|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-11-14 o 13:49 |
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie tez pomyslalam, ze dzieki kukis , a nie przez nią
tez bym chciala bez tych klatek miec moje krolaski, ale psy..... i jeszzce nie mamy wszytskich drzwi
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Groszku jak tam żwirek pelletowski się sprawuje ? mi już się kończy i muszę się wybrać po nową dostawę ![]() przydźwigałam od siostry foremki do babeczek teraz trzeba pomyśleć co tu do nich powkładać.
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie formy, takie zwykle, czy jakies smieszne zwierzaczkowe
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czym to napchać ![]() ja miałam worek 10 kg od sierpnia Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-31 o 14:36 |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
Potwierdzam
![]() Jak mnie tu dawno nie było... Krowa118, co do wyściełania klatki to musisz pokombinować, możesz położyć kawałek jakiegoś dywaniku, mały kocyk, czy ręcznik i zobaczyć czy króliczek będzie się na tym kładł, jeśli będzie odsuwał i skopywał i kładł się na plastiku to zabierz to po prostu. Moje potwory nie akceptują żadnych kocyków, zawsze przed położeniem się do czysta zgarniają sianko i kładą się na czysty plastik. Też kupiłam ostatnio wildlife i zdecydowanie bardziej im smakuje. Stefan ma w piątek kastracje, boję się...
|
|
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
No musze pokombinować. Kupiłam już żwirek i tą karme - granulat ale nie za bardzo chce ją jeść :/ Mam nadzieje że się przyzwyczai. On może jeść samo sianko? Bo tego jakoś nie je.
Przejechałam dopiero: 32 000km ![]() "Jeździć szybko nie znaczy jeździć dobrze" Edytowane przez krowa118 Czas edycji: 2009-11-14 o 19:17 |
|
|
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co u Ciebie ?trzymam za Stefulka ![]() moj Julek tez nic nie lubi w klatce ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym jeszcze kupiła suszki różne z Zuzali a co za granulat kupiłaś ?tutaj masz listę ziółek które możesz kupić http://www.zuzala.com/?p=ziola_i_smakolyki ja większość sama suszę latem Moje baby już w piecu Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-11-14 o 19:56 |
||
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Zmieniłam mu te trociny na granulat w pon upiorę kocyk to mu położę. Trotki dałam w kąciku do sikania ale to drobinkę. A od pon w ogóle ich już nie będę używała. Do domku włożyłam mu troszkę sianka.
Granulat dla gryzoni z Vitapolu. Jest na tej stronce którą podała któraś wizażanka. Na razie troszkę dziobnął Co do imion to też mi się podoba Stefcio, ale moja mam nie lubi jak się daje imiona ludzkie zwierzakom wiec myślę nad czymś bardziej króliczym ![]() Te suszone smakołyki widziałam w zoologicznym dziś, ale jeszcze o nich nie czytałam i nie chciałam kupować zeby znowu się nie okazało że to mu szkodzi. Kupię następnym razem, jak pojadę po kuwetę.
Przejechałam dopiero: 32 000km ![]() "Jeździć szybko nie znaczy jeździć dobrze" Edytowane przez krowa118 Czas edycji: 2009-11-14 o 20:09 |
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
Granulat z Vitapolu - zawsze lepszy niż mieszanka, ale ja bym jednak go zamieniła na jakiś inny (nie z Dako-Art), bo nie jest najlepszy
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Hmm a dobry jest ten vitakraftu? takie okrągłe granulki jakby?
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
to moze imie z bajki, albo poszukaj w necie
![]() a w ogole jak sie nieraz zdrabnia to nie slychcac jak normalnr, ja na swojego stefana mowilam czesto stefrok ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- ja podaje z Versele laga Cuni complete i Cuni Pro, na przemian .
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
podaj pełną nazwę z pudełka
czyżby rollis ja swojego też na początku karmiłam Vitapolem myślę, że możesz skarmić pudełko, a potem inny dokupisz |
|
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
Vitakraft - jest ok, ale ja bym go nie kupowala, bo to zdzierstwo
Za wysoka cena jak na swoją wartość. Kup jakiś granulat z Versele Lagi.
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogole to królika nie trzeba granulatem karmić
mi się wydaje, że to tylko nabijanie kiesy dla sprzedawców tych karm króliki w naturze nie jedzą granulatu i żyją jakoś
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam że żwirek z carrefoura pasuje mi bardziej niż pinio
![]() miałam ten żwirek, zaledwie jedno opakowanie i bardziej mi przypasował. jest jakiś lepszy, lepiej chłonie. już nie chce więcej pinia, a jedno i drugie to chyba ten sam producent :P
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba Anka poszukać Tobie jakiegoś pelletowca to zobaczysz ,że i tak przepłacasz za ten żwirek
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
Ja granulat podaję, gdyż nie jestem w stanie zapewnić tak wartościowej zielonki jak w naturze. Podaję mieszając Wildlife i Cuni Complete, chociaż Groszek dużo bardziej woli Wildlife, który najpierw wyje, a na końcu zjada CC. Próbowałam kilku granulatów - Cuni Pro nie ruszy, podobnie jak Cuni Duo.
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Akurat nie widziałam tych o których piszecie, ale spisałam nazwy i zobaczę w drugim zoologicznym.
Dziś z vitakraftu widziałam te rollis i vita special balance, ale nie widziałam czy są ok to kupiłam małe opakowanie tego vitapolu. On ma na pudełku napis energy + ale w sumie nie pisze dokładnie o co chodzi.
Przejechałam dopiero: 32 000km ![]() "Jeździć szybko nie znaczy jeździć dobrze" Edytowane przez krowa118 Czas edycji: 2009-11-14 o 22:14 |
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie jestem zwolenniczką kupowania przez neta, nigdy nic nie kupowałam. Musze szukać w zoologicznych.
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wychodzi o wiele taniej, o ile się kupuje "hurtowo" ![]() Trzeba tylko jeszcze na odpowiedni sklep trafic Ja zawsze sprawdzam w paru sklepach, daję do koszyka to samo i potem patrzę, gdzie najtaniej wychodzi razem z przesyłką.
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
Niestety mój królik chyba bardzo polubił trociny bo siedzi na domku i nie podoba mu się ten żwirek, choć w zoologicznym włąśnie taki miał w akwarium. Ja sie chyba nie nadaje do opieki nad królikiem, co nie zrobie to źle.
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
Przestań, nie ma źle
Możesz dać na żwirek trochę trocin, żeby było bardziej miękko, nie ma problemu Ważne jest tylko, żeby trocin nie bylo na powierzchni całej klatki, no i w kuwecie nie same trociny, bo nie wchłaniają wilgoci ani zapachu. Dodaj zdjęcie, jak to wygląda.
Nie mogłem w to uwierzyć, lecz Ty wiedziałaś już, Że to śmierć odwiedziła nasz dom. I krzyczałem - nie zabieraj Jej, Zostaw Małą, zostaw proszę cię, Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie... Edytowane przez kukis Czas edycji: 2009-11-15 o 00:28 |
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Ja moim królom daję trociny na żwirek, bo im miękko w łapki
Arystokracja ![]() A że mają zagrodę, a nie klatkę, to też im to nie szkodzi, bo cały dzień w kuwecie nie siedzą
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie dawała wcale trocin, bo jeszcze się przyzwyczai i wtedy będzie bieda
![]() a na domku siedzi, bo to dobry punkt obserwacyjny zauważyłam ,ze samcom się zdarza siusiać poza kuwetę, a samicom nie ![]() tego żwirku też nie można sypać na całą klatkę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

.... 

teraz trzeba pomyśleć co tu do nich powkładać.

za Stefulka 

Za wysoka cena jak na swoją wartość. Kup jakiś granulat z Versele Lagi.