![]() |
#2341 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Nafta kosmetyczna i farbowane włosy - do Grażynki
Cytat:
Mogłabyś mi napisać taki skrót najważniejszych info? 1.Czy naftę nakłada się na suche włosy czy na mokre? (jeżeli mokre, to czy maja być po prostu zmoczone wodą czy umyte?) 2. Czy nakłada się ją na całe włosy i skórę głowy, czy tylko na skórę głowy? 3.Powinna ona być połączona z żółtkiem jajka i sokiem z cytryny, czy wystarczy sama nafta? Proszę o odpowiedź ![]()
![]() |
![]() |
#2342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nakładam na suche włosy, samą, można tylko na skórę głowy albo na jedno i drugie, jak kto woli. Melduję, że zmywanie babydreamem skutkuje, nie muszę już szorować włosów 5 razy ![]()
![]() |
![]() |
#2343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Nakładam na suche 2. Nakładam obecnie na włosy,zaczynam na wysokości ucha, nie wcieram w skórę głowy, gdyż mam wrażliwą 3. Nakładam bez żółtka- bo śmierdzi, bez cytryny- bo preferuję płukankę zakwaszoną cytryną, czasami nakładam naftę z maską Gloria/Lorys. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna
Jestem nowicjuszką, jeśli chodzi o naftę, użyłam ją dopiero dwa razy
![]() I mam do was pytanie. Mianowicie wtarłam naftę w skórę głowy, trzymałam około pół godzinki, następnie zmyłam szamponem przeciwłupieżowym Head&Shoulders Citrus Fresh do włosów przetłuszczających się. Nigdy żadnej 'świeżości' po jego użyciu nie czułam, a po zmyciu nafty... Było mi zimno w głowę ![]() ![]() Swoją drogą - ww. szampon świetnie nadaje się do zmywania nafty - dwa razy i skóra głowy czyściutka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2345 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co znaczy, że zaczynasz na wysokości ucha? Czyli tylko na włosy od ucha w dół? Na czubku już nie?
![]() |
![]() |
#2346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo skóra głowy była ciut podrażniona, nafty nie trzyma się solo aż pół godziny. Max 20 minut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2347 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na logikę- nakładasz naftę, ale potem co? Zmywasz ją szamponem. Czy pozostaje Ci jakiś ochronny film na włosach? Nie. Cokolwiek byś nie kładła przed umyciem nie zastąpi to nigdy odżywki po myciu. Cytat:
Trochę więcej chęci. A na Twoje pytania odpowiedzi znalazłabyć...w instrukcji użytkowania nafty. Na każdej jest taka zawarta. Powtórzę jeszcze raz- trochę chęci. Dziewczyny Ci odpowiedziały, ale nie wszyscy chcą udzielać odpowiedzi na pytanie pojawiające się po raz setny.Po to zasoby forum są zapisane aby każdy mógł z nich korzystać i nie powielać pytań. Cytat:
Cytat:
Znów kłania się czytanie instrukcji... Co do szamponu- jestem pewna, że większość potrafi zmyć naftę za pierwszym razem a za 2 to już chyba wszystkie, więc H&S to żaden cudowny szampon do zmywania nafty ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2349 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic się nie kłania - czytać potrafię, instrukcję zawsze czytam, na jakimkolwiek produkcie. "Sposób użycia: Bezpośrednio natrzeć włosy. Po 30 minutach umyć szamponem". Także zanim coś napiszesz i zaczniesz wysnuwać tego typu bezpodstawne wnioski to może najpierw zastanów się dwa razy ![]() Cytat:
Przeczytaj cały ten wątek to zobaczysz, że niektóre dziewczyny myją włosy po 3-4 razy, bo tak ciężko im nafta schodzi. A skoro wiem jaki szampon dobrze zmywa to dlaczego miałabym tego nie napisać? Chyba po to jest to forum, aby dzielić się swoimi spostrzeżeniami. A może się mylę? Poza tym nie napisałam, że jest cudowny, tylko, że nadaje się do zmywania nafty ![]() Zapomniałam w pierwszym moim poście napisać, że dodałam trochę olejku rycynowego za drugim razem i właśnie wtedy był efekt z tym 'chłodzeniem' - po samej nafcie nie. Czas trzymania taki sam. Edytowane przez Ssylwka3 Czas edycji: 2011-09-01 o 10:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że się wcinam, ale osobiście naftę zmywam bez problemu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...n-szeniem.html za pierwszym razem
![]()
Włosy: 75/100 ![]() Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2011-09-01 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jaką naftę masz. Ja z wielu firm miałam i na każdej była instrukcja dotycząca także żółtka i rycyny, tak więc wniosków nie wysnuwam bezpodstawnie. O dwukrotnym zastanawianiu się nie musisz mi przypominać- jestem dużą dzidzią i wiem co piszę. Cytat:
Jakbyś sama go przeczytała znalazłabyś instrukcje zmywania nafty, którą tu obszernie opisałam. Są dziewczyny, które zmywały naftę 10krotnie myjąc szamponem. To nie wina szamponu, ale nieudolności techniki mycia włosów. Skoro wiele dziewczyn (w tym ja) potrafi sobie z nią poradzić szamponem dla dzieciaków, niezawierającym SLS, SLES i zbędnych substancji pieniących po pierwszym razie to chyba o czymś to świadczy? Nie ma szamponu, który dobrze zmywa ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-09-01 o 16:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Indios a Ty walisz sporo tego szamponu, żeby naftę zmyć? Bo mi czasem nie pieni się w niektórych miejscach a wiem, że mam tam szampon to mam dowalić czy pucować włosy dalej, mimo że nie pieni się.
![]() |
![]() |
#2353 |
Raczkowanie
|
Indios Bravos, to chyba normalne, że szybciej zmyje się szamponem oczyszczającym niż 2 w 1
![]() Jak widać nie wiesz co piszesz, skoro nie pytając mnie jaką mam naftę wiesz lepiej ode mnie jaka tam była instrukcja obsługi i jaki podany w niej czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze jedna ważna kwestia- dokładnie spłucz głowę wodą przed myciem ![]() Ewentualnie jak dalej będziesz miała problem to dam Ci linka do innej metody mycia, która jest opisana u użytkowniczki Anwen na blogu ![]() Cytat:
Ergo: użyłaś nafty dwa razy. Więc swoje mądrości dotyczące znaczenia techniki mycia i rodzaju szamponu zostaw do momentu aż będziesz mogła je czymś konkretnym poprzeć.
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dziewczyny mi radziły, żeby przed myciem głowy po nafcie solidnie ją wodą spłukać, pomaga zdecydowanie.
Doszłam do wprawy, że jeden raz myję swoim palmolivkiem hiehie. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak, bo przytoczenie fragmentu instrukcji z nafty to nie jest żaden argument ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Alterra bez SLS świetnie sobie radzi ![]() A jakie są po tym miękkie włosy! (nafta+Alterra) ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-09-01 o 18:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
szampon z alterry? który dokładnie?
![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Teraz mam ten z papają
![]() Ale są jeszcze z granatem i inne ![]() ![]() Ja myłam swego czasu bezSLSowym BD, ale w końcu nie mogłam wytrzymać zapachu... Oprócz niego nie mogłam znaleźć nic innego bez SLS, więc przerzuciłam sie na ziołowe... Bardzo sobie chwalę, ale ostatnio zaczęła mnie swędzieć skóra głowy...to chyba przez przesuszenie, bo jakby nie patrzeć to na skalp nie kłade nic poza szamponem i wcierką...która ma w sobie oczywiście alkohol aby się lepiej wchłaniała ![]() Alterra to zbawienie jest ![]() ![]() Teraz ziołowe zostawię na dogłębne oczyszczenie skalpu może raz na miesiąc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Indios Bravos pytnie troche nie na temat ale nurtuje mnie od zawsze... na avatarku to jesteś Ty i Twoje loczki ?
![]()
![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
Indios pewnie wypróbuję skoro namawiasz
![]()
![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedno z najlepszych moich zdjęć ![]() Ha- ma się ten talent do kuszenia ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
Zadomowienie
|
Kiedyś stosowałam naftę- teraz zamierzam do niej wrócić.Polecacie konkretną?
A jaką odżywkę potem najlepiej - mam mocno zniszczone ( suche) i osłabione włosy. ![]()
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2365 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna - pomocy
Jestem tu nowa, stopniowo zagłębiam się w ten wątek, ale przeskakuję co kilka stron (trochę dużo tego) i być może nie zauważyłam nic na temat, który chcę poruszyć, nie bijcie
![]() Mam włosy lekko kręcone. Są piękne pierwszego dnia, drugiego zwykle je rozczesuję i spryskuję wodą, co odświeża ich skręt. Teraz historia właściwa. Przed ostatnim myciem użyłam nafty (i tu mea culpa, bo zapatrzyłam się w film i trzymałam ją aż pół godziny). Pierwszy problem pojawił się przy drugodniowym rozczesywaniu włosów - praktycznie było to niewykonalne, musiałam powrócić do szczotki, bo grzebieniem bym tego w życiu nie ujarzmiła. Dziś (1. mycie włosów po tym z użyciem nafty) przed myciem zauważyłam, że włosy zrobiły się strasznie suche i nawet po rozczesaniu plątały się. I teraz najgorsze - pod prysznicem zwykle wypada mi poniżej 5 włosów. Dziś straciłam około dwudziestu, a po umyciu znów nie mogłam ich rozczesać i zostawiłam kilka kolejnych na szczotce :/ Jestem przerażona i już snuję wizje mojej łysej głowy ![]() Aha, jeszcze jedno - po czym rozpoznajecie, że potrzebujecie jeszcze jednego mycia włosów, by spłukać naftę? Bo ja zmywałam jeden raz normalnym szamponem i pieniło się jak zwykle, żadnych niepokojących objawów nie zauważyłam... Edytowane przez Invisse Czas edycji: 2011-09-04 o 22:00 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja stosuję naftę z rycyną i po zmyciu tylko robię płukankę octową. Nie nakładam odżywki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli wmasowywałaś naftę w skórę głowy dość intensywnie- mogło to "pomóc" przy wypadnięciu większej ilości włosów niż zazwyczaj. Co do trzymania- zdecydowanie za długo i jeśli nafta była na skalpie- to też może być współwinowajca. Obserwuj reakcję swoich włosów po nafcie. Mi jak zaczęły bardziej wypadać przy wmasowywaniu różnych specyfików (tłustych) to potem nie chciały przestać. Każda głowa reaguje inaczej a nikomu nie życzyłabym tego, co sama przeżyłam... Teraz naftę kłądę tylko na długość i tak jest najlepiej ![]() Co do rozczesywania- nafty nie można traktować jak odżywki, bo po ok. 15 minutach spłukujemy ją szamponem ![]() ![]() Cytat:
Nie mów dziewczynie żeby się nie przejmowała, bo to nic dobrego nie przyniesie. Jeśli następnym razem nic się nie będzie działo- ok. Będzie to oznaczać, ze to wypadanie to był jednorazowy wybryk. Jednak jak dalej będą tak reagować- będzie musiała się temu przyjrzeć. Nie na wszystkich nafta czy oleje wcierane w skórę głowy działają zbawiennie...jestem jedną z wielu dziewczyn, którym po tym wzmożyło się wypadanie, którego bez dermatologa nie można już było zatrzymać. Dlatego jedna zasada- skoro u Ciebie wypadanie zatrzymało się po kilku użyciach i jest cacy- nie znaczy, że u każdego tak będzie. A to, że od razu po pierwszym użyciu nafty od razu była u Invisse taka reakcja...nie świadczy dla mnie zbyt dobrze. Dlatego pierwsza i główna zasada- obserwować reakcje swoich włosów na dany kosmetyk, bo każde są indywidualne ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-09-05 o 07:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 |
Raczkowanie
|
Użyłam
![]() Jeśli nafta była na skalpie to w śladowych ilościach, bo nakładałam ją na włosy. Zastanawiałam się jeszcze nad innymi przyczynami, i jedno co mi przyszło do głowy, to dużo drastycznego stresu, które przytrafiło mi się dość niespodziewanie (nie będę już się wdawać w szczegóły), a podobno przez stres wypadają włosy, ale nigdy takiej reakcji u mnie nie zauważałam. Na razie nafcie mówię dziękuję, ale wrócę do niej za jakiś czas. Indios, mimo tego, że zauważyłaś, że po nafcie wzmożyło Ci się wypadanie, nadal jej używasz? Czy jej efekty są tego warte? (widziałam, jak cudowne masz włosy, ale nafta to nie jedyny środek na rynku). Dzięki dziewczyny za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nakładałam na skalp i włosy. Zarówno nafty jak i oleje. Teraz nakładam je tylko na samą długość...jak niemalże wszystko. W skórę głowy wcieram tylk oszampon i wcierki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.