|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Ale jak taki utrudniający życie innym kierowca, raz, drugi, trzeci będzie miał blokadę na samochodzie, to się oduczy złego parkowania...
|
#2342 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ja wiem, ale wierzę że gdybyś miała samochód i gdyby cie krew zalewała że nie ma gdzie parkować, też byś patrzała na to z dwóch perspektyw: pieszego ORAZ kierowcy...
Chatul głupota jest niereformowalna ale i tak wątpię by zechcieli przyjechać. Ja kiedyś miałam problem - zastawił mnie koleś, z tym że przy okazji zastawiania mnie zastawił wjazd do prywatnej posesji. Zadzwoniłam na straż miejską usłyszałam że nic nie mogą zrobić NO CHYBA ŻE zadzwoni właściciel posesji to mogą wlepić mandat czy coś ale średnio generalnie im się chce ;p
|
|
|
|
#2344 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2345 |
|
... choć nie Westwood
|
No cóż, wcześniej straż miejska nie miała uprawnień, żeby działać na drogach wewnętrznych, teraz już ma.
Nie przejmujcie się, w Polsce kultura jazdy i tak jest o wiele wyższa niż u południowców. Wróciłam parę dni temu z Grecji i tam to jest masakra. parkowanie na środku przejścia dla pieszych? Spooooko. Wyprzedzanie kogoś z lewej strony skręcającego w lewo i to na skrzyzowaniu i przejściu dla pieszych? Spoooko. Ja to byłam przerażona.
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Muszynianko wiem, że parkingów brakuje, bo sama znam ten ból, ale tu chodzi o mentalność podjeżdżania pod same drzwi bloku, żeby broń Boże nie ruszyć czterech liter kawałek dalej.
I dochodzi do tego, że pomiędzy blokami nie ma nawet krzty trawnika, tylko same samochody.
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Od 3 tygodni intensywnie maszeruję z kijami (Nordic Walking) i ileż to ja się głupich tekstów muszę nasłuchać
Najbardziej drażnią mnie jak starsi faceci, którzy ewidentnie nie mają bladego pojęcia o technice NW w bardzo chamski spoób mnie pouczają Niektórzy mają zakodowane, że NW jest dla starszych ludzi |
|
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie wkurza, że ludzie wpieprzają się w moje życie i bombardują tekstami typu kiedy ślub, a czemu nie kupicie dużego domu, a czemu nie wybrałaś takiego i takiego zawodu a zrób tak i tak, a ten samochód do ciebie nie pasuje, a zobaczysz że związek na odległość nigdy nie wypala (to było parę lat temu, związek oczywiście wypalił i już nie jest na odległość ) blablabla...
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie wkurza poczucie władzy przez kogoś.
Znajoma załatwiła mi pracę dorywczą i chciałam się zwyczajnie dowiedzieć czy jutro pracuję czy nie , nie dostałam odpowiedzi (choć wiem że zna ją) tylko: nie kontaktuj się ze mną tylko z X, bo teraz ona się tym zajmuje. Ja mam inne zajęcia. A X to wredna s.ka i nie idzie się z nią dogadać. I takim sposobem nie wiem czy jutro pracuje. A wystarczyła odpowiedź tak-(nie) dogadasz się jutro na miejscu, lub pokaże Ci X grafik. Tak ciężko ![]() Musiałam się wypisać!
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-05-23 o 16:54 |
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
NIGDY nie zrozumiem, jak można nienawidzić kogoś, bo urodził się homoseksualistą/czarnym/rudym etc.
![]() A tak właściwie to bardzo podobają mi się rude włosy Poza tym zadziwia mnie ludzka głupota - o jej odmianach można pisać i pisać i tak do śmierci, bo to źródło bez dna ![]() Nie rozumiem generalizowania, a także nadinterpretacji. Dziwią mnie ludzie postępujący w myśl zasady "bo tak wypada". |
|
|
|
#2351 |
|
Konto usunięte
|
Nienawidzę tego, jak ktoś mnie nie zna, widział mnie 2 razy w zyciu, i twierdzi, że jestem dziwką, bo chodzę ubrana różnie i jestem katoliczką.
w głowie mi sie to nie mieści, co te dziewczyny mają w głowach;/ |
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Kierowcy przejeżdżają na czerwonym świetle, obok stoi policja i nic. Piesi mają tam przerąbane - nikt Ci nie ustąpi, a Twoje zielone światło ich nie obchodzi. Jednym słowem tragedia.Mnie dziwi poruszanie się wszędzie samochodem - na co dzień, ale przy obecnej pogodzie mnie zadziwia totalnie. I nie mówię o dojeżdżaniu daleko do pracy, jazdy do sklepu itp., ale np. jechanie do parku, który jest dosłownie kilometr od domu, podjeżdżanie samochodem 3 przystanki na pocztę i inne tego typu rzeczy... Czasami mam wrażenie, że ludzie oduczyli się chodzić. Moja znajoma ma do pracy 7 (!) minut na piechotę. Wiem, bo szłam tą drogą normalnym tempem. A mimo to jeździ samochodem. Kiedyś popsuł jej się, to dzwoniła do ludzi i prosiła, żeby ją ktoś do domu odwiózł Kalectwo.
|
|
|
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za kretynka... Może wiecznie na kacu i dlatego nawet "tuptanie" psa jej przeszkadza...Cytat:
Aaale co ma jedno do drugiego?
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten, ktory biore do pracy w gruncie rzeczy powinien przejechac pewna ulice bez zatrzymanki, ale tak sie sklada,ze jest tam szkola i kosciol, wiec jest 'zasada',ze ludzie moga wcisnac na zadanie na jakimkolwiek odcinku tej ulicy....Wiecie pewnie do czego zmierzam? I ok, ale do szalu mnie doprowadza,jak ludziska wciskaja ten przycisk doslownie co 20 sekund na jednym odcinku Jakby koniec swiata mialby sie stac ,gdyby ruszyli dyupe i sie przeszli ten kawaleczek albo po prostu logicznie wysiedli na srodku ulicy i kazdy albo ciut by sie cofnal albo ciut by sie porzeszedl Ale nieeee Przeciez tak sie nie da
|
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Z tymi samochodami to mnie też to wkurza, zastawione całe chodniki, przejścia, na pasach się nie zatrzymam bo po co, ew. zatrzymywanie się po piskach, kiedy ktoś z drugiego pasu ustąpił i wchodzi pieszy na jezdnię (takie robienie sobie żartów z pieszego
). Mieszkam obok szkoly i przedszkola i rodzice podjeżdżający autami bywają tak leniwi, że wjeżdżają nimi na plac mimo zakazu wjazdu, jeżdżą po trawnikach, chodnikach - byleby jak najmniej kroków przemierzyć do drzwi Ja przechodząc tam często muszę lawirować i odskakiwać bo by mi po stopach przejechali - tak się śpieszą![]() Cytat:
Ja na jej miejscu odpisałabym to samo.---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
U mnie znowu ludzie nagminnie proszą kierowcę o zatrzymnie się autobusu pomiędzy przystankami (do każdego jest kilkadziesiąt metrów jedynie), zawsze są to te same osoby |
||
|
|
|
#2356 |
|
Konto usunięte
|
Dla nich ma to dużo, bo w katolicyzmie mogę się ubierać, jak chce, a one chodzą okutane w ciuchy od stóp do głów, nieważne, czy upał czy mróz.
Otóż: punkt pierwszy dlaczego jestem panną o lekkich obyczajach: Jestem katoliczką, punkt drugi noszę normalne bluzki, nie lata z cyckami na wierzchu, dla niech jest to OLBRZYMI dekolt. Dodatkowo, jestem niemiła, nieprzyjazna, niegrzeczna- wywnioskowały to po tym, ze zaczęłam gadać z jednym z kolesi z ich grupy ![]() Co więcej, dowiedziałam się tego od osoby trzeciej, a jak poszłam o tym z nimi pomówić, to wyparły się w żywe oczy. Doszłam wiec do wniosku, ze z tymi 4 paniami nie mam zamiaru rozmawiać, jak gdzieś spotykam je z moimi znajomymi, to udaję, ze ich nie ma, traktuje je jak powietrze, co któregoś dnia skomentowały: Jest nam bardzo przykro, bo magda, nie zapytała co u nas i udawała, że nas nie widzi, a my ją lubimy:O cała ta sytuacja jest naprawdę dla mnie przykra, bo nigdy dla nich nie byłam nieprzyjemna, nawet teraz, szanuję ich kulturę i religię. |
|
|
|
#2357 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do chamskich ocen, to podzielam Twoją opinię, co ma kolor włosów, ciuchów do tego, jakim kto jest człowiekiem. Jak można za to kogoś skreślać? Ja nigdy nie zrozumiem, jak można kogoś nienawidzić za bycie gejem/rudą/niepełnosprawną/Żydówką czy kimkolwiek innym... Przy okazji podzielę się tym, co mnie zbulwersowało w dniu dzisiejszym... Oglądałam sobie TV i natrafiłam na debatę o projekcie ustawy dotyczącej związków partnerskich. Dwie strony barykady i ogromne zacietrzewienie ze strony posłanki Kempy i tego dziennikarza z Frondy. Oni nawet nie próbowali zrozumieć, że projekt ustawy nie zakłada adopcji dzieci przez pary homoseksualne, ale możliwość zawarcia związku partnerskiego, w tym także przez pary hetero, znacznie ułatwia codzienne życie. Można pójść odebrać przesyłkę zaadresowaną na partnera, dowiedzieć się o jego stan zdrowia, dziedziczyć mieszkanie, które się razem wyposażało i remontowało. Nie, pani Kempa i bodajże Ziemkiewicz musieli robić wielką aferę pt. to zamach na rodzinę i nikt tu nie myśli o dobru dzieci. Ale przepraszam bardzo, dobro dzieci nie jest tu zagrożone, nawet jak się jest przeciwnym adopcji przez pary homo, ten projekt ustawy reguluje zupełnie co innego. Poza tym próbowano wmówić, że jak on przejdzie, to potem też przejdzie adopcja dzieci i kneblowanie ust wierzącym. Ja nie znoszę takich manipulacji i mówienia głupot. Już pomijam swoje stanowisko w tej sprawie, ale nie znoszę, jak ktoś coś wyolbrzymia i gada od czapy i to się tyczy wszystkich niezależnie od opcji politycznej. Piszecie o Grecji... Ja bym się bała pojechać na Ukrainę samochodem osobowym z moim TŻ. Tam w ogóle nikt nie patrzy na jakiekolwiek przepisy, każdy jedzie, jak mu pasuje i osoba, która nie zna realiów ukraińskich, może znaleźć się w nie lada kłopocie... Ukraina to piękny kraj, ale wolę go zwiedzać, podróżując samolotem i autokarem ![]() Odnośnie uwag do nordic walkingu. Niektórzy ludzie czują się w potrzebie skomentować wszystko, co ich otacza... Nawet obcych ludzi, choć ci nie pytali ich o opinię... Kiedyś stałam z przyjaciółką i piłyśmy wodę, przechodził pan po 60 i jego złoty tekst: jak można tyle wody chlać, pewnie się wczoraj pochlało, to dzisiaj suszy... |
|
|
|
|
#2358 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odnośnie tego mnie denerwuje że kiedy jest mowa o byciu katolikiem/katoliczką od razu są wypowiedzi w dziwnym tonie "nie rozumiem a co ma katolicyzm do tego?" otóż własnie to co napisałam powyżej. Teraz to jakaś hańba i wstyd być katolikiem i sie do tego przyznawać publicznie
|
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu nie zrozumiałam o co chodzi w tym poście (że dziewczyna jest katoliczką i dlatego ktoś ją wyzywa od dzi*ek).
|
|
#2361 | |
|
astro-loszka
|
Cytat:
plecakiem.
|
|
#2362 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fakt, jakąś super katoliczką nie jestem, nie chodzę do kościoła, ale wierzę w Boga. Ja nigdy tego faktu nie ukrywałam, bo nie mam takiej potrzeby. One wyznają Islam. Tylko dziwi mnie to, że z poprzednią grupą byłam naprawdę bardzo zżyta, także z dziewczynami, choć bardziej trzymałam się z 3 chłopakami. Nikt nie miał żadnych problemów. Ta historia jest za długa, by tutaj o niej pisać, ale źle się dzieje w tej grupie. Każdy spiskuje, nikt ze sobą nie gada;/ Poza tym naprawdę jest nieprzyjemnie jak np. ja z moim kolegą stoimy w kuchni i coś gotujemy (wspólna kuchnia), dziewczyny też coś gotują i zaczynają na mnie jechać w swoim języku, mój kolega na to reaguje i robi się z tego afera;/ masakra. dlatego tam nie chodzę, jak chcę się spotkać z tymi moimi dobrymi znajomymi to zapraszam do mnie lub gdzieś na mieście, bo nie mam zamiaru później wysłuchiwać, kim to ja nie jestem :P Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2011-05-24 o 10:59 |
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie jak słucham muzyki, a jakaś babcia musi się uczepić akurat mnie oczywiście nie mówię o sytuacjach, kiedy ktoś się mnie pyta o drogę itp, bo to zrozumiałe
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
Irytujące jest zachowanie osób,które non stop narzekają,że wszystko ich wkurza i jest beznadziejnie ,a nic z tym nie robią. Tylko zarażaja swoim pesymizmem.
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaak. albo koleżanki, które mówią, że zazdroszą mi, że mam wielu znajomych, a one nikogo nie znają + równocześnie ignorują moje zaproszenia na ogniska, imprezy, spotkania, bo właśnie nikogo nie znają [oprócz mnie i kilku osób np. z własnej klasy, ale to drobny szczegół]. przecież nie da się nikogo poznac siedząc w domu. |
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
o to to !
Ja jak proponowałam ostatnio koleżance,która własnie tez tak marudzi,zeby wyszla ze mna i jeszcze z kilkoma osobami tez powiedziala,ze nie pojdzie,bo nie lubi jak tak nikogo nie zna. a najwiecej mowi,ze nie ma znajomych ... weź tu zrozum ludzi (:
|
|
#2367 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
-No i jak ci się podobało na juwenaliach? -Horda nawalonych osób. Poza tym nikt mnie nie lubi i nie miałem się z kim bawić. -Widziałeś nas, mogłeś do nas podejść. - Po co, popsułbym wam tylko zabawę, bo nikt mnie nie lubi |
|
|
|
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, no ale to już moja wina.
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze cos, co mnie wkurza. Materializm i obnoszenie sie z pieniędzmi. A konkretniej ludzie, ktorzy lubią pokazac ze "ich stać" i myślą, że są przez to lepsi, którzy leczą pieniędzmi swoje kompleksy. Wyglądają świetnie, mają markowe ciuchy i co z tego, dopóki zachowują się sztucznie i niesympatycznie, to na mnie nie robi żadnego wrażenia.
I nie piszę tego z zazdrości, bo to nie o to chodzi....zresztą nie ma czego. Można mieć wszystko wypas i niezły minus na koncie raczej po tym, jacy są.
|
|
|
|
#2370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym ja nie wiem jak bez żenady można przyznac się do tego, że dla kogoś liczy się tylko kasa, tzn. lepiej niby mówic otwarcie, niż byc hipokrytą, ale zobrazuję to przykładem, nie obracam się w jakimś nowobogackim towarzystwie, większośc znajomych nie dorobiła się jeszcze własnych aut, a rodzice jeżdżą przeciętnymi, ok. 10 letnimi samochodami. Nie są to zabytki niczym maluchy z lat 70, w sumie niemal co drugi samochód na drodze jest w tym wieku, ale mój znajomy uważa, że to paskudne rzęchy i wstyd się czymś takim "rozbijac", nigdy nie omieszka nie skomentowac na głos, czy komuś bezpośrednio dopiec Kiedy pytam go o co mu w ogóle chodzi, ważne, że auto jeździ a jego design i nowoczesnośc to rzecz drugorzędna, poza tym on sam jeszcze się swojego samochodu nie dorobił, więc dlaczego śmie krytykowac obcych, znajomych, wszystkich jak leci. Wiecie co odpowiedział? "Dla mnie samochód to wszystko" Żeby było fajniej powiedział to w obecności swojej dziewczyny chamsko patrząc jej w oczy I nie, to nie był żart, koleś był śmiertelnie poważny.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

najlepsze jest to że nie możesz nic z tym zrobić. Nie ważne co się dzieje, straż miejska nie przyjedzie. Postawi ci taki ..... samochód centralnie tak że nie masz możliwości wyjazdu. I nic. Nic nie zrobisz. Jezu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Najbardziej drażnią mnie jak starsi faceci, którzy ewidentnie nie mają bladego pojęcia o technice NW w bardzo chamski spoób mnie pouczają

Kalectwo.

Przeciez tak sie nie da

szczególnie jak słucham muzyki, a jakaś babcia musi się uczepić akurat mnie