|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Siala
jesli on bezustannie placze i jest taki niespokojny to idz i sprawdz. a moze udaj sie do neurologa? moze ma wzmozone napiecie miesniowe i proste cwiczenia przyniosa mu ulge ![]()
#2343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas było na języku, policzkach (po wewnętrznej stronie oczywiście) i na dziąsłach. Są to takie białe plamki. Nieleczone - nie ścierane mogą nawet krwawić (tak powiedziała pediatra). Na początku, gdy nie wiedziałam o co chodzi byłam przekonana ze to tylko osad z mleka. Pediatra przepisała nam na początku jakiś lek + aftin. Teraz wycieram już tylko aftinem. Mówiła aby smarować gdy sie pojawiają. Było juz dobrze i kilka dni nie smarowałam. A to cholerstwo wróciło ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale lipa wyszla tyle km ![]() Wlasnie zapomnialam sie wczesniej zapytac jaki samochod kupiliscie teraz? Mala spi ja tez ide sie jeszcze zdrzemnac, mam nadzieje, ze do 14 bedzie spala z 1 przerwa na papu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry!
ja juz po ochydnym sniadanku-chleb z wedlina z kurczaka jakas kupcza (fuuu). wczoraj najadlam sie wlasnie kanapek z salata bo bylam mega glodna a tu nic nie mozna a dzis czytam ze trzeba uwazac na salate... no masakra zapomnialam Wam napisac, ze wazylam mala i wazy juz 4350 a przy wypisie ze szpitala bylo 2950.Mala ma miesiac i 4 dni, karmie tylko piersia-czy nie za duzo przybiera?boje sie ze wychoduje grubaska.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.wstaje o 6.30 - 7 je 120ml 2. 10 - 130 - je max 150ml 3. 15-16 - je 120ml 4. 18- 19 je max 150ml 5. 2.30 - 3 je 120ml czasem zje mniej, najwiecej 150ml zjada
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-23 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() melduję się na wątku. Na razie tylko na chwilkę bo nie mogę się jeszcze zorganizować. Młody cały czas wisiałby na cycu, a my chodzimy jak zombi. Chociaż dzisiaj w nocy tylko raz wstał. W sumie jest grzeczny bo płacze tylko jak głodny jest. A tak tylko spi albo leży na łóżku i się gapi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Załącznik 3352594 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() W końcu mój brat zabrał swoje dzieciaki i jest spokój ![]() Iga właśnie sobie zasnęła ![]() Dziewczyny, a czemu nie spróbujecie usunąć plesniawek tym moczem?? Trochę to ohydne, ale podobno bardzo skuteczne... Po prostu trzeba zawinąć dziecko w pieluchę tetrową i jak nasika wytrzeć mu tym buźkę... Ja bym na pewno spróbowała. |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
A to moja dzisiejsza Śpiąca Królewna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
anuszka
jaka slicznotka ![]() ![]()
#2352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak was podczytuje ,ale jakos nie mam czasu odpisywac (moje dziecko spi tylko 3 godz. dziennie+ 1-2 godz. na spacerze) . Ogolnie u nas wszystko dobrze. W piatek wybieramy sie do lekarza i na szczepienie. Powiedzcie mi jak wyglada USG bioderek? Nie mowilam wam.. tutaj USG nie robia ,a bioderka sprawdzaja jak dziecko ma 3 miesiace. Dlatego na ostatniej wizycie nasciemnialam jak to bylam mala i mialam problem z biodrami ![]() ![]() I moze ktos mi doradzi.. jak radzic sobie z dzieckiem ,ktore non stop chcialoby ssac cycka? Moj synek nie je 15-20 minut ,ale minimum godzine (nie raz 2). Jak go odstawiam to zaraz ryk. Dlatego albo na sile mu zabieram ![]()
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-08-23 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zadomowienie
|
niezawsze to ja mam takie zawieszenie, że czasem w nocy budze się i zastanawiam czy karmiłam 5 minut temu i przysnęłam czy 3 godziny
![]() itakasia to miłego dnia córy pewnie zadowolone że wkońcu wyjdziecie ![]() aniaa22 ale bym się wkurzyła normalnie ![]() Siala idź idź ale może do jakiejś normalnej a nie tej " dzieci tak mają, że czasem płaczą" Cytat:
Lilka___ witamy ![]() ale słodziutka i jaką ma spódniczke ![]() a ja ide dzisiaj kupić półśpiochy bo zakładam na body z długik rękawem na noc i jest ok. a pajacyków mi się nie opłaca bo mały nieproporcionalny i w kroku ciężko zapiąć ![]() wizyte u pediatry mamy na 15.30 a do dermatologa nie moge się dodzwonić na wszystkie 5 numerów więc nie wiem co oni tam robią :/ Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-23 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
wiolek polspiochy u mnie tez sie sprawdzaja
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
wiolek
moze lekarz pomoze przyspieszyc wizyte u dermatologa u nas polspiochy tez sa super, juz nawet domawialam od tego samego sprzedawacy na allegro bo sa dobrej jakosci i ladne ![]()
![]() |
#2356 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja czytalam ze mozna plesniawki fioleem przecierac. wiecie cos o tym? cudowna ![]() wlasnie dostalam @ ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie. Prababcia wzięła Frania na spacer to chwile mam wolnego.
