|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
Cytat:
Uniesienie rąk powoduje podciągnięcie sukienki (chyba że jest przyklejona) = widać tyłek. Przechylenie, by coś sięgnąć (np. serwetkę ze środka stołu) = widać tyłek Siadanie = widać tyłek (no chyba że naciągnie się materiał z pleców pod "siedzenie") Założę się, że nie kucasz, wiążac/zapinając buty, więc trzeba się do tego trochę schylić = widać tyłek Dla mnie coś, co nadaje się tylko do stania i chodzenia, jakbym miała kij gdzieś, nie ma racji bytu. Ale wiesz, co kto woli. Pomijam już kwestię gustu. Bo dla mnie to po prostu nieładne i z pewnością mało eleganckie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2342 |
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
Martaakow, fajna sukienka
![]() I zgadzam się co do sukienek zakrywających tyłek w sprzyjających okolicznościach, również co do wieku ![]() Ja lubię mieć coś, co odsłania mi kolana, ewentualnie długość 3/4 uda. Krótszych i tak nie mogę nosić (chyba, że z rajstopami wyszczuplającymi), bo mam grube uda ![]()
![]() |
#2343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I owszem kucam albo siadam do wiazania butów, choc do takiej kiecki raczej tylko szpilki Jak jest dobrzr dobrana to nic sie nie podciaga przy wstawaniu czy podnoszeniu rak, a nawet jak trochę, to zawsze mozna poprawić. Dla mnie milion razy wygidniejszy kroj niz wszelkie olowkowe. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym w życiu nie założyła tak krótkiej sukienki. Zresztą zrobił się offtop niepotrzebny. Niech każdy zakrywa pośladki i uda na tyle, ile lubi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2345 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny. Przysięga w wojsku, mam do wyboru dwie opcje - czarna sukienka - t-shirt z niewielką koronką na dole, czarne rajstopy +ramoneska (czarna lub różowa) lub skórzana spódnica, czarne rajstopy i na górę jakiś t-shirt +ramoneska (czarna lub różowa). Wszystko raczej na luzie, nie na elegancko.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2346 |
Raczkowanie
|
A może wyślij zdj bo tak to ciężko doradzić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też nie umiem doradzić z opisu.
Sukienka + t-shirt? Nie bardzo rozumiem to zestawienie. Wszystko brzmi jak na wyjście ze znajomymi na kawę/piwo. Nie wiem tak naprawdę, jak powinno być się ubranym na przysięgę w wojsku (czyją? kogoś z rodziny? partnera?), ale ja bym chociaż zamieniła t-shirt na jakąś bardziej "elegancką" bluzkę czy koszulę (nie musi być klasyczna biznesowa) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2017-09-21 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne, żeby dobrać coś dla siebie. Ale nie uwierzę, jeśli ktoś powie, że tylko w takiej ultramini wygląda dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu uważam ze sa okazje w których mini ze stonowana gora nie jest wulgarna. Do klubu, na luzniejsze w formie wesele, nawet do teatru na bardziej wspolczesna sztuke. Poza tym odnosilam sie do stwierdzenia ze mino jest niewygodne. Otoz moim zdaniem jest super wygodne. I oczywiście ze nosze tez inne kroje. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że ten offtop warto zakończyć.
Bo nikt mnie nie przekona o braku wulgarności i wygodzie sukienki 2-3 cm za wargi sromowe/pośladki ![]() Jak już powiedziałam - niech każdy odsłania, ile chce. Jak dla mnie można chodzić nawet i w samych majtkach z cyrkoniami, jak ktoś lubi i uważa je za eleganckie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koncze offtop bo mawet nie potrafisz zrpzumiec ze nie probuje Cie przekonac tylko wyrazam swoja opinie, w odróżnieniu od Ciebie w sposob kulturalny. A jedyne do czego przekonuje, to ze krój mini nie dla każdego jest niewygodny. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przysięga w wojsku jest na zewnątrz, więc wybór stroju powinien być chyba oczywisty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
ja wywołałam offa więc go skończę - chodziło mi o pewne zjawisko powszechne w internetach, zwłaszcza wśród aspirujących blogerek modowych. otóż bardzo często widzę kieckę tuż za pupę i podpisy "buziaczki, idę do pracy", "buziaczki, idę na uczelnię"...
i tego nie potrafię zrozumieć - czy to jedynie instagramowa poza, że nie ma w szafie innego ciucha niż 30 cm pasek materiału na biodra, czy one tak faktycznie latają na codzień?! problemem nie jest długość kiecki, bo jak ktoś ma nogi jak anja i umie nosić taką długość, to w to mu graj, ale umiejętność doboru stroju do okazji. (a biorąc pod uwagę, że do mojego biura ze dwa razy panny w takim właśnie wdzianku przyszły na rozmowę o pracę, to sądzę, że to często nie tylko outfit na imprezę w klubie, która rządzi się swoimi prawami i tam faktycznie wolno więcej i wulgarność zaczyna się nieco dalej (z jedną w ogóle nie rozmawiałam, poprosiłam aby dostosowała swój strój do okazji, bo my świadczymy usługi innego rodzaju niż sugerowałby jej strój i wtedy wróciła porozmawiać. z drugą porozmawiałam - miała niebieskie gacie. pracy nie dostała). zupełnie inny temat, to czy ktoś ma faktycznie nogi jak anja, czy mu w takiej długości dobrze, czy umie sobie z taką długością poradzić i czy ta długość nie wygląda kretyńsko przy 15st mrozu i śniegowcach... to tyle. co do przysięgi - ubierz się adekwatnie do pogody. wygodny but to podstawa, chyba że dokładnie wiesz, w którym miejscu jest plac apelowy i masz gwarancje, że nie będziesz brnąć po nierównym bruku.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2017-09-22 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
BAN stały
|
hahaha normalnie padłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Watek jest o uroczystosciach/imprezach/okazjach, a tu nagle dress code na rozmowy o prace. Nie tylko mini sa wtedy nietaktem, ale tez brokat, a nawet wieksza bizuteria.
Blogerki czasem faktycznie sa odciete od rzeczywistosci. Raz jedna dziewczyna przepraszala, ze na zdjeciu sukienka jest zmieta, ale nawet 15min po zalozeniu i przejechaniu samochodem w plener zdjeciowy nie utrzymala jej wyprasowanej. To miala byc reklama tego stroju, a wyszla antyreklama. Anja nie ma ladnych nog, ja juz ktos pyta mnie o opinie. Na plenerowa impreze typu przysiega radze ubrac cieply/nieprzemakalny/nieprzewiewny plaszcz. Ale pod spodem moze byc lekka sukienka, gdyby impreza przeniosla sie pozniej do baru/domowke/restauracje czy inne miejsce. Chociaz zalezy od pogody i tego jak odczuwasz cieplo zimno. Sa ludzie, ktorzy wytrzymaja kilka godzin 10st. w tshircie i ramonesce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2357 |
Raczkowanie
|
Widzę, że cisza nastała to przybywam z pytaniem
![]() Nie wiem jeszcze, co mogłabym założyć pod marynarkę (jest taka krótsza, powiedzmy do pupy, przód trochę dłuższy). Impreza będzie w małej restauracyjce, na jakieś 15 osób. Edytowane przez szmallas Czas edycji: 2017-10-04 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
mimo iż jestem niedzieciata też bywam na roczkach dzieci krewnych i znajomych, ale one mają raczej formułę kinderbalu a nie imprezy dla dorosłych (starzy stoją/siedzą w kuchni i raczą się winkiem, dzieciory pełzają na widoku, co chwila wyciągają któregoś ze staruchów). strój mi się bardzo podoba, ale zawsze na tego typu imprezach wcześniej niż później następowało zrzucenie butów i siad po turecku na dywanie.
zastanów się jaką formułę będzie miała ta impreza i czy nie lepiej zostawić ten strój na randkę ![]() edit: widzę, że dopisałaś restaurację. w takiej sytuacji - jak najbardziej tak. raczej cię bobasy na dywan nie wyciągną ![]()
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2017-10-04 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się tylko bała, że podrapię dzieciaka tymi cekinami z marynarki. Chyba że nie planujesz brać na ręce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie nie będzie to kinder party. Na takich nie bywam, więc dzieci straszyć nie będę
![]() Nie jestem jeszcze w 100% zdecydowana dlatego zapytałam o radę ![]() Myślę, że czarne spodnie i marynarka, a do tego szpilki i koszulka w kolorze, to nie jest zbyt ciemny strój. Na mój styl te cekiny to już sporo, więc z resztą nie będę szaleć. Nie jest to okazja, żeby stroić się jak na wesele. Dzieci na ręce biorę, jak najbardziej. Szczerze mówiąc, nie pomyślałam, że cekiny mogą je drapać, chociaż też nie zanotowałam, aby w moim ciuszku były one "ostre". Dzięki za rady, muszę poprzymierzać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2364 |
Raczkowanie
|
a mnie się to nie widzi zupełnie. I nie chodzi o sam kolor,ale dla mnie ubrania cekinowe to strój typowo na wieczorne wyjście i jakoś nie pasują mi do tej okazji.
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale że różne są gusta, to zwróciłam tylko uwagę, że to też po prostu niepraktyczne na taka imprezę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
Raczkowanie
|
Też uważam, że cekiny są nie na tą okazję. A nie masz innej marynarki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2367 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że mam inne. W czterech różnych kolorach, klasyczne damskie marynarki
![]() Swoją drogą jadąc w weekend pociągiem widziałam panią w jasnych jeansach i opiętej czarnej bluzce w cekiny. To dopiero nie pasowało :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
niedługo andrzejki, sylwester, karnawał więc będziesz miała okazję ją założyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Mi tam pasuje to na roczek w opisanej formie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
edit. nieaktualne
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2017-10-14 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.