|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
Cytat:
no kuka nie mialam pojecia, chyba gdzie mi sie przeoczylo . Aler potem jak juz naisalam to pomyslalam sobie, ze pytanie moze byc glupie, bo jak to ebdzie cc ? ![]() A o butkach w Deihmannie nikt sie nie wypowie? |
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Marti ja kupuję tam tylko bobasowe, i to raptem 2 pary , o babskich to nic mi nie wiadomo, bo wolę kupić w sklepie polskich producentów, bo mam tańsze i skórzane no i but lepiej dla mnie wyprofilowany
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
od wczoraj non stop ćmi mnie głowa
dziś już dwa efferalgany wypiłam i cały czas czuję dyskomfort. jak wracaliśmy z ikei to myślałam,że nie wyrobię przez to w aucie bo automatycznie mi wtedy niedobrze Iga w kąpieli,zaraz zostaniemy sami i dokończymy oglądać "This is it". Kasiulka PISZ ! |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc babencje
Ostatnio czasu mam jakby mnie bo nie biorę lapsa na kolana dopóki Ola nie zaśnie a wieczorem to ona ma spać.Padła o 21 luks ![]() Jowiszkowa Anisia gratuluję zakończonej aukcji Dziewczyny jak dla mnie te rowerki biegowe to jakiś szokujący wynalazek
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
łyso bez opowieści Kasiulkowych, nie???
![]() Anisia - coś czuję, że zanim Kazik sprezentuje butki wnukowi (jak mniemam ) to już dawno będą mu za małe Marti - ja w deichmannie kupiłam kilka butków dla siebie moim zdaniem to buty na 1 sezon, nie są drogie. ze skóry też tam dostaniesz, teraz całkiem niezła kolekcja Cindy Crawford jest, na obcasiku |
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
po nicku zakonczonym datą urodzin jak mniemam
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba dam sobie spokoj z ogladaniem Herosow. Kaszanka sie z tego zrobila jakas. Nic juz nie rozumiem.
U nas tez pogoda beznadziejna, ale przeciez dzien bez wyprawy na plac zabaw dniem straconym, wiec jedziemy tam codziennie..... Jutro jade sama z Ginem, bo tz juz wraca do pracy. Koniec ferii.
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
wwwooow Poulett szok, juz we wtorek , no to niezle. Pamiętaj zeby po nie załowac sobie przeciwbolowych srodkow. Nie wiem czy pamietasz jak ja opisywalam swoją cc
![]() ale fajne te rowerki biegowe nie miałam pojecia ze cus takiego istnieje. Widac ze juz 2 latki radza sobie swietnie i pewnie potem nie ma problemow z normalnym dwukolowym bo juz trzymaja rownowagę. Tylko zastanawiamy sie z TZ czy na nim dzieciak nie nabawi sie jakiejs wady bioder czy cos, myslicie ze one nie są "niezdrowe"?
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2010-04-15 o 22:25 |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
ten filmik co Ania pokazała z rowerkiem to mi się nie podobał
bo to dziecko wyglądało jakby się męczyło. gdyby siedziało pupą i dobijało się dwiema nogami i utrzymywało równowagę to tak rower z pedałami ją interere tylko jako kolejny mebel po wózku do samodzielnego pchania obejrzałam film do końca. nie byłam nigdy wielką fanką Jacksona ale z przyjemnością wysłuchałam wszystkich piosenek. i jestem pod wrażeniem tych wszystkich przygotowań. rany julek jakie to środki trzeba wydać żeby takie przedstawienie przygotować o kondyncji nie wspomnę, ja bym musiała być na mocnych prochach żeby tak skakać jak ten 50-latek ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- czy wszystkie robicie muffinki z przepisu na roślinach ? powiedzcie czy one bardzo urosną? ile tam ciasta dać? połowę foremki czy 2/3 ? ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- co do porodu Poulette to ja dziś ciąglę myślę o przyjaciółce,która ma cc w poniedziałek. myślę o tym,że to jej ostatni "wolny" weekend (jeśli można pisać o wolnym mając już w domu 1,5 roczną Karinę ) chyba jutro do niej zadzwonię i zapytam czy jest tego świadoma |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku własnie dlatego opyliłam rowerek , bo Miki to nie widział żadnej różnicy w nim a w wózku ot takie coś do przemieszczania
a dziś się nim w domu zajął, potraktował go jako pchacza i tyle ![]() więc rozłożyłam na części i czakam aż małż skołuje pudełko,bo u mnie ciągła rotacja z opakowaniami ja ostatnio robiałam muffinki cytrynowe, bo wolę jasne ciasto to wkładam tam tak 3/4 do foremek coś w tym stylu tylko dawałam kefir , troszkę sody, do tego http://gotowanie.onet.pl/30525,0,1,c...i,przepis.html Jowiszku zadzwoń lepiej z pytaniem jak się czuje, nie dołuj mamuśki ![]() małż mi chrapie za ramieniem, a ja szukam kasku rowerowego dla Mikiego, bo starego nie mogę wcisnąc na czapeczkę Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-04-15 o 23:00 |
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anka a robisz dokładnie według tego przepisu na oko mi się wydaje że z nim więcej roboty aaa i nie jest za suche po upieczeniu jowiszku tak tak nie dołuj mamuśki paulette to nie możliwe że ten czas już przeleciał i pamiętaj to też twój ostatni weekend musisz go spędzić jakoś specjalnie co do tego rowerka to sama jestem ciekawa jak dziecko sobie z nim poradzi czy nie będzie za dużo upadków moi maja taki trzy kołowy do popychania nogami i nie muszą się martwić o utrzymanie równowagi strzeliłam dziś wszystkim i poszłam do mamy na kawę i przy okazji na urodzinową kawę do mojego niesfornego braciszka oczywiście nie obyło się bez kazania które musiał usłyszeć zanim mu złożyłam życzenia gdy przyszłam do domu ok 9 albo i po to oczywiście wszyscy jeszcze krążyli po salonie i kuchni zamiast leżeć w łóżkach |
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
jutro a w zasadzoe dzisiaj
bede w decatlonie żeby wypróbować ten rower to zdam relacje![]() Sama myślałam by sprzedać mój do pchania ale Tymek jeszcze szybko się męczy na dalszym spacerze gdy cały czas sam się musi odpychać. Wtedy zawsze biorę ten rowerek do pchania. hmmm Może jak mu spasuje jutro ten w decatlonie to wystawię na allegro SMOBY co DO MUFINEK TO BEDE W NIEDZIiele robiła, to zdam fotorelacje jakie wyszły ale po czasie jak zaczęłam myśleć o plusach i minusach małych foremek to przeważają plusy po prostu więcej babeczek no ale zobaczymy w niedzielę![]() ok idę spać |
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
no
pisałam przedwczoraj albo wczoraj do ciebie czy jesteś zainterere ![]() Ania mnie też te cytrynowe bardziej pasują. dawałaś kefiru zamiast mleka ? ile sody ? reszta wg tego przepisu ? wstałam po 6, wyspana ![]() Jola kupiłam foremki w Jysku pojedyńcze, to ty chyba je polecałaś. nie trzeba ich natłuszczać ? ![]() w niedzielę zamierzam zrobić muffinki i ciastka z dżemem z ciasta francuskiego
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-04-16 o 07:07 |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
hello
noc fatalna Miki dostał kolejnego kataru nie wiem o co kaman? jak to możliwe, że kolejna infekcja, czyżby plac zabach wychodził Mikiemu nosem? ![]() dziewczyny miałam przepis z jakiejś babskiej gazetki od ciotki na te cytrynowe muffinki dodam do naszej księgi kucharskiej możecie sobie jakoś to zmodyfikować wedle przepisu Afro ![]() a i wystraczyło mi to na 15 kształtnych babeczek z mojej formy
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam przepis, dzięki. widzę,że nie stosowałaś podziału na "suche" i "mokre"
![]() Iga jeszcze śpi, idę wstawić rosół
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
nie to była gazetowa strategia
takie ciastka to prościzna i chyba wychodzą jak to Afro mowiła nawet jak są dwa razy zakręcone łyżką byle proszek i soda byly niezwietrzałe bo pamiętam jak foremki chrzciłam to była masakra zakalczuszków |
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Podobają mi się te rowerki biegowe, ale też zastanawiam się czy Mati by sobie z tym poradziła
![]() Ostatnio w Globtroterze Groverze ( No nic, poczekam na Wasze opinie ![]() Aniu, a może Mikiego jakaś alergia dopadła? Teraz taki czas... pyłkowy
|
|
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja This is it, widzialam w kinie i zobaczylam sobie jeszcze raz na dvd tak w ogole to heloł , ale z przebudzeniem o 6 tylko, ze dzis mam wolne, wiec powiedzialam mlodemu, ze ja jeszcze spie i ma byc spokojny bo inaczej wylot do lozeczka ![]() w ostatecznosci uwalil sie kolo mnie i usnał jeszcze na godzine ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() a widzieć to widziałam
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
ja też coraz bardziej się napalam na rowerek biegowy
takie coś taniego wpadało mi w oko http://www.allegro.pl/item993358825_...y_jezdzik.html może się skuszę, może po domu bedzie nowe zajęcie przynajmniej ![]() ale czekam na relację Judi ![]() Cestusia no sama nie wiem, ale raczej mi to na katar przeziębieniowy to wygląda, nie leci mu woda ciurkiem, tylko troszkę gęściej, no ale nie jestem ekspertką w tej dziedzinie |
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Relacja co do rowerka biegowego może by ć jutro bo nie wiem czy zdążymy dzisiaij jechać do sklepu. Ale bedzie napewno
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
ale tak sobie myślę, czy jak dziecko się tak cały czas odpycha to potem wie jak się pedałuje? czy nię będzie tu jakiegoś zonka ? że nawet na trójkołówce będzie się chciał cały czas odpychać zamiast jechać
to jest jeszcze zasadniczy aspekt moich przemyśleń
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam kiedyś załapią
Moje dziecię ma 3 kołowca a odpycha się nogami tak jest szybciej
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
ależ u mnie wieje, nie mogłyśmy dłużej połazić
![]() gotuję makaron i zaraz rosołek. Iga bawi się nową kuchnię bo niedawno jej skręciłam. na szczęście jest mniejsza niż myślałam
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam zupę z kapusty pekińskiej
ale mniam wyszła łagodna w smaku i karczek udusiłam w papryce czerwonej, z dodatkiem pora z pieczarkami konserwowymi
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię ziemniaki pieczone
ale zmienna pogoda... raz słońce, za chwilę lejeee
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
hej, u nas też masakra jak wieje
oby nam tej chmury z popiołami wulkanicznymi znad Islandii nie przywiało ja oczywiście ubrałam siebie i dziecko bardzo lekko na spacer (bo słońce takie i na temometrze miałam +20 ![]() mi się te rowerki biegowe podobają ale mam podobne obawy jak Anka czy dzieciak potem w miarę szybko zajarzy jak pedałować? a wogóle to mi szkoda kasy na te wszystkie zabawki bo niestety mojej córki nic nie interesuje, niczym się nie bawi więc obecnie te kilka sztuk co posiadam mogłabym bez żalu sprzedać włącznie z rowerkiem ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- hehe, Judi ja też mam dziś ziemniaki pieczone do tego smażony dorsz i buraczki (dla mnie )ja piekę pyrki w całości w piekarniku, każdą nacinam i wkładam liście laurowe, polewam oliwą i posypuję bazylią. podaję z sosem czosnkowym - pyyyycha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

w sumie zdarzaja sie cesarki bez znieczulenia ale tylko w sytuacjach kryzysowych chyba.......
no kuka nie mialam pojecia, chyba gdzie mi sie przeoczylo
dziś już dwa efferalgany wypiłam i cały czas czuję dyskomfort. jak wracaliśmy z ikei to myślałam,że nie wyrobię przez to w aucie bo automatycznie mi wtedy niedobrze
a wieczorem to ona ma spać.

moim zdaniem to buty na 1 sezon, nie są drogie. ze skóry też tam dostaniesz, teraz całkiem niezła kolekcja Cindy Crawford jest, na obcasiku 

o kondyncji nie wspomnę, ja bym musiała być na mocnych prochach żeby tak skakać jak ten 50-latek 
, ale z przebudzeniem o 6