PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 21:57   #2341
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Cytat:
Napisane przez alexa1307 Pokaż wiadomość
Miedzy moimi facetami jest 4 lata roznicy i teraz twierdze ,ze polowa albo chociaz rok bylaby odpowiedniejsza bo co chwila sa awantury,chlopaki sie po prostu nie dogaduja

to tak jak miedzy mna a moja siostra

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:02   #2342
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
wiem wiem,ze kazdy porod jest inny i nie ma co sie zadreczac.
ale ja sie boje,ze dlugo bede rodzila i jak bede miala dzidzie wypchac to juz nie bede miala sily a co najgorsze to jeszcze zemdleje
ale tyle kobiet juz to przeszlo.....
to mnie rozbawials
nie bedzie az tak zle ,na wypchniecie kochana zawsze znajdziesz sile sama pewnie bedziesz pchala,zeby szybko miec to wwszystko za soba ja bynajmniej tak robilam i pomoglo

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
to tak jak miedzy mna a moja siostra
Teraz sie pewnie dogadujecie ale wczesniej pewnie tez sie awanturowalyscie choc nie powiem,ze taka roznica jest zla,zwlaszcza dla mamci
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:10   #2343
agnieszka09
Wtajemniczenie

ALEXA hmmmm nie doswiadczona jestem w porodach
to bedzie nowosc
kurcze a mowilam mojemu jak cos to ja nosze ciaze ale Ty rodzisz.i co znow ja wszystko

kiedys sie nie dogadywalysmy.ale teraz jest super i wcale tak tej roznicy wiekowej nie widac.a najzabawniejsze jest,ze takze jest w ciazy.,o miesiac wczesniej zaszla

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2009-11-18, 22:13   #2344
Sensuel
Wtajemniczenie

alexa,a ja sobie tak od jakiegoś czasu myślę,że po mimo wszystko fajnie jest mieć dzieci tej samej płci.Bo 2 chłopaków jakoś bardziej się dogada niż siostra i brat.Albo ja się już sama pocieszam ??Chociaż nie wiem czy byłabym aż taka szczęśliwa jakby mi na tym ostatnim USG 1.12 powiedzieli,że jednak jest girl .Ubranka mam w zasadzie unisex,bo typowo chłopięcych jeszcze nie odebrałam od koleżanki
Stary 2009-11-18, 22:27   #2345
alexa1307
BAN stały

Cytat:
ALEXA hmmmm nie doswiadczona jestem w porodach
to bedzie nowosc
kurcze a mowilam mojemu jak cos to ja nosze ciaze ale Ty rodzisz.i co znow ja wszystko

kiedys sie nie dogadywalysmy.ale teraz jest super i wcale tak tej roznicy wiekowej nie widac.a najzabawniejsze jest,ze takze jest w ciazy.,o miesiac wczesniej zaszla
Nie jest tak zle kochana uwierz mi
boli troszke,to normalne ale zaczyna sie od boli @ i pomalu rosnie ten bol,to nie jest tak,ze od razu zaczyna bolec jak diabli wiadomo,ze kazdy ma inny prog bolu ale ja jestem straszna panikara,cykorem i strasznie boje sie np igiel a porod przezylam i powiem,ze nie bylo tak najgorzej takze glowa do gory,no widzisz wlasnie malo,ze musimy zajsc,to jeszcze nosic i donosic,a do tego wszystkiego jeszcze urodzic to troszke niesprawiedliwe

powiem Ci,ze extra macie teraz z siostra ,zwlaszca ,ze jeszcze razem w ciazy bedziecie chodzic zawsze jest z kim pogadac i powymieniac sie wrazeniami

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
alexa,a ja sobie tak od jakiegoś czasu myślę,że po mimo wszystko fajnie jest mieć dzieci tej samej płci.Bo 2 chłopaków jakoś bardziej się dogada niż siostra i brat.Albo ja się już sama pocieszam ??Chociaż nie wiem czy byłabym aż taka szczęśliwa jakby mi na tym ostatnim USG 1.12 powiedzieli,że jednak jest girl .Ubranka mam w zasadzie unisex,bo typowo chłopięcych jeszcze nie odebrałam od koleżanki
Powiem,Ci,ze fajnie jest miec 2 synow tak naprawde szczerze,z tego wzgledu ,ze zawsze sie dogadaja mimo sprzeczek,pobawia sie razem,pograja,maja juz wspolne pierwsze tematy,razem wyjda na dwor,naprawde jest wiecej plusow niz minusow Oni sie naprawde potrafia zajac soba w miedzyczasie kiedy sie oczywiscie nie kloca i ja wtedy moge miec troszke czasu dla siebie tak jakby byla parka to kazde sobie pewnie by bylo,dlatego teraz bym sie nie obrazila gdyby byla dziewuszka,ale co by nie bylo wazne aby bylo zdrowe,juz mi chyba tak bardzo nie zalezy
Stary 2009-11-18, 22:33   #2346
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam pozwolcie ze sie przylacze do watku widze tu kilka znajomych dziewczyn jestem w 29 tyg ciazy i jest chlopiec z czegos sie ogromnie ciesze
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:36   #2347
alexa1307
BAN stały

Dobra dziewuszki spadam lulu bo rana musze wstac z chlopakami do szkoly a ostatnio moglabym spac 24 na dobe jutro sie odezwe
kolorowych snow kobietki i do juterka

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
witam pozwolcie ze sie przylacze do watku widze tu kilka znajomych dziewczyn jestem w 29 tyg ciazy i jest chlopiec z czegos sie ogromnie ciesze
Pewnie przylaczaj do nas
witamy i mamy nadzieje,ze bedzie Ci z nami milo sie pisalo
gratuluje synka ja jeszcze nie wiem co bedzie a jestem w 21 moze za tydzien we wtorek sie dowiem a teraz juz naprawde spadam bo maz goni
do juterka dziewczyny
Stary 2009-11-18, 23:08   #2348
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Witamy

Sensuel ja też bym nie chciała rok po roku mieć dzieci .
Ale mam 2 kuzynki - siostry (22,23lata) i między nimi jest właśnie tylko rok różnicy i dogadują się od zawsze świetnie, wiadomo jak były małe, to były między nimi kłótnie i nawet bójki ale teraz mieszkają razem w Krakowie, na stancji i studiują, wspierają się i wyglądają jak bliźniaczki. Dla rodzicow, rok po roku to na początku męczarnia ale dla dzieci to świetna sprawa. Mam też kolezankę która 6 miesięcy po urodzeniu córki postarała się o drugie dziecko i teraz córcia jej ma 3 latka, a synek 2 i jest zadowolona , dzieci już troszkę odchowane i więcej nie planuje
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 06:51   #2349
agnieszka09
Wtajemniczenie

Cytat:

witaj ELCIA
juz 29 tydz ale ten czas leci nie ublaganie.gratuluje synusia

a tak poza tym to dzien doberek wczesnie rano.ja juz od 4 nie spie.juz po sniadanku.moje kochanie dzis skorzystalo z mojego nie spania bo zrobilam mu przepyszne sniadanko

zaraz biore sie chyba za porzadki

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2009-11-19, 08:29   #2350
katarzy
Raczkowanie

na usg wszystko ok!ojcu przeszło ale humo wczoraj mialam okropny za wizyte zaplacilam 100 a 50 za usg tak sobie liczy mój doktorek

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
witamy cie kochana

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

ile już przytyłyście kobietki? moja mama w ciazy 20 kg!jej ja nie chce tyle
katarzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:48   #2351
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam z rana i dziekuje za mile przyjecie ja kurcze wczoraj zasnelam o 4 bo maly tak kopal ze nie moglam usnac a o 7 znowu zaczal no i sie obudzilam i koniec spania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 09:48   #2352
bajka1807
Zakorzenienie

witajcie

katarzy, dzieki za dobre slowa tez juz bym chciala ta fasoleczke, no ale bedzie co ma byc

sensuel nie mierze tylko pod pacha, bo i w pochwie tez i jedna i druga tempka jest podwyzszona, ale nie patrze na to bo tak jak mowisz, przed okresem spada, a ja mam do @ jeszcze 9 dni. ogolnie wyglada na to ze moj organizm szaleje, bo od wczoraj bola mnie piersi, dzisiaj pojawil sie lekko brazowy sluz. wiec chyba moj organizm stara sie wrocic do normy po odstawieniu plastrow. wczoraj wybralam sie do gina, ale pocalowalam klamke bo akurat 18 listopada miala nieczynne wrrrr :/

ale ogolnie powiedzcie mi jak mam sie nie nakrecac.... wczoraj po miesiacu wrocil moj wspolokator i dzisiaj rano widzac jak zapalam papierocha ( nie jechac mnie za to bo nie pale nalogowo ) mowi do mnie:
M: ejjj czemu ty palisz skoro jestes w ciazy??
Ja: co ty pleciesz, nie jestem w ciazy, w ogole skad ci sie to wzielo?
M: no przeciez to widac ze jestes w ciazy! widac to w twoich oczach i w ogole kobiety w ciazy sie zmieniaja...

wiec same widzicie, zdolowac sie normalnie idzie.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 09:54   #2353
Sensuel
Wtajemniczenie

Dzień doberek

Ja tylko na chwilę,bo idę obiad robić i ciasto jakieś
Elcia....witamy i tutaj kochana.Ale ten czas leci,co??Dopiero co zastanawiałyśmy się,czy Twoje objawy to ciąża czy nie ciążą .A to już prawie na wylocie jesteś

Katarzy....ja w pierwszej ciąży przytyłam 33kg ,ale po jakiś 2 latach zrzuciłam to z nawiązką ok 8kg.Moja mama przytyła ze mną 12kg.A ja teraz mam już chyba 12kg na +.Oby tylko 20kg nie przekroczyć .Zbyt duża waga nie jest dobra dla nas i dla naszego malucha.

Dziś na obiadek schabik ze śliwkami ,fasolka szparagowa z bułką tartą,ziemniaczki a na deser ciasto z jabłkami (ale nie jabłecznik).
Muszę też wstawić pranie

No to do usłyszenia później

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
witajcie

katarzy, dzieki za dobre slowa tez juz bym chciala ta fasoleczke, no ale bedzie co ma byc

sensuel nie mierze tylko pod pacha, bo i w pochwie tez i jedna i druga tempka jest podwyzszona, ale nie patrze na to bo tak jak mowisz, przed okresem spada, a ja mam do @ jeszcze 9 dni. ogolnie wyglada na to ze moj organizm szaleje, bo od wczoraj bola mnie piersi, dzisiaj pojawil sie lekko brazowy sluz. wiec chyba moj organizm stara sie wrocic do normy po odstawieniu plastrow. wczoraj wybralam sie do gina, ale pocalowalam klamke bo akurat 18 listopada miala nieczynne wrrrr :/

ale ogolnie powiedzcie mi jak mam sie nie nakrecac.... wczoraj po miesiacu wrocil moj wspolokator i dzisiaj rano widzac jak zapalam papierocha ( nie jechac mnie za to bo nie pale nalogowo ) mowi do mnie:
M: ejjj czemu ty palisz skoro jestes w ciazy??
Ja: co ty pleciesz, nie jestem w ciazy, w ogole skad ci sie to wzielo?
M: no przeciez to widac ze jestes w ciazy! widac to w twoich oczach i w ogole kobiety w ciazy sie zmieniaja...

wiec same widzicie, zdolowac sie normalnie idzie.

Pal sobie tak długo,aż nie zobaczysz II kreseczek.Ja tak robiłam.Nawet poszłam zapalić w przerwie jak robiłam test przed sprawdzeniem go i po sprawdzeniu,bo w szoku byłam,że jestem w ciąży
Na takim etapie to dziecku nic się nie stanie od palenia,kobiety nieraz do 3 miesiąca nie wiedzą że są w ciąży i palą.Także wydaje mi się,że spokojnie do testu możesz sobie palić
Stary 2009-11-19, 10:08   #2354
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

sensuel dokladnie ten czas szybko leci dopiero co testowalam a tu juz 29 tydzien
katarzy ja jak na razie przytylam 10 kg zobaczymy ile bedzie jak dobije do konca
Stary 2009-11-19, 11:00   #2355
alexa1307
BAN stały

Cytat:
witam z rana i dziekuje za mile przyjecie ja kurcze wczoraj zasnelam o 4 bo maly tak kopal ze nie moglam usnac a o 7 znowu zaczal no i sie obudzilam i koniec spania
To witaj w klubie
moje dzieciatko tez zaczyna kopac poznym wieczorem a konczy w nocy
i przez malucha nie moge sie wlasnie wyspac porzadnie

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
sensuel dokladnie ten czas szybko leci dopiero co testowalam a tu juz 29 tydzien
katarzy ja jak na razie przytylam 10 kg zobaczymy ile bedzie jak dobije do konca
Ja dopiero 21 tydzien a juz przytylam 10 kilo tylko,ze mi to bardzo pasuje bo kazdy kilogram u mnie jest bardzo mile widziany

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 11:13   #2356
Sensuel
Wtajemniczenie

Alexa...już 10kg +,no no dobrze Ci idzie.Skoro tyjesz tzn ze wszystko musi być już OK,i chwała Bogu.

Ja już ciacho mam w piecyku,pranko wstawione i muszę tylko ziemniaki obrać bo schabik się marynuje

Będę po troszku zaglądała i czytała co piszecie.
Stary 2009-11-19, 11:16   #2357
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzy Pokaż wiadomość
na usg wszystko ok!ojcu przeszło ale humo wczoraj mialam okropny za wizyte zaplacilam 100 a 50 za usg tak sobie liczy mój doktorek
ile już przytyłyście kobietki? moja mama w ciazy 20 kg!jej ja nie chce tyle
No to liczy sobie troszke, cennik ma że hoho. Ja chodzę na nfz, nie stac mnie na prywatne wizyty
Ja jestem w 15 a przytyłam juz 2 kg. Czuje, że teraz to zacznę tyc, bo coraz cześciej dopada mnie ssanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Ja tylko na chwilę,bo idę obiad robić i ciasto jakieś
Elcia....witamy i tutaj kochana.Ale ten czas leci,co??Dopiero co zastanawiałyśmy się,czy Twoje objawy to ciąża czy nie ciążą .A to już prawie na wylocie jesteś

Katarzy....ja w pierwszej ciąży przytyłam 33kg ,ale po jakiś 2 latach zrzuciłam to z nawiązką ok 8kg.Moja mama przytyła ze mną 12kg.A ja teraz mam już chyba 12kg na +.Oby tylko 20kg nie przekroczyć .Zbyt duża waga nie jest dobra dla nas i dla naszego malucha.

Dziś na obiadek schabik ze śliwkami ,fasolka szparagowa z bułką tartą,ziemniaczki a na deser ciasto z jabłkami (ale nie jabłecznik).
Muszę też wstawić pranie

No to do usłyszenia później

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Pal sobie tak długo,aż nie zobaczysz II kreseczek.Ja tak robiłam.Nawet poszłam zapalić w przerwie jak robiłam test przed sprawdzeniem go i po sprawdzeniu,bo w szoku byłam,że jestem w ciąży
Na takim etapie to dziecku nic się nie stanie od palenia,kobiety nieraz do 3 miesiąca nie wiedzą że są w ciąży i palą.Także wydaje mi się,że spokojnie do testu możesz sobie palić
Mogę się wkręcić dziś do Ciebie na obiad? takie dobroci masz, że juz mi cieknie.
Też paliłam papierochy do czasu aż zrobiłam test. A w dzień który mialam go zrobic, odrzucilo mnie od papierosa, nie mogłam go spalic do konca i już wiedzialam że dzidzia będzie
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:54   #2358
bajka1807
Zakorzenienie

tak piszecie o tych obiadach ze juz mi zaczelo burczec w brzuszku. no ale zaradze temu, juz makaronik na wynos leci do pracki razem z pieczywkiem czosnkowym mniam pychotka szkoda tylko ze tak mnie lewa piers nawala wrrrr
Mel B 14/14 ✓
Stary 2009-11-19, 12:14   #2359
zebra666
Zakorzenienie

Elcia miło i tutaj Cię widzie

Ja przytyłam też cos ok. 10 kg

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 12:46   #2360
Sensuel
Wtajemniczenie

atinas.....wpadaj śmiało ,ciacho już upieczone i jest pycha.Łatwe i smaczne .Mięsko dopiero co wstawiłam do piecyka.Kawka mi się już parzy.Zaraz wskoczę do łóżeczka TŻtowi i się zdziwi,że ja w domu,bo wagary sobie zrobiłam.

Ja z synkiem nr 1 chodziłam całą ciążę prywatnie i płaciłam 120zł (po znajomości ) za scan i badanie co miesiąc.Także 150zł to cena standardowa jak na prywatną wizytę.
Tutaj na szczęście jest opieka jakbym prywatnie chodziła,a nic nie płacę.Za to jakbym prywatnie chciała iść to sorry....ale nie stać i mnie by było,bo za wizytę z tego co słyszałam to ok 2000 DKK kasują czyli ok 1000zł za jedną wizytę .Dodam,że stomatolog tutaj jest równie drogi,dlatego ja jeżdżę do PL prywatnie robić to i tak mi po taniości wychodzi w porównaniu z Danią .
Lecę mięsko przekręcić.
Stary 2009-11-19, 14:03   #2361
bajka1807
Zakorzenienie

obzarstwo to grzech .... umieram z przejedzenia czemu tu jest taka cisza
Mel B 14/14 ✓
Stary 2009-11-19, 14:48   #2362
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
obzarstwo to grzech .... umieram z przejedzenia czemu tu jest taka cisza
Bo wszystkie się obżeramy Ja właśnie uraczyłam się mała golonka indyczą. Mmmm kocham mięsko z indyka. Niby mała ta golonka a zjeść jej nie mogłam. Dzięki Sensuel za zaproszonko, kiedyś jak mi będzie po drodze to wpadnę
Teściowa mi czapę na drutach robi
Stary 2009-11-19, 15:14   #2363
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ja tez juz chyba musze zjesc jakis obiad bo mi cos zaczynach w brzuchu burczec chociaz mam ochote na cos slodkiego no ale jutro wizyta w szpitalu kontrolna noi bede mi pobierac krew i sprawdzac poziom cukru i zelaza we krwi wiec nie bede szalec zbytnio dzisiaj
Stary 2009-11-19, 15:21   #2364
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

[/COLOR]Eniggma 18 tydzien to już pewnie brzuszek urósł ??
jest wielki jak piłka

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez alexa1307 Pokaż wiadomość
Teraz to juz zleci szybciutko
i nim sie obejrzysz to malenstwa beda z Toba
wcale kochana nie musisz sie zgadzac na cc od razu ,powiedz im ,ze bedziesz chciala starac sie normalnie rodzic,przeciez nie moga Cie zmusic do cc wiadomo im by bylo tak latwiej ale Ty mlodziutka jestes i moze Wam sie uda naturalnie
będziemy starać sie rodzić SN
boje sie troche tego wszytkiego ale tzreba ogoolnie pozytywne nastawinie itd. i od dzisiaj przestaje narzekać
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:24   #2365
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
jest wielki jak piłka

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

będziemy starać sie rodzić SN
boje sie troche tego wszytkiego ale tzreba ogoolnie pozytywne nastawinie itd. i od dzisiaj przestaje narzekać

No to cieszymy się, że nastawienie masz pozytywne i zaciskamy
Jak się czujesz kochana?
Stary 2009-11-19, 15:25   #2366
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez atinas Pokaż wiadomość
No to cieszymy się, że nastawienie masz pozytywne i zaciskamy
Jak się czujesz kochana?
w miare dobrze. dzisaj nawet chodziłam po korytarzu troszek
Stary 2009-11-19, 15:30   #2367
atinas
Zadomowienie

Cytat:
w miare dobrze. dzisaj nawet chodziłam po korytarzu troszek
To super
A Tż już się odbraził? Zachcianki masz?
Stary 2009-11-19, 15:31   #2368
eniggma
BAN stały

Cytat:
To super
A Tż już się odbraził? Zachcianki masz?
juz przeraszał na kolana hehe i kwaty mi dał łobuz mój kochany

a super secjalnych nie mam zachcianek. ewntualnie coś kiszonego
Stary 2009-11-19, 15:40   #2369
atinas
Zadomowienie

Cytat:
juz przeraszał na kolana hehe i kwaty mi dał łobuz mój kochany

a super secjalnych nie mam zachcianek. ewntualnie coś kiszonego
No ja mięszam strasznie smaki, raz coś kiszonego, za chwilę słonego lub słodkiego
Stary 2009-11-19, 15:43   #2370
eniggma
BAN stały

Cytat:
No ja mięszam strasznie smaki, raz coś kiszonego, za chwilę słonego lub słodkiego
śledzik z nutellą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości