Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-15, 12:36   #2341
nikakg
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

a ja juz od zmyslow odchodze 4 dnia cyklu( zatem koncowy dzien okresu) doszlo do stosunku , bez zabezpieczenia, do wytrysku jednak nie doszlo jednak wiem, ze to marna metoda antyk ;/ jesli nawet mozna takowa nazwac. Dzien po tej sytuacji postanowilam ponownie zaczac brac tabletki antyk, wspomne, ze przez ostatnie pol roku nie mialam ich w ustach...Bralam je tylko przez ok 5 dni, psychika po tych paru dniach tak mi siadla, ze postanowilam je odstawic, wiem, ze to nie madre ale niechcialam juz siebie truc, nie zwracajac uwagi do jakiej bezmyslnosci sie przyczynilam, 2 dni po odstawieniu dostalam okres. tj 25.10. 2 tyg po stosunku robilam test ciazowy z wynikiem negatywnym, boje sie, ze moge byc w ciazy ze wzgledu na bole brzucha i jego znaczne powiekszenie
nikakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 15:27   #2342
bearyz
Przyczajenie

Crocifissa
tabletki działają już po drugim tygodniu brania z pierwszego opakowania.Wiadomo zawsze jest jakieś tam minimalne prawdopodobieństwo że stasując tabletki można zaś w ciąże.
Ty zabezpieczałaś się dodatkowo prezerwatywą także stawiam tu na nadżerkę a nie na ciążę

Edytowane przez bearyz
Czas edycji: 2008-11-15 o 15:31
bearyz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 18:25   #2343
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bearyz Pokaż wiadomość
Crocifissa
tabletki działają już po drugim tygodniu brania z pierwszego opakowania.Wiadomo zawsze jest jakieś tam minimalne prawdopodobieństwo że stasując tabletki można zaś w ciąże.
Ty zabezpieczałaś się dodatkowo prezerwatywą także stawiam tu na nadżerkę a nie na ciążę
Tabletki działają od razu, od pierwszej tabletki gdy ta zostanie połknięta pierwszego dnia miesiączki.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:04   #2344
Crocifissa
Raczkowanie

No ginekologa pytałam, jak to w końcu jest - powiedział, że są skuteczne od pierwszej tabletki.
Tylko, że przy starcie z tabletkami trochę się jeszcze stresuję, stąd moje wątpliwości.
Czytałam też, że krwawienie może występować od tarcia, pękniętego naczynka lub właśnie nadżerki. A na jej leczenie jestem umówiona już za tydzień, więc obstawiam taką opcję.

No ale widmo bobasa też się gdzieś przewinęło... dlatego wolałam jakoś się utwierdzić.
Crocifissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:40   #2345
qathe
Wtajemniczenie

Dot.: POMOCY!!! Jakie jest u mnie prawdopodobni!!eństwo zajścia w ciążę??? POMOCY

Wstyd mi to pisać,wstyd mi za swoją głupote,ale zapytam...

Kochałam się z Tż w poniedziałek,bez zabezpieczenia oczywiście nie skończył w środku wyjął,dokończyłam mu reką i skończył na brzuchu.Wytarłam to husteczką i wziełam prysznic.Przed tym stosunkiem pare razy też kochaliśmy się bez zabezpieczenia za każdym razem on nie kończył oczywiście we mnie...Ale ten płyn przedejakulacyjny.Powołam się gdZieś na wizażu,że nie ma zbytniej obawy,że ten płyn zapłodni,bo ponoć te plemniki sa "upośledzone" a teraz to co piszecie...Boję się.I pluje sobie w duchu za moją głupote.Powiedzcie duże prawdopodobienstwo?To ja rosyjska ruletka prawda? ;(

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:49   #2346
Madaaa
Zakorzenienie

Nie wiem czy takie pleminki moga zaplodnic. Z tego co sie doczytalam moga zapladniac, zas w innym zrodle, ze nie....

A to jeszcze zalezy ktory dzien cyklu mialas. Caly miesiac nie jestes plodna...
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 22:01   #2347
qathe
Wtajemniczenie

To był 17 dzień syklu i z moich obliczeń wynika,że były to dni płodne boję się.Kiedy moge zrobić test ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-15, 22:05   #2348
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
To był 17 dzień syklu i z moich obliczeń wynika,że były to dni płodne boję się.Kiedy moge zrobić test ?
test po 14 dniach od stosunku,
szanse na ciążę są.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 22:18   #2349
qathe
Wtajemniczenie

Wiadomo,że są,ale raczje niewielkie prawda?

Stary 2008-11-15, 23:47   #2350
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
Wiadomo,że są,ale raczje niewielkie prawda?

No raczej Cię nie pocieszę, z tego co pisałaś wynika, że kilka razy stosowaliście tą "metodę". W preejakulacie chyba gdzieś wyczytałam, że u 30% mężczyzn są plemniki zdolne do zapłodnienia. Nie bój się po fakcie bo strach niczego nie zmieni, zrób test, a jak miałaś w tej loterii szczęście to na przyszłość myśl, żeby się nie denerwować.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 00:29   #2351
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitka12345 Pokaż wiadomość
współczuje tacy sa własnie lekarze ;/ ja isę boje już do nich chodzić,ja to juz raz miałam grzybice pózniej rzężoczke,brałam leki które bierze się jednorazowo ja wziełam 7 tabletek,po tych tabletkach zwijałam się z bólu brzucha,ale faszerowali mnie nadal,wydałam mnóstwo kasy na wizyty i na leki,jeden lekarz stwierdził torbiele drugi nie,jeden że jestem zdrowa drugi że mam infekcje,a był też taki że jak spózniał mi się okres to stwierdził że jestem w ciązy i że mam brać luteine na podtrzymanie ciąży mam bóle brzucha nadal,kłocie jajników itd.jestem zagranicą,nie chce się już badać ...mam dość...
ile można lekarze są straszni gdy dowiedziałam się ż emam nadżerke i zapytałam lekarki co to takiego to odpowiedziała mi że mam sobie sprawdzić w internecie bo ona nie ma czasu żeby mi tłumaczyć ahh ta nasza służba zdrowia
a ja mysle,ze mozesz miec torbiel .Czytalam tu o rwacym bólu , w Twoim innym watku
Jak bedziesz w PL (jesli w ogole )to zrob sobie usg
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 10:58   #2352
lolly_girl
BAN stały

Witajcie!
Mam pytanie.. nigdy nie orientuję się w tych cyklach i w tym wszystkim..
Okres skończył mi się w czwartek , czy aktualnie mam dni płodne czy nie płodne?
Cykl trwa u mnie zwykle 28 dni
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 11:04   #2353
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolly_girl Pokaż wiadomość
Witajcie!
Mam pytanie.. nigdy nie orientuję się w tych cyklach i w tym wszystkim..
Okres skończył mi się w czwartek , czy aktualnie mam dni płodne czy nie płodne?
Cykl trwa u mnie zwykle 28 dni
ciężko to określić jeśli nie prowadzisz obserwacji śluzu i temperatury
takie na oko określanie jest mało wiarygodne

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 11:13   #2354
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
ciężko to określić jeśli nie prowadzisz obserwacji śluzu i temperatury
takie na oko określanie jest mało wiarygodne
dokładnie
chociaz ja bym sie bardziej ku płodnym skłaniała

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-11-16, 11:14   #2355
lolly_girl
BAN stały

też tak właśnie myślę, że płodne.
dziękuję za odpowiedzi
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 11:28   #2356
nikakg
Raczkowanie

a mi doszly bole podbrzusza chociaz mam nadzieje, ze zwiastuja okres a nie ciaze ;(
nikakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 10:17   #2357
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
No raczej Cię nie pocieszę, z tego co pisałaś wynika, że kilka razy stosowaliście tą "metodę". W preejakulacie chyba gdzieś wyczytałam, że u 30% mężczyzn są plemniki zdolne do zapłodnienia. Nie bój się po fakcie bo strach niczego nie zmieni, zrób test, a jak miałaś w tej loterii szczęście to na przyszłość myśl, żeby się nie denerwować.
No i bęc... bo mam ten sam problem co koleżanka.... możemy się teraz modlić rozumiem
Edytuję boooo... wg kalendarzyka to były moje dni niepłodne, stresuję się troszke mniej

Edytowane przez CherieK
Czas edycji: 2008-11-17 o 11:39
CherieK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 16:22   #2358
ciaszunia
Zakorzenienie

Dziewczyny minal tydzien od stosunku przez ktory obawiam sie ciazy, chcialabym zrobic test ale na forum czytalam ze powinnam go zrobic po 14 dniach od stosunku, lecz na ulotce napisane jest, ze mozna go stosowac juz po 6. Czy moge ufac w jakims stopniu wynikowi z dzis? Martwie sie tym dlatego, ze mam lekkie bole podbrzusza (cos jak w czasie okresu tylko o wiele mniejsze) i wzdecia. Uzywalam prezerwatywy, byla ona prawidlowo zalozona i nie pekla ale martwi mnie to, ze byly to akurat poczatki dni plodnych Za okolo 2 tygodnie powinnam doatc okres dlatego uspokajam sie, ze to moze owulacja. Ale odkad musialam odlozyc tabletki (wrzody na zoladku) to schizuje strasznie Prosze Was o pomoc ja nie potrafie trzezwo ocenic sytuacji. Z gory dziekuje.
ciaszunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 16:36   #2359
asiullka103
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciaszunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny minal tydzien od stosunku przez ktory obawiam sie ciazy, chcialabym zrobic test ale na forum czytalam ze powinnam go zrobic po 14 dniach od stosunku, lecz na ulotce napisane jest, ze mozna go stosowac juz po 6. Czy moge ufac w jakims stopniu wynikowi z dzis? Martwie sie tym dlatego, ze mam lekkie bole podbrzusza (cos jak w czasie okresu tylko o wiele mniejsze) i wzdecia. Uzywalam prezerwatywy, byla ona prawidlowo zalozona i nie pekla ale martwi mnie to, ze byly to akurat poczatki dni plodnych Za okolo 2 tygodnie powinnam doatc okres dlatego uspokajam sie, ze to moze owulacja. Ale odkad musialam odlozyc tabletki (wrzody na zoladku) to schizuje strasznie Prosze Was o pomoc ja nie potrafie trzezwo ocenic sytuacji. Z gory dziekuje.

Ciaszunia test wykrywa 6 dniową ciążę, ale to nie znaczy, że można go zrobic 6 dni po stosunku bo wtedy wynik nie będzie wiarygodny najlepiej odczekac minimum dwa tygodnie lub dłużej żeby miec jakiś wiążący wynik

Swoją drogą jeśli byliście zabezpieczeni to raczej nic złego się nie powinno stac. Ten ból, o którym mówisz to byc może owulacja. Nie martw się tym zbytnio bo wtedy okres może sie przesunąc pod wpływem stresu. Sama niedawno zamartwiałam się z takiego samego powodu i pomimo tego, że byliśmy dobrze zabezpieczeni też doszukiwałam się u siebie różnych objawów ciąży, na szczęście bezpodstawnie

Głowa do góry i czekaj spokojnie na okres, byliście zabezpieczeni więc ryzyko ciąży jest minimalne
asiullka103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 18:57   #2360
ciaszunia
Zakorzenienie

asiulka103- dziekuje za wspracie zapomnialam dodac, ze przy okazji byl to stosunek przerywany. sama sie nakrecam i chyba w tym tkwi moj problem. ale to przez to, ze nie biore tabletek o czym pisalam wyzej i jakos to odbiera mi spokoj. dziekuje jeszcze raz za odzew w mojej sprawie pozdrawiam.
Stary 2008-11-17, 19:12   #2361
poiu18
Przyczajenie

czesc dziewczyny. mam do was pytanie moze dosc glupie ale istotne musze znac date ostatniej miesiaczki??? oczywiscie sie wybieram do ginekologa

Edytowane przez poiu18
Czas edycji: 2008-11-17 o 19:13
poiu18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:12   #2362
Justine1988
Zadomowienie

A ja dostałam okres po 20 dniach spoźnienia...nieźle co???juz byłam prawie pewna , żę to ciąża...jednak stres zaburzył mój cykl...wiecie co..nic mnie juz nie zaskoczy...
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:20   #2363
ciaszunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiu18 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny. mam do was pytanie moze dosc glupie ale istotne musze znac date ostatniej miesiaczki??? oczywiscie sie wybieram do ginekologa
Moj zawsze o to pyta. Mysle, ze to bardzo istotne przy badaniu a szczegolnie wtedy kiedy przychodzisz z obawami, ze jestes w ciazy
Stary 2008-11-17, 19:28   #2364
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny ja mam takie male pytanie jak dlugo moze sie spozniac okres ?? czy jest na to jakas regola?? zaraz jakos po dniach plodnych kilka dni po stosunku strasznie bolal mnie brzuch tak jak na okres cykle zazwyczaj mam regolarne czasem sa przesuniecia ale tylko jednego dnia w jedna albo druga strone dzis mija juz 10 dni od terminu a okresu nadal brak w dodatku mam dziwne samopoczucie ciagle mi sie ryczec chce i wszystko mnie drazni dzis mialam od rana mdlosci ale to pewnie jakies przewrazliwienie no i mam nabrzmiale piersi ktore rwa nie wiem co o tym myslec :/ moze mi cos poradzicie??
z gory dziekuje za odpowiedz

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:18   #2365
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam takie male pytanie jak dlugo moze sie spozniac okres ?? czy jest na to jakas regola?? zaraz jakos po dniach plodnych kilka dni po stosunku strasznie bolal mnie brzuch tak jak na okres cykle zazwyczaj mam regolarne czasem sa przesuniecia ale tylko jednego dnia w jedna albo druga strone dzis mija juz 10 dni od terminu a okresu nadal brak w dodatku mam dziwne samopoczucie ciagle mi sie ryczec chce i wszystko mnie drazni dzis mialam od rana mdlosci ale to pewnie jakies przewrazliwienie no i mam nabrzmiale piersi ktore rwa nie wiem co o tym myslec :/ moze mi cos poradzicie??
Abstrachując od terminów i zabezpieczeń ...
Rozdrażnienie i humorki - też są przy okresie jak i przy zmianie pogody, zwłaszcza na zimową.
Nabrzmiałe piersi też zdarzają się przed okresem.
Nie ma reguły spóźniania się okresu, ale jeśli coś podejrzewasz to zrób test, zdrowiej wiedzieć wcześniej Test nie wcześniej niż 14 dni po stosunku

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:23   #2366
Elfryd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Podstawowe pytanie to czy się zabezpieczasz....:rolleye s: Na spóźnianie się okresu nie ma żadnej reguły, bo może wpłynąć na to naprawdę dużo różnych czynników. A takie objawy mogą wystąpić przed okresem przecież, może masz jakieś chwilowe "zawirowanie" w organiźmie, albo po prostu shizujesz. Najlepiej zrób test, uspokoisz się i okres przyjdzie... A jak nie przyjdzie to idź do lekarza, bo 10 dni to już dośc trochę..
Elfryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 21:56   #2367
tinnyy
Przyczajenie

A ja mam pytanie .. czy te plamienia podczas ciazy, ktore wystepuja zamiast okresu moga wymagac tamponow ? bo ja dostalam juz 3 okresy, w tym ostatni dosc obfity, 5-6 dni, krew byla ciemna i wystepowaly skrzepy, potrzebowalam okolo 3 tamponow na dzien, a teraz powinnam dostac czwarty i cos go nie ma.. a mam za to bialomleczny sluz, a czytalam ze taki jest w ciazy wlasnie. ale bylabym juz w czwartym miesiacu okolo (od sierpnia) a np nie mam powiekszonych piersi ani nie bola mnie w ogole, podbrzusze tez mam raczej miekkie. jedyne zgrubienia mam w okolicach pepka wyczuwalne w pozycji tylko na wznak,ale wiem ze w tym okresie dziecko jest nizej. ostatnio boli mnie jednak pachwina i zastanawiam sie co mi moze byc .. czy moze byc to torbiel np ? wybieram sie do lekarza, ale tak na poczatku grudnia, bo teraz jednak czekam na ten okres, a go nie ma. narazie co prawda dzien, ale jednak.. wiec jak to jest z tymi plamieniami w ciazy ? i gdzie w ogole najpierw twardnieje brzuch ?

aha, nie uprawialam seksu, tylko petting.
tinnyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 21:58   #2368
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez tinnyy Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie .. czy te plamienia podczas ciazy, ktore wystepuja zamiast okresu moga wymagac tamponow ? bo ja dostalam juz 3 okresy, w tym ostatni dosc obfity, 5-6 dni, krew byla ciemna i wystepowaly skrzepy, potrzebowalam okolo 3 tamponow na dzien, a teraz powinnam dostac czwarty i cos go nie ma.. a mam za to bialomleczny sluz, a czytalam ze taki jest w ciazy wlasnie. ale bylabym juz w czwartym miesiacu okolo (od sierpnia) a np nie mam powiekszonych piersi ani nie bola mnie w ogole, podbrzusze tez mam raczej miekkie. jedyne zgrubienia mam w okolicach pepka wyczuwalne w pozycji tylko na wznak,ale wiem ze w tym okresie dziecko jest nizej. ostatnio boli mnie jednak pachwina i zastanawiam sie co mi moze byc .. czy moze byc to torbiel np ? wybieram sie do lekarza, ale tak na poczatku grudnia, bo teraz jednak czekam na ten okres, a go nie ma. narazie co prawda dzien, ale jednak.. wiec jak to jest z tymi plamieniami w ciazy ? i gdzie w ogole najpierw twardnieje brzuch ?

aha, nie uprawialam seksu, tylko petting.
to ile Ty trzymasz jeden tampon?
nie jesteś w ciąży...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-11-17, 22:22   #2369
tinnyy
Przyczajenie

w pierwsze dni to jest mniej wiecej tak, ze jesli ide na uczelnie, no to jeden starcza mi na 5h od 6-7 do 12, pozniej od 12 gdzies tak do 18, no i zalezy, albo robie przerwe i kolejny wkladam na noc, albo od 18 do tej 24 no i na noc bez. co w tym takiego dziwnego ? ;>
no wlasnie wiem ze ciaza jest tak malo prawdopodobna, ale martwia mnie te uplawy i klucia w pachwinie ;/ zastanawiam sie tylko czy to nie torbiel.
tinnyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 22:28   #2370
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez tinnyy Pokaż wiadomość
w pierwsze dni to jest mniej wiecej tak, ze jesli ide na uczelnie, no to jeden starcza mi na 5h od 6-7 do 12, pozniej od 12 gdzies tak do 18, no i zalezy, albo robie przerwe i kolejny wkladam na noc, albo od 18 do tej 24 no i na noc bez. co w tym takiego dziwnego ? ;>
no wlasnie wiem ze ciaza jest tak malo prawdopodobna, ale martwia mnie te uplawy i klucia w pachwinie ;/ zastanawiam sie tylko czy to nie torbiel.
upławy możesz mieć właśnie od przetrzymywania tamponów...
tampony sie powinno wymieniać co 3-4h...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości