![]() |
#2341 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
A ja tak czytam o tych waszych cwiczeniach i chyba tez cos zaczne kombinowac sama w domu wg gazet i ksiazek, dobrze wiem ze bede sie lepiej czula po nich ale ciezko sie zebrac...
Na wakacjach ciagle plywalam w morzu albo w basenie i czulam sie rewelacyjnie... Ale na razie zmykam do szpitala bo mam dzis warsztaty z fizjoterapii: jak dbac o siebie podczas ciazy, jak sie dowiem cos ciekawego to sie potem oczywiscie podziele, milego popoludnia wszystkim! |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Raczkowanie
|
MEMI : faktycznie termin porodu mam bardzo śmieszny .
Ja od wczoraj coś kiepsko się czuje nie mogę usiedzieć w pracy takie mam uczucie jak by mi brzuszek wypychało
#2343 |
Zakorzenienie
|
wróciłam, dzidziuś zdrowy, wyniki dobre. Widziałam szkraba na tym beznadziejnym usg i było słabo widać, ale było, był o wiele większy, spał sobie, miał takie fajne długie nogi hehe i rączki przy buźce. Ostatnio fikał jak szalony a teraz uciął sobie drzemkę.
Lekarz kazał mi przyjśc na usg za tydzień w piątek a nie jutro, bo mówi, ze większa pewnośc będzie.
#2344 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Moj dzien w pracy zaczynam od przeczytania wizazu przy szklance mleka i rogaliku... codziennie tak. Po przeczytaniu wizazu wrzucam pierwszy post. Podaje link do artykulu, kroy przyslany mi zostal z zapytajpolozna.pl (mozna sie zapisac na 'szkole rodzenia', co pare dni przysylaja artykuly o ciazy, nawet fajne to), moze wam sie przyda, lista rzeczy potrzebnych dla dziecka . zanka gratuluje dobrych wynikow, ale ja bym chciala moje malenstwo zobaczyc, nie moge sie doczekac... jeszcze 2 tygodnie. Dzisiaj jest nasza 3 rocznica slubu, idziemy wieczorem na kolacje. Takie dziwne uczucie, ze to ostatnia rocznica tylko we dwojke... A maluch dzisiaj nad ranem mi sie kokosil w brzuchu. Chcialabym, zeby to juz bylo na co dzien, a nie tak raz na jakis czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
ale wiecie co, ja czuję że to chłopczyk we mnie rośnie, chyba pierwszy raz mam przeczucie
![]() ![]()
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak czuje ze bedzie chlopak a jeszcze na dodatek jak mi sie snilo ze jest chlopak... a tez wole dziewczynke pierwsza...ja ide we wtorek do lekarza i na USG to sprobujemy podpatrzec co ma miedzy nogami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zadomowienie
|
Kurcze, a ja czuje, ze dziewczynka, a ja chce chlopczyka... 3 pazdziernika mam sie dowiedziec plec... No takie tylko pocieszenie, ze dla dziewczynki przynajmniej mamy imie.
Wlasnie przyszly do mnie do pracy kwiaty od meza na rocznice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no prosze, ![]()
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To po porodzie sie zamienimy maluchami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zadomowienie
|
raspberry trzecia rocznica
![]() buziaczekk haha dobry pomysl. Odetchnelam z ulga ![]() a tak serio, to juz bym chciala to badanie bo nie wytrzymam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Rozeznanie
|
spicegirl fajnego masz meza
![]() ![]() to ja dolaczam do wiekszosci: czuje ze bedzie chlopak, a nieco bardziej wolalabym dziewczynke, moze to dlatego ze u mnie od pokolen nie bylo facetow wsrod braci i troszke mam tremy.... ale chlopczyk tez bedzie kochany... generalnie czesc z nas jest w tej komfortowej sytuacji, ze jestesmy w pierwszej ciazy. ale mnie glowa boli , chyba chora bede ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Daria, ja dzis jak jakis zombie chodze. Nawet racuchy mi nie wyszly, bo madra ja pokroilam jalblka na wielkie kawalki ![]() Uwazaj na siebie kochana, ciepla herbatka i pod kocyk.
