|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
zerknij na przepis ze stronki
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis275.html ja robie podobnie tylko nie dodaje bułki tartej i pieczarek
|
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
Staramsie84 nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz...Bardzo mi przykro
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubię takich dni, ciężko mi wtedy cokolwiek pisać. jeszcze bardziej boję się o swojego bąbla. dziś w tesco oglądałam ciuszki dla niemowląt, ale nie odważyłam się jeszcze czegoś kupić. nabiegałam się strasznie dziś i teraz padam. dostałam od mamy płytę z gazety Oliwia, są tam ćwiczenia dla kobiet w ciąży, zapuszczę sobie wieczorem i zdam wam relację.
mam nadzieję, ze już żadna z nas nie będzie musiała przechodzic przez to co UnholyOne i Staramsie. dbajmy o siebie mamuśki i o nasze najdroższe skarby. |
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
Staramsie smutne to co Cie spotkalo. Dbaj o siebie
.Mnie ostatnio strasznie boli brzuch. Zdecydowanie bardziej niz w pierwszej ciazy. kaolinait ja dzis podobnie spalam . No a zeby bylo fajniej to snil mi sie super sen ze mnie pogryzlo jakies cholerstwo co bylo jadowite i jak uswiadomilam sobie ze jestem w ciazy to sie obudzilam cala mokra.Mala spi to moze tez troche pospie , bo jak ten tajfun sie obudzi to powinnam byc wypoczeta. Dbajcie panie o brzuszki i pijcie duzo wody bo rybka musi plywac
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis mam wizyte z ginka ale pewnie nic nowego sie nie dowiem eh... a usg dopiero w poniedzialek
|
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
Staramsie - Ogromnie mi przykro.. kaolinait, anuhaaaaaaaaaa - Od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, codziennie dziękuje Bogu za tą fasolkę i modle się o to, aby było dobrze.. Boje się tak jak i Wy i myślę, że tak naprawdę każdej z nas towarzyszy strach o swoje maleństwo.. Najgorsze jest to,że nawet na takie bąbelki jak nasze czyha już mnóstwo zagrożeń..
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
ania 86 bez wzgledu na wszystko trzeba myslec pozytywnie
A kiedys slyszalam taka bajke i tam bylo takie fajne zdanie - Jest taka lampa w ktorej swiatlo nadziei nigdy nie gasnie to twoja matka.
|
|
#2348 | ||||
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
. Ja swojego zobacze dopiero w srode.Cytat:
Lija, Jagna, Agnieszka ale Wam fajnie. Tez chce juz byc po wizycie i miec szkraba na zdjeciu. Staramsie 84 brak słów
|
||||
|
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja staram sie myslec pozytywnie ale to trudne bo tak bardzo sie martwie... szczegolnie tym ze jeszcze nie mialam robionego usg I nie wiem co tam z moim maluszkiem mam nadzieje ze jakos dozyje do tego poniedzialku heh...Sciskam
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Raczkowanie
|
Obawy i lęki - na pewno zostaną, ale postaram się być dobrej myśli.. Dziękuje Ci za to zdanie.. - jest piękne i w dodatku skłania do refleksji..
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie wyszlam od mojego gina
pierwszy raz uslyszalam bicie serduszka mojej fasolko aj dalej to przezywam ale zmartwilam sie troszke bo mam bardzo wysokie cisnienie I musze kontrolowac je ale pozatym to wszystko jak najlepiej. A w poniedzialek pierwsze usg ![]() Sciskam mocno ***
|
#2353 | |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
serdeczne gratulacje Pani Agnieszko nie martw się Staramsię..będzie dobrze..
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
Najmocniej przepraszam za niedopatrzenie...a sama mam w domu małego Skorpiona z października
![]() Skorpionek maluszek Jego charakterek Mały Skorpionek jest osóbką energiczną, inteligentną, obdarzoną doskonałą pamięcią. Zwraca uwagę jego spojrzenie, mówi się, że to przenikliwy wzrok prawie dorosłej osoby. Ma równie dociekliwy umysł. Zadaje szybko trudne pytania, nieustannie testuje wiedzę rodziców i dziadków. Jedynym sposobem na zachowanie autorytetu w jego oczach jest utrzymanie przewagi intelektualnej nad bystrym brzdącem. Bardzo lubi rozmawiać z dorosłymi, przebywać w ich towarzystwie. To wyjątkowy indywidualista. Zawsze poszukuje własnych rozwiązań. Nie lubi hasać w dużej grupie, ma naturę samotnego odkrywcy, małego i zadziornego pioniera. Uwielbia sport, różnego rodzaju przygody oraz rywalizację. W stosunku do młodszych przyjaciół i rodzeństwa jest bardzo odpowiedzialny, może nawet w wyjątkowych sytuacjach życiowych zastąpić nad ich opieką rodziców. Bardzo lubi zwierzęta, szczególnie psy, świetnie się czuje na łonie przyrody, bo tam w końcu może się pozbyć nadmiaru witalności. Pragnie jak najszybciej się usamodzielnić, bo nie lubi, kiedy traktuje się go niepoważnie jak dziecko, którym przecież jest w rzeczywistości. Być rodzicem małego Skorpionka Tradycyjni astrolodzy zgodnie przyznają, obok małego Lwiątka, Tobie rodzicu Skorpionka przypadło najtrudniejsze wychowawcze zadanie. Dlaczego? Po pierwsze, Twoja pociecha wychowuje się sama, a jej uniwersytetem jest życie. Podaruj sobie mądre książki pedagogiczne, w Twoim domu jest wyjątkowy przypadek. Skorpionek nie słucha nikogo, siłą nic nie wskórasz, a żadnych uwag pedagogicznych, już od wczesnego dzieciństwa, Twoja niezależna i uparta pociecha nie toleruje. Nie raz będziesz z przerażeniem patrzył jak szturmem wyważa drzwi już dawno otwarte, jak nabija sobie guza za guzem, nie słuchając niczyich rad. Warto od wczesnego dzieciństwa dyplomatycznie to dziecko, w którym drzemie dynamit i olbrzymi potencjał, konstruktywnie ukierunkować w jakieś dziedzinie. Skorpionek szczerze zainteresowany nauką lub sportem - będzie się w nich spalał i wyżywał, a to zaoszczędzi także rodzicom wielu zmartwień. W konfliktowych sytuacjach warto traktować go jak małego dorosłego, nie zakazywać, ale tłumaczyć i wykazywać konsekwencję czynu. Czasami nawet posłucha. Jedno jest pewne - w postępowaniu z małym Skorpionkiem rodzic musi być uczciwy, stanowczy i cierpliwy. Kiedy Skorpion w końcu dorośnie, staje się wzorowym synem lub córą, nade wszystko bowiem ceni i kocha rodziców, także z powodu siwych włosów, jakie im wcześniej przysporzył. W szkolnej ławie Mały Skorpionek jest dzieckiem utalentowanym wszechstronnie. Może odnieść życiowy sukces i zrobić karierę zawodową niemal we wszystkich dziedzinach życia. W tym znaku zdarzają się mali geniusze. Jednak w szkole sprawia duże problemy wychowawcze. Z trudem rozumie słowa: dyscyplina i obowiązek. Przekonany o swojej inteligencji oraz wyjątkowości, często popada w ostre konflikty z nauczycielami, udowadniając im publicznie rozległą niewiedzę. Dziewczynki, jako istotki ambitne, czasami walczą z sukcesem o najlepszą średnią w klasie na świadectwie szkolnym. Gorzej z chłopcami. Zanim zdadzą maturę, znękany wybrykami rozrabiaki rodzic, doskonale pozna różne i liczne progi gabinetów dyrektorskich. Imiona o wibracji najlepszej dla Skorpionka Elżbieta, Anna, Sylwia - dla dziewczynek Szymon, Piotr, Konrad - dla chłopców
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Staramisie - strasznie mi smutno - trzymaj się.
Fajny ten Horoskop ;-) sama jestem Skorpionem i trochę się sprawdza.
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
witam mamuśki z rana! nie ma to jak w sobotę obudzić sie o 6.30
![]() kaolinait jak ja mam mierzone ciśnienie u giniowej to zawsze mam za wysokie, ostatnio miałam 139/90, a jak wrócę do domu to najwyżej 120/60. Tez muszę kontrolować, ale w domu zawsze jest niziutkie. Myślę, że w moim przypadku to nerwy, podekscytowanie z powodu wizyty, może więc u ciebie też jest podobnie, tego Ci życzę
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dzis nasze swieto
dostałyscie juz jakies badyle ?
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
taaaa, mój badyl właśnie przysypia, bo za wcześnie wstaliśmy
za to ja wczoraj sobie kupiłam narcyzy w doniczce na wszelki wypadek, kupiłam takie jeszcze nierozkwitnięte i dziś rano jak wstałam to patrzę a tu już dwa kwiatki a teraz niech sobie mężul pośpi, a później go pogonie po goździki
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie ostatnio gerbery podobaja szczegolnie rozowe i zołte
hehe a jak juz przyniesie tego kwiata to sie pytam co przeskrobał no i jak tu babie dogodzic
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Mój poszedł do pracy...może tam mu przypomną i przytarga jakieś badylki
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
ja w pracy miałam wczora uroczysty poczęstunek dla kobiet, poza tym o 13.00 szefostwo pusciło nas do domciu no do tego herbacana różyczka..miły gest! w koncu przy 550 zatrudnionych jest TYLKO ok.50 kobitek więc muszą o nas dbać...
a mój mężuś pewnie różyczkę mi przyniesie...nie jest zbyt pomysłowy
|
#2363 |
|
Rozeznanie
|
Witam po malej przerwie
!!!!W czwartek o 24.00 wyjechalam z mezem i znajomymi na przysiege do kolegi do Koszalina,jechalismy 6 godzin . Przyjechalismy wczoraj o 19 i jak tylko weszlam do domu umylam sie i wlazlam do wyra i padlam...w aucie byl komplet(5os) nie szlo sie ulozyc,tylek mi dretwial,dobrze ze oparcia mozna bylo polozyc bo chyba bym w bagazniku wracala![]() ![]() ![]() wizyte u gina mam w poniedzialek a USG dopiero 3 kwietnia. Czuje sie swietnie,nie mam juz mdlosci ,tylko zgaga mnie momentami meczy ale b.krotko. A tak pozatym jest super..ostatnio nawet zastanawialam sie czy naprawde jestem w ciazy hihihihiSTARAMSIE-BARDZO MI PRZYKRO CO SIE STALO,JESTESMY Z TOBA!!!!!
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
to dla Wszystkich wrzesniowo- pazdziernikowych mam ode mnie
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
Mam dwa skorpiony i sie nawet sprawdza
Dzien kobiet, dzien kobiet, niech kazdy sie dowie ze dzisjaj jest dzien kobiet. Wiec kobietki swietowac, w kwiatach, rajstopach i czekoladkach .Kurka ale taki wiechec gozdzikow to bym chiala dostac
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet
![]() jestem mamusia listopadową 2008 a moze i pażdziernikowa jak dzidzia sie pospieszy.. dla tego też troszkę was potczytuję.. jedna zwas juz udzieliła mi rady jako bardziej doświadczona mamusia z sąsiedztwa ![]() wszystikim gratuluje zafasolkowania... Cytat:
sama jestem skorpionem - 100% moja dzidzia tez pewnie bedzie (szczerze to taki mialam plan )moja mama mówi, że dziecka skorpiona nie da sie wychować taka prawda hihi zawse wszystko robie po swojemu.. pozdr wszystkie mamuśki |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to napewno nerwy hehe ![]() Ismenkusia oh dziekuje moje pierwsze kwiaty dzis ![]() aaaniaaa86 no to sie TZcik postaral, sliczne kawiatki ![]() A tak pozatym wszystkie mamuski szczesliwego dnia kobiet moze niektore z Was nosza tez przyszla mala kobietke pod serduszkiem heh Ja od TZ nic jeszcze nie dostalam, bo u mnie przed 7 jest a on dopracy poszedl, no ale zobaczymy czy pamietac bedzie :P
[/CENTER] Edytowane przez kaolinait Czas edycji: 2008-03-08 o 12:40 Powód: dopisek ;) |
|
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Mój małżon się zerwał rano a ja do niego taka jeszcze ledwie przytomna ,,A gdzie ty idziesz?" a on na to ,,oj śmieci muszę wyrzucić" poleciał do kuchni złapał worek ze śmieciami i wyszedł.. no zdurniał chłop myślę sobie. Nie ma go i nie ma .. wraca za 20 minut (ja już też wstałam bo jakoś nie mogłam spać) no i patrzę a ten z taką wielgachną różą do mnie startuje ...Ponadto dostałam smsowe życzenia od .... mojego instruktora nauki jazdy ![]() No i jutro muszę wyskoczyć na miasto po jakieś spodnie ciążowe bo już mnie położna ochrzaniła że w za ciasnych chodzę ![]() Dziewczyny, życzę Wam udanego Dnia Kobiet!!! Buziaki!
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale moj pewnie nawet pamietac nie bedzie.. Eh...Co tu dzis tak pusto
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

.
. No a zeby bylo fajniej to snil mi sie super sen ze mnie pogryzlo jakies cholerstwo co bylo jadowite i jak uswiadomilam sobie ze jestem w ciazy to sie obudzilam cala mokra.

. Ja swojego zobacze dopiero w srode.

,ale już sobie wyobrażam jakie to niezapomniane uczucie..
dostałyscie juz jakies badyle ?
1 cs
.