![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Hmmmm, a masz taki na stelażu? Bo jak nie to co się niby może stać jak dziecko będzie za ciężkie. Na mój gust używa się dopóki się dziecko mieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
No właśnie a jak się dziecko nie mieści to gdzie je przewijać? na łóżku za nisko... mojemu już dawno nogi wystają...
a dziś byłą kąpiel w łazience, młody chyba wyczuł ze tu może więcej bo tak chlapał ze podłoga dosłownie pływała, połowę wody z wanienki wychlapał a mnie jak pomoczył ![]() jak go położyłam na brzuszku to szalał jeszcze więcej, usiłował dopłynąć do naklejki kaczki co ją mam na wanience.machał rękami ja wiatrak, no niemożliwe jest wszystkim dzieciom co naumiały się czegoś nowego wielkie gratulacje ![]() papryczko ty próbuj z tą chustą jak mała zmęczona to ją wtedy kładź,ale najedzona musi być żeby była taka rozleniwiona i nie miała siły na walkę. u nas to się sparwdza. jak młody nie ma chęci na spanie to go żadna siła w chuście nie zatrzyma ale jak spiacy to najpierw się buntuje ale chodze z nim po domu i mu śpiewam i pokazuję mu różne rzeczy no i po chwili już spi. potem go daję do gondoli i wysyłam z nianią na spacer, wracają po 2-3 godzinach. Mowie ci on nigdy tyle nie spał co teraz jak mam chuste i go tak usypiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Rozeznanie
|
Ja juz dawno nie przewijam na przewijaku(maslo maslane:P),jakos wygodniej mi jest na kanapie.A mam taki na lozeczko stawiany.Ja siadam na kanapie mala mam przed soba i przewijam
![]() Kurcze tez bym ta chuste wyprobowala ale raczej nie moge ![]()
#2344 |
Zakorzenienie
|
witam - ja znowu do tyłu z czytaniem
![]() My bylismy z Marcelka w poniedziałek u lekarza prywatnie bo ten nasz w osrodku to szkoda gadac! no i dobrze ze sie wybralismy - mała miała na piersi plame z drobnymi krosteczkami i oczywiscie pokazujac naszemu doktorowi twierdzi ze wszystko jest ok. pokazałam pani doktor i odrazu przepisała masc po której w dwa dni juz praktycznie tego nie widac-powiedziała ze to moze byc objaw uczulenia na jakis pokarm- np pomidory. Najgorsze było to ze stwierdziła ze Marcelka byc moze bedzie musiała byc rehabilitowana poniewaz kładac ja na brzuszku dzwigała do góry pupcie i prawa nóżkę a tak nie powinna robic -tak samo od 2 tyg. zaczeła mi sie strasznie wyginac do tyłu główką -zazwyczaj przy jedzeniu i to tez jest nieprawidłowe, dała nam skierowanie na USG główki - powiedziała ze to powinno byc zrobione miedzy 1-3 miesiacem zycia -spoko! dobrze ze nasz lekarz cokolwiek wspomniał na ten temat! w tym okresie dobrze jest rozpoznac jakies nieprawidlowosci w mozgu, I jeszcze badanie krwi mielismy zrobic czy mała nie ma anemii. We wtorek pojechalismy do szpitala -dzieki Bogu usg wyszło super - wystarczy ze bedziemy sami z malą cwiczyc w domu nie potrzeba jakiejs tam specjalnej rehabilitacji ![]() ![]() No i mamy pomału wprowadzac pierwsze jedzonko ![]() ![]() Ostatnio bylismy na grilu i marcelka widzac kiełbaske zaczela tak sie oblizywac i piszczec tak jak by miała ochote zjesc ją ![]() od kilku dni Marcelinka ma napady pisków i krzyków ze az uszy bola hiihih zazwyczaj ma tak od godziny 18-20 nie wiem czemu akurat o tej porze dnia ma taka głupawkę ![]() lece spac do Marcelki - TZ w pracy iiiiii całe lózko nasze! ![]() ![]()
#2345 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie z ta waga do przewijaka to jakas cienka sciema moim zdaniem... ja mowie o takim zwyklym przewijaku, inaczej nazwywanym nadstawką. Nie ma zadnej wagi co do niego... moj siostrzeniec ma ponad rok i dael j jest przewijany na nim (a ja nie na nim to chyba najlepsze miejjsce jest na PRALCE!!!, ejst akurat na wysokosci, przynajmniej dla mnie ja mam 164 cm). W domu mam jeden pzrwijak na lozeczku a drugi w lazience na pralce. ale z tego na pralce juz po woli wyrasta (on jest szmaciany) widze ze nie ma go nawet na allegro, chcialam wam pokzaac. ALe np u tesciowej nie mam przewijaka (na dole, bo na gorze mam komode z przewijakiem) i na stole mam rozlozony koc z polaru, zlozony na 4 na kostke, na to peliuszka flanelowa i jest git
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ktore juz wczesniej zdazyly przeczytac- zamiast wanny miala byc pralka, juz zmienilam. TAka juz wymecziona jestem, ze mi sie wanna z pralka myli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
ale pusto...
moja Hania zrobila kupe,. znow zielona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek jak cie to tak stresuje, to weź kupę do laboratorium jakiegoś, niech zbadają. Ja dzisiaj odebrałam Hani wyniki, popołudniu mam wizyte u lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zadomowienie
|
Vea ja też miałąm tak długo okres i brałam tabletki więc nie wiem o co w tym chodzi. Njalepsze ze miałam najpierw ponad 10 dni a potem tydzień przerwy i znowu 10 dni. Wczoraj mi się skończył, no koszmarv jakiś. Muszę iść do lekarza a nie mam kiedy tyle zajęć że głowa mała. Jak wczoraj napisałą mężowi co mi się udało załątwic w ciągu jednego dnia to mi napisał ze mu głupio ze sam tego nie zrobił jak byłna miejscu. Ot faceci o wszystkim trzeba myśleć samemu. A później będzie ze to on postawił dom
![]() ![]() spadam bo lece dalej załatwiać poki mały na spacerze. pogoda pod psem u nas dzisiaj, padało od rana ale teraz jest chwila przerwy to niania go wzięłą na dwór. Oczywiscie uśpionego w chuscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprobuje jeszcze raz z ta chusta.... Cytat:
no zalezy jaka pralka i gdzie umiejscowiona. zaluje, ze urzadzajac dom nie pomyslalam o tym - pralke mam bardzo waska i w dodatku w rogu, z ktorego nie mam dostepu od tej strony, od ktorej trzeba (polozna bylaby bokiem). u mnie okresu nadal brak, z czego bardzo sie ciesze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Raczkowanie
|
ale ja wczorj dzien mialam, maly marudzil po 45 min a pozniej po 30-40min spal i tak w kolko. Wieczorem biedny zanosil sie od placzu, ledwie go wykapalam i dalam czopek przeciwbolowy. po 40 min zasnal. Dzis ma znow wybroczyny na nozce i podrapane paluszki u nozki- tak jakby po asfalcie przejechal a na drugiej jakby ktos nozem przecial- ide do lekarza na 16 bo sie boje o niego- dalej kupki zielone ze sluzem ciagnacym- lakcid nie pomogl. Juz nie wiem co robic- wogole to on tez nie chce pic...
Co do chusteczek to zawsze uzywalam z nivei, ost nie bylo i kupilam z dzidziusia ale sa sztywne i malemy sie czerwona pupka robi, jednym slowem do d... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
Susola a co jest Twojemu malemu? Gdzieś sobie otarł skórkę, czy samo mu się zrobiło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Raczkowanie
|
Juz sama nie wiem, ostatnio jak mial cala pupe w siniakach to wyladowalismy w szpitalu i stwierdzono skaze nazcyniowa wywolana infekcja- bo mial jeszcze zapalenie gornych drog oddechowych. A teraz to ne wiem od czego sie to zrobilo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Raczkowanie
|
Susola Biedny ten twój maluszek
![]() Ja mam przewijak taki nakładany na łóżeczko, Ola sie cały czas na nim spokojnie mieści,ale zastanawiam sie ze on musi mieć chyba jakąś max wytrzymałość i wydaje mi się że była napisana na jego opakowaniu,najwyzej sprawdzę w jakimś sklepie Przewijak nie tylko służy mi do zmieniania Oli pieluszki - ja ją tam przeciez przebieram, kładę po kąpieli i wycieram, poza tym nieraz (kiedyś często, teraz mniej) ona tam po prostu lezy a ja się z nią bawię, bo ona tam lubi lezeć A w ogóle to już mi jest ciężko nią manewrować, gdy chce ją przebrać czy przewinąć, bo ona nie da już sobą tak łatwo obracać, jak wtedy gdy była maleńka U was też tak jest? Ja czasami jak patrzę na Olę to nadal jeszcze nie moge uwierzyć ze to moja córeczka już jest. Wy też tak macie?? Ola sie przebudza, idę do niej Musimy się wreszcie wybrać na spacerek |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
susola, boedny bobas
![]() kokochana, ja najpierw zadziownie do lekarkim, tylko ze ona dzis chyba od 15 ![]() e---a mi sie wydaje, ze jak cos, to chodzi o wage dziecka przy tym ograniczeniu do przewijaka. Poszukaj jak bedziesz miala chwilke, bo tez ciekawa jestem ![]() ja nie maa problemow z obracaniem malej, ubieraniem itp. Obie to lubimy ![]() dzis sie wkurzylam w sklpei, bo jakis facet pwoeidzial 'o jaki sliczny chlopiec..." a miala bluzeczke w kwioatki i jeansy (moze spodnie go zmylily... ![]() ![]() janiedlugo bede miala chuste od iostry, ciekawe jak sobnie z nia poradze.. ide woła mnie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Raczkowanie
|
Tak, gosiaczek, mi właśnie chodzi o wagę dziecka w związku z przewijakiem.
a my już po spacerze! Pochodziłyśmy cale 10 minut!!! ![]() Ja tez się lekko wkurzyłam, jak taka opiekunka, która przychodzi do naszej sąsiadki, spytała mnie, gdy schodziłam z Olą na spacer, czy to chłopiec, czy dziweczynka!!! ![]() A my w sobotę wybieramy się na wakacje! To oczywiście szumnie powiedziane, ale jedziemy na ytdzień nad jezioro. Wizja pakowania mnie przeraża lekko. My z TŻ weżmiemy chyba po 2 bluzki na krzyż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Rozeznanie
|
papryczka jestem po operacji(juz 8 lat), mialam skolioze obustronna tylko do leczenia operacyjnego.Nie wiedzialam jak moje plecy zniosa ciaze ale nie bylo zle
![]() gosiaczek071 ja nie wiem co ci faceci nie rozrozniaja dzieci;/Tak samo bylo u mnie.Przyszli kolesie zakladac Internet i kablowe,mala ubrana w spioszki w kwiatki,a oni jaki ladny chlopiec;////////////
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vea82 Czas edycji: 2008-07-24 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zadomowienie
|
Bo dla facet ajak wlosow nie ma to chlopiec
![]() ![]() ![]() vea a ta chusta to wlasnie odciaza kregoslup, ja dlatego malego tam pakuje do usypiania bo moj kregoslup nie dawal juz rady, tez mam skolioze. a z chusta to owszem troche jest obciazone ramie ale nie boli tak krzyz zwlaszcza mnie zawsze ten dolny oscinek bardzo boli a z chusta nie. no i sa tekie chusty co na oba ramiona mozna wiazac, moim zdaniem lepsze i taka sobie sparwie za miesiac jak juz bede miala czas sobie poczytac na ten temat. papryczko ja go klade w chuscie do wozka a potem delikatnie ja rozpinam i spod niego wyciagam. no tez myslalm ze bedzie sie budzil a on w tym naprawde zasypia snem kamiennym. nawet czapeczke mu dopeiro w wozku zakladam jak wiatr wieje a on dalej spi i bez smoczka! i dzis spal 3 godziny od 10 rano! no szok dla mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
to chyba wszyscy sie tak pytaja czy to chlopak czy dziewczynka mimo ze na kilometr widac! ja kiedys byłam z marcelka w lesie na spacerku ,była ubrana nie dosc ze na rózowo to jeszcze na głowce miała rózowa opaskę w kwiatki z cyrkoniami - a szła taka pani z męzem i oczywiscie odrazu do wózka zaglądaja i pierwsze to głupie hasełko: chłopczyk czy dziewuszka? co za ludzie -tez mnie takie cos denerwuje- jeszcze pozniej chwile rozmalwiała ze mna ta pani to cały czas na marcele mówiła ON
![]() u nas przewijak sie nie sprawdził ,kładłam marcelke moze tylko ze dwa tygodnie na nim a pozniej wszystko robiłam na łózku bo mi było tak wygodniej.Przewijak słuzył raczej jako połka na pieluszki i kosmetyki ale juz go schowałam bo marcelka rosnie i juz nie miała miesca w lózeczku -teraz ma pole do popisu obraca sie dookoła raz-dwa nózkami odepchnie sie od szczebelków i juz jest głową z drugiej strony lózeczka ![]() małą tez ciezko juz ubierac a zwłaszcza pieluszki zmieniac bo bardzo wierciata sie zrobiła hiihhi no ale przeciez wiecznie mi lezec nie bedzie ![]() Marcelka teraz wkoncu mi zasneła - znowu dziąsełka dały o sobie znac -darła sie z godzine i z całych sił pchała paluszki do buzi- posmarowałam jej żelem i po 5 minutach sie uspiła. no to sie naspała- leceeeee
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
moja Gosia maprawie 8 m-cy, 73cm i waży ok 9kg
i uzywamy jeszcze przewijaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Raczkowanie
|
Tak a pozniej sie okazalo ze to bzdury, dlatego jesli cokolwiek bedzie sie dzialo to nie Olawa!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Raczkowanie
|
Sepse bo te wybroczyny przypominaly posocznice, a ze mial problemy z krzepliwoscia to hemofilie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moge ci polecic w wałbrzychu szpital, moja przyjaciolka urodzial coreczke w 26 tygodniu i tak się nia wspaaniale zajeli. kolezanka mowi. ze opieka cudowna. Takze to torhce jest od Olawy, ale chyba ten bym Ci mogla polecic. Skoro sie zajeli takim maluszkie, utrzymali go przy zyciu to moze Tobie tez pomoga... Boziu.... jestem calym serduchem z Tobą i z Bartusiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
co takie puchy??? to ja i hanulka z dzis
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj sama wykąpałam Maje - jestem z siebie dumna. Mąż sie zasiedział w parcy no i sama musiąłm to zrobic. nic trudnego, wazna tylko dobra organizacja i wszystko pod tęką. zjedła jednego cyca i teraz śi zaraz pewnie obudzi sie i wciągnie drugiego.
gosiaczek - śłiczne jesteście Uśmiech dla wszystkich cioć od Maji
#2369 |
Raczkowanie
|
madabell Świetny filmik, Maja super się śmieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gosiaczek ale macie slodkie fotki, a Hania jaki ma brzusio, jak bębenek ![]() Madabell super ten filmik, Aleksander się identycznie śmieje to takie slodkie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.