|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere:)
Goldika, wyglada bardzo dobrze
tez spróbuje light golden wobec tego
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
goldika , asiorrr ślicznie dziekuję za fotki
. Przynajmniej w formule VV . Jeszcze muszę się troche pomęczyc z FF i Cashmere .
|
#2343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie Light Golden jest idealny na zimę, teraz jak się opaliłam jest za mało żółty, wcześniej zamówiłam u Faa ten jaśniejszy bo próbka mi pasowała. Teraz zamawiam Light Medium Golden VV, najwyżej będę mieszać z jaśniejszym ![]() A tak wogóle to Ty goldiko i Is macie chyba podobną karnację do mojej bo używamy tych samych kolorów
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Już rozumiem o co chodzi z tymi próbkami za centa!
Na zamówienie można wziąć 5, pewnie się nie załapię, więc zapłacę normalnie 1$. No, załapałam ![]() P.S. Myślę czy samej nie zamówić próbek za centa i wyszłoby 6,05$ za 5próbek razem z przesyłką... Ale nie chce mi się bawić
Edytowane przez skarpetta Czas edycji: 2010-08-25 o 11:11 |
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
srednio obecnie oplaca sie branie tych probek. Bo to jest 5probek w cenie 1cent za te 5sztuk. wiec jakbys sama chciala to bys zaplacila 6,01$.
Ale z obecna znizka za 1probke placisz 0.65$ a za wysylke w zbiorowym grosze pewnie wyjda. Ok dziewczyny upewnilyscie mnie ze Light Golden mi pasuje wiec biore dwa bigi i finiszera do tego jestem akurat po wyplacie ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
a tutaj chcialam po prostu zobaczyc czy podklad sie odcina czy nie bez wzgledu jak aparat przeklamie kolor skory widze, ze dziwacznie to napisalam ale mam nadzieje ze zrozumialedorzucam bardziej realistyczne zdjecie, tamto poprzednie za bardzo w roz wpadalo, ja mam zdecydowanie wiecej zoltych tonow, to zrobilam tego przy oknie i nie majstrowalam z kolorami, ale i tak widze ze troszke przeklamuje... nie wiem dlaczego ale moj aparat nie wylapuje zazwczyaj mojej zoltosci i zazwczyj robi ze mnie cos bardziej rozowego. Edytowane przez goldika Czas edycji: 2010-08-25 o 11:28 |
|
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dylemat jaką formułę brać? Przeczytałam trochę, a i tak nie umiem postawić werdyktu. Ktoś mi w tym pomoże? Wystarczy zwykła subiektywna ocena na temat formuł FF i VV. Boję się wziąć FF, bo ponoć łatwo o maskę.
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
jezeli wybierasz miedzy VV i FF to dziwne bo to dwie skrajne formuly. VV do skory normalnej/tlustej a FF do normalnej/suchej. Ustal jaka masz skore i do niej dopasuj formule
|
|
|
|
#2349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
VV dla tlustych cer, dobrze kryje, daje mat, nie calkiem plaski, ale mat, trzyma w ryzach tluscioszkow luminesse tez dobrze kryje, ale nie plaskiego matu, lekko rozswietla, baardzo lekko, tez trzyma cere w ryzach, dla mnie ideal cashmere juz bardziej rozswietla, troszke mniej kryje edit: jesli chodzi o maske to lumiere chyba ciezko zrobic maske, nawet w ciemnosciach:P przynajmniej ja tak mam.. Edytowane przez AliMa5 Czas edycji: 2010-08-25 o 11:48 |
|
|
|
|
#2350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raczej tłusta, więc VV, ale kusiła mnie jasność FF, gdyby VV fair byłby za ciemny ![]() Ale dziękuję bardzo ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Po Twojej opini chyba skuszę się na luminesse Ale jest to rozświetlenie a nie błyszczące drobinki ?
|
||
|
|
|
#2351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja biore VV i chcialam cashmere... teraz mysle nad lumi... ale nei chce rozswietlenia
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
hmm.. mnie lumi rozswietlilo a cashmere jeszcze bardziej dlatego nie polubilam cashmere. nalozylam teraz na reke i nawet takie mini drobinki dostrzegam po przypatrzeniu sie.
|
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam Cashmere i VV i obie lubię
Mam skóre tłustą/mieszaną i VV daje bardziej matowe wykończenie, ale Cashmere u mnie absolutnie nie jest jakąś mocno rozświetlającą formułą (nie lubie błysku na całej twarzy). Daje po prostu leciutki, zdrowy glow. U mnie np. matte EDM w ogole sie nie sprawdzilo, bo godzinie wygladalam okropnie i się świeciłam, a Cashmere daje radę cały dzień Gdybym miała więcej wolnej kasy to na pewno bym zamówiła :P Czekam na jakąś jesienną promocję -50% :P
|
|
|
|
#2355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie ja też jestem przeczulona na błysk
Ale Cashmere nie daje go, po prostu to takie satynowe wykończenie Jak widać na różnych osobach ta sama formuła daje inny efekt
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna prośba co do odcieni
jakie będą najlepsze ?Załącznik 3359811Załącznik 3359812
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie lubie blysku na calej twarzy
obecnie stosuje glownie Lumiere Cashmere, czasami tylko mazne sie Lucy lub Lauressem (zreszta u mnie to tak jest, ze okresami kraze wokol tych firm na zmiane). Cashmere kryje w miare dobrze (oczywiscie co trzeba zakryc korektorem to trzeba), nadaje skorze zdrowy wyglad, bez plaskiego matu.po FF cera wyglada podobnie. VV nie polubilam, sciagal mi skore i wlazil w pory, tworzyl maske. przy Cashmere nic podobnego sie nie dzieje. |
|
|
|
#2359 |
|
Konto usunięte
|
Ja się chyba poddaję i rzucam FF, bo wygląda jakoś nienaturalnie na mnie. Dziś nie chciałam ryzykować złego wyglądu i wolałam użyć Afterglow, bo mniej problemowo z nim, a kryje chyba bardziej. W miseczce miałam trochę nasypanego Lumiere i zapomniałam go wyrzucić, przez co maźnęłam nim pod nosem i od razu jakaś taka tapeta :/ Musiałam zetrzeć chusteczką.
Mam doła Wszystkie podkłady dopiero zamówione (i nie wiadomo, czy będą w ogóle dobre), a ja nie mam czego używać (jedynie Afterglow- a chciałam coś satynowego). Jak ja nie lubię tyle czekać.To się wyżaliłam
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
ho-ho-ho!
potrzebuję Waszej pomocy chcę wziąć sobie podkład z koleżanką w tych specjalach - dwa taniej - i nie wiem na jaki kolor się zdecydować mam w EDM Light Medium (ciut za ciemny, ale nie narzekam) i w Blusche - Colombian Pomożecie mi dobrać? Brałabym formułę dla cery tłustej - velvet pierwszy EDM, drugi Blusche Może Light beige byłby odpowiedni? sama nie wiem ![]() a może light medium cool?
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2010-08-26 o 13:09 |
|
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;21638954]Ja się chyba poddaję i rzucam FF, bo wygląda jakoś nienaturalnie na mnie. Dziś nie chciałam ryzykować złego wyglądu i wolałam użyć Afterglow, bo mniej problemowo z nim, a kryje chyba bardziej. W miseczce miałam trochę nasypanego Lumiere i zapomniałam go wyrzucić, przez co maźnęłam nim pod nosem i od razu jakaś taka tapeta :/ Musiałam zetrzeć chusteczką.
Mam doła Wszystkie podkłady dopiero zamówione (i nie wiadomo, czy będą w ogóle dobre), a ja nie mam czego używać (jedynie Afterglow- a chciałam coś satynowego). Jak ja nie lubię tyle czekać.To się wyżaliłam [/QUOTE]a ja dopiero co napisalam ze Lumiere Ci pasowalo... moze masz zly dzien. czasem mam takie dni ze nic mi sie geby nie trzyma albo wszystko robi maske, nawet te sprawdzone.. w luminesse albo w cashmere masz swietna satyne, wymarzona satyna
|
|
|
|
#2362 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Tylko, że my jeszcze nie złożyliśmy nawet |
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Jestem groszek... ;)
|
o tu jest
![]() http://www.lumierecosmetics.com/prod...ns-348-43.html a tu wszystkie speciale ![]() http://www.lumierecosmetics.com/cata...ials-43-1.html a jednak dla mnie light golden VV za mało żółty, chyba kupię żółcień żelazową i dodam
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu coś dla mnie. ![]() Chyba się skuszę na jakiś zestaw,zwłaszcza,że bardzo lubię podkłady Lumiere. I róże. Dziewczyny,macie porównanie pomiędzy pędzelkami z EDM i Lumiere? |
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba znalazlam podklad dzieki podpowiedziom
![]() wiec naa wiosne uzywalam edm light neutral a z lumiere bedzie to light medium neutral. (vv) lato z edm FLN za to z lumiere na ta chwile dobry wydaje sie light medium warm(vv) zobacze jeszcze jutro za dnia ( dopiero probke dostalam ) i wyedytuje jak cos![]() na zime uzywalam z edm linen- teraz z luniere bedzie to light neutral(vv)
|
#2367 |
|
Rzabbocop
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;21638954]Ja się chyba poddaję i rzucam FF, bo wygląda jakoś nienaturalnie na mnie. Dziś nie chciałam ryzykować złego wyglądu i wolałam użyć Afterglow, bo mniej problemowo z nim, a kryje chyba bardziej. W miseczce miałam trochę nasypanego Lumiere i zapomniałam go wyrzucić, przez co maźnęłam nim pod nosem i od razu jakaś taka tapeta :/ Musiałam zetrzeć chusteczką.
Mam doła Wszystkie podkłady dopiero zamówione (i nie wiadomo, czy będą w ogóle dobre), a ja nie mam czego używać (jedynie Afterglow- a chciałam coś satynowego). Jak ja nie lubię tyle czekać.To się wyżaliłam [/QUOTE]czasem najlepiej dobrany podklad potrafi byc kaprysny ![]() Dla mnie podstawa jest nawilzenie skory, jesli gdzies jest przesuszona to podklad potrafi sie zwazyc (niemineralny rowniez) Podklady w bardziej kryjacych formulach (jak FF Lumiere) sa jakos szczegolnie wrazliwe na nawilzenie skory, u mnie wygladaja tez lepiej nakladane kabuki i w mniejszej ilosci a czasem daje rade jedynie metoda stemplowania, bo przy rozcieraniu robia bardziej widoczne |
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
noooo dzis jest fantastycznie
wczoraj wieczorem probe robilam koloru light medium warm wydawal sie dobry dzis sie upewnilam mam zamiennik dla mojego edm;Dfoto robione ok 2h po nalozeniu podkladu mam formule vv i mam wrazenie ze kryje lepiej niz edm int. i jest bardziej kremowy;D podoba mi sie ;D nalozylam 4 warstwy lub 3 (?) juz nie pamietam;Dna policzkach tez lumiere ditto '0' https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1282908503 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1282908503
|
#2369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie dość, że ładna, to makijaż idealny
|
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jedwabiu z kolorwki sie pieknie trzyma;Djeszcze potestuje go i big pewnie do mnie przyleci;D aahhaaaa zeby nie bylo photoshopem tylko zrobilam kadr i literki
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.

.

?

. Tylko, że my jeszcze nie złożyliśmy nawet