|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
PriVativ - wysłałam. Tak, z pierwszej fazy, bo ja dziś jestem dopiero 5-ty dzień na samych proteinach
Na inne fazy niech Ci inne dziewczyny pomogą Co do efektów, to jak masz mało kg do zrzucenia, to nie nastawiaj się na bardzo szybki efekt. W pierwszej fazie najszybciej chyba chudną ci, co mają dużo wody w organizmie i ogólnie dużo kg do zrzucenia. Właśnie przeczytałam na jakiejś stronie: Im większa nadwaga, tym zbędne kilogramy szybciej lecą a jeśli “ogólnie przyjętej” nadwagi nie ma, a zbędne kilogramy po prostu przeszkadzają to chudnie się wolniej, ale trzeba pamiętać, że już na zawsze!![]() U mnie się zgadza, że wolno lecą... Ale są i tacy, co w I fazie chudną po kilka kg. dziuba - kurcze, ja się nie znam tak bardzo, może musli też można W każdym razie to chyba nie o węgle tu chodzi (bo otręby też je mają), ale o to, że otręby mają więcej białka i więcej błonnika i dlatego Dukan je zaleca. Idę już spać, dobranoc! Edytowane przez Spinka25 Czas edycji: 2009-05-22 o 23:46 |
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje bardzo Kochana JEstes
a ja jetsem uzalezniona od soku pomdorowego
|
#2343 |
|
Podróżniczka
|
A ja właśnie wrociłam z urodzin i wypilam dwa drinki
|
|
|
|
#2344 |
|
Konto usunięte
|
ja sie dziwilam, czemu tak wolno chudne, nie wpadlam na to, ze podczas tego 1 etapu mam okres, wiec poczekam az przeminie i mysle ze efekty sie pojawia
|
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
witam;D postanowilam od dzis zaczac tzn zrobie dzos dzine na proteinkach. Zobaczymy jak to bedzie. Powiedzcie mi czy paluszki surimi moge??
moj jadlospis pewnie wymaga poprawki ale musicie mi pomoc ś-2 jaja na twardo,plaster serka fit i trojkacik serka fit o-serek wiejski,2 paluszki surimi k-ser bialy cala kostka,jajko a w miedzy zcasie woda herbata i co proponujecie??
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie tak |
|
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
i słusznie bo jak ma się okres to się tyje 2-3kg bo organizm wodę zatrzymuje. Też tak włąśnie mam.
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
PriVativ widzę, że pogoniłaś do przodu i nie zaczekałaś na mnie z dietą, no ale trudno... Ja muszę się jeszcze zaopatrzyć w odpowiednie jedzenie i przemyśleć swoją dietę, nie lubię tak hop siup
|
|
|
|
#2349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można colę light też pić (bez cukru), więc w międzyczasie jak najbardziej, zwłaszcza jeśli dopadnie cię głód na słodkie ![]() Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-05-23 o 09:14 |
||
|
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zaczynam od soboty![]() dzis zrobie taki jeden dzionek by zobaczyc czy wyytrzymam bez warzyw... ale jutro niedziela wiec itak dieta odpada. Tak wiec od poniedziaoku razem juz tak pelna para spokojnie ![]() ankefir mozna? albo maslanke? musi byc odtluszczony?? ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- a i jesczze takie jogurty odtluszczone ale owocowe mozna>?? czy trzeba wszytsko naturalne?? w ogole jakie jecie rzeczy najczesciej ? jakie serki sery jogurty...? ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- a i jesczze takie jogurty odtluszczone ale owocowe mozna>?? czy trzeba wszytsko naturalne?? w ogole jakie jecie rzeczy najczesciej ? jakie serki sery jogurty...? ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- no a jesli chodiz o kawe, To ja tez musze ja wypic dziennie chociaz jedna. z Mlekiem 0,5% i slodzikiem niestety... bo gorzkiej nie lubie;> ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- no a jesli chodiz o kawe, To ja tez musze ja wypic dziennie chociaz jedna. z Mlekiem 0,5% i slodzikiem niestety... bo gorzkiej nie lubie;>
|
|
#2351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
serki wiejskie są dobre 3% ale niestety nie pamiętam jakiej firmy, twarożek chudy <mniam>,można go doprawić cynamonem np., kefir i maślankę można ale oczywiście najlepiej bez tłuszczu, jajka takie jak lubisz-na miękko,na twardo,sadzone lub jajecznica ale smażone bez oleju, kurczak,indyk,rybki jak mam ochote na słodkie to coca cola light lub zero,no i w książeczce a w lidlu jest taka linia serków itp light to możesz sobie poszukać.... ![]() P.S ja też dziewczynki zacznę z wami w poniedziałek jeszcze raz proteinki od początku,bo już byłam 4 dni na dietce,ale przyjechałam do rodziców na weekend i baaardzo nagrzeszyłam ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- a co do serków owocowych to właśnie ja też nie wiem....nie próbowałam bo owoców niby nie można jeść na początku więc mam mieszane uczucia co do tego
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
a ile schidlas na 4 dniach?
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
schudłam troche ponad kilogram
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
) super
|
#2355 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Jestem nowa na forum. Od kilku lat próbuje schudnąć kilka razy nawet skutecznie ale niezbyt trwale. Teraz to juz chyba sięgnęłam dna z wagę w wyniku wielu stresów. KOleżanka wspomniała mi o tej diecie jako skutecznej i która stosuje sie bez jakiś drastycznych wyrzeczeń. Nie wiem za bardzo gdzie szukac informacji jak ja rozpocząć. POmóżcie bo musze coś z soba zrobic.
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajrzyj na pierwszą stronę tego wątku, tam jest napisane, co można jeść w tej diecie. A tu podałam linka do stronki skąd możesz ściągnąć książki z dietą i przepisami KSIĄŻKA DUKANA I PRZEPISY- KLIK
|
|
#2357 |
|
Podróżniczka
|
Witajcie dziewuszki i nasz rodzynku , ktory bedzie to potem czytal :P
Uwielbiam soboty...takie lezakowanie Po tygodniu brania zelixy w koncu sie wykupcialam ![]() Wczoraj zgrzeszylam dwoma drinkami i golabkiem :-/ Jak sie zbiore to pojade sobie do Lidla na zakupki i zaczne proteinki od poczatku. Juz sie nie kroi zadna imprezka wiec powinnam dac rade. Nie wazylam sie, ale czuje sie taka lzejsza. |
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
moniczorek
hmmmm to może od poniedziałq razem z nami zacznij proteinki ?? bedzie raźniej :->
Moja ukochana Córeczka [*] 21tc. Edytowane przez kkama134 Czas edycji: 2009-05-23 o 12:11 |
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=kkama134;12428699]
Cytat:
Ja też od poniedziałku zaczynam... ale właściwie, to chyba od wtorku. Gdyż moja współlokatorka się wyprowadza i ma wódeczkę przywieźć.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 |
|
Podróżniczka
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
no to super powspieramy się
|
#2362 |
|
Podróżniczka
|
Ja ogolnie to caly czas jestem na diecie, tylko zawsze musze ta faze proteinowa popsuć jakis grzeszkiem.
|
|
|
|
#2363 |
|
Przyczajenie
|
JA na pewno zaczynam od poniedziałku musze tylko sposac liste produktów i mam nadzieje ze dam rade z wasza pomocą
|
|
|
|
#2364 |
|
Podróżniczka
|
Właśnie wcinam śniadanko ... omlecik z 2 jajek + szyneczka fit i do tego moja ukochana kawusia
mniami...w tygodniu nie mam czasu na takie sniadanka!
|
|
|
|
#2365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa z mlekiem też chcę
Gr! zjadłam już śniadanie: 2 jaja z parówką drobiową i jeść mi się chce
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
no jak chce sie jeść to nie ma przeproś :P
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Podczytuję wątek cały czas. Jestem tu prawie od początku i obserwuje albo obserwowałam zmagania wielu dietowiczek. Dziewczyny poczytajcie a potem pytajcie. I nie miejcie żalu o to, co napiszę, ale aż mnie ściska jak czytam to, co czytam...
Jak chcę się schudnąć to trzeba trzymać się zasad i tyle. Jak zależy na stracie kg to jeść to, co wolno. Ja przez pierwszych 5 tygodni trzymalam się zasad i schudłam około 9kg przez ten czas. Są i takie babki co w 2 tyg po 6kg gubią Czytam wasze posty i mniemam, że żadna z was nie ma mega nadwagi, tylko po jakieś parę kg do zgubienia. nie róbcie tragedii, weźcie się do roboty i z głowy. Nikt was przecież nie zmusza do odchudznia. To wasza decyzja, dla waszego zdrowia i waszego wyglądu i same wiecie dla jakich jeszcze powodów. ja od lutego ciągnę proteiny. ze względu na długośc diety czasem robiłam przerwy, ale ze świadomością, ze zawalam, i że szkoda czasu na zabawę i trzeba powrócić na dobrą drogę. pozdrawiam
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
No więc ja się zaczytam dzisiaj i jutro w tej książce, przygotuję się "jedzeniowo" i zaczynamy w poniedziałek
Oby się tylko udało
|
|
|
|
#2370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest dużo bardzo fajnych przepisów naprawde jest w czym wybierać ![]() Mimee nie denerwuj się,każdy popełnia błedy i na błędach się uczymy,jesteśmy tylko ludźmi więc nie jesteśmy doskonali nie każdy ma taką silną wolę żeby sobie wszystkiego odmówić i zawsze wytrwać w postanowieniu.Nawet sam dr Dukan pisał w książce że miewał kryzys więc to chyba też coś znaczy ;] Pozdrawiam
Moja ukochana Córeczka [*] 21tc. Edytowane przez kkama134 Czas edycji: 2009-05-23 o 14:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Na inne fazy niech Ci inne dziewczyny pomogą
Co do efektów, to jak masz mało kg do zrzucenia, to nie nastawiaj się na bardzo szybki efekt. W pierwszej fazie najszybciej chyba chudną ci, co mają dużo wody w organizmie i ogólnie dużo kg do zrzucenia. Właśnie przeczytałam na jakiejś stronie:
W każdym razie to chyba nie o węgle tu chodzi (bo otręby też je mają), ale o to, że otręby mają więcej białka i więcej błonnika i dlatego Dukan je zaleca. 
a ja jetsem uzalezniona od soku pomdorowego