Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 15:31   #2341
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
wiem wiem, ale ja mowie tak samo ze nie znam ani dnia ani godziny
A Tobie powiedzial,ze glowke masz we wchodzie macicy,tzn juz wstawiona czy jeszcze nie???Bo mi sie robi rozwarcie,skraca szyjka a mala jeszcze glowka nie wchodzi i jest "balotujaca"..jesli przy porodzie nie wejdzie to moze byc problem-wlasnie o tym sobie czytam,co w takim wypadku mozna poradzic...wrrr
Stary 2010-11-08, 15:34   #2342
bela14
Rozeznanie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Koteekk-
ja mam na opuszek juz z miesiąc czasu
i az sie przeterminowam.
czuje ból w podbrzuszu i kręgosłupie
jakbym miała mega @ -
a mały niesamowicie ruchliwy i uderza bolesnie
w szyjkę.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:38   #2343
kretencja
Zakorzenienie

Jak się tak przeterminowujecie, to się nawet cieszę, że mam mieć cesarkę planowaną Bo kazali przyjść parę dni przed terminem jak się nic nie ruszy, to do 42 tygodnia chyba nie będą mnie trzymać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:40   #2344
sylwia01485
Zadomowienie

Sereniti- śliczny ten Twój bobasek, śpi jak aniołek
Ja też mam tak z kombinezonem. Mam rozmiar najmnieszy , moja Helenka ma 56 cm, a topi się w tym kombinezonie- myślę, że spokojnie do 3 miesiąca starczy.

Podobnie jak M25 - radzę kupić cieplejsze pajacyki. My mamy bardzo ciepłe mieszkanie, ale mój bobas ma bardzo słabą termoregulację i gdy nie jest wystarczająco ciepło ubrana, od razu marzną jej rączki i nóżki i jest mniej spokojna, szybciej się budzi.

Poruszałyście temat wanienki- ja tu chyba jestem jedyną mamą , która świadomie nie ma wanienki Latem zrobillismy remont łazienki i mamy prysznic z głebokim brodzikiem w kształcie takiej nerki. Tam nalewam wodę i szybko myję moją dzidzię,. zauważyłam też, że nie płacze przy kąpieli, jak jest najedzona- wtedy jej się nawet podoba, a jak jest głodna, to ryczy w kąpieli.

Ja używam wkładek laktacyjnych z Rossmanna i są ok.

Całuski dla nowych dziewczynek i kciuki dla oczekujących
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:42   #2345
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
no wlasnie ja tego nie wiem tak twierdzi moj gin jasnowidz ciekawe.....
mój jeszcze lepszy jasnowidz - stwierdził, że najprawdopodobniej urodzę 4 dni po terminie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:44   #2346
_As_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
help wiecie cos moze o przepuklinie pachwinowej? czy nmaprawde jedyna opcja jest operacja? michalek to ma [prawdopodobnie i jestem zalamana
https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie_artykul,1482.html

_As_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 15:54   #2347
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
Koteekk-
i az sie przeterminowam.
jakbym miała mega @ -
w szyjkę.
to moze sie cos zaczyna

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 15:59   #2348
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cytat:
help wiecie cos moze o przepuklinie pachwinowej? czy nmaprawde jedyna opcja jest operacja? michalek to ma [prawdopodobnie i jestem zalamana
Kootekk medycznej wiedzy na ten temat specjalnie nie mam, ale ja miałam przepuklinę pachwinową jak byłam mała... I z tego co pamiętam to nie jest takie jakieś straszne, bo miałam to od urodzenia, wykryli troszkę później, a operowane miałam jak miałam 6 lat, bo mój tata nie mógł się zdecydować na szpital A rosłam i biegałam i robiłam wszystko całkiem normalnie, więc nie stresuj się tylko spokojnie porozmawiaj z lekarzem... Operacja z tego co wiem to na raczej na pewno jest jedyne wyjście, ale nie robi się tego od razu. Więc nie stresuj się na razie, bo Michaś potrzebuje spokojnej mamy Na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
My wlasnie wrocilismy, zrobilam turnee po sklepach w poszukiwaniu swetra do leginsow. Znalazlam jeden jedyny co mi sie spodobal, ale 99zl i nie wiem.. akryl i nylon w skladzie.. za taka kwote to ja wymagam welny
Kurde fajny jest, ale nei wiem bo byl ostatni rozmiar L. nna brzuch jeszcze ok a jak mi zejdzie brzuch? no i nie wiem czy jest sens teraz cos kupowac..
Anecka akryl nie jest zły, bardzo dobrze się nosi i pierze, moja babcia bardzo lubi jak sweter ma dodatek akrylu (jest krawcową, więc coś niecoś wie na te tematy), ale nylon to już nie bardzo... a na pewno nie za tą cenę faktycznie... Może poszukaj jeszcze troszkę? Mnie też ostatnio korciło coś sobie kupić, ale stwierdziłam, że poczekam, bo nie wiem jak po ciąży będę wyglądać
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:07   #2349
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Koteekk-
i az sie przeterminowam.
jakbym miała mega @ -
w szyjkę.
No wlasnie...Ja osiwieje jak sie przeterminuje i te skurcze po nochach beda tak mnie wybudzac

