam[/quote] Zanim sama zamówisz dobrze sie zastanów ![]() Zip to kod pocztowy, state nie wpisujesz ( albo jak zmienisz kraj na Poland powinno zniknąć state, APO o ile dobrze kojarzę to placówki amerykańskie np wojskowe. I najważniejsze jeśli nie masz karty kredytowej to nie zamówisz... nie ma innej możliwości płatności ( lepiej tez nie korzystać z karty innej osoby bo wymagana jest autoryzacja, czyli musisz wysłać faxem ksero kart, dowodu i paszportu, dane na wszystkim muszą byc takie same ) Mam nadzieje, że pomogłam ![]()
![]() |
#2352 |
Konto usunięte
|
a jakie polecacie inne zagraniczne sklepy on-line? oprócz victoria's secret
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Nic nie straciłaś, odzyskałaś pieniądze. Nie mam absolutnie podstaw do zwątpienia w uczciwość MisQua. Sposób naliczania, kalkulacja, czy nawet jakiś zysk - to nie było przedmiotem umowy, prawda? Nie godzisz się na takie warunki - odzyskałaś pieniądze. Natomiast nie wydaje mi się, że masz prawo domagać się szczegółów całej transakcji. Czy idziesz do sklepu i dopytujesz się jaką ma marżę, ile kosztował transport, opakowanie itp...?? Nie jesteś zadowolona - więcej nie skorzystasz. Zamknij proszę temat, albo kolejne tego typu wypowiedzi potraktuję już jak atak na użytkownika. ![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z powyższym . Proszę o to abyście się już nie kłóciły na forum każda przedstawiła swoje racje i koniec
![]() ![]() a tak z innej beczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
co za pech !!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kasy jeszcze nie dostałam i napewno juz nie skorzystam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
to żeby zapomnieć o tyj przykrej sprawie
jak tam wygląda sprawa organizatorki Amiclubwear lub Urban Original ?? Chętnie mogłabym kogoś przeszkolić, byle ktos sie znalazł ![]()
#2359 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja narazie czekam na swoją przedpłaconą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
a wiecie moze jak wyglada sprawa wysyłki z amiclubwear ? I slyszalam , ze owar jest niezbyt dobrej jakości to prawda?? I jeszcze jedno pytanie czy mozna płacic kartą z mBanku ( tą z rybką nemo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pisały że w amiclubwear ciuszki są średniej jakości natomiast buciki są ok
![]() ![]()
#2362 | |
|
Cytat:
Co do jakości- mimo że nie kupowałam nigdy to można się spodziewać że to napewno nie będzie jakość ciuszków za 1000 zł, ale myśle że będą ok jak za te cene! Hipokryzja opisałam już to kiedyś na wizażu (nawet całkiem niedawno ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=265110 Ale jak tu napisałam, każdy sklep jest inny, więc ewentualnej organizatorce musiałabym pomóc po prostu indywidualnie na gadu.
![]() |
#2363 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Raczkowanie
|
Wiec dziewczyny ja moze bede robiła zamowienie z amiclubwear , tylko na początku musze załatwic karte i sprawe z mBankiem wiec nie wczesmniej niz a jakies 2 tygodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2366 |
Raczkowanie
|
Sorry dziewczyny,że znowu się powtarzam, ale nie mogłam nigdzie znaleźć odpowiedzi, więc ponawiam pytanie: Czy koszty za buty(cło, przesyłka) liczy się inaczej niż za inne ciuszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
|
Cytat:
na buty jest inna stawka niż na ciuchy ( w zalezności od tego z czego są wykonane) na buty chyba od 4% do 16,5% na ciuchy w większości jest 12% A wysyłka w zależności od sklepu.
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Konto usunięte
|
a nie można napisać do nich czy nie odhaczyli by na paczce, jako gift ? Bo rozumem, że wtedy paczkę cło nie obejmuje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.