|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Cytat:
|
|
#2342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
non stop sie myja, sa czysciutkie i pachnace nawet mojemu TZowi juz nie przeszkadza kot w lozku. w ogole dzieki moim kitkom i on pokochal kotki (bo wczesniej nie mial za duzo z kotami do czynienia )Cytat:
no a niestety na to jak ktos wychowa swojego psa wplywu nie mam. do obcego psa nie podejde i nie poglaszcze... za to glaskac moge wszystkie koty tego swiata ![]() Cytat:
sama widze po moich kotach jakie zwierzeta potrafia byc zazdrosne o siebie. trzeba je traktowac rowno, a nie faworyzowac jednego Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-10 o 10:36 |
|||
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
o matko! jak można trzymac psa na podwórku! nienawidzę tego! ja takiego właściecie bym na podwórku posadziłą niech siedzi dziad jeden!
|
#2344 | ||
|
Zadomowienie
|
No działke kupic 100tys plany zrobic iles znowu mury normalnie katastrofa... Ale damy rade
Cytat:
Cytat:
Ktos musi pilnowac zeby złodzieł nie wszedł Ja zadnego psa nie bede faworyzowac jeden i drugo beda kąpane co dwa tygodnie i do fryzjera beda chodzic co jakis czas. Jeden i drugi beda nasze
|
||
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak zlodziej wejdzie na podworku to co z tego skoro wszystko co jest do wyniesienia jest w domu? piesek moze pilnowac rowniez w srodku ![]() moja ciotka nie ma w ogole psa i jakos nie maja problemow ze zlodziejami z reszta jak zlodziej rzeczywiscie bedzie chcial cos ukrasc to zaden pies go nie powstrzyma, chyba ze mialabys 5 rottweilerow.
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-10 o 11:05 |
|
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
No ale on do domu tez bedzie wchodzil kiedy tylko bedzie chciał... o tym właśnie pisesze... Zima tez bedzie z nami spał nie na podwórku. Ale latem jak jest ciepło to spokojnie moze na podwórku byc...
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi sie jednak nie widzi, ze on tak do konca bedzie mial wolny wybor...
|
|
|
|
|
#2349 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA byłam w zeszłe wakacje.Leciałam Aer Lingusem a wracałam Ryanairem(masakra, ale godzina mi pasowała, nie polecam) zapłaciłam 850 zł(chyba ) w dwie strony a bilet kupiłam jakieś 10 dni przed wylotem. M. mi rezerwował i dostaje teraz jakieś maile z promocjami, głównie to tam widzę 20% zniżki, jak chcesz to Ci będę robić fwd tych maili.Bo nie wydaje mi się, żeby zniżki były imienne na tż, bo w końcu kupił u nich tylko jeden bilet dla mnie, bo jemu firma kupowała bilety. A tak poza tym to Irl jest na prawde baaardzo ładna, więc naprawdę polecam a jak macie okazję 'po kosztach' tam lecieć to już w ogóle Cytat:
le ja bym się bała, że to jest podejrzane. Widocznie musi im bardzo zależeć na sprzedaży tego mieszkania. Ja bym zrobiła wywiad wśród sąsiadów, podjechała w okolice wieczorem, bo kto wie czy nie mieszkają tam w okolicy jakieś menele itp. Jak moi rodzice sprzedawali mieszkanie to owszem, proponowali kawę, ale to była rozmowa w obecności babki z biura nieruchomości i nie wchodzili na tematy dzieci itp. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie mam harmonogramu, nie mam fakultetów, dziekanat w tym tygodniu nieczynny a w poniedziałek już zajęcia - czyli wychodzi na to, że w poniedziałek będzie harmonogram, genialnie. Wyobraź sobie, że u nas wybór seminarium odbywa się na zasadzie kto pierwszy ten lepszy, więc też cały rok czatował i po sekunfdzie nie było juz miejsc na seminarium na które ja chciałam się zapisac... Cytat:
Mnie nie zaskakuje kwota 100-150 tys za działkę, takie sa ceny, trzeba się liczyć z wydatkiem 400-500 tyś na dom z działką w stanie surowym zamkniętym. Jozia zanim zaczniecie robić takie ambitne plany to polecam iśc do banku, żeby Wam policzyli zdolnośc kredytową. Cytat:
Odchudzam się od dziś i wymyśliłam sobie diete zupową Będę robiła zupki z mrożonek i sobie je wcinała![]() Oczywiście mama tz mu powiedziała, że przytyłam.NAjlepsze jest to, że czy przytyłam czy nie to ona zawsze mu mówi, że przytyłam ![]() Jozia a w lecie w trzydziestoponiowym upale byłoby Ci fajnie leżeć non stop na słońcu? Jakbys do tego miała futro? Pies to tez jest stowrzenie, tez mu gorąco, tez mu zimno, weź się zastanów czy chcesz katować psa czy dbac o niego. Chyba, że zrobisz mu bude z klimatyzacją to zwracam honor. Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-10 o 11:14 |
|||||||
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam kocham i pieski i kotki
teraz(od 4,5 roku)mam koteczka jest słodki i czyściutki,jak już pisała Lain one się same tak wymyją,że aż błyszczą Samciu pięknie Ci jest w tej grzyweczce ja bym Ci radziła przedłużyć sobie jej żywot jeszcze o te trochę do następnej wizyty u fryzjera a potem zdecydujesz znowu![]() Ja też dziś do fryzjera idę i zastanawiam się nad grzywką,na pewno muszę skrócić z 6 cm włosy bo mam już do pasa i się zrobiły takie ciężkie,nie mówiąc już o tym,że końcówki są okropne;/ Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-02-10 o 11:19 |
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Buu pisz eprzeciez ze jak bedzie chciał byc w d omu to bedzie siedział w domu ale wiem ze duze psy nie lubią siedziec w domu wola chodzic na podworku. wiem jak jest u ciotki pies ma 3 miesiace a dzwi od domu sa otwarte wiec na ganek spokojn ie moze wchodzic ale on nie chce.... U mnie drzwi na ganek tez beda otwrte i jak bedzie chcial to bedzie sobie chodzil. Wiem ze to srworzenie i licze sie z tym....
No mamy zamiar isc do banku zobaczymy. chcemy wybudowac dom ale fundusze na to sa tez potzrebne kredyt sie weźmie i juz jęsli dadza:/.. |
|
|
|
#2352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kot ma taka wyzszosc nad psem, ze sie myje. i dopoki sie nie wypucuje to nie pojdzie spac![]() a ze zagryzaja myszy to wiem, bo nie raz w leci zastaje niespodzianke w przedpokoju szczurow nie zagryzaja, bo szczury sa agresywne. ale juz ptaszka tez nie raz dostalam w prezencie i jeszcze trzeba kotka pochwalic, bo inaczej stwierdzi, ze za malo i pojdzie upolowac cos jeszcze ![]() kiedys to robilo na mnie wrazenie. teraz biore szufelke, zmiotke i wyrzucam jak kot nie patrzy ![]() Cytat:
a na proseminarium zapisalam sie w pazdzierniku cudem - z kolezanka osobiscie uderzylysmy do prof. ze tak bardzo nam zalezy i w ogole na szczescie proseminarium jest roczne wiec na ten semestr juz z automatu bede zapisana a na seminarium pewno rowniez jak juz tu zaczne pisac prace ![]() Cytat:
![]() moja kiedys powiedziala mojemu TZowi, ze ja to chyba bede miala sklonnosc do tycia
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-10 o 11:26 |
|||
|
|
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podetnij, końcówki, zawsze wtedy wlosy sa tkie fajne jak nowe ![]() Cytat:
A co zrobicie jak nie dostaniecie kredytu? Lain tak sobie uświadomiłam, że ja tak mało płaciłam za te bilety, bo euro kosztowało ok. 3,50 wtedy, bo to był lipiec... Cytat:
![]() Ona mu powiedziała jeszcze cos takiego - że jestem ładna z natury(cokolwiek miałoby to znaczyć) ale będe musiała się pilnować...on oczywiście to zlewa, ale ona zawsze musi na mnie wjechać. A dzis pojechała ![]() No ja tez mam takie zapisy na fakultety, w ogóle chodza ploty, że w tym sem mamy mieć wf... Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-10 o 11:37 |
|||
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko w takim razie ta egzotyczna czesc wakacji musi byc albo krotsza albo tansza zeby nam starczylo na ta mniej egzotyczna czesc ![]() Cytat:
![]() w sumie ja na w-f chodzilam na aerobic, co teraz mogloby mi sie przydac, ale zajecia byly kiepsko prowadzone, a zrezygnowac sie nie dalo... dlatego chyba wole sie sama indywidualnie zapisac tam gdzie mi pasuje i gdzie prowadza w fajny sposob. a planuje sie zapisac tylko musze jakas kolezanke wyciagnac, bo w kupie razniej
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-10 o 11:42 |
||
|
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie dostaniemy kredytu to bedziemy wkladac na konto oszczednosciowe i bedziemy trzymac za pas zeby za duzo nie wydac. Mamy z tym dobrze ze mam gdzie mieszkac po ślubie. MAmy dwa pokoje w bloku do dyspozycji i moi rodzice tez swoj pokoj i jeden goscinny wspolny czyli kazdy ma po poltora pokoju. I bedziemy skladac mysle ze rodzice mi napewno pomoga jeszcze... I jakos damy rade....
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jasne,sprawdź sobie różne opcje,żeby Ci wygodnie było.To ja sobie chyba zrobię grzyweczkę ale taką na bok,w razie czego będzie sobie już tak rosła i będzie można ją potem za ucho założyć-dla wygody no właśnie tak się zawsze czuję po podcięciu końcówek-jakbym miała nowe włosy tylko czy te 6 cm starczy?Twoja teściowa to też niezłe ziółko czy ona Ci czegoś zazdrości czy jak?Lain Ty widzę masz podobnie ze swoją-co za baba,jak może tak? |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale własnie mamy jeszcze ta opcje z moimi rodzicami, więc wszystko się okaże w wakacje. Aż sobie obejrzę zdjęcia z Irl, bo mi przypomniałas![]() Ja tez chodziłam na wf na aerobik, fajnie był prowadzony, ale zniechęcało to, że to jednak było przymusowe a nie zawsze chciało się chodzić. A teraz gdyby był ten wf to pewnie będzie basen a jak nie to będe miała zwolnienie. A chcę sie zapisac na aqua aerobic ![]() Szana myślę, że 6 cm spokojnie, chociaz ja bym ucięła 10, i tak masz długie włosy
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-10 o 11:46 |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami Ci ludzie sami ledwo mogą przeżyć z pieniędzy, które dostają a co dopiero zwierzaki. Mimo wszystko moim zdaniem pieskowi jest już lepiej w budzie i z resztkami jedzenia (np. namaczanym chlebem), które dostaje regularnie, niż jakby miał koczować nie wiadomo gdzie. I wkurza mnie czasami myślenie ludzi, którzy mają wszystko podane pod nos, że inni ludzie są tak okrutni, bo piesek sobie w budzie siedzi
|
|
|
|
|
#2359 | |||
|
Zadomowienie
|
Elitka, Samoa też bym podejrzewała coś, jeśli byliby to obcy ludzie, tylko że my jesteśmy w takiej sytuacji, że właściciele absolutnie nie są dla nas obcymi ludźmi
Są znajomymi mojego dziadzia i do tego rodzicami mojego kolegi, poza tym uwielbiają moją przyjaciółkę no i nie było to pierwsze spotkanie z nimiCytat:
ale szkoda, że się mama wygadała![]() Cytat:
szczęściara![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi jeszcze o ten ZAIKS to moim zdaniem to powinno być zmartwienie orkiestry
|
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na wf chodziłam na taki typowy na studiach i na tym wfie.. Graliśmy w noge z chłopakami z roku
![]() ![]() cyrk był nieziemski, zwłaszcza jak oni się bali nawet otrzeć o nas żeby nam krzywdy nei zrobić przypadkiem I tym sposobem wygrywałyśmy ![]() Samoa a teściową masz "świetną" Moja to non stop by mnie dokarmiała bo cały czas uważa że tak strasznie marnie wyglądam i że pewnie na tych studiach to nic nie jem Śmieszy mnei to strasznie bo według mnie to mam pare kilka do zrzucenia a nie do przybrania ![]() Szana po mojemu 6cm wystarczy spokojnie To jest kawał włosa przecież A zawsze jakby coś to możesz za miesiąc iść i jeszcze podciąć jakby to za mało było
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciala na aerobic z elementami boksu, ale kolezanka o ktorej mysle zeby ze mna chodzila chyba by tego nie przezyla kondycyjnie. hmm
![]() wlasnie sobie na stronie Ryana zobaczylam ile by nas wyniosl lot w lipcu tam i z powrotem do Dublina i wyszlo, ze za dwie osoby 751zl cool ![]() Cytat:
![]() szkoda tylko, ze dochodza mi co 2 tygodnia zajecia piatek, sobota, niedziela na zaocznych, no ale coz... to byl moj wybor
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-10 o 12:05 |
|
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
Samciu i Gosiu dziękuję za odpowiedź
więc będzie 6 cm![]() Centipede więc jeśli tak to macie szczęście,że macie taką okazję na mieszkanko ![]() Lain super sprawa z takim aerobikiem,ciekawy pomysł z boksem ale ja to bym też chętniej chodziła na taki na basenie jak Samoa pisze
|
|
|
|
#2363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam podane wszystko pod nos, bo widze że do tego bijesz, bo tak sie składa, że moim rodzicom sie pracowac chciało i stać ich na to, zebyśmy ja i mój pies mieli co jeśc i nie cierpieć. Poza tym mój pies nie je psiego jedzenia, tylko rodzice mu gotują. Moim zdaniem na tym polega odpowiedzialność, ze jak juz kupujesz psa/robisz dziecko to jestes w stanie zapewnic mu odpwiednie warunki. Juz w ogóle nie wspomnę o tym, że takie psy z podwórka weterynarza na oczy nie widziały. Cytat:
Bo wyglądało to na prawdę podejrzanie![]() Cytat:
Poza tym ona ciągle strofowała M. ze przytył i mu wystarczy juz jedzenia Juz jej miałam coś powiedzieć, zwłaszcza, że jak przyeszdł tu na studia to był chudzielec z niego, dopiero kuchnia mojej mamy zrobiła z niego normalnego faceta Zwłaszcza, że ona gotowac za bardzo nie umie..Lain a rayanair nie zawisił lotów z krk? W ogóle dzis jest artykuł na onecie, ze zawieszaja loty do Pl Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-10 o 12:16 |
|||
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak cos to najwyzej z Katowic polecimy. rzut beretem, autostrada i jestesmy ![]() edit: "Zlikwidowane, począwszy od najbliższego sezonu wiosenno-letniego, trasy to: Bristol-Szczecin, Bristol-Gdańsk, Bristol-Katowice, Birmingham-Szczecin, Liverpool-Łódź, Liverpool-Szczecin, Liverpool- Gdańsk, East Midlands-Łódź, East Midlands-Poznań, London Luton- Szczecin, Bournemouth-Wroclaw." nie ma mowy o Dublinie i Krk, wiec git
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-10 o 12:25 |
|
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3/4 psów przy budach nie są kupowane. To zwykłe kundle, które się poniewierają po świecie. To już lepiej chyba jak mają dach nad głową i trochę jedzenia w misce, niż jakby miały zdziczeć do reszty i później napadać na ludzi za odrobinę jedzenia. A większość takich ludzi na prawdę samemu nie ma co do garnka włożyć, a co dopiero specjalnie dla psa gotować
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Zimą i jak było ładnie spał w domu na werandzie, latem - w swojej budzie na dworze. Ogólnie nie znałam szczęśliwszego pieska Brakuje mi go, zdechł już ponad dwa lata temu![]() Tak samo uważam, że pieskowi wziętemu ze schroniska jest dużo lepiej, gdy ma "swoją" rodzinę, bez względu czy mieszka na podwórku czy w domu.. A tak a'propos biletów to my cały czas z napięciem obserwujemy kurs dolara... W wakacje wybieramy się do Kanady do ciotki TŻa na ponad miesiąc, nie mogę się doczekać Ale bilety są teraz strasznie drogie, ok 4000 zł za jedną osobę.. A jak ciocia TŻa przylatywała w tamte wakacje do Polski, płaciła nieco ponad 2500 zł :/ Ale nic, lecimy, przygoda życia czeka, potem się będziemy martwić o kasę ;P
Edytowane przez merriel Czas edycji: 2009-02-10 o 12:36 |
|
|
|
|
#2367 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to nie mam wf-u na studiach i powiem Wam, że troszkę ruchu jednak brakuje, a ciężko jest mi się zmobilizować Moja teściowa i babcia TŻ też chce mnie dokarmiać![]() Cytat:
ale już bliżej końca studiów masz niż początku![]() Cytat:
wiesz, że jest nas już 3 na naszą datę? a pamiętam czasy, kiedy byłam biedna sama tylko i czekałam aż się ktoś pojawi![]() Cytat:
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2009-02-10 o 12:38 |
||||
|
|
|
#2368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA jeszcze słyszałam, że od paździrnika ryanair ma nie latać do krk, bo sobie życza za wysokie opłaty. Mam filmiki z irl z półwyspu Dingle, jak chcesz to Ci wrzucę JAk będziecie w irl to koniecznie musicie tam pojechać, to jest najpiekniejsze miejsce jakie widziałam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Ci fajnie z ta Kanadą Ciotka tż była w zeszłe wakacje na półora miesiąca i płacili ok. 3 tys za bilety.
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-10 o 12:41 |
|||
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Centipede to rośniemy w siłę
ja już się nie mogę doczekać...a przynajmniej chciała bym już żeby był styczeń 2010 bo wtedy chcę mierzyć już suknie
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucaj ![]() a to daleko z Dublina? jak wy sie tam poruszaliscie? wypozyczyliscie auto czy autobusami/pociagami? pewno teraz zamiast sie uczyc to bede po necie szukac co by tu w okolicach Dublina zobaczyc ![]() edti: to to Dingle polozone od Dublina 350km? ![]() "Time 04h26 which 00h34 on motorways Distance 351 km which 63 km on motorways" to nie wiem czy sie wybierzemy
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-10 o 12:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

Ale zanim by kupimy działke i wybudujemy dom to troche minie. Zwłąszcza ze tereny pod budowe kosztują od 100 do 150tys:/ Kredyt tu bedzie trzeba wziąść

non stop sie myja, sa czysciutkie i pachnace
nawet mojemu TZowi juz nie przeszkadza kot w lozku. w ogole dzieki moim kitkom i on pokochal kotki (bo wczesniej nie mial za duzo z kotami do czynienia

z reszta jak zlodziej rzeczywiscie bedzie chcial cos ukrasc to zaden pies go nie powstrzyma, chyba ze mialabys 5 rottweilerow.

pełen wrażeń! Niedawno wróciłam do domku. Pamiętacie pisałam Wam o tym, że ważą się nasze kwestie mieszkaniowe?! No i właśnie dzisiaj byliśmy kwestię obgadać z obecnymi właścicielami mieszkania i zrobili nam kolację, deser, winko postawili
ja niedawno wstałam, umyłam główkę i o 13:00 idę do fryzjera

ale ja to bym też chętniej chodziła na taki na basenie jak Samoa pisze