|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Wiem, ze dam rade.
![]() Ale dobrze i tak, ze pomimo, ze to cos nieprzyjemnego, ja codziennie nie moge sie doczekac tych zastrzykow. ![]() Djana czy ja dobrze rozumiem? Jak piszesz, ze igla sie nie robi tak tepa, to Twoja babcia uzywa do insuliny ciagle tej samej? U mnie kazdy zastrzyk jest caly osobno zapakowany i ten caly wlasnie moge dac do srodka automatu. A pozniej zbieram puste strzykawki i igla w takich plastikowych pojemnikach i ten pelny pojemnik pozniej caly idzie do kosza. To troche inaczej jak widac funkcjonuje niz przy insulinie. W ogole widac ile kasy w tych zastrzykach jest. Taki serwis mam, ze szok. Moge dzwonic do tej firmy i za darmo wszystkie potrzebne przyzady dostaje. Wlasnie te pojemniki, na podroz, ksiazke do zapisywania miejsc uklucia itp. Przynajmniej cos. ![]() Jestem po krotkich cwiczeniach i sniadanku. Zjadlam 2,5 kromki pelnoziarnistego i teraz popijam herbatka zielona.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-18 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny poradzcie mi co mogę jeśc na niadanie nieskomplikowanego prócz jajek i wieśniaka bo przyznam, że moja dieta pada po kilku dniach bo niedobrze mi na samą myśl o jajach i serku
![]() ![]()
#2343 |
Wtajemniczenie
|
Oj Kasia, Kasia, ktory to juz raz?
![]() Jedz ryby, salatki, nawet juz bym mala porcje obiadku (jakies miesko czy rybke) wolala zjesc rano niz ciagle przerywac. A jak wiesz, ze nie wytrzymasz przejdz na II. O wiele latwiej i przyjemniej sie chudnie, bo nie trzeba prawie z niczego rezygnowac. A chyba lepiej wolniej a stabilnie chudnac, niz te ciagle skoki i w efekcie zadne chudniecie. ![]() Tak mi sie przypomnialo, paprak czytalam gdzies, ze to nie jest konieczne, ze metabolizm zwalnia w jakims okreslonym wieku. Jesli sie nic nie robi ku temu, to faktycznie niby po 25 roku zycia spowalnia. Ale mozna temu zapobiec lub "wyleczyc" sie z tego w kazdym wieku. Poprzez zbudowanie miesni. Wtedy organizm wiecej spala i zarazem wiecej potrzebuje kcal.
#2344 | ||
Zadomowienie
|
WItam slonecznie
![]() Po dwoch dniach, waga wraca do normy po weekendzie... Widzisz Telik, ja taka mONdra,a sama wlaze na wage ![]() Ostatecznie upieklam buleczki orkiszowe. Zjadlam dwie male, poltorej z serkiem, szyneczka i warzywkami, a pol z duza iloscia twarogu i dzemem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fruity podziwiam - swietne nastwienie, a to juz 90% sukcesu ![]() Paprak, mi tez wyglada na male ilosci. Tak sobie dzis o Tobie myslalam w drodze do pracy ![]() ![]()
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Insulinę ma na dzień i na noc (czyli dwa peny) W dzień wsztrzykuje trzy razy (rano, południe, wieczór) z pena na dzień (jedna fiolka insuliny wystarcza na jakiś czas ![]() ![]() Nie wiem czy jasno napisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
ok zjadłam śniadanie-sałatka grecka + pół serka wiejskiego i do tego herbata zielona.
na obiad chyba zrobię zapiekane brokuły ze szpinakiem i żółtym serem i do tego pierś kurczaka
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie eksperymentuję z nowym przepisem na kuraka posiekałam chyba z kilogram cebuli okupiwszy to rzewnymi łzami, ale zapach dochodzący z gara chyba mi to wynagrodzi ![]() zamarynuję jeszcze piersi na tandoori i obiady na 3 dni załatwione ![]() może jeszcze sałatkę nicejską zrobię... effa, ja tez mam jak paprak, jem mniej więcej równe porcje co 3 godziny [jak się uda] |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
Jasno, dziekuje goosia!