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Koteekk-
i az sie przeterminowam.
jakbym miała mega @ -
w szyjkę.
Czy Ty czasem nie zaczynasz rodzic?????cos mi to podpada
Stary 2010-11-08, 16:10   #2350
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inga28 Pokaż wiadomość
Jestem juz 7 dni po terminie. Brzuszek wielki i głownie leże w domu a leżacemu sie nudzi więc mysle sobie napisze
no pewnie, pisz jak najwięcej. Jak się już rozpakujesz to mamy już założoną odchowalnię i tam też zapraszamy

a dziewczynka czy chłopiec?

Cytat:
Napisane przez drzasik Pokaż wiadomość
Witam,
od jakiegoś czasu Was poczytuje gorliwie codziennie... a dziś wreszcie podjęłam "wysiłek" aby dołączyć jeśli oczywiście pozwolicie...?
Zawsze to raźniej w grupie.
T.P. 26.12.2010 r.
witaj
napisz coś więcej

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Radzę zaopatrzyć się w ciepłe ciuszki, nawet na pobyt maleństwa w domu. Dużo miłych i cieplutkich pajacyków oraz body z długim rękawem, z bodów z krótkim w ogóle nie korzystam. No chyba, że ktoś ma bardzo ciepło w domu...
dlatego jak widać z mojego posta, ja się zaopatrzyłam

De28 tzn., że wszystko w porządku. Pozostaje czekać

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
ok dziękuję wszystkim za odpowiedzi. i mam jeszcze jedno pytanko- n ile wcześniej pakowałyście sobie torb do szpitala?? z góry dzięki
3 tygodnie przed spakowałam.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Jak się tak przeterminowujecie, to się nawet cieszę, że mam mieć cesarkę planowaną Bo kazali przyjść parę dni przed terminem jak się nic nie ruszy, to do 42 tygodnia chyba nie będą mnie trzymać
ja tez się cieszę, że mam planowaną cc, jutro idę ostatni raz do lekarza to ustalimy termin pewnie w przyszłym tygodniu
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:13   #2351
Martinixxx
Zadomowienie

Hello!
Drukujecie jak opetane a na porodówe to zadna Wiem wiem, chciałoby sie a tu nic. W nocy miałam okropne skurcze, ale przeszło nad ranem. Zrobiłam sobie zatem maraton po sklepach...tak z 5 godzin kupiłam parę rzeczy , ale faktycznie kondycja głęboko w lesie. I jeszcze winda zepsuta a ja na ostatnim mieszkam
Zaraz męzulek poda obiadek a wieczorkiem może coś tam dopomożemy naturze

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 16:19   #2352
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
A Tobie powiedzial,ze glowke masz we wchodzie macicy,tzn juz wstawiona czy jeszcze nie???Bo mi sie robi rozwarcie,skraca szyjka a mala jeszcze glowka nie wchodzi i jest "balotujaca"..jesli przy porodzie nie wejdzie to moze byc problem-wlasnie o tym sobie czytam,co w takim wypadku mozna poradzic...wrrr
a szkoda gadac, moj gin to jest taki zakrecony ze szok...ostatnio 1,5 tyg temu powiedzial mi ze glowka juz nisko a dzis ze jeszcze wysoko wiec juz sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
mój jeszcze lepszy jasnowidz - stwierdził, że najprawdopodobniej urodzę 4 dni po terminie
niezle - niech ci jeszcze godzine poda

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:19   #2353
kretencja
Zakorzenienie

Andziat, ja niestety nie będę mieć konkretnego terminu wyznaczonego, kazali przyjechać do szpitala kilka dni przed terminem albo jak się zacznie No ale termin mam z om na 6 grudnia, to jak do 30 listopada nic sie nie ruszy to pójdę i chyba mnie potną

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-08, 16:21   #2354
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ja przytyłam 13 kg i moj lekarz powiedział ze to dobra waga bo sie powinno przytyc 11 - 15kg . Ciąże znosze rewelacyjnie w sumie nie spodziewałam sie tego. Puchnać też nie puchne i czuje sie bardzo atrakcyjnie
Sysunia Twój lekarz ma rację ale.... ważne jest też to ile ważyło się przed ciążą bo jak miało się niedowagę to można przytyć do 18 kg i jest to też normalne

Cytat:
ok dziękuję wszystkim za odpowiedzi. i mam jeszcze jedno pytanko- n ile wcześniej pakowałyście sobie torb do szpitala?? z góry dzięki
ja właśnie kończę pakować -Dla dzidzi juz spakowałam a dla siebie jestem w trakcie ale wolno mi to idzie ale już muszę bo lekarz mi kazał
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:32   #2355
79 Marta
Wtajemniczenie

Kretencja, będzie dobrze czasem to lepsze niż niepewność. A po cc się w miarę dochodzi do siebie, mam problem z laktacją ,bo pojawia się zazwyczaj ciut później. U mnie dopiero się rozkręca.
Stary 2010-11-08, 16:40   #2356
gimikis
Rozeznanie

Dziewczyny padam na pyszczek ale jestem z siebie dumna że tyle dzisiaj zrobiłam. Przed chwilka zamówiłam wózek Wiec teraz tylko czekam na dostawę wózka i łóżeczka i niunia może się rodzic

TŻ na samym wejściu dostał z***kę bo nie tam położył klucze od auta. Ale dzisiaj mi się agresor załączył Ale jest już ok. Lecę troszkę odpocząć i podjeść mandarynki

No i witam nowe mamuśki.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:40   #2357
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Andziat, ja niestety nie będę mieć konkretnego terminu wyznaczonego, kazali przyjechać do szpitala kilka dni przed terminem albo jak się zacznie No ale termin mam z om na 6 grudnia, to jak do 30 listopada nic sie nie ruszy to pójdę i chyba mnie potną
no pewnie, nie ma co czekać na pierwsze oznaki porodu
Stary 2010-11-08, 16:43   #2358
kretencja
Zakorzenienie

Szczerze? Ja mam nadzieję, że i tak się zacznie wcześniej
Generalnie dla dziecka to lepiej i podobno łatwiej się tnie, gdy macica jest w skurczach - tak gdzieś przeczytałam

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-08, 16:44   #2359
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
No i już po skurczach
Ja wyglądam jak spuchnięty wieloryb,szczególnie na twarzy. Przytyłam 20 kg Brzuch też mam spory,tylko cera mi się poprawiła. Nie czuję się piękną ciężaróweczką
Ja chodzę w dwóch parach spodni na zmianę i mam kilka bluzek. Nie widzę sensu inwestowac w kolejne,ciążowe ciuchy. Na szczęście płaszcz mam kloszowy,więc nie ma problemu z zapięciem go. Dres tylko w domu noszę,a bez makijażu nie wyjdę,bo wyglądam jak maszkara jakaś
Ja czuje sie dokładnie tak samo jak jakas gigantyczna foka i tez mam juz 20 kg na plusie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Co do ciuszków, to my ubieramy w domu albo w samo body z długim rękawem, albo śpiochy i kaftanik, albo pajac. Polecam kupować pajace i spiochy bez zabudowanych stopek, bo dziecko, jak kopie to mu się te nogawki majtają i my zakładamy skarpetki, żeby przytrzymać nogawki na stopkach. U nas jest jakieś 21-22 stopnie i jedna warstwa ubrania starcza.
Dzieku za rady... Nie ma to jak doswiadczenie mamuski
A napisz kochana jak z waga duzo ci zeszło po porodzie ?

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
dziewczyny, wróciłam ze szpitala, jak ciut dojdę do siebie to napiszę więcej. Ogólnie położna po 20 latach pracy powiedziała mi wczoraj, że jeszcze nie była przy tak trudnym porodzie na szczęscie już po wszystkim, ale trauma jeszcze mnie potrzyma. Potem Was nadrobię. Buziaki
Bidulko Napisz koniecznie jak to było....

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
ale śliczny masz ten brzuszek ! taki malutki i zgrabny
ja też taki chce ...........!!!

a zważyłam się dziś rano i wyszło +17 kg - a przed ważyłam 44 kg :/ czuje się jak słonica

w brzuszku 111 cm

my kąpać będziemy w pokoju -wanienka na stojaku-który dostaliśmy ale jakoś nie jestem do niego przekonana -wszystko wyjdzie w praniu
Dzieki Dam znac jutro jak wróce ze szpitala.. mam nadzieje ze szybko zgubimy te kg po porodzie....

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
zakupy
Śliczne....

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o kąpanie polecam stelaż - bardzo stabilny no i nie muszę sie tak schylać nad małym choć to tż go trzyma a ja tylko polewam wodą i mydełkiem myje. Ubranka - nigdy za wiele, jak małe ulewa to i 5 razy dziennie trzeba przebrać. Faktycznie podział na śpiochy/pajac na noc a bluza/spodenki na dzień nie ma sensu dzidziek i tak głównie śpi a wygodniej na początku przebrać pieluszkę gdy mały ma pajaca.
Polecam małe ubranka - mój się niestety we wszystkim topi jeszcze biedactwo tak popatrzyłam na listę naszą i w sumie urodził się jak dotąd najcięższy ale króciutki i przy przebieraniu to wychodzi - moja mała kluseczka ale mam nadzieję szybko pójdzie w górę
kombinezon - pamiętajcie że rozmiar zawsze jest zaniżany ja mam teraz 56 a mały się dosłownie w nim topi, dwa dzieciaczki by jeszcze weszły. na szczęście mam jeszcze 3 inne w większych rozmiarach więc na całą zimę starczy
jakbyście miały jakieś pytania piszcie - ponieważ mały tylko je śpi i robi kupkę mam dużo wolnego czasu
a to fotki jeszcze ze szpitala
A ja myslałam ze 56 to sie na długo nie przyda i mam tylko kilka sztuk :/

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Sereniti- śliczny ten Twój bobasek, śpi jak aniołek
Ja też mam tak z kombinezonem. Mam rozmiar najmnieszy , moja Helenka ma 56 cm, a topi się w tym kombinezonie- myślę, że spokojnie do 3 miesiąca starczy.

Podobnie jak M25 - radzę kupić cieplejsze pajacyki. My mamy bardzo ciepłe mieszkanie, ale mój bobas ma bardzo słabą termoregulację i gdy nie jest wystarczająco ciepło ubrana, od razu marzną jej rączki i nóżki i jest mniej spokojna, szybciej się budzi.

Poruszałyście temat wanienki- ja tu chyba jestem jedyną mamą , która świadomie nie ma wanienki Latem zrobillismy remont łazienki i mamy prysznic z głebokim brodzikiem w kształcie takiej nerki. Tam nalewam wodę i szybko myję moją dzidzię,. zauważyłam też, że nie płacze przy kąpieli, jak jest najedzona- wtedy jej się nawet podoba, a jak jest głodna, to ryczy w kąpieli.

Ja używam wkładek laktacyjnych z Rossmanna i są ok.

Całuski dla nowych dziewczynek i kciuki dla oczekujących
Dziekujemy za cenne porady

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:48   #2360
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Dziwię się trochę, jak piszecie, że bolą Was ruchy dziecka. Mnie w ogóle nie, sporadycznie jak w pęcherz dostanę A tak to są przyjemne
Mnie też nie bolą. Czasami bywa nieprzyjemnie jak dostanę w żebro albo bok, ale to nic nie boli.

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
dziewczyny, wróciłam ze szpitala, jak ciut dojdę do siebie to napiszę więcej. Ogólnie położna po 20 latach pracy powiedziała mi wczoraj, że jeszcze nie była przy tak trudnym porodzie na szczęscie już po wszystkim, ale trauma jeszcze mnie potrzyma. Potem Was nadrobię. Buziaki
Wspólczuję. Jak relacje porodowe mogą się różnić....

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość

Dziś mam zajęcia w szkole rodzenia...pierwszeA Wy już dawno skończyłyścieAle nic to cieszę się, że w ogóle idę i cieszy mnie każde wyjście z domu w celu innym niż wycieczka do sklepu
Napisz jak było.

Cytat:
Edzia, ja też mam wrażenie, że mój brzuch się zmniejszył Być może taki efekt daje opuszczenie się dziecka do kanału rodnego. Bo od wczoraj wydaje mi się też, że trochę lżej mi się oddycha
Kurcze, a ja mam wrażenie, że mój brzuch ciągle do góry rośnie. Jeszcze w dzień to pal licho, ale w nocy i rano to aż wygięta do tyłu chodzę, bo tak mi macica na żebra napiera. To znaczy, że jeszcze tak szybko nie urodzę, nie??

Cytat:
Ja się spakuję dokładnie miesiąc przed terminem, czyli za tydzień w poniedziałek.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wy też słyszycie takie jakby przelewanie w brzuszkach?? Ja od paru dni tak słysze jakby to jakieś burczenie czy przelewanie wody... ???

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

My wlasnie wrocilismy, zrobilam turnee po sklepach w poszukiwaniu swetra do leginsow. Znalazlam jeden jedyny co mi sie spodobal, ale 99zl i nie wiem.. akryl i nylon w skladzie.. za taka kwote to ja wymagam welny
Kurde fajny jest, ale nei wiem bo byl ostatni rozmiar L. nna brzuch jeszcze ok a jak mi zejdzie brzuch? no i nie wiem czy jest sens teraz cos kupowac..
Ja już nic dla siebie nie kupuję, bo szkoda mi kasy na jakieś 4 tygodnie. Za to może coś jeszcze sprezentuję małej, bo na razie mam dużo pajacyków i rampersów bawełnianych a tylko jeden welurowy.

Cytat:
Nie mam o tym zielonego pojęcia, ale to napewno nic poważnego. Kootkku nie wpadaj w panikę, porozmawiaj spokojnie z lekarzem i bądź dobrej myśli.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:59   #2361
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? Ja mam nadzieję, że i tak się zacznie wcześniej
Generalnie dla dziecka to lepiej i podobno łatwiej się tnie, gdy macica jest w skurczach - tak gdzieś przeczytałam
ja o tym nie słyszałam, ale wolałabym, żeby się poród nie zaczynał jak zaczną mi robić cc.
Stary 2010-11-08, 17:00   #2362
kliwia
Zakorzenienie

Laski jestem po wizycie dzis rowniez.
Moje dziecko waży już 2,5 kilo [33t5d]A gdzie do porodu
Ginka juz po macaniu mowila ze dzoecko z tych wiekszych Usg potwierdzilo.

Przeplywy w normie. Serduszko akurat mialo faze przyspieszenia - ginka to jakos nazwala ze w ciagu godziny powinno serducho bic szybciej przez chwile, jakos to fachowo nazwala.
Dzidzia do 3D wstydliwa, zaslaniala sie raczką znowu. ALe widzielimy jak otwiera buzie i raz sie usmiechnela

Kolejna wizyta za miesiac - bede miala pobierane na posiew - lekarka mowila ze jesli chce - ja mowie, ze lepiej wiedziec z tym paciorkowcem - co ijnego jakby antybiotyk dawali kazdemu dziecku po narodzinach. A tak

Aha no i szyjke mam miekka, ale zamknieta dlugosc 4,20.
Lekarka na miekka szyjke przepisala aspargin - i sie zastanawiam czy brac to, skoro szyjka dlugasna. Moze lepiej polezec zeby moj klocuszek nie napieral na szyjke za bardzo. Bo mam wrazenie ze lekarze teraz przepisuja te magnezy z potasami, a potem problem z urodzeniem w terminie.
Musze to przemyslec
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:01   #2363
kretencja
Zakorzenienie

Joanna, to się dosyć szybko zmienia. Ja jeszcze tydzień temu też ledwo dyszałam i czułam wyraźny nacisk na przeponę Nawet jeszcze 2 dni temu było tak sobie, a teraz wyraźnie lepiej

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-08, 17:01   #2364
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam się kompletnie, a co lekarz na to?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:03   #2365
kretencja
Zakorzenienie

Andziat, ja to bym po prostu chciała, żeby mały nie siedział aż do 30 listopada
W ogóle smieszne jest to, że termin z usg wychodzi mi na 30 listopada, czyli powinnam się do szpitala zgłosić nawet koło 24.11. Ale mój gin wierzy tylko w termin om No i nie wiem w sumie co robić. Dlatego mam nadzieję, że dziecko samo zdecyduje

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-08, 17:13   #2366
mallinka
Zadomowienie

SMS od KarolinyB:

Cześć Dziewczyny. Jaś wykluł się dziś o 14.25, waży 3060gr i długi 56cm. Urodzony w 41 tyg, SN bez ZZO, akcja rozpoczęta ok. 9.00, opis walnę jak wrócę

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:17   #2367
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od KarolinyB:

Cześć Dziewczyny. Jaś wykluł się dziś o 14.25, waży 3060gr i długi 56cm. Urodzony w 41 tyg, SN bez ZZO, akcja rozpoczęta ok. 9.00, opis walnę jak wrócę
GRATULACJE
Stary 2010-11-08, 17:20   #2368
_As_
Raczkowanie

gratulacje dla kolejnej Mamuśki
_As_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:27   #2369
De28
Wtajemniczenie

karolina, gratulacje.Po smsie wnioskuje ze nie bylo tak zle?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 17:29   #2370
kretencja
Zakorzenienie

Karolinko, GRATULACJE!!!!! klask i:

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości