Nasze kochane pierwiosnki 2008 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-23, 20:52   #2341
kokochana
Raczkowanie

Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008

Hmmmm, a masz taki na stelażu? Bo jak nie to co się niby może stać jak dziecko będzie za ciężkie. Na mój gust używa się dopóki się dziecko mieści
kokochana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 21:04   #2342
kasia_sloneczko
Zadomowienie

No właśnie a jak się dziecko nie mieści to gdzie je przewijać? na łóżku za nisko... mojemu już dawno nogi wystają...
a dziś byłą kąpiel w łazience, młody chyba wyczuł ze tu może więcej bo tak chlapał ze podłoga dosłownie pływała, połowę wody z wanienki wychlapał a mnie jak pomoczył
jak go położyłam na brzuszku to szalał jeszcze więcej, usiłował dopłynąć do naklejki kaczki co ją mam na wanience.machał rękami ja wiatrak, no niemożliwe jest

wszystkim dzieciom co naumiały się czegoś nowego wielkie gratulacje

papryczko ty próbuj z tą chustą jak mała zmęczona to ją wtedy kładź,ale najedzona musi być żeby była taka rozleniwiona i nie miała siły na walkę. u nas to się sparwdza. jak młody nie ma chęci na spanie to go żadna siła w chuście nie zatrzyma ale jak spiacy to najpierw się buntuje ale chodze z nim po domu i mu śpiewam i pokazuję mu różne rzeczy no i po chwili już spi. potem go daję do gondoli i wysyłam z nianią na spacer, wracają po 2-3 godzinach. Mowie ci on nigdy tyle nie spał co teraz jak mam chuste i go tak usypiam
kasia_sloneczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 21:30   #2343
vea82
Rozeznanie

GG do vea82 Send a message via Skype™ to vea82

Ja juz dawno nie przewijam na przewijaku(maslo maslane:P),jakos wygodniej mi jest na kanapie.A mam taki na lozeczko stawiany.Ja siadam na kanapie mala mam przed soba i przewijamDuzo miejsca i nie spadnie.

Kurcze tez bym ta chuste wyprobowala ale raczej nie mogeChyba by mi plecy odpadly.Juz mnie bola jak chwile dluzej mala ponosze;/A dzisiaj to juz w ogole mnie lupie w boku,mowie wam masakra miec prety w plecach...
vea82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 21:36   #2344
adatka
Zakorzenienie

witam - ja znowu do tyłu z czytaniem postaram sie nadrobic w wolnej chwili...

My bylismy z Marcelka w poniedziałek u lekarza prywatnie bo ten nasz w osrodku to szkoda gadac! no i dobrze ze sie wybralismy - mała miała na piersi plame z drobnymi krosteczkami i oczywiscie pokazujac naszemu doktorowi twierdzi ze wszystko jest ok.
pokazałam pani doktor i odrazu przepisała masc po której w dwa dni juz praktycznie tego nie widac-powiedziała ze to moze byc objaw uczulenia na jakis pokarm- np pomidory. Najgorsze było to ze stwierdziła ze Marcelka byc moze bedzie musiała byc rehabilitowana poniewaz kładac ja na brzuszku dzwigała do góry pupcie i prawa nóżkę a tak nie powinna robic -tak samo od 2 tyg. zaczeła mi sie strasznie wyginac do tyłu główką -zazwyczaj przy jedzeniu i to tez jest nieprawidłowe, dała nam skierowanie na USG główki - powiedziała ze to powinno byc zrobione miedzy 1-3 miesiacem zycia -spoko! dobrze ze nasz lekarz cokolwiek wspomniał na ten temat! w tym okresie dobrze jest rozpoznac jakies nieprawidlowosci w mozgu, I jeszcze badanie krwi mielismy zrobic czy mała nie ma anemii.
We wtorek pojechalismy do szpitala -dzieki Bogu usg wyszło super - wystarczy ze bedziemy sami z malą cwiczyc w domu nie potrzeba jakiejs tam specjalnej rehabilitacji za miesiac mamy jechac do kontroli. Badanie krwi tez wyszło bardzo dobrze - tylko szkoda mi marcelki bo ma cała raczkę fioletowa , tak krew brzydko pobrali
No i mamy pomału wprowadzac pierwsze jedzonko ale najpierw mamy zaczac od łyzeczki soku jabłkowego pozniej poł łyzeczki skrobanego jabłuszka pozniej marchewke no i mozna po troszku zaczac dawac jarzynowa zupkę,moze jutro podam jej soczku mielismy kupic te po 4 miesiacu co sa w słoiczkach.
Ostatnio bylismy na grilu i marcelka widzac kiełbaske zaczela tak sie oblizywac i piszczec tak jak by miała ochote zjesc ją

od kilku dni Marcelinka ma napady pisków i krzyków ze az uszy bola hiihih zazwyczaj ma tak od godziny 18-20 nie wiem czemu akurat o tej porze dnia ma taka głupawkę

lece spac do Marcelki - TZ w pracy iiiiii całe lózko nasze!
Stary 2008-07-23, 21:53   #2345
gosiaczek071
Zakorzenienie

no wlasnie z ta waga do przewijaka to jakas cienka sciema moim zdaniem... ja mowie o takim zwyklym przewijaku, inaczej nazwywanym nadstawką. Nie ma zadnej wagi co do niego... moj siostrzeniec ma ponad rok i dael j jest przewijany na nim (a ja nie na nim to chyba najlepsze miejjsce jest na PRALCE!!!, ejst akurat na wysokosci, przynajmniej dla mnie ja mam 164 cm). W domu mam jeden pzrwijak na lozeczku a drugi w lazience na pralce. ale z tego na pralce juz po woli wyrasta (on jest szmaciany) widze ze nie ma go nawet na allegro, chcialam wam pokzaac. ALe np u tesciowej nie mam przewijaka (na dole, bo na gorze mam komode z przewijakiem) i na stole mam rozlozony koc z polaru, zlozony na 4 na kostke, na to peliuszka flanelowa i jest git takze z ta okreslona waga to hcyba sciema, i ja uwazam jak kokochana, ze poki sie dzieciak miesci na nim to mozna przewijac. A potem to tak na dopbra sprawe dziecko powinno robic w nocnik....
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 21:59   #2346
gosiaczek071
Zakorzenienie

dziewczyny, ktore juz wczesniej zdazyly przeczytac- zamiast wanny miala byc pralka, juz zmienilam. TAka juz wymecziona jestem, ze mi sie wanna z pralka myli: ide prasowac malej ciuszki mam teraz wolne od uczelni wiec poprasuje, a co
Stary 2008-07-24, 07:48   #2347
gosiaczek071
Zakorzenienie

ale pusto...

moja Hania zrobila kupe,. znow zielona nie bylo śluzu ani krwi, ale znow byla puchata, gęsta...moja lekarka nie odbiera... bo ja gdzies wyczytalam, ze to mogą byc objawy mukowiscydozy...ah ten przeklety internet....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 08:01   #2348
kokochana
Raczkowanie

Gosiaczek jak cie to tak stresuje, to weź kupę do laboratorium jakiegoś, niech zbadają. Ja dzisiaj odebrałam Hani wyniki, popołudniu mam wizyte u lekarza.
Stary 2008-07-24, 09:17   #2349
kasia_sloneczko
Zadomowienie

Vea ja też miałąm tak długo okres i brałam tabletki więc nie wiem o co w tym chodzi. Njalepsze ze miałam najpierw ponad 10 dni a potem tydzień przerwy i znowu 10 dni. Wczoraj mi się skończył, no koszmarv jakiś. Muszę iść do lekarza a nie mam kiedy tyle zajęć że głowa mała. Jak wczoraj napisałą mężowi co mi się udało załątwic w ciągu jednego dnia to mi napisał ze mu głupio ze sam tego nie zrobił jak byłna miejscu. Ot faceci o wszystkim trzeba myśleć samemu. A później będzie ze to on postawił dom . Jak on się w niczym nie orientuje... No to się pożaliłam
spadam bo lece dalej załatwiać poki mały na spacerze. pogoda pod psem u nas dzisiaj, padało od rana ale teraz jest chwila przerwy to niania go wzięłą na dwór. Oczywiscie uśpionego w chuscie
Stary 2008-07-24, 09:51   #2350
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_sloneczko Pokaż wiadomość
papryczko ty próbuj z tą chustą jak mała zmęczona to ją wtedy kładź,ale najedzona musi być żeby była taka rozleniwiona i nie miała siły na walkę. u nas to się sparwdza. jak młody nie ma chęci na spanie to go żadna siła w chuście nie zatrzyma ale jak spiacy to najpierw się buntuje ale chodze z nim po domu i mu śpiewam i pokazuję mu różne rzeczy no i po chwili już spi. potem go daję do gondoli i wysyłam z nianią na spacer, wracają po 2-3 godzinach. Mowie ci on nigdy tyle nie spał co teraz jak mam chuste i go tak usypiam
no ale jak usnie w chuscie, to go potem z ta chusta pakujesz do wozka? bo przeciez obudzi sie jak go z niej wyciagniesz...
sprobuje jeszcze raz z ta chusta....

Cytat:
Napisane przez vea82 Pokaż wiadomość
Kurcze tez bym ta chuste wyprobowala ale raczej nie mogeChyba by mi plecy odpadly.Juz mnie bola jak chwile dluzej mala ponosze;/A dzisiaj to juz w ogole mnie lupie w boku,mowie wam masakra miec prety w plecach...
no ja z kregoslupem tez mam problem. wlasnie wczoraj jak sie polozylam, to myslalam o tym, co to bedzie dalej, skoro juz mnie tak boli... a co ty masz za prety, vea82?

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
najlepsze miejjsce jest na PRALCE!!!,
no zalezy jaka pralka i gdzie umiejscowiona. zaluje, ze urzadzajac dom nie pomyslalam o tym - pralke mam bardzo waska i w dodatku w rogu, z ktorego nie mam dostepu od tej strony, od ktorej trzeba (polozna bylaby bokiem).

u mnie okresu nadal brak, z czego bardzo sie ciesze juz zapomnialam jak to jest - rok bez @!
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 09:57   #2351
susola
Raczkowanie

GG do susola

ale ja wczorj dzien mialam, maly marudzil po 45 min a pozniej po 30-40min spal i tak w kolko. Wieczorem biedny zanosil sie od placzu, ledwie go wykapalam i dalam czopek przeciwbolowy. po 40 min zasnal. Dzis ma znow wybroczyny na nozce i podrapane paluszki u nozki- tak jakby po asfalcie przejechal a na drugiej jakby ktos nozem przecial- ide do lekarza na 16 bo sie boje o niego- dalej kupki zielone ze sluzem ciagnacym- lakcid nie pomogl. Juz nie wiem co robic- wogole to on tez nie chce pic...
Co do chusteczek to zawsze uzywalam z nivei, ost nie bylo i kupilam z dzidziusia ale sa sztywne i malemy sie czerwona pupka robi, jednym slowem do d...

[vichy]279929[/vichy]
susola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 10:16   #2352
kokochana
Raczkowanie

Susola a co jest Twojemu malemu? Gdzieś sobie otarł skórkę, czy samo mu się zrobiło?
Stary 2008-07-24, 10:25   #2353
susola
Raczkowanie

GG do susola

Cytat:
Napisane przez kokochana Pokaż wiadomość
Susola a co jest Twojemu malemu? Gdzieś sobie otarł skórkę, czy samo mu się zrobiło?
Juz sama nie wiem, ostatnio jak mial cala pupe w siniakach to wyladowalismy w szpitalu i stwierdzono skaze nazcyniowa wywolana infekcja- bo mial jeszcze zapalenie gornych drog oddechowych. A teraz to ne wiem od czego sie to zrobilo...

[vichy]279929[/vichy]
Stary 2008-07-24, 10:48   #2354
E---a
Raczkowanie

Susola Biedny ten twój maluszek

Ja mam przewijak taki nakładany na łóżeczko, Ola sie cały czas na nim spokojnie mieści,ale zastanawiam sie ze on musi mieć chyba jakąś max wytrzymałość i wydaje mi się że była napisana na jego opakowaniu,najwyzej sprawdzę w jakimś sklepie Przewijak nie tylko służy mi do zmieniania Oli pieluszki - ja ją tam przeciez przebieram, kładę po kąpieli i wycieram, poza tym nieraz (kiedyś często, teraz mniej) ona tam po prostu lezy a ja się z nią bawię, bo ona tam lubi lezeć A w ogóle to już mi jest ciężko nią manewrować, gdy chce ją przebrać czy przewinąć, bo ona nie da już sobą tak łatwo obracać, jak wtedy gdy była maleńka U was też tak jest?

Ja czasami jak patrzę na Olę to nadal jeszcze nie moge uwierzyć ze to moja córeczka już jest. Wy też tak macie??
Ola sie przebudza, idę do niej Musimy się wreszcie wybrać na spacerek
E---a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 11:35   #2355
gosiaczek071
Zakorzenienie

susola, boedny bobas ale niektorzy tak maja, ze byle dotyk i juz siniak. Moj maz nop od urodzenia ma taka dziwna skore, ze jak sie deli9ktanie paznokciem przejedzie, to on ma slad jakby mu ktos rył w tym miejscu. Nie boli go to, tylko ma czerwony slad troche podpuchniety i on niedlugo znika.

kokochana, ja najpierw zadziownie do lekarkim, tylko ze ona dzis chyba od 15 daj znac jak wyniki z lab.

e---a mi sie wydaje, ze jak cos, to chodzi o wage dziecka przy tym ograniczeniu do przewijaka. Poszukaj jak bedziesz miala chwilke, bo tez ciekawa jestem

ja nie maa problemow z obracaniem malej, ubieraniem itp. Obie to lubimy

dzis sie wkurzylam w sklpei, bo jakis facet pwoeidzial 'o jaki sliczny chlopiec..." a miala bluzeczke w kwioatki i jeansy (moze spodnie go zmylily...) kokochana juz wiem, co czujesz.... ale ja uwazam, ze moja Hania nie wyglada na chlopca... to że jest łysa *(znaczy ma krotkie wloski) nie znaczy ze juz chlopak od razu (foch)

janiedlugo bede miala chuste od iostry, ciekawe jak sobnie z nia poradze..
ide woła mnie!!!
Stary 2008-07-24, 11:58   #2356
E---a
Raczkowanie

Tak, gosiaczek, mi właśnie chodzi o wagę dziecka w związku z przewijakiem.

a my już po spacerze! Pochodziłyśmy cale 10 minut!!! i wygonił nas deszcz. Dobrze, że wróciłam, bo teraz to już dobrze pada.

Ja tez się lekko wkurzyłam, jak taka opiekunka, która przychodzi do naszej sąsiadki, spytała mnie, gdy schodziłam z Olą na spacer, czy to chłopiec, czy dziweczynka!!! Przecież byla ubrana na różowo! A moja Ola też ma bardzo mało włosków, ja myślę, ze teraz, latem, to dobrze, bo sie skórka na główce nie poci.

A my w sobotę wybieramy się na wakacje! To oczywiście szumnie powiedziane, ale jedziemy na ytdzień nad jezioro. Wizja pakowania mnie przeraża lekko. My z TŻ weżmiemy chyba po 2 bluzki na krzyż, a reszta bagażu to będzie Ola! Łącznie z wanienką, o mamo!
Stary 2008-07-24, 12:15   #2357
vea82
Rozeznanie

GG do vea82 Send a message via Skype™ to vea82

papryczka jestem po operacji(juz 8 lat), mialam skolioze obustronna tylko do leczenia operacyjnego.Nie wiedzialam jak moje plecy zniosa ciaze ale nie bylo zle

gosiaczek071 ja nie wiem co ci faceci nie rozrozniaja dzieci;/Tak samo bylo u mnie.Przyszli kolesie zakladac Internet i kablowe,mala ubrana w spioszki w kwiatki,a oni jaki ladny chlopiec;////////////

Edytowane przez vea82
Czas edycji: 2008-07-24 o 15:44
vea82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:45   #2358
kasia_sloneczko
Zadomowienie

Bo dla facet ajak wlosow nie ma to chlopiec mnie z kolei pytaja czy to dziewczynka a ja sie smieje ze przeciez widac ze chlopak bo na niebiesko ubrany

vea a ta chusta to wlasnie odciaza kregoslup, ja dlatego malego tam pakuje do usypiania bo moj kregoslup nie dawal juz rady, tez mam skolioze. a z chusta to owszem troche jest obciazone ramie ale nie boli tak krzyz zwlaszcza mnie zawsze ten dolny oscinek bardzo boli a z chusta nie. no i sa tekie chusty co na oba ramiona mozna wiazac, moim zdaniem lepsze i taka sobie sparwie za miesiac jak juz bede miala czas sobie poczytac na ten temat.

papryczko ja go klade w chuscie do wozka a potem delikatnie ja rozpinam i spod niego wyciagam. no tez myslalm ze bedzie sie budzil a on w tym naprawde zasypia snem kamiennym. nawet czapeczke mu dopeiro w wozku zakladam jak wiatr wieje a on dalej spi i bez smoczka! i dzis spal 3 godziny od 10 rano! no szok dla mnie
Stary 2008-07-24, 12:49   #2359
adatka
Zakorzenienie

to chyba wszyscy sie tak pytaja czy to chlopak czy dziewczynka mimo ze na kilometr widac! ja kiedys byłam z marcelka w lesie na spacerku ,była ubrana nie dosc ze na rózowo to jeszcze na głowce miała rózowa opaskę w kwiatki z cyrkoniami - a szła taka pani z męzem i oczywiscie odrazu do wózka zaglądaja i pierwsze to głupie hasełko: chłopczyk czy dziewuszka? co za ludzie -tez mnie takie cos denerwuje- jeszcze pozniej chwile rozmalwiała ze mna ta pani to cały czas na marcele mówiła ON

u nas przewijak sie nie sprawdził ,kładłam marcelke moze tylko ze dwa tygodnie na nim a pozniej wszystko robiłam na łózku bo mi było tak wygodniej.Przewijak słuzył raczej jako połka na pieluszki i kosmetyki ale juz go schowałam bo marcelka rosnie i juz nie miała miesca w lózeczku -teraz ma pole do popisu obraca sie dookoła raz-dwa nózkami odepchnie sie od szczebelków i juz jest głową z drugiej strony lózeczka spryciulka mała.
małą tez ciezko juz ubierac a zwłaszcza pieluszki zmieniac bo bardzo wierciata sie zrobiła hiihhi no ale przeciez wiecznie mi lezec nie bedzie najlepiej ma moja kuzynka bo jak chce zmienic córce pampersa to biega za nia po całym pokoju i na stojaco jej zmienia bo inaczej sobie nie da, mam nadzieje ze Marcelka bedzie grzeczniejsza.

Marcelka teraz wkoncu mi zasneła - znowu dziąsełka dały o sobie znac -darła sie z godzine i z całych sił pchała paluszki do buzi- posmarowałam jej żelem i po 5 minutach sie uspiła.

no to sie naspała- leceeeee
Stary 2008-07-24, 13:11   #2360
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

moja Gosia maprawie 8 m-cy, 73cm i waży ok 9kg
i uzywamy jeszcze przewijaka
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 13:47   #2361
susola
Raczkowanie

GG do susola

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
susola, boedny bobas ale niektorzy tak maja, ze byle dotyk i juz siniak. Moj maz nop od urodzenia ma taka dziwna skore, ze jak sie deli9ktanie paznokciem przejedzie, to on ma slad jakby mu ktos rył w tym miejscu. Nie boli go to, tylko ma czerwony slad troche podpuchniety i on niedlugo znika.
!!!
Gosiaczku bartus tez ma taka skore, tyle ze skoro sie tak drze to musi go bolec. Przy ost badaniach mial obnizone dedimery(cos z krzepliwoscia krwi) i teraz za kazdym razem jak mu sie cos pojawi to panikuje. Wogole to jaki szpital wybralabys dla Was we wroclawiu gdybys(niedaj boze) miala tam trafic z maluchem. Ja mieszkam kolo Olawy i bylismy tam juz dwa razy ale nie polecam, bo periatrzy wymyslaja choroby z glowy- przed odebraniem wynikow. Mojemu Bartusiowi najpierw diagnozowali sepse a pozniej hemofilie. Na koncu wyszlo ze to zskaza naczyniowa spowodowana infekcja. A ja to myslalam ze tam umre z rozpaczy, doslownie wylam przez pierwsze dni bo mi takie rzeczy wymyslili u dziecka

[vichy]279929[/vichy]
Stary 2008-07-24, 13:53   #2362
E---a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez susola Pokaż wiadomość
Gosiaczku bartus tez ma taka skore, tyle ze skoro sie tak drze to musi go bolec. Przy ost badaniach mial obnizone dedimery(cos z krzepliwoscia krwi) i teraz za kazdym razem jak mu sie cos pojawi to panikuje. Wogole to jaki szpital wybralabys dla Was we wroclawiu gdybys(niedaj boze) miala tam trafic z maluchem. Ja mieszkam kolo Olawy i bylismy tam juz dwa razy ale nie polecam, bo periatrzy wymyslaja choroby z glowy- przed odebraniem wynikow. Mojemu Bartusiowi najpierw diagnozowali sepse a pozniej hemofilie. Na koncu wyszlo ze to zskaza naczyniowa spowodowana infekcja. A ja to myslalam ze tam umre z rozpaczy, doslownie wylam przez pierwsze dni bo mi takie rzeczy wymyslili u dziecka
Boże, sepsę?, hemofilię???!!!!
Stary 2008-07-24, 13:55   #2363
susola
Raczkowanie

GG do susola

Tak a pozniej sie okazalo ze to bzdury, dlatego jesli cokolwiek bedzie sie dzialo to nie Olawa!!!

[vichy]279929[/vichy]
Stary 2008-07-24, 13:56   #2364
susola
Raczkowanie

GG do susola

Sepse bo te wybroczyny przypominaly posocznice, a ze mial problemy z krzepliwoscia to hemofilie...

[vichy]279929[/vichy]
Stary 2008-07-24, 14:21   #2365
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susola Pokaż wiadomość
o matko susola niwe wienm..... powiem ci, ze na 100% nie chcialabys sie znalezc na dyrekcyjnej, ja tam rodzilam i opieka do dupy!!!! i slyszalam ze na brochowie tez beznadzieja. NIe mam pojecia jaki szpital z wrocka, nie bulam ani na kamienskeigo ani na klinikach (ale tam mialam rodzic, moje sostry rodzily i mowia ze ok.)

ale moge ci polecic w wałbrzychu szpital, moja przyjaciolka urodzial coreczke w 26 tygodniu i tak się nia wspaaniale zajeli. kolezanka mowi. ze opieka cudowna. Takze to torhce jest od Olawy, ale chyba ten bym Ci mogla polecic. Skoro sie zajeli takim maluszkie, utrzymali go przy zyciu to moze Tobie tez pomoga... Boziu.... jestem calym serduchem z Tobą i z Bartusiem
Stary 2008-07-24, 16:45   #2366
gosiaczek071
Zakorzenienie

co takie puchy??? to ja i hanulka z dzis no i poqwiedzcie mi, czy ona wyglada jak chhlopiec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (36,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (34,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (27,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (27,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2008-07-24, 18:00   #2367
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 713977.jpg (56,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 712023.jpg (34,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 712016.jpg (39,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 711400.jpg (26,6 KB, 25 załadowań)
madabell jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 18:13   #2368
dominikowa
Wtajemniczenie

dzisiaj sama wykąpałam Maje - jestem z siebie dumna. Mąż sie zasiedział w parcy no i sama musiąłm to zrobic. nic trudnego, wazna tylko dobra organizacja i wszystko pod tęką. zjedła jednego cyca i teraz śi zaraz pewnie obudzi sie i wciągnie drugiego.

gosiaczek - śłiczne jesteście

Uśmiech dla wszystkich cioć od Maji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07692.jpg (62,7 KB, 19 załadowań)

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 19:21   #2369
E---a
Raczkowanie

madabell Świetny filmik, Maja super się śmieje Moja Ola śmieje się tak jak nieraz sie z nią bawimy. Kotka też widziała, ale nie miała takich z nim zbliżeń
Stary 2008-07-24, 19:25   #2370
kasia_sloneczko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
moja Gosia maprawie 8 m-cy, 73cm i waży ok 9kg
i uzywamy jeszcze przewijaka
Czy ona jest taka kruszynka czy to moj synek taki olbrzym?! dzis zalozylam mu ciuszki na 74 i pasuja! w gondolce jak lezy to nogi wystawia poza nia i sobie wietrzy stopki na oparciu

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
dzisiaj sama wykąpałam Maje - jestem z siebie dumna. Mąż sie zasiedział w parcy no i sama musiąłm to zrobic. nic trudnego, wazna tylko dobra organizacja i wszystko pod tęką. zjedła jednego cyca i teraz śi zaraz pewnie obudzi sie i wciągnie drugiego
Uśmiech dla wszystkich cioć od Maji
Zgadza sie organizacja najwazniejsza, a jaka frajda. Maju

Gosiaczek ale macie slodkie fotki, a Hania jaki ma brzusio, jak bębenek

Madabell super ten filmik, Aleksander się identycznie śmieje to takie slodkie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości