![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Jeśli chodzi o Rzeszów to ja również kupowałam lek w dobrej cenie, Aknenormin 60x 20mg za 130zl +dostawałam za każdym razem pomadki nawilżające
![]() Co do kremu nawilżającego, pisałam już chyba milion razy fitomed krem nawilżający (nie jest to reklama) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny!
![]() Otóż jestem jeszcze na etapie konsultacji i decyzja o izoteku zapadnie pewnie w ciągu najbliższego miesiąca, ale mam do Was kilka pytań - szczególnie do osób z Warszawy... (z góry przepraszam za ich banalność, ale kompletnie nie orientuje się w tym temacie). Na początku grudnia byłam na wizycie u dr Brajczewskiej, od niej dostałam skierowanie na badania hormonalne. Obecnie czekam na wyniki i po odbiorze mam udać się do endokrynologa-ginekologa i wtedy tak naprawdę podejmiemy decyzję co dalej. Jednak od dermatolog dostałam też skierowanie na badania ogólne/próby wątrobowe (nawet nie jestem w stanie do końca tego rozczytać) i w związku z tym mam pytanie... Gdzie w Warszawie wykonuje się takie badania (czy jest możliwość wykonania ich państwowo)? - przepraszam, że pytam być może o oczywiste rzeczy, ale od niedawna mieszkam w stolicy i nie do końca orientuje się co, jak i gdzie ![]()
INSTAGRAM: http://instagram.com/anitaosmolska ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jestemann Czas edycji: 2014-12-30 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję! Być może źle się wyraziłam.... ![]() U dermatologa byłam prywatnie, więc już wszystko rozumiem ![]()
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od siebie polecę sieć, najtańszych jakie znalazłam, lab w Warszawie - http://www.cmp.med.pl/pl/ . Być może są jakieś tańsze, ja robię badania w jednym z tych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kremów polecam Cetaphil MD - bardzo wydajna butla za tą cenę albo Ziaja Med kuracja dermatologiczna AZS. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a ja mam zapalenie spojówek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam Podlasie! ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- dopadło mnie wstrętne choróbsko : przeziębienie-grypa.. ![]() ledwo żyjąca muszę siedzieć w pracy ![]() masakra. przed okresem wyskoczyły mi 2 krosty, ogólnie skóra w miarę ok, teraz nos najbardziej cierpi od smarkania ( często na chusteczce jest krew).
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś jest z Łodzi to też mozna tanio lek dostać, w aptece internetowej melissa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wie ktoras z Was czy jedzac izotek mozna pic czesto sok marchwiowy? ![]() Jeszcze jedno - odczuwacie jakies efekty 'psychiczne'? Czytalam ostatnio, ze badania wykazaly nawet do 20% uposledzenia czesci mozu odpowiadajacej za logiczne myslenie i pamiec przy uzywaniu izoteku. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2352 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, mogę dołączyć ?
![]() wczoraj zaczęłam drugą kurację izotekiem ![]() ![]() ![]() na obecną chwilę najbardziej boję się wysypu. powiem szczerze, że poprzednia kuracje zniosłam rewelacyjnie mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie. wspomniany wysyp mnie ominął, nie odczuwałam żadnych bólów, a krosty szybko zniknęły. badania w trakcie kuracji super, po także, ale co z tego skoro trądzik wrócił ![]() ![]() ![]() jak macie jakieś pytania to śmiało. pozdrawiam, klaudia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak dlugo odczuwalas efekty uboczne po skonczeniu kuracji? Wiem, ze w teorii to ok 3 miesiace, ale jestem ciekawa jak bylo u Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Minimalnie odczuwałam skutki uboczne kuracji (porównując do relacji innych osób) ale z tego co pamiętam jeszcze jakiś miesiąc do dwóch po kuracji miałam przesuszone usta i trochę nos oraz słabo przetłuszczały mi się włosy (to akurat na plus) a i jeszcze pytanie do was dziewczyny bo właśnie mi się przypomniało - czy odczuwacie senność w trakcie kuracji ? zapomniałam o tym skutku ubocznym a niestety na początku trochę mi to doskwierało. no i boję się o oczy, 3 lata temu tylko studiowałam - dziś doszła praca, a tym samym długie godziny przy komputerze. Edytowane przez klaudiakol_ Czas edycji: 2014-12-30 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, drogo kupujecie u siebie. U nas (piszę w liczbie mnogiej bo na wątku zagląda kilka osób z Torunia) mamy izo za 95zł (60 sztuk) Cytat:
![]() ![]() ![]() Klaudiakol_ witaj, oby tym razem był ten ostatni raz ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-12-31 o 01:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
Jestem po 9 tabletkach zwiększonej dawki (60 mg) i stwierdziłam, że coś o tym napiszę. Ogólnie to jest MASAKRA i odechciewa mi się tego wszystkiego :/ - kręgosłup (odcinek lędźwiowy) boli bardziej niż kiedyś (mimo zażywania Artresanu), nie pamiętam kiedy ostatnio przespałam spokojnie całą noc, ok. godz. 4-tej nad ranem zastanawiam się czy już nie wstać bo tak boli; do tego zaczęły mnie boleć kości nóg - mam okropne zajady, których nie da się niczym zaleczyć :/ - usta suche tak jak były - od kilku dni boli mnie kość żuchwy z prawej strony (tak na wysokości dolnych zębów 3 i 4) - patrzyłam: nie ma tak żadnej guli-pryszcza, pod skórą też nic nie wyczuwam, z zębami an moje oko wszystko ok, ból promieniuje na migdał - ogólnie da sie wytrzymać ale przy dotknięciu lub odgięciu szyji do tyłu mam ochotę płakać - co to może być? - cera wogóle nie wysuszona! - pryszcze pojawiają sie cały czas, nawet w miejscach, w których już kiedyś były i się wygoiły; miejscami są to czerwono-fioletowo-sine plamy, na dodatek bolące - cały czas mam katar! - kilka dni temu miałam wrażenie, że robi mi się jęczmień na oku ale dziś już nie ma śladu Jest źle. Nie mogę na siebie patrzeć, momentami nie mogę wytrzymać z bólu, zastanawiam się czy to wszystko jest tego warte - jak sobie pomyśle, że mój dermatolog mówił coś o dwuletniej kuracji to chyba ja podziękuję - od sierpnia jestem wykluczona z jakiejkolwiek aktywności (sport to jedynie spacery tak max. 3-4 km dziennie; po 15 min robienia brzuszków przez tydzień nie mogłam się wyprostować!), spotkań towarzyskich - BO SIĘ WSTYDZĘ TEGO JAK WYGLĄDAM, moja twarz przed izo wyglądała znacznie lepiej - dzisiejszy samotny wieczór przed TV, a od tego wszystkiego siada mi psychika (nie, to nie od tarczycy). 19 stycznia mam wizytę u lekarza - jeśli do tego czasu nie zobaczę jakiejś poprawy a wyniki badań będą gorsze niż poprzednio to rezygnuję i będę zaleczała pryszcze jakimiś maściami do końca życia. Przepraszam, musiałam to z siebie wyrzucić tutaj bo gdzie indziej ludzie nie potrafią mnie wysłuchać ani zrozumieć - nie wierzą, ze 30-latkę może non stop boleć kręgosłup a po przyniesieniu zakupów o wadze ok. 3-4 kg nie mogę się wyprostować przez kilka dni. PS. Ja też jestem z Warszawy i robię za każdym razem badania płatne (chodzę prywatnie do dermatologa). Za cholesterol, lipidogram, HDL, LDL, Triglicerydy, ALAT, ASAT, bilirubina płącę ok. 60 zł. Najdroższy był test ciażowy (beta HCG) - ok. 35 zł ale panu doktorowi powiedziałam że albo biorę pigułki albo robię mu ten test - wybrał pigułki. PS2. Podliczałyście ile już kasy poszło na leczenie trądziku izo? Chodzi mi o wizyty, leki, badania? Ja aż się boję ale dziś pokuszę sie o małę podsumowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do cen leku- o jejku ja we Wrocławiu za izotek 60 tabletek 20mg płacę 90kilka złoty ale na pewno nie przekraczam 100 zł + zawsze w zestawie mam tę pomadkę.
Oddam książkę "101 rzeczy lepszych od diety" w dobre ręcę ![]() Tenis, squash? Bardzo chętnie! Edytowane przez Butowniczka007 Czas edycji: 2014-12-31 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak dlugo bierzesz izo? Wiem, ze ta dawka dopiero od paru dni, ale ogolnie? Niektorym nie poprawia sie nawet do 4 miesiecy. Jesli jest naprawde zle z samopoczuciem, moze warto obniznyc dawke i jednak brac dluzej? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro mi sie robi, kiedy ludzie po raz kolejny myślą (a potem mówią), żebym zaczęła o siebie dbać i TO zlikwidowała, "zrobiła coś z tym". A ja od ponad 10 lat nie robię nic innego jak tylko leczę trądzik wszystkimi możliwymi sposobami - niestety z marnymi efektami. Reasumując - mój trądzik jest dla mnie przyczyną, dla której unikam kontaktów z ludźmi. Jeśli chodzi o ból kręgosłupa dermatolog zalecił Artresan, Artrostop albo inny specyfik wpływający na chrząstkę stawową i podnoszący poziom kolagenu. Ale to nic nie pomaga, twierdzę, że jest nawet gorzej - nie miałam wcześniej takich sytuacji, by kręgosłup non stop mnie bolał. Oczywiście po "zabawie w konika" z moim czteroletnim siostrzeńcem coś tam czułam ale przez dzień góra dwa a teraz to trwa już jakiś miesiąc... ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Na dawce 20 mg nie miałam nawet suchych ust-cera też nie reagowała tzn. wysypywało mnie tak samo jak bez izo. Czyli to chyba nie jest najlepszy pomysł... Zastanawiam sie czy zmiana preparatu coś by pomogła? Czy one czymś się między sobą różnią czy tylko nazwą? Edytowane przez ts100 Czas edycji: 2014-12-31 o 12:25 Powód: . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zmian preparatu, one niczym sie nie roznia, wszystkie to izotretynoina. Bralam zarowna izotek, jak i roaccutane. Wspomnialas, ze makijaz nie pomaga - moze ten filmik troche cos podpowie https://www.youtube.com/watch?v=ex33wtqnNz8 Dziewczyna ma naprawde zaawansowany tradzik, ale potrafi to dobrze ukryc. Jeszcze jedno - ta dziewczyna tez cierpiala na pogorszenie tradziku przy izoteku, tutaj pokazuje jak radzila sobie z makijazem https://www.youtube.com/watch?v=wp5iy5JJqDA Niestety nie jest oczywiscie idealne, ale przy tak zaawansowanym problemie niestety nawet makijaz nie zdziala cudow. JEDNAK - mam nadzieje, ze nastepny filmik poprawi Ci humor. Stosowanie izo przez te dziewczyne w koncu sie oplacilo. Pokazuje rezultaty tutaj https://www.youtube.com/watch?v=v9bNS0ylbCE |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Ts100 kuracja izo nie jest łatwa, ale pomysl, skoro już tyle przeszłas to czy warto teraz przerwać kuracje? Ja również nie wiedzialam u siebie poprawy przez długi czas, po prostu nagle z dnia na dzień zaczynało być lepiej. U Ciebie tez przyjdzie taki czas, ale trzeba być cierpliwym i się nie poddawać. Co do znajomych to nie mozesz myśleć takimi kategoriami. Jeżeli masz normalnych znajomych i czujesz się wśród nich swobodnie, to moge Cię zapewnić, że Twój stan cery im nie przeszkadza. Niestety na ból kręgosłupa nic nie potrafie doradzić, ale próbowałam robić jakies ćwiczenia rozluzniajace mięśnie? Albo ogólnie robić jakies ćwiczenia na plecy, na pewno pomoże. Kwestia makijażu, tutaj jest szerokie pole manewru. Ja będę wiernie polecać Annabelle minerals (to nie reklama) , bo mają nieziemskie krycie, nie spotkałam się z tak dobrym podkładem. Jak wcześniej nalozysz jeszcze korektor na cala twarz to jest idealny kolor skóry, mimo grudek. Nie wiem czym nakladasz makijaż, ale pędzel powinien rozwiązać Twoje problemy z pekajacymi pryszczami. Z innych dobrze kryjących, ale niestety już nieco cięższych podkładów jest dermacol, Vichy dermablend czy revlon, ale obawiałabym się używać tych kosmetyków na co dzień, bo są naszpikowane zspychajacymi składnikami. Trzymaj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Przyczajenie
|
Nie mogę się z Tobą zgodzić podkład z Vichy jest jednym z najlepszych. Dobrze kryje i na pewno nie zapycha. Sama go używam, a mnie bardzo często uczulają lub zapychają kosmetyki, nawet alantan lekki krem. Podkład jest co prawda dość ciężki i ma mały wybór kolorów. Ale na okres jesienno-zimowy jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niemniej jednak Dermablend jest faktycznie dość ciężki żeby używać go codziennie (do dziś pamiętam swoją pierwszą szpachlę ![]() ![]() A Annabellki również uwielbiam - wersja matująca ![]()
INSTAGRAM: http://instagram.com/anitaosmolska ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jestemann Czas edycji: 2015-01-01 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Co do twarzy. Coraz bardziej sucha;/ co kilka dni schodzi skóra z nosa. Ratuję się kremem nivea jak jestem w domu bez makijażu, na co dzień pod makijaż stosuję resztki mojego kremu nawilżającego z Pharmaceris. Kończy się i będę musiała kupić coś innego. Na noc jak pisałam Nivea na przemian z Avene Cicalfate. Usta też suche i tu też na zmianę Nivea, albo pomadka. Zależy czy jestem w domu czy wychodzę (nie będę biegała z białymi ustami po mieście ![]() Plusem jest to, że nie muszę myć włosów codziennie jak przed kuracją ![]() Ogólnie staram się balsamować ciało, bo zauważyłam przesuszenie na przedramionach. Nadal najgorszy problem jest z ustami, zwłaszcza po nocy. Skóra z nich schodzi i boli ;( no i wyglądają wtedy nieciekawie. Przestałam używać szminek ;/ teraz tylko pomadka. Będąc w górach nie zmieniałam nic w pielęgnacji. Tylko po basenach termalnych i przebywaniu w wodzie na zewnątrz gdzie jednak wiało i było zimno, pomadka się starła, a przy suszeniu się przeżyłam horror, bo usta mnie dosłownie paliły... Na razie nic nie boli. Ale w porównaniu z większością z Was mam małą dawkę. hmm chyba tyle na dziś ![]() Walczymy razem, oby pomyślnie i bez nawrotów. A, i mama też mi już mówiła, że może nie powinnam brać tego leku, koleżanki mówią, że one by nie brały, bo pewnie to podziała negatywnie na inne sprawy zdrowotne. Także trzymamy się razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.