![]() effa ja tez w sumie ostatnio tak jadlam, ze zoladek nie mial przerwy. No moze godzinke. A czasem nie, bo duzo podjadalam w miedzy czasie. Ale jakos mi to nie zaszkodzilo, a moze wrecz pomoglo? Nie wiem sama. Od wczoraj wlasnie mniej podjadam. Zapomnialam dopisac, ze podjadalam w ciagu dnia sliwki suszone, ale tak to znowu sie ustawilam, ze mam jakas przerwe miedzy posilkami. Czasem 2h, czasem mniej jak podjadam cos malego. Mi sie wydaje, ze chyba lepiej jesc jak najczesciej, bo zoladek wlasnie jest zmuszony do stalej pracy i moze przyzwyczaja sie do ciaglego spalania. Ale naprawde sama nie wiem. Jeszcze moj organizm na tyle nie dal mi znac co woli. ![]() Czestotliwosc u papraka uwazam, ze jest dobra. Mi by bylo tylko za malo. Szczegolnie pol bulki i taki kawaleczek mieska na obiad by mi nie starczyl. Ja tez jem w sumie w miare rowne porcje. Owoce czy cos tam to dla mnie przekaski, ktore nie wliczam w posilki, jesli sa same. Ale obiad to u mnie stanowczo najwieksza porcja. ![]() A teraz jestem po II sn, 2 croissanty. Ale jeszcze cos bym zjadla. ![]() Ilonko tam nie bylo nie wiadomo ile skladnikow. Lyzka pasty curry, mleko kokosowe i lyzeczka masla orzechowego. To tyle. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-18 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do propozycji sniadaniowych podpisuje sie pod dziewczynkami na i fazie mozna tez zrobic omleta na słodko z nadzieniem twarogowym, orzeszkami, kakao czy cynamonem albo warzywka zgrilowane z szynką drobiowa i posypane serem tartym mmm tez pycha Cytat:
![]() ale to woda wiec musze sie liczyc z tym ze jutro po wejsciu na II waga znowu skoczy dzis upieke cos słodkiego na jutrzejszą masakre ![]() I fazowym plazowiczkom polecam sernik Ifazowy pysiamn
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosia wspolczuje Twojemu bratu. Wiem ze mozna z tym normalnie zyc... ale szczerze mowiac przeraza mnie to, bo w sumie mnie tez predzej czy pozniej to dotknie - uwarunkowanie genetyczne i nic nie poradzisz ![]() ![]() i zeby nie bylo zupelnie OT, chcialam nadmienic ze SB jest idealna dieta diabetyczna ![]() ![]() Eh i Fru powiem ci ze z tymi tabletkami masz chyba racje, bo jak patrze na mojego tate, ktory wlasnie zaczal brac tabletki na cukier, to odnosze wrazenie ze on to traktuje jak "grype" ktora kiedys minie... ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-18 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ilonko no ja jadlam podobnie, ale nie chudlam jednak. Waga krazyla wokol tego samego, a jednak chce miec te 2 - 3 kg jeszcze mniej. Mysle, ze na III fazie sukcesem jest takie jedzenie jak Fru czy Papraczka. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiesz jeszcze tylko napiszę, że moi rodzice mają po 55 lat i nie mają cukrzycy (my z rodzeństwa też nie mamy, tylko najmłodszy), natomiast babcia od mamy strony miała i brat mojego taty ![]() Ja dzisiaj na śniadanie wzięłam sobie bigos SB ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Rozeznanie
|
Witam kochane plazowiczki!!!!
na wstepie dziekuje wszystkim za zyczonka!!! ![]() ![]() Fruity, jak dobrze, ze juz jestes z nami spowrotem!!!! ![]() Paprak!!!!ale fajna ta Twoja flash Diet i jakie smakowite posileczki przygotowujesz, szczegolnie mi sie spodobala salatka z fasolka i pomidorem!!!ale dla mnie tez objetosciowo wydaja mi sie malutkie te porcje!!hehe, no szcegolnie moze teraz, kiedy wlaczyla mi sie faza na pochlanianie duzych porcji!!!sama nei moge w to uwierzyc, jak duzo zacelam jesc, po tygodniu jedzenia samych kanapek, teraz mam faze na jedzenie rzeczy ktorych nie jadlam od wielu lat...czytaj kopytka z sosem.....masakra jakas!!!!!!!!!!!!!!!!!!ma m nadzieje ze ta faza mi szybko przejdzie!!!!! no i do tego te urodzinki i ciagle jakies okazje, ![]() ![]() ![]() Teliczku!!!!ale masz fajnei ztym wyjazdem, dzisiaj moi rodzice wrocili wlasnie z Sharm, strasznie zadowoleni, pogoda idealna, wypoczeci i odstresowani, szcegolnie po tej nazej zimie ktora sie ciagnie i ciagni!!!! Ilonka, fajnie, ze urlop sie udał, moj TZ wybiera sie na jeden dzien do Zielenca w sobote, a mnie chyba rozniesie w domu:-( aha!!termin mam na 16 wrzesnia ![]() ![]()
#2357 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do jedynki, to takie mini oczyszczanie, bo nawet nie chodzi ze zgrzeszyłam w sobote, tylko jak grzeszyła. Ludzie ja sie ruciłam na jedzonko, to bylo takie nienaturalne zachowanie, dlatgo aby unormowac wydzielanie insuliny troche chciałam sie oczyscic, no i kilka dni chciałam przetestowac jak to z małymi przekaskami na I jest i powiem szczerze ze obawiałam ze ze glodna bede itd, ale o dziwo b.dobrze to znosze... Cytat:
a co do cukrzycy, to mam nadzieje ze wy wiecie ze fru ma inna chorobę ![]() a co do flash diety papraczka to miałąm rano zrobic fotki sniadania i lunchu, ale zaspałam ale zauwazyłam cos ciekawego jak wczoraj gotowałam fasolke szparagowa, do dzisiejszego lunchu (mając swiadomosc ze pstrykne fotke) to pomyslałam kurde dorzuce jeszcze fasolki bo dziewczynki bedą krzyczały ze mało, no i musze dac mniej sosu. wiec taka koncepcja diety wymaga wiecej uwagi przy przygotowywaniu jedzenia, i to mi sie podoba. ![]() Bambi witaj kochana, teskniłysmy tu za Tobą .. a raczej za wami ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-18 o 12:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zadomowienie
|
tak, teliku, wiemy
![]() btw. Teliku zrobilam schab z suszonymi pomidorami wedlug przepisu ktory podalas ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mialam dzis na gorke sie wybrac ale ze snieg sypie dosc ostro a ja nie mam gogli(co sobie dzis uswiadomilam ![]() ![]() za to dzis bedzie moj pierwszy raz ze swiezym szpinakiem ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-18 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
Nienawidze tego uczucia... Zjem obiad i jak juz koncze, to mysle, ze jeszcze bym zjadla
![]() ![]() Swoja droga bigos wysmienity ![]() ![]()
#2361 |
Rozeznanie
|
Teliczku, powoli idzie do gory, jakos tak w tym tygodniu sie ruszylo, ale to chyba wlasnie wynik tych moich wyskokow
![]() ![]() ![]() ![]() tak Ilonko, w przyszlym roku sobie odbije zimowe szalenstwa!!!
#2362 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie to akurat byla 22:30 i po ostatnim posilku wrzucialm foty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziekuje za mile slowa ![]() ![]() Trzymajcie siew zdrowiu ![]() Cytat:
![]() Dziekuje dziewczyny za komentarze. Pomagaciemi bardzo zapanowac nad posilkami i znalezc swoj sposob na SB. Najgorsze jest to, ze mowicie, ze malo jem teraz. Lepiej sie czuje choc problemy z wzdeciami i zaparciami nie mijaja zupelnie. Zastanawiam sie caly czas nad ilosciami. I nad trybem zycia bo jest totalnie siedzacy a wy macie i dzieci i prace. Fajnie, ze wywiazala sie dyskusja ![]() ![]() MIlego popoludnia kochane ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Wtajemniczenie
|
Ach, zapomnialam o czyms waznym
![]() ![]() Bambii czyli z pierwszym tchnieniem jesieni mamy sie bambinka spodziewac? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje za niepalenie! ![]() A baciki za maly ruch! ![]() Witaj bambii! ![]() ![]() Jejciu jaka glodna jestem. Zaraz z piekarnika wyjme papryke faszerowana pieczarkami, cebulka, Tofu i feta. ![]() ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-18 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tez lubie kobiety w ciazy ogladac, oczywiscie zadbane ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Wtajemniczenie
|
I juz po obiadku! Bylo pycha! Tylko, jak by powiedziala babcia, taki postny obiad i faktycznie za bardzo sie nie najadlam. Jeszcze przynajmniej do mozgu mi nie doszla ta informacja.
Bo ja w ogole glupiutka jestem i nie potrafie sie nauczyc zaplanowac cos na obiad. Dopiero krotko przed wiem co chce zjesc i wtedy wybieram cos co idzie szybko. Musze to zmienic. Moglam np rano sobie ugotowac juz ryz i tam dodac i by bylo bardziej sycace i kaloryczne. Co to tez dla TZ-jedna duza taka papryka, jeszcze bez wegli prawie ze. Ide cos dokupic do jedzenia. Ale jeszcze nie wiem co na jutro....
#2369 | |
Zadomowienie
|
Gratuluję
![]() Cytat:
![]() Ja zjadłam własnie rybkę, jajko sadzone i fasolkę szparagową. Jak sobie pomyslę o jutrzejszych pączkach, to nawet nie pomaga mi myśl o tym jak ja się na rowerku napociłam. ![]() Niby jestem po obiedzie, a i tak dalej jestem głodna. :| |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.