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
Wiesz, Gosiu chyba tak zrobie...
Ja tez dzis "gotowalam"- podlaczyli nam kuchenke i usmazylam mezowi jajecznice. troche musialam zatykac nos przy tym, ale jakos sie udalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Daria jak sie ciesze, ze macie juz kuchenke
![]() ![]() Mnie na szczescie od jajek nie odrzuca jedynie co to surowe mieso i ryby... herbatka i troche odpoczynku powinno pomoc. Trzymam kciuki abys sie nie rozchorowala ![]()
#2355 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki
![]() Jestem NOWA mamuśka ![]() 9tydzień ciązy, termin porodu 14.04.2008 ![]() uwielbiam sie relaksować czytając Wasze forum, wkręciłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej dziewuszki dziś się lepiej czuję niż wczoraj troszki mnie nóżki bolą jedynie. Zaraz idę po herbatkę i jedzonko i oglądne coś na kompie w leżąco - wypoczywającej pozycji ![]() Szef oczywiście obrażony na mnie dąsa się jak baba ![]() Rasberry to imię chyba ze mną pomyliłaś ![]()
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
a i udanej 3 rocznicy spice girl
![]() ale się cieszę, że jutro już piątek ![]()
#2358 |
Zakorzenienie
|
No to witamy....zaczyna sie tłoczno robic....kiedys to rano jak weszłam tutaj to nikt nic nie napisal a teraz? wchodze rano a tu 2 strony do czytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Patrycja jest tak jak mowisz, dokladnie z Toba pomylilam memi
![]() Fajnie, ze czujesz sie juz lepiej. Ja dzis czuje sie do niczego. bialykot witamy serdecznie i zapraszamy do udzielania sie ![]()
#2360 |
Zadomowienie
|
Ja tez witam bialego kota
![]() Wrocilam juz z moich warsztatow, bardzo byly fajne w sumie, sporo sie dowiedzialam, np jakie cwiczenia robic w ciazy na wzmocnienie najwazniejszych miesni, ale napisze wam na temat ostatnio poruszany najpierw, o spaniu. Pani fizjoterapeutka powiedziala, ze nie ma czegos takiego jak pozycje w ktorych nie mozna spac, znaczy sie oczywiscie na brzuchu w pewnym momencie nie da sie juz spac, ale wszystkie inne sa dozwolone, powiedziala ze panuje przekonanie ze ciezarna powinna spac na boku i to tylko lewym ale ze to nie prawda, po pierwsze dopiero bysmy sie nabawily problemow z kregoslupem jakbysmy ciagle na jednym boku lezaly... Ale najwiecej mowila o pozycji na plecach, ze kladac sie na plecy, gdy dziecko jest juz duze moze przesunac sie z calym ustrojstwem w strone serca i wtedy uciskac na glowne aorty, ale w tym przypadku nie bedziemy mogly spac, bo ciezko jest oddychac i to boli generalnie, ale aby temu zaradzic mozna podlozyc pod gorna czesc ciala kilka poduszek az dzidzia przesunie sie na dol, tyle tylko ze wtedy aby nie meczyc dolnej czesci kregoslupa (bardziej niz jest zmeczona od dzwigania brzucha) warto podlozyc rowniez poduchy pod kolana, aby byly zgiete, tak zeby dolna czesc kregoslupa przylegala do materaca i spokojnie sobie spac w takim ulozeniu. Generalnie przeslanie bylo - jesli jest nam wygodnie mozemy spac jak chcemy, a jak cos bedzie nie tak to i tak nas to obudzi, nie trzeba przyzwyczajac sie do jednej pozycji czy czuwac we snie zeby sie nie przekrecic, wspomniala tez o tych poduchach co spicegirl, ze z nimi latwiej chociazby z boku na bok sie przekrecic, bo razem z cala poducha, a jak uzywamy kilku zwyklych, to trzeba je wszystkie przenosic. Tak wiec ze wieczor sie zbliza to zycze wam milego snu! |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zadomowienie
|
SoNeRa dziekuje
![]() bialykot witamy ciebie i twoje malenstwo ![]() Faktycznie, ale sie lista dluga zrobila, o rany! |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać, że w sumie od początku ciąży przytyłam już 5 i pół kilo
![]() ![]()
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś się ważyłam w pracy bo wydawało mi się że schudłam przez tą chorobę a tu 1 kg przytyłam więc od początku ciąży przytyłam 3,5 kg ![]()
![]() |
#2364 |
Zadomowienie
|
w jednej z tych moich madrych ciazowych ksiazek bylo napisane, zeby sie w ciazy samej nie wazyc, tylko u lekarza przy wizytach, i powiem wam, ze bardzo mi to odpowiada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Rozeznanie
|
bialy kocie witamy i zapraszamy
![]() ![]() emzeta fajnie posluchac kogos madrego ![]() fizjoterapetuka poruszyla tez ten problem o tym ledzwiowym odcinku kregoslupa- zeby przylegal do podloza. bo w ciazy nasila sie lordoza ledzwiowa (brzuch ciazy od przodu i kregooslup leci do przodu) a nie wolno sie tak bardzo wyginac, bo potem bedzie bolec. o reszcie nie wiedzialam, fajnie, ze sie podzielilas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Rozeznanie
|
bialy kocie Twoja ksywka jest bardzo interesujaca
![]() ![]() spicegirl z tym wazeniem, to bardzo praktyczne- ale mnie elkarz wazy w ubraniu i w butach... ![]() jutrodo pozna mnie nie bedzie, bo powiedzialam mezowi zeby zabral przedłużke do kabla sieciowego do pracy, bo tu ciagle siedze a malo sprzatam. wieczorem spodziewam sie obfitej lektury! nie proznowac prosze! ![]() Zanka trzymam kciuki za pojutrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]()
#2368 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Sznapi (Ania, 26 lat, Derby UK) t.p. 02.03.09 ??? lub ??? zanka205 (Żaneta, 22 lata, Jaworzno) t.p. 03.03.09 Lena lub Dominik memi (Daria, 25 lat, Kraków) t.p. 03.03.09 Zosia lub Antoś/Krzyś spicegirl (Aśka, 26 lat, USA) t.p. 05.03.09 ??? lub ??? buziaczekk (Mirka, 26 lat, Tychy) t.p. 05.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lub Kacper Anvi (Aneta, 29 lat, UK) t.p. 06.03.09 ??? lub ??? Chmurka27 (Beata, 27 lat, ?) t.p. 06.03.09 Urszula lub Aleksander mamika6 (Asia, 39 lat, okolice Białegostoku) t.p. 07.03.09 ??? lub Kubuś CzarnaInez (Inez, 30 lat, Kielce) t.p. 08.03.09 ??? lub ?? carrot (Kasia, 23 lata, Kraków) t.p. 09.03.09 ??? lub ??? alkamor (Alina, 20 lat, Skierniewice) t.p. 10.03.09 Karina lub ??? e.m.i.l.k.a. (Emila, 25lat, o.Radzynia Pdl.) t.p. 10.03.09 Nikola lub Adrian,Filip asiulaaa20 (Asia, 20 lat, Szczecin) t.p. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel emzeta (Maja, 26 lat, Londyn) t.p. 14.03.09 Lenka lub Filip seler (Magda, 30 lat, Czechy)t.p. 14.03.09 ??? lub ??? ewa2803 (Ewa, 22 lata, okolice Torunia) t.p. 16.03.09 Maja lub Adaś, Bartek Charlotte (Karolina, 26 lat, Warszawa)t.p. 19.03.09 Alicja lub ??? astrzyk (?, ? lat , ?) t.p.20.03.09 ??? lub ??? ewccik (Ewa, 28 lat, Białystok) t.p. 21.03.09 ??? lub ??? Agatha_c (Agnieszka, 32 lata, Gliwice) t.p. 27.03.09 Madzia,Marta lub ??? agatka20 (Agata, 24 lata, Knurów) t.p.28.03.09 Hania lub ??? Judy_21 ( Judy, 28 lat, Portlaoise) t.p. 01.04.09 Amelka lub Krzyś lop (Asia, 27 lat, Dublin) t.p. 04.04.09 ??? lub ??? gosia j. (Gosia, 24 lata, Lublin) t.p. 04.04.09 ??? lub ??? raspberry69 (Gosia, 24 lata, Frankfurt) t.p. 04.04.09 ??? lub ??? anadun (Asia, 34 lata, okolice Lublina) t.p. 05.04.09 ??? lub ??? kasiek146 (Kasia, 25 lat, okolice Rzeszowa) t.p. 07.04.09 ??? lub ??? inka1980 (Zosia, 28 lat, Knurów) t.p. 10.04.09 Marysia lub Szymek McKinley (Sylwia, 30 lat, okolice Lublina) t.p. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ??? ancia19 (Ania, 28 lat, Łódź) t.p. 14.04.09 ??? lub ??? lukola (Ola, 31 lat, Wrocław) t.p. 15.04.09 Paulina lub Mateusz lachkasia (Kasia, 25 lat, Nisko) t.p. 15.04.09 Amelia lub Tymon gryzaczek (Karolina, 28 lat, Bristol) t.p. 15.04.09 ??? lub ??? szczęśliwa_82 (Edyta, 26 lat, Lublin)t.p. 16.04.09 ??? lub ??? ikak (Ika, 27 lat, Śląsk) t.p. 17.04.09 ??? lub ??? Sorceress_Sorceress (Magdalena, 33 lata, Wrocław) t.p. 19.04.09 ??? lub ??? Tarasia- Aniołek [*] Nyana- Aniołek [*] madziwnia- Aniołek [*] evi75- Aniołek [*] _________________________ Na liście występuje też kolor biały Wszelkie zmiany na PW do mnie
#2369 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Dla tych co czują córki a wolą chłopaków i odwrotnie: nie ma co się martwić, w razie czego się pozamieniacie
![]()
![]() |
#2370 |
Wtajemniczenie
|
żadnej reakcji nt mojego brzuszka.......nie wiem czy to dobrze czy źle......
![]() byłam wczoraj u lekarza i......nic nie załatwiłam....z tego pośpiechu zapomniałam wziąć zaświadczenie do pracy, że jestem w ciąży, a do tego lekarz jakoś się śpieszył bo wizyta trwała ze 3 razy krócej niż ostatnio.....szybko mnie zważył (wcześniej schudłam 1 kg a teraz mi ten kg wrócił) zmierzył ciśnienie, jedno badanie, drugi i siup do domu...... powiedziałam mu o tych bólach powiedział, że zazwyczaj to normalne bo się wszystko rozciąga ale jak mnie zbada to powie dokładnie - po badaniu stwierdził, że wszystko jest w najlepszym porządku więc ok o mały włos nawet zdjęcia dzidziusia bym nie wzięła bo już miałam wychodzić jak sobie o zdjęciu przypomniałam i wydrukował mi ostatnie ujęcie - nie bardzo cokolwiek widać - zdjęcie dla kogoś z bujną wyobraźnią;] a i tak mój bobas pobił wszystko - nie dość, że spał i wogóle się nie ruszał (widziałam tylko bicie serduszka) to jeszcze w pozycji "na klęczka" - ja nie wiem jak mu może być wygodnie w takiej pozycji.... chyba się na poważnie zastanowię nad usg 3/4d to wtedy dokładnie zobaczę i dzidziusia i może jego płeć jek się ułoży właściwie;]
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.