Boje sie,ze mały ma skazę. Myślałam, ze to potówka ale chyba nie. Jutro ide do lekarza. Franiu przesypia juz czasem ponad 4 godziny w nocy ![]() Jedziemy jutro do gina na 1 wizyte po porodzie. HD tez mam taka szczoteczkę dla niemowląt. Mocze ja w wodzie i myje mu buzie. Trochę sie krzywi ale nie płacze. anuszka śliczną córeczka. Jakie ma włoski! No i ta spódniczka...cudo!! Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-08-23 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Marta trzymam kciuki zeby to nie byla skaza no i za twoja wizyte
![]() misiek od rana ryczy. przysypia na rekach a jak go odloze to po minucie jest wrzask ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem co robic bo dostalam @ i niby powinnam dzis zaczac brac tabletki ale nie zdazylam zrobic badan wiec chyba powinnam sobie odpuscic co? zrobic badania i przy nastepnej @ zaczac brac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tz wraca o 16.30 to zabierze mala na spacer, a ja musze ogarnac mieszkanie i na male zakupy pojsc...a nie chce mi sie sprzatac jak nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-08-23 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2364 |
Wtajemniczenie
|
przechwalilam mala-jak tylko napisalam ze chyba spi, zbudzila sie z wrzaskiem... ponosilam, dalam jesc i polozylam do lozeczka... chyba usnela (tfu tfu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
Adasiek od piatku juz z nami w domku ![]() Stad od piatku mam wizazowe zaleglosci ![]() ![]() We wtorek do kontroli chirurgicznej a dzis bylismy u pediatry po skierowanie do chirurga i od razu bo maly ma katar, ale wszystko jest ok. Wogóle to jakie foteliki do auta polecacie bo mój jest badziewny i trzeba bedzie kupic bo strach z tym jezdzic.... Poza tym zaczeły nam się chyba kolki....czytałam że stosujecie różne cuda ale co jest takie niezawodne ??? U nas na razie masaz brzuszka i suszara poszla w ruch... Zalaczam fotke mojego śmieszka a na ostatnim zdjeciu nasz to ten mniejszy ![]() Buziaki Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-08-23 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
na krzepliwosc i jakies cos tam cos tam z watroba
![]() Cytat:
dziekuje dziewczyny za odp ![]() misiek zasnal ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Rozeznanie
|
ale fajne włoski
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Ja też chcę brać tabletki, też nigdy nie brałam. Podobno są takie, które można brac podczas karmienia piersią
![]() I powiem Wam, że już mi przechodzi ta faza na "niechcenie więcej dzieci" ![]() ![]() Niepokoją mnie trochę te moje odchody. Czasem wylatują duże skrzepy, a chyba nie powinno ich być. I jeszcze w jednym miejscu z rany po cc coś mi się sączy, chyba to ropa ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- papeteria sliczne dzieciaczki ![]() Igusia dziękuje ciociom za miłe słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do fotelika my mamy recaro i jestem bardzo zadowolona. jest porzadny ale i cena niestety niezla co do sposobu na kolke to chyba cudowny nie istnieje. ja daje malemu bobotic i jest troche lepiej ale dalej mecza go baki. tylko ze sa lagodniejsze i juz mniej placze przy pierdzeniu. nasz micho tak sie nie usmiecha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.