|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna Zuzia wymiata, część kolejna, jesienna
Myslicie, ze bede mogla byc obecna przy przesluchaniu? Chyba tak, co?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Tymeno, podziwiam Cię
to nie jest łatwe, ale mam nadzieję, dzięki takim postawom coś się zmieni, że tacy różni zwyrodnilcy pomyślą, zanim kogoś skrzywdzą na pewno się uda ![]() będzie dobrze sama kiedyś przechodziłam z córką przez takie paskudztwo została napadnięta przez narkomankę' łatwiej było udawać, że nic się nie stało też miałyśmy stracha, ale przeszliśmy przez to i nie żałuję ale mi fajnie z kotem pod kocem ![]() a w garnku gotuje się zupa dyniowa edit ozywiście, że będzesz mogła być z synem |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Piers do przodu
|
Oj pamiętam, jak Takuśna przeżywała
![]() Ja też będę miała zupę dyniową i dyniowy placek węgierski z gulaszem z szynki ![]()
#2344 |
Zakorzenienie
|
![]() Wiesz Moniko, pare osób juz mnie pytalo czy wycofam sie z tej sprawy, ze Tymek taki maly i niepotrzebne nerwy. Ale jak juz zaczelam ta sprawe to dociagne do konca. Chce zeby tez moje dziecko mialo poczucie ze trzeba walczyc o sprawiedliwosc i ze to wazne ze mozna liczyc na czyjas pomoc w razie problemów. No i ze trzeba poniesc konsekwencje za swoje czyny. Edytowane przez tymena Czas edycji: 2010-10-11 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Wtajemniczenie
|
Tymcia, dobrze robisz! Gdyby więcej ludzi taką odwagą i konsekwencją w działaniu się wykazywało, to mniej byłoby takich sytuacji, w jakiej znalazł się Twój Tymcio.
Przejdziesz przez to i będziesz potem z siebie dumna!
#2346 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Kurka, odcięło mnie domowo od neta na cały weekend ![]() ![]() ![]() Ale małż twierdzi, że jest siekiera, a jam już przepita ![]() O właśnie, kto podawał przepis na zupę dyniową? Katty? Sąsiad działkowy proponował dorodną dyńkę, to może bym ją jakoś przerobiła. Tymeno, będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Czekam na Ragnarok
|
Joasiaku, Katty -
![]() Lubo - ja się taka ciapa zrobiłam dopiero kilka lat temu i wciąż chcę wrócić do dawnego "ja". Kiedyś to twarda byłam, taka trochę nawet chłopczyca. I nigdy nie płakałam. A teraz to ze mnie klusek taki rozlały się zrobił. No i gdyby to były hormony to fajnie, bo kiedyś w końcu mi je ktoś zmieni. A jak nie hormony to będę szukała dalej przyczyny kluskowatości ![]() A tak poza tym to, żeby nie było - odgryzam się. Może i rozlazły klusek jestem, ale nie daję sobą pomiatać, reaguję tak jak powinnam, dogryzę, odgryzę się itd, tylko w środku to we mnie wszystko później siedzi i w domu się rozklejam, a na codzień to maskuję. A tutaj czasem poskarżę ![]() Tymeno - uważam, że robisz słusznie. Jakie ładne słoneczko wyszło. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2010-10-11 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
to my się już tak długo znamy ? ![]() Cytat:
jak ten placek robisz ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Tymeno dobrze robisz
![]() ![]() Fenris dla Ciebie też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Magnetico, ja zupę dyniową robię różnie, bo czasem dodaję pomidorów, albo papryki, albo ziemnaków i różne przyprawy, mleczko kokosowe, jabłka
ale podstawa to podsmażona na oliwie cebula+czosnek + podsmażona pokrojona w kostkę dynia (pewnie można jej nie smażyć) to wszystko wrzucam na bulion (z kostki, albo własnej produkcji) gotuję do miękkości, miksuję i przyprawiam solą, pieprzem, gałką muszkatołową, imbirem a podaję ze śmietaną, posypaną żółtym serem i czasem grzankami oraz oczywiście natką pietruszki ![]() idę jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Hellol
![]() Cytat:
Gdyby babcia miala wąsy to...wiadomo co ![]() Takie gdybanie jest bez sensu ![]() Nie daj się wpędzić w poczucie winy. Dobrze,że już Ci troszkę lepiej ![]() Teresko ![]() Tymeno ![]() ![]() Margot ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Czekam na Ragnarok
|
Rawito -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Piers do przodu
|
Ja to podstawy zupnej Takuśnej (oj widzisz jak długo się już znamy
![]() ![]() ![]() A placek węgierski to robię tak, że dynię tarkuję na grubej tarce, dodaję podsmażonej cebuliny z czosnkiem, sypię dużo pieprzu, papryki, ciut solę, mąka, jaja i oliwa, mieszam (żeby miało konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego) potem sru do amerykańskiej patelni (dwustronnej) edit: O a next week w Lidlu tydzień grecki ![]() ![]()
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2010-10-11 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane
![]() Teraz zmykam na imprezke firmowa, i koncert Hani Banaszak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Dynię mozna zamrozić (można, nie mozna, ja tam mrożę już pokrojoną w kostkę)
Zupę (podstawę) robię zasadniczo tak jak wszystkie tutaj ![]()
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Ja dynke podsmazam na oliwie, wrzucam do wywaru warzywnego i jak sie podgotuje miksuje zupe blenderem. Dodaje starty imbir, papryczke chili swieza i pieprzu duzo. Do talerza wrzucam sera plesniowego albo do gara topiony. Super rozgrzewa moja zupa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Piers do przodu
|
Mrożę i ja dynię
![]() ![]()
#2358 |
Zakorzenienie
|
Kusicie tą zupą. A ja głodna jestem.
Sama zupę dyniową robię w wersji dość ascetycznej. Podduszam czosnek, cebulę i dynię na oliwie, dopełniam bulionem warzywnym, gotuję, doprawiam tylko wegetą i pieprzem, miksuję. Muszę spróbować wersji z serem. A dzisiaj planuję warzywa po chińsku z ryżem, ale dopiero za jakieś 1,5 godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, nie chcę, żeby było, ze grymasze, to dopiero tydzień. Ale tak: mój niedosłuch został zauważony i potraktowany w taki sposób, ze tydzień temu wróciłam do domu z płaczem. A jak żyję i pracuję nic mi się takiego nie zdarzyło. Dojazd mam ponad godzinę do centrum, cokolwiek bym chciała załatwić po pracy, spotkać się z kimś czy w ogóle, na nic nie starcza czasu ![]() A clou jest takie, ze zostałam skrytykowana za bałagan na biurku, który to bałagan polegał na tym, ze pieczątki nie były ustawione równolegle do krawędzi biurka ![]() No nic, pożyjemy - zobaczymy, a za buziaki dziękuję ![]() Kasiu Tymenowa, też uważam, ze dobrze robisz, że nie odpuszczasz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Poczatek pazdziernika byl dla mnie masakryczny i bardzo pracowity, ale teraz mam tydzien urlopu ![]() ![]() W ramach urlopu nadrabiam tylko ostatnia strone ![]() ![]() Fenris, sciskam mocno i jak echo za dziewczynami powtorze: nie daj sie wpuscic w poczucie winy. Gdy ja jestem zdenerwowana, a mam prowadzic, to najpierw sie uspakajam, a potem wsiadam za kierownice. Kiedys wysadzilam meza i kazalam mu zlapac stopa lub autobus, bo mnie wyprowadzil z rownowagi ![]() ![]() tak w ogole to czesto krzycze i przeklinam w samochodzie na innych kierowcow. Tez tak macie? ![]() Margotko, bardzo niefajnie w tej twojej pracy sie zachowali ![]() ![]() Cytat:
Wiecie Wewatkowicze, ze ja nigdy nie jadlam zupy z dyni ![]() ![]() Szkoda, ze weszlam na wewatek dopiero teraz, bo juz jestem po zakupach, a dynie u nas sa.
![]() |
#2361 |
Piers do przodu
|
Ty kurna co to za firma
![]() ![]() Mariolu nic straconego ![]() ![]() ![]()
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2010-10-11 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Margoto
![]() wysłałam PW |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzym się Margollotto ![]() Cytat:
![]() ![]() Przeważnie to dziwnie wyglada, bo gadam z pasażerem i nagle: Dzie leziesz łachmyto, dzie leziesz?! Albo Ty draniu, znaków nie widzisz, kto ci prawko dał, wujek?! Dla osób nieprzyzwyczajonych to może byc początkowo dziwne ![]() U mnie się dzisiaj gotuje ogórkowa (ogórki przywiezione od mamusi ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
ja z tego siedzenia w domu piekę maślankowe ciasto Vesenki
jeszcze siedzi w piekarniku, ale już pięknie pachnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
![]() Nie będę cytować.ale wszystkich przytulam ![]() Kupiłam w promocji kupon do Domu Sushi,będzie wyżerka ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Niestety, nie żartuję, ale nie jesteś odosobniona w swojej opinii... Komukolwiek o tym opowiadam, twierdzi tak samo. Czyli chyba coś w tym jest ![]() A co do przeklinania to też ostatnio głośno objechałam jednego pacana, który manewrował samochodem na środku chodnika i chyba mu się wydawało, że jest u siebie na gumnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Wtajemniczenie
|
Margotku Kochany, no co za palanty! Słów brakuje normalnie
![]() Katty ma dobry pomysł, podaj co to za firma, to damy im się we znaki! ![]() Mam jednak nadzieję, że przemyślą swoje zachowanie i będzie już tylko coraz lepiej w myśl zasady, że "złe dobrego początki". Ale gdyby jednak mieli się okazać niereformowalnymi bucami, to faktycznie szukaj dalej, po co się męczyć z kretynami. A to bardziej załoga taka palantowata czy kierownictwo?
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2010-10-11 o 15:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
witam,
Tymeno, dobrze robisz. Małgosiu, całuski. Mariolu, ucałuj synka. Winterko, nie pamiętam czy gratulowałam nowej flaszki. jesli nie to gratuluje.
#2369 |
rude jest piękne:)
|
Tymciu dobrze robisz
![]()
#2370 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Matko,kiedy ja to wszystko zużyję